-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εκανα πρόσφατα σε φίλο. Καλύτερα να πάτε μόνοι σας. Αφήστε τα ΚΕΠ. Αφησα την παλιά με τα δικαιολογητικά και σε 2 μέρες είχα την νέα. Νέα εντελώς όχι σφραγίδες κ τέτοια. Αναφέρομαι στην διεύθυνση συγκοινωνιών στον Αλιμο.Βασικά, θέλει να συμπληρώσεις κι αίτηση στη διευθυνση συγκοινωνιών για έκδοση νέας άδειας;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Εκανα πρόσφατα σε φίλο. Καλύτερα να πάτε μόνοι σας. Αφήστε τα ΚΕΠ. Αφησα την παλιά με τα δικαιολογητικά και σε 2 μέρες είχα την νέα. Νέα εντελώς όχι σφραγίδες κ τέτοια. Αναφέρομαι στην διεύθυνση συγκοινωνιών στον Αλιμο.
Βασικά, θέλει να συμπληρώσεις κι αίτηση στη διευθυνση συγκοινωνιών για έκδοση νέας άδειας;
ΟΧΙ. Εκανα άρση και παρέδωσα την παλιά και μου έβγαλαν μόνοι τους καινούρια.
-
Έχω ένα πρόβλημα και θα θελα τη βοηθειά σας.
Έχω δύο αυτοκίνητα τα οποία ενώ τα έχω πάρει δεν έχω κάνει ακόμα μεταβίβαση. Και τα δύο προορίζονται για ανακατασκευή και πινακίδες ιστορικού οχήματος. Όμως θέλω να κρατήσω τα χαρτιά τους ώστε όποτε θέλω να πάρω πίσω τις πινακίδες.
Το θέμα είναι το εξής. Μπορώ να τα μεταβιβάσω χωρίς να πληρώσω τα φετινά τέλη?
Παλιότερα χρέη δεν υπάρχουνε. Και τα αυτοκίνητα, το ένα πιθανών με λίγη δουλειά περνάει ΚΤΕΟ και το άλλο ούτε απ' έξω.Αυτό που χω σκεφτεί έιναι να κοπούν στο ΚΤΕΟ και μετά να πληρώσω το όποιο πρόστιμο και να κάνω την μεταβίβαση, χωρίς όμως να τα χω σε κυκλοφορία.
Υπάρχει κάποιος νόμιμος τρόπος?
Να σημειώσω ότι οι πινακίδες τους είναι παραδομένες στην εφορεία. Το ένα 10 χρόνια και το άλλο από πριν την Χούντα.Αν χρειάζονται άλλες διευκρινίσεις πείτε μου.
Απλά θέλω να κατωχηρωθώ γιατί θα δώσω λεφτά για να γίνουν αυτοκίνητα ξανά και δε γίνεται να μην είμαι σίγουρος ότι δε μπορεί να τα διεκδικίσει κάποιος άλλος. -
Σκοπεύω να κάνω απόσυρση το αμάξι μου, αρχές του 2010. Όμως, για x-y-z λόγους, η άδεια κυκλοφορίας είναι στο όνομα της γυναίκας μου ΧΩΡΙΣ η γυναίκα μου να έχει ΚΑΝ δίπλωμα... 10 χρόνια τώρα, όποτε το πήγαινα για σέρβις δήλωνα το όνομα της γυναίκας μου!
Αυτή λοιπόν η φάση έχει αρχίσει και μου φαίνεται εντελώς χαζή και πολύ θα 'θελα να την αποφύγω στο καινούργιο αμάξι που θα αγοράσω. Γνωρίζω όμως ότι για να πάρω το 'μπόνους' των 1000 ευρώ πρέπει το καινούργιο να βγει στο ίδιο όνομα με το προηγούμενο (αυτό που θα αποσύρω). Θα πρέπει λοιπόν να κάνω μεταβίβαση από τη γυναίκα μου σε μένα, σωστά; Λέτε να 'σκαλώσει' πουθενά η δουλειά και να έχω προβλήματα όταν θα το πάω για απόσυρση; χαζή ερώτηση αλλά από νομικά είμαι σκράπας... -
Επί του παρόντος δεν προκύπτει πρόβλημα, αλλά περίμενε να κυρωθεί ο νόμος από τη βουλή σε περίπτωση που αλλάξει κάτι και μείνεις ξεκρέμαστος.
-
Ευχαριστώ για την απάντηση StavrosG και, πολύ σωστά, καλύτερα να έχουμε σίγουρο το νόμο.
Μια ακόμη ερώτηση, η καινούργια άδεια βγαίνει αμέσως ή υπάρχει διάστημα αναμονής; -
Προχθές πήγα για τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου που οδηγούσα επί πολλά χρονια στο όνομά μου, για να το αποσύρω κι εγώ. Μου είπαν σε 4 εργάσιμες ημέρες να πάω να πάρω τη νέα άδεια. Αυτά στον Χολαργό. Έχοντας όλα τα απαραίτητα χαρτιά ( εξουσιοδότηση, φωτοτυπίες ταυτότητας, ΚΤΕΟ, άδεια και διέθεσα μόλις μισή ώρα για να πληρώσω τα παράβολα στη τράπεζα ), μέσα σε μια ώρα συνολικά, ξεμπέρδεψα. Με την ευκαιρία, εύγε στον κύριο επί των μεταβιβάσεων, θετικότατος στις απαντήσεις του ( δεν ήξερα και πολλά, πρώτη μεταβίβαση γαρ ) και τσακάλι, σίφουνας.
-
Βρήκα αυτό το site που έχει όλες τις διευθύνσεις και τηλέφωνα των Νομαρχιών Υπηρεσιών Μεταφορών:
http://www.yme.gr/index.php?tid=549Τώρα...τι χρειάζεται να γράφει η Δήλωση του Νόμου 105 από τη πλευρά του αγοραστή και από τη πλευρά του πωλητή? Θέλει γνήσιο υπογραφής?
Αν γίνει κατευθείαν στο υπουργείο με τον πωλητή και τον αγοραστή παρόν, τι χρειάζεται να έχει ο καθένας μαζί του?
Ευχαριστώ!
-
Παιδια καλησπερα! Οποιος-α μπορει να βοηθησει, θα ημουν υποχρεος!
Συζηταω αυτες τις μερες την ενδεχομενη αγορα ενος ΜΧ5 NC. Το συγκεκεριμενο αυτοκινητο, ο ιδιοκτητης του το χρωσταει σε τραπεζα γιατι τοχε παρει με δοσεις, κ θελει να το ξεπληρωσει με τα λεφτα της πωλησης. Δηλαδη, θελει με τα λεφτα που συμφωνησαμε για την αγορα του αυτοκινητου, να παμε να ξεπληρωσουμε το δανειο του στην τραπεζα ωστε να γινει αρση της κυριοτητας και να γινει η μεταβιβαση.
Ξερει κανεις τι συμβαινει σε αυτες τις περιπτωσεις και πως γινεται η διαδικασια αυτη?? Τι δικλιδες ασφαλειας εχω? Το εχει κανει κανενας?
Ευχαριστω πολυ παιδια εκ των προτερων!
-
Ο χρήστης kakwskeimena έγραψε:
Παιδια καλησπερα! Οποιος-α μπορει να βοηθησει, θα ημουν υποχρεος!Συζηταω αυτες τις μερες την ενδεχομενη αγορα ενος ΜΧ5 NC. Το συγκεκεριμενο αυτοκινητο, ο ιδιοκτητης του το χρωσταει σε τραπεζα γιατι τοχε παρει με δοσεις, κ θελει να το ξεπληρωσει με τα λεφτα της πωλησης. Δηλαδη, θελει με τα λεφτα που συμφωνησαμε για την αγορα του αυτοκινητου, να παμε να ξεπληρωσουμε το δανειο του στην τραπεζα ωστε να γινει αρση της κυριοτητας και να γινει η μεταβιβαση.
Ξερει κανεις τι συμβαινει σε αυτες τις περιπτωσεις και πως γινεται η διαδικασια αυτη?? Τι δικλιδες ασφαλειας εχω? Το εχει κανει κανενας?
Λίγο ριψοκίνδυνο το βρίσκω να δώσεις χρήματα χωρίς να πάρεις άδεια στο όνομά σου. Η άρση κάνει περίπου μία βδομάδα οπότε για μία βδομάδα θα έχεις δώσει τα χρήματα χωρίς να έχεις καμία ουσιαστική κάλυψη. Δε ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να καλυφθείς αλλά εγώ δε θα το έκανα..
-
Ο χρήστης kakwskeimena έγραψε:
Παιδια καλησπερα! Οποιος-α μπορει να βοηθησει, θα ημουν υποχρεος!Συζηταω αυτες τις μερες την ενδεχομενη αγορα ενος ΜΧ5 NC. Το συγκεκεριμενο αυτοκινητο, ο ιδιοκτητης του το χρωσταει σε τραπεζα γιατι τοχε παρει με δοσεις, κ θελει να το ξεπληρωσει με τα λεφτα της πωλησης. Δηλαδη, θελει με τα λεφτα που συμφωνησαμε για την αγορα του αυτοκινητου, να παμε να ξεπληρωσουμε το δανειο του στην τραπεζα ωστε να γινει αρση της κυριοτητας και να γινει η μεταβιβαση.
Επειδή πρόσφατα έκανα άρση κυριότητας η διαδικασία είναι η εξής. Αφού εξοφληθεί το δάνειο στη τράπεζα, η τράπεζα την επόμενη ημέρα σου βγάζει ένα χαρτί προς την εταιρία που αγοράστηκε το αυτοκίνητο το οποίο γράφει ότι ξοφλήθηκε το δάνειο. Μετά το χαρτί αυτό πρέπει να πάει στην αντιπροσωπεία με το οποίο η αντιπροσωπεία εκδίδει μια υπεύθυνη δήλωση προς το Υπουργείο που ζητάει την άρση της παρακράτησης κυριότητας που είχε γίνει από την εταιρία. Ο ιδιοκτήτης πάει το χαρτί αυτό με την ΓΝΗΣΙΑ και ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ άδεια στο Υπουργείο (τομέα που εκδόθηκαν οι πινακίδες) και γίνεται η άρση ή και μεταβίβαση επιτόπου καθώς εκδίδεται καινούρια άδεια κυκλοφορίας.
Τι ποσοστό των χρημάτων που χρωστάει στη τράπεζα είναι από το συνολικό κόστος του αυτοκινήτου (για να μη χρειαστεί να πεις τιμή κλπ)? Αν δεν τον ξέρεις καλά είναι ρίσκο...εκτός αν τον βάλεις να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση, δε ξέρω. Για αυτό δε σου έχω απάντηση, εγώ πάντως δε θα το έκανα.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Παιδια καλησπερα! Οποιος-α μπορει να βοηθησει, θα ημουν υποχρεος!........Ευχαριστω πολυ παιδια εκ των προτερων!
Επειδή πρόσφατα έκανα άρση κυριότητας η διαδικασία είναι η εξής. Αφού εξοφληθεί το δάνειο στη τράπεζα, η τράπεζα την επόμενη ημέρα σου βγάζει ένα χαρτί προς την εταιρία που αγοράστηκε το αυτοκίνητο το οποίο γράφει ότι ξοφλήθηκε το δάνειο. Μετά το χαρτί αυτό πρέπει να πάει στην αντιπροσωπεία με το οποίο η αντιπροσωπεία εκδίδει μια υπεύθυνη δήλωση προς το Υπουργείο που ζητάει την άρση της παρακράτησης κυριότητας που είχε γίνει από την εταιρία. Ο ιδιοκτήτης πάει το χαρτί αυτό με την ΓΝΗΣΙΑ και ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ άδεια στο Υπουργείο (τομέα που εκδόθηκαν οι πινακίδες) και γίνεται η άρση ή και μεταβίβαση επιτόπου καθώς εκδίδεται καινούρια άδεια κυκλοφορίας.
Μήπως θυμάσαι και μετά από πόσο καιρό σου έδωσε τα χαρτιά η αντιπροσωπεία; Γιατί εμένα μου είπαν 15 ημέρες
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Παιδια καλησπερα! Οποιος-α μπορει να βοηθησει, θα ημουν υποχρεος!........Ευχαριστω πολυ παιδια εκ των προτερων!
Μήπως θυμάσαι και μετά από πόσο καιρό σου έδωσε τα χαρτιά η αντιπροσωπεία; Γιατί εμένα μου είπαν 15 ημέρες
Το πήγα τη Τετάρτη από τη Τράπεζα στην αντιπροσωπεία, Παρασκευή μεσημέρι το είχα αλλά μετά από ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥΥΥΥ πίεση. Τους έπαιρνα συνέχεια τηλέφωνο και τους τα έπρηξα αρκετά και στο τέλος του έβαλα τις φωνές γιατί ένα απλό χαρτί συμπληρώνουν...έλεος δηλαδή
-
πρεπει να το εχω ξαναγραψει:
εξαρταται απο την δ/νση Συγκοινωνιών.
Εγω ειχα το χαρτι της αντιπροσωπίας στο αυτοκινητο (αυθημερον το πηρα μολις τους πηγα το χαρτι της τραπεζας) για καιρο.
Οταν αποφασισα να πουλησω το αυτοκίνητο πηγα το χαρτι στην δ/νση συγκοινωνιων και επι τοπου μου σφραγισαν την αδεια και εφυγα.
Αν ήθελα καινουρια θα περιμενα μιση με μια ωρα
Οσο κανει και η μεταβιβαση δηλαδη...
κανα 2 φορες που το εκανα τελευταια (μεταβιβαση) τους ελεγα οτι 'θα ερθω αυριο' να την παρω την αδεια γιατι βαριομουν να περιμενωεπισης φανταζομαι θα εξαρταται κι απο την εποχή...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Το πήγα τη Τετάρτη από τη Τράπεζα στην αντιπροσωπεία, Παρασκευή μεσημέρι το είχα αλλά μετά από ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥΥΥΥ πίεση. Τους έπαιρνα συνέχεια τηλέφωνο και τους τα έπρηξα αρκετά και στο τέλος του έβαλα τις φωνές γιατί ένα απλό χαρτί συμπληρώνουν...έλεος δηλαδήΠρέπει να το πάει κάποιος στην αστυνομία για το γνήσιο της υπογραφής οπότε περιμένουν να μαζευτούν πολλά και να τα πάνε όλα μαζί
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το πήγα τη Τετάρτη από τη Τράπεζα στην αντιπροσωπεία, Παρασκευή μεσημέρι το είχα αλλά μετά από ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥΥΥΥ πίεση. Τους έπαιρνα συνέχεια τηλέφωνο και τους τα έπρηξα αρκετά και στο τέλος του έβαλα τις φωνές γιατί ένα απλό χαρτί συμπληρώνουν...έλεος δηλαδή
Πρέπει να το πάει κάποιος στην αστυνομία για το γνήσιο της υπογραφής οπότε περιμένουν να μαζευτούν πολλά και να τα πάνε όλα μαζί
Σωστά αυτά που λέτε, πόσο δε, όταν πρέπει να έρθουν τα χαρτιά αυτά από Αθήνα....
-
Καλημέρα,
Αυριο θα πάω να κάνω τα χαρτιά για να μεταβιβάσω ένα παλιό αυτοκίνητο.
Ξέρει κανείς τι γίνεται με τα τέλη κυκλοφορίας του 2010?
Τα πληρώνει ο αγοραστής φαντάζομαι, η άδεια όμως θα προλάβει να είναι στο όνομά
του μέχρι τέλους του χρόνου ώστε να πάει για τα τέλη? -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Καλημέρα,
του μέχρι τέλους του χρόνου ώστε να πάει για τα τέλη?Αν η μεταβίβαση γίνει στην αρμόδια διεύθυνση συσκοινωνιών (και όχι σε ΚΕΠ), η νέα άδεια θα βγεί αν όχι αυθημερόν, μέσα σε 3 εργάσιμες.
Τώρα απο κεί και πέρα δέν ξέρω τί γίνεται. Και εγώ έκανα μεταβίβαση πρίν 10 ημέρες σε αυτοκίνητο απο το όνομα του θείου μου στο όνομά μου και ακόμα δέν έχει έρθει ειδοποίηση, ούτε σε μένα ούτε στον θείο μου ενώ για τα άλλα αυτοκίνητα μου ήρθαν.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Καλημέρα,
του μέχρι τέλους του χρόνου ώστε να πάει για τα τέλη?Αν η μεταβίβαση γίνει στην αρμόδια διεύθυνση συσκοινωνιών (και όχι σε ΚΕΠ), η νέα άδεια θα βγεί αν όχι αυθημερόν, μέσα σε 3 εργάσιμες.
Τώρα απο κεί και πέρα δέν ξέρω τί γίνεται. Και εγώ έκανα μεταβίβαση πρίν 10 ημέρες σε αυτοκίνητο απο το όνομα του θείου μου στο όνομά μου και ακόμα δέν έχει έρθει ειδοποίηση, ούτε σε μένα ούτε στον θείο μου ενώ για τα άλλα αυτοκίνητα μου ήρθαν.
Φυσικά κ θα προλάβεις να γίνει η μεταβίβαση στην άδεια μέχρι το τέλος του χρόνου! Εκτος κ αν πας στο Μηχανολογικό Χολαργού (...τί κατάσταση ειναι αυτη!) κ εισαι τόσο άτυχος!
Οπως σωστά είπε κ ο προλαλήσας θα προλάβεις, ακομα κ σε ΚΕΠ αν πας νομίζω!
Οσο για την ειδοποίηση, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ να ερθει στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη!
Θα έρθει στάνταρ στο δικό σου όνομα, κ έπειτα έχει (ο νέος ιδιοκτήτης πάντα) τις εξής επιλογές :Είτε να πλήρώσει σε Τράπεζα κρατώντας το δικό σου ειδοποιητήριο το σηματάκι του κ όλα οκ
Είτε να πάει στην ΔΟΥ του, με την άδεια κυκλοφορίας κ μια φωτοτυπία της και το αγοράζει κατευθείαν στο όνομά του...
Στην δεύτερη περίπτωση μικρένει η πιθανότητα να έρθει και του χρόνου στο παλαιο όνομα (του πωλητή δηλαδη). Δυστυχώς κάποιες φορές τα συστήματα αργουν πολύ να 'ενημερωθούν'.Θα σας προτεινα βέβαια να ακολουθήσει το δεύτερο...
κ εσύ, απλά το πετάς το ειδοποιητήριο, και καλού-κακού κράτα κ αρχείο την άδεια κυκλοφορίας με το νέο όνομα και την ημερ/νια που το μεταβιβάσατε...δεν ξερεις καμια φορα, μπορεί να σου πουν μετα απο καιρο οτι εχεις χρεος ενα σηματακι, κ να ειναι αυτο!Παντως μην σε ανησυχεί!!!
Ακολουθήστε τη πρότασή μου!
Φιλιά
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις!
Θα ενημερώσω για το πως πήγε!
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης