-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Γνώμη μου είναι ότι μια γυναικεία πένα έχει θέση στο περιοδικό.
Το αν λέγεται ΙΣ ή ΣΛ δεν με ενδιαφέρει καθόλου.ΣΛ=γυναικεία πένα;;;;
Την Σου Λιώτη λέει!
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Γνώμη μου είναι ότι μια γυναικεία πένα έχει θέση στο περιοδικό.
Το αν λέγεται ΙΣ ή ΣΛ δεν με ενδιαφέρει καθόλου.ΣΛ=γυναικεία πένα;;;;
Σοβαρά τώρα, εννοείται πως κι εγώ θέλω μια γυναικεία πένα στο περιοδικό. Αλλά δεν είναι όλες οι γυναικείες πένες ίδιες, πόσο μάλλον όταν ο ιδρυτής του περιοδικού εδώ και χρόνια κάνει κήρυγμα εναντίον της αισθητικής που η συγκεκριμένη ακολουθεί.
Τα κομμάτια του ΣΧ πάντως κι εγώ τα ευχαριστήθηκα σε αυτό το τεύχος
Nαι ρε αμέσως για τη ΣΛ
Ηταν εντελώς τυχαίο ..... -
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Τα κομμάτια του ΣΧ πάντως κι εγώ τα ευχαριστήθηκα σε αυτό το τεύχος
+1
αυτό που μου αρέσει είναι ότι δεν γράφει τυπικά ελληνικά...είναι γραφή πιο πολύ της πιάτσας ...πιο κοντά στον μέσο έλληνα.
-
[quote='cmarin'][quote='kyan']Το έχω πει και στον Krusenstern από κοντά:
Είναι γνωστό (?) ότι στις Alfa Romeo με κινητήρα V6 μπορεί πολύ εύκολα το διαφορικό τύπου Torsen II που φορούν οι εκδόσεις 'Q2' των 147 και GT (diesel). Η διαδικασία χρειάζεται μία-δύο ώρες αφού το διαφορικό έχει δικό του 'καπάκι' και δεν χρειάζεται να κατέβει το κιβώτιο. Το έχουν κάνει σχεδόν όλοι όσοι έχουν V6 στο alfisti με κόστος
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μας είπε πως τα τετρακίνητα υποστρέφουν (..) τα πισωκίνητα ειναι ουδέτερα (....) και πως τα μοντέλα Μ κάνουν περισσότερο θόρυβο απο τα απλά.
Έτσι είναι, απλά τα 4κίνητα λόγω 'γαντζώματος' στην άσφαλτο είναι σημαντικά πιο γρήγορα. Μη μπερδεύεις τους όρους που χρησιμοποιεί, ουδέτερο και υποστροφικό. Μιλάει για τέλεια στημένα αμάξια και αυτοί οι όροι απλά δίνουν ένα ελάχιστο χαρακτηριστικό μόνο στο ζύγισμα που κάνει ο οδηγός με το γκάζι - καμία σχέση με υποστροφή στα αμάξια μας
Μάλλον εννοεί τη συμπεριφορά στην έξοδο της στροφής, θεωρεί το υπερστροφικό ζύγισμα του πισωκίνητου ΟΥΔΕΤΕΡΟ στην έξοδο ενώ του τετρακίνητου ΥΠΟΣΤΡΟΦΙΚΟ (μη ξεχνάς ότι είναι λεπτομέρειες σε τέλεια ζυγισμένα αμάξια).
Η ουδέτερη συμπεριφορά του τετρακίνητου είναι καλύτερη στην είσοδο της στροφής και στη μέση της στροφής, αλλά δεν δίνει το περιθώριο διόρθωσης με υπερστροφή στην έξοδο. Επειδή οι οδηγοί δεν εκτιμούν πάντα σωστά τη ταχύτητα εξόδου, η πίσω κίνηση υπερέχει σε έλεγχο στην έξοδο. Όμως το φοβερό κράτημα της τετρακίνησης (ιδίως με ηλεκτρονικά διαφορικά) αφήνει πίσω τα πισωκίνητα.
Υπερστροφή ισχύος στα τετρακίνητα; Βεβαίως (όχι πολύ όμως γιατί επηρεάζεται η σταθερότητα στην ευθεία). Είναι πιο ψηλά, γέρνουν περισσότερο και ΛΟΓΩ ΚΛΙΣΗΣ εισάγεται στο πίσω εξωτερικό τροχό θετικό κάμπερ και υπερστροφή ισχύος (το κάμπερ δεν αλλάζει λόγω γεωμετρίας της πίσω ανάρτησης - το αμάξι θα είναι πολύ δύσκολο στο χειρισμό έως ανεξέλεγκτο).
Στη συνάρτηση μπαίνουν αρκετές περισσότερες παράμετροι από τη μετάδοση, ώστε να μας δίνουν ένα σχετικά μεγάλο φάσμα διαφορετικών αντιδράσεων.
Ακόμα και μεταξύ τετρακίνητων υπάρχουν τεράστιες διαφορές ως προς το yaw, υποστροφή-υπερστροφή, κ.λπ, που οφείλονται τόσο στη ρύθμιση των διαφορικών, όσο και στις τιμές της γεωμετρίας, μετατρόχια-μεταξόνιο κ.λπ.Οι όροι αυτοί (υποστροφή-υπεστροφή) είναι τόσο σχετικοί, που πράγματι αυτή η υπεραπλουστευτική αναφορά τους στη συνέντευξη δεν λέει απολύτως τίποτα.
Δεν αναφερόμουν στην ΙΣ, αλλά γενικώς. Άλλωστε, δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν το ποιος/ποια γράφει και ο πρότερος βίος του αλλά το ΤΙ γράφεται...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
.........To πόσο αποτελεσματικο θα ειναι ενα μπλοκέ διαφορικο,πιστευω οτι θα εξαρτάται απο το πόσο υποστροφικό θα ηταν το αυτοκίνητο πρίν την τοποθέτηση
Δεν μπορει να εχεις τα ίδια αποτελέσματα οταν πραγματοποιήσεις μια τετοια μετατροπή σε ενα καλοστημενο αυτοκίνητο (π.χ. type-R) και σε εναν πεζοδρομιοκυνηγό ( π.χ. rover 620Ti)
Το ενα θα βελτιωθει δραματικά,ενω στο άλλο η μετατροπή θα φανταζει ελάχιστη και πολύ πιθανο να φανει και οτι δεν άξιζε την τοποθέτηση
Πάντως,σε καθε περίπτωση,δεν θα βγει ασφαλές αποτέλεσμα πάνω στο οποίο θα βαδίσουνε όλοι οι κάτοχοι δυνατων μπροστοκούνητων -
Παρεμπιπτόντως το 620Τi έχει torsen μπροστά και, από ό,τι έχω διαβάσει, πρέπει να έστριβε αρκετά καλά...
-
Εγω Αγγελε,μια φορα που επαιξα με ενα τετοιο στην Καστανια,λαχταρισα όταν ειδα το αντιθετα κινούμενο ΚΤΕΛ να βγαίνει εκτος δρόμου για να αποφύγει την αλλαγη λωρίδας που πραγματοποίησε λόγω μουρίσματος το 620
Και επειδη μεχρι εκεινη τη στιγμη ήμουνα πίσω του για αρκετες στροφες και το παρατηρούσα,μου εδωσε την εντυπωση του αθλιότερου προσθιοκίνητου όλων των εποχων -
Μπορεί να έκανε μλκία ο οδηγός του...
Εν πάση περιπτώσει, δεν ξέρω πώς είναι από πρώτο χέρι, αλλά θυμάμαι να έχουν γραφτεί θετικά πράγματα για το ποιόν του...
Σε αντίθεση με το 200Vi, για το οποίο οι 4Τ είχαν γράψει ένα εκπληκτικό θάψιμο πριν από καμιά 10αριά-15αριά χρόνια...
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Μπορεί να έκανε μλκία ο οδηγός του...Εν πάση περιπτώσει, δεν ξέρω πώς είναι από πρώτο χέρι, αλλά θυμάμαι να έχουν γραφτεί θετικά πράγματα για το ποιόν του...
Σε αντίθεση με το 200Vi, για το οποίο οι 4Τ είχαν γράψει ένα εκπληκτικό θάψιμο πριν από καμιά 10αριά-15αριά χρόνια...
Τοσα χρόνια εχει και το περιστατικο που σου λέω.
-
Μπορεί να έκανε μλκία ο οδηγός του...Εν πάση περιπτώσει, δεν ξέρω πώς είναι από πρώτο χέρι, αλλά θυμάμαι να έχουν γραφτεί θετικά πράγματα για το ποιόν του...
Τοσα χρόνια εχει και το περιστατικο που σου λέω.
Πότε πρωτοπαρουσιαστηκε το 620τι;
-
Επειδή έχει μπλοκέ χάνει τη μούρη - αν δεν είχε θα σπινιάριζε πάρα πολύ αλλά δεν θα έφευγε με το πλάι η μούρη.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Επειδή έχει μπλοκέ χάνει τη μούρη - αν δεν είχε θα σπινιάριζε πάρα πολύ αλλά δεν θα έφευγε με το πλάι η μούρη.Υποθέτω οτι μιλάς για το σπάσιμο της πρόσφυσης και στούς δύο τροχούς ταυτόχρονα,κατι το οποίο θελει πάρα πολύ δυναμη ή πολύ κλειστη στροφη (η τρομερη ολισθηρότητα του οδοστρώματος)
Μεχρι εκεινου του σημείου που θα σπάσει η πρόσφυση και στους δυο κινητηριους τροχούς,η μούρη σαφως και μαζεύεται πρός το εσωτερικο της στροφης λόγω του μπλοκέ -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Επειδή έχει μπλοκέ χάνει τη μούρη - αν δεν είχε θα σπινιάριζε πάρα πολύ αλλά δεν θα έφευγε με το πλάι η μούρη.Στην 156 GTA με Q2 που έχω οδηγήσει εγώ η μούρη όντως χάνεται αν τσαρουχώσεις το γκάζι σε πολύ κλειστή στροφή 2ας γιατί σπινάρουν και οι δύο τροχοί ταυτόχρονα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση το γκάζι στην έξοδο κλείνει ομαλά την τροχιά του αυτοκινήτου.
Είμαστε όμως off-topic. Μπορούμε να συνεχίσουμε εδώ:
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=22447
ή εδώ:
-
Παρεμπιπτόντως το 620Τi έχει torsen μπροστά και, από ό,τι έχω διαβάσει, πρέπει να έστριβε αρκετά καλά...Το είχα οδηγήσει τότενες (και αργότερα). Το βασικό του πρόβλημα ήταν το μεγάλο lag. Πάταγες γκάζι και δεν έκανε τίποτα, πάταγες λίγο παραπάνω και τότε ξύπναγε λυσσομανώντας.
Οι 4Τ είχαν χαρακτηριστικά γράψει στην τότε δοκιμή: 'είναι καλύτερα να στρίβετε με φόρα παρά με γκάζι' και 'θα ήταν πολύ καλύτερο, αν είχε 20-30 ίππους λιγότερους'.
Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα από τα δυνατότερα (τότε) αμάξια της κατηγορίας του με 200 ίππους στους μπροστινούς τροχούς (και αναρτήσεις/πλαίσιο Honda).
-
Εγώ έχω μια πρόταση για το site των 4Τ. Αν ψάχνεις ένα παλιό άρθρο την έκατσες αν δεν ξέρεις τουλάχιστον την χρονιά!!! Δεν μπορεί να μπει κάποιο ψαχτήρι για να μας διευκολύνει; Εγώ πχ έψαχνα το άρθρο για το μονορέϊλ αλλά τα παράτησα μετά από άκαρπες προσπάθειες ωρών!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Εγώ έχω μια πρόταση για το site των 4Τ. Αν ψάχνεις ένα παλιό άρθρο την έκατσες αν δεν ξέρεις τουλάχιστον την χρονιά!!! Δεν μπορεί να μπει κάποιο ψαχτήρι για να μας διευκολύνει; Εγώ πχ έψαχνα το άρθρο για το μονορέϊλ αλλά τα παράτησα μετά από άκαρπες προσπάθειες ωρών!!!Υπάρχει ψαχτήρι.... http://library.techlink.gr/4t/issue-art ... &issue=462 αλλά για να το δεις πρέπει να πάρεις πρώτα ένα αποτέλεαμα από κάποιο τεύχος. Βάλτε απλά ένα link στην σελίδα 4Τ library.
-
Κώστα δεν είναι αποτελεσματικό γιατί καταρχήν ψάχνει μόνο στον τίτλο, αλλά ακόμα και εκεί δεν βλέπω να είναι πολύ αποτελεσματικό! Το συγκεκριμένο άρθρο ακόμα δεν κατάφερα να το βρω.
-
Παρεμπιπτόντως το 620Τi έχει torsen μπροστά και, από ό,τι έχω διαβάσει, πρέπει να έστριβε αρκετά καλά...Off topic,αλλα ως ξεκαθαρισμα
το 620ti δεν ειχε μπλοκε,το 220(διπορτο!) ειχε μπλοκε τορσεν και εστριβε οντως καλα,συμφωνα με τα λεγομενα των τοτε δημοσιογραφων.
Το 620 για οικογενειακο ηταν ανεκτο,με αντικειμενικα ομως κριτηρια ετεινε προς την κλασσικη βαρκα!(απο προσωπικη εμπειρια)
Μπλοκε παντως δεν εχει.Edit,οντως στα χαρακτηριστικα λεει οτι εχει μπλοκε.
Στην οδηγηση του ,δεν το διαπιστωσα.....(δηλαδη δεν ενιωθα κατι να με τραβαει προς τα μεσα.....τωρα μπορει να ειχα πεσει στο τελειωμενο...)
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό