-
-
Πάσο. Ετοίμασε μου μερικά.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
@IKE: κάνε ρήμες τότε
Θα σου απαντήσω με πμ για να μη χαλάμε το τόπικ.
-
Δηλαδη 15,3 κιλα ροπη στις 4000σαλ σε ενα αυτοκινητο που ζυγιζει 1204 κιλα το καθιστουν επικινδυνο?
Επειδη οδηγω αρκετα συχνα το S40 του πατερα μου με αυτο το μοτερ, που ειναι και λιγο πιο βαρυ, μονο αργο δεν ειναι για τα μετρα της κατηγοριας του, καθε αλλο θα ελεγα.
Το μοτερ εχει τρομερη ελστικοτητα και ξεπερναει τις 7000σαλ.
και επειδη κυριως κανουμε ταξιδια με αυτο, δεν υπαρχει περιπτωση να αισθανθεις κρεμασμενος σε επαρχιακους με ανηφορες. Και καιει και ελαχιστα.
Ο τροπος που παταει και στριβει ειναι εντυπωσιακος, οπως και η ποιοτητα κατασκευης του.
Τωρα οσοι το συγκρινουν με το focus, ας πανε σε μια εκθεση να δουν και τα δυο και αν δεν βρουν διαφορες,... πασο.
Καθε αποψη ειναι σεβαστη, αλλα, καλο θα ειναι να εχουμε οδηγησει πρωτα καποιο αμαξι αλλιως οτι λεμε ειναι κουτσομπολια.
Αν το C30 ειναι ενα S40 με αλλαγμενο πισω μερος, τοτε η τιμη του ειναι αρκετα συγκρατημενη και τιμια.
Για να εχεις γνωμη πρεπει να εχεις και γνωση. -
Εγώ δεν θα έλεγα ότι είναι επικίνδυνο το C30 σε καμία περίπτωση. lkar υπερβάλλεις.
Το ότι είναι ανοησία όμως να επιλέξει κάποιος το C30 με 100άλογα, αντί του focus με 115 και να πληρώσεις και 3'000 -
Αυτή η πιπίλα με τα επικίνδυνα αυτοκίνητα των λίγων ίππων μεγάλου βάρους και μέτριας επιτάχυνσης μπάζει.
Πολύ βασικό ότι κάποτα τα μέτρια αυτοκίνητα είχαν 0-100 σε 18'', τα καλά αυτοκίνητα είχαν σε 15'' και τα σπορ 11'' ενώ λόγω απόδοσης των κινητήρων η έννοια της ελαστικότητας ήταν για κλάματα. Τότε μάλιστα οι δρόμοι ήταν λίγοι και στενοί και χωρίς νησίδα και τα προσπεράσματα λοιπόν πιο δύσκολα.
Τώρα παρά τους καλύτερους δρόμους και τους εξαιρετικά ελαστικούς κυριολεκτικά γραμμικούς κινητήρες θέλουμε 0-100 σε κάτω από 11'' για κάθε οικογενειακή βάρκα.... μήπως το έχουμε παρακάνει? Μια χαρά ασφαλές είναι ένα αυτοκίνητο κι ας είναι αργό. Αρκεί ο οδηγός του να ξέρει τι οδηγάει και με τι έχει να κάνει. Μια χαρά προσπερνούσα ακόμα και με το σκαθάρι των 34 ίππων... (το οποίο ήταν επικίνδυνο αυτοκίνητο για κάμποσους άλλους λόγους). Αντίθετα αν πάρω ένα GTi με 200 άλογα και ξεθαρρέψω και κάνω αηδίες μπορώ μετά να λέω ότι είναι ανασφαλές αφού δεν προσπερνάει όσο εύκολα προσπερνάει η 911...κοκ... -
[quote='meco']Εγώ δεν θα έλεγα ότι είναι επικίνδυνο το C30 σε καμία περίπτωση. lkar υπερβάλλεις.
Το ότι είναι ανοησία όμως να επιλέξει κάποιος το C30 με 100άλογα, αντί του focus με 115 και να πληρώσεις και 3'000 -
+1 onyx!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αυτή η πιπίλα με τα επικίνδυνα αυτοκίνητα των λίγων ίππων μεγάλου βάρους και μέτριας επιτάχυνσης μπάζει.
Πολύ βασικό ότι κάποτα τα μέτρια αυτοκίνητα είχαν 0-100 σε 18'', τα καλά αυτοκίνητα είχαν σε 15'' και τα σπορ 11'' ενώ λόγω απόδοσης των κινητήρων η έννοια της ελαστικότητας ήταν για κλάματα. Τότε μάλιστα οι δρόμοι ήταν λίγοι και στενοί και χωρίς νησίδα και τα προσπεράσματα λοιπόν πιο δύσκολα.
Τώρα παρά τους καλύτερους δρόμους και τους εξαιρετικά ελαστικούς κυριολεκτικά γραμμικούς κινητήρες θέλουμε 0-100 σε κάτω από 11'' για κάθε οικογενειακή βάρκα.... μήπως το έχουμε παρακάνει? Μια χαρά ασφαλές είναι ένα αυτοκίνητο κι ας είναι αργό. Αρκεί ο οδηγός του να ξέρει τι οδηγάει και με τι έχει να κάνει. Μια χαρά προσπερνούσα ακόμα και με το σκαθάρι των 34 ίππων... (το οποίο ήταν επικίνδυνο αυτοκίνητο για κάμποσους άλλους λόγους). Αντίθετα αν πάρω ένα GTi με 200 άλογα και ξεθαρρέψω και κάνω αηδίες μπορώ μετά να λέω ότι είναι ανασφαλές αφού δεν προσπερνάει όσο εύκολα προσπερνάει η 911...κοκ...αν είχαμε ακόμα άθλια αυτοκίνητα, που θα είχαν φτάσει οι νεκροί;
Παρόλη τη συνεχή αύξηση των αυτοκινήτων οι νεκροί ακόμα και στο ελλάντα μειώνονται κι αυτό οφείλεται ΜΟΝΟ στα καινούρια αυτοκίνητα κι ειδικά στην παθητική τους ασφάλεια. Κάποια κομμάτια ΑΘΕ, ΑΟ και Εγνατίας, μπορούν να θεωρηθούν βελτίωση όταν υπάρχει ακόμα το Κόρινθος-Πάτρα-Ιωάννινα, Μαλλιακός & Τέμπη.
Όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να προσπεράσουν. Ναι, σε πόσο χρόνο και σε πόση απόσταση;
Κάποτε κυκλοφορούσαν κι ελάχιστα αυτοκίνητα, οπότε ποιον να προσπεράσεις;
-
Κάποτε έφταναν οι 34 ίπποι για να προσπεράσεις, μιας και τα περισσότερα αυτοκίνητα κάπου τόσους είχαν. Επίσης κάαααποτε τα 100χλμ/ώρα ήταν μια καταπληκτική ταχύτητα για ταξίδι. Σήμερα δεν είναι.
Το να γνωρίζεις τι οδηγάς και να μη κάνεις λάθος εκτιμήσεις είναι όντως το σημαντικότερο όλων. Αλλά μη φτάσουμε να συζητάμε τα αυτονόητα, δηλαδή το ότι το επαρκές γκάζι συμβάλλει στην ενεργητική ασφάλεια...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Κάποτε έφταναν οι 34 ίπποι για να προσπεράσεις, μιας και τα περισσότερα αυτοκίνητα κάπου τόσους είχαν. Επίσης κάαααποτε τα 100χλμ/ώρα ήταν μια καταπληκτική ταχύτητα για ταξίδι. Σήμερα δεν είναι.τότε, περισσότερο ζύγιζες εσύ, παρά τα αυτοκίνητα
-
Εγω περιμένω να ακούσω απο ποιές επιδόσεις και κάτω χαρακτηρίζεται ένα αυτοκίνητο σαν επικίνδυνο
-
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εγω περιμένω να ακούσω απο ποιές επιδόσεις και κάτω χαρακτηρίζεται ένα αυτοκίνητο σαν επικίνδυνοΚαι σε ποιες συνθήκες όμως πρέπει να πούμε...στην πόλη ας πούμε, οι 250 ίπποι -που εγώ θεωρώ ως απλά επαρκείς- δεν θα φανούν...ενώ οι 80 από τους 100 σε μια ανηφορική διαδρομή θα φανούν. Πώς ορίζουμε το επικίνδυνο; Αυτό που με το γκάζι του μπορεί να διορθώσει μερικές κακές εκτιμήσεις σε ολόκληρη τη ζωή του αυτοκινήτου; Για μένα δεν υπάρχει επικίνδυνο αυτοκίνητο λόγω επιδόσεων, υπάρχουν επισφαλείς εκτιμήσεις. Άλλο η απροθυμία και άλλο ο κίνδυνος. Φορτωμένο Sunny χρειάζεται απλά υπομονή (Ιώβ τον λέγαμε τον φίλο μας; ) και λίγη προσοχή, δεν είναι και γεμισμένο 45αρι στα χέρια 4χρονου...και μιλάω για αυτοκίνητο με εξωπραγματικές επιδόσεις...
Κατά τα άλλα, ισχύει το αξίωμα:
Οτιδήποτε πάνω από 6 ξερό σε 0-100 είναι αργό.Οτιδήποτε πάνω από 8 ξερό σε 0-100 είναι επικίνδυνο.
Αυτοκίνητα που χτυπάνε 0-100 σε 17+ είναι η τριλογία του Mission Impossible.-
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Κάποτε έφταναν οι 34 ίπποι για να προσπεράσεις, μιας και τα περισσότερα αυτοκίνητα κάπου τόσους είχαν. Επίσης κάαααποτε τα 100χλμ/ώρα ήταν μια καταπληκτική ταχύτητα για ταξίδι. Σήμερα δεν είναι.
τότε, περισσότερο ζύγιζες εσύ, παρά τα αυτοκίνητα
Ναι και;
Αν ήταν ο σκραβαίος πχ 500 κιλα (που δεν ήταν), ένα αυτοκίνητο με τα διπλά κιλά και τα διπλά άλογα θα είχε ανάλογες επιδόσεις. Πχ ένα punto (όχι το Grande) με 68 άλογα. Και 4άρι σασμάν.
-
Πάμε κατασκευαστές.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πάμε κατασκευαστές.ε πάμε, σιγά-σιγα
-
Να σπάσει σε 1,6 vs υπόλοιπες εκδόσεις αφού θα μετακινηθεί ΑΥΡΙΟ
-
Το να έχουμε περισσότερους ίππους κάτω από το καπό μας, μόνο κακό δεν είναι.
Το να έχουμε λιγότερους ίππους κάτω από το καπό μας, πάλι μόνο κακό δεν είναι.Θέλω να συμφωνήσω με τον Νίκο αλλά και με τα άλλα παιδιά, ότι το αυτοκίνητο από μόνο του δεν μπορεί να σε σκοτώσει. Όπως λέγαμε στον στρατό και για τα όπλα… το άδειο όπλο σκοτώνει… όπως και το άδειο κεφάλι.
Το άδειο κεφάλι είναι που κάνει την μεγαλύτερη ζημιά, παρά ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κάνει 0-100 σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα.
Τι και αν είσαι πίσω από νταλίκα, τι και αν το έχεις φορτωμένο, τι και αν είσαι σε επαρχιακό φιδίσιο ανηφορικό δρόμο, αν έχεις μυαλό και υπομονή όλα θα πάνε καλά, αν από την άλλη είσαι ανυπόμονος και δες να προσπεράσεις την νταλίκα πάνω σε στροφή ή με μικρή ορατότητα, τότε δεν σου φταίνε οι λιγότερη ίπποι κάτω από το καπό σου, μα το λιγότερο μυαλό που έχεις μέσα στο κεφάλι σου.
Ο lkar έχει δίκιο, αλλά το χάνει λέγοντας υπερβολικά εν μέρει πράγματα.
Μαζί σου είμαι, με το να έχουμε περισσότερα άλογα στο καπό μας, αλλά δεν είμαι όταν λες ότι τα 100 άλογα είναι λίγα… ξέρεις πόσα άλογα είχε ο Ραμσής και σκοτώθηκε; 2 είχε μόνο δύο… φυσικά ήταν πάνω σε άρμα… αλλά το είπα για πλάκα, θέλοντας να τονίσω ότι και τα 100 για ορισμένους που δεν την έχουν δει ιππότες τις ασφάλτου είναι αρκετά.Βλέπω εμένα, που πάνω από 80-100 δεν πάω… και έχω 70 άλογα… πόσα από αυτά πάνε χαμένα; Ακόμα με βλέπω που για να κάνω μια προσπέραση είτε είναι αμαξάκι εμπρός μου, είτε είναι νταλίκα, το σκέφτομαι πρώτα 2 φορές και μετά θα την κάνω όπου και όταν με παίρνει να την κάνω. Θα πεις, ότι έχω ένα αβαντάζ γιατί έχω ελαφρύ αμαξάκι… αλλά θα πω ότι μπορεί να είναι ελαφρύ αλλά δεν έχει καθόλου ροπή το μοτεράκι του (9,4 αν θυμάμαι καλά) άρα πάει χαμένη εν μέρει η αναλόγια κιλών ανά ίππο.
Έχω πάει βόλτες με αυτοκίνητα που είναι πάνω κάτω 100 άλογα και το βάρος τους ξεπερνά τα 1000 κιλά… θα σας πω ότι δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στον δρόμο και ακόμα θα πω ότι σαν μηχανικό σύνολο και σαν αίσθηση ήταν αρκετά καλή.
Αυτό μπορεί να οφείλετε στο ότι είμαι ¨κότα¨ στον δρόμο… Αλλά και πάλι, δεν τα θεώρησα επικίνδυνα, το αντίθετο μάλιστα.Όπως και το αμαξάκι που είχε ο Σπύρος το 1000ράκι ήταν κοντά στα 900 κιλά, αλλά το πήγαινε φέτες και μπράβο του… αυτό είναι ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι αν ξέρεις τι αυτοκίνητο οδηγείς, τότε όλα θα είναι καλά.
Όλα τα παραπάνω είναι ταπεινή μου άποψη… και έχουν να κάνουν με την έστω μικρή μου πείρα πάνω στο βολάν (6 και κάτι χρόνια) όπου με ένα αμαξάκι δεν έθεσα ποτέ ούτε εμένα ούτε κανέναν συνεπιβάτη μου σε κίνδυνο, λόγο μειωμένης δύναμης.
Φιλικά Θανάσης.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τώρα παρά τους καλύτερους δρόμους και τους εξαιρετικά ελαστικούς κυριολεκτικά γραμμικούς κινητήρες θέλουμε 0-100 σε κάτω από 11'' για κάθε οικογενειακή βάρκα.... μήπως το έχουμε παρακάνει? Μια χαρά ασφαλές είναι ένα αυτοκίνητο κι ας είναι αργό. Αρκεί ο οδηγός του να ξέρει τι οδηγάει και με τι έχει να κάνει. Μια χαρά προσπερνούσα ακόμα και με το σκαθάρι των 34 ίππων... (το οποίο ήταν επικίνδυνο αυτοκίνητο για κάμποσους άλλους λόγους). Αντίθετα αν πάρω ένα GTi με 200 άλογα και ξεθαρρέψω και κάνω αηδίες μπορώ μετά να λέω ότι είναι ανασφαλές αφού δεν προσπερνάει όσο εύκολα προσπερνάει η 911...κοκ...Φίλε συγνώμη αλλά άλλες οι εποχες εκεινες και αλλες σημερα. Εαν τοτε ο μεσος ορος σε ιππους των τοτε αυτοκινητων ηταν 45 αλογα σημερα ο μεσος ορος ειναι 90. Ολοι πανε γρηγοροτερα αρα θελεις και περισσοτερους ιππους για να κανεις προσπεραση σε μια νταλικα που παει με 100. Το 60 οι νταλίκες πήγαιναν με 50 αρα και με το σκαραβαιο τις προσπερναγες. Σημερα ομως παπαλα. Αρα βρίσκω οτι εχεις λαθος στην αναφορα σου. Σημερα λοιπον και δεδομενου οτι τα αυτοκίνητα ξεπερνουν κατα πολυ τα 1200 κιλα ενω πριν 30 χρονια με δυσκολία εβρισκες αμαχι με 900 κιλα, ειναι απαραιτητο να υπαρχουν ιπποδυναμεις που ξεπερνουν τα 115 αλογα για να μπορεις να μη μενεις ξεκρεμαστος σε ενα προσπερασμα. Δε μετραει μονο η παθητικη ασφαλεια και οι 35 αεροσακοι τα esp και abs μετραει περισσοτερο η ενεργητικη ασφαλεια που σημαινει ιπποδυναμη. Εαν μαλιστα ψαξεις σε αλλες χωρες δε θα βρεις c30 με 100 αλογα ουτε ΒΜW 316. Αυτα ειναι μονο για κατι τριτοκοσμικες χωρες με κομπλεξικους νεοπλουτους οπως η Ελλαδα.....
Volvo C30