-
Γεια σας παιδες
Εχω ενα φιλο ο οποιος ειναι στην 3η Φερραρι του τωρα!Μια 360, νομιζω, συγχωρεστε με δεν τα γνωριζω και καλα τα μοντελα της Φερραρι!Ακουγεται απαισια οταν την βαζει μπρος, χτυπαει ολη η μηχανη σχεδον σαν το απαισιο ακορντ της γυναικας μου, αλλα 2 φορες ποιο πολυ!Αυτο το κανει ακομα και καλοκαιρι, ενταξει κατω απο 20 βαθμους εννοω!
Οταν ζεσταθει ομως ακουγεται σαν μεταξι!Το αλλο προβλημα ειναι τα φραινα, τσιριζουν και κρυα και ζεστα!
Αυτος ειχε πολλες Αλφα φιαγμενες, παλαια, αναμεσα στα αλλα ZC,Zagato Coupé με μηχανη 3,5λιτρα φιαγμενη στην Γερμανια και 75 Evoluzione με μηχανη φιαγμενη στην Ιταλια!Οδηγουσε και σε track-days και εδω γυρω στα δαση, σε ασφαλτο ομως!Ειναι καταπληκτικος οδηγος και τις Φερραρι τις οδηγαει παρα πολυ γρηγορα!Αν μπεις μονο μια φορα μεσα τοτε αν δεν τα κενεις πανω σου, τοτε θα θελεις να ξαναμπεις!Ποτε δεν ειχε προβληματα με τα αυτοκινητα του, ειναι ομως πολυ ακριβης με τα σερβις και προπαντος, κανει τουλαχιστον 20 Χμ ζεσταμα πριν το ξελιγωσει!
Το ποσο εχουν κανει δεν ξερω, αλλα συνηθιζει να πηγαινει στην Ευρωπη με αυτην, εχει σπιτι καλοκαιρινο στην Ισπανια και πηγαινει στην Γερμανια σχεδον καθε εβδομαδα!
Χαιρετησματα
Σπυρος -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Τι ακριβώς εννοείς ακούγεται η 360 περίεργα στο κρύο; Τι ήχο άκουγες; Τον άκουγες συχνά τον ήχο αυτόν; Κάθε φορά που την ξεκινούσες σε κρύο; Για τί θερμοκρασίες αναφέρεσαι; Και εγώ την 360 είχα και την οδήγησα αρκετές φορές το χειμώνα αλλά δεν πρόσεξα κάποιον ιδιαίτερο ήχο (την είχα όμως πάντα σε κλειστό parking, αλλά δεν νομίζω οτι παίζει τόσο ρόλο )Αυτό ακριβώς που περιγράφει παραπάνω ο Σπύρος, δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς, απλά ο ήχος είναι διαφορετικός δυνατότερος και πιο 'άσχημος'. Όταν όμως ζεσταθεί είναι απίστευτα μελωδικός!
Αυτο το κανει ακομα και καλοκαιρι, ενταξει κατω απο 20 βαθμους εννοω!
-
Κάπου διάβασα ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες Φεράρι είναι πολύ αμελείς και τσιγκούνηδες στη συντήρηση των αυτοκινήτων τους. Αν ισχύει αυτό εξηγούνται πολλά.
-
Ο ηχος ειναι σκληρος και δυνατος, ακους τις βαλβιδες και αλλα 10.000 πραγματα να χτυπανε!Αλλα οταν ζεσταθει ακουγεται σαν ποιημα!Κατι σαν το ακορντ της γυναικας μου, μαλιστα κυριοι, μοιαζει αρκετα, αλλα το απαισιο ακορντ ακουγεται συνεχεια ετσι και μαλιστα δυναμωνει αυτος ο απαισιος ηχος αν ζεσταθει!
