-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Εσφαλμένο θα ήταν αν έγραφε 'εμπορικά πετυχημένο'.
Η επιτυχία, μπορεί να αφορά διάφορους τομείς. Ως αυτοκίνητο, τεχνογνωσία, ποιότητα, λόγος τιμής προς αξία κ.λπ, δεν βλέπω γιατί να μην είναι 'επιτυχημένο'.
Από τι μπορεί να κριθεί η επιτυχία ενός καταναλωτικού ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ; Καλό αυτοκίνητο μπορεί να είναι -που δεν είναι για μένα με τον 1,6 που αφορά την πλειοψηφία των πωλήσεων, ενώ ο 1,4... -
Αντίστοιχα η 316 είναι απαράδεκτο αυτοκίνητο, αλλά είναι επιτυχημένη από κάθε άποψη στην ελληνική αγορά. Οπότε τι λες τελικά να ενδιαφέρει;
Εμπορική αποτυχία ή δημοσιογραφική επιτυχία; -γιατί τελικά μόνο στα περιοδικά αρέσει το λεόν. Το κοινό δεν μπορεί να το χωνέψει -ακόμα τουλάχιστον.
Για το Toledo γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά; δεν είναι εξίσου 'επιτυχημένο';
-
το περιοδικό έχει φτάσει σε σημείο να βγάζει νικητή σε συγκριτικό το άλτεα 1,4 'το οποίο βασίζεται στο **πετυχημένο **λεον'. Το ότι πρώτα βγήκε το αλτεα εδώ και πολλύυυυ καιρό λεπτομέρεια και τί εννοεί πετυχημένο λεον με αυτές τις πωλήσεις απορώ!
Η μεγάλη απορία είναι το πετυχημένο...
Η επιτυχία, μπορεί να αφορά διάφορους τομείς. Ως αυτοκίνητο, τεχνογνωσία, ποιότητα, λόγος τιμής προς αξία κ.λπ, δεν βλέπω γιατί να μην είναι 'επιτυχημένο'.
Εντάξει, νομίζω πως δεν χρειαζόμαστε και τον...Μπαμπινιώτη! Οταν γράφει το περιοδικό επιτυχημένο, τι εννοεί , αν δεν εννοεί στις συνειδήσεις του κόσμου (αρα και στις πωλήσεις, αφού πρόκειται για prime προϊόν..);
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
το περιοδικό έχει φτάσει σε σημείο να βγάζει νικητή σε συγκριτικό το άλτεα 1,4 'το οποίο βασίζεται στο **πετυχημένο **λεον'. Το ότι πρώτα βγήκε το αλτεα εδώ και πολλύυυυ καιρό λεπτομέρεια και τί εννοεί πετυχημένο λεον με αυτές τις πωλήσεις απορώ!
Εντάξει, νομίζω πως δεν χρειαζόμαστε και τον...Μπαμπινιώτη! Οταν γράφει το περιοδικό επιτυχημένο, τι εννοεί , αν δεν εννοεί στις συνειδήσεις του κόσμου (αρα και στις πωλήσεις, αφού πρόκειται για prime προϊόν..);
Ίσως θα έπρεπε να στείλεις μία επιστολή στο περιοδικό να σου διευκρινίσουν 'τι εννοούν'.
Η πολύ απλή σημειολογική παρατήρηση που έκανα (που, λογικά, δεν θα χρειαστεί κανείς λεξικό για να την κατανοήσει), είναι ότι με τον όρο 'επιτυχημένο' μπορεί κανείς να αναφέρεται σε διαφορετικό τομέα από αυτόν που 'φανταζόμαστε'. Για αυτό το λόγο, και για να μην ερμηνεύει ο καθένας μας κατά το δοκούν, χρήσιμο θα ήταν να υπάρχει κι ένας επιρρηματικός προσδιορισμός ή μία επεξηγηματική πρόταση. Η ακριβολογία στην σύνταξη των προτάσεων είναι απαραίτητη, ακριβώς για να αποφεύγονται οι παρερμηνείες.
lkar
Συγγνώμη αλλά δυσκολεύομαι να βρω κάποιον ειρμό σε αυτά που γράφεις.
Ας προσπαθήσω.
Η επιτυχία ενός καταναλωτικού προϊόντας μπορεί να κριθεί α)από τις πωλήσεις του, που όμως δεν αποτελούν απαραίτητα απόδειξη της αρτιότητας του προϊόντος, καθότι υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες, που μπορεί να την επηρεάσουν (βλ. διαφήμιση), β)από τα εκάστοτε θεσπισμένα κριτήρια ανάλυσης του προϊόντοςΗ 316 μπορεί να είναι απαράδεκτη για τα δικά σου κριτήρια, μπορεί να είναι επαρκής για τα κριτήρια κάποιου άλλου, μπορεί να είναι θεϊκή για τα κριτήρια ενός τρίτου. Πέραν πάσης αμφισβήτησης όμως, είναι ΑΡΓΗ. Τι λέω να ενδιαφέρει ποιόν; Αυτούς που την αγοράζουν; Προφανώς κάτι της βρίσκουν. Είναι εμπορικά επιτυχημένη (αναμφισβήτητο), αλλά δεν έχει σχέση απαραιτητώς με το αν είναι καλό ή κακό αυτοκίνητο. Πάντα, το αποτέλεσμα της κρίσης εξαρτάται από τα κριτήρια.
Εν κατακλείδι:
Το αν το Leon είναι αποτυχημένο εμπορικά, δεν συνεπάγεται επουδενί λόγω ότι είναι αποτυχημένο ως αυτοκίνητο. -
Εν κατακλείδι:
Το αν το Leon είναι αποτυχημένο εμπορικά, δεν συνεπάγεται επουδενί λόγω ότι είναι αποτυχημένο ως αυτοκίνητο.Η σημειολογία (ή σημειωτική κατά Eco...) είναι η επιστήμη που σου επιτρέπει να παίζεις...επ άπειρον με την ακριβή σημασία , χωρίς τελικά να μπαίνεις στην...ουσία!
Εντάξει, αυθαίρετος (πολύ....) ο αφορισμός μου , οπότε πάμε παρακάτω...
Αν το Leon είναι επιτυχημένο σαν αυτοκίνητο, τότε ποιο ΔΕΝ είναι; Αν είναι έτσι να αποκαλούμε τα πάντα ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ!
Παράδειγμα:
'Κύριε Pai Mei, θα θέλατε να μας πείτε την σημειολογική ανάλυση της Καμποτζιανής γεννοκτονίας από τον Πολ Ποτ;'
(άσχετο! )
'Σήμερα πάρκαρα κοντά σε ένα επιτυχημένο-Leon.'
'Σήμερα προσπέρασα ένα επιτυχημένο-Zastava Yugo...'Περίεργο ε;
-
Επί της ουσίας, θα έλεγα ότι η επιδίωξη της μέγιστης ακριβολογίας, καθιστά πολύ συγκεκριμένο το σημαινόμενο των σημαινόντων, ελαχιστοποιώντας ή εκμηδενίζοντας τις παρανοήσεις.
Επειδή, λοιπόν, ακριβώς, ο όρος 'επιτυχημένο' είναι ουσιαστικά ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ, διότι δεν υπάρχει κανένας προσδιορισμός που θα μπορούσε να το καταστήσει πιο συγκεκριμένο και κατά συνέπεια διαψεύσιμο (π.χ. εμπορικά επιτυχημένο--->δυνατότητα ελέγχου---->ψευδές), τον εντάσσω στη αρκετά διαδεδομένη στις τάξεις του ειδικού τύπου προσπάθεια επίτευξης της μέγιστης ασάφειας, ώστε μην μπορεί κανείς να προβάλλει αντιρρήσεις ως προς το νόημα αυτού που λέγεται (μπορεί, όμως φυσικά να προβάλλει αντιρρήσεις ως προς το σημειολογικό φαινόμενο).
Είναι κάτι σαν την Αστρολογία.
-
Επί της ουσίας, θα έλεγα ότι η επιδίωξη της μέγιστης ακριβολογίας, καθιστά πολύ συγκεκριμένο το σημαινόμενο των σημαινόντων, ελαχιστοποιώντας ή εκμηδενίζοντας τις παρανοήσεις.Επειδή, λοιπόν, ακριβώς, ο όρος 'επιτυχημένο' είναι ουσιαστικά ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ, διότι δεν υπάρχει κανένας προσδιορισμός που θα μπορούσε να το καταστήσει πιο συγκεκριμένο και κατά συνέπεια διαψεύσιμο (π.χ. εμπορικά επιτυχημένο--->δυνατότητα ελέγχου---->ψευδές), τον εντάσσω στη αρκετά διαδεδομένη στις τάξεις του ειδικού τύπου προσπάθεια επίτευξης της μέγιστης ασάφειας, ώστε μην μπορεί κανείς να προβάλλει αντιρρήσεις ως προς το νόημα αυτού που λέγεται (μπορεί, όμως φυσικά να προβάλλει αντιρρήσεις ως προς το σημειολογικό φαινόμενο).
Είναι κάτι σαν την Αστρολογία.
Αυτη η ευκολια πληροφορησης μηδενικων στοιχειων στηριζει πολλα περιοδικα,καναλια,κλπ,κλπ που χωρις λογο υπαρξης υπαρχουν και ...παραυπαρχουν..
-
Εν κατακλείδι:
Το αν το Leon είναι αποτυχημένο εμπορικά, δεν συνεπάγεται επουδενί λόγω ότι είναι αποτυχημένο ως αυτοκίνητο.Αλλά τι είναι; Το new Toledo πως χαρακτηρίζεται; Αν μάλιστα είναι 'πολύ καλό' ως αυτοκίνητο και δεν πουλάει τίποτα, ή όχι τα αναμενόμενα τότε η αποτυχία είναι διπλή.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3 παρόμοια αυτοκίνητα που πουλάνε λίγο/ελάχιστα κι ειδικά το Toledo σε σχέση με τον προκάτοχό του. ΟΛΟΙ όμως εστιάζουν στο Leon. Αφού είναι τόσο 'καλό' αυτοκίνητο, γιατί δεν πουλάει; ή γιατί δεν πουλάει τα αναμενόμενα; Το Leon I την πρώτη πλήρη χρονιά πούλησε 3370 και το σημερινό πέρυσι 2886
Για να το θέσω διαφορετικά, τι ΠΑΡΑΠΑΝΩ έχει το Leon που δεν έχουν ανταγωνιστικά μοντέλα; Κινητήρες; σίγουρα τους βρίσκεις και αλλού και καλύτερους -ειδικά στις δημοφιλείς εκδόσεις-
Πλαίσιο; αυτό κι αν το βρίσκεις αλλού
Χώρους; τιμή; όλα πάνω κάτω τα ίδια είναι
Μήπως φταίει η εμφάνιση;
και ξανά, τo new Toledo πως χαρακτηρίζεται;
Από τη στιγμή που θεωρείς επιτυχημένο το Leon, άλλο τόσο είναι και το Toledo, δεν μπορεί να έχουν τόσο τρομακτικές διαφορέςΩστόσο πρόκειται για την πλήρη ΑΠΟΤΥΧΙΑ
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εν κατακλείδι:
Το αν το Leon είναι αποτυχημένο εμπορικά, δεν συνεπάγεται επουδενί λόγω ότι είναι αποτυχημένο ως αυτοκίνητο.Αλλά τι είναι; Το new Toledo πως χαρακτηρίζεται; Αν μάλιστα είναι 'πολύ καλό' ως αυτοκίνητο και δεν πουλάει τίποτα, ή όχι τα αναμενόμενα τότε η αποτυχία είναι διπλή.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3 παρόμοια αυτοκίνητα που πουλάνε λίγο/ελάχιστα κι ειδικά το Toledo σε σχέση με τον προκάτοχό του. ΟΛΟΙ όμως εστιάζουν στο Leon. Αφού είναι τόσο 'καλό' αυτοκίνητο, γιατί δεν πουλάει; ή γιατί δεν πουλάει τα αναμενόμενα; Το Leon I την πρώτη πλήρη χρονιά πούλησε 3370 και το σημερινό πέρυσι 2886
Για να το θέσω διαφορετικά, τι ΠΑΡΑΠΑΝΩ έχει το Leon που δεν έχουν ανταγωνιστικά μοντέλα; Κινητήρες; σίγουρα τους βρίσκεις και αλλού και καλύτερους -ειδικά στις δημοφιλείς εκδόσεις-
Πλαίσιο; αυτό κι αν το βρίσκεις αλλού
Χώρους; τιμή; όλα πάνω κάτω τα ίδια είναι
Μήπως φταίει η εμφάνιση;
και ξανά, τo new Toledo πως χαρακτηρίζεται;
Από τη στιγμή που θεωρείς επιτυχημένο το Leon, άλλο τόσο είναι και το Toledo, δεν μπορεί να έχουν τόσο τρομακτικές διαφορέςΩστόσο πρόκειται για την πλήρη ΑΠΟΤΥΧΙΑ
To Τοledo οφείλει την εμπορική αποτυχία του στα μαύρα του τα χάλια.
