-
on topic, ας κάνω μία πρόταση:
Θα μπορούσαν οι 4Τ να κάνουν ένα μεγάλο ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΟ αφιέρωμα στον ΕΛΛΗΝΑ εφευρέτη της συσκευής (aka κυψέλης) υδρογόνου που κατάφερε να φέρει ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στην τεχνολογία ΜΕΚ
3 σελίδες πριν τόσους μήνες αρκούν? Δεν νομίζω
Αρχισυντάκτης ακούει?
-
up
-
Απλά κάποιες απορίες διαβάζοντας τη δοκιμή ενεργητικής ασφάλειας στο τεύχος Φεβρουαρίου.
Το σλάλομ και το lane change, οι δύο δοκιμές που περιγράφονται, είναι προφανώς δοκιμασίες 'τεχνητές', που πραγματοποιούνται για να υπάρχει ένα κοινό μέτρο σύγκρισης. Στην πραγματικότητα, δηλαδή σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης τι ακριβώς δείχνουν, και ποια η σημασία τους;
Επίσης, ποιες διαφορές θεωρούνται μεγάλες, ώστε κάποιο αυτοκίνητο να χαρακτηριστεί ότι είναι ανεπαρκές; Για παράδειγμα χρόνος στο σλάλομ 5,07 για ένα αυτοκίνητο και 5,51 για κάποιο άλλο σημαίνουν ότι το δεύτερο έχει σημαντικά μειωμένη ενεργητική ασφάλεια, ή όχι; Επίσης, ο καλύτερος χρόνος, ή ο μέσος όρος έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα;
Τέλος, θα πρέπει να δίνει κανείς σημασία αποκλειστικά στους χρόνους, ή και σε κάποια «ποιοτικότερα» χαρακτηριστικά, όπως η ευκολία χειρισμών και η «φιλικότητα» των αντιδράσεων (αν και μάλλον η απάντηση εδώ πρέπει να είναι θετική);
Δεν εκφράζω κριτική για τη δοκιμή του περιοδικού, και ίσως οι απορίες να φανούν αυτονόητες σε κάποιον που γνωρίζει περισσότερα. Είναι, όμως, είναι κάτι που θα ήθελα να γνωρίζω, όχι μόνο για τις δοκιμές του περιοδικού, αλλά και γενικότερα για δοκιμές που διαβάζουμε από άλλες πηγές.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Jacob
-
Και να συμπληρωσω στις ερωτησεις του Jacob:
Εχει ποτε βγει διαφορετικο συμπερασμα/καταταξη μεταξυ σλαλομ και αλλαγης λωριδας;
Γιατι εγω, οσο θυμαμαι, οι δυο δοκιμασιες βγαζουν παντα την ιδια καταταξη (λογικο, αφου ειναι παρομοιες).
Μηπως λοιπον η μια περιττευει; -
Μέτρηση 80-110 με 3η δεν πρέπει να απουσιάζει από ΚΑΜΙΑ δοκιμή.
Εξάλλου αυτήν τη σχέση δε χρησιμοποιείτε όταν κάνετε το τεστ προσπέρασης νταλίκας από τα 70χλω ;
Όταν απουσιάζει και στη θέσης της βλέπω ρεπρίζ 4ης και 5ης αισθάνομαι οτι διαβάζω το περιοδικό οι 4Ταρίφες.
Κι ένα μπράβο για τη μεγάλη βελτίωση στις φωτο του τεύχους Φεβρ . -
-
Δηλαδή, από το παραπάνω blog τι ακριβώς μαθαίνουμε; Πως οι Τ.Ε βρίσκονται σε ένα κτήριο χωρίς να πληρώνουν κάπου νοίκι και πως η τράπεζα τους διώχνει γιατί δεν πληρώνουν. Αν θέλουν να μείνουν, να πληρώσουν.
Όλα αυτά εμένα μου φαίνονται λογικά, τι ακριβώς περιμένει ο Κ.Κ;
Να του παραχωρήσουν το χώρο δωρεάν; Ας κάνει κάποιον διακανονισμό μέχρι να μετακομίσει. Δάνεια δεν θα του δώσουν αλλά, ας μην γκρινιάζει, τις καλές εποχές και δάνεια πήρε και στο χρηματιστήριο μπήκε.
Σιγά την τεράστια προσφορά πια που θα πρέπει να αναγνωριστεί από την πολιτεία!(Nexus + Tapatalk)
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δηλαδή, από το παραπάνω blog τι ακριβώς μαθαίνουμε; Πως οι Τ.Ε βρίσκονται σε ένα κτήριο χωρίς να πληρώνουν κάπου νοίκι και πως η τράπεζα τους διώχνει γιατί δεν πληρώνουν. Αν θέλουν να μείνουν, να πληρώσουν.
Όλα αυτά εμένα μου φαίνονται λογικά, τι ακριβώς περιμένει ο Κ.Κ;
Να του παραχωρήσουν το χώρο δωρεάν; Ας κάνει κάποιον διακανονισμό μέχρι να μετακομίσει. Δάνεια δεν θα του δώσουν αλλά, ας μην γκρινιάζει, τις καλές εποχές και δάνεια πήρε και στο χρηματιστήριο μπήκε.
Σιγά την τεράστια προσφορά πια που θα πρέπει να αναγνωριστεί από την πολιτεία!Καλό το τρολάρισμα, αλλα μπορεις και καλυτερα.
Ο Λυμπερης, λεει το κειμενο, ειχε το κτηριο με λιζινγκ απο την τραπεζα. Το ειχε υπενοικιασει, λεει το κειμενο, στις ΤΕ, οι οποιες δεν χρωστουσαν τιποτα. Ο Λυμπερης ομως δεν πληρωνε σεντσι στην τραπεζα, με αποτελεσμα η τελευταια να κανει εξωση απο το κτηριο στους χρηστες (ΤΕ) που το υπενοικιαζαν και πληρωναν κανονικα. Για μια οφειλη λοιπον των ΕΛ, τιμωρουνται οι ΤΕ, που δεν εχουν σχεση με την οφειλη. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΛΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;
Ενω η τραπεζα πιθανως εχει δικιο σε αυτο που κανει, οι ΤΕ δεν φταινε σε τιποτα. Που ειδες οτι οι ΤΕ δεν πληρωνουν νοικι; Που ειδες οτι ειχαν το κτηριο δωρεαν; Που ειδες να ζηταει δανεια; Που ειδες να ζηταει αναγνωριση απο την πολιτεια;
Αϊντε πια, με τη χαιρεκακια στο προβλημα του αλλου.Ο Καββαθας και οι ΤΕ εχουν προσφερει στους πολιτες της κωλοχωρας παρα πολλα. Και δεν μιλαω μονο σαν εντυπα του ειδκου τυπου. Εχει γραψει αληθειες, εδω και δεκαετιες, που ολοι βλεπαμε, αλλα το 95% γυρνουσε του κεφαλι αλλου και σφυριζε αδιαφορα. Και επεσε θυμα (και με δικα του λαθη), αυτου του φαυλου συστηματος, το οποιο (σχεδον μονος) κατηγγειλε. Ειναι πολυ ειρωνικο, τωρα που δικαιωνεται στις προβλεψεις και τις εμμονες του, να πεφτει θυμα τους, και να μην του αναγνωριζεται ουτε καν οτι δυστυχως δικαιωθηκε στο ρολο της 'Κασσανδρας'.
Οσο για την 'τεραστια προσφορα' που ειρωνευεσαι, αναμενω με αγωνια να μας πεις ποιοι αλλοι εκδοτες/δημοσιογραφοι, εχουν προσφερει κατι περισσοτερο. Μονο γραφε λιγους-λιγους, για να μην κουραστουμε να διαβαζουμε ονοματα...
Το δημοσιευμα ειναι πολυ λυπηρο για οσους αγαπησαν το περιοδικο και τον ΚΚ. Ελπιζω να μη σηματοδοτει οριστικα το τελος.
-
Νομίζω θα τα καταφέρουν ακόμα μια φορά τα παλικάρια. Ξέρω πως ο ΚΚ ψάχνει εδώ και μέρες νέα γραφεία.
-
Πήρε κανείς το τελευταίο τεύχος να μας πει εντυπώσεις? Εμένα μου άρεσε αν και θέλει δουλειά ακόμη
-
Έτσι είναι - καλό το τεύχος Μαρτίου με περιθώρια βελτίωσης, φυσικά. Η 'τεράστια' συγκριτική δοκιμή θυμίζει παλιές καλές εποχές, όπου κάτι τέτοιο ήταν συνηθισμένο. Οι 'Ειδικές διαδρομές' με GT86, κλπ. είναι
Κι εγώ πιστεύω, και ελπίζω, ότι θα τα καταφέρουν - άλλωστε 'when the going gets tough...'.
Σχετικά με την προσφορά των 4Τ που αναφέρεται λίγο πριν, στην Ελλάδα της ειρωνίας και της εύκολης κριτικής ζούμε, μην περιμένουμε οι αξίες να αναγνωριστούν.
ΥΓ. Το Clio Estate που το έχουν φωτό στο περιοδικό και 'αναμένεται στο πρώτο εξάμηνο του 2013', δεν είναι πολύ όμορφο?
Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Σχετικά με την προσφορά των 4Τ που αναφέρεται λίγο πριν, στην Ελλάδα της ειρωνίας και της εύκολης κριτικής ζούμε, μην περιμένουμε οι αξίες να αναγνωριστούν.Αξίες των 4Τ:
- βρίζω τη λαμογιά, αλλά είμαι ο ίδιος πρώτης τάξεως λαμόγιο. Προωθώ τις μάρκες των συγγενών μου (BMW, Renault) και τους κολλητούς μου που τυγχάνουν λαμόγια (ΣΧ με Autom ή όπως λεγόταν ο μαντράς-απάτη των Β. Προαστίων)
- υποθάλπτω λαμόγια (βλέπε Αναστασιάδη, που διατεινόταν πόσο καθαρός και άμεμπτος ήταν. Όταν έσκασε το γνωστό σκάνδαλο, έπεσαν οι μάσκες)
Το ότι τρώγαμε το κουτόχορτο από το συγκεκριμένο περιοδικό ως πιτσιρικάδες, δε σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στα 35 μας. Προσωπικά, πέρα από το χάλι του περιοδικού στις δοκιμές, νιώθω προδομένος κι από την ασυνέπεια λόγων και πράξεων.
-
αυτό σιγουρα ειναι αλήθεια:
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
στην Ελλάδα της ειρωνίας και της εύκολης κριτικής ζούμε, μην περιμένουμε οι αξίες να αναγνωριστούν.αλλό αυτό είναι κατ'εμέ το πραγματικά ενοχλητικό:
ασυνέπεια λόγων και πράξεων.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Σχετικά με την προσφορά των 4Τ που αναφέρεται λίγο πριν, στην Ελλάδα της ειρωνίας και της εύκολης κριτικής ζούμε, μην περιμένουμε οι αξίες να αναγνωριστούν.
Αξίες των 4Τ:
- βρίζω τη λαμογιά, αλλά είμαι ο ίδιος πρώτης τάξεως λαμόγιο. Προωθώ τις μάρκες των συγγενών μου (BMW, Renault) και τους κολλητούς μου που τυγχάνουν λαμόγια (ΣΧ με Autom ή όπως λεγόταν ο μαντράς-απάτη των Β. Προαστίων)
- υποθάλπτω λαμόγια (βλέπε Αναστασιάδη, που διατεινόταν πόσο καθαρός και άμεμπτος ήταν. Όταν έσκασε το γνωστό σκάνδαλο, έπεσαν οι μάσκες)
Το ότι τρώγαμε το κουτόχορτο από το συγκεκριμένο περιοδικό ως πιτσιρικάδες, δε σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στα 35 μας. Προσωπικά, πέρα από το χάλι του περιοδικού στις δοκιμές, νιώθω προδομένος κι από την ασυνέπεια λόγων και πράξεων.
Καλημερα!
Ποιον εννοεις τον Απεργη ή τον Autom Κολλιοπουλο? -
Καλα σαν τη βοηθεια παρηχαν οι 4Τ στον ελληνικο λαο?Εκαναν κανα συσσιτιο μηπως?
-
Δεν ήταν βοήθεια η συνεχόμενη κακομοιριά και ζήλεια του ΚΚ στο Εν λευκώ?
-
Ήταν σωστή κριτική σε γενικές γραμμές, απλώς μετά από λίγο κούραζε και καταντούσε κακομοιριά. Το πρόβλημα είναι ότι ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με το τι πραγματικά έκανε το περιοδικό στην πράξη.
Νομίζω ότι τον Απέργη τον εκθείαζε ο Πατέλος του Drive.
-
Μια φορά το χρόνο παίρνω το περιοδικό, και έτυχε φέτος νά'ναι ο Μάρτης. Λάηκ το συγκριτικό, το οδοιπορικό στα πομακοχώρια,το αφιέρωμα σε ΑΕ86-ΓΤ86, η δοκιμή Βόλβο V60 PHEV.
Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω άρθρα τύπου δοκιμή Σκόντα Ραπίντ 1.2 έκτασης 3/4 της μιας σελίδας. Στο ίδιο τεύχος ακόμα και γνωριμίες σε αυτοκίνητα μικρών ή έστω μικρότερων πωλήσεων (Κλιό ΡΣ, Ε-κλάσε, Φορντ Κούγκα 2.0) είναι έως και τριπλάσιες σε έκταση και πολύ πιο περιεκτικές.
Έπίσης τίποτα από τεχνολογία. Του χρόνου πάλι. -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Καλα σαν τη βοηθεια παρηχαν οι 4Τ στον ελληνικο λαο?Εκαναν κανα συσσιτιο μηπως?Το Κέντρο Ασφαλούς Οδήγησης μάλλον δεν το πρόλαβες λόγω ηλικίας. Ήταν το 1ο στην Ελλάδα όμως!
Ήταν σωστή κριτική σε γενικές γραμμές, απλώς μετά από λίγο κούραζε και καταντούσε κακομοιριά.
Τω όντι!
Το πρόβλημα είναι ότι ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με το τι πραγματικά έκανε το περιοδικό στην πράξη.
Όπως;
Νομίζω ότι τον Απέργη τον εκθείαζε ο Πατέλος του Drive.
Δυστυχώς ο ΣΧ τον εκθείαζε...
-
Προσωπικά θεωρώ πως ο καββαθας αντίθετα απο το συμφέρον του μας έλεγε να προσγειωθουμε και να μαζευτουμε σε εποχές που όλοι μας λίγο ή πολυ είχαμε καβαλησει το καλάμι.
Σε μια εποχή χρυσή για τον τύπο είπε πράγματα που αποδείχτηκαν πέρα για πέρα αληθινά.
Για τον σχ δυστυχώς δεν έχω την ιδια γνώμη.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό