-
Είσαι ωραίος ρε φίλε!! Ευχαριστώ!!
Είχα μία υποψία ότι πληρώνονται στην διαδικασία μεταβίβασης!Επειδή βλέπω να τρέχω για μεταβιβάσεις τις επόμενες δύο βδομάδες ήθελα να δω τι παίζει με τα τέλη κυκλοφορίας του 2019.
-
Μαζι μην ξεχασετε υπευθηνη δηλωση για το ποσο της αγορας και το τελευταιο κτεο. Μην τα ψάχνετε οταν χρειαστούν.
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εννοείται ότι τα έχω στα υπόψη αυτά.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εννοείται ότι τα έχω στα υπόψη αυτά.Και το χαρτί από την εφορία ότι δεν χρωστάει τέλη κυκλοφορίας....
Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A10-70F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγώ ποιο πολύ σκέφτομαι αν αυτές τις μέρες γίνονται μεταβιβάσεις.
Θυμάμαι παλιότερα που πήγαινα στο τομέα μεταφορών στο Σταυρό της Αγίας Παρασκευής και όλα τα γραφεία ήταν άδεια από υπαλλήλους 'λόγω εορτών'.υ.γ.το κορυφαίο ήταν που πήρα τηλέφωνο και στα ΚΕΠ Χαλανδρίου. Απίστευτο σκηνικό. Μου απάντησε ένας τύπος που μάλλον δεν μίλαγε Ελληνικά και μόλις άκουσε για μεταβίβαση αυτοκινήτου ... άφρισε ... και το μόνο που κατάλαβα από τους βρυχηθμούς ήταν να μην τολμήσω να πάω στα ΚΕΠ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ ποιο πολύ σκέφτομαι αν αυτές τις μέρες γίνονται μεταβιβάσεις.
Θυμάμαι παλιότερα που πήγαινα στο τομέα μεταφορών στο Σταυρό της Αγίας Παρασκευής και όλα τα γραφεία ήταν άδεια από υπαλλήλους 'λόγω εορτών'.υ.γ.το κορυφαίο ήταν που πήρα τηλέφωνο και στα ΚΕΠ Χαλανδρίου. Απίστευτο σκηνικό. Μου απάντησε ένας τύπος που μάλλον δεν μίλαγε Ελληνικά και μόλις άκουσε για μεταβίβαση αυτοκινήτου ... άφρισε ... και το μόνο που κατάλαβα από τους βρυχηθμούς ήταν να μην τολμήσω να πάω στα ΚΕΠ...
Μην κανεις μεταβίβαση στα ΚΕΠ.
Αυτοί αναλαμβάνουν να στείλουν τα χαρτιά στα υπουργεία και ουσιαστικά, το αυτοκίνητο δεν είναι στο όνομά σου μέχρι να βγει η νέα άδεια. Πήγαινε απευθείας στο υπουργείο.
Και στις 3 μεταβιβάσεις που έκανα προ διετίας, πήγα στο παράρτημα Αγίας Παρασκευής (έχει απέναντι άλφα για τα διαδικαστικά) και σε 45 λεπτά είχα τελειώσει. -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Μην κανεις μεταβίβαση στα ΚΕΠ.
Αυτοί αναλαμβάνουν να στείλουν τα χαρτιά στα υπουργεία και ουσιαστικά, το αυτοκίνητο δεν είναι στο όνομά σου μέχρι να βγει η νέα άδεια. Πήγαινε απευθείας στο υπουργείο.
Και στις 3 μεταβιβάσεις που έκανα προ διετίας, πήγα στο παράρτημα Αγίας Παρασκευής (έχει απέναντι άλφα για τα διαδικαστικά) και σε 45 λεπτά είχα τελειώσει.+1
Kι εγώ πριν 1μησι-2 χρόνια,που έδωσα το προηγούμενο αμάξι πήγαμε με τον αγοραστή σε ένα παράρτημα του υπουργείου στην Ηλιούπολη,Αργυρούπολη (ήταν κοντά στον αγοραστή,δε θυμάμαι καλά) κι έγινε άμεσα.Πήραμε μια προσωρινή -αλλά επίσημη- μεταβίβαση και νομίζω σε περίπου 4-5 μέρες του έδωσαν και την κανονική. -
Στα ΚΕΠ αποκλείεται να πάω.
Πλέον το παράρτημα μεταφορών της περιφέρειας είναι ακριβώς απέναντι από το Avenue στο Μαρούσι, δίπλα στο eshop.gr και έχει αρκετά καταστήματα τραπεζών κοντά. Εκεί μου είπαν να πάω για την μεταβίβαση.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 18-20 & ΓΚΥΖΗ, ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΚ. 15125 -
Σαν ιδιώτης (όχι έμπορος) πόσες μεταβιβάσεις-αγοραπωλησίες επιτρέπεται από το νόμο να κάνει κάποιος ανά έτος; Κάποιος μου είχε πει μέχρι 3 το πολύ, ίσως να ήταν και ανά διετία δεν θυμάμαι, μετά πρέπει να είναι κάποιος επαγγελματίας έμπορος, ισχύει;
-
Ναι υπάρχει περιορισμός και είναι κάπου τόσες....θα ρωτήσω να μάθω, ίσως και εντός της ημέρας.
-
Ναι υπάρχει περιορισμός και είναι κάπου τόσες....θα ρωτήσω να μάθω, ίσως και εντός της ημέρας.
Σε ευχαριστώ πολύ Φάνη
-
Σαν ιδιώτης (όχι έμπορος) πόσες μεταβιβάσεις-αγοραπωλησίες επιτρέπεται από το νόμο να κάνει κάποιος ανά έτος; Κάποιος μου είχε πει μέχρι 3 το πολύ, ίσως να ήταν και ανά διετία δεν θυμάμαι, μετά πρέπει να είναι κάποιος επαγγελματίας έμπορος, ισχύει;
Με μια μικρή καθυστέρηση...στις μεταβιβάσεις δεν υπάρχει περιορισμός. Περιορισμός υπάρχει (3/έτος όπως σου είπαν) στους εκτελωνισμούς, επειδή πολλοί 'ιδιώτες' εισάγουν αυτοκίνητα και τα πουλάνε με κέρδος, σαν επιχείρηση αλλά χωρίς να δηλώνουν έσοδα από την δραστηριότητα.
-
Δηλαδή σαν ιδιώτης μπορώ να αγοράζω από Ελλάδα όποια σούπερ ευκαιρία βρίσκω (άμα έχω το κεφάλαιο) και να την πουλάω με κέρδος, με κανέναν περιορισμό, μόνο δηλώνοντας πόσο αγόρασα και πόσο πούλησα το κάθε αυτοκίνητο στην ετήσια φορολογική μου δήλωση;
-
Δηλαδή σαν ιδιώτης μπορώ να αγοράζω από Ελλάδα όποια σούπερ ευκαιρία βρίσκω (άμα έχω το κεφάλαιο) και να την πουλάω με κέρδος, με κανέναν περιορισμό, μόνο δηλώνοντας πόσο αγόρασα και πόσο πούλησα το κάθε αυτοκίνητο στην ετήσια φορολογική μου δήλωση;
Έτσι μου είπαν, αυτό λέω. Δεν το έχω ελέγξει με τον λογιστή μου για 100% σιγουριά. Αλλά γιατί να μην μπορείς να το κάνεις? Σε όλα τα αγαθά μπορείς να το κάνεις αυτό.
-
Γεια σας, έκανα αίτηση για μεταβίβαση στα ΚΕΠ , όλα καλά πήραμε τα χαρτιά αλλά δεν έγιναν ΥΔ (δεν μας τις ζήτησαν και στα ΚΕΠ). Πρέπει να κατατεθεί κάτι στην εφορία;
-
Στην εφορία δεν καταθέτεις κάτι, απλά γράφεις στην φορολογική σου δήλωση (του χρόνου) το ποσό που πλήρωσες ή έλαβες για απόκτηση (ή πώληση) περιουσιακού στοιχείου. Η ΥΔ χρειάζεται σε περίπτωση που γίνει έλεγχος, δεν την καταθέτεις κάπου.
-
Σε ευχαριστώ πολύ. Έφτιαξα μια ΥΔ να υπάρχει με μηδενικό κόστος μεταβίβασης (αμάξι 30 ετών...). Δεν νομίζω να ασχοληθεί και κανείς
-
Καταρχήν για να προλάβω ερωτήσεις. Δεν αφορά το LEON μου.
Και τώρα η απορία.
Αγοράζει κάποιος ένα όχημα (4τροχο ή 2τροχο ή 3τροχο) και από τις πρώτες ημέρες χρήσης αντιλαμβάνεται ότι δεν τον βολεύει καθόλου για τη χρήση που θέλει (επαγγελματική), αλλά ούτε τον ενθουσιάζει. Προφανώς λάθος ή βεβιασμένη αγορά.
Μπορεί να το πουλήσει άμεσα ή τον υποχρεώνει κάποιος νόμος να το κατέχει υποχρεωτικά για κάποιο διάστημα;
-
Περιουσιακό σου στοιχείο είναι , προφανώς μπορείς να το πουλήσεις άμεσα .
-
Μπορεί να το πουλήσει άμεσα ή τον υποχρεώνει κάποιος νόμος να το κατέχει υποχρεωτικά για κάποιο διάστημα;
Μπορεί να το πουλήσει και την επόμενη ημέρα, εφόσον μιλάμε για ιδιώτες και αυτοκίνητο αγορασμένο στην Ελλάδα.
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης