-
ακριβο δεν ειναι το λαδι;
τι λαδι ηταν αυτο, 21,5€ το λιτρο;
-
Υποτίθεται ότι είναι ειδικό για το TypeR...
-
Δεν ποιζει ρε λοκατζη,τσαμπα λεφτα...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν ποιζει ρε λοκατζη,τσαμπα λεφτα...Δε διαφωνώ. Αλλά δεν έχω όρεξη να μπλέξω με το κατά πόσο θα ισχύει ή μη η επέκταση της εγγύησης αν βάλω δικά μου αναλώσιμα...
-
Δες εδώ
http://www.halfords.com/webapp/wcs/stor ... ullServiceκαι εδώ
http://www.halfords.com/webapp/wcs/stor ... ullServiceΊδια λάδια 1.4 με 2.0 αλλά ειδική τιμή..... που να μην είχες και την έκπτωση
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Υποτίθεται ότι είναι ειδικό για το TypeR...Ενδιαφέρων. Μάρκα , ιξώδες , προδιαγραφές;
Αυτό που συμπλήρωσες τι ήταν; -
Βρήκα το http://www.total.be/be/content/NT00019382.pdf Το λάδι που μού τοποθέτησαν είναι το Honda HFS 5W-40. Μπορεί να είναι ακριβό, αλλά όπως ανέφερα πιο πάνω, δε θέλω να μπλέξω με την ισχύ ή μη της επέκτασης της εγγύησης.
Μην παραβλέπετε, επίσης, το ότι στο συγκεκριμένο εξουσιοδοτημένο μού χρέωσαν 0,30ώρες (18λεπτά!!!) εργασίας για το service των 70.000km. Με 52,89ευρώ (43ευρώ+ΦΠΑ) την ώρα, μού βγήκε 15,87ευρώ η εργασία. Στο εξουσιοδοτημένο όπου είχα πάει για το προηγούμενο service μού τον είχαν πιάσει για τα καλά: 1,5ώρα+0,5ώρα+0,63ώρες επί 49,2ευρώ(40ευρώ+ΦΠΑ) την ώρα για service των 70.000km, αλλαγή υγρών φρένων, αλλαγή τακακίων, αντίστοιχα. Δηλαδή 129,15ευρώ εργασίας
Θεωρώ αρκετά τίμιο λοιπόν το νυν συνεργείο, δεδομένου ότι η υψηλή τιμή των λαδιών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο Σαρακάκη!
-
lokatzis για ποιο μπλέξιμο εγγύησης μιλάς;
εγώ στην σεατ πάω δικά μου λάδια αρκεί να τηρούν προδιαγραφές και τα δέχονται χωρίς διαμαρτυρία.
βασικά όσους ξέρω στο κλαμπ αυτό κάνουν γιατί έχουν ένα turboil που το τιμολογούν 19Ε το λίτρο ενώ αγοράζουμε mobil1 & castrol με 12Ε. Eπίσης ενώ λέει ρητά ο κατασκευαστής 5w30 504-507 πολλοί έβαζαν 5w40 εκτός προδιαγραφών.
οπότε προτιμώ να πηγαίνω τα δικά μου και όχι να μου βάζουν ότι θέλουν.η εγγύηση σου ισχύει κανονικά. μην πιάνεσαι κορόιδο. άκου 21Ε το λίτρο!!!
-
Δεν αναφέρομαι στην εργοστασιακή εγγύηση των 3ετών, αλλά στην έξτρα εγγύηση των 4ετών της ελληνικής αντιπροσωπείας! Η 1η προφανώς ισχύει εφόσον χρησιμοποιούνται αναλώσιμα που πληρούν τις προδιαγραφές, λόγω οδηγίας της Ε.Ε.. Όμως, η 2η δεν εμπίπτει στην οδηγία της Ε.Ε..
-
Κατανοητό , πληροφοριακά η αξία του λαδιού δεν είναι πάνω από 10e το λίτρο καθώς καλύπτει τις βασικές προδιαγραφές ACEA και API . Σχεδόν όλα τα γιαπωνέζικα δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις .
Λοιπόν για να έρθουμε και στα δικά μας , έκτακτο service στο matiz ελέω KTEO όπου μας κόψανε λόγω φρένων. Άνιση κατανομή στον πίσω άξονα 60-120 και χειρόφρενο 85-125. Έγινε ρεγουλάρισμα και αλλαγή στα κυλινδράκια , κόστος 70e.
Περάσαμε και ελπίζω να είναι η τελευταία φορά , το πρόγραμμα λέει μετά από 2 χρόνια καινούργιο τουτού. -
Ετησιο (2011) κοστος συντηρησης zx 1.4 '95 για 10.600km (141.000-151.600)
α)Υγρα φρενων 2 μπουκακια 10e
β)2 πισω σινεμπλοκ εμπρος ψαλιδων 44e
γ)Φιλτρο βενζινης και ρυθμιση βαλβιδων 20e
δ)1 αλλαγη λαδιων ,4 λιτρα total 7000 26e ,φετος θα χει 2 αλλαγες και φιλτρο.
ε|)Καινουργια παραφλου, 'Ο ring' κολλαρου ψυγειου που δακρυζε και νεα βαση σασμαν (τη ξεσκισα σ ενα χρονο τη προηγουμενη ) 90e
ζ)2 κολλιεδες και γρασσα εξωτερικων φουσκων ημιαξονιων 3e
η) Υαλοκαθαριστηρες μπρος-πισω κανα 20αρι ,στο περιπου αυτοΕργατικα πληρωσα στα γ) και ε)
213 γιουρια απ οτι βλεπω. -
Στο γνωστό μαγαζί Χρίστο,ή αλλού?
-
Αυτα ολα Μανθο γιναν σε διαφορες στιγμες μεσα στο 2011. Το εγραψα αυτο το ποστ σαν γενικο συμπερασμα για το 2011, δες το σαν ανασκοπηση.
Μονο το ε) εγινε στο φιλο Πανο.. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Δεν ποιζει ρε λοκατζη,τσαμπα λεφτα...
Δε διαφωνώ. Αλλά δεν έχω όρεξη να μπλέξω με το κατά πόσο θα ισχύει ή μη η επέκταση της εγγύησης αν βάλω δικά μου αναλώσιμα...
Δεν έχουν το δικαίωμα να σου πουν όχι. Στο ΙΜΑ για χρόνια τους πήγαινα το δικό μου τηγανόλαδο. Από το να έχω το 5W-40 της hELIX προτιμούσα το 0W-20 της Mobil που έβαζε η Honda στην Αμερική.
-
το ποστάρω κι εδώ, αντιγραφή από το τοπικό του Toyota Forum:
Επέστρεψα με τελικά δεδομένα:
Σερβις 2 χρόνων (θεωρείται των 30000km)
Συνολικό κόστος: 240,27Ε (Με Φ.Π.Α.)Εγιναν οι εξής εργασίες:
Κ.Ε.Κ. -> 7,95
Φιλτρο Λαδιού -> 7,52
Φλαντζα καρτερ -> 0,68
Λαδι Toyota Fuel Economy 5-30 4L -> 52,40
Φιλτρο Καμπινας -> 38,00
Υγρα Φρενων 0,5L 5.1D -> 5,68
Υγρο Καθαριστικο Παρ Μπριζ -> 1,17
Καθαριστικο Φρενων -> 5,14Οι Τιμες των ανταλλακτικών είναι χωρίς Φ.Π.Α.
Το κόστος της εργασίας για