-
Οταν λεω οτι το Corolla δε στριβει εννοω σαν το focus οταν με το corolla υπερστρεφω χωρις προβλημα (και ωραια δε μπορω να πω) σε οποιαδηποτε στροφη αν πιεσω λιγο παραπανω πραγμα που δεν καταφερα να κανω με το focus με παρομοια(και παραπανω) πιεση εστω και το λιγο που το εχω οδηγησει. Αν τα αμορτισερ ηταν πιο σφικτα θα ηταν αρκετα εννοχλητικα με αυτη την αναρτηση ενω αντιθετα το focus με πιο μαλακη ρυθμιση των αμορτισερ επιτυγχανει και καλυτερη οδηικη συνπεριφορα με μικροτερες κλισεις(πολλαπλοι γαρ).
-
Τωρα τελευταια επισης παρατηρω οτι το ABS ενεργοποιειται πολυ περισσοτερο απο οτι στο παρελθον.Η πρωτη σκεψη που εκανα ηταν μηπως ειναι φθορα στα λαστιχα αλλα μολις ξεπερασα τα 15.000 χλμ και σε συνδυασμο με τον συντηρητικο τροπο οδηγησης που εχω,θα ελεγα οτι μαλλον κατι αλλο συμβαινει.Εχετε καμια ιδεα;
-
Φιλε ibari συγνωμη που ημουν λιγο απολυτως με την λεξη 'λαθος σου' αλλα ειναι αδικαιολογητο στα 20000 κm να ζηταει ενα αυτοκινητο δισκο εκτος και αν πηγαινεις πορεια με το ποδι πανω στον συμπλεκτη. οσο για τα νερα στην πορτα μαλλον καποια ανωμαλια θα βρισκει το νερο εσωτερικα ,μπορει απο το κερι που εχουν για να κυλαει το νερο! Οσο για τον θορυβο στο τιμονι πηγαινε να ελεξεις τα ακρομπαρα !!! αυτα πρεπει να τα καλυπτει πληρως η εγγυηση αλλιως τι σκ@τ@ καλυπτει !!!! για πισω παραθυρα πρεπει να χει σπασει η ασφαλεια που εχουν.Εμενα παντως εχει πεταξει σκουριες και ειναι 3 μηνων αμα χρονισει θα το βαψω μπλε και θα το ριξω στο λιμανι!!!!!! Παντως γιατην μιζα που αναφερεις φταιει η πεταλουδα γκαζιου πριν το σβησεις αφησε να πεφτουν οι στροφες στο ρελαντι για κανα λεπτο και μετα σβηστο ωστε να υπαρχει κανονικη ροη καυσιμου (χαμηλη), μου το εκανε και εμενα και ιδαιτερα οταν ειχε υγρασια εξω αλλα μ' αυτο το κολπο σταματησε !!!! ΝΑ μου ζησεις ford που μασ μαθαινεις καινουργια κολπα και τροπους οδηγησης
μου αρεσει που οι 4 τροχοι στο συγκριτικο με το land rover δεν χασαν ευκαιρια να πουν για την ποιοτητα ford!!!(ιουνιος 2005) Να ναι καλα ομως που αναφερθηκαν και στην αξιοπιστια της corolla Τελος παιδια θα ηθελα να μου κανετε δωρο την μπλε μπογια γιατι δεν θελω να ξοδεψω ουτε δεκαρα τσακιστη για αυτο το αμαξι -
Εγω παλι προτεινω να μαγκωσουμε το γκαζι με καποιο τροπο,να γεμισουμε τα Φιεστα με εκρηκτικα και να τα ριξουμε ενα βραδυ σε μερικες απο τις πιο κεντρικες αντιπροσωπειες της Φορντ,ετσι για να μας θυμουνται οι απατεωνες...
-
Χαιρετίζω το φόρουμ μια και είναι το πρώτο μου ποστ εδώ.