ΥΓ:Μηπως θα δουμε τον lok να σκαει μυτη τωρα στο φορουμ;
Σπυρος -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
ΥΓ:Μηπως θα δουμε τον lok να σκαει μυτη τωρα στο φορουμ;
Σπυρος -
Έχετε φαγωθεί με ένα θέμα το οποίο προφανώς απασχολεί ελάχιστα όποιον όντως έχει υπεραυτοκίνητο και πολύ περισσότερο όλους εμάς, που μόνο να το ονειρευτούμε μπορούμε. Δεν είναι λίγο παράδοξο αυτό; Αν γκρίνιαζε κάποιος που του είχαν ξηλωθεί οι τσέπες από την αναξιοπιστία της Ferrari του, τότε θα είχε πραγματικό νόημα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Υπάρχει Φερράρι που να έχει 200,000 χιλιόμετρα και αν ναί σε τί κατάσταση βρίσκεται?Θα πρεπει να ειναι τουλαχιστον 15ετιας για να εχει τοσα χιλ.Η αν ειναι πιο καινουργιο μοντελο ο κατοχος της πρεπει να ειναι πλασιε για να κανει τοσα χλμ.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κάπου διάβασα ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες Φεράρι είναι πολύ αμελείς και τσιγκούνηδες στη συντήρηση των αυτοκινήτων τους. Αν ισχύει αυτό εξηγούνται πολλά.Άμα μάθεις τις τιμές που χρεώνει η Φεράρι στα service κι εσύ αμελής θα γινόσουν
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Τι ακριβώς εννοείς ακούγεται η 360 περίεργα στο κρύο; Τι ήχο άκουγες; Τον άκουγες συχνά τον ήχο αυτόν; Κάθε φορά που την ξεκινούσες σε κρύο; Για τί θερμοκρασίες αναφέρεσαι; Και εγώ την 360 είχα και την οδήγησα αρκετές φορές το χειμώνα αλλά δεν πρόσεξα κάποιον ιδιαίτερο ήχο (την είχα όμως πάντα σε κλειστό parking, αλλά δεν νομίζω οτι παίζει τόσο ρόλο )
Αυτό ακριβώς που περιγράφει παραπάνω ο Σπύρος, δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς, απλά ο ήχος είναι διαφορετικός δυνατότερος και πιο 'άσχημος'. Όταν όμως ζεσταθεί είναι απίστευτα μελωδικός!
To οτι κάνει διαφορετικό ήχο όταν ζεσταθεί με όταν είναι κρύα, νομίζω δεν είναι θέμα θερμοκρασίας θερμοκρασίας εξωτερικού περιβάλλοντος . Kαι σε πολύ ζεστές μέρες οταν την ξεκινήσεις κάνει αυτό τον ήχο τον περίεργο!! Ακόμα και με 70-80F έξω. Σε εμένα ακόμα και στο ρελαντί με ζεστό κινητήρα έκανε διάφορους ήχους, αλλά νομίζω είναι απολύτος φυσιολογικό αυτό. Ο ήχος του αυτοκινήτου γενικά όταν ξεκινούσε ήταν λίγο τρομαχτικός. Νόμιζες οτι κάτι θα φύγει απο τη μηχανή
Τώρα με βάζετε σε περιέργεια να πάω να τον ακούσω ξανά
Φιλικά,
Δημήτρης -
Ο χρήστης camber έγραψε:
Κάπου διάβασα ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες Φεράρι είναι πολύ αμελείς και τσιγκούνηδες στη συντήρηση των αυτοκινήτων τους. Αν ισχύει αυτό εξηγούνται πολλά.
Άμα μάθεις τις τιμές που χρεώνει η Φεράρι στα service κι εσύ αμελής θα γινόσουν
Δεν είναι δικαιολογία αυτό. Όταν αποφασίζεις να αγοράσεις αυτοκίνητο μιας μάρκας πρέπει να ξέρεις και το κόστος συντήρησης και να είσαι διατεθειμένος να το πληρώσεις. Τα μεταξωτά βρακιά...
-
Ο χρήστης camber έγραψε:
Άμα μάθεις τις τιμές που χρεώνει η Φεράρι στα service κι εσύ αμελής θα γινόσουν
Τουλάχιστον εδώ ακόμα και η Ferrari μεταχειρισμένη μπορεί να αγοράστει απο αρκετά άτομα. Έτσι άν κάποιος θέλει πάρα πολύ ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι ακατόρθωτο να το αποκτήσει πιστεύω.
Είναι αρκετοί ιδιωκτήτες Ferrari και αναφέρομαι σε παλιά μοντέλα που κάνουν όσο το δυνατόν τη συντήρηση μόνοι τους για να γλιτώσουν τα παράλογα έξοδα του service.
Το ακόμα πιο φανταστικό όμως είναι άτομα που έχουν αναπαλαιώσει πραγματικά πολύ παλιές ferrari και όχι μόνο. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό, αλλά και πολύ πολύ ακριβό
Φιλικά,
Δημήτρης -
Σε καποιο περιοδικο ειχα διαβασει οτι οταν μιζαρεις σε V10 ή V12 δεν συμμετεχουν ολοι οι κυλινδροι στην αναφλεξη γιατι η μαζα που πρεπει να κινηθει ειναι τεραστια.Μηπως σε αυτο οφειλεται το αρρυθμο ρελαντι ;Τα πιο πανω τα γραφω με πασα επιφυλαξη γιατι δεν μπορω να βρω το τευχος που το ειχα διαβασει,μπορει να κανω και λαθος.
-
Πάντως στην Ιταλία είχα δει Φερράρι του 80 να κινούνται
απροβλημάτιστα μετά από 15 και 20 χρόνια και μία
φορά είδα μία Countach του 70 όπου ο ήχος
ήταν φανταστικός παρόλο που είχε πάνω από
60000 χιλιόμετρα με τα περισσότερα σε πίστα.Βέβαια οι ιδιοκτήτες
τους δεν τις χρησιμοποιούσαν για τα ψώνια γιατί αν έχεις
τα 5000 με 7000 ευρώ το έτος για την ασφάλιση του οχήματος
μπορείς να αγοράσεις και ένα άλλο αυτοκίνητο για το ψώνια
και αυτό μάλλον ίσχυει για όλα τα sports cars ... IMHO....Το πιο κουφό θυμάμαι ήταν μία Porsche 356 που χωρίς ιδιαίτερα
προβλήματα ρόλαρε στην SS33 από την Arona στη Stresa.... -
Υπάρχουν και πολύ καλές ρέπλικες και σε 356 και σε Ferrari και σε Lambo και σε άλλα διάφορα που μπορεί να μπλέκουν λίγο τις εντυπώσεις.
Επιμένω όμως ότι οι Porsche oι καλές (δηλαδή 911 και μάλλον και Boxster αλλά λιγότερο οι μέτριες 944S2, 968 και σίγουρα όχι οι κακές 924, 944, 928 ) είναι αυτοκίνητα φτιαγμένα πολύ καλύτερα από τα άλλα γερμανικά και αντέχουν στο χρόνο και ουδεμία σχέση έχουν στον τομέα αυτό με τα άλλα.
Εννοείται ότι προσεγμένα αυτοκίνητα μπορεί να αντέξουν για πολλά χλμ ή χρόνια άσχετα από μάρκα αλλά όχι σαν καθημερινά αυτοκίνητα όπως μπορεί μια 911. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Υπάρχουν και πολύ καλές ρέπλικες και σε 356 και σε Ferrari και σε Lambo και σε άλλα διάφορα που μπορεί να μπλέκουν λίγο τις εντυπώσεις.Επιμένω όμως ότι οι Porsche oι καλές (δηλαδή 911 και μάλλον και Boxster αλλά λιγότερο οι μέτριες 944S2, 968 και σίγουρα όχι οι κακές 924, 944, 928 ) είναι αυτοκίνητα φτιαγμένα πολύ καλύτερα από τα άλλα γερμανικά και αντέχουν στο χρόνο και ουδεμία σχέση έχουν στον τομέα αυτό με τα άλλα.
Εννοείται ότι προσεγμένα αυτοκίνητα μπορεί να αντέξουν για πολλά χλμ ή χρόνια άσχετα από μάρκα αλλά όχι σαν καθημερινά αυτοκίνητα όπως μπορεί μια 911.Αγαπητέ Onyx,
συμφωνώ πολύ μαζί σου. Ειδικά η Porsche είναι ένα αυτοκίνητο που σχεδόν οι περισσότεροι κάτοχοί του το χρησιμοποιούνε και ώς καθημερινό.
Φιλικά,
Δημήτρης -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Έχετε φαγωθεί με ένα θέμα το οποίο προφανώς απασχολεί ελάχιστα όποιον όντως έχει υπεραυτοκίνητο και πολύ περισσότερο όλους εμάς, που μόνο να το ονειρευτούμε μπορούμε. Δεν είναι λίγο παράδοξο αυτό; Αν γκρίνιαζε κάποιος που του είχαν ξηλωθεί οι τσέπες από την αναξιοπιστία της Ferrari του, τότε θα είχε πραγματικό νόημα.Ο λόγος που άνοιξα αυτό το τόπικ είναι για να δούμε αν η αυξημένη απόδοση έρχεται με τίμημα την μειωμένη αξιοπιστία.
-
Τι ακριβώς εννοείς ακούγεται η 360 περίεργα στο κρύο; Τι ήχο άκουγες; Τον άκουγες συχνά τον ήχο αυτόν; Κάθε φορά που την ξεκινούσες σε κρύο; Για τί θερμοκρασίες αναφέρεσαι; Και εγώ την 360 είχα και την οδήγησα αρκετές φορές το χειμώνα αλλά δεν πρόσεξα κάποιον ιδιαίτερο ήχο (την είχα όμως πάντα σε κλειστό parking, αλλά δεν νομίζω οτι παίζει τόσο ρόλο )
Αυτό ακριβώς που περιγράφει παραπάνω ο Σπύρος, δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς, απλά ο ήχος είναι διαφορετικός δυνατότερος και πιο 'άσχημος'. Όταν όμως ζεσταθεί είναι απίστευτα μελωδικός!
To οτι κάνει διαφορετικό ήχο όταν ζεσταθεί με όταν είναι κρύα, νομίζω δεν είναι θέμα θερμοκρασίας θερμοκρασίας εξωτερικού περιβάλλοντος . Kαι σε πολύ ζεστές μέρες οταν την ξεκινήσεις κάνει αυτό τον ήχο τον περίεργο!! Ακόμα και με 70-80F έξω. Σε εμένα ακόμα και στο ρελαντί με ζεστό κινητήρα έκανε διάφορους ήχους, αλλά νομίζω είναι απολύτος φυσιολογικό αυτό. Ο ήχος του αυτοκινήτου γενικά όταν ξεκινούσε ήταν λίγο τρομαχτικός. Νόμιζες οτι κάτι θα φύγει απο τη μηχανή
Τώρα με βάζετε σε περιέργεια να πάω να τον ακούσω ξανά
Φιλικά,
ΔημήτρηςMια και θα πας,δεν γράφεις και κανά αρχείο mp3 να ακούσουμε και εμείς,γιατί καλή η θεωρία,αλλά στην πράξη ακόμα καλύτερα...
-
Μερικες επισημες τιμες απο to service για μια F355!
Αλλαγη ιμαντα εκκεντροφωρων 20.000 Κορωνες, μαζι με το μεγαλο service + 16.000 Κορωνες!
Μικρο service 6.000 Κορωνες!
Τα μικρα και τα μεγαλα service διαδεχονται το ενα το αλλο καθε 10.000 Χμ.
Χαρακτηριστικα, το σαραβαλο acord της γυναικας μου επισκευαστηκε στα φραινα για 17.000 Κορωνες, 2 δισκοι + ABS!
Ενα saab 9.5 θελει 15.000 Κορωνες για να αλλαξει ιμαντα και δεν εχουμε υπολογισει το μεγαλο service του!
Μια Alfa 166 3.0 θελει 12.000 Κορωνες για να αλλαξει ιμαντα χωρις να υπολογισουμε το μεγαλο service!
1€=9 Κορωνες
Χαιρετησματα
Σπυρος -
Ενημερωτικα, το σερβις σε McLaren F1 κοστιζε πριν 3 χρονια 20000λιρες Αγγλιας!!!!
Οχι δεν την ειχε φιλος μου! -
To οτι κάνει διαφορετικό ήχο όταν ζεσταθεί με όταν είναι κρύα, νομίζω δεν είναι θέμα θερμοκρασίας θερμοκρασίας εξωτερικού περιβάλλοντος . Kαι σε πολύ ζεστές μέρες οταν την ξεκινήσεις κάνει αυτό τον ήχο τον περίεργο!!Απλά το χειμώνα είναι δυνατότερος και ασχημότερος! ή τουλάχιστον σ'εμένα έτσι ακούγεται...
Σπύρο (alfasud) οι τιμές των Ferrari πως είναι εκεί?
Αντέχουν τα υπεραυτοκίνητα?