-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μονο και μονο απο πραγματικης (real life) αποψης και συγκρισης, το Μ3 περναει απο πανω, και στην ευθεια και πολυ περισσοτερο οταν ο δρομος αρχιζει να στριβει...Ναι, ναι, στο NFS στο PC το Μ3 ίσως να μπορεί να περάσει το S60R στην ευθεία και αυτό μόνο με cheats!
Οσο για τις στροφές.... εκεί είναι που θα πέσει το γέλιο το μεγάλο, όταν το S60R στρίβει με τα τέσσερα σαν τρένο, το Μ3 θα ψάχνεται να βρει που είναι η ουρά του και που είναι το εμπρός μέρος.
καλά στο χιόνι δεν το συζητάμε! Το S60R θα πηγαίνει λες και είναι στεγνή άσφαλτος, ενώ το Μ3 θα πασχίζει να κρατηθεί σε μια ευθεία.
Και όλα αυτά με ένα αμάξι που θα μπορείς να πας την οικογένεια σου μια εκδρομή με όλον τον εξοπλισμό το πρωι και το απογευματάκι να πας στην πίστα να τα χώσεις όλα!Svenska POWER!!!
Συμβουλή: Οδηγήστε πρώτα τα αμάξια και μετά πείτε για τις επιδόσεις τους στον δρόμο και την συμπεριφορά τους. Δεν μπορεί κανείς να βγάλει σωστό συμπέρασμα απο την τιμονιέρια του PC!
-
http://www.rs6.com/forum/showthread.php?s=&threadid=573
Διαβάστε το παραπάνω review. Αλλα γενικά πιστεύω οτι τα Volvo είναι ένα απο τα πια παρεξηγημένα αμάξια...διότι μόνο οικογενειάρχες και προσγειωμένοι θα το αγόραζαν. Δυστυχώς στην σημερινή εποχή μόνο το όνομα και η μούρη πουλάει. Βλέπει αμα το Volvo έβγαινε πρώτο η δεύτερο η BMW και η Audi θα έχαναν το Status τους. Έβαλαν στο Review 3/5 αστέρια στην απόδωση ένω ο κινητήρας είναι του είναι πολύ πιο ευέλικτος απο του 4.1L του Audi...πηγαίνει 26!!!!μίλια το γαλόνι και έχει λιγότερα καυσαέρια απο τα φούγάρα τις BMW και τις Audi.
Αλλά και πάλι αναρωτιέμαι τι έγιναν οι περισσότερες BMW απο το 80-93 ενώ ακόμα βλέπω πάμπολα Volvo του 80 τα οποία ακόμα κυκλοφορούνε στους δρόμους έστω και μετά απο 20 χρόνια ζωής και 200,000 μίλια στο κοντερ.
-
Εσεις στο αμερικα ειστε αδιωρθοτοι!Ποτε θα βαλετε μυαλο?ε?
Εχετε συνηθησει στη χαμηλη ροπη και δεν λετε να ξεκολησετε!
Φυσικα το βολβο σας εδωσε την εντυπωση πως ειναι πιο γρηγορο αφου το μ3 μετα τις 4500-5000 στροφες αρχιζει και ξεσπαει (και δυναμη και ηχητικα).Δεν ειναι αμερικαν καρ που στις 4000 τα χει δοσει ολα.Καποια μερα θυμηστε μας να σας κανουμε σεμιναριο στροφαρισματος
Δεν λεω οτι λες ψεματα στην περιγραφη σου, αλλα τα κριτηρια σου δεν ειναι αντικειμενικα
Ειναι σαν να σας δοσαν μια λαχταριστη τουρτα και σεις γλυψατε μονο τη σαντυγη(εχω οδηγησει μ3) -
Ρε παιδια πρεπει να καταλαβετε. Το Μ3 εχει θεεικες ικανοτητες για πολλους εδω σε αυτο το φορουμ. Μονο και μονο επειδη ειναι ... ΒΜW
Δεν εχω κανενα προβλημα, δεν εχω οδηγησει ποτε Μ3. Εχω οδηγησει λιγακι το S60R. Εχω μιλησει πολλες φορες με ατομα που ειχαν Μ3 και τωρα εχουν κατι αλλο (S60R η κατι διαφορετικο) και εχουν πει οτι σε καθημερινες συνθηκες ειναι πολυ συγκρισιμα. Δεν ειπαν για κοντρα στο 1/4 του μιλιου οπου το Μ3 ειναι στα 13 δευτερα και το S60R ειναι στα 14 δευτερα. 1,5 δευτερα ειναι σιγουρα μια αιωνιοτητα στο 1/4 μιλιου. Αλλα ποσο συχνα οδηγαει κανενας το αυτοκινητο στις 8 χιλ στροφες. Ποσο συχνα το παει στην πιστα και το γκαζωνει στο οριο (που ειναι πιο γρηγορο το Μ3). Το 90% της ζωης του το περναει στην καθημερινη κινηση και το ενα και το αλλο. Το 90% το περναει κατω απο 4-5 χιλιαδες στροφες. Οποτε μιλαμε για καθημερινη οδηγηση και οχι για αγωνιστικες καταστασεις. Που φυσικα ειναι και η περιπτωση που το οδηγησε ο φιλος Antiriad.
Nikos
-
Antriad= female εάν θυμάμαι καλά?
και εννοείται πως για καθημερινές μετακινήσεις το S60R θα είναι πιο ικανοποιητικό. Αλλά όχι όσο σπορ στην αίσθηση όσο θα το ήθελα για μένα, άρα και δεν θα το επέλεγα [ο αγωνιστικός κινητήρας και το πισωκίνητο δεν σηκώνουν κουβέντα με τα κριτήριά μου].
Πάντως εάν στόχος του φίλου σου δεν είναι η οικονομία, με ένα μουσταρδί Μ3 θα ψωνίζει 'καλό κόσμο' στις εξόδους του... as pimp as it gets for a bimmer
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
Antriad= female εάν θυμάμαι καλά?και εννοείται πως για καθημερινές μετακινήσεις το S60R θα είναι πιο ικανοποιητικό. Αλλά όχι όσο σπορ στην αίσθηση όσο θα το ήθελα για μένα, άρα και δεν θα το επέλεγα [ο αγωνιστικός κινητήρας και το πισωκίνητο δεν σηκώνουν κουβέντα με τα κριτήριά μου].
Πάντως εάν στόχος του φίλου σου δεν είναι η οικονομία, με ένα μουσταρδί Μ3 θα ψωνίζει 'καλό κόσμο' στις εξόδους του... as pimp as it gets for a bimmer
Πάντος ξέρω ότι όσοι έχουν M3 αποφεύγουν να τις βγάζουν έξω το χειμώνα με χιόνια η όταν βρέχει σαν τον διάολο το λιβάνι. Aμά είστε στο East Coast αυτο είναι 4 μήνες τον χρόνο.
Άμα τωρα θες να πηγαίνεις το αμάξι στι 8000 στροφές θα ξεσηκώσεις κάθε μπάτσο σε απόσταση 1 μιλίου....άσε που θα πληρώνεις και $6-7Κ ασφάλεια τον χρόνο για την πλάκα σου και σίγουρα θα χρειαστείς και δεύτερο αμάξι.
Το καλό είναι να είσαι λύκος με προβία αρνίου.
'Οσο αφορά τον 'καλο κόσμο' αυτο τι σημαίνει : ψωνισμένες χαζογκώμενες που ψάχνουν για 'χρυσό', κοράκια που ψάχνουν και αυτά για λιατιστερά αλλα η MBW είναι πολύ βαριά για να την σηκώσουν η πιτσιρικάδες με χαμηλωμένα VTEC και φτερά αεροπλάνου για να δούνε πως τα καταφέρνουν αντιμέτωποι με μια M3 μετά τις βελτιώσεις τους?
Tις BMW οι τις λατρέβεις...η τις μισείς......Δεν υπάρχει η μέση οδός.
-
Dyskolo to blepw episis na einai to S60R f8inotero apo tin M3, para tin diafora stin arxiki timi. Meta apo 3 xronia to depreciation sto Volvo 8a einai poli megalytero apo to M3. To M3, syn to oti exei free service gia 3 xronia, mporei kalista na bgei arketa f8inotero.
Diladi, yparxoun logoi giati to S60R den poulaei. Telos, polla M3 kykloforoyne to xeimwna. Me xeimerina lastixa akoma kai ena piswkinito einai panw sta xionia toso kalo oso ena tetrakinito.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Dyskolo to blepw episis na einai to S60R f8inotero apo tin M3, para tin diafora stin arxiki timi. Meta apo 3 xronia to depreciation sto Volvo 8a einai poli megalytero apo to M3. To M3, syn to oti exei free service gia 3 xronia, mporei kalista na bgei arketa f8inotero.Diladi, yparxoun logoi giati to S60R den poulaei. Telos, polla M3 kykloforoyne to xeimwna. Me xeimerina lastixa akoma kai ena piswkinito einai panw sta xionia toso kalo oso ena tetrakinito.
Πώς είσαι ρε Άγη....στείλε κανα e-mail με νέα.
Ως αφορά το S60R δεν είπε κανένας οτι το αμάξι δεν πουλάει. Αλλά βλέπεις υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που που καθορίζουν το κόστος κατοχής σε ένα αμάξι.
Σύμφωνα με το MSN το M3 έχει κόστος κατωχής στα 55,736 - $62,622 ενώ το S60R $45,000 σε όλα αυτα υπολογίζωνται ασφάλεια, ΤΚ,καύσιμα, συντήρηση και πτώση αξίας.
Σέ όλα αυτά βέβαια δεν υπολογίζονται τα προστήματα, δικαστηκά έξοδα κτλ τα οποία μπορεί να οφείλονται σε μη συνετή χρήση.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Dyskolo to blepw episis na einai to S60R f8inotero apo tin M3, para tin diafora stin arxiki timi. Meta apo 3 xronia to depreciation sto Volvo 8a einai poli megalytero apo to M3. To M3, syn to oti exei free service gia 3 xronia, mporei kalista na bgei arketa f8inotero.Diladi, yparxoun logoi giati to S60R den poulaei. Telos, polla M3 kykloforoyne to xeimwna. Me xeimerina lastixa akoma kai ena piswkinito einai panw sta xionia toso kalo oso ena tetrakinito.
Το εχω ακουσει αυτο και εγω οτι το S60R δεν πουλαγε πολυ. Πολλοι απο την ανατολικη μερια των ΗΠΑ ελεγαν οτι ειχαν 6-7 S60R στις αντιπροσωπειες και δεν πουλαγανε. Εδω που ειμαι εγω δεν υπαρχει τιποτα στις αντιπροσωπειες. Πηγα μια φορα και ειχαν μονο ενα. Δεν εχω δει κανενα για 3-4 μηνες. Δεν με πηραν ποτε τηλεφωνο οποτε γιατι να τους δωσω τα λεφτα χωρις να προσπαθησουν; Το BMW M3 κουπε ειναι πολυ ομορφο και εχει και την δυναμη αλλα δεν προκειται να το βρεις ευκολα και δεν υπαρχουν εκπτωσεις.
Εχεις δικιο με χειμερινα λαστιχα και το πισωκινητο ειναι καλο. Αλλα αμα δεν μενεις στον Καναδα που εχει πολυ χιονι και μενεις πιο νοτια τοτε δεν χρειαζεσαι χειμερινα λαστιχα. Μονο allseason και τετρακινηση. (και μπροστοκινητο παει καλα δεν εχει προβημα). Προσωπικα εγω εχω αποφασισει οτι ποτε δεν θα ξαναπαρω τιποτα εκτος απο τετρακινητο.
Νικος
-
Κοιταξτε, επειδη δεν προβλεπεται (συντομως τουλαχιστον...) να οδηγησω κανενα απο τα δυο, εγω γραφω τι εχουν πει επαγγελματιες οδηγοι & δημοσιογραφοι για τα δυο αυτα αυτοκινητα, και μαλιστα σε απ'ευθειας συγκριση μεταξυ τους (υπαρχει και ελληνικο αλλα και αγγλικο περιοδικο που εχει κανει αυτη την συγκριση, καθως και αγγλικα καναλια). Οταν αυτοι μου λενε οτι η Μ3 ειναι απντου και παντα πιο γρηγοροι, τους πιστευω.
Η Μ3 συμφωνα με το carfolio ειναι 67 κιλα ελαφρυτερη απο το Volvo.
Kαι επειδη δεν σας αρεσε το 0-400μ και το 0-1000μ οπου του ριχνει 1.5 και 3 δευτερα αντιστοιχα, θελετε να παρουμε το 0-60mph (οπου μιλαει και η τετρακινηση του Volvo) οπου η Μ3 του ριχνει αλλο 1.5 δευτερολεπτο?
Ειλικρινα δεν βλεπω που ειναι πιο γρηγορο το Volvo.Και που'στε, η Μ3 που θα σπινιαρει σαν τρελλη σε νερο και χιονι, εριξε στο τετρακινητο S4 (καινουριο, V8 4.4lt) σε βρεγμενη πιστα, και απο σταση και σε γυρο πιστας...
ΥΓ ΑΛΛΟ το να το 'νιωθεις' πιο γρηγορο το αμαξι, και αλλο να ΕΙΝΑΙ πιο γρηγορο. Και εγω οταν εκανα βολτα το ταξι του ξαδερφου που τραβαγε με τεταρτη απο ρελαντι σαν τρακτορας, νομιζα οτι ειναι γρηγορο...
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Μονο και μονο απο πραγματικης (real life) αποψης και συγκρισης, το Μ3 περναει απο πανω, και στην ευθεια και πολυ περισσοτερο οταν ο δρομος αρχιζει να στριβει...
Ναι, ναι, στο NFS στο PC το Μ3 ίσως να μπορεί να περάσει το S60R στην ευθεία και αυτό μόνο με cheats!
Οσο για τις στροφές.... εκεί είναι που θα πέσει το γέλιο το μεγάλο, όταν το S60R στρίβει με τα τέσσερα σαν τρένο, το Μ3 θα ψάχνεται να βρει που είναι η ουρά του και που είναι το εμπρός μέρος.
καλά στο χιόνι δεν το συζητάμε! Το S60R θα πηγαίνει λες και είναι στεγνή άσφαλτος, ενώ το Μ3 θα πασχίζει να κρατηθεί σε μια ευθεία.
Και όλα αυτά με ένα αμάξι που θα μπορείς να πας την οικογένεια σου μια εκδρομή με όλον τον εξοπλισμό το πρωι και το απογευματάκι να πας στην πίστα να τα χώσεις όλα!Svenska POWER!!!
Συμβουλή: Οδηγήστε πρώτα τα αμάξια και μετά πείτε για τις επιδόσεις τους στον δρόμο και την συμπεριφορά τους. Δεν μπορεί κανείς να βγάλει σωστό συμπέρασμα απο την τιμονιέρια του PC!
Sorry για το θαρος που παιρνω να σου απευθυνθω προσωπικα αλλα δεν σε ειχα για τοσο κολλημενο!!! Και μαλιστα με σουηδικα αμαξια....!!!
Αυτο που ειπε ο kacey ειναι το πιο σωστο! Οταν απο τοτε που βγηκε η Μ3 οι δημοσιογραφοι και δοκιμαστες παθαινουν την πλακα τους με το αυτοκινητο δεν μπορεις να πεις οτι το αμαξι δεν παει!! Και να σου πω την αληθεια δεν θα με πειραζε να ελεγαν οτι το volvo ειναι πιο γρηγορο στην ευθεια αλλα οχι και στις στροφες! Μου φαινεται ορισμενοι εχουν μεινει στα παλια χρονια οπου τα γρηγορα γερμανικα αυτοκινητα (βλεπε 911,2002,Μ3κλπ) ηθελαν τρελα χερια για να πηγαινουν ισια!! Δεν ισχυουν πια αυτα!!
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Sorry για το θαρος που παιρνω να σου απευθυνθω προσωπικα αλλα δεν σε ειχα για τοσο κολλημενο!!! Και μαλιστα με σουηδικα αμαξια....!!!!!
Παρακαλώ δεν παρεξηγούμαι. Κοίταξε, όπως εσύ για παράδειγμα σου αρέσουν τα BMW έτσι εμένα μου αρέσουν τα Σουηδικά. Φυσικά δεν αντιλέγω οτι υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα εξίσου καλά με τα Σουηδικά αλλά προσωπικά θα διάλεγα ΠΑΝΤΑ Σουηδικό. Γούστα είναι αυτά.
Αυτο που ειπε ο kacey ειναι το πιο σωστο! Οταν απο τοτε που βγηκε η Μ3 οι δημοσιογραφοι και δοκιμαστες παθαινουν την πλακα τους με το αυτοκινητο δεν μπορεις να πεις οτι το αμαξι δεν παει!! Και να σου πω την αληθεια δεν θα με πειραζε να ελεγαν οτι το volvo ειναι πιο γρηγορο στην ευθεια αλλα οχι και στις στροφες! Μου φαινεται ορισμενοι εχουν μεινει στα παλια χρονια οπου τα γρηγορα γερμανικα αυτοκινητα (βλεπε 911,2002,Μ3κλπ) ηθελαν τρελα χερια για να πηγαινουν ισια!! Δεν ισχυουν πια αυτα!!
Δεν είπε κανείς οτι το M3 είναι μούφα αλλά οχι οτι στρίβει καλύτερα τις στροφές απο οτι το S60R και ειδικά με νερό ή χίονι. Να μου πεις οτι πάει με το πλάι και όπου πάει
συμφωνώ. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Στο Putney ο διπλανός μου έχει μια Μ3 και ένας γνωστός μου που μένει δύο τετράγωνα πιο κάτω έχει ένα S60R. Ελπίζω να τους πείσω να τα δοκιμάσουμε να σας πω αποτελέσματα.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Sorry για το θαρος που παιρνω να σου απευθυνθω προσωπικα αλλα δεν σε ειχα για τοσο κολλημενο!!! Και μαλιστα με σουηδικα αμαξια....!!!!!
Παρακαλώ δεν παρεξηγούμαι. Κοίταξε, όπως εσύ για παράδειγμα σου αρέσουν τα BMW έτσι εμένα μου αρέσουν τα Σουηδικά. Φυσικά δεν αντιλέγω οτι υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα εξίσου καλά με τα Σουηδικά αλλά προσωπικά θα διάλεγα ΠΑΝΤΑ Σουηδικό. Γούστα είναι αυτά.
Δεν είπε κανείς οτι το M3 είναι μούφα αλλά οχι οτι στρίβει καλύτερα τις στροφές απο οτι το S60R και ειδικά με νερό ή χίονι. Να μου πεις οτι πάει με το πλάι και όπου πάει
συμφωνώ. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Στο Putney ο διπλανός μου έχει μια Μ3 και ένας γνωστός μου που μένει δύο τετράγωνα πιο κάτω έχει ένα S60R. Ελπίζω να τους πείσω να τα δοκιμάσουμε να σας πω αποτελέσματα.
Οκ!! Απλα δεν εχω γνωρισει καποιον τοσο πωρομενο με τα σουηδικα!! Τωρα σε νιωθω γιατι και εγω ειμαι μεχρι το κοκκαλο BMWακιας...
Σε νερο οπως εγραψε ο φιλος kacey η Μ3 εριξε σε S4....
Σε χιoνι το R θα ειναι πιο γρηγορο και απο modena....Κοιτα να τους πεισεις τους γειτονες για ενα face2face να δουμε τι γινεται και απο normal οδηγους...
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Οκ!! Απλα δεν εχω γνωρισει καποιον τοσο πωρομενο με τα σουηδικα!! Τωρα σε νιωθω γιατι και εγω ειμαι μεχρι το κοκκαλο BMWακιας...Κοίταξε στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλοί, αλλά στο εξωτερικό υπάρχουν πολύ μεγάλα clubs με πάνω απο 8.000-9.000 μέλη.
-
Ρε παλιοκολλημενε σουηδακια, θα σε πλακωσω στις σφαλιαρες οταν σε ξαναδω. Αντε γιατι εισαι και μινιον ανθρωπος, θα σε δεσω κομπο.
-
βρε ούστ απο 'δω που μου έμαθες και απο αμάξια και θες να μας πείσεις οτι το γερμανικό λουκάνικο στρίβει καλύτερα απο το Σουηδικό μαχητικό!
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
βρε ούστ απο 'δω που μου έμαθες και απο αμάξια και θες να μας πείσεις οτι το γερμανικό λουκάνικο στρίβει καλύτερα απο το Σουηδικό μαχητικό!..να βάλουμε και κανένα ιταλικό μακαρόνι ή γαλλικό βατραχοπόδαρο ή γιαπωνέζικο σούσι στη συνταγή?!
Θα φτιάξουμε ένα τουρλού πάρα πολύ μαχητικό! Που θα απολαύσουμε με βρετανικό ουισκάκι! -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ρε παλιοκολλημενε σουηδακια, θα σε πλακωσω στις σφαλιαρες οταν σε ξαναδω. Αντε γιατι εισαι και μινιον ανθρωπος, θα σε δεσω κομπο.http://www.turbobricks.com/
http://cedstrom.tripod.com/group_a/Η φάση είναι να βλέπεις Volvo 20ετίας να τα ρίχνουν σε M3....
Άσε που ορισμένα απο τα παλιά Volvo μετατρέπονται μέχρι κόκαλο. Και μιλάμε πάντα για αμάξια τα οποία έχουνε 50/50 κατανομή βάρους και ας μοιάζουν με τούβλα και ζυγίζουν λιγότερο απο ένα VW Passat.Αλήθεια τι έγιναν αυτές οι BMW απο τα μέσα του 80'....
Αναρωτιέμαι ποια να είναι η μέση νοημοσύνη του μέσου BMWακια
-
Ελεύθερα παιδιά...φάτε τον τον Antiriad!!!
Τώρα θα σου απαντήσει ο kacey για την μέση νοημοσύνη!!!!
ΥΓ Φυσικά αστειεύομαι,για αποφυγή παρεξηγήσεων!!
-
Έτσι! Έτσι! Να δουν μερικοί Kaceyδες τι εστί βερίκοκο!!
Antiriad κέρδισες μια βόλτα με το παρακάτω υπερ-όπλο....
Volvo S60 R EVOLVE +500ΗP
http://www.roadfly.org/magazine/galleries/la_auto_show_2004/photos/photos-12-2003/Volvo-S60R-EVOLVE-pic-31-1271833.JPG
http://www.roadfly.org/magazine/galleries/la_auto_show_2004/photos/photos-12-2003/Volvo-S60R-EVOLVE-pic-31-558874.JPG
http://www.roadfly.org/magazine/galleries/la_auto_show_2004/photos/photos-12-2003/Volvo-S60R-EVOLVE-pic-31-8537672.JPG
Εμπειρία απο Test Drive μεταξύ Volvo S60R,BMW 330 και Μ3