-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα μουσική στο αυτοκίνητο.
http://adserver.4troxoi.gr/cgi-bin/adcy ... ype=iframeΚαι το banner του Safetrack τι σχέση έχει?
Μάλλον ο φίλος έκανε λάθος....
-
Tι κουφό c/p ήταν αυτούνο??
Aυτό είναι το σωστό url.
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 38&start=0 -
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα μουσική στο αυτοκίνητο.
http://adserver.4troxoi.gr/cgi-bin/adcy ... ype=iframeΚαι το banner του Safetrack τι σχέση έχει?
Μάλλον ο φίλος έκανε λάθος....
Ναι, το αντελήφθην...
Αυτό εννοούσε μάλλον:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=7105ή αυτό:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=6338EDIT: ναι, το δεύτερο ήταν τελικά...
-
Ακούω μουσική σχεδόν πάντα στο αυτοκίνητο.Η jazz είναι ότι πρέπει για χαλαρές νυχτερινές βόλτες,τα λαϊκοpop δε με χαλάνε καθόλου,ενώ συνήθως ακούω pop-rock.Σε γενικές γραμμές προτιμώ σχετικά χαλαρά ακούσματα,γιατί έχω παρατηρήσει ότι το metal με κάνει πιο επιθετικό στην οδήγηση και δε το θέλω.
-
Ακούω πάντα...
Ανάλογα το είδος της μουσικής επηρεάζομαι θετικάή αρνητικά...
Αν ακούω trance ή ροκ οδηγώ λιιιίγο πιο επιθετικά.
Αν ακούω λαικά τραβάω και κάνα παλαμάκι...
Αν ακούω ράδιο...σκυλοβαριέμαι... -
Δεν ακούω μουσική σχεδόν ποτέ στο αυτοκίνητο. Μου χαλάει τη συγκέντρωση στην οδήγηση και μετά από πολλή ώρα με κουράζει. Ειδικά σε μποτιλιάρισμα προτιμώ να έχω ησυχία γιατί τσιτώνονται τα νεύρα και η μουσική ενοχλεί αφάνταστα. Σε μποτιλιάρισμα προτιμώ να ακούω κάποια καλή συζήτηση ή εκπομπή επικαιρότητας στο ραδιόφωνο παρά μουσική.
Όντως η χέβι μέταλ επηρεάζει αρνητικά στην οδήγηση, ακόμα και στη γρήγορη και σε κάνει απρόσεκτο και ριψοκίνδυνο. Το καλύτερο άκουσμα για γρήγορη οδήγηση κατά τη γνώμη μου είναι το χαρντ ροκ με το σχετικά αργό και τσαμπουκαλεμένο ρυθμό (βλέπε AC/DC) που σε κάνει όσο επιθετικό χρειάζεται χωρίς να σε 'ντοπάρει'.
-
Εγώ ακούω κυρίως prog rock (π.χ. Yes, Emerson, Lake & Palmer, Dream Theater, Genesis, Queensryche) και χαρντ ροκ (π.χ. Rainbow)... Δεν θα μπορούσα με τίποτα ν'ακούω κάτι σε νανούρισμα.
Και, βέβαια, σκουπιδαριό όπως είναι η Κοκκίνου δεν μπαίνει στο αυτοκίνητό μου με καμία κυβέρνηση.
-
Παντου κ παντα! Συνηθως τσιλιες (del mar κ τετοια, ξερετε) για να ηρεμουν τα πνευματα κ να μην κανω κανενα εγκλημα με αυτα που διαδραματιζονται στους δρομους μας. Βεβαια μερικες φορες ανεβαινουν τα dB, ανεβαινουν κ τα BPM, ε πως να μην ανεβουν κ οι RPM?
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όντως η χέβι μέταλ επηρεάζει αρνητικά στην οδήγηση, ακόμα και στη γρήγορη και σε κάνει απρόσεκτο και ριψοκίνδυνο. Το καλύτερο άκουσμα για γρήγορη οδήγηση κατά τη γνώμη μου είναι το χαρντ ροκ με το σχετικά αργό και τσαμουκαλεμένο ρυθμό (βλέπε AC/DC) που σε κάνει όσο επιθετικό χρειάζεται χωρίς να σε 'ντοπάρει'.Οι πολύ παραμορφωμένες (βαριές) κιθάρες έχουν το κακό ότι καλύπτουν τους εξωτερικούς ήχους,ακόμα και του κινητήρα,πράγμα πολύ κακό.Ενώ οι AC/DC έχουν πιο light ήχο,που σε αφήνει να συγκεντρώνεσαι περισσότερο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και, βέβαια, σκουπιδαριό όπως είναι η Κοκκίνου δεν μπαίνει στο αυτοκίνητό μου με καμία κυβέρνηση.
Χεχεχε αν δηλαδη η ιδια η Κοκκινου σου ζητουσε να μπει να την πας βολτα, θα της ελεγες ΟΧΙ ...?
-
Εξαρτάται. Αν μου υποσχόταν πως
- Δεν θα τραγουδήσει (αλλιώς περιμένει η βαριοπούλα του Αυτοματίξ ή το δεξί μου χέρι, έτοιμο ν'ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού εν κινήσει και, κατόπιν, να της δώσει μια ωραία σπρωξιά)
- Δεν θα ζητήσει να βάλω στο ραδιόφωνο σκουπιδαριό (δηλαδή υλικό σαν κι αυτό που 'τραγουδάει')
Τότε κάτι γίνεται...
Αλλιώς, ας μείνει με το γιο του Κυριακού.
-
H αληθεια ειναι οτι η μουσικη σε παρασυρει και σε κανει να ονειρευεσαι,να 'ταξιδευεις' εξω απο το αυτοκινητο,ή να σε 'φορτωνει' και να πατας γκαζι μαζι με το ρυθμο...
Τωρα αμα ακουσεις Κοκκινου βετεις σε κινδυνο την ψυχικη και σωματικη υγεια σου...
Γιαυτο προτιμαω απο ηρεμη trance ως deep progressive για πασης φυσεως ψυχολογια και διαδρομη (με ή χωρις την Ελλη διπλα...)
-
Ακούω μουσική σχεδόν πάντα στο αυτοκίνητο..και με επηρρεάζει,αν και συνήθως η μουσική διαλέγεται με βάση την ψυχολογία της στιγμής.
Από σταθμούς κυρίως Εν Λευκώ (σταθερή επιλογή μετά τις 8,και κάποιους άλλους π.χ Rock fm,Red κλπ.)
Ά,και πολλές κασσέτες...ναι,καλά το καταλάβατε,δεν έχω cd player στο Φιατάκι ! -
Μια και μιλάμε για μουσική...
Εδώ έχει συνέντευξη του Donal Gallagher, αδελφού του θρυλικού Rory Gallagher, στην ιστοσελίδα της Fender:
http://www.fender.com/60cyclehum/022020 ... agher.html
-
Καλημέρα σε όλους.
Είμαι και εγώ από αυτούς που η πρώτη κίνηση είναι το ραδιόφωνο η CD αλλά αποκλειστικά ξένη μουσική. Η απορία μου όμως είναι ότι κανείς από εσάς δεν ακούει τα ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ . Είμαι ο μόνος που έχει μικρά παιδιά η κάνω κάτι λάθος? Τα παιδιά είναι 4 χρονών και 14 μηνών.
Πάντως το ευχαριστιέμαι όταν το Subwoofer του διπλανού βγάζει αμέτρητα decibels και εγώ ανοιγω το δικό μου με τον γιό μου μέσα αλλά χωρίς Subwoofer και ακούγεται το ' Ηταν ένας γαϊδαρος με μεγάλα αυτιά '...... -
Επειδη ομως απ’οτι φαινεται οι αμερικανοι οδηγοι δεν ειναι ικανοι να κρινουν μονοι τους, οι αρχες εδωσαν παλι την ριζοσπαστικη λυση:
http://www.autopress.gr/fnews/show.asp?ID=7639 -
Νόμιμο πλέον είναι το αυτοκίνητο στο οποίο η μουσική δεν ακούγεται σε απόσταση τριών μέτρων από αυτό.
Αμάν!!!!
-
Δεν υπάγονται και τα αυτοκίνητα στους νόμους περί κοινής ησυχίας κλπ? Πρέπει να φτιαχτούν ειδικοί?
Αν είναι καθορισμένα τα όρια που θεωρούνται διατάραξη τότε απλά τα ίδια ισχύουν και για αυτοκίνητα....
Αυτό με τα 3 μέτρα μπορεί να το σκέφτηκαν για ευκολία αλλά στα 3 μέτρα αν περάσει αυτοκίνητο με μουσική με 50χλμ έτσι κι αλλιώς ακούς τον κινητήρα και τα λάστιχα (σε χώρες με καλή άσφαλτο). Ακόμα και λιγότερο δυνατή να είναι η μουσική είναι ακουστή καθώς το αυτί έχει μεγάλη διακριτική ικανότητα. Άρα πρέπει να μετρηθεί η ένταση της μουσικής σε συγκεκριμένες συνθήκες.... και τα της ακουστότητας της μουσικής στα 3 μέτρα μου μοιάζουν ως ηλιθιότητα! (αν και φαντάζομαι ότι αυτή είναι η δημοσιογραφική έκδοση και ο πλήρης νόμος θα είναι πιο επεξηγηματικός....) -
Δηλαδη στην Αμερικη θα βαζουνε την μουσικουλα τους στο αυτοκινητο, θα βγαινουν μετα εξω, θα στεκονται στα 3 μετρα, θα ελεγχουν αν ακουγεται και μετα θα ξεκινανε;
Η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαστε μονοι μας στον κοσμο (ποιος θα ηθελε να ακουει δηλαδη το 'Ηταν ενας γαιδαρος με μεγαλα αυταια..' στο διαπασον;;; ) αλλα σιγα την ενοχλησ που μπορει να προκαλεσει ενα boom car -που λεει και το αρθρο- αν περασει απο μπροστα μας για ενα δευτερολεπτο!!!Υπερβολικο αλλα αμερικανικο το μετρο...
-
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
σιγα την ενοχλησ που μπορει να προκαλεσει ενα boom car -που λεει και το αρθρο- αν περασει απο μπροστα μας για ενα δευτερολεπτο!!!Υπερβολικο αλλα αμερικανικο το μετρο...Δεν ξέρω αν τα λένε boomcar εγώ τα λέω το αμάξι του μ...ά..α και αυτά που περνάνε με τη μουσική στη διαπασών όταν κοιμάμαι στον πρώτο όροφο κάτω από το σπίτι μου με εμποδίζουν να κοιμηθώ και ακούγονται μέχρι το επόμενο τετράγωνο.... Το ακούω που έρχεται, που περιμένει στο φανάρι στη γωνία και που απομακρύνεται.... αρκετά δευτερόλεπτα! Ναι αφού με εμποδίζει να κοιμηθώ είναι ενόχληση σοβαρή στην ένταση που εκπέμπουν. Και μακάρι να έπαιζαν κάτι τόσο ευχάριστο όσο ο γάιδαρος με τα μεγάλα αυτιά..... θα χαρακτήριζε και τον οδηγό!
Μουσική και οδήγηση