-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Γενικά πάντως ό,τι έξτρα θες να δεις πώς είναι πώς λειτουργούν κτλ, ρώτα αν υπάρχει test drive (πχ park assist ή έστω γενικότερα και aftermarket αισθητήρες παρκαρίσματος αν και στην αρχή δεν ξέρεις και το αμάξι και δεν ξέρεις πόσο κοντά είσαι στον πίσω πχ) ή αν θα έρθει (πριν το δικό σου) ή αν υπάρχει προς παραλαβή άλλο αμάξι με αυτό το έξτρα (πχ ηλεκτρική πανοραμική ορόφή ). Ο πωλητής μπορεί να γκρινιάξει λίγο αλλά στην τελική δίνεις κι εσύ τα ωραία σου λεφτά και ΣΙΓΟΥΡΑ μπορεί να στο κάνει με ένα απλό τηλεφώνημα και μερικά μέτρα περπάτημα (αν υπάρχει κάποιο αμάξι).
Α...Και καλές αγορές!Ευχαριστώ 'Κάβουρας'
-
το πολυλειτουργικό τιμόνι
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
το πολυλειτουργικό τιμόνιΠροσωπικά το βρίσκω τελείως περιττό να πληρώσεις 289€ για να βάλεις ένα κουμπάκι για το ραδιόφωνο που το έχεις έτσι κι αλλιώς 10cm παρά δίπλα.
-
Χωρίς δεύτερη σκέψη τα Xenon και κυριως το Ενεργό σύστημα φωτισμού των στροφών. Όλα τ'αλλα είναι απλώς κάποιες μικρές ευκολίες, εδώ μιλάμε για αυξημένη ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Παραδέχομαι βέβαια οτι τα χρήματα είναι πολλά...
-
Ψηφίζω ηλιοροφή (πρέπει να τη δει κανείς ανοικτή από κοντά για να καταλάβει...!) και Xenon.
Τα Xenon, για το οποία κι εγώ κάποτε είχα αμφιβολίες, κατ' αρχήν αυξάνουν την ορατότητα (σε μήκος και σε πλάτος). Το σημαντικότερο όμως δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός ότι οι αποχρώσεις των αντικειμένων που φωτίζονται είναι πολύ κοντά στις πραγματικές αποχρώσεις των αντικειμένων όπως αυτά φαίνονται σε φως ημέρας (πολύ πιο κοντά σε σχέση με τις αντίστοιχες αποχρώσεις με φώτα αλογόνου). Αυτό βελτιώνει τη γενικότερη αντίληψη του οδηγού και μειώνει αποδεδειγμένα το χρόνο αντίδρασής του σε περίπτωση ανάγκης...
-
αν καπνιζεις η οροφη ειναι σωτηρια επισης μπορεις να αεριζεσαι οταν βρεχει χωρις να μπαινει νερο στην καμπινα(οταν την ανασηκωνεις) οπως επισης και να αεριζεσαι οταν εχει πολυ κρυο οπως τωρα χωρις να το δαγκωνεις με τον αερα να σκαει στη μαπα σου..τελος φωτιζει τη καμπινα και κανει πιο ευχαριστο το εσωτερικο!!εγω δεν τη διαλεξα συνειδητα τη πηρα ψιλουποχρεωτικα γιατι δεν ηθελα να περιμενω δυο μηνες αλλα δε το μετανιωσα καθολου και απο διαφορα εξτρα που εχει τωρα το αυτοκινητο μου αυτο ειναι σιγουρα εκεινο που θα ξαναεβαζα.το μονο μεγαλο κακο που εχει στο α3 αρα και στο tiguan φανταζομαι ειναι οτι μειωνει αισθητα το υψος του ταβανιου για τους πισω αλλα δε μπορεις να τα χεις ολα δικα σου...
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
- Οδήγησα escape (και μάλλον αυτή λεω να πάρω). Οι πωλητές μου είπαν ότι η σπορτ έχει πιο σκληρή ρύθμιση αλλά με ελάχιστη διαφορά.
- Φυσικά και μπορείς να πάρεις δώρα αρκεί να διαπραγματευτείς. Στο 4,6 δεν δίνουν τίποτα (χαζομάρα για μένα γιατί έτσι κι αλλιώς βγάζουν προμήθεια από το δάνειο αλλά σε βρίσκουν στην ανάγκη και σου λένε...άμα θέλεις)
- Χρώματα είχαν το μαύρο (που έκανα τεστ ντράιβ) και ένα μπλε ελεκτρίκ που ήταν χάλια. Εγώ σκέφτομαι ή μαύρο ή ασημί πάντως. Τα ασωτερικά που αξίζουν είναι ή αυτό με μαύρο/ασημί και μαύρο ταμπλό, ή όλα μαύρα, ή αν θέλεις διχρωμία στο escape μόνο μπεζ ύφασμα με μπεζ/μαύρο ταμπλό. Το σκέφτομαι αυτό το τελευταίο να σου πω για να σπάσει το μαύρο λίγο αλλά προβληματίζομαι με την αντοχή του μπεζ και σκέφτομαι τον πιτσιρικά πατάει όπου νάναι... Πολύ πιο όμορφο είναι το μπεζ δέρμα αλλά επειδή είναι πακέτο με θερμαινόμενα καθίσματα κάνει πάνω από 2000 χώρια που το καλοκαίρι θα ζεματάει...
Τώρα θα πέσει προβληματισμός για χρώμα και έκδοση - escape ή σπορ...
Τα ελαστικά δεν τα πρόσεξα.
- H escape λογικά πρέπει να είναι πιο άνετη όχι μόνο λόγω της ανάρτησης αλλά και λόγω ελαστικού
- Στην επαρχία ως συνήθως δεν δίνουν τίποτα από δώρα (μονοπώλιο βλέπεις ). Ήθελα να δω τι παίζει στην Αθήνα γιατί το αμάξι είναι πολύ καινούργιο και έχει ζήτηση αλλά κι εγω θεωρώ λογικό στα 30Κ που στοιχίζει να δίνουν κάτι.
- Κι εγώ μάλλον μαύρο προσανατολίζομαι. Εχω δεί μόνο μαύρο και slate grey. To slate αν και δεν συμπαθώ τα γκρι είναι πολύ πετυχημένο. Εχει μια ελαφριά μπεζ-καφε απόχρωση. Το μαύρο κλασικά ωραίο αλλά θέλει θέλει πολύ κόπο στο πλύσιμο και ζεσταίνεται πολύ το καλοκαίρι. Τα υπολοιπα δεν τα έχω δει αλλά έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια για το λευκό. Για εσωτερικό είδα μαυρο-μαυρο και γκρι-μαύρο και μεταξύ αυτων προτιμώ το πρώτο. Δεν έχω δει escape με ανοιχτόχρωμο.
- Όσο για τις εκδόσεις σίγουρα η escape είναι η πιο πρακτική και η πιο άνετη αλλά κυρίως αυτές οι 17άρες ζάντες της sport και τα φυμέ πίσω τζάμια με τα χρώμια με έχουν βάλει σε δίλημμα.
Την επόμενη βδομάδα θα πάω να δω περισσότερα χρώματα-εκδόσεις κλπ για να αποφασίσω.
Είδα το Tiguan σε δύο αντιπροσωπείες.
Στην επαρχία (Escape με δέρμα-NAVI και την απίστευτη ηλιοροφή) πριν τη πρωτοχρονιά με χρόνο παράδοσης 35 ημέρες (η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία έχει προ παραγγείλει αρκετά κομμάτια και αν ο αγοραστής συμφωνεί με το χρώμα και πακέτο του εξοπλισμού κάποιου από αυτά το παραλαμβάνει)
διαφορετικά 3 μήνες αναμονή
Δώρα 720 € (park assist + συναγερμό)Στη Θεσσαλονίκη (το Sport με ηλιοροφή) αντίστοιχα χρόνος παράδοσης 3,5 μήνες και δώρο εως 500 €.
Note:Ακούστκε ότι τις πρώτες 5 εργάσιμες ημέρες από το λανσάρισμα του παραγγέλθηκαν πανελλαδικά 500 κομμάτια ??????
Γιάννης
-
Ο χρήστης servmx έγραψε:
Είδα το Tiguan σε δύο αντιπροσωπείες.
Στην επαρχία (Escape με δέρμα-NAVI και την απίστευτη ηλιοροφή) πριν τη πρωτοχρονιά με χρόνο παράδοσης 35 ημέρες (η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία έχει προ παραγγείλει αρκετά κομμάτια και αν ο αγοραστής συμφωνεί με το χρώμα και πακέτο του εξοπλισμού κάποιου από αυτά το παραλαμβάνει)
διαφορετικά 3 μήνες αναμονή
Δώρα 720 € (park assist + συναγερμό)Που τα δίνουν αυτά αν επιτρέπεται?
Ο συναγερμός είναι ο εργοστασιακός?
Πάντως δεν κάνουν 720 αλλά κάτι λιγότερο. 374+270=644€. Εκτός κι αν μιλάς για το δίλιτρο.Note:Ακούστκε ότι τις πρώτες 5 εργάσιμες ημέρες από το λανσάρισμα του παραγγέλθηκαν πανελλαδικά 500 κομμάτια ??????
Δεν μου κάνει μεγάλη εντυπωση. Εγώ μόνο ξέρω 5-6!!!
-
To οδήγησα κι εγώ σήμερα για λίγο. Δεν το δίνουν πάνω από 10λεπτο Έχουν λέει πολύ κόσμο.
Λέω στην πωλήτρια ότι το θέλω για 1 ώρα να κάνω 45-50 χιλιόμετρα, να δω πως στρίβει, τις κλίσεις του, τους αεροδυναμικούς θορύθούς κλπ κλπ και μου λέει ότι είμαι πολύ απαιτητικός οδηγός
Τέλος πάντως, παρά τα 1500 κιλά του, τσουλάει αξιοπρεπώς. Θα πουλήσει πολύ αυτό. Πώς όμως? Παράδοση μου είπε για μέσα Ιούνη (άλλο ένα:slap:).
Η ηλιοροφή είναι πολή καλή πράγματι. Τα υπόλοιπα copy/paste από το Golf/Plus. Θα με έβαζε σε σκέψεις αλλά οι 6 μήνες..... -
είδα ένα στον δρόμο...τεστ ντραϊβ ...μάλιστα μάλλον με υποψηφιο κ πωλητή...μέσα.
να πω την αλήθεια από κοντά είναι πιο άσχημο...
-
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τη διαφορά του RCD300 που έρχεται με τον βασικό εξοπλισμό και του RCD510 εκτός από τα 264 ευρώ? Είναι ασπρόμαυρο το βασικό ενώ το άλλο έγχρωμο και τάτς σκριν? (μπορώ να το αλλάξω αλήθεια μετά άπό 15 ημέρες που πέρασαν από την παραγγελία?) ευχαριστώ...
-
Ο χρήστης Kostis_Mic έγραψε:
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τη διαφορά του RCD300 που έρχεται με τον βασικό εξοπλισμό και του RCD500 εκτός από τα 264 ευρώ? Είναι ασπρόμαυρο το βασικό ενώ το άλλο έγχρωμο και τάτς σκριν? (μπορώ να το αλλάξω αλήθεια μετά άπό 15 ημέρες που πέρασαν από την παραγγελία?) ευχαριστώ...Στη θέση σου θα έπαιρνα(στη μισή τιμή απο το αντιπροσωπίας πιστεύω θα τελειώσει) το rns 510 απο εδώ
http://cgi.ebay.de/VW-Navigation-RNS-510-MP3-DVD-NEU-Navi_W0QQitemZ130188746259QQihZ003QQcategoryZ76085QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Επίσης στο eos το rcd510 έχει 380, γιατί; -
το ειδα σημερα απο κοντα.
μια χαρα ειναι σχεδιαστικα μεσα και εξω για τη κατηγορια που ανηκει.
μου αρεσαν παρα πολυ οι χωροι στο πισω καθισμα, η εργονομια και η ποιοτητα κατασκευης.οδηγικες εντυπωσεις συντομα, ελπιζω για τουλαχιστον 1 ωρα...
κατα τα αλλα, θα σαρωσει τη κατηγορια, δε βλεπω καποιο αλλο που να συνδιαζει τοσα πολλα σε αυτη τη τιμη..
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Εκτός κι αν μιλάς για το δίλιτροΉρθε το 2.0TFSI...? Αν όχι μήπως ξέρει κανένας πότε περίπου θα έρθει...???
-
Το Πάσχα περίπου έρχεται.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
To οδήγησα κι εγώ σήμερα για λίγο. Δεν το δίνουν πάνω από 10λεπτο Έχουν λέει πολύ κόσμο.Λέω στην πωλήτρια ότι το θέλω για 1 ώρα να κάνω 45-50 χιλιόμετρα, να δω πως στρίβει, τις κλίσεις του, τους αεροδυναμικούς θορύθούς κλπ κλπ και μου λέει ότι είμαι πολύ απαιτητικός οδηγός
Τέλος πάντως, παρά τα 1500 κιλά του, τσουλάει αξιοπρεπώς. Θα πουλήσει πολύ αυτό. Πώς όμως? Παράδοση μου είπε για μέσα Ιούνη (άλλο ένα:slap:).
Η ηλιοροφή είναι πολή καλή πράγματι. Τα υπόλοιπα copy/paste από το Golf/Plus. Θα με έβαζε σε σκέψεις αλλά οι 6 μήνες.....Φίλε cmarin το έχεις κάνει ποτέ αυτό σε τεστ ντράιβ?? Και με τον πωλητη μέσα??:hmmm:
Γιατί εδώ πέρα ούτε 15 λεπτά δε στο δίνουν! Όχι το Tiguan, οποιοδήποτε μοντέλο οποιασδήποτε εταιρίας...
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Φίλε cmarin το έχεις κάνει ποτέ αυτό σε τεστ ντράιβ?? Και με τον πωλητη μέσα??:hmmm:Γιατί εδώ πέρα ούτε 15 λεπτά δε στο δίνουν! Όχι το Tiguan, οποιοδήποτε μοντέλο οποιασδήποτε εταιρίας...
Εγώ γιατί ξέρω περίπτωση όπου μοντέλο έχει δοθεί για Test Drive ολόκληρο Σαββατοκύριακο; Αναφέρομαι στο Golf GT όταν πρωτοβγήκε...
-
Έχω πάρει test drive ακόμη και 3ήμερο (Opel, subaru). Για 1 ώρα είναι πολύ συχνό χωρίς τον πωλητή. Τελευταία πήρα έτσι το Clio το 1.2Τ (υπ'όψη ότι εδώ είναι ο ίδιος αντιπρόσωπος με την VW ) και το ΜΙΝΙ Cooper S.
Για το Tiguan της εξήγησα ότι είναι αδύνατον να αγοράσω αυτοκίνητο χωρίς να το οδηγήσω αρκετά. Κράτησε μάλιστα τα στοιχεία μου να με πάρει τηλέφωνο για να δει αν μπορεί να το κανονίσει. Με πήρε 1 ώρα μετά και μου είπε ότι δεν γίνεται. -
cmarin
σου αρεσε η πωλητρια? -
Μπα, σαύρα ήταν!
VW Tiguan 2007