-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
το οτι δε μπορω να κρατησω την αναπνοη μου πανω απο 30 δευτερα (ακινητος) σου λεει κατι?
κολυμπαω αργα αργα , περπαταω αργα αργα αλλα οδηγω γρηγορα
Εγώ λαχανιάζω ακόμα κι όταν αλλάζω ταχύτητα Πωπω μερικές φορές βαριέμαι τόσο πολύ που παρακαλάω να είχα 5000 κυβικά και κομπρέσσορα για να μπορώ να ξεκινάω με 5η
Έπρεπε να πάρω ντι ες τζι
Η 8C ξεκινάει με 5η; Να το σκεφτώ αν είναιετσι ρε φιλε οι vagεληδες απολαμβανουμε τη ζωη και τις καταχρησεις και δε μπορουμε κυριολεκτικα να κινηθουμε χωρις τα golf μας τα οποια χρησιμοποιουμε συνεχεια γιατι δε χαλανε ποτε
οι αλλοι κατι λενε για το οτι εχουν λιγο λιπος....
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
θελω να σημειωσω πως το αυτο κινητο ειναι απιστευτο το εχω δει απο κοντα και ειναι απλα ονειρικο κριμα που βγαινουν και οι 2 κδοσεις σε περιορισμενο αριθμο και μαλιστα για το καμπριο εχει υπεκαλυφθει η παραγωγη του, προτου δηλαδη βγει στην αγορα ξεπουλησεΔεν θέλω να στο χαλάσω αλλά οι φήμες λένε ότι κάμπριο υπάρχουν ακόμα μερικές αδιάθετες (όχι άρρωστες...το άλλο). Η κουπέ ήταν αυτή που ξεπούλησε εν μια νυκτί που λένε. Πάντως κι εγώ την έχω δει από κοντά στην έκθεση αυτοκινήτου που την είχαν φέρει αλλά κάτι μου λέει ότι ήταν ρέπλικα ή προπαραγωγής (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα για αυτά τα αυτοκίνητα) ή απλά έχει ποιότητα ίδια με Sud γιατί ο καθρέφτης ο εξωτερικός ο ανθρακονιμάτινος που ακούμπησα πήγε να μου μείνει στο χέρι.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Πρώτον το R8 δεν είναι αυτοκίνητο μαζικής παραγωής,αλλά περιορισμένης.Η περιορισμένη παραγωγή (ή αλλιώς limited) έχει προκαθορισμένο -και συνήθως μικρό- αριθμό κομματιών.
Γεννήθηκε σε μια προσπάθεια του τομέα marketing της εταιρείας να χτιστεί σιγά σιγά το προφίλ ενός high tech κατασκευαστή,προκειμένου να αντιπαρατεθεί επι ίσιοις όροις με BMW και MB,τόσο σε επιπεδο πωλήσεων,όσο και σε επίπεδο προσφερόμενου προϊόντος και τιμής. Κανένα πρόβλημα με αυτή την πρακτική.Καλώς έκαναν και το πλάσαραν στην αγορά.Το γεγονός βέβαια ότι πρόκειται για ένα πρόσκαιρο προϊόν,που μόλις περάσει η μόδα του θα καταλήξει εκεί που κατέληξε και η BMW 850 (στα αζήτητα,στην πρέσα ή στους καταυλισμούς τσιγγάνων)είναι άλλης τάξεως και δεν μας απασχολεί.
Η Audi έχει χτίσει ήδη το προφίλ του high tech κατασκευαστή, η αρχή έχει γίνει απο τη δεκαετία του 80 και όχι με το R8... τα τελευταία 30 χρόνια αρχίζοντας με τα Quattro και συνεχίζοντας με τα Space Frame, RS#, LeMans κλπ κλπ... η Audi έχει φτάσει το brand της ακριβώς εκεί που θέλει και με το R8 το πάει ένα βήμα πιο πέρα, όχι τιμολογιακά, αφού υπάρχουν και RS μοντέλα αντίστοιχης αξίας, αλλά σε επίπεδο προσφερόμενου προϊόντος και image.
Όσο για το που θα καταλήξει... αν έβγαινε το R8 σε 500 κομμάτια αυστηρά, σίγουρα δεν θα μας απασχολούσαν οι πρέσες... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
να ρωτησω και κατι αλλο? το ανθρακονημα στο συγκεκριμενο αυτοκινητο δε χρησιμοποιειται στο πατωμα?
το κοινο με τη maserati ειναι το σχεδιο του πατωματος , αλλα οχι τα υλικα, γιατι δε το εχω πιασει αυτο το σημειο..Όχι. Ανθρακονημάτινο ήταν το σασσί των πρωτοτύπων της 8c.Για λόγους συγκράτησης του κόστους,που διαφορετικά θα εκτόξευε την τιμή αγοράς πολύ πάνω από τα 300.000 ευρώ, αποφασίστηκε στις 8c παραγωγής να γίνει χρήση του ατσάλινου σασσί της Maserati,που κατασκευάζει η ιταλική ITCA produzione,και χρήση αμαξώματος από ανθρακονήματα,που κατασκευάζει η ιταλική ATR Group.Εκτενής χρήση ανθρακονήματος γίνεται βέβαια και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Δεν θέλω να στο χαλάσω αλλά οι φήμες λένε ότι κάμπριο υπάρχουν ακόμα μερικές αδιάθετες (όχι άρρωστες...το άλλο).
Ελέγχουν καλύτερα τις αιτήσεις υποψηφίων αγοραστών και δεν βιάζονται να υπογράψουν τα συμβόλαια αγοράς,προκειμένου να αποφύγουν την επανάληψη φαινομένων καιροσκόπων και εμπόρων,που δυστυχώς δεν απέφυγαν στην περίπτωση της κλειστής έκδοσης.
Λίστα αναμονής υποψηφίων αγοραστών υπάρχει....και είναι και μεγάλη. -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Ελέγχουν καλύτερα τις αιτήσεις υποψηφίων αγοραστών και δεν βιάζονται να υπογράψουν τα συμβόλαια αγοράς,προκειμένου να αποφύγουν την επανάληψη φαινομένων καιροσκόπων και εμπόρων,που δυστυχώς δεν απέφυγαν στην περίπτωση της κλειστής έκδοσης.
Λίστα αναμονής υποψηφίων αγοραστών υπάρχει....και είναι και μεγάλη.Πες το κι έτσι ρεεεε...Κέσσαρη!! Εεεε σόρρυ Alba ήθελα να πω!
-
Στα περισσότερα με έχει καλύψει η Alba P.
To chassis της 8C δεν είναι εξ'ολοκλήρου από ανθρακονήματα γιατί αυτό θα εκτίνασε την τιμή της στα ύψη.
Η διάταξη της είναι μοναδική στην κατηγορία των 8κύλινδρων μαζί με την Aston Martin VantageV8....
Η transaxle είναι μια διάταξη με υψηλό κόστος, και για αυτό συναντάται συνήθως στα 12κύλινδρα.
Το αμάξωμα της το κατασκευάζει η
http://www.itca.it/
και τα ανθρακονημάτινα μέρη της η
http://www.atrgroup.it/
Πρακτικά είναι αδύνατον να κατασκευάζονται άνω των 400-500 κομματιών ετησίως....Ο κινητήρας της παρότι βασίζεται στην ίδια οικογένεια με τον V8 των 4.2maserati/4.3ferrari, τροποποιήθηκε κατάλληλα για την περίπτωση της Alfa Romeo και ο κυβισμός του ανέβηκε στα 4.7.....ακολουθεί μια μακρά παράδοση της AR που την θέλει τα moteur της να δουλεύουν καλά στις μεσαίες στροφές και να έχουν ροπή, για αυτό και δεν υιοθετήθηκε η λογική του flat crank του 4.3 της Ferrari, όπου επιπλέον έχει και μικρότερη διάρκεια ζωής. Ο 4.7 αποδίδει το 80% της απόδοσης του ήδη από τις 2.000σαλ....
Γενικά το αυτοκίνητο σαφώς και δεν ανακαλύπτει εκ νέου τον τροχό αλλά όχι και να περνάει η άποψη ελέω τύπου, ότι είναι για πέταμα....έχει πετύχει την καλύτερη επίδοση στο αμερικανικό περιοδικό R&D στο 60mph-0 στα 105ft(νέο ρεκόρ καθώς η προηγούμενη καλύτερη ήταν στα 107ft)...
Η μήπως το 1.02g skidpad είναι για πέταμα???Το πάτωμα της είναι αυτό της 4porte μεν, με κοντύτερο μεταξόνιο-αυξημένα μετατρόχια και άλλες αναρτήσεις δε....εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων ακόμη και εντός καμπίνας....Και όλα αυτά για να διατηρηθεί το βάρος της στα 1450(στεγνή)....όλα αυτά όμως αυξάνουν το κόστος κατασκευής..Η τιμή είναι εντός των πλαισίων έχοντας στο μυαλό και των περιορισμένο αριθμό κομματιών...
-
Ποσο ονειρικη μπορει να ειναι;
-
ενα μιτο καμπριο
απο τα λιγα αυτοκινητα που δεν ειναι πιο ομορφα σε καμπριο, ευτυχως θα ελεγα
ενω αντιθετα απο brera - spider προτιμω τη spider, εμφανισιακα παντα
-
Στο top gear παντως γραφει ευστοχα οτι ο οδηγος θα πρεπει να βαλει σακουλα στο προσωπο του γιατι ασχημαινει το θεσπεσιο αυτο συνολο. Δε θυμαμαι για καποιο γερμανικο τα τελευταια 100 χρονια να εχει γραφει κατι τετοιο.. Οποτε τζους απ το θεμα..
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Στο top gear παντως γραφει ευστοχα οτι ο οδηγος θα πρεπει να βαλει σακουλα στο προσωπο του γιατι ασχημαινει το θεσπεσιο αυτο συνολο. Δε θυμαμαι για καποιο γερμανικο τα τελευταια 100 χρονια να εχει γραφει κατι τετοιο.. Οποτε τζους απ το θεμα..α τωρα μας αρεσει το top gear?
για βαλε στο youtube τη παρουσιαση να θυμηθεις μερικα πραγματα..
την κανω απο το θεμα για να μη λετε οτι τρολλαρω
-
Την παρουσιαση την βλεπω που και που οταν θελω να ανατριχιασω...
Οσο για το τοπ γκιαρ ετυχε σημερα κι επεσε στα χερια μου... Απλα ηταν πολυ ευστοχο το σχολιο. 200 χρονια να περασουν αμαξι σαν κι αυτο οι γερμανοι ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ διανοια να φτιαξουν.Μεχρι s3 και πολυ τους ειναι. Πουθεναδες γερμανοι...
-
εχουν φτιαξει το γκολφ.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ποσο ονειρικη μπορει να ειναι;
Τις θέλω και τις 3...
παρτουζίτσα -
εχει και αλλες καλες εδω
http://www.autoblog.gr/2009/09/15/babes ... furt-2009/ -
Μόνο εγώ σκέφτηκα να ήμουν οδηγός και τα μωρά να αράζανε πάνω στην 8C και εκεί που θα το παιζα ωραίος θα πάταγα γκάζι και τα μωρά θα τσακιζόντουσταν??
ΥΓ: γιατί οι καραγκιόζηδες δεν δίνουν σαν option αυτό το χρώμα δέρματος για τις υπόλοιπες Alfa??
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Μόνο εγώ σκέφτηκα να ήμουν οδηγός και τα μωρά να αράζανε πάνω στην 8C και εκεί που θα το παιζα ωραίος θα πάταγα γκάζι και τα μωρά θα τσακιζόντουσταν??μπαίνει η γυναίκα στο forum... ?:shifty:
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Μόνο εγώ σκέφτηκα να ήμουν οδηγός και τα μωρά να αράζανε πάνω στην 8C και εκεί που θα το παιζα ωραίος θα πάταγα γκάζι και τα μωρά θα τσακιζόντουσταν??
μπαίνει η γυναίκα στο forum... ?:shifty:
Ναι σιγά μην κατεβαίνει και στα Λιμανάκια!
-
εγω παντως γενικα προτιμω τις κουπε εκδοσεις απο τις καμπριο στα σπορ αυτοκινητα
-
Alfa Styling αυτά είναι αλλά ακριβό 300.000Ε αμα έκανε περίπου 120.000Ε μια χαρά θα ήτανε.
-
Ο χρήστης 1986 έγραψε:
Alfa Styling αυτά είναι αλλά ακριβό 300.000Ε αμα έκανε περίπου 120.000Ε μια χαρά θα ήτανε.Ο τρόπος κατασκευής της μπορεί να καλύψει μια ετήσια παραγωγή των 300-400 τεμαχίων.
Σε συνδυασμό με τα specs της και την συλλεκτικότητα των 500 κλειστών και 500 ανοιχτών 8C νομίζω ότι είναι μια καλή τιμή.
120 χιλιάρικα δεν κοστίζει κανένα ιταλικό super car, πόσο μάλλον μια 8C Alfa Romeo.
τόσο κάνει το Nissan GTR
Alfa Romeo 8C Competizione/8C Spider