Αν είχε διαφορετικό αμάξωμα, ίσως τα πράγματα να ήταν αρκετά διαφορετικά υπέρ του.Εσύ θεωρείς δηλαδή ό,τι το Leon είναι 'αποτυχία' ως αυτοκίνητο;
Αν ναι, θα πρέπει να θεωρείς το Golf μεγαλύτερη αποτυχία, καθώς προσφέρει τα ίδια πράγματα (τα ατμοσφαιρικά), σε υψηλότερη τιμή.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μήπως φταίει η εμφάνιση;Δεν φταίει η εμφάνιση. Είναι διαφορετική και ξενίζει, αυτά όμως είναι γούστα. Μια χαρά αμάξια είναι. Δεν πουλάνε λόγω κινητήρων. Ποιός αγοράζει τώρα γκολφ 1,6 (όχι με σούπερ έκπτωση) και μάλιστα να μην είναι ΓΚΟΛΦ αλλά πτωχό σέατ. Αν είχε το λεον TSI με 14-15 χιλιάρικα θα είχε 5 μήνες παράδοση.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μήπως φταίει η εμφάνιση;
Δεν φταίει η εμφάνιση. Είναι διαφορετική και ξενίζει, αυτά όμως είναι γούστα. Μια χαρά αμάξια είναι. Δεν πουλάνε λόγω κινητήρων. Ποιός αγοράζει τώρα γκολφ 1,6 (όχι με σούπερ έκπτωση) και μάλιστα να μην είναι ΓΚΟΛΦ αλλά πτωχό σέατ. Αν είχε το λεον TSI με 14-15 χιλιάρικα θα είχε 5 μήνες παράδοση.
Δεν νομίζω πως είναι σωστό αυτό... Γιατί πχ δεν πουλάει το FR; Φθηνο δεν είναι γι' αυτά που προσφέρει; Δεν έχει άπαιχτο μοτέρ;
Το πρόβλημα είναι η εμφάνιση και κυρίως το χάλια εσωτερικό που δείχνει φτηνότερο κι απο Accent...
O TSi θα ήτο μια κάποια λύσις, αλλά δεν θα κόστιζε τόσο που λες... Τόσο δεν κοστίζει ούτε το 1.6 MPi... Κάπου εκεί βρίσκεται το απλό 1.4... -
To Τοledo οφείλει την εμπορική αποτυχία του στα μαύρα του τα χάλια.
Αν είχε διαφορετικό αμάξωμα, ίσως τα πράγματα να ήταν αρκετά διαφορετικά υπέρ του.Εσύ θεωρείς δηλαδή ό,τι το Leon είναι 'αποτυχία' ως αυτοκίνητο;
Αν ναι, θα πρέπει να θεωρείς το Golf μεγαλύτερη αποτυχία, καθώς προσφέρει τα ίδια πράγματα (τα ατμοσφαιρικά), σε υψηλότερη τιμή.
και το Leon για τον ίδιο λόγο με το Toledo, απλώς έχει λιγότερα χάλια -για το κοινό. Σιγά τις διαφορές που έχει η μούρη του Toledo με του Leon. O κώλος βέβαια κάνει τη διαφορά, αλλά από εκεί που υπήρχε ένα συντηρητικό μεν, αλλά αποδεκτό αμάξωμα (Toledo I) βγήκε το έκτρωμα με τα ανάλογα αποτελέσματα. Σαν αυτοκίνητα όμως το σημερινό Toledo είναι καλύτερο στις βασικές του εκδόσεις. Τι να ήθελε άραγε η ελληνική Seat;
Αποτυχημένο το θεωρώ το Leon, όπως το Toledo, το Jetta, την 159, το GP κλπ, αλλά όχι το Octavia, ούτε το Focus, άσχετα αν πουλήθηκαν και 1000άδες απαράδεκτα 1.400άρια πχ.
To ατμοσφαιρικό Golf, ειδικά τα 1,4 ήταν και είναι μεγάλη απάτη, στα 1,6 είχε σίγουρα περισσότερα να προσφέρει -εξάρι και 115- αλλά και πάλι ήταν ακριβό. Αυτό όμως δεν το εμπόδισε καθόλου να πουλήσει.
Τώρα δεν συζητάμε, κάτι σε τσόντα (ποπολ@ρος) είναι η κατάσταση
-
Όταν μιλάμε για ένα προϊόν, προκειμένου να χαρακτηριστεί αυτό ως επιτυχημένο ή όχι, έχει καθιερωθεί να κρίνουμε με βάση τα εξής κριτήρια : 1)από τις πωλήσεις του στην ελληνική αγορά και 2)από την αντίληψη που έχει για αυτό το ευρύ καταναλωτικό κοινό.
Αντίστοιχα όταν λέμε κάποιος είναι επιτυχημένος, ασφαλώς αναφερόμαστε στην επίδοσή του, είτε στον επαγγελματικό τομέα, είτε στον οικογενειακό, τον αθλητικό κτλ κτλ. Όλοι κρινόμαστε με βάση το αποτέλεσμα.
Στην προκειμένη περίπτωση, όταν μιλάμε για ένα καταναλωτικό προϊόν και ειδικά για ένα ιδιαίτερο προϊόν όπως το αυτοκίνητο, ο όρος επιτυχημένο προσδίδεται με βάση τα ποσοστά πωλήσεών του στην αγορά και από την αποδοχή του από το καταναλωτικό κοινό. Δηλαδή με βάση το αποτέλεσμα. Και στην περίπτωση του Leon, το αποτέλεσμα, μιλώντας πάντα για την ελληνική αγορά δεν είναι το αναμενόμενο. Από όποια πλευρά και αν το δει κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό το χαρακτηρισμό.
Το να είναι 'επιτυχημένο' απλά και μόνο στη συνείδηση των δημοσιογράφων, δίχως κάποιο πειστικό επιχείρημα, δεν νομίζω ότι έχει καμία αξία... Ομολογώ πως και εγώ ο ίδιος ξαφνιάστηκα όταν είδα την ανάδειξη του Leon ως αυτοκίνητο της χρονιάς, καθώς όσο και αν το επεξεργάστηκα δεν μπόρεσα να βρω κανένα σημείο που να το κάνει να ξεχωρίζει τόσο πολύ σε σχέση με τα υπόλοιπα. Μήπως όμως ο τίτλος του αυτοκινήτου της χρονιάς, είναι τελικά ένα βραβείο για προώθηση πωλήσεων και καλύτερο marketing του μοντέλου που κερδίζει τον τίτλο? Όσο και αν δυσκολεύομαι και δεν θέλω να το πιστέψω αυτό... Γιατί ως θεσμός έχει και θετικά στοιχεία να προσφέρει. Αρκεί να λειτουργήσει όμως με αντικειμενικά κριτήρια.
-
Δηλαδή και εγώ είμαι επιτυχημένος γκόμενος χωρίς να πηδ....?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Άτοπη αντιστοιχία και αρκετά απλοϊκό παράδειγμα.
Αλλά, ας το συνεχίσω.
Το αίτιο του 'πηδάω', ή του 'πουλάω', δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το αν είσαι επιτυχημένος γκόμενος ή επιτυχημένο Leon.Τι σε κάνει δηλαδή να πιστεύεις ότι οι περισσότεροι αγοραστές που ΔΕΝ επέλεξαν Leon, γνωρίζουν κάτι περισσότερο από εκείνους που το επέλεξαν;
Τίνος το κριτήριο είναι πιο βάσιμο;
Δεν υπάρχει σύγκριση. Και οι μεν έχουν τους λόγους τους και οι δε.
Στα @@ μου ειλικρινά.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αντιμετωπίσω το αυτοκίνητο ως αυτοκίνητο, με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, κρίνοντας ως τουλάχιστον παράλογο να του αποδώσω τίτλο καλού ή κακού, μελετώντας τις πωλήσεις του.
Διότι στις πωλήσεις παίζουν ρόλο ένα πλήθος παραγόντων, ένα σωρό διαφορετικά κριτήρια για τον καθένα από τους αγοραστές (άλλος αγοράζει γιατί του άρεσε η πλαφονιέρα, άλλος γιατί ήταν ετοιμοπαράδοτο, άλλος γιατί τον βόλεψε η χρηματοδότηση, άλλος γιατί 'πώς είναι έτσι αυτό το Leon', άλλος γιατί 'θα πάρω Honda που τρέχει και στην F1', άλλος γιατί παρασύρθηκε από τη διαφήμιση, κ.ο.κ).Οπότε, τι πιο λογικό από το να εξετάσεις το αυτοκίνητο αυτό καθεαυτό, και να κρίνεις τις ποιότητές του τόσο εν σχέσει με τυποποιημένα κριτήρια όσο και σε συνάρτηση με τον ανταγωνισμό...
-
Άτοπη αντιστοιχία και αρκετά απλοϊκό παράδειγμα.
Αλλά, ας το συνεχίσω.
Το αίτιο του 'πηδάω', ή του 'πουλάω', δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το αν είσαι επιτυχημένος γκόμενος ή επιτυχημένο Leon.Τι σε κάνει δηλαδή να πιστεύεις ότι οι περισσότεροι αγοραστές που ΔΕΝ επέλεξαν Leon, γνωρίζουν κάτι περισσότερο από εκείνους που το επέλεξαν;
Τίνος το κριτήριο είναι πιο βάσιμο;
Δεν υπάρχει σύγκριση. Και οι μεν έχουν τους λόγους τους και οι δε.
Στα @@ μου ειλικρινά.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αντιμετωπίσω το αυτοκίνητο ως αυτοκίνητο, με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, κρίνοντας ως τουλάχιστον παράλογο να του αποδώσω τίτλο καλού ή κακού, μελετώντας τις πωλήσεις του.
Διότι στις πωλήσεις παίζουν ρόλο ένα πλήθος παραγόντων, ένα σωρό διαφορετικά κριτήρια για τον καθένα από τους αγοραστές (άλλος αγοράζει γιατί του άρεσε η πλαφονιέρα, άλλος γιατί ήταν ετοιμοπαράδοτο, άλλος γιατί τον βόλεψε η χρηματοδότηση, άλλος γιατί 'πώς είναι έτσι αυτό το Leon', άλλος γιατί 'θα πάρω Honda που τρέχει και στην F1', άλλος γιατί παρασύρθηκε από τη διαφήμιση, κ.ο.κ).Οπότε, τι πιο λογικό από το να εξετάσεις το αυτοκίνητο αυτό καθεαυτό, και να κρίνεις τις ποιότητές του τόσο εν σχέσει με τυποποιημένα κριτήρια όσο και σε συνάρτηση με τον ανταγωνισμό...
αυτό προσπαθούμε να πούμε.... οτι κάποιος θα παει να το παρει γιατί θα νομίζει ότι ειναι επιτυχημένο!!!!
Οσο για το παράδειγμα μου είναι κατά τη γνώμη μου εύστοχο καθώς σου λέω ότι έχω τις προδιαγραφές αλλά δεν έχω αποτέλεσμα....
Αρα κάτι φταίει σε μένα λοιπόν.... γιατί όχι και στο ΛΕΟΝ/....
Πχ και εγω μπορεί να έχω 100 ξαδέρφες (στη θέση της ξαδέρφης βάλτε αυτό που καταλαβαίνετε) και να λένε τι παιδαράς που είμαι αλλά καμία φίλη τους να μη με θέλει...
Σκέψου το λίγο και μπορεί και να δεις πιο διαλεκτικά την άποψη μου
-
Εσφαλμένο θα ήταν αν έγραφε 'εμπορικά πετυχημένο'.Η επιτυχία, μπορεί να αφορά διάφορους τομείς. Ως αυτοκίνητο, τεχνογνωσία, ποιότητα, λόγος τιμής προς αξία κ.λπ, δεν βλέπω γιατί να μην είναι 'επιτυχημένο'.
Διότι στις πωλήσεις παίζουν ρόλο ένα πλήθος παραγόντων, ένα σωρό διαφορετικά κριτήρια για τον καθένα από τους αγοραστές (...)Οπότε, τι πιο λογικό από το να εξετάσεις το αυτοκίνητο αυτό καθεαυτό, και να κρίνεις τις ποιότητές του τόσο εν σχέσει με τυποποιημένα κριτήρια όσο και σε συνάρτηση με τον ανταγωνισμό...
Οπως και ο ιδιος εγραψες, τα (πολυ σωστα) κριτηρια για την αξιολογηση ενος αυτοκινητου που παραθετεις, το χαρακτηριζουν ως καλο ή κακο. Ο ορος 'πετυχημενο', κατα την αποψη μου, αφορα πρωτιστα την πορεια των πωλησεων.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Οσο για το παράδειγμα μου είναι κατά τη γνώμη μου εύστοχο καθώς σου λέω ότι έχω τις προδιαγραφές αλλά δεν έχω αποτέλεσμα....
Πχ και εγω μπορεί να έχω 100 ξαδέρφες (στη θέση της ξαδέρφης βάλτε αυτό που καταλαβαίνετε) και να λένε τι παιδαράς που είμαι αλλά καμία φίλη τους να μη με θέλει...
Φίλε coyote, ίσως να μην ήμουν αρκετά σαφής...
Να το επαναδιατυπώσω...
Επειδή στις πωλήσεις αυτοκινήτων παίζουν ρόλο χιλιάδες παράγοντες, που -συχνά- δεν έχουν να κάνουν με το αν το αυτοκίνητο είναι καλό, μέτριο ή κακό -και που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοί είναι αυτοί οι παράγοντες-, είναι απαραίτητο να τους αποσυνδέουμε από την προσπάθειά μας να δούμε αν το αυτοκίνητο είναι καλό/μέτριο/κακό ή κάπου ενδιάμεσα.
Αν οι πωλήσεις ήταν ενδεικτικές της αρτιότητας ή μη των αυτοκινήτων, τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά: θα ανοίγαμε τις σελίδες του ΣΕΑΑ, και αυτομάτως το προηγούμενο Accent θα αναγόταν σε κορυφαίο αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς.
Αλλά δεν μας λένε αυτό οι πωλήσεις του Accent!
Αντιθέτως τι μας λένε; Ό,τι πιθανότατα είχε καλό λόγο τιμής προς αξία, ίσως καλό after sales, εγγύηση, και βόλεψε πολλούς που ήθελαν απλώς ένα αξιόπιστο μεταφορικό μέσο, αλλά δεν είχαν (ή δεν ήθελαν να διαθέσουν) περισσότερα λεφτά από αυτά που κόστιζε το Accent. Νομίζω είναι μία εύλογη εξήγηση της εμπορικής του επιτυχίας.Kantoniou
ΟΚ, ο όρος είναι συνδεδεμένος περισσότερο με την εμπορική πορεία, στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι με εννοιολογικά/σημειολογικά κριτήρια η έννοια του 'επιτυχημένου αντικειμένου' είναι ταυτόσημη με εκείνη του 'best seller αντικειμένου'.
Για αυτό, κρίνω ως απαραίτητο -εφόσον επικοινωνούμε γραπτά, και εφόσον εκπροσωπούμε ένα μέσο ενημέρωσης, και δεν μιλάμε μεταξύ μας στην καφετέρια- κι έναν επιρρηματικό προσδιορισμό που θα αποσαφηνίζει το τι είδους επιτυχία εννοεί. -
Φίλε coyote, ίσως να μην ήμουν αρκετά σαφής...
Να το επαναδιατυπώσω...
Επειδή στις πωλήσεις αυτοκινήτων παίζουν ρόλο χιλιάδες παράγοντες, που -συχνά- δεν έχουν να κάνουν με το αν το αυτοκίνητο είναι καλό, μέτριο ή κακό -και που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοί είναι αυτοί οι παράγοντες-, είναι απαραίτητο να τους αποσυνδέουμε από την προσπάθειά μας να δούμε αν το αυτοκίνητο είναι καλό/μέτριο/κακό ή κάπου ενδιάμεσα.
Αν οι πωλήσεις ήταν ενδεικτικές της αρτιότητας ή μη των αυτοκινήτων, τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά: θα ανοίγαμε τις σελίδες του ΣΕΑΑ, και αυτομάτως το προηγούμενο Accent θα αναγόταν σε κορυφαίο αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς.
Αλλά δεν μας λένε αυτό οι πωλήσεις του Accent!
Αντιθέτως τι μας λένε; Ό,τι πιθανότατα είχε καλό λόγο τιμής προς αξία, ίσως καλό after sales, εγγύηση, και βόλεψε πολλούς που ήθελαν απλώς ένα αξιόπιστο μεταφορικό μέσο, αλλά δεν είχαν (ή δεν ήθελαν να διαθέσουν) περισσότερα λεφτά από αυτά που κόστιζε το Accent. Νομίζω είναι μία εύλογη εξήγηση της εμπορικής του επιτυχίας.Kantoniou
ΟΚ, ο όρος είναι συνδεδεμένος περισσότερο με την εμπορική πορεία, στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι με εννοιολογικά/σημειολογικά κριτήρια η έννοια του 'επιτυχημένου αντικειμένου' είναι ταυτόσημη με εκείνη του 'best seller αντικειμένου'.
Για αυτό, κρίνω ως απαραίτητο -εφόσον επικοινωνούμε γραπτά, και εφόσον εκπροσωπούμε ένα μέσο ενημέρωσης, και δεν μιλάμε μεταξύ μας στην καφετέρια- κι έναν επιρρηματικό προσδιορισμό που θα αποσαφηνίζει το τι είδους επιτυχία εννοεί.Συμφωνούμε σε πολλά
Μπορεί να μας πει κάποιος στο επόμενο τεύχος τους λόγους που δε πουλάει το ΛΕΟΝ ή είναι πολύ βαρύ να το γράψουμε αυτό?
Μηπως τα μοντέλα που αρέσουν στους δημοσιογράφους είναι πολύ ακριβά ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είσαι ο πληρώνω και όχι ο ΔΩΡΕΑΝ τεστ drive αντιπροσωπείας...
και εξηγώ...
το 1,4 1,6 δεν αρέσει στον κόσμο.
Πιστεύω και εγω ότι το FR μπορεί να τους αρέσει.... ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ των περισσότερων ΕΛΛΗΝΩΝ που θα βάζουν από την τσέπη τους 30Κ για σεατ δε δίνουν και πολύ περισσότερο για την αίσθηση πολυτέλειας που έχει στα 30ΚΜπορείς να μου βρείς ποσοι εκπρόσωποι του τύπου αγόρασανε με πραγματικά (δικά) τους λεφτά ΣΕΑΤ? και μάλιστα 1,4 ή 1,6 LEON?
-
Αν κι έχουμε ξεφύγει, όπου Leon βάλτε Mazda 3 που είναι ΚΑΙ καλύτερο αυτοκίνητο, ειδικά στα 1,6 -δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς αυτό.
Απλώς ΟΥΤΕ αυτό αρέσει, ειδικά ως 5πορτο. Όλοι το προτείνουν, ελάχιστοι αγοράζουνΔεν έχω δει όμως μέχρι σήμερα συγκριτικά 3, 4, 5 εκδόσεων κινητήρα του Mazda 3 μεταξύ τους
και το Mazda 3 ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ είναι εμπορικά, σαν αυτοκίνητο όμως καμία σχέση.
Αποτυχημένο μεν εμπορικά, αλλά χωρίς ζζζζζμπρώξιμο Αυτό νομίζω θέλουν να τονίσουν οι περισσότεροι
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αν κι έχουμε ξεφύγει, όπου Leon βάλτε Mazda 3 που είναι ΚΑΙ καλύτερο αυτοκίνητο, ειδικά στα 1,6 -δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς αυτό.
Απλώς ΟΥΤΕ αυτό αρέσει, ειδικά ως 5πορτο. Όλοι το προτείνουν, ελάχιστοι αγοράζουνΔεν έχω δει όμως μέχρι σήμερα συγκριτικά 3, 4, 5 εκδόσεων κινητήρα του Mazda 3 μεταξύ τους
και το Mazda 3 ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ είναι εμπορικά, σαν αυτοκίνητο όμως καμία σχέση.
Αποτυχημένο μεν εμπορικά, αλλά χωρίς ζζζζζμπρώξιμο
Δεν έχει καλες ξαδέρφες.....
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό