-
Ειναι πολυ πιθανον να βγει και jetta tsi.
Το civic 1,8 εχει πολυ νευρο! TSI δεν ειναι, αλλα, εχει δυναμη. Αν το κανεις βολτα προσπαθησε να το στριψεις και πες εντυπωσεις. Εμενα τοτε η βολτα ειχε τοση κινηση που με το ζορι φορτωσα το μοτερ αλλα δεν περιελαμβανε στροφες, αρα δεν εχω αποψη. -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Αυτο που λες για το κιβωτιο του S40.. τι εννοεις οτι ηταν χαλια? Γιατι κατ'εμε ειναι απο τα κορυφαια σε κουμπωμα Μηπως ηταν μαμημενο?Το οτι δεν σου φτανουν εσενα πια δεν σημαινει οτι ολα τα αλλα να τα παμε για ανακυκλωση
Το δεχομαι αυτο που λες οτι θες και αλλη δυναμη.Και για να δεις ποσο συμφωνω για το TSI , απλα αναφερω οτι παραλιγο τωρα να οδηγω ενα GT
Που θα παει....?Οσον αφορα για το C30 παραθετω αποσπασμα απο την δοκιμη του Autotriti:
'Το μοτέρ των 1,6 λίτρων, εμφανίζει θετική απόκριση από τις χαμηλές στροφές και σε συνδυασμό με το 5άρι μηχανικό κιβώτιο, και την πολύ καλή κλιμάκωση επιτυγχάνει ικανοποιητικές επιδόσεις. Ειδικά μάλιστα τα 11,1 δλ. της επιτάχυνσης, από τα 60 στα 100 χλμ./ώρα με 4η, είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας.'Και παλιοτερο για το S40 (ιδιο μοτερ)
'Ο κινητήρας των 1,6 λίτρων αποδίδει 110 δυναμομετρημένους ίππους και προσδίδει καλές τιμές επιδόσεων στο αμάξωμα του S40. Η κλιμάκωση του πεντατάχυτου κιβωτίου είναι 'κλειστή' επιτρέποντας την εκμετάλλευση του 100% των δυνατοτήτων του μηχανικού συνόλου. Η ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές λειτουργίας του είναι καλή, ωστόσο όσο εκείνες ανεβαίνουν παράλληλα αυξάνονται τα επίπεδα παραγόμενου θορύβου.'Προσωπικα φιλε μου κρατω επιφυλαξεις στα τεστς των περιοδικων. Υπαρχουν πολλα συμφεροντα απο πισω.
Δεν γνωριζω εαν ηταν μαμιμενο το κιβωτιο του s40 1.8 που οδηγησα σε τεστ ντραιβ αλλα οταν ειπα τις εντυπωσεις μου στον υπαλληλο που ειχα διπλα μου ειπε οτι 'δεν ειναι προβλημα θα το συνηθησεις'!!!!!!!!!!!
Λοιπον ηταν ασαφες, χαλαρο, και κουμπωνε με την δευτερη η τριτη προσπαθεια στην πρωτη την τριτη και πεμπτη..... Εαν αισχος σχετο ηταν τουλαχιστον στα αυτοκινητο που δοκίμασα. Εαν ειχε προβλημα δε νομιζω να το αφηναν ετσι ωστε να απαγοητευονται οι πελατες. τετοιο χαλια κιβωτιο μονο στο ολοκαινουργο συριον ειχα συναντισει ξανα το καλοκαιρι που ειχα νοικιασει ενα στην Κρητη
-
Ειναι πολυ πιθανον να βγει και jetta tsi.Αν δεν κάνω λάθος, μέσα στο 2006 θα ανακοινωθεί και η τιμή του..
-
Κοιτα και αυτο http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=9769
Επειδη οπως εχω αναφερει ο πατερας μου εχει το S40 1,6 ( δεν τα υποστηριζω για να επιβεβαιωσω την επιλογη μας, το αυτοκινητο επιλχθηκε μετα απο 14 τετσ ντραιβ διαφορων αλλων) και μαλιστα ακομα χθες το βραδυ το οδηγουσα, το κιβωτιο του ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ! Ηταν σιγουρα μαμημενο. Πηγαινε σε μια αλλη αντιπροσωπεια και θα με θυμηθεις.
Το κουμπωμα του και η αισθηση του δεν παιζεται!
Ακου θα το συνηθισεις -
Ειναι πολυ πιθανον να βγει και jetta tsi.
Το civic 1,8 εχει πολυ νευρο! TSI δεν ειναι, αλλα, εχει δυναμη. Αν το κανεις βολτα προσπαθησε να το στριψεις και πες εντυπωσεις. Εμενα τοτε η βολτα ειχε τοση κινηση που με το ζορι φορτωσα το μοτερ αλλα δεν περιελαμβανε στροφες, αρα δεν εχω αποψη.Aν όχι μέχρι τέλος 06, από αρχές 07 θα 'ρθει και Jetta TSI με τις γνωστές τιμές -κάνα 19άρι η βασική έκδοση φαντάζομαι-
-
Οσον αφορα για το C30 παραθετω αποσπασμα απο την δοκιμη του Autotriti:
'Το μοτέρ των 1,6 λίτρων, εμφανίζει θετική απόκριση από τις χαμηλές στροφές και σε συνδυασμό με το 5άρι μηχανικό κιβώτιο, και την πολύ καλή κλιμάκωση επιτυγχάνει ικανοποιητικές επιδόσεις. **Ειδικά μάλιστα τα 11,1 δλ. της επιτάχυνσης, από τα 60 στα 100 χλμ./ώρα με 4η, είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας.'
**
Και παλιοτερο για το S40 (ιδιο μοτερ)
'Ο κινητήρας των 1,6 λίτρων αποδίδει 110 δυναμομετρημένους ίππους και προσδίδει καλές τιμές επιδόσεων στο αμάξωμα του S40. Η κλιμάκωση του πεντατάχυτου κιβωτίου είναι 'κλειστή' επιτρέποντας την εκμετάλλευση του 100% των δυνατοτήτων του μηχανικού συνόλου. Η **ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές λειτουργίας **του είναι καλή, ωστόσο όσο εκείνες ανεβαίνουν παράλληλα αυξάνονται τα επίπεδα παραγόμενου θορύβου.'Κατ' αρχήν όποιος πάει να προσπεράσει με 60 και 4η στο αντίθετο ρεύμα είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ -μαζί και το αυτοκίνητο -
Μετά, ποια είναι τα υπόλοιπα της κατηγορίας με τα οποία το συγκρίνει;
Η ελαστικότητα και οι χαμηλές στροφές ουδεμία σχέση έχουν με προσπέρασμα κι ενεργητική ασφάλεια, αλλά με ευκολία οδήγησης. 60-100 με 3η πόσο να χρειάζεται άραγε; -σίγουρα λιότερο απ' ότι με 4η, αλλά πόσο λιγότερο;
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
[
Καλα φιλε μου πηγαινε πισω απο μια νταλικα με βροχη και να σου εκτοξευονται λασπες και πιδακες νερου, να μη βλεπεις τιποτα και πες μου μετα εαν αυτα τα ψοφια αυτοκίνητα ειναι 'ασφαλη'.......Κοίτα με τέτοιες συνθήκες έχω κάνει άπειρα ταξίδια με αδύναμα αυτοκίνητα. Μιλώ και για το Zastava που είχα, αλλά ακόμη και για ...(κρατηθείτε!)...Dacia Pickup! Πάναργο! Αλλά αν ήξερες τι έκανες, άνετα προσπερνούσες! Απλά έψαχνες το καλύτερο δυνατό σημείο...
Εχω οδηγήσει σε δρόμους δύσκολους (Πάτρα-Ιωάννινα ή Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη κλπ) και ΠΟΤΕ δεν είχα πρόβλημα! Με μια εξαίρεση: νοικιάρικο Polo 1.0 με 45 ίππους. Το συγκεκριμένο ήταν τόσο αργό, που χρειαζόσουν πολύ χώρο. Ουσιαστικά άχρηστο σε δύσκολους δρόμους, πήγαινε μαζί με φορτηγά και λεωφορεία...Ξαναλέω: δεν είμαι υπέρ των αργών premium ούτε υπέρ των 'γλήγορων' Hyundai ή ΚΙΑ. Είμαι υπέρ των καλών αυτοκινήτων. Το καλό αυτοκίνητο ορίζεται από πολλούς παράγοντες. Ενα 1.6 BMW ή Audi γρήγορο δεν είναι, επικίνδυνο όμως ούτε. Μετά θα πρέπει να πούμε επικίνδυνο και το Accent με την προβληματική ανάρτηση και τα φρένα γεια σου! Επικίνδυνο δεν είναι, ούτε καλοστημένο όμως, θέλει προσοχή απλώς! Ενας καλός οδηγός θα πάει στην δουλειά του με ασφάλεια και με τα δύο.
Κι αν είχα να επιλέξω ακριβό,αργό και premium ή γρήγορο,φτηνό και Κορεάτικο, δεν θα επέλεγα τίποτε από τα δύο: υπάρχουν και τα γρήγορα premium που κοστίζουν λιγότερο (ε ναι, αυτό που όλοι ξέρετε... ), υπάρχουν και πάρα πολλά αυτοκίνητα ανάμεσα στα premium και τα κορεάτικα που προσφέρουν καλύτερη ισορροπία τιμής-επιδόσεων κλπ. -
lkar θέλω νούμερα, βάλε το benchmark επιδόσεων Απο πόσο και κάτω είναι επικύνδηνο ένα αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
lkar θέλω νούμερα, βάλε το benchmark επιδόσεων Απο πόσο και κάτω είναι επικύνδηνο ένα αυτοκίνητο.60-100 σε... 250 μέτρα
-
... το πηγαινω απο το ενα σημειο στο αλλο δεν περιλαμβανει απαραιτητα και το 'περναω οτιδηποτε βρεθει στο δρομο μου'...
οσο για τους πηδακες με τις λασπες και τα νερα που πεταει το φορτηγο...
υπαρχει κατι που λεγεται αποσταστη ασφαλειας, π.χ. -
Απόσταση ασφαλείας για να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η απόσταση προσπεράσματος
υπομονή εσύ
-
Στατιστικά ως τώρα για αυτή την σελίδα και μόνο
Πέντε
Τρία
ΔύοΚαι από ένα
Νικητής και με διαφορά το
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
[
Καλα φιλε μου πηγαινε πισω απο μια νταλικα με βροχη και να σου εκτοξευονται λασπες και πιδακες νερου, να μη βλεπεις τιποτα και πες μου μετα εαν αυτα τα ψοφια αυτοκίνητα ειναι 'ασφαλη'.......Κοίτα με τέτοιες συνθήκες έχω κάνει άπειρα ταξίδια με αδύναμα αυτοκίνητα. Μιλώ και για το Zastava που είχα, αλλά ακόμη και για ...(κρατηθείτε!)...Dacia Pickup! Πάναργο! Αλλά αν ήξερες τι έκανες, άνετα προσπερνούσες! Απλά έψαχνες το καλύτερο δυνατό σημείο...
Εχω οδηγήσει σε δρόμους δύσκολους (Πάτρα-Ιωάννινα ή Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη κλπ) και ΠΟΤΕ δεν είχα πρόβλημα! Με μια εξαίρεση: νοικιάρικο Polo 1.0 με 45 ίππους. Το συγκεκριμένο ήταν τόσο αργό, που χρειαζόσουν πολύ χώρο. Ουσιαστικά άχρηστο σε δύσκολους δρόμους, πήγαινε μαζί με φορτηγά και λεωφορεία...Ξαναλέω: δεν είμαι υπέρ των αργών premium ούτε υπέρ των 'γλήγορων' Hyundai ή ΚΙΑ. Είμαι υπέρ των καλών αυτοκινήτων. Το καλό αυτοκίνητο ορίζεται από πολλούς παράγοντες. Ενα 1.6 BMW ή Audi γρήγορο δεν είναι, επικίνδυνο όμως ούτε. Μετά θα πρέπει να πούμε επικίνδυνο και το Accent με την προβληματική ανάρτηση και τα φρένα γεια σου! Επικίνδυνο δεν είναι, ούτε καλοστημένο όμως, θέλει προσοχή απλώς! Ενας καλός οδηγός θα πάει στην δουλειά του με ασφάλεια και με τα δύο.
Κι αν είχα να επιλέξω ακριβό,αργό και premium ή γρήγορο,φτηνό και Κορεάτικο, δεν θα επέλεγα τίποτε από τα δύο: υπάρχουν και τα γρήγορα premium που κοστίζουν λιγότερο (ε ναι, αυτό που όλοι ξέρετε... ), υπάρχουν και πάρα πολλά αυτοκίνητα ανάμεσα στα premium και τα κορεάτικα που προσφέρουν καλύτερη ισορροπία τιμής-επιδόσεων κλπ.Από Χαλκίδα - Καρυστο εχεις παει ποτε? Εκει να σε δω. Αμα σου πεσει νταλικα στο δρομο την εκατσες. Σε παει καροτσακι 120 χιλιομετρα γιατι ο δρομος ειναι πολυ στενος και ολο στροφες. Για να μη σε παει καροτσακι και να μπορεσεις να προσπερασεις με ασφαλεια πρεπει να εκμεταλευτεις διαφορα σημεια τα οποια γνωριζεις απο πριν και τα οποια σου προσδιδουν ελαχιστη ορατοτητα για το εαν ερχεται αλλος απο το αντιθετο σημειο. Εκει χρειαζεσαι 150+ αλογα για να μη πας 120 χιλιομετρα καροτσακι με 30 πισω απο νταλικα με οτι συνεπαγεται αυτο στην ψυχικη σου υγεια.... Γιαυτο σου λεω αστο.
Επισης Αθηνα Γιαννενα δεν ειναι τραγικος ο δρομος αλλα πολυ καλος. Μονο λιγες στροφες μετα το Αντιρριο μετα στο Μενιδι και ουσιαστικα αυτο ηταν. Την εχω κανει τη διαδρομη 500 φορες και φυσικα δε χρειαζεσαι ιπποδυναμεις εκει. Ασε που απο Αντιρριο μεχρι Γιαννενα ειναι γεματο ρανταρ μπλοκα και καμερες..... Πικρη ιστορια πονεμενη που την εχω ζησει.
Τελος Γιαννενα Καταρα Θεσσαλονικη μια χαρα ειναι επισης με την εννοια οτι σε αυτους τους δρομους δεν τρεχεις ειδικα το Χειμωνα. Εγω ειχα παει απο Γιαννενα Επταλοφο Φλωρινα Κοζανη εκδρομη με IMPREZA STI του αδερφου μου λιγο πριν απο την πρωτοχρονια περσυ και μπροστα μου ειχα Πουλμαν που εμπαινε στις στροφες με τις μπαντες απο τον παγο που ειχε κατω. Εαν δεν ειχα το ΙΜΠΡΕΖΑ σε αυτη την περιπτωση ακομα εκει θα ημουν σημερα.....Οσο για την 316 και το accent τι εκανε λεει? Παρε την 316 ακομα και με esp ενεργοποιημενο (γιατι απενεργοποιημενο αντε γεια) και δες ποσο καλα κραταει σε επαρχιακο δρομο με στροφες κοφτες και τη γνωστη ελληνικη ποιοτητα ασφαλτου ειδικα. Για ποτε εχεις φυγει δε θα το καταλαβεις...... Το accent πολυ καλυτερα κραταει στο δρομο σε πληροφορώ και μια χαρα φρενα εχει επισης.
-
Μα, είτε στον χειρότερο είτε στον καλύτερο δρόμο, είναι απαραίτητο να μπορεί ο οδηγός να υπολογίσει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του, και να οδηγήσει ανάλογα.
Αν έχεις 60 άλογα, και βγεις να προσπεράσεις νταλίκα, επειδή νευρίασες, δεν φταίει το αμάξι...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μα, είτε στον χειρότερο είτε στον καλύτερο δρόμο, είναι απαραίτητο να μπορεί ο οδηγός να υπολογίσει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του, και να οδηγήσει ανάλογα.Αν έχεις 60 άλογα, και βγεις να προσπεράσεις νταλίκα, επειδή νευρίασες, δεν φταίει το αμάξι...
Α εισαι και απο Κυμη οποτε καταλαβαινεις τι εννοουσα για το Χαλκιδα - Καρυστο. Δυστυχως φιλε μου ο οποιοσδηποτε πισω απο νταλικα σε δρομο στενο χωρις ορατοτητα για προσπεραση η οποια νταλικα παει με 40 καιει μαζουτ και πεταει πετρες για πανω απο 10 χιλιομετρα καροτσακι θα τρελενοταν οχι απλα θα νευριαζε. Προσωπικα εαν ειχα αμαξι με 60 αλογα απλα δε θα το χρησιμοποιουσα σε ταξιδια καν. Καλυτερα να παω με το ΚΤΕΛ....και να ριξω ενα υπνακο στο δρομο να μη βλεπω που παω σαν κοτα και αγχωνομαι χαχαχα
-
Σωστά!
Αλλά αν κάποιος δεν έχει άλλη επιλογή, δεν μπορεί να κατηγορεί το αμάξι!
Και δεν το έλεγα σε εσένα προσωπικά, προς Θεού!Ξέρω πολύ καλά. Ειδικά από Χαλκίδα-Κύμη έχω δει πολλά! Και όλα από οδηγούς που είτε υπερεκτίμησαν τις δυνατότητές τους είτε αντέδρασαν οργισμένα στην απαράδεκτη κατάσταση που τους επιβάλει η κατάσταση αυτού του δρόμου!
Τελευταίο, πριν 2 χρόνια, το πρωί της Κυριακής που γινόταν η Ανάβαση, Κουμιώτης καρφώθηκε στο τοιχαλάκι στην αριστερή πριν το Αλιβέρι με μια 156! Νεκρή η μητέρα του και ο ίδιος στο Νοσοκομείο!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σωστά!Αλλά αν κάποιος δεν έχει άλλη επιλογή, δεν μπορεί να κατηγορεί το αμάξι!
Και δεν το έλεγα σε εσένα προσωπικά, προς Θεού!Ξέρω πολύ καλά. Ειδικά από Χαλκίδα-Κύμη έχω δει πολλά! Και όλα από οδηγούς που είτε υπερεκτίμησαν τις δυνατότητές τους είτε αντέδρασαν οργισμένα στην απαράδεκτη κατάσταση που τους επιβάλει η κατάσταση αυτού του δρόμου!
Τελευταίο, πριν 2 χρόνια, το πρωί της Κυριακής που γινόταν η Ανάβαση, Κουμιώτης καρφώθηκε στο τοιχαλάκι στην αριστερή πριν το Αλιβέρι με μια 156! Νεκρή η μητέρα του και ο ίδιος στο Νοσοκομείο!!!
Δυστυχως φιλε οι δρομοι της Ευβοιας ειναι οι χειροτεροι στην Ελλαδα. Ειναι απίστευτοι πραγματικα. Ενας οδηγος που ερχεται στην Ευβοια για πρωτη φορα δεν πρεπει να ξεπερασει τα 60 χιλιομετρα πουθενα για να μη βρεθει προ εκπληξεως. πρωτα μαθαινεις το δρομο και τις ιδιαιτεροτητες του και μετα πατας παραπανω γκαζι. Εγω για να συνηθισω αυτο το δρομο που κανω συχνα εκανα πανω απο 20 φορες τη διαδρομη. Σημερα βρισκομαι στο σημειο να κανω τη διαδρομη Αθηνα Καρυστο σε 2 ωρες και 20 λεπτα χωρις αγχος. Υπόψιν οτι το ΚΤΕΛ κανει αυτη τη διαδρομη περι τις 4μισι 5 ωρες γιατι σταματαει και στα χωρια και ενας οδηγος για πρωτη φορα θελει 3μισι ωρες σιγουρα γιατι εαν το πατισιε περισσοτερο απλα θα βρεθει στα θυμαρακια. Υπάρχει στροφη πριν το Αλιβερι οπου εαν την παρεις με 50 εχεις φυγει λογω αναποδης κλησης. Εκει ολο με αναποδο τιμονι περναω.. Μετα κατι αντιστοιχο υπαρχει φευγοντας απο Στυρα για Καρυστο οπου εαν δεν γνωριζεις το σημειο εχεις φυγει και με λιγοτερα χιλιομετρα....
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Δυστυχως φιλε οι δρομοι της Ευβοιας ειναι οι χειροτεροι στην Ελλαδα. Ειναι απίστευτοι πραγματικα. Ενας οδηγος που ερχεται στην Ευβοια για πρωτη φορα δεν πρεπει να ξεπερασει τα 60 χιλιομετρα πουθενα για να μη βρεθει προ εκπληξεως. πρωτα μαθαινεις το δρομο και τις ιδιαιτεροτητες του και μετα πατας παραπανω γκαζι. Εγω για να συνηθισω αυτο το δρομο που κανω συχνα εκανα πανω απο 20 φορες τη διαδρομη. Σημερα βρισκομαι στο σημειο να κανω τη διαδρομη Αθηνα Καρυστο σε 2 ωρες και 20 λεπτα χωρις αγχος.
τα περισσοτερα ατυχηματα στη νοτια ευβοια τα κανουν οι ντοπιοι και οι γνωστες που 'ξερω ξερω'
δεν ειναι οι δρομοι της ευβοιας οι χειροτεροι στην ελλαδα.
οι οδηγοι τωρα, το συζηταμε...εξαλλου, ποιος ειπε να κολλησεις πισω απο νταλικα για να σου σκανε οι λασπες στο παρμπριζ;
οταν βλεπω υπο αυτες τις συνθηκες αμαξια κολλημενα πισω απο νταλικες, φορτηγα και λεωφορεια, πραγματικα απορω -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μα, είτε στον χειρότερο είτε στον καλύτερο δρόμο, είναι απαραίτητο να μπορεί ο οδηγός να υπολογίσει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του, και να οδηγήσει ανάλογα.Αν έχεις 60 άλογα, και βγεις να προσπεράσεις νταλίκα, επειδή νευρίασες, δεν φταίει το αμάξι...
ξαναρωτάω: για πόσο μπορείς να καθίσεις πίσω από νταλίκα; προσωπικά ελάχιστα, εσύ;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μα, είτε στον χειρότερο είτε στον καλύτερο δρόμο, είναι απαραίτητο να μπορεί ο οδηγός να υπολογίσει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του, και να οδηγήσει ανάλογα.
Αν έχεις 60 άλογα, και βγεις να προσπεράσεις νταλίκα, επειδή νευρίασες, δεν φταίει το αμάξι...
ξαναρωτάω: για πόσο μπορείς να καθίσεις πίσω από νταλίκα; προσωπικά ελάχιστα, εσύ;
γιατι να καθισεις πισω απο νταλικα;
(αν δε μπορεις να προσπερασεις)
Volvo C30