-
Αντιπροσωπία της VW στην Αλεξάνδρας έχει 2 με 3 μέρες διαφημίσεις σε όλα τα μεγάλα κανάλια ότι ΟΛΑ τα VW ετοιμοπαράδοτα ... εννοεί και το Tiguan προφανώς ... ή μήπως εννοεί τα Fox και Jetta?
-
Ο χρήστης fluflitsa έγραψε:
και όμως μπήκε στο giness... εκτός απο τα αστέρια υπάρχει και αριθμητική βαθμολογία. δες site για το giness
Drauto επειδή το site των guiness είναι αχανές, μήπως μπορείς να γράψεις ακριβώς το link της σελίδας?
Ψάχνω αρκετή ώρα τώρα και δεν το βρίσκω.Mήπως εννοεί της μπύρας?
Ότι χωράει πολλά καφάσια κι έτσι...?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
έχεις πάει καθόλου σε χιόνι?
αν ναι ποια η συμπεριφορά του?περιμένω εντυπώσεις μετά απο αυτό το ΣΚ
-
Ο χρήστης Drauto έγραψε:
Τι να πώ ρε παιδιά... όπως έλεγε και ο Χότζας... όλοι έχετε δίκιο... αλλά κι εγω επίσης!!!Μάλλον κάπου την έχασες φίλε μου τη συζήτηση όταν σχολιάζοντας το Τιγκουάν ανέφερες το Datsun 120Y.
-
Είδα το tiguan από κοντά. Μπήκα μέσα κάθισα κ.λ.π.
H ποιότητα των υλικών είναι κορυφαία για την κατηγορία, και σίγουρα πολύ καλύτερη από αυτή της BMW X3, αν τη θεωρήσουμε (κακώς για μένα) σημείο αναφοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία. Οι χώροι είναι ικανοποιητικότατοι, όχι κορυφαίο, αλλά δε νομίζω να βρεθεί κάποιος να πει ότι δεν τον φτάνουν.
Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι πολύ υψηλή, ενδεικτικά να αναφέρω ότι όλα τα παράθυρα είναι αυτόματα.
Κάτι που μου έκανε ευχάριστη έκπληξη είναι ότι ο επιπλέον εξοπλισμός είναι σχετικά φθηνός. Για παράδειγμα η ηλιοροφή έχει 1100Ευρώ περίπου. Αυτό ίσως να φαίνεται ακριβό με την πρώτη ανάγνωση, αν σκεφτείτε όμως ότι στο FIAT Stilo η αντίστοιχα μεγάλη ηλιοροφή το 2003, στοίχιζε περίπου 1000Ευρώ τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε.
Εκείνο που δεν μου άρεσε είναι ο τρόπος που διαμορφώνεται ο χώρος αποσκευών όταν πέφτουν τα πίσω καθίσματα. Θα μπορούσε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο.
Μέσα στην εβδομάδα ελπίζω να βρω το χρόνο για να το οδηγήσω. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Είδα το tiguan από κοντά. Μπήκα μέσα κάθισα κ.λ.π.
H ποιότητα των υλικών είναι κορυφαία για την κατηγορία, και σίγουρα πολύ καλύτερη από αυτή της BMW X3, αν τη θεωρήσουμε (κακώς για μένα) σημείο αναφοράς στη συγκεκριμένη κατηγορίαοχι απλα καλύτερη, πολύ καλυτερη? Τέλος πάντων επειδη τα εχω δει και εγω τώρα τελευταία και τα δυο μοντέλλα, παραδεχομαι την πολύ καλή ποιότητα του tiguan σε σχεση με τα suv των 30000 - 32000 euro αλλα απο την x3 ειναι αρκετα πιο κάτω σε ποιοτητα υλικών. Αλλωστε μια προσεχτική ματιά στο εσωτερικό του tiguan φανερώνει πολλά ''κρυφα'' σημεια με κατωτερης ποιοτητας υλικά (μαλλον για να διατηρηθει το κόστος χαμηλά).
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Οι χώροι είναι ικανοποιητικότατοι, όχι κορυφαίο, αλλά δε νομίζω να βρεθεί κάποιος να πει ότι δεν τον φτάνουν.
Oλοι οι οικογενειαρχες. Ο χωρος αποσκευων ειναι μικρος, ουτε καν μετριος.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Οι χώροι είναι ικανοποιητικότατοι, όχι κορυφαίο, αλλά δε νομίζω να βρεθεί κάποιος να πει ότι δεν τον φτάνουν.
Δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα με τους χώρους. Δηλαδή αυτοί που θα βρούν το χώρο απoσκευών του tiguan υπερβολικά μικρό θα χωρέσουν σε ένα RAV, ένα Vitara, ένα CRV, ή σε μια Χ3? Δεν νομίζω. Διαφορές υπάρχουν αλλά όχι τόσο μεγάλες.
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα με τους χώρους. Δηλαδή αυτοί που θα βρούν το χώρο απoσκευών του tiguan υπερβολικά μικρό θα χωρέσουν σε ένα RAV, ένα Vitara, ένα CRV, ή σε μια Χ3? Δεν νομίζω. Διαφορές υπάρχουν αλλά όχι τόσο μεγάλες.
Ta rav, crv kai outlander εχουν αρκετα μεγαλυτερο χωρο αποσκευων. Το vitara λιγο μεγαλυτερο. Το Tiguan ειναι αντιστοιχο του qasqai. Για το Χ3 δεν ξερω, ξεφευγει απο τα επιπεδα που μπορω να κινηθω, δεν το εχω δει καν. Βεβαια, για να τα λεμε ολα, το πορτμπαγκαζ θα σε προβληματισει 3-4 φορες το χρονο. Και παντα υπαρχει νη λυση της μπαγκαζιερας οροφης.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Ta rav, crv kai outlander εχουν αρκετα μεγαλυτερο χωρο αποσκευων. Το vitara λιγο μεγαλυτερο. Το Tiguan ειναι αντιστοιχο του qasqai. Για το Χ3 δεν ξερω, ξεφευγει απο τα επιπεδα που μπορω να κινηθω, δεν το εχω δει καν. Βεβαια, για να τα λεμε ολα, το πορτμπαγκαζ θα σε προβληματισει 3-4 φορες το χρονο. Και παντα υπαρχει νη λυση της μπαγκαζιερας οροφης.
Οπως εχω πει και μερικες σελιδες πιο πισω οι χωροι επιβατων και αποσκευων ειναι περιπου στα επιπεδα του A3 Sportback (η του Quasqai).
Ειδικα ο χωρος αποσκευων ειναι ανεπαρκης για μια οικογενεια.Στην θεση του οδηγου στο Tiguan το κεφαλι μου σχεδον ακουμπουσε στην οροφη (ειμαι 1,87) οταν στο νεο Χ-Τrail εχω και 10 ποντους 'αερα'.
Η κατασκευη ειναι μεν σχετικα ποιοτικη (στα επιπεδα του Golf) αλλα σιγουρα δεν ειναι κορυφαια. Οι επενδυσεις στα καθισματα για παραδειγμα φαινονται αρκετα φθηνιαρικες.
Γενικα μετα το απογοητευτικο σε ποιοτητα Passat ειναι αλλο ενα αυτοκινητο που η VW εχει ριξει πολυ την ποιοτητα για να πεσει και η τελικη τιμη του αυτοκινητου.
Τελος ολα αυτα σας τα λεει ενας που ειχε 2 Αudi (Α3, Α4) και 1 VW Polo στο παρελθον και εχω το facelift Polo ακομη το οποιο οδηγαει η γυναικα μου.
-
-
Από την Παρακευή είμαι κάτοχος ενός Tiguan.
Εφυγα το ΣΚ για Αλεποχώρι και είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω σε στεγνό σε βρεγμένο σε χιόνι σε πολύ χιόνι και το αμάξι είναι άψογο.
Εγώ είμαι 183 και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με την οροφή όπως επισης και ο συνοδηγός (185).
Σχετικά με τους χώρους 4 ενήλικες και 1 παιδί σε καθισματάκι στα πίσω καθίσματα ήταν πάρα πού άνετοι . Ο χώρος αποσκευών με τρεις βαλίτσες και 1 καροτσάκι για το μωρό και έπαιρνε κι άλλο.
[/url] -
Για πες μας περισσοτερα για τη συμπεριφορα του στο χιονι...
-
Το δοκίμασα και σε φρέσκο και σε παγωμένο. Στο φρέσκο στην επιστροφή από Αλεποχώρι (ανηφορική διαδρομή με στροφές) με 15-20 πόντους χιόνι και off-road mode ενεργοποιήμένο δεν έφυγε καθόλου από την πορεία αλλά πάντα με προσοχή και ταχύτητα max 50 χιλ/ωρα.
Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στην Αττική οδό με 6η και όχι πάνω από 3700 στροφές έπιανε 160 εύκολα.
Εχτές το βράδυ στην Κηφισιά πίσω από Λαινόπουλο (μένω Μεταμόρφωση) και με 30-40 πόντους χιόνι δοκίμασα χωρίς αλυσίδες και ανταποκρίθικε άψογα. Ελάχιστες φορές αναβόσβησε το ESP για να διορθώσει.
Σήμερα στην Παλιά Πεντέλη σε ανηφόρες κατηφόρες με χιόνι-πάγο πάλι με off road ενεργοποιημένο κανένα πρόβλημα αλλά πάλι με προσοχή. Σκέψου ότι παρκαρα σε στενό με 50 πόντους χιόνι!!! Ξέχασα ανα σας πω οτι με το που το πήρα αγόρασα και αλυσιδες (αλλα τελικά δεν χρειάστηκαν). -
κατά το ξεκίνημα σε χιόνι/πάγο ένιωθες να σπινιάρουν καθόλου οι μπροστά?
άσχετο ποια έκδοση έχεις πάρει?
-
Καταρχήν ο συμπλέκτης απομονώνει ψηλά και προσπαθούσα να το ξεκινάω σιγά σιγά μέχρι να συνηθίσω (δυό μέρες το'χω) οπότε και δε σπίνιαρε καθόλου.
Είναι η Trend έκδοση με έξτρα το υποβραχιόνιο και τα προβολάκια και δώρο συναγερμό και αισθητήρες παρκαρίσματος. -
Ti λαστιχα φοραει??
Καλοριζικο και καλα χιλιομετρα!!!Περιμενουμε και αλλες εντυπωσεις! -
Ο χρήστης orgio έγραψε:
Καταρχήν ο συμπλέκτης απομονώνει ψηλά και προσπαθούσα να το ξεκινάω σιγά σιγά μέχρι να συνηθίσω (δυό μέρες το'χω) οπότε και δε σπίνιαρε καθόλου.
Είναι η Trend έκδοση με έξτρα το υποβραχιόνιο και τα προβολάκια και δώρο συναγερμό και αισθητήρες παρκαρίσματος.Καλορίζικο και καλοτάξιδο.
Εννοείται πως περιμένουμε εντυπώσεις.
Πόση κατανάλωση έχεις μέχρι τώρα? -
Ο χρήστης orgio έγραψε:
Το δοκίμασα και σε φρέσκο και σε παγωμένο. Στο φρέσκο στην επιστροφή από Αλεποχώρι (ανηφορική διαδρομή με στροφές) με 15-20 πόντους χιόνι και off-road mode ενεργοποιήμένο δεν έφυγε καθόλου από την πορεία αλλά πάντα με προσοχή και ταχύτητα max 50 χιλ/ωρα.
Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στην Αττική οδό με 6η και όχι πάνω από 3700 στροφές έπιανε 160 εύκολα.
Εχτές το βράδυ στην Κηφισιά πίσω από Λαινόπουλο (μένω Μεταμόρφωση) και με 30-40 πόντους χιόνι δοκίμασα χωρίς αλυσίδες και ανταποκρίθικε άψογα. Ελάχιστες φορές αναβόσβησε το ESP για να διορθώσει.
Σήμερα στην Παλιά Πεντέλη σε ανηφόρες κατηφόρες με χιόνι-πάγο πάλι με off road ενεργοποιημένο κανένα πρόβλημα αλλά πάλι με προσοχή. Σκέψου ότι παρκαρα σε στενό με 50 πόντους χιόνι!!! Ξέχασα ανα σας πω οτι με το που το πήρα αγόρασα και αλυσιδες (αλλα τελικά δεν χρειάστηκαν).Kαλοτάξιδο κι απο μένα.
Τι λάστιχα φοράει;
Αν θελεις να μας πεις, έχεις οδηγήσει άλλο 4χ4 σε χιόνι; -
Καλορίζικο το ιγκουάνα και καλοτάξιδο και από μένα. Χάρηκα για το χώρο των αποσκευών για αυτό που έγραψες, γιατί το υποψιαζόμουν κι εγώ ότι χωράει αρκετά αλλά αν δεν το γεμίσεις δεν το καταλαβαίνεις.
Είναι πλήρως εκμεταλεύσιμος και τα 370 ή 390 χωρίς να σπρώξεις τα καθίσματα είναι το ίδιο με τα 500 λίτρα που όμως λόγω σχήματος εκμεταλεύεσαι το 80% μόνο. Καλά χιλιόμετρα.
VW Tiguan 2007