Περιττό να σας πω ότι μου χάλασε το κέφι για το Φιέστα με αυτά που ακούω από τους παθόντες εδώ. Κρίμα γιατί το είχα κατασυμπαθήσει το μοντέλο αυτό και είχα πιστέψει τα όσα άκουγα για την ποιότητα και την αξιοπιστία τις Φορντ. Μια λοιπόν και προέρχομαι από 2 ιαπωνικά αυτοκίνητα που έχουμε στην οικογένεια (Nissan N14 και Toyota Yaris) ακούω αυτά που λέτε και μου έχουν σηκωθεί οι τρίχες τις κεφαλής μου. Συμφωνώ με όσους λένε για την ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και για τις αναρτήσεις των Ιαπωνικών σε σχέση με τα ευρωπαϊκά μοντέλα (αν και αυτό δεν είναι γενικός κανόνας πλέον). Αλλά εγώ ένα ξέρω για τα 2 αμαξάκια που έχουμε, με εξαίρεση το Toyota που έκαψε τον πολλαπλασιαστή (και που αλλάχτηκε εντός εγγύησης) 70.000km δεν έχει κάνει κιχ... Το Nissan 14 ετών με 180.000km έχει παρουσιάσει τα εξής: αντλία νερού, τρύπιο ψυγείο (από πέτρα...).
Αυτά...
Μου αρέσει πολύ το Φιέστα αλλά δεν θέλω να είμαι και συνέχεια στα συνεργεία και να τσακώνομαι με τον κάθε μαστοράντζα για το τι καλύπτει η εγγύηση και τι όχι. Συγνώμη αλλά προτιμώ να μην μου χαλάει και ας μην στρίβει σαν «τρένο» και ας μην ακούγεται σαν γερμανικό χρηματοκιβώτιο όταν κλείνουν οι πόρτες του.
Κρίμα πάλι γιατί πολύ σύντομα θα πάρω το δικό μου, κατάδικο μου τουτού και το Φιέστα ήταν η νούμερο 1 επιλογή μου.
Και τώρα η ερώτηση της ημέρας. Το φθινόπωρο περιμένουμε face lift για το Φιέστα και τι προβλήματα ίσως να λύσει αυτό; -
Βλέπω στον εξοπλισμο του focus οτι ο μεσαιος καθρεπτης ειναι αντιθαμβωτικός και χαμηλωνει αυτοματα; Δηλαδη καθε φορα που πεφτουν φωτα πανω του αντι να σκοτεινιαζει χαμηλωνει; Καποιος που το εχει δει να μου πει; Επισης τι εννοει με το αισθητήρες ασφάλειας 'bounce back' και περιμετρικό κατέβασμα στα παραθυρα;
-
Ο χρήστης Firegarden έγραψε:
Εγω παλι προτεινω να μαγκωσουμε το γκαζι με καποιο τροπο,να γεμισουμε τα Φιεστα με εκρηκτικα και να τα ριξουμε ενα βραδυ σε μερικες απο τις πιο κεντρικες αντιπροσωπειες της Φορντ,ετσι για να μας θυμουνται οι απατεωνες...σορρυ κιολας αλλα επειδη εχεις καταντησει γραφικως εδω και μεσα και το μονο που ξερεις ειναι να φωναζεις για το ενα και για το αλλο........
να σου θεσω εγω την αλλη ερωτηση :
πιστευω οτι απο την αρχη ΠΡΙΝ παρεις το φιεστα ηξερες οτι τα πλαστικα στο εσωτερικο του δεν ειναι και οτι καλυτερο για τον λογο πολυ απλα οτι στην φορντ αυτο που πετυχαν και εδωσαν χρηματα ηταν να κατασκευασουν ενα αρκετα καλο και ακαμπτο πλεσιο και μια υπερ του δεοντος αξιολογη αναρτηση. ηξερες επισης οτι για να κρατηθει το κοστος σε χαμηλο επιπεδο (γιατι θα ξεφευγε και ποιος θα το αγοραζε??) επρεπε απο καπου να κοψουν (ετσι ειναι η δουλεια , ετσι γινοταν , ετσι γινεται , ετσι θα γινεται) , Ε αυτοι εκοψαν απο το εσωτερικο και ισως απο την ποιοτητα συναρμολογησης (που προσωπικα την βλεπω καθαρα θεμα στο ΠΟΥ κατασκευαστηκε το καθε φιεστα , και οχι στην συνολικη παραγωγη του).
εαν ηθελες ποιοτητα και μηδενικα προβληματα θα επερνες τον ιαπωνα, αλλα εκει ηξερες οτι απλα δεν ειναι ενα fun to drive αυτοκινητο. εκει δωσανε χρηματα για το εσωτερικο του και την συνολικη του ποιοτητα.
αν το παμε ετσι τοτε θα επρεπε να βγει ενα μεγαλο ποσοστο κατοχων αλφα ρομεο και να φωναζε να μην αγορασει αυτοκινητο της ιταλικης φιρμας......... δεν ειναι λογικη αυτη ομως.....
οποτε λιγη εγκρατια δεν πιστευω οτι βλαπτει κανεναν........και σαν αντιλογο θα αναφερω το αυτοκινητο ενος φιλου μου (φιεστα 1,400 τρεντ) οπου μετα απο ενα χρονο συμβιωσης και 37,000 χιλιομετρων παραμενει σαν καινουργιο. κανενα προβλημα , κανενα χασιμο απο τα λαδια , (το τιμονι φθαρθηκε αλλα αλαχτηκε κατευθειαν απο την αντιπροσωπεια με μηδενικο κοστος ), ΚΑΝΕΝΑΣ τριγμος , ΚΑΝΕΝΑΣ αεροδυναμικος θορυβος..........
εδω τι εχετε να πειτε τωρα???? -
Τα Fiesta συναρμολογούνται στην Ισπανία, δεν έχει λοιπόν ΠΟΥ φτιάχτηκε το καθένα. Όλα εκεί φτιάχνονται. Δες το και από το VIN τους.
Αν είχες ένα αυτοκίνητο που σου είχε βγάλει τα προβλήματα που έχει κάποιος από εμάς, τι θα έλεγες τότε ρε αδερφέ; Ρώτα τον φίλο σου με τα 37000 χλμ να σου πει τη γνώμη του. Κι εγώ έχω φίλη με άψογο fiesta, 3 χρόνια τώρα. Και μάλιστα βασισμένος στη δική της εμπειρία πήρα το πρώτο και το δεύτερο μετά, θεωρώντας ότι το πρώτο ήταν η μεμονωμένη περίπτωση. Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια! Παρόλα αυτά, πήρα 2 και τα 2 έχουν από κάτι.
Επίσης, η ποιότητα των πλαστικών της Ford, δεν έχει και πολλά μειονεκτήματα. Θέματα συναρμολόγησης προκαλούν τις αντιδράσεις μας κυρίως, αλλά ΔΕΝ είναι μόνο αυτά.
Για ρίξε μια ματιά στις δημοσιεύσεις του Anastasios. Εσύ περιμένεις από ένα αυτοκίνητο, ακόμα και LADA να αγοράζεις, να σκουριάζει έτσι; Περιμένω να μου στείλει τις φωτό να τις ανεβάσω να δούμε τι εννοεί, αλλά από την περιγραφή του δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του.
Τι έχεις να πεις για ΟΛΟΣΚΟΥΡΙΑΣΤΑ ακραξόνια, ημιαξόνια, μπιλιοφόρους; Που τα περισσότερα Fiesta έχουν από όταν θα βγουν απ' το εργοστάσιο σχεδόν;
Τι έχεις να πεις για την απαράδεκτη συμπεριφορά των αντιπροσωπειών που νομίζουν ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί; Όταν προσπαθεί κάποιος να σε βάλει να πληρώσεις κάτι που η εγγύηση το καλύπτει (και μάλιστα σου έχουν δώσει και τα έντυπα, τόσο βλάκες είναι), άσχετα αν το καταφέρνει ή όχι, δεν κάνεις λόγο για σκοπιμότητες;
Και στην τελική, να σου πω κάτι; Εγώ δεν έβαλα το πιστόλι στο κεφάλι κανενός για να μου δώσει fun to drive αμάξι με καλή ποιότητα με 12500 ευρώ. Αν δεν έβγαινε η εταιρία, έπρεπε να το ξέρει νωρίτερα και όχι να αρχίσει να κόβει μετά δεξιά κι αριστερά. Γιατί ας πούμε το 2ο Fiesta που έχω πάρει δεν έχει προσκέφαλο στο μεσαίο κάθισμα; Μειώσεις για να πέσει το κόστος επειδή δεν κερδίζανε τα αναμενόμενα; Μία σοβαρή εταιρία δεν κάνει τέτοια φίλε μου! Οπότε, μην προσπαθείς να μας πείσεις ότι γινόμαστε γραφικοί, δεν θα τα καταφέρεις, γιατί ακόμα και αν εσύ δεν τον καταλαβαίνεις τον όποιον μιλάει έτσι, υπάρχουν άλλοι εδώ μέσα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις μαλακίες της Ford, οι οποίοι τον καταλαβαίνουν και τον υποστηρίζουν. Πάρε ένα αμάξι σαν αυτό που οδηγεί η μάνα μου ας πούμε, που αν δεν το οδηγείς σε χαρτί κάνει σαν χάρτινο και έλα μετά να μου πεις!!!
Α και πρόσεξε: ΚΑΝΕΙΣ δεν σου έχει μιλήσει γι' αυτά τα προβλήματα πριν το πάρεις, όλα τα τεστ το βγάζουν πολύ ψηλά στην κατηγορία του και φυσικά η εταιρία δεν κάνει και πολλά πράγματα για να βελτιώσει την κατάστασή σου. Βάλε λίγο τον εαυτό σου στη θέση μας πριν μιλήσεις...
Και επειδή νομίζω ότι διαβάζεις αποσπασματικά το thread, ρίξε αν θες μια ματιά εδώ:
http://members.lycos.co.uk/prdforum/store/4T/Net/
Άνοιξε τα αρχεία που έχει μέσα και:
http://members.lycos.co.uk/prdforum/store/left_1.jpg
http://members.lycos.co.uk/prdforum/store/left_2.jpg
http://members.lycos.co.uk/prdforum/store/left_3.jpg
http://members.lycos.co.uk/prdforum/store/right_3.jpgΠες μου τη γνώμη σου για αυτά σε παρακαλώ...
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Άνοιξε τα αρχεία που έχει μέσα και:http://members.lycos.co.uk/prdforum/store/left_1.jpg
http://members.lycos.co.uk/prdforum/store/right_3.jpgΠες μου τη γνώμη σου για αυτά σε παρακαλώ...
Παναγια μου!!!! Ουτε σε 10 χρονων αυοκινητο ετσι! Αυτα δεν τα πηγαες στην αντιπροσωπεια να τα δουν; Ειμαι ολυ περιεργος να μαθω τι σου ειπαν;
Επισης ξερετε σε ποιες χωρες κατασκευαζονται τα focus που ερχονται στην Ελλαδα; Υπαρχει καποια ποιοτικη διαφορα σε αυτές; Καλο θα ηταν να κοιταγατε εσεις που εχετε απο που ειναι το δικο σας και να βγαζαμε και κανα στατιστικο αναλογα αν εχετε προβληματα ή οχι. Επισης εγκυκλοπαιδικα με ενδιαφερει και για το mondeo. Γιατι αν βγαινουν και αυτα απο Ισπανια..... Ο αντιπροσωπος εχει καμια σχεση με τη χωρα παραγωγης που εχει στην αντιπροσωπεια του; Δηλαδη στον Κοντελη πχ πανε τα Γερμανικα στην Στακορ τα Ισπανικα κτλ; Η τυχαια πανε στον καθενα; Η ολα τα ιδια οχηματα που ερχονται ειναι μονο απο μια χωρα; -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Άνοιξε τα αρχεία που έχει μέσα και:
http://members.lycos.co.uk/prdforum/store/left_1.jpg
Παναγια μου!!!! Ουτε σε 10 χρονων αυοκινητο ετσι! Αυτα δεν τα πηγαες στην αντιπροσωπεια να τα δουν; Ειμαι ολυ περιεργος να μαθω τι σου ειπαν;
Η απάντησή τους ήταν ότι απλώς δεν βάφουν τα εξαρτήματα απ' το εργοστάσιο και τα μαντέμια απ' τα οποία είναι κατασκευασμένα σκουριάζουν. Η σκουριά είναι επιφανειακή και δεν επηρεάζει την αντοχή τους. Αυτό το τελευταίο πρέπει να ισχύει γιατί όλοι οι μηχανικοί που έχω ρωτήσει μου έχουν πει να μην ανησυχώ. Αλλά, ακόμα και αν δεν έχει πρόβλημα, ως εικόνα είναι απαράδεκτο! Και πρόσεξε... Από την πρώτη μέρα παραλαβής, έτσι; Το 95% των Fiesta που έχω δει (χωρίς πλάκα, έσκυβα και κοίταζα από κάτω).
Απ' όσο ξέρω, όλα τα Fiesta παράγονται στην Ισπανία. Δεν ξέρω για Focus, Mondeo.
-
Αν ειναι οντως επιφανειακη λογικα δεν εχεις προβλημα αλλα μηπως σιγα σιγα οξειδωνεται και το απο μεσα μερος; Αν το τριψεις και το καθαρισεις μονος σου(να μου πεις αυτοι τι θα κανουν;) μηπως δεν ξαναεμφανιστει; Μηπως το πιο μεσα μερος δεν οξειδωνεται; Σκατο δουλεια βεβαια αλλα θα σου προτεινα να το δοκιμασεις σε ενα σημειο και αν δεις αποτελεσμα βαφτο για να μην εχεις αργοτερα προβλημα. Δεν πιτευω οτι δεν επηρεαζει αυτο το απο μεσα.
-
Απότι βρηκα τα τα focus μαλλον κατασκευαζονται μονο στην Ισπανια και στη Γερμανια οποτε συμφωνα με αυτα που ακουω εδω δε θα προτιμησω το Ισπανικο. Μπορω ομως να το επιλεξω; Ποιο ειναι αληθεια το γραμμα για τη γερμανια και την ισπανια στο vin για να μην το ψαχνω τωρα;
-
Αν ειναι οντως επιφανειακη λογικα δεν εχεις προβλημα αλλα μηπως σιγα σιγα οξειδωνεται και το απο μεσα μερος; Αν το τριψεις και το καθαρισεις μονος σου(να μου πεις αυτοι τι θα κανουν;) μηπως δεν ξαναεμφανιστει; Μηπως το πιο μεσα μερος δεν οξειδωνεται; Σκατο δουλεια βεβαια αλλα θα σου προτεινα να το δοκιμασεις σε ενα σημειο και αν δεις αποτελεσμα βαφτο για να μην εχεις αργοτερα προβλημα. Δεν πιτευω οτι δεν επηρεαζει αυτο το απο μεσα.Κάνεις πλάκα τώρα, έτσι; Να σηκώσω το αμάξι σε γρύλλο, να ξεμοντάρω ημιαξόνια και ακραξόνια (καλά, για τους μπιλιοφόρους δεν το συζητώ καν) και να τα τρίψω;;; Με τι; Με γυαλόχαρτο στο χέρι; Για να ανακαλύψω ότι θα το ξανακάνουν; Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω είναι να το βάψω με Hammereit και ότι γίνει. Αλλά και πάλι παραμένει το πρόβλημα ότι πρέπει να το σηκώσω κάπου, που δεν είναι εύκολο. Οπότε... μένω να εύχομαι ότι δεν θα μου κόψει κανένα ημιαξόνιο σε κάποια στροφή!
-
Καλα δεν ξερω και πολλα απο βαψιμο μεταλλικων μερων αλλα λεω μηπως αν καθαρισεις ενα μερος και δεις οτι δεν ξαναεμφανιστει να τους πεις να το καθαρισουν μετα αυτοι και να το βαψουν. Καλα μια ιδεα ειπα δεν ξερω. Εξαλλου νομισα οτι εχεις κανενα γνωστο σε συνεργειο επειδη εβγαλες τις φωτο σε ανυψωτηρα.
-
Mην ανησυχείς είναι επιφανειακό και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει οξείδωση στα ενδότερα.
Σε φίλο μου υπήρχε όπως ακριβώς και με το δικό σου και ο λόγος είναι ότι υπήρχε στοκ ένα 2μηνο στο τελωνείο.Εφόσον στο λένε κ οι ειδικοί μην ανησυχείς!
-
Καλα δεν ξερω και πολλα απο βαψιμο μεταλλικων μερων αλλα λεω μηπως αν καθαρισεις ενα μερος και δεις οτι δεν ξαναεμφανιστει να τους πεις να το καθαρισουν μετα αυτοι και να το βαψουν. Καλα μια ιδεα ειπα δεν ξερω. Εξαλλου νομισα οτι εχεις κανενα γνωστο σε συνεργειο επειδη εβγαλες τις φωτο σε ανυψωτηρα.Μην ανησυχείς, έδειξα ξαφνιασμένος γιατί τρόμαξα με την ιδέα ότι θα το έκανα αυτό. Δεν τα έβαλα μαζί σου. Sorry αν έδειξα κάτι τέτοιο. Λοιπόν, οι φωτό είναι όντως σε ανυψωτήρα, αλλά εκείνον της Ford. Στην πρώτη μου αλλαγή λαδιών, εκείνη που δεν ήθελαν να μου κάνουν (στα 2500χλμ) τους είπα στα ίσια να το αφήσουν λίγο, για να βγάλω τις φωτό αυτές. Δεν ίδρωσε καν το αυτί τους...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Mην ανησυχείς είναι επιφανειακό και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει οξείδωση στα ενδότερα.
Σε φίλο μου υπήρχε όπως ακριβώς και με το δικό σου και ο λόγος είναι ότι υπήρχε στοκ ένα 2μηνο στο τελωνείο.Εφόσον στο λένε κ οι ειδικοί μην ανησυχείς!
Οι ειδικοι;;;; Μαλιστα. Η αληθεια ειναι οτι το εχω ακουσει κι εγω οτι δεν ειναι προβλημα αλλα δεν το εβλεπα σε καινουργιο αυτοκινητο αλλα σε παλιο. Μηπως ομως προχωρησει και ποιο μεσα; Δεν επηρεαζει-διαβρωνει το εσωτερικο; Περιμενω να δω και τις σκουριες που εχει πει ο Αναστασιος, νομιζω , στις πορτες για να δω για ποσο μεγλαο προβλημα μιλαμε.
nasos79 μην ανησυχεις κουβεντα κανουμε το ξερω.
-
http://members.lycos.co.uk/prdforum/sto ... nastasios/
Για αυτες τις σκουριες μιλαμε ??????? -
Το μικρό μου fiesta μάλλον θύμωσε που είπα για τα προβλήματα του και μου έκανε καινούριο χουνέρι. Πήγα πριν 10 λεπτά να το πάρω για μια βόλτα αλλά μάλλον του άρεσε η θέση που έχει παρκάρει και δεν…
Στην αρχή με το που πήρε μπρος ο κινητήρας αναβόσβηνε το πορτοκαλί λαμπάκι του κινητήρα και έσβηνε, δεν κράταγε ρελαντί. Μετά από 2-3 φορές τελικά ο κινητήρας έμεινε ζωντανός αλλά και το λαμπάκι έμεινε μόνιμα αναμμένο. Με το που πάω να ξεκινήσω σβήνει αμέσως.
Όποιος έχει κάποια ιδέα ας μου την πει, γιατί το αμάξι είναι παρκαρισμένο σε ανηφόρα και φυσικά δεν τίθεται θέμα σπροξήματος ή κάτι τέτοιο.
Για καμιά καμένη βαλβίδα το κόβω.
Όποιος λοιπόν λέει ότι το fiesta δε βγάζει προβλήματα ας έρθει να με ρυμουλκήσει να δει από κοντά τι ωραία που είναι.
-
Οι ειδικοι;;;; Μαλιστα. Η αληθεια ειναι οτι το εχω ακουσει κι εγω οτι δεν ειναι προβλημα αλλα δεν το εβλεπα σε καινουργιο αυτοκινητο αλλα σε παλιο. Μηπως ομως προχωρησει και ποιο μεσα; Δεν επηρεαζει-διαβρωνει το εσωτερικο; Περιμενω να δω και τις σκουριες που εχει πει ο Αναστασιος, νομιζω , στις πορτες για να δω για ποσο μεγλαο προβλημα μιλαμε.
nasos79 μην ανησυχεις κουβεντα κανουμε το ξερω.
Παίζεις με τις λέξεις...;;
Τέλος πάντων....
FORD FORUM