-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα FIBA ειναι ελληνικά
- αξιόλογα !
-
Άλλα φίλτρα φιλτράρουν καλά, άλλα όχι τόσο καλά.
Το σημαντικό είναι να έχουν καλή κατασκευή εσωτερικά γιατί αν καταρρεύσει το εσωτερικό χάρτινο φίλτρο, τσαλακωθεί και πάει και βουλώσει την έξοδο, ο κινητήρας δεν θα έχει καθόλου λάδι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Άλλα φίλτρα φιλτράρουν καλά, άλλα όχι τόσο καλά.Το σημαντικό είναι να έχουν καλή κατασκευή εσωτερικά γιατί αν καταρρεύσει το εσωτερικό χάρτινο φίλτρο, τσαλακωθεί και πάει και βουλώσει την έξοδο, ο κινητήρας δεν θα έχει καθόλου λάδι.
Μου έχει συμβεί με καινούργιο φίλτρο βενζίνης να μην παίρνει μπροστά το αμάξι με τίποτα.Ήταν βουλωμένο; απο την εταιρία.Δεν θυμάμαι μάρκα ομως.
-
Θα έχω αλλάξει μόνος μου στo SEAT τουλάχιστον 10 σετ φίλτρων FIΒA (λαδιού-βενζίνης-αέρα). Πάντα ΟΚ.
-
δεν αμφιβαλω για την ποιοτητα των FIBA και εγω εχω βαλει πολες φορες απο τα φιλτρα.. FIBA
τα βαζω σαν μετρο συγκρισης κρατοντας τα λογια αυτουνου που μου προτηνε τα VIKA οτι τα VIKA εινα εφαμιλα των ΜΑΝΝ και οτι ειναι πολυ καλητερα των FIBA και αλλων σαν τα FIBA
και ερωτω :
ποια η γνωμη σας;;;;;
τα δουλεψε κανεις;;;;
ειναι αληθεια αυτο οτι ειναι πολυ καλα σαν τα ΜΑΝΝ ;;;;
γνωμη για τα VIKA ζηταω οχι για τα FIBA ( τα FIBA - FIAMM και αλλα τα δουλεψα και τα ξερω και εχω αποψη )
για τα VIKA δεν ξερω!
-
Ποση διαφορα σε € και αντιστοιχη οικονομια να κανει κανεις οταν μιλαμε για φιλτρα αερα-βενζινης-λαδιου-καμπινας?
Ενταξει ισως σε σχεση με τιμες αντιπροσωπειας να υπαρχει διαφορα, αλλα αν μιλαμε για ενα φιλτρο λαδιου που κανει 10€ αντι για 5€ δεν εξοικονομουμε και τιποτα... οι ταξεις μεγεθους ειναι τοο μικρες,...υπαρχει σοβαρος λογος να φυγεις απο τα ΜΑΝΝ (πραδειγμα λεμε) αν ειναι καλα?
-
Πάντως εγώ προϊόν με την λέξη 'quality' στο όνομα του θα με έβαζε σε υποψίες. Εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα βέβαια αλλά λέω πως το βλέπω
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ποση διαφορα σε € και αντιστοιχη οικονομια να κανει κανεις οταν μιλαμε για φιλτρα αερα-βενζινης-λαδιου-καμπινας?Ενταξει ισως σε σχεση με τιμες αντιπροσωπειας να υπαρχει διαφορα, αλλα αν μιλαμε για ενα φιλτρο λαδιου που κανει 10€ αντι για 5€ δεν εξοικονομουμε και τιποτα... οι ταξεις μεγεθους ειναι τοο μικρες,...υπαρχει σοβαρος λογος να φυγεις απο τα ΜΑΝΝ (πραδειγμα λεμε) αν ειναι καλα?
τελικα δεν ισχυει το 40-45% σε ολα με νεες τιμες που ρωτησα σημερα καποια εχουν 45% διαφορα και καποια μολις 10-15%
ισως να μην αξιζει να φιγει καποιος απο τα ΜΑΝΝ αλλα το ΑΝ ειναι σωστη κινηση να φιγει καποιος απο φιλτρα κατωτερης ποιοτιτας και με τα ιδια χρηματα να παει σε κατι εφαμιλου του ΜΑΝΝ
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ποση διαφορα σε € και αντιστοιχη οικονομια να κανει κανεις οταν μιλαμε για φιλτρα αερα-βενζινης-λαδιου-καμπινας?Ενταξει ισως σε σχεση με τιμες αντιπροσωπειας να υπαρχει διαφορα, αλλα αν μιλαμε για ενα φιλτρο λαδιου που κανει 10€ αντι για 5€ δεν εξοικονομουμε και τιποτα... οι ταξεις μεγεθους ειναι τοο μικρες,...υπαρχει σοβαρος λογος να φυγεις απο τα ΜΑΝΝ (πραδειγμα λεμε) αν ειναι καλα?
Μα το κέρδος είναι 50% σε σχεση με αντιπροσωπεια και με φίλτρα ΜΑΝΝ!!!!
-
Ta MANN δεν είναι πολύ ακριβά φίλτρα.
Κάτι φίλτρα Mobil Μ1, Amsoil κάνουν 15+ ευρώ (αν βρεις κάτι που ταιριάζει στο αμάξι).
-
Πρώτο service και για μένα σε ένα Ford Grand C Max 1.6 Ecoboost .
Είχα μόνο 6.000 χλμ αλλά έφτασε ο πρώτος χρόνος. Παραθέτω αναλυτικά την κοστολόγηση
Εργασία ** 21,91 **
Φίλτρο Λαδιού 6,62
Υγρό τζαμιών** 1,27**
Λάδι Castrol 5W-20 4 lt ** 42,24**
Σύνολο ** 72,04**ΦΠΑ 16,57
Σύνολο 88,61 -
μονος σου το εκανες;;;εργατικα;;;;εγγυηση;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
μονος σου το εκανες;;;εργατικα;;;;εγγυηση;;;κατά ένα περίεργο τρόπο ξέχασα να γράψω τα εργατικά (το διόρθωσα τώρα). Εννοείται έγινε σε επίσημη αντιπροσωπεία όπου έκανα και μια επέκταση εγγύησης (ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ).
-
Ο χρήστης anapofasistos έγραψε:
Πρώτο service και για μένα σε ένα Ford Grand C Max 1.6 Ecoboost .
Είχα μόνο 6.000 χλμ αλλά έφτασε ο πρώτος χρόνος. Παραθέτω αναλυτικά την κοστολόγηση
Λάδι Castrol 5W-20 4 lt ** 42,24**Ενδιαφέρον το ψιλό λαδάκι.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ενδιαφέρον το ψιλό λαδάκι.Εν τω μεταξύ το κοίταξα εκ των υστέρων στο manual και όντως γράφει για χρησιμοποίηση 5W-20.
Επειδή δεν το κατέχω και πολύ το 'σπορ' νόμιζα ότι έκαναν βλακεία αλλά μετά είδα ότι το προτείνει και ο κατασκευαστής -
Με τέτοιο λάδι ελπίζω να οδηγάς σαν παλιόγρια και να μη σκίζεις καθόλου το αμάξι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με τέτοιο λάδι ελπίζω να οδηγάς σαν παλιόγρια και να μη σκίζεις καθόλου το αμάξι.H αλήθεια είναι ότι με 3 παιδιά στο πίσω κάθισμα δεν το πιέζω ιδιαίτερα το αυτοκίνητο. Πάντως για να το προτείνει η ford για όλα τα ecoboost κάποιο λόγο θα έχει http://www.motori.gr/newsarticle/1563
-
ειμαι περιεργος πως θα τα παει το 5w/20 τον Ιουλιο........
η Φορντ το προτεινει γενικα και αοριστα,απο Μαροκο μεχρι Σιβηρια;;; -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ειμαι περιεργος πως θα τα παει το 5w/20 τον Ιουλιο........
η Φορντ το προτεινει γενικα και αοριστα,απο Μαροκο μεχρι Σιβηρια;;;Δεν ξερω ειμαι περιεργος να δω !!!
ιουλιος 42 βαθμους + μποτιλιαρισμα + κλιματιστικοοι αυτοκινηνιτοβιομηχανιες αλλαξανε πολιτικη ποια ε! ποσο θα το κρατισεις και εσυ βρε παιδι μου το αμαξι;;
θα τα κλεισουμε τα εργοστασεια δηλαδη;;
-
Σερβις 90000 στο Subaru Outback
λαδια 5-30 Castrol EDGE 6 λιτρα 62 € ( 40€ το 4λιτρο και 2Χ11€ Λαμπριανιδης )
φιλτρο λαδιου 11,85
φιλτρο αερος 11,56
φιλτρο πετρελαιου 29,21 (ΤΟΚΙΟ)
μαζι με μια λαμπα, ροδελα και υγρο για τα τζαμια + ΦΠΑ 69,80€Εργασια 62€
συνολο: 194 €
παραθετω τιμες αλλων εποχων :
2008: αλλαγη λαδιων φιλτρου (ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ) ---> 161,5€ με λαδια Cyclon της Subaru
2009: το σερβις των 30000 χιλ που ειχε τα ιδια πραγματα (λαδια Σελλ αγορασμενα απο μενα) ---> 335€
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?