-
Παμε σε συνεργεια εξω για να περιορισουμε.το κοστος , αν ειναι να μας τα παιρνουν και αυτοι καλυτερα αντιπροσωπεια, τουλαχιστον μπαινουν στο αμαξι γνησια ανταλλακτικα και παρεχουν και μια εγγυηση καλης λειτουργειας τουλαχιστον 1 χρονο. (Στη hyundai 2 χρονια εμενα)
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Παμε σε συνεργεια εξω για να περιορισουμε.το κοστος , αν ειναι να μας τα παιρνουν και αυτοι καλυτερα αντιπροσωπεια, τουλαχιστον μπαινουν στο αμαξι γνησια ανταλλακτικα και παρεχουν και μια εγγυηση καλης λειτουργειας τουλαχιστον 1 χρονο. (Στη hyundai 2 χρονια εμενα)εξηγησε το μου λιγο καλυτερα για να το κουβεντιασουμε αν θελεις.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
noname 10W-40 πρέπει να τα βρίσκει με 3 ευρώ το λίτρο ή λιγότερο, φίλτρο λαδιού επίσης με 2-3 ευρώ (τιμή χονδρικής πάντα) και άλλα 10 ευρώ (πολλά βάζω) για τα μπουζί. Άρα ~20 ευρώ ήταν τα αναλώσιμα και τα υπόλοιπα ~60 ευρώ μαύρα στην τσέπη για 1 ώρα δουλειά.Οι τιμές των ανταλακτικών του panos3 αν είναι με ΦΠΑ φαίνονται περίπου ΟΚ. Αλλιώς να ξέρετε ότι το μέσο μαγαζί βγάζει και από τα ανταλλακτικά και θα το δείτε από το στράβωμα αν τους πάτε δικά σας.
1, κανε λιγο καλυτερα την προσθεση στα ανταλλακτικα.
2, εισαι σιγουρος οτι ηταν noname τα λαδια?
3, για τα μπουζι υπολογισε 14 ευρω.
4, η μη αποδειξη ειναι μεγαλο λαθος. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Παμε σε συνεργεια εξω για να περιορισουμε.το κοστος , αν ειναι να μας τα παιρνουν και αυτοι καλυτερα αντιπροσωπεια, τουλαχιστον μπαινουν στο αμαξι γνησια ανταλλακτικα και παρεχουν και μια εγγυηση καλης λειτουργειας τουλαχιστον 1 χρονο. (Στη hyundai 2 χρονια εμενα)
εξηγησε το μου λιγο καλυτερα για να το κουβεντιασουμε αν θελεις.
Φυσικα.
Καταρχην πριν κανω κατι στο αμαξι κανω μεγαλη ερευνα αγορας σε ανταλλακτικα και εργασια. Τιμες αντιπροσωπειας και ενος ανεξαρτητου συνηθως εχουν διαφορα τιμης 50% κατα μεσο ορο. Αμα εινα το ανεξαρτητο να μου δινει τιμες σαν την αντιπροσωπεια ποιος ο λογος να παω εκει? Η αντιπροσωπεια προσφερει 2ετη εγγυηση ανταλλακτικων και εργασιας, σιγουρη τοποθετηση γνησιων λιπαντικων και ανταλλακτικων. Γενικα για ανθρωπους που δεν ψαχνονται ειναι μια ιδανικη λυση εναντι του να παρατησουν το αμαξι τους σε ενα ανεξαρτητο συνεργειο και να τοποθετησει ο αλλος οτι ανταλλακτικο γουσταρει ωστε να εχει περισσοτερο κερδος.Στην δικη μου περιπτωση καταρχας εχω επιλεξει συνεργειο που δεχεται χωρις κανενα ενδοιασμο να του φερνω τα ανταλλακτικα μου, επειτα παω και αγοραζω τα ανταλλακτικα απο εξω, ειτε γνησια ειτε επωνυμα aftermarket αναλογα με τις τιμες που βρισκω. Παραδειγμα προσφορα αντιπροσωπειας για tucson σετ χρονισμου και ιμαντες 250 ευρω(120 ανταλλακτικα+130 αργασια), το συνεργειο μου 70 εργασια + 60 ευρω σετ χρονισμου και 3 ιμαντες SKF το συνολο 130.
Παρομοιες διαφορες τιμων ειχα σε πολλες επισκευες, δισκοπλακες/τακακια, συμπλεκτη, συνεμπλοκ γεφυρας, αμορτισερ. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Γενικα για ανθρωπους που δεν ψαχνονται ειναι μια ιδανικη λυση εναντι του να παρατησουν το αμαξι τους σε ενα ανεξαρτητο συνεργειο και να τοποθετησει ο αλλος οτι ανταλλακτικο γουσταρει ωστε να εχει περισσοτερο κερδος.Δεν είναι και όλες οι αντιπροσωπείες παναγίες, ειδικά σε επαρχιακές περιοχές. Στον πατέρα μου άλλαξαν πολλαπλή εισαγωγή, ενώ απλά είχε φαγωμένο δίσκο συμπλέκτη (το πρόβλημα ήταν κραδασμοί στην σύμπλεξη ). Ή κάποιος τσίμπησε την πολλαπλή για το δικό του αμάξι, ή δεν την αλλάξανε καν (δεν την ζήτησε πίσω όπως του είχα πει)... Απλά είναι άσχετος και τυφλή εμπιστοσύνη στην αντιπροσωπεια... Το ίδιο φυσικά θα μπορούσε να την πατήσει και απο ανεξάρτητο συνεργείο...
Προσωπικά έχοντας καταλήξει σε 2-3 έντιμους και σωστούς μάστορες είμαι πολύ πιο ικανοποιημένος και από την ποιότητα της εργασίας και από την τιμή σε σχέση με τις αντιπροσωπείες.
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Γενικα για ανθρωπους που δεν ψαχνονται ειναι μια ιδανικη λυση εναντι του να παρατησουν το αμαξι τους σε ενα ανεξαρτητο συνεργειο και να τοποθετησει ο αλλος οτι ανταλλακτικο γουσταρει ωστε να εχει περισσοτερο κερδος.
Δεν είναι και όλες οι αντιπροσωπείες παναγίες, ειδικά σε επαρχιακές περιοχές. Στον πατέρα μου άλλαξαν πολλαπλή εισαγωγή, ενώ απλά είχε φαγωμένο δίσκο συμπλέκτη (το πρόβλημα ήταν κραδασμοί στην σύμπλεξη ). Ή κάποιος τσίμπησε την πολλαπλή για το δικό του αμάξι, ή δεν την αλλάξανε καν (δεν την ζήτησε πίσω όπως του είχα πει)... Απλά είναι άσχετος και τυφλή εμπιστοσύνη στην αντιπροσωπεια... Το ίδιο φυσικά θα μπορούσε να την πατήσει και απο ανεξάρτητο συνεργείο...
Προσωπικά έχοντας καταλήξει σε 2-3 έντιμους και σωστούς μάστορες είμαι πολύ πιο ικανοποιημένος και από την ποιότητα της εργασίας και από την τιμή σε σχέση με τις αντιπροσωπείες.
Γενικα οπου εισαι ασχετος με το αντικειμενο εισαι λεία για τους επιτειδιους. Εγω απλα ανεφερα την τεραστια τιμολογιακη διαφορα μεταξυ ανεξαρτητων και αντιπροσωπων, ουτε καν πιασαμε το θεμα τιμιοτητας, δεν χρειαζεται κιολας δεν θα οδηγησει καπου.
-
σέ φίλη μου μέ fiat punto , γιά αλλαγή 4 μπουζί κ αλλαγή βαλβολίνης τής πήραν 15 euro ( αρχικά τής ζήτησαν 20 euro κ πήγε νά φύγει κ μετά τά βρήκαν στά 15 euro - τά ανταλλακτικά δικά της βέβαια ) σέ γενικό συνεργείο κ οχι αντιπροσωπείας fiat κλπ ( χωρίς βέβαια απόδειξη ) τήν εγδαραν ή λογική τιμή παίδες ?
-
Με 15 € και σήκωμα το αυτοκίνητο με τι περιθώριο να γδάρουν
-
Ο χρήστης aristos6363 έγραψε:
σέ φίλη μου μέ fiat punto , γιά αλλαγή 4 μπουζί κ αλλαγή βαλβολίνης τής πήραν 15 euro ( αρχικά τής ζήτησαν 20 euro κ πήγε νά φύγει κ μετά τά βρήκαν στά 15 euro - τά ανταλλακτικά δικά της βέβαια ) σέ γενικό συνεργείο κ οχι αντιπροσωπείας fiat κλπ ( χωρίς βέβαια απόδειξη ) τήν εγδαραν ή λογική τιμή παίδες ?Κανονικα επρεπε να την πληρώσουν κιόλας!!!
Δεν πάμε καλά!!!!
-
15 ευρώ χωρίς απόδειξη για δουλειά 10 λεπτών? Λίγα δεν τα λες...αν ήταν τουλάχιστον με απόδειξη, ΟΚ.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
15 ευρώ χωρίς απόδειξη για δουλειά 10 λεπτών? Λίγα δεν τα λες...αν ήταν τουλάχιστον με απόδειξη, ΟΚ.Mόνο για την απόδειξη,αλλιώς ας τα άλλαζε μόνη της.
Να φανταστώ ότι κάνει τα ίδια παζάρια 'η κοπελιά' στο κομμωτήριο;Στην μανικιουρίστρια;Στον Γερμανό για το νέο κινητό;
(δεν λέω για την συγκεκριμένη κοπέλα αλλά για την νοοτροπία που υπάρχει σε πολλούς γύρω μας)
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
15 ευρώ χωρίς απόδειξη για δουλειά 10 λεπτών? Λίγα δεν τα λες...αν ήταν τουλάχιστον με απόδειξη, ΟΚ.
Mόνο για την απόδειξη,αλλιώς ας τα άλλαζε μόνη της.
Να φανταστώ ότι κάνει τα ίδια παζάρια 'η κοπελιά' στο κομμωτήριο;Στην μανικιουρίστρια;Στον Γερμανό για το νέο κινητό;
(δεν λέω για την συγκεκριμένη κοπέλα αλλά για την νοοτροπία που υπάρχει σε πολλούς γύρω μας)
Ακριβώς αυτό. Δε λέω, εν καιρώ κρίσης να ψάχνουμε την αγορά. Αλλά ορισμένα που διαβάζω είναι να σου πέφτουν τα μαλλιά. Μου θυμίζει αυτούς που κράζουν μια εταιρεία τεχνολογίας πχ, με το επιχείρημα ότι τα υλικά της συσκευής μεμονωμένα κοστίζουν 150 ευρώ, και η συσκευή κοστίζει 500.
Όταν απευθύνεσαι σε έναν εξειδικευμενο επαγγελματία και όχι σε ανειδίκευτο εργάτη αυτό που αγοράζεις πρώτα από όλα είναι η τεχνογνωσία πρώτον, και ο χρόνος του κατά δεύτερο.
-
https://www.youtube.com/watch?v=iUg8Hvk ... detailpage
-
Citroen c3 1.1 2002
service 110.000χλμ
λάδια-αλλαγή φίλτρου
αλλαγή φίλτρου A/C
μπουζί
100 euro -
Ο χρήστης tsigounis έγραψε:
Citroen c3 1.1 2002
service 110.000χλμ
λάδια-αλλαγή φίλτρου
αλλαγή φίλτρου A/C
μπουζί
100 euroΠανακριβα, εκτος αν εβαλες τιποτα μπουζι ιριδιου των 60 ευρω.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Citroen c3 1.1 2002
service 110.000χλμ
λάδια-αλλαγή φίλτρου
αλλαγή φίλτρου A/C
μπουζί
100 euroΠανακριβα, εκτος αν εβαλες τιποτα μπουζι ιριδιου των 60 ευρω.
ο τσιγκούνης έγινε x-large....
-
Μπα κανονικά μπουζί μου έβαλε..
-
Μηπως εβαλες τιποτα πανακριβα λαδια super racing ?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μηπως εβαλες τιποτα πανακριβα λαδια super racing ?Μπαα delphi έβαλα.
-
Έπρεπε να είχες πάρει μαζί σου τη φίλη που αναφέρθηκε πιο πάνω:
( αρχικά τής ζήτησαν 20 euro κ πήγε νά φύγει κ μετά τά βρήκαν στά 15 euro - τά ανταλλακτικά δικά της βέβαια )
και θα σου έκανε και καφέ
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?