-
-
Ερώτηση
Στο τελευταίο συγκριτικό των Megane RS Cup και VW Scirocco R τα ηλεκτρονικά ήταν ανοικτά στο RS ή το αυτοκίνητο ήταν με ESP mode off?Ευχαριστώ πολύ
-
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Ολοι θα θέλαμε περισσότερη άποψη και καλύτερες-πληρέστερες μετρήσεις, αλλά αυτά ειδικά η άποψη απαιτούν και τους κατάλληλους συντάκτες. Τον τελευταίο καιρό η πρώτη κίνηση που κάνω μόλις αγοράσω το περιοδικό είναι η ανάγνωση της σύνθεσης για να δω ποιοί λείπουν.. από το τελευταίο τεύχος λείπουν οι Τσάδαρης και Αποστολόπουλος, οπότε σίγουρα η άποψη ελαττώνεται και η συντακτική ομάδα εξακολουθεί να φυλλοροεί...τον άλλο μήνα ποιός;;;συμφωνώ απόλυτα και να προσθέσω πως την έλειψη προσωπικοτήτων θα τη βρει μπροστά του το περιοδικό. Όπως και την έλειψη 'γάτων' όπως είναι ο Αποστολόπουλος- από τον οποίο παρεμπιπτόντως, δε θα ξέφευγε κάτι που να εκθέτει το περιοδικό στα μάτια του αναγνώστη, όπως είναι οι πινακίδες ιστορικού οχήματος στη Deltona του Καββαθά, για την οποία μέσα από το άρθρο μαθαίνουμε πως είναι μια από τις τελευταίες (1992) που σημαίνει πως ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δε δικαιολογείται να έχει τέτοιες πινακίδες.
-
...και στο τελευταίο τεύχος δεν μπήκε κανείς στον κόπο να διορθώσει τους πίνακες με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μοντέλων!
Ειλικρινά απορώ με κάποιους στο περιοδικό!
Μου άρεσε πάντως το ένθετο με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα! Ήταν προσεγμένο! -
με αφορμή το τεστ γκολφ/αστρα/φοκους...
η υψηλή κατανάλωση του άστρα ΔΕΝ οφείλεται στις μακριές σχέσεις του, αφού το φοκους εχει πολύ καλύτερη κατανάλωση από αυτό, αν κ έχει μακρύτερες τις τρεις πρώτες σχέσεις κ λίγο κοντύτερες τις άλλες.
dsg σε αυτή τη κατηγορία έχει κ το octavia 1400, κ όχι μόνο το γκολφ. Και γενικότερα, το οκτάβια το περιοδικό το εκθειαζε πραγματικά στα τεστ που του έκανε, αλλά από εκεί κ πέρα δε το αναφέρει καθόλου σε κανένα συγκριτικό, ούτε καν στα box του ανταγωνισμού. Γιατί? -
Καλό το τεύχος Μαΐου , χορταστικό, μ'άρεσε.
-
Πράγματι καλό το τεύχος του Μαιου (ή τουλάχιστον καλύτερο απο τα τελευταία).
Γεμάτο αν και δεν είναι πολυσέλιδο.Μια απορία μόνο,
γιατί στο συγκριτικό της μικρομεσαίας δεν υπάρχει πουθενά το Bravo multiair 140? Δεν αποτελεί 'αντίπαλο' των Focus και Astra ?? Ξέρω οτι λείπουν και άλλα, αλλά το Bravo δεν είναι πιο κοντά σε τιμή, επιδόσεις, χώρους ίσως και περισσότερο απο την G και το Golf? -
Στο αφιερωμα με τα 4 κλασικα αυτοκινητα ειναι ιδεα μου η οχι οτι η deltona του κυριου Καβαθα εχει ανιχνευτη ρανταρ κολλημενο στο παμπριζ,φαινεται καθαρα στην φωτο που δειχνει το εσωτερικο της deltona(υπαρχει ενα μηχανακι ακριβως πανω απο τους κεντρικους αεραγωγους).
Προσπαθειτε να ξεγελασετε το νομο? -
Όσο ο νόμος προσπαθεί να ξεγελάσει και αυτούς.
-
-
Όχι, προσπαθεί να προλάβει τα ατυχήματα. Η τροχαία διενεργεί ελέγχους σε επικίνδυνα για τον οδηγό σημεία, άρα ύπαρξη ραντάρ=κίνδυνος.
Sent from my Tab using a pigeon.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
με αφορμή το τεστ γκολφ/αστρα/φοκους...
η υψηλή κατανάλωση του άστρα ΔΕΝ οφείλεται στις μακριές σχέσεις του, αφού το φοκους εχει πολύ καλύτερη κατανάλωση από αυτό, αν κ έχει μακρύτερες τις τρεις πρώτες σχέσεις κ λίγο κοντύτερες τις άλλες.Η υψηλή κατανάλωση του άστρα οφείλεται στο συνδυασμό πολύ μακρυών σχέσεων σε συνδυασμό με σεβαστή έλλειψη δύναμης σε σχέση με τα άλλα δύο. Από την άλλη, το σχεδόν εξίσου μακρύ Φόκους τραβάει γερά από το ρελαντί, κάτι που δε συμβαίνει με το άστρα. Ε, αν αυτά δε δικαιολογούν τη διαφορά στην κατανάλωση τότε τι;
dsg σε αυτή τη κατηγορία έχει κ το octavia 1400, κ όχι μόνο το γκολφ. Και γενικότερα, το οκτάβια το περιοδικό το εκθειαζε πραγματικά στα τεστ που του έκανε, αλλά από εκεί κ πέρα δε το αναφέρει καθόλου σε κανένα συγκριτικό, ούτε καν στα box του ανταγωνισμού. Γιατί?
Η Οκτάβια 1.4 TSI είναι στα 122 άλογα, αρκετά μακρυά από τα αυτοκίνητα της δοκιμής. Επιπλέον, δεν ταιριάζει ούτε σαν αμάξωμα με τα υπόλοιπα. Ακόμη κι αν στηρίζεται σε μικρομεσαίο πάτωμα.
Στη δοκιμή του Jetta, πάντως, ξανα-εκθειάζεται η σχέση αξίας-τιμής της Οκτάβια, αν αυτό είναι το παράπονό σου.
Μια απορία μόνο,
γιατί στο συγκριτικό της μικρομεσαίας δεν υπάρχει πουθενά το Bravo multiair 140? Δεν αποτελεί 'αντίπαλο' των Focus και Astra ?? Ξέρω οτι λείπουν και άλλα, αλλά το Bravo δεν είναι πιο κοντά σε τιμή, επιδόσεις, χώρους ίσως και περισσότερο απο την G και το Golf?Ναι, είναι αντίπαλος και μάλιστα αποτελεί εξαιρετική πρόταση. Η λογική του τεστ, ωστόσο, ήταν 'νέο φόκους vs. την (ως τώρα) κορυφή της κατηγορίας vs. Astra που έχει εδραιωθεί στις πωλήσεις'. Απουσιάζουν και πολλά ακόμη μοντέλα, αλλά δεν είχαμε σκοπό 'φόκους vs. all'.
-
Να σημειώσω κι εγώ την αισθητή βελτίωση του τελευταίου τεύχους σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα.
π.χ. Εγιναν σαφέστερες οι συγκριτικές δοκιμές, ειδικά στα συμπεράσματα. Περιμένουμε ακόμα περισσότερα -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Να σημειώσω κι εγώ την αισθητή βελτίωση του τελευταίου τεύχους σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα.
π.χ. Εγιναν σαφέστερες οι συγκριτικές δοκιμές, ειδικά στα συμπεράσματα. Περιμένουμε ακόμα περισσότεραΤα καλά σας λόγια μας φτιάχνουν, η κριτική μας βελτιώνει. Και στις δύο περιπτώσεις, ευχαριστούμε για το feedback
-
Η Οκτάβια 1.4 TSI είναι στα 122 άλογα, αρκετά μακρυά από τα αυτοκίνητα της δοκιμής. Επιπλέον, δεν ταιριάζει ούτε σαν αμάξωμα με τα υπόλοιπα. Ακόμη κι αν στηρίζεται σε μικρομεσαίο πάτωμα.
Στη δοκιμή του Jetta, πάντως, ξανα-εκθειάζεται η σχέση αξίας-τιμής της Οκτάβια, αν αυτό είναι το παράπονό σου.
όχι παράπονο μωρέ
για τα άλογα, δεν είναι τόσο μακριά αφού άλλωστε στο box είχατε το λεον με τον ίδιο κινητήρα. αυτό που πιστεύω είναι ότι κακώς το περιοδικό το έχει διαχωρίσει από τα άλλα της κατηγορίας επειδή ειναι 2,5 όγκων,δηλαδή καθαρά για οπτικούς λόγους αφου δεν είναι σεντάν, κάτι που ο κόσμος δεν έχει κάνει, αφού παει τοσο καλά στις πωλήσεις.
αλήθεια, αν έμπαινε στο συγκριτικό πώς θα στεκόταν? -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
π.χ. Εγιναν σαφέστερες οι συγκριτικές δοκιμές, ειδικά στα συμπεράσματα. Περιμένουμε ακόμα περισσότεραΤα καλά σας λόγια μας φτιάχνουν, η κριτική μας βελτιώνει. Και στις δύο περιπτώσεις, ευχαριστούμε για το feedback
Τα τεχνικά κάνουν την διαφορά (και στο περιοδικό και στο ένθετο)
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τα τεχνικά κάνουν την διαφορά (και στο περιοδικό και στο ένθετο)
Το παλεύουμε γιατρέ
Τεχνικό θα έρθει κι άλλο στο τεύχος που έρχεται. Όσο για το ένθετο κουραστήκαμε πολύ, αλλά νομίζω αξίζει το αποτέλεσμα... προσωπικά, έγραψα με μεγάλη αγάπη το αφιέρωμα στον Τέσλα... περισσότερο από τα υπόλοιπα, ομολογώ. -
Μια και είπαμε για ένθετα, μάλλον εγώ είμαι περίπτωση, αλλά δε συμπαθώ τα ένθετα λόγω προβλήματος στην αρχειοθέτηση. Καθώς κρατώ όλα τα τεύχη (από το 1987), τα ένθετα πρέπει να μπουν χωριστά και είναι πιο εύκολο να χαθούν. Βάλτε, λοιπόν, την ύλη των εξαιρετικών ένθετων αφιερωμάτων μέσα στο περιοδικό για να μένει πάντα εκεί.
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Μια και είπαμε για ένθετα, μάλλον εγώ είμαι περίπτωση, αλλά δε συμπαθώ τα ένθετα λόγω προβλήματος στην αρχειοθέτηση. Καθώς κρατώ όλα τα τεύχη (από το 1987), τα ένθετα πρέπει να μπουν χωριστά και είναι πιο εύκολο να χαθούν. Βάλτε, λοιπόν, την ύλη των εξαιρετικών ένθετων αφιερωμάτων μέσα στο περιοδικό για να μένει πάντα εκεί.τουλάχιστον σε σένα μπαίνουν στον κόπο να απαντήσουν...σε αναγνώστες σαν και μένα που διαβάζω... μόνο 23 χρόνια το περιοδικό αδιαφορούν. Ίσως επειδή τους τα χώνω ενίοτε που δεν έχουν ενημερώσει τους πίνακες χαρακτηριστικών ή επειδή αντιδρώ όταν κάνουν μεροληπτικές συγκρίσεις...
Μάλλον δεν εστιάζουν σε εμάς τους παλιούς αλλά στο νεώτερο κοινό! Ελπίζω τώρα να μπει κάποιος στον κόπο ν' απαντήσει από τους συντάκτες του περιοδικού.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό