-
Για λόγους πληρότητας, παραθέτω με την άδεια του και ένα σύντομο διάλογο που είχα με ΡΜ με παλιό φορουμά που για δικούς του, σεβαστούς λόγους δεν ήθελε να γράψει εδώ:
Ο χρήστης nass σε ΡΜ έγραψε:
Ένα ΔΣ ελέγχεται με την πλειοψηφία των ψήφων του.
Εάν είσαι Εκτελεστικός Πρόεδρος και ελέγχεις τέσσερις ψήφους στο ΔΣ ενώ ο 'συνέταιρος' σου ελέγχει επτά ψήφους, δεν κυβερνάς εσύ γιατί δεν μπορείς να αποφασίσεις για τίποτα. Κυβερνά ο άλλος και απλώς σε έβαλε 'τιμητικά' πρόεδρο.
Ας είχες μυαλό να μην έμπαινες σε αυτή τη θέση, βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση.Πολύ σωστά εξάλλου γιαυτό έγραψα το τελευταίο για την υπογραφή. Στο κάτω-κάτω αν διαφωνείς με το τρέξιμο της εταιρείας παραιτείσαι, δε λες μετά 'ααα εγώ απλώς προέδρευα'. Το σημαντικό είναι ότι, αντίθετα με ό,τι πρεσβεύει ο ΚΚ, στο τέλος της ημέρας, όπως και αν πάρθηκαν οι αποφάσεις, φέρεις και νομική και ηθική ευθύνη.
-
αυτά στη γενική περίπτωση.
Ειδικώς, μπορεί να υπάρχουν ό,τι [ή έστω σχεδόν ό,τι] είδους εξαιρέσεις και ιδιαίτερες συνθήκες μπορεί να σκεφτεί κανείς. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
......................................................................................... Το σημαντικό είναι ότι, αντίθετα με ό,τι πρεσβεύει ο ΚΚ, στο τέλος της ημέρας, όπως και αν πάρθηκαν οι αποφάσεις, φέρεις και νομική και ηθική ευθύνη.[/quote]
+100000000000
-
'Γι’ αυτό, excuse my language, γαμώ δημοσιογραφικά, επαγγελματικά και κοινωνικά όποιον ισχυρίζεται, γράφει ή λέει το αντίθετο'
Ωχ... δηλαδή και μένα;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Χρωστάει η εταιρεία, όχι οι μέτοχοι προσωπικά. Αν έχει λεφτά στο ταμείο (ακόμα και δανεικά) η εταιρεία πληρώνει. Αν δεν έχει, βάζουν λεφτά από την τσέπη τους οι μέτοχοι κάνοντας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ή βαράει κανόνι (πτώχευση = δεν μπορώ να πληρώσω αυτά που χρωστάω).Ο ΚΚ δικάστηκε και αθωώθηκε για την Alpha Press στην οποία ήταν μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ (νομίζω Πρόεδρος), όχι για τις Τ.Ε.
Το 'ο Λυμπέρης είχε το management' και το 'ο ΚΚ ήταν εκτελεστικός πρόεδρος του ΔΣ' ουσιαστικά δεν ταιριάζουν. Μπορεί ο Διευθύνων Σύμβουλος (δηλαδή το day-to-day management) να ήταν του Λυμπέρη αλλά ένα εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, πόσο δε μάλλον Πρόεδρος (δηλαδή στρατηγική και σημαντικές αποφάσεις), σαφώς και φέρει και νομική και ηθική ευθύνη για την πορεία της εταιρείας (ενώ τα EDIT: μη εκτελεστικά είναι τα μόνα που μπορούν να πουν 'εγώ απλό μέλος του ΔΣ ήμουν').
Οσο και αν αγαπάμε τον ΚΚ δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε τέτοια προφανή φάουλ 'ααα εγώ δεν ξέρω τίποτα ήμουν αθώος' διότι ως γνωστόν την υπογραφή μας και το χχχχ μας πρέπει να προσέχουμε που το βάζουμε.
οι αποφασεις του ΔΣ είναι που δεσμευουν την ΑΕ κ τα μελη του δσ φερουν ευθυνη κατα το νομο, για χρεη προς το δημοσιο η προς τριτους.
αθωωθηκε για την αλφα πρες, γιατι πληρωσε το δικο του μεριδιο ευθυνης.
εκτελεστικο κ μη εκτελεστικο μελος δεν ξερω τι διαφορα εχουν, δεν εχει ομως να κανει με την οικονομικη διαχειριση η τις αποφασεις του δσ. εκει, η πλειοψηφια νικαει.
η προτερη συμπεριφορα του καββαθα προς τους εργαζομενους στην επιχειριση του δεν αφηνει περιθωρια αμφισβητησεων, εκανε σιγουρα επιχειρηματικα λαθη αλλα ειναι παραλογο να βαζουμε αυτον μπροστα για τα χρεη της εταιριας της οποιας δεν ειχε την διαχειριση.
κ ειναι τουλαχιστον περιεργο να σφραγιζεις μια εταιρια που προσπαθει να σταθει, λογικοτερο θα ηταν να ... την βοηθησεις, μηπως κ παρεις κ εσυ ποτε πισω τα δεδουλευμενα σου. ετσι δεν ειναι;τον ΚΚ μπορει να τον αγαπαμε σαν ανθρωπο, δεν ειμαστε κ υποχρεωμενοι να τον αγαπαμε κ σαν επιχειρηματια!
σε καθε περιπτωση, εχει κερδισει την συμπαθεια μου. νομιζω πως εκανε ο, τι μπορουσε για να κρατησει την εταιρια του (εστω κ πρωην, σαν δικη του την βλεπει) ανοιχτη, κ λογω χαρακτηρα δεν 'του πηγε' να βρει τα καταλληλα καναλια κ να γλυψει. κ τωρα βρισκεται κατηγορουμενος για κατι στο οποιο δεν φερει ουσιαστικη ευθυνη.
κ ειναι πολυ μεγαλος για καινουργιο ξεκινημα -
Ο χρήστης petrolhead έγραψε:
η 'τεχνικες εκδοσεις' ανηκει στον ομιλο λυμπερη.
τα δεδουλευμενα στους εργαζομενους τα χρωστα ο ομιλος λυμπερη, οχι ο καββαθας.
τα χρηματα απο την πωληση των 'τε' τα εδωσε για να εξοφλησει οσα χρωστουσε ο ιδιος απο τα δανεια της 'λαθος επιλογης', της συμμετοχης του στο 'μεγαλο λιθογραφειο'.διαβαζοντας το θεμα κ τις 'ειδησεις', αυτο που ερχεται στο μυαλο ειναι το παλιο, γνωστο 'δρυος πεσουσης, πας ανηρ ξυλευεται'.
ευχομαι στον ΚΚ καλο κουραγιο, ελπιζω να σταθει ορθιος.
στους εργαζομενους, ο τι κ σε ολους τους εργαζομενους που εχουν χασει τις δουλειες τους: ευχομαι ολα να πανε, τελικα, καλα.Και τα «κωλόπαιδα», όπως και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στις ΤΕ, μόλις παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μια πρόταση που έστω και δύσκολα έδειχνε μια προοπτική, έβαλαν για άλλη μία φορά πλάτη και δέχτηκαν μια περαιτέρω μείωση του μισθού, ώστε να βγαίνουν τα νούμερα και η εταιρεία να μπορεί να τρέξει. Χωρίς καμία ουσιαστική υπόσχεση, καμία ρύθμιση για τα χρωστούμενα, παρ’ ότι ήταν γνωστό πως οι «18» βρίσκονταν για αυτά ήδη στο δρόμο μιας εκκρεμούς δικαστικής διεκδίκησης.
(...)
Ώσπου φτάνει και η ώρα της μετακόμισης, και λέτε στον κόσμο πως ο «Λευκός Καβαλάρης» δεν παρουσιάστηκε, οπότε πάμε μόνοι μας. Και σας ακολουθούν ΟΛΟΙ, κύριε Καββαθά, όχι μόνο οι 26 που λέτε. Ακολουθούν για να δουλέψουν και να βοηθήσουν όπως κάνουν ένα χρόνο τώρα, παρ’ όλες τις δυσκολίες. Αλλά το δικό σας «ακολουθώ» υπονοούσε πλήρη υποταγή και απόσυρση από τη δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων, ώστε -ακόμα πιο σημαντικό- να πάψει και η ισχύς της προσωρινής διαταγής που είχε επιτευχθεί για απαγόρευση μεταβολής των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, χάρη στην οποία δεν επιτρέπεται και η μεταφορά των τίτλων. Χωρίς εσείς αυτό το διάστημα να έχετε ρισκάρει το παραμικρό χρηματικό ποσό ως υποστήριξη για την εταιρεία σας, είχατε την απαίτηση οι ήδη ταλαιπωρημένοι για πολλούς μήνες εργαζόμενοι να ρισκάρουν την όποια εξασφάλιση των δεδουλευμένων τους.Μεταξυ των αλλων που λενε, αυτο ειναι που 'θαμπωνει' τον ΚΚ για μενα. Η μεθοδευση για να παραιτηθουν οι εργαζομενοι απο τη δικαστικη διεκδικηση και πουλημα των τιτλων (προφανως το μονο περουσιακο στοιχειο της εταιριας με καποια αξια).
Δεν τον κατηγορω ουτε γιατι επεσε εξω, ουτε για τους συνεταιρους του, ουτε για την ΑλφαΠρες. Φταιει γι' αυτα, αλλα ειναι ανθρωπινα λαθη. ΑΝ ομως απαιτησε την παραιτηση των εργαζομενων απο τα δικαιωματα τους, προκειμενου να συνεχισουν (ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ) μαζι του στη νεα προσπαθεια, ειναι για μενα απαραδεκτος. -
Έχεις δίκιο μεν, μπορεί όμως ο ΚΚ να έχει κάτι καλό στο κεφάλι του δε. Αν με την απόσυρση της διαταγής μπορέσει να υπενοικιάσει τον τίτλο και με τα έσοδα αυτά να αποπληρώσει τα δεδουλευμένα, δεν είναι κακή πρόταση. Βέβαια εγώ στην θέση του ΚΚ θα υπέγραφα χαρτί που θα με υποχρέωνε να πληρώσω τους εργαζομένους με τα πρώτα κιόλας λεφτά που θα εισέπρατα.
-
δεν ειναι αναγκη να υπογραψει κανεις χαρτι, οι εργαζομενοι προηγουνται ετσι κ αλλιως.
κ, να ξαναπω, ο καββαθας εχει δωσει πολλα χρονια δειγματα, τοσα που δεν μπορουν να αμφισβητηθουν.
ειναι 74, δεν εχει να αποδειξει τπτ σε κανεναν, το πιθανοτερο ειναι να προσπαθησει ν αναστησει την εταιρια 'του', κατι που θα ηταν καλο κ για τους εργαζομενους σ αυτην.
κ αν συνεχισουμε με τα 'ισως', ισως οι 18 να τα βρηκαν με την διοικηση, να εμποδισαν την προσπαθεια αναβιωσης των 4τ για να αποκομισουν ιδιον οφελος.
με 'ισως', βεβαια, δεν βγαινει συμπερασμα. μενει η πορεια, τα (αδιαμφισβητητα) λαθη (μονον οποιος δεν ζει δεν κανει λαθη, ομως) κ η προσπαθεια να κανει κατι ο καββαθας, ενω θα μπορουσε καλλιστα να αποσυρθει, ν αραξει στην ησυχια του κ να 'μας' βλεπει κ να γελαει. -
Διαβάζω σε διάφορα μπλογκ τα πιο απίθανα πράγματα για την (προσχεδιασμένη) πώληση της “Τ.Ε Α.Ε”. Εύχομαι σε όλους τους συντελεστές της προδοσίας το καλύτερο. Μετά από 36 χρόνια αναξάρτητης, δημιουργικής και κοινωνικά υπεύθυνης παρουσίας η Σ.Κ και ο υποφαινόμενος δεν σκοπεύουμε να απαντήσουμε…
http://kavvathas.com/2013/05/20/ο% ... %bd%ce%b1/
-
Μετά από βδομάδες, νέες ειδήσεις στο http://www.4troxoi.gr !!!
-
Συνεχίζει να σκάβει το λάκκο του λοιπόν... Θεωρεί προδοσία που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι οι απλήρωτοι, ε; Πού θα σταματήσει η κατρακύλα;
-
Θα μου επιτρέψετε να πω και εγώ μια θεωρία... Δική μου, χωρίς καμία πληροφόρηση εσωτερική, εξωτερική....
Με μια παρομοίωση, ο μόνος τρόπος για να φύγουν τα κοράκια απο το πτώμα είναι να μην έχει μείνει άλλο φαί...
Ο Καββαθάς το γνωρίζει και όσες λάθος κινήσεις και αν του χρεώνουμε, άλλες τόσος σωστές πρέπει να έχει κάνει στην πορεία του. Μακάρι να του βγει.
-
Κοράκια είναι οι απλήρωτοι δημοσιογράφοι;
-
Συγνώμη αν έχω χάσει επεισόδια, αλλά αυτό το τεύχος Μαϊου των 4Τ που είδα στο περίπτερο σήμερα με την κόκκινη 3άρα σε πλαγιολίσθιση και ένθετο οδηγό για το Ακρόπολις τι είναι; Αυτό με το 'Restart' δεν ήταν το τελευταίο πριν την αναστολή;
-
Πάντως εμένα τώρα το 4troxoi.gr δεν ανοίγει (2013 - 05 - 23 / 00:06)
-
Αυτό που βλέπω είναι ότι η αρχική σελίδα εμφανίζεται στα θέματα της επικαιρότητας να είναι ανανεωμένη με κάποια τελευταία νέα σε σχέση με τις 10 τελευταίες μέρες.
-
Ο χρήστης ieron έγραψε:
Δεν ανοίγει για περίπου 20-25 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, σε καθημερινή βάση, λόγω της προκαθορισμένης διαδικασίας συντήρησης του ιστότοπου από τον πάροχο. Είχα κι εγώ την ίδια απορία, ρώτησα και μου είπαν αυτό. Την πατάω κι εγώ συχνά, όταν προσπαθώ να αναρτήσω είδηση (όπως τώρα για παράδειγμα) μη κοιτάζοντας το ρολόι...Ευχαριστώ, δεν το γνώριζα...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Συνεχίζει να σκάβει το λάκκο του λοιπόν... Θεωρεί προδοσία που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι οι απλήρωτοι, ε; Πού θα σταματήσει η κατρακύλα;θεωρει οτι η πωληση της 'τ.ε.' ηταν ενα σχεδιο που υλοποιηθηκε με τη βοηθεια καποιων απο μεσα.
αν ειναι αληθεια, οσοι σχεδιασαν κ εκτελεσαν το σχεδιο πισω απο την πλατη του, δεν ειναι προδοτες; τι ειναι, τοτε;
με 33% στα χερια του, εχθρικο δσ κ χωρις διαχειριση, κανενας δεν θα μπορουσε να την αποτρεψει.
κ αν αποδειχθει οτι οι '18' βρηκαν δουλεια στο νεο σχημα, ενω τελικα απληρωτοι εμειναν οσοι προσπαθησαν ν' αναστησουν τους 4τ;
πολλα τα αν κ τα ισως κ η αληθεια μονο μια. θα δουμε. -
σιγα μην ειναι συνομοσια της CIA για να του αρπαξουν το περιοδικο...
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Συγνώμη αν έχω χάσει επεισόδια, αλλά αυτό το τεύχος Μαϊου των 4Τ που είδα στο περίπτερο σήμερα με την κόκκινη 3άρα σε πλαγιολίσθιση και ένθετο οδηγό για το Ακρόπολις τι είναι; ...Τεύχος Μαΐου 2012
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό