-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Δημήτρη είμαι βέβαιος ότι αυτά που έγραψες τα πιστεύεις!Και γι' αυτό δεν εκπλήσσομαι!
Ο καθένας έχει την άποψή του!Εχεις την δικιά σου!Με γειά σου με χαρά σου!
Ευτυχώς που την έχεις εσυ αυτή την άποψη βέβαια!!
Θα σε παρακαλέσω μόνο να μην μειώνεις τους άλλους moderators!
Εδω μέσα δεν είναι τσιφλίκι κανενός και κανείς δεν είναι πάνω από τους άλλους!
Ολοι μας δε,είμαστε φιλοξενούμενοι!
Θα δσου συνιστούσα να προσπαθήσεις να καταλάβεις σιγά σιγά το νόημα και την ουσία των γεγονότων και να μην μένεις στον τύπο!Οπως συνέχεια κάνεις!Σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση φυσικά και δεν διατυπώνω άποψη ωστέ να μπορεί ο οποιοσδήποτε να την εντάξει στο περιθώριο της υποκειμενικότητας...Παρατηρήσεις εκφράζω!
Αν νομίζεις οτί γίνεται οτιδήποτε διαφορετικό από το 'αποφασίζεις και διατάζεις σύμφωνα με την προσωπική σου λογική' τότε αγαπητέ Kouk πρέπει και να το αποδείξεις.Ευτυχώς δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν!
Το τι προσωπικά θεωρείς ότι γίνεται σε αυτό το Φόρουμ με ενδιαφέρει στα πλαίσια της ενημέρωσης αλλά μέχρι εκει!
Εχω μάθει να μετράω τι κάνω και τι λέω!Και να μετράω την κάθε γνώμη που ακούω με βάση αυτόν που την εκφέρει!
Το ίδιο κάνω και σε αυτή την περίπτωση!Α...για να μην παρεξηγηθώ!
Απαντάω επειδή αναφέρθηκες σε εμένα προσωπικά και απευθύνοντας κατηγορίες που τις θεωρώ τουλάχιστον προσβλητικές για εμένα αλλά και για αυτούς που εμπιστεύονται την κρίση μου στην διαχείριση αυτού του Φόρουμ!
Δεν υποστηρίζω ότι είμαι αλάνθαστος,ούτε ότι δεν εχω κάνει λάθη!
Αλλά ότι θα άκουγα πως εχω επιβάλει την δική μου λογικη σε έναν χώρο σαν κι αυτόν...δεν το περίμενα!!!Να είσαι καλά!
-
Μπορείς πάντα και να με διαγράψεις.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αλλά ότι θα άκουγα πως εχω επιβάλει την δική μου λογικη σε έναν χώρο σαν κι αυτόν...δεν το περίμενα!!!Επαναλαμβάνω πως είναι αρκετά αστείο αυτό που συμβαίνει....Λες πως δεν περίμενες να ακούσεις κάτι .... που εσύ ο ίδιος ελάχιστες γραμμές πιο πάνω έγραψες!
Θεωρώ ότι καλά και άγια όλα όσα λές αλλά δεν βρίσκω λογικό να δίνουμε έστω και παιδαριώδης οδηγίες για το πως μπορεί να κάνει καποιος κάτι κακό
Και ποιο το αποτέλεσμα της μη εύρεσης λογικής; Λογοκρισία! Λάθος κάνω; Που;
-
Στη θέση του κανονισμού μπορεί πολύ εύκολα να μπεί η εξής απλή φράση ' μένει ότι συμφωνεί με τη λογική του Kouk κλπ. Ότι μένει έξω από τη λογική του...σβου'Κάτι τέτοιο θα πλησίαζε πολύ περισσότερο την επικρατούσα κατάσταση (.....)
ΟΚ να καταλαβω οτι διαφωνεις με τον Νικο, το σεβομαι. Αλλα γιατι γενικευεις τοσο; Δηλαδη ολοι λειτουργουμε με τη λογικη του Νικου; Μας εχει υπο τις εντολες του; Δεν ειναι περιεργο που την δικτατοτικη (οπως την περιγραφεις) κατασταση την αποδεχεται η συντριπτικη πλειοψηφια των users?
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Στη θέση του κανονισμού μπορεί πολύ εύκολα να μπεί η εξής απλή φράση ' μένει ότι συμφωνεί με τη λογική του Kouk κλπ. Ότι μένει έξω από τη λογική του...σβου'
Κάτι τέτοιο θα πλησίαζε πολύ περισσότερο την επικρατούσα κατάσταση (.....)
ΟΚ να καταλαβω οτι διαφωνεις με τον Νικο, το σεβομαι. Αλλα γιατι γενικευεις τοσο; Δηλαδη ολοι λειτουργουμε με τη λογικη του Νικου; Μας εχει υπο τις εντολες του; Δεν ειναι περιεργο που την δικτατοτικη (οπως την περιγραφεις) κατασταση την αποδεχεται η συντριπτικη πλειοψηφια των users?
Δηλαδή θέλεις να πεις πως η συντριπτική πλειοψηφία των users αποδέχεται τη Λογοκρισία;
Τι ώρα;
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο (που το θεωρώ απίθανο) τότε μόνο τρόμο μπορώ να αισθανθώ.....
-
Λεω οτι δεν την θεωρουν λογοκρισια. Αν τη θεωρουσαν θα διαμαρτυρονταν. Κανω λαθος;
-
Η λογοκρισία είναι πολύ συγκεκριμένη έννοια.
Ξέρεις αναφέρεται το σύνταγμα σε αυτήν.
Δεν είμαι εγώ αυτός που τη όρισε. -
Επειδη ΕΣΥ λές οτι υπάρχει λογοκρισία σημαίνει ότι υπάρχει κιόλας?
Ειτε δεν καταλαβαίνεις είτε κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις!Ο Κώστας αναφέρεται στον τρόπο που οι moderators (που είπα και πριν αλλά δεν το επέλεξες) κάνουν την δουλειά τους και αυτή είναι αποδεκτή απο τους users!
Το κατάλαβες τώρα?
Η θα μας επαναφέρεις την άποψη σου 'Ολα ελεύθερα και αν κάποιος παρεκτρέπεται κάντε μήνυση?...αλλοιώς είναι λογοκρισία!!' -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Επειδη ΕΣΥ λές οτι υπάρχει λογοκρισία σημαίνει ότι υπάρχει κιόλας?
Ειτε δεν καταλαβαίνεις είτε κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις!Ο Κώστας αναφέρεται στον τρόπο που οι moderators (που είπα και πριν αλλά δεν το επέλεξες) κάνουν την δουλειά τους και αυτή είναι αποδεκτή απο τους users!
Το κατάλαβες τώρα?
Η θα μας επαναφέρεις την άποψη σου 'Ολα ελεύθερα και αν κάποιος παρεκτρέπεται κάντε μήνυση?...αλλοιώς είναι λογοκρισία!!'Η λογοκρισία είναι πολύ συγκεκριμένη έννοια...
Ξέρεις αναφέρεται το σύνταγμα σε αυτήν....
Δεν είμαι εγώ αυτός που τη όρισε....
Μπορείς να ανοίξεις ένα λεξικό και να σκεφτείς αν αυτό που γράφει εκεί συμβαίνει εδώ, ή όχι. -
...το να μην επιτρέπει ο moderator να εμφανίζοντια στο forum οδηγίες για το πώς να παραβιάζεις τη χρήση του forum είναι λογοκρισία;
-
Το οτι αυτο που συμβαινει εδω δε το θεωρουν αλλοι λογοκρισια δε σε προβληματιζει;
-
Απάντησα! Γιατί δεν διαβάζετε;
Και επειδή η επανάληψη είναι μητήρ πάσης μαθήσεως:
Η λογοκρισία είναι πολύ συγκεκριμένη έννοια...
Αναφέρεται το σύνταγμα σε αυτήν....
Δεν είμαι εγώ αυτός που την όρισε.... -
Απάντησα! Γιατί δεν διαβάζετε;
Και επειδή η επανάληψη είναι μητήρ πάσης μαθήσεως:
Η λογοκρισία είναι πολύ συγκεκριμένη έννοια...
Αναφέρεται το σύνταγμα σε αυτήν....
Δεν είμαι εγώ αυτός που την όρισε....Censorship
From Wikipedia, the free encyclopedia.In ancient Rome, censorship was the office or function of a censor. This article is about controls over publication and discussion.
Censorship is the use of state or group power to control freedom of expression. Censorship 'criminalizes' certain actions or the communication of such actions - or suggested communications of such actions. In a modern sense censorship consists of any attempt to suppress information, points of view, or method of expression such as art, or profanity. The purpose of censorship is to maintain the status quo, to control the development of a society, or to stifle dissent among a subject people. For this reason, censorship is very common among organized religions (especially cults, most notably Jehovah's Witnesses), clubs, social groups and governments. However there are also numerous groups which oppose censorship.
Censorship can be explicit, as in laws passed to prevent information being published or propagated (as in Australia or China where certain internet pages are not permitted entry), or it can take the form of intimidation by government or even by popular censure, where people are afraid to express or support certain opinions for fear of losing their lives, or their jobs, position in society, or in academia, their academic credibility. In this latter, form it is sometimes called McCarthyism.Censorship is a typical feature of dictatorships and other authoritarian political systems. Democratic nations usually have far less institutionalized censorship, and instead tout the importance of freedom of speech.
Some thinkers understand censorship to include other attempts to suppress points of view or ideas such as propaganda, media manipulation, spin, or disinformation. These methods, collectively, tend to work by disseminating misleading information, preventing other ideas from obtaining a receptive audience.
Others point out the suppression of access to the means of dissemination of ideas by governmental bodies such as the FCC in the United States of America, or by a newspaper that refuses to run commentary the publisher disagrees with, or a lecture hall that refuses to rent itself out to a particular speaker. Thinkers such as philosopher and novelist Ayn Rand consider this latter form of censorship to be an acceptable outcome of the defense of property rights. Contradictions of her position emerge from her disapproval of state backed monopoly license in the arena of radio and telecommunication broadcast and state funding of the arts.
Οι υπογραμμίσεις δικές μου.
Δε νομίζω ότι το σβήσιμο των οδηγιών για την παραποίηση ταυτότητας ενός χρήστη ανταποκρίνεται στον ορισμό που δίνει η wikipedia στη λογοκρισία.
-
λογοκρισία, η (ουσ.)-ελενχος στο περιεχόμενο πνευματικών έργων ή θεαμάτων, για να παρεμποδιστεί η διάδοση ιδεών κλπ. που θεωρούντε επιβλαβείς
κι επειδή εγώ θέλω να βλάψω το forum, για να περάσει λίγο η ώρα μου...φέρτε πάλι πίσω το post του tabs
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
λογοκρισία, η (ουσ.)-ελενχος στο περιεχόμενο πνευματικών έργων ή θεαμάτων, για να παρεμποδιστεί η διάδοση ιδεών κλπ. που θεωρούντε επιβλαβείςκι επειδή εγώ θέλω να βλάψω το forum, για να περάσει λίγο η ώρα μου...φέρτε πάλι πίσω το post του tabs
Τώρα εσύ με ποιον είσαι;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Τώρα εσύ με ποιον είσαι;έλα βρε κωσταντίνε τώρα...μην ψαρώνεις...
και λογοκρισία να είναι έγινε για την προστασία του forum και όλων μας γενικότερα ...αν μη τι άλλο δεν είναι φροντιστήριο για hackers εδώ μέσα...αλλά πλάκα έχει το όλο θέμα...είχαμε τις μάχες των αγωνιζομένων στους ελληνικούς αγώνες έχουμε και τις δικές μας εδώ...
χαλαρώστεεεεεεεεεε...γιατι περνάμε δύσκολες μέρες όλοι μας -
Για ξαναδιαβάστε τον Κανονισμό χρήσης. Εκεί υπάρχουν τουλάχιστον 2 περιπτώσεις στις οποίες ο GeorgeTabs κατά την άποψή μου παρέβη τον κανονισμό:
*Η δημοσίευση άσεμνου ή / και ρατσιστικού υλικού και εν γένει η μη τήρηση των νόμων της Ελλάδας *
Διότι (α) η μη εγκεκριμένη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων (όπως αυτή στην οποία οδηγούσαν όσα έγραψε ο GeorgeTabs) αντίκειται στο νόμο περί ηλεκτρονικού εγκλήματος και επιπλέον (β) επειδή η πρόκληση σε εγκληματική πράξη είναι επίσης παράνομη.
Η από τεχνικής άποψης άσκοπη επιβάρυνση του συστήματος του 4Τ-Forum
Διότι οι προτεινόμενες οδηγίες μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό, πχ. σε ζημιά από όποιον προσπαθούσε να ακολουθήσει τις οδηγίες (και δεν θα τις ακολουθούσε κάποιος χακεράς, που θα ήξερε τι κάνει, αυτός δεν τις είχε ανάγκη, θα τις ακολουθούσε πιθανότατα κάποιος 'ερασιτέχνης' για πλάκα κοκ., δηλ. με αυξημένη πιθανότητα προβλήματος) και στη συνακόλουθη ανάγκη επαναφοράς του συστήματος από backup κτλ.
Ολη η ουσία όμως είναι στο 'κατά τη γνώμη μου' που ανέφερα παραπάνω. Το δικό μας Forum έχει, σε αντίθεση με πολλά (τα περισσότερα ?) Forum, την ιδιότητα να διαθέτει κανονισμό χρήσης. Ετσι, ο όποιος επόπτης (moderator) δεν κάνει 'ό,τι γουστάρει', όπως στα άλλα Forum (και αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη του οποιοσδήποτε στην παρούσα συζήτηση), αλλά ό,τι του επιτρέπει ο κανονισμός χρήσης.
Ομως ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ, κατά την άποψή του, δηλ. σύμφωνα με τη λογική του. Αν ο επόπτης κρίνει πως σε κάποιο σημείο παραβιάζεται ο κανονισμός χρήσης, τότε 'that's it', αρκεί η κρίση και η λογική του, δεν χωράει περαιτέρω συζήτηση.
Αν κάποιος χρήστης δεν είναι ικανοποιημένος από αυτό τον τρόπο λειτουργίας ή αν κρίνει πως κάποιος επόπτης δεν κάνει καλά τη δουλειά του, μπορεί να (α) διαμαρτυρηθεί απευθυνόμενος στον ίδιο ή τους άλλους επόπτες (β) διαμαρτυρηθεί απευθυνόμενος στον ιδιοκτήτη - διαχειριστή (4Τ) (escalate) (γ) συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Forum με τους όρους αυτούς (δ) αποχωρήσει (περίπτωση gavriil1)
Στην περίπτωση αυτή ο GeorgeTabs διαμαρτύρεται (και καλά κάνει, αν και άκομψα, ΙΜΗΟ) σύμφωνα με το (α) και βρίσκει σύμφωνο τον takinen. Από την άλλη, η άποψή μου (ως ένας εκ των εποπτών αλλά και σαν χρήστης), και θεωρώ πως το τεκμηριώνω επαρκώς, είναι πως δεν υπήρξε λογοκρισία αλλά πως ο επόπτης kouk έδρασε σύμφωνα με τον κανονισμό του Forum.
Μήπως όμως κάνουμε την τρίχα τριχιά ? Ενα Forum είναι, στο οποίο είμαστε όλοι φιλοξενούμενοι, δεν είναι το Κοινοβούλιο. Λίγη χαλάρωση νομίζω ενδείκνυται...
Disclaimer: όλα τα παραπάτω, όπως και όλα βέβαια όσα γράφω, είναι αυστηρά προσωπική μου άποψη, δηλ. εκφράζω μόνο τον εαυτό μου και σίγουρα όχι τους 4Τ, αλλά το τονίζω για να μην υπάρξει παρεξήγηση
-
Νass,
Δεν μπορώ να αναλύσω το αν και κατά πόσο η δημοσίευση του tabs έχει παραβιάσει τον κανονισμό λειτουργίας γιατί απλά δεν πρόλαβα να τη διαβάσω...Μένω όμως στη θέση του πως δεν παρέβει σε κανένα σημείο τον κανονισμό λειτουργίας.
Επίσης το γεγονός οτί η παρέμβαση δεν έγινε στο όνομα του κανονισμού λειτουργίας αλλά στη λογική ενός συγκεκριμένου ανθρώπου (και αυτό το υποστηρίζει ο ίδιος) δεν μπορεί παρά να σταθεί σαν δεδικασμένο δύο απόψεων (συνολικα) που διαφωνούν με τη δική σου.
Το τελευταίο ίσως να ακούγεται σαν 'λογικό άλμα' όμως γίνεται προφανές από τα μέχρι τώρα γεγονότα. Άλλωστε ο Kouk διέγραψε ( ή λογόκρινε) και όχι εσύ.Ας πάμε λοιπόν στον κανονισμό λειτουργίας.
Σε καλώ να τον ξαναδιαβάσεις.'Σε περίπτωση οποιοασδήποτε μη συμμόρφωσης με τους κανόνες χρήσης, οι επόπτες μπορούν, με τη σειρά:
Σε περίπτωση οποιοασδήποτε μη συμμόρφωσης με τους κανόνες χρήσης, οι επόπτες μπορούν, με τη σειρά:
Να συστήσουν στα παρεκτρεπόμενα μέλη τη συμμόρφωση με τους κανόνες χρήσης του 4Τ-Forum, και ενδεχόμενα επαναλαμβάνοντας τη σύστασή τους αυτή
Να διορθώσουν μηνύματα στα σημεία όπου παραβιάζονται οι κανόνες χρήσης
Να κλειδώσουν θέματα έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η δημοσίευση νέων μηνυμάτων σε αυτά
Σε περίπτωση επανειλλημένης και συστηματικής παραβίασης των κανόνων χρήσης από κάποιος μέλος, καταρχήν να προειδοποιήσουν και στη συνέχεια να απαγορεύσουν στο μέλος τη συμμετοχή του στο 4T-Forum
Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η διαγραφή μηνυμάτων ή θεμάτων.'Και μην μου πεις πως το να αφήσεις ένα γράμμα από όλο το ποστ είναι διόρθωση και όχι διαγραφή....Ίσως αν οι mods πριν σβήσουν έρχονταν σε επαφή με pm και επαναλαμβανόμενες συστάσεις, πολλα από τα ευτράπελα να μην είχαν συμβεί.
-
Να συστήσουν στα παρεκτρεπόμενα μέλη τη συμμόρφωση με τους κανόνες χρήσης του 4Τ-Forum, και ενδεχόμενα επαναλαμβάνοντας τη σύστασή τους αυτή
Να διορθώσουν μηνύματα στα σημεία όπου παραβιάζονται οι κανόνες χρήσηςΔε λέει όμως πουθενά ότι αυτά τα δύο δεν μπορούν να γίνονται μαζί. Π.χ. κάνεις edit το post, σβήνεις το παράτυπο μέρος του (αν είναι όλο παράτυπο tough luck) και κάνεις inline συσταση στο συγγραφέα για να μην το επαναλάβει.
Και μην μου πεις πως το να αφήσεις ένα γράμμα από όλο το ποστ είναι διόρθωση και όχι διαγραφή....
Αν είναι όλο το ποστ παράτυπο τι να κάνουμε; Και η διαφορά ανάμεσα στο να σβήσεις μέρος ενός μηνύματος και να διαγράψεις ολόκληρο το μήνυμα εξαφανίζοντάς το σα να μην υπήρχε ποτέ είναι IMO τεράστια. Αν θέλεις επεκτείνομαι.
Ίσως αν οι mods πριν σβήσουν έρχονταν σε επαφή με pm και επαναλαμβανόμενες συστάσεις, πολλα από τα ευτράπελα να μην είχαν συμβεί.
Ίσως και να γίνεται αυτό και να μην το ξέρεις.
Πάντως ο nass έχει δίκιο: Θύελλα σ'ένα φλυτζάνι τσάι.
-
Και για να μην ξεχάσουμε τα όποια ελληνικά ξέρουμε...
**Λογοκρισία : **
Περιοριστική επέμβαση στην πνευματική δράση κάποιου
(Μπαμπινιώτης)
Προληπτικός ή κατασταλτικός έλεγχος γραπτού ή προφορικού λόγου που ασκεί μια εξουσία με σκοπό την παρεμπόδιση της διάδοσης πληροφοριών και ιδεών αντίθετων με τις αρχές και τις επιδιώξεις της
(Πελεκάνος)
Ο προληπτικός έλεγχος που ασκείται συνήθως από μια αρχή σε προιοντα του γραπτού κυρίως λόγου αλλά και σε θεάματα ή ακροάματα (βιβλία έντυπα εφημερίδες επιστολες κλπ) με δικαίωμα επέμβασης στο περιεχόμενό τους (διαγραφές τροποποιήσεις απαγόρευση δημοσίευσης κυκλοφορίας κτλ)
(Λεξικο της Κοινης Νεοελληνικής ΑΠΘ -ίδρυμα Μανολη Τριανταφυλλιδη)
Προληπτικός ή κατασταλτικός έλεγχος γραπτού ή προφορικού λόγου που ασκεί μια εξουσία στα μέσα ενημέρωσης στα έργα του γραπτού λόγου τα θεάματα τα δημιουργήματα της τέχνης με σκοπό να εμποδιστεί η διάδοση πληροφοριών και ιδεών αντίθετων προς τις αρχές και τις επιδιώξεις της.
(Τεγοπουλος Φυτρακης)
Λογοκρίνω
Υποβάλλω σε έλεγχο ένα κείμενο, επιστολή, δημοσίευμα, εφημερίδα
(Δορμπαράκης)Στην κρίση σας τι συμβαίνει και τι όχι.
Περί Λογοκρισίας!