-
20 και 15 χιλ...?
Πέσε στην τιμή ιδίως στο Πεζώ αν είναι το 1600άρι.
-
TO PEUGEOT EINAI 2.0 ME 66000KM KAI H BMW 316 LUXUS ME 23000 . ΖΗΤΑΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ PEUGEOT ME THN ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ BMW KAI ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑΔΥΟ.ΖΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΡΑ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ DIESEL . ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ HONDA CRV 2.2 DIESEL TIMH ΟΧΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 37000 ΚΑΙ Χ3 2.0 DIESEL 43500 ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΙΜΗ . ΓΙΑ SUBARU 2.5 KAI OUTLANDER TURBO ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ . ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΖΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΚΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΡΟΜΟ . ΑΠΟ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΙ?
-
Σημερα ειδα απο κοντα το forester 2.5XT, μπορω να πω οτι μου αρεσε παρα πολυ, νομιζω οτι τα αξιζει τα χρηματα του.
Δεν μπορω να θυμηθω ποια χρονια ειχε βγει κορυφαιο στην κατηγορια του απο αποψη παθητικης ασφαλειας, γιατι αν μιλησουμε για ενεργητικη, ειναι αλλου.
Φετος νομιζω ηταν το Legasy, αν θυμαται καποιος ας με διορθωσει
Προσωπικη αποψη μια και εχω subaru, αλλα εχω οδηγησει και forester -
Ο χρήστης panoss έγραψε:
Σημερα ειδα απο κοντα το forester 2.5XT, μπορω να πω οτι μου αρεσε παρα πολυ, νομιζω οτι τα αξιζει τα χρηματα του.
Δεν μπορω να θυμηθω ποια χρονια ειχε βγει κορυφαιο στην κατηγορια του απο αποψη παθητικης ασφαλειας, γιατι αν μιλησουμε για ενεργητικη, ειναι αλλου.
Φετος νομιζω ηταν το Legasy, αν θυμαται καποιος ας με διορθωσει
Προσωπικη αποψη μια και εχω subaru, αλλα εχω οδηγησει και foresterΤο 2.5 ΧΤ, ακόμα δεν έχει τιμολογηθεί, πάει 39-40.00€, αλλά έχει και μια έκδοση με περισσότερα εξτρα που θα φτάσει τα 43.000€.
Σίγουρα αξίζει μέχρι και την τελευταία δεκάρα!!!!
Το έκανα και βόλτα Όποιος θέλει να το δει, το έχει κι ο Καλφακάκος στους Αγ. Αναργύρους. Τα έχουν για την έκθεση, δεν πωλούνται άμεσα.
Tα τελευταία 4-5 χρόνια τα subaru, βγαίνουν πρώτα σε παθητική ασφάλεια σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Ευρώπη. Όποιος μπει στο subaru.global, θα δει όλες τις διακρίσεις και συγκριτικές αναφορές....
Πέρσι τούμπαρε ολοκαίνουριο forester στον Παρνασσό, με 3 άτομα.
Το αυτ/το ήταν για δοκιμή (του Παπαστάθη) και τούμπαρε μέσα στην Ε.Δ που τερματίζει (ή άρχιζε παλιότερα) μετά τα χιονοδρομικά. Έφυγε 4-5 μέτρα σε γκρεμούλι, με 3-4 τούμπες (ψιλοάσχετος ο δοκιμάζων.... μια κι έκανε τιμονιά με ασφάλτινα λάστιχα σε λάσπόχιονο.... παρά τις υποδείξεις του Παπαστάθη να καβαλήσει την πέτρα γιατι απλά περνούσε...).
Βγήκαν κι 3 ατσαλάκωτοι!!!
Το αυτ/το για πέταμα.Τώρα σε ενεργητική ασφάλεια, είναι όντως αλλού , ειδικά τα τουρμπάτα subaru.
Παρεπιπτόντως έχω το ατμοσφαιρικο forester του '99 κι ο αδερφός μου το Sti 2004 (το πήρε χθες, είχε το GT '99 μεχρι πρότινος...) -
ΜΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ SUBARU ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ SERVICE ΤΙ ΛΕΕΙ . ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΦΘΗΝΟ ?ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ BMW ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ.ΚΑΙ ΤΟ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ MITSU KAI HONDA ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑι
-
[quote='boxer2003']Το 2.5 ΧΤ, ακόμα δεν έχει τιμολογηθεί, πάει 39-40.00
-
Γεια σας και απο μενα
ψηφησα το jeep σαν ευτυχης κατοχος και ειμαι πολυ ευχαριστημενος
αλλα νομιζω οτι σε αυτη την ψηφοφορια δεν ταιριαζε το συγκεκριμενο μοντελο να ειναι στην λιστα -
[quote='panoss'][quote='boxer2003']Το 2.5 ΧΤ, ακόμα δεν έχει τιμολογηθεί, πάει 39-40.00
-
Κολάει με το Outback και το προτιμάει από την Cayenne????
Ε! είπαμε, όποιος οδηγήσει και συμβιώσει λίγω με SUBARU, κολάει...Kαι καλά κάνει
Απλά, ειδικά τα τουρμπάτα, είναι αυτ/τα που σου λένε αν ξέρεις και μπορείς, 'πάτα μας' και εμείς θα σε αποζημιώσουμε... Αν είναι κι απείραχτα (ή πολύ σωστά μοντιφαρισμένα, δύσκολο...) δεν σπάνε με τίποτα...
Υπάρχουν κι εκδόσεις, που κάθε δευτερόλεπτο που τα οδηγείς, είναι εκεί για να σου θυμίζουν πόσο 'αδερφή' είσαι... Οι περισσότεροι οδηγοί (καλοί και γρήγοροι οδηγοί...) αισθάνονται 'λίγοι' πίσω από το τιμόνι τους!
Απλά ... λατρεία!!!!
ΥΓ: δεν είμαι μποξέρ!!! Το nick μου παραπέμπει σαφώς στα θεϊκά μοτέρ.... -
Ο χρήστης boxer2003 έγραψε:
Υπάρχουν κι εκδόσεις, που κάθε δευτερόλεπτο που τα οδηγείς, είναι εκεί για να σου θυμίζουν πόσο 'αδερφή' είσαι...
σωστος!!!!
-
Ο χρήστης panoss έγραψε:
Υπάρχουν κι εκδόσεις, που κάθε δευτερόλεπτο που τα οδηγείς, είναι εκεί για να σου θυμίζουν πόσο 'αδερφή' είσαι...
σωστος!!!!
Ναι, κατά καιρούς το παθαίνω σ' αυτά τα αυτοκίνητα...
Το μοναδικό αυτ/το που δεν οδήγησα στο 100% (του αυτ/του), είναι το
GT '99 μοντέλο που είχε μέχρι πρόσφατα ο αδερφός μου (300 άλογα, αναρτήσεις και φρένα). Το είχαμε 2,5 χρόνια, είχα κάνει πολλά χιλιόμετρα με το αυτ/το και παρόλαυτά , πάντα , ότι να έκανα, μου έλεγε:'μόνο τόσο πας???' Ακόμα κι όταν κατέβαινα από Ελευθεροχώρι στη Γραβιά κι έβλεπε ο αδερφός μου 160-170 στο κοντέρ μέσα στα στεναδούρια, αυτό μου έλεγε 'πάτα!!!!'
Θα μου πείτε τώρα, τι άλλο της προκοπής έχεις οδηγήσει???
Με 7 εκατομύρια, που στοίχισε το 2002, τίποτα -
Σχετικά με τις αναλογίες κιλών/ίππων που αναφέρθηκαν πιο πριν συμφωνώ ότι καλές και άγιες και μακάρι όλοι να μπορούσαν να είχαν κάτι με λόγο κάτω από 10. Το ότι αυτό δεν είναι εφικτό δεν καθιστά αυτομάτως το αυτοκίνητο επικίνδυνο. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από κάμποσα χρόνια ελάχιστα αυτοκίνητα είχαν κάτω από 15kg/hp..... Δεν τα καθιστά αυτό επικίνδυνα αυτομάτως.... Έχει σημασία ποιος οδηγάει και πώς. Ο άσχετος πατέρας μου ενοχλείτο από την ευκολία ανάπτυξης ταχύτητας οχήματος με λόγο γύρω στο 10!! Δεν νομίζω ότι όλοι είναι σε θέση να οδηγήσουν όχημα με λόγο κάτω από 8.....
Έχει σημασία λοιπόν να μπορεί να προσαρμόζεται ο οδηγός στις ικανότητες του οχήματός του και κάνει πχ προσπεράσεις μόνο εκεί που τον παίρνει οπότε τότε όλα καλά και για αυτόν και για τους απέναντι. Ας μην κατηγορούμε λοιπόν τα αυτοκίνητα αυτά αλλά ας μεταβιβάσουμε τις ευθύνες και τις κατηγορίες στους οδηγούς και την μη εκπαίδευσή τους.Κάτι άλλο που μετράει για το τί είναι ικανοποιητικό ή όχι για τον καθένα είναι και η σύγκριση με το τί είχε πριν. Θυμάμαι όταν από το φοιτητικό μου σκαθάρι των 34 αλόγων και περίπου 800 κιλών (23,5kg/hp) οδήγησα Mercedes 200 του 70 με 95 άλογα σε 1330 κιλά (14kg/hp) αισθάνθηκα βασιλιάς της ασφάλτου! Μετά όμως ξαναμπήκα στο σκαθάρι και προσαρμόστηκα ξανά σε ανάλογους ρυθμούς οπότε δεν μπορείς να πεις ότι είναι επικίνδυνο (μάλλον είναι, αλλά όχι μόνο λόγω κιλών ανά ίππο). Τώρα πια οτιδήποτε με λόγο πάνω από 11 μου μοιάζει επικίνδυνα αργό. Είναι όμως έτσι? Υποθέτω ότι όλα τα φορτηγά και λεωφορεία έχουν χειρότερη αναλογία ακόμα και από το παλιό μου σκαθάρι.... αλλά κυκλοφορούν στους ίδιους δρόμους με τα σύγχρονα γρήγορα αυτοκίνητα και μπορούν να προσπερνούν μια χαρά.... αν βρουν αρκετά μεγάλη ευθεία! Είναι λοιπόν απλά θέμα προσαρμογής και εξοικείωσης.
-
boxer eisai sigouros oti to autokinito soy elege pata?den ksero to dromo kai den tha provo se xaraktirismous alla eilikrina den tha ithela na se sinantiso pote sto dromo.me tromazoun mono san skepsi ayta pou kaneis.poia einai i ilikia sou?pisteueis oti eisai toso ikanos odigos oste na antimetopiseis otidipote sou simvei me tetoia taxitita.mporei esi na min skeftesai tin oi sou se parakalo omos tin epomeni fora pou tha othigiseis na skefteis tin oi ton allon.mia paroimia leei:pao arga gia na ftaso grigora.skepsou to[/list][/quote]
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σχετικά με τις αναλογίες κιλών/ίππων που αναφέρθηκαν πιο πριν συμφωνώ ότι καλές και άγιες και μακάρι όλοι να μπορούσαν να είχαν κάτι με λόγο κάτω από 10. Το ότι αυτό δεν είναι εφικτό δεν καθιστά αυτομάτως το αυτοκίνητο επικίνδυνο. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από κάμποσα χρόνια ελάχιστα αυτοκίνητα είχαν κάτω από 15kg/hp..... Δεν τα καθιστά αυτό επικίνδυνα αυτομάτως.... Έχει σημασία ποιος οδηγάει και πώς. Ο άσχετος πατέρας μου ενοχλείτο από την ευκολία ανάπτυξης ταχύτητας οχήματος με λόγο γύρω στο 10!! Δεν νομίζω ότι όλοι είναι σε θέση να οδηγήσουν όχημα με λόγο κάτω από 8.....
Έχει σημασία λοιπόν να μπορεί να προσαρμόζεται ο οδηγός στις ικανότητες του οχήματός του και κάνει πχ προσπεράσεις μόνο εκεί που τον παίρνει οπότε τότε όλα καλά και για αυτόν και για τους απέναντι. Ας μην κατηγορούμε λοιπόν τα αυτοκίνητα αυτά αλλά ας μεταβιβάσουμε τις ευθύνες και τις κατηγορίες στους οδηγούς και την μη εκπαίδευσή τους.Κάτι άλλο που μετράει για το τί είναι ικανοποιητικό ή όχι για τον καθένα είναι και η σύγκριση με το τί είχε πριν. Θυμάμαι όταν από το φοιτητικό μου σκαθάρι των 34 αλόγων και περίπου 800 κιλών (23,5kg/hp) οδήγησα Mercedes 200 του 70 με 95 άλογα σε 1330 κιλά (14kg/hp) αισθάνθηκα βασιλιάς της ασφάλτου! Μετά όμως ξαναμπήκα στο σκαθάρι και προσαρμόστηκα ξανά σε ανάλογους ρυθμούς οπότε δεν μπορείς να πεις ότι είναι επικίνδυνο (μάλλον είναι, αλλά όχι μόνο λόγω κιλών ανά ίππο). Τώρα πια οτιδήποτε με λόγο πάνω από 11 μου μοιάζει επικίνδυνα αργό. Είναι όμως έτσι? Υποθέτω ότι όλα τα φορτηγά και λεωφορεία έχουν χειρότερη αναλογία ακόμα και από το παλιό μου σκαθάρι.... αλλά κυκλοφορούν στους ίδιους δρόμους με τα σύγχρονα γρήγορα αυτοκίνητα και μπορούν να προσπερνούν μια χαρά.... αν βρουν αρκετά μεγάλη ευθεία! Είναι λοιπόν απλά θέμα προσαρμογής και εξοικείωσης.
Ασφαλώς κι έχεις δίκιο.
Σίγουρα η αυτοκινητιστική παιδεία είναι αυτό που παίζει πάντα ρόλο, όπως κι η γνώση του τι οδηγείς και η προσαρμογή σ' αυτό.
Αυτά που ανέφερα, τα είπα για να δείξω ότι το Α4 (συγκεκριμένη αναφορά- παράδειγμα....) δεν είναι για να 'κάνει τα γούστα', αλλά μπορεί άριστα να εκπληρώσει ανάγκες μετακίνησης- μεταφοράς. Όχι οδήγησης....
Αλοίμονο, αν όλοι οδηγούσαν αυτ/τα με αναλογία κάτω το 10 κιλά/ίππο....
Πάντως, επειδή τα αυτ/τα - και πολύ περισσότερο τα φορτηγά- έχουν γίνει πολύ γρήγορα τα τελευταία χρόνια, τα 23 κιλά ανά ίππο του σκαθαριού, είναι πολύ επικίνδυνα, όταν κάποιος πάει να προσπεράσει. Αν συνειδητοποιήσει τί οδηγεί και πηγαίνει δεξιά και με την ταχύτητα που επιβάλει το όχημά του, κανένα πρόβλημα... -
Ο χρήστης giatros έγραψε:
boxer eisai sigouros oti to autokinito soy elege pata?den ksero to dromo kai den tha provo se xaraktirismous alla eilikrina den tha ithela na se sinantiso pote sto dromo.me tromazoun mono san skepsi ayta pou kaneis.poia einai i ilikia sou?pisteueis oti eisai toso ikanos odigos oste na antimetopiseis otidipote sou simvei me tetoia taxitita.mporei esi na min skeftesai tin oi sou se parakalo omos tin epomeni fora pou tha othigiseis na skefteis tin oi ton allon.mia paroimia leei:pao arga gia na ftaso grigora.skepsou to[/list][/quote]
Έχεις δίκιο...
Αν ήξερες το δρόμο, μπορεί να λοιποθυμούσες...
Πάντως, δε βγήκα ούτε στιγμή στο αντίθετο ρεύμα, εκτός από τις αριστερές που έβλεπα πολύ μακριά.ΥΓ: 1. είμαι 34 (οδηγώ κανονικά από τα 15, μαθαίνω το αυτοκίνητο και το χειρισμό του σε αλάνες και χωράφια από τα 8...)
2. έχω αλάξει γύρω στα 10-12 αυτ/τα από τα 15...
3. 'Δεν ελπίζω τίποτα, δεν πιστεύω τίποτα' (ειδικά για τις ικανότητές μου..)- Το θέμα εδώ, είναι άλλο και δυστυχώς (φταίω κατά πολύ....) Ξεφύγαμε!
- Γράψε σε παρακαλώ στα Ελληνικά, τα greenglish κουράζουν...
-
Το τραβήξαμε μακριά παιδιά!
Ένα είναι σίγουρο!
**Το καλύτερο σουβλάκι είναι Λειβαδιάς!!! ** -
Ο χρήστης tasos953 έγραψε:
Το τραβήξαμε μακριά παιδιά!
Ένα είναι σίγουρο!
**Το καλύτερο σουβλάκι είναι Λειβαδιάς!!! **Εμένα πάλι, μου άρεσαν τα σουβλάκια στη ΝΕΜΕΑ
Μετά ακολουθεί κι Κωλοσούρτης -
Ο χρήστης tasos953 έγραψε:
**Το καλύτερο σουβλάκι είναι Λειβαδιάς!!! **Γκαλής, Γκαλής και πάλι Γκαλής...
ΥΓ. Για όσους ξέρουν!!!
-
Ο χρήστης Giannis Athanasiou έγραψε:
**Το καλύτερο σουβλάκι είναι Λειβαδιάς!!! **
Γκαλής, Γκαλής και πάλι Γκαλής...
ΥΓ. Για όσους ξέρουν!!!
Καλή κι η Λειβαδιά, δε λέω....
Έχει κοντά καλές διαδρομές -
Off-topic
Ποιό SUV(λάκι) θεωρείτε καλύτερο?