-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
εμένα με νοιάζει, γιατί εκπροσωπούσε το περιοδικό και φαινεται ανακολουθος (αυτός μια χαρά ήταν, το τεστ ήταν κουκουρούκου).
Στο τεστ εκείνο σπρώχτηκε το κόρσα όσο δεν παει! Πλήρεις κινητήρες το κόρσα (που τους είδαν), κουβέντα για τα 215/17 του κορσα,που παρολαυτά δεν διακρίθηκε στην πίστα, κόστοι συντήρησης για τα άλλα δεν μπήκαν γιατί δεν είχαν του κόρσα, θερμαινόμενο τιμόνι και flexι ποδηλατοθήκες (τσου!) και ζήτω το κόρσα.
Είχαν και την σπορ εκδοση και ακόμα δεν ξέρουμε τί κάνουν οι άλλες, δεν αναφέρθηκε και ότι τα 17 ΔΕΝ είναι στάνταρντ (ήταν για λίγο, για λίγα κομμάτια και αν!). Δεν λέω ότι το περιοδικό τα πήρε ή κάτι τετοιο, αλλά ότι το τεστ εκφράζει μόνο αυτόν που το έγραψε (KRUS; )Όχι, δεν ήμουν εγώ. Για τα υπόλοιπα που λες, υπομονή μέχρι το τεύχος Φεβρουαρίου σχετικά με τις 17άρες και 16άρες και δεν ξέρω τι άλλο στα αυτοκίνητα εκείνης της δοκιμής. Πιστεύω θα λυθούν όλες οι απορίες
να και κάτι που εγώ προσωπικά δεν ήξερα...krus είχα άγνοια ότι παράλληλα με την ιδιότητα σου ως moderator έγραφες και για το περιοδικό...επομένως γενικότερα το πνεύμα του φόρουμ και ειδικότερα οι παρατηρήσεις μας διαβάζονται από εκεί που πρέπει...Δεν κάνω λάθος έτσι;
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η κριτική μου μπορεί να έχει σαν αφορμή και βάση το τελευταίο τεύχος αλλά αναφέρεται γενικότερα στα πρόσφατα τεύχη των 4Τ, των τελευταίων ετών δηλαδή.IKE συμφωνώ απόλυτα!
διαβάζω 4Τ ανελλειπώς από το 1986. Δεν έχω χάσει τεύχος! Δε θα μπω στη διαδικασία να συγκρίνω τους 4Τ του τότε με τους σημερινούς μια και δεν είμαι αντικειμενικός κριτής! Τότε ήμουν πιτσιρίκι, διάβαζα με διαφορετικό τρόπο και ενθουσιαζόμουν με ασπρόμαυρες φωτό της 911 τούρμπο!
Οι 4Τ έχουν αλλάξει, αλλά προφανώς είναι επιλογή τους!
ΔΕΝ ασχολούνται με τους αγώνες όσο θα θέλαμε οι περισσότεροι. Ακόμα και το rally.gr ορισμένες φορές μου δίνει την εντύπωση οτι έχει 'πέσει'
Η ποιότητα που σχεδόν διαφημίζεται δεν αντικατοπτρίζεται σε όλα τα τμήματα του περιοδικού. Οι δοκιμές και οι γνωριμίες όντως δε διαφέρουν σημαντικά! Λες και βαρέθηκαν να δοκιμάζουν αυτοκίνητα!
Πριν 2 -3 σελίδες αναφέρθηκα στην εδ στις Σέρρες. Γενικά επιφανειακή προσέγγιση. Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτό νομίζω! Οι δοκιμές είναι γραμμένες πρόχειρα και βαρετά, ενώ οι συγκρίσεις σχεδόν κάθε φορά καταλήγουν στο κλισέ 'πάρεα υτό αν σου αρέσει το ψάρεμα, πάρε το άλλο αν προτιμάς το πλέξιμο, τα πάντα είναι θέμα πιλογών' Χαίρω πολύ ρε παιδιά! τουλάχιστον στο τελευταίο τεύχος, κάπου εκεί στα αριστεία υπάρχει σύνοψη της χρονιάς όσον αφορά τα συγκριτικά, οπου εκεί αναγράφεται ο νικητής!Ο Ρουμελιώτης πλέον έπαψε να κεντρίζει την προσοχή μου.Στο προηγούμενο έλεγε οτι είναι μαλακία τα ταξίδια, όλα μπορείς να τα δεις σε ντοκιμαντέρ! Το μισό δε άρθρο γεμάτο 'τηλεοπτικά μπιπ'
Το συγκριτικό με Κόρσα κλιό κτλ ήταν πραγματικά καλό! (σύμπτωση οτι 4Τ και Drive έκαναν την ίδια εποχή συγκριτικά με τα νέα μικρά, τα οποία άρθρα απείχαν πολύ από τη συνηθισμένη τους 'τυποποιημένη' γραμμή;;; )
Περιμένω κι άλλα τέτοια συγκριτικά...
Μια σκέψη που υπάρχει στο μυαλό μου: αν οι 4Τ έχουν επιλέξει την..ποιότητα και έχουν αφήσει στο 4αυτο το ρόλο του...περιοδικού ενημέρωσης του καταναλωτή, ειλικρινά λυπάμαι. 4 αυτο πήρα το πρώτο τεύχος.ΔΕΝ ξαναπαίρνω...
-
Μετακίνηση και με αφορμή το thread http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=22326
'1000-1200 euro εξοδα αγορας?' και του άλλου με τους πωλητές που περιέργως 'χάθηκε'...**
Γιατί δεν βγάζετε κάποιους συντάκτες στο 'δρόμο' να πάρουν ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ
ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ 'ΓΝΩΣΤΑ' ΜΟΝΤΕΛΑ βάζοντας ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΛ. ΧΡΩΜΑ???Μετά να δημοσιεύσετε τις ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ στο περιοδικό σας, μαζί με τις
ημερομηνίες που σας δόθηκαν - κρύβοντας φυσικά τους αντιπροσωπους.πχ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΑΡΚΑ1 ΜΟΝΤΕΛΟ1 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ#1(ανώνυμα) : 17.400€ με το κλειδί στο χέρι
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΑΡΚΑ1 ΜΟΝΤΕΛΟ1 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ#2(ανώνυμα) : 17.200€ με το κλειδί στο χέρι
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΑΡΚΑ1 ΜΟΝΤΕΛΟ1 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ#3(ανώνυμα) : 17.000€ με το κλειδί στο χέρι
**Έτσι για να καταλάβει ο κόσμος τελικά πόσο κοστίζει το καρυδότσουφλο
που προσπαθεί να αγοράσει από αντιπρόσωπο σε αντιπρόσωπο.Γιατί συγκρίνετε κόστος ανταλλακτικών και service και δεν συγκρίνετε το κόστος της
αναθεματισμένης αγοράς που κάθε αντιπρόσωπος τελικά κάνει το μακρύ του & το κοντό του?Να πονέσουν μερικοί ποποί? Να βγούν οι απατεωνιές και λίγο παραέξω?
Ο χρήστης rataplan έγραψε:
δλδ αν εσύ πάρεις ένα μοντεμ 56κ και πάρεις μαζί και μια σύνδεση ιντερνετ 12μηνη,
θα πεις ότι το μόντεμ είχε την διπλάσια αξία απο αυτή που σου είπαν?Τί σχέση έχει αυτό.
Αν πάω να αγοράσω modem+12μηνη ΑΠΟ δύο διαφορετικούς ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ενώ ο
ΓΕΡΜΑΝΟΣ διαφημίζει την προσφορά στην τηλεόραση 100€ και μου δόσουν
ΔΥΟ διαφορετικές τιμές, τί θα πρέπει να πώ?Όταν ο κατάλογος γράφει 16.700€ και ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ μου ζήτησαν ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ διαφορετικά
χρήματα από +750€ ως +900€, τί να υποθέσω ?Δεν είναι για το 150€ διαφορά, είναι ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΟΙΘ#$)(#$) ΤΑ ΔΙΝΩ.
-
Αυτό που δεν κατάλαβες απο το τόπικ που αναφέρεις είνα ιότι δεν είναι 1300 € τα λεφτά που του πήρε η αντιπρωσοπεία, δλδ αν εσύ πάρεις ένα μοντεμ 56κ και πάρεις μαζί και μια σύνδεση ιντερνετ 12μηνη, θα πεις ότι το μόντεμ είχε την διπλάσια αξία απο αυτή που σου είπαν?
Μου φαίνεται ότι ώρες ώρες στερούμστε της κοινης λογικής -δεν το λέω για εσένα αυτό- αλλά για κάποιον που πιστεύει ότι ζητήσαν σε κάποιον 1300 € παραπάνω απο το πουθενά, τα μόνα εξτρά λεφτά είναι αυτά της μεταφοράς μπλα μπλα όπως τα λέει η κάθε ετιαρία.
Μεταφορά απο το άλλο τόπικ.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Μετακίνηση και με αφορμή το thread http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=22326
'1000-1200 euro εξοδα αγορας?' και του άλλου με τους πωλητές που περιέργως 'χάθηκε'...Τι εννοείς 'περιέργως'?
[quote='zardoz']Όταν ο κατάλογος γράφει 16.700
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
'1000-1200 euro εξοδα αγορας?' και του άλλου με τους πωλητές που περιέργως 'χάθηκε'...Τι εννοείς 'περιέργως'?
[quote='zardoz']Όταν ο κατάλογος γράφει 16.700
-
Τώρα αυτό πώς έγινε;;
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Τώρα αυτό πώς έγινε;;Ρε παιδιά μόνο εγώ διάβασα στο θέμα αυτό κάτι που δεν υπάρχει πλεον;;
-
δεν κατάλαβα τι έγινε?
-
Ούτε εγώ έχω καταλάβει. Ας μου στείλει ένα πμ ο cavalino_gr να μου πει τι εννοεί.
[mod]
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
δεν κατάλαβα τι έγινε?έγιναν κάποιες δημοσιεύσεις σε αυτό το τόπικ, γι αυτό και βρέθηκε πρώτο στη σειρά των θεμάτων. Όταν προσπάθησα να απαντήσω μου έβγαλε την εξής εντολή 'Συγνώμη αλά μόνο οι μπορούν να απαντήσουν σε αυτή την ενότητα'
Με αυτή την ορθογραφία. Όταν επέστρεψα στα 'Περί αυτοκίνησης' δεν υπήρχε νέα δημοσίευση
-
μπράβο στο περιοδικό για το τεστ των συνεργείων σε πολλά μοντέλα...μακάρι τέτοιες ενέργειες να συνεχιστούν από μεριάς του περιοδικού για να καταλάβουμε και εμείς οι καταναλωτές που εξυπηρετούμαστε και που μας κοροϊδεύουν...
-
Δεν εχει 3αναγινει ενα παρομοιο τεστ συνεργειων?
-
Πολύ το ευχαριστήθηκα. Και ο τίτλος ήταν υπέροχος: Ντροπή. Πολλές φορές έχω αναφέρει τι τράβηξα σε γνωστούς από αντιπροσωπείες και δεν με πίστευαν, αισθανόμουν γραφικός και το έκοβα, έλαμψε η αλήθεια.
Υ.Γ: το πρόβλημα με την κρεμαγιέρα το είχα και εγώ. Χωρίς να έχω γνώσεις τους επιστούσα την προσοχή στο τιμόνι και μου έλεγαν μια χαρά είναι. Δόξα τω Θεό είμαι ζωντανός και δεν σκότωσα και κανένα
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Δεν εχει 3αναγινει ενα παρομοιο τεστ συνεργειων?ναι έχει γίνει...μακάρι να τους ξεμπροστιάζει όλους το περιοδικό (μετά βέβαια θα αρχίσουν τις μηνύσεις κάποιοι για συκοφαντική δυσφήμηση κλπ) αλλά τουλάχιστον θα τους φοβίσει...υπάρχει μεγάλη ασυδοσία στο χώρο και εύχομαι οι 4τροχοί να κάνουν κάτι για αυτό. Αυτό που θέλω είναι να μην είναι το συγκεκριμένο άρθρο πυροτέχνημα και να συνεχίσουν να το κάνουν. Μπράβο τους και πάλι λοιπόν για να μην εστιάζουμε μόνο στα κακώς κείμενα του περιοδικού.
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ! -
Πολύ καλό το άρθρο για τα συνεργεία, μπράβο !
Μου άρεσε το τεστ με τα MPV και η λογική στο Leon^3
Επίσης η σύγκριση απλών/σπορ εκδόσεων των GPunto/Corsa ήταν κατατοπιστικότατη, με πολλές τεχνικές λεπτομέρειες .. έτσι όπως πρέπει να είναι τα τεστ ανάλογων προτάσεων. Αντε και σε ανώτερα .... GTi class ?Ενα τεστ ελαστικών επιδόσεων στη νέα δημοφιλή κατηγορία των GTi (17' - 18') ?
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Δεν εχει 3αναγινει ενα παρομοιο τεστ συνεργειων?Φυσικά και έχει ξαναγίνει, το πιο πρόσφατο στα τεύχη 413 και 414. Καλημέρα σε όλους!Μ.Σαλ.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
- Αγώνεςοι αγώνες έχουνε αρκετά καλή κάλυψη όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, βαθμολογίες κλπ και σχεδόν μηδενική κάλυψη όσον αφορά το τεχνικό μέρος. Επίσης εκτός απο εγχώριο και διεθνές WRC και F1 τα υπόλοιπα αθλήματα απουσιάζουν επιδεικτικά. Είναι τραγικό να μην υπάρχει μεγάλο αφιέρωμα στο le Mans ή στο Dakar. πχ έχω δει πολύ ενδιαφέροντα ποστ του GoForpole (που αν δεν κάνω λάθος είνια συντάκτης) για την αγωνιστική δράση του group Fiat ή για αγωνες αντοχής αλλά στο περιοδικό τίποτα.
Αυτο το πηρε το ματι μου καθυστερημενα
Εχεις δικιο ο Go_For_Ρole γραφει που και που στο περιοδικο οχι σαν συντακτης αλλα τυπικα σαν περιστασιακος εξωτερικος συνεργατης, ουσιαστικα σαν φιλος. Ενα απο τα φετινα θεματα λοιπον ηταν το Mans στο οποιο ειχα την τυχη να παω παρεα με τον Θαναρα Ηλιοπουλο (που εκτος απο μεγαλος γνωστης του μηχανοκινητου, ειναι γενικα απιστευτη παρεα). Ειναι στο τευχος Ιουλιου, αν θες μπορεις να το αναζητησεις. Επισης το 06 υπηρχαν αποστολες στον πρωτο αγωνα του GP2 στη Βαλενθια (με συνεντευξη του γιου του μεγαλου Αλεν Προστ, Νικολα) και στα πρωτα επισημα τεστ της χρονια για το WTCC. Ελπιζω και φετος να υπαρχει υγεια, χρονος και διαθεση για να παμε καπου που θα εχει καλο θεμα
Παντως γενικοτερα εχεις δικιο, η κατανομη αναμεσα σε F1, WRC και στα υπολοιπα αδικει (κατα τη γνωμη μου) ενα σωρο υπεροχα πρωταθληματα. Προσωπικα το βρισκω απιστευτο και συναμα τραγικο που ουτε καν η συμμετοχη του Μαργαριτη στο DTM δεν ειναι ικανη να τραβηξει προσοχη απο τον ειδικο τυπο γενικοτερα. Ομως αυτη η κατανομη προκυπτει απο καποιους παραγοντες που δεν μπορει κανεις ευκολα να αμφισβητησει. Ειτε μας αρεσει, ειτε οχι οι Ελληνες στον μηχανοκινητο, ιδιαιτερα στην πιστα, ειναι απλα αναλφαβητοι και αυτο -πιστεψε με- ειναι ενα πολυ πικρο χαπι που καταπινουν διαρκως ολοι οι συντακτες αγωνιστικων θεματων στο περιοδικο.
ΥΓ Επισης ειχα την τιμη να παω τον WRC man Μαν. Σαλουρο (αλλη απιστευτη παρεα) σε αγωνα πιστας και ηταν τοσο τραυματικη η εμπειρια του που το εριξε σε μυστηρια φαγητα
-
Go_For_Pole χαίρομαι που συμφωνείς, άλλωστε όπως είδες η ένστασή μου στη συγκεκριμένη ενότητα είναι στην θεματολογία και στην έκτασή της κυρίως.
Ειδικά για το δεύτερο μέρος του ποστ σου μου κάνει εντύπωση αυτό που λες. Δηλαδή πιστεύεις πως αν υπήρχε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στο Le Μans αντί για το πολύ καλό αλλά και πολύ μικρό του τεύχους Ιουλίου που είπες, θα δυσανασχετούσαν οι αναγνώστες?
Πιο παλιά οι 4Τ έκαναν μεγάλα αφιερώματα στο Dakar, στο DTM ή και στο -τότε- group C, άλλαξε τόσο το κοινό? Δεν νομίζω.
Πιστεύω έχετε (οι 4Τ εννοώ) αυτοπαγιδευτεί στο 'αυτά θέλει ο κόσμος' και σε πολλές περιπτώσεις -τολμώ να πω- αυτοευνουχίζεστε.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
... αυτοευνουχίζεστε.Χεχεχεχε με τρομαξες
Σοβαρα τωρα, το κομματι του Μans ηταν νομιζω 8 σελιδες, οσο μεγαλυτερο γινεται δηλαδη με δεδομενη την εκταση του κομματιου των αγωνων στο περιοδικο. Σχετικα με ερευνες, αποφασεις κλπ δεν ειμαι αρμοδιος να σου πω κατι. Ομως εχοντας δει στατιστικα απο το rally.gr (που εχει σαφως πιο αγωνιστικο κοινο) πηρα μια εικονα για το ποσο τραβανε αρθρα για τετοια θεματα και δυστυχως δεν ηταν ενθαρρυντικη.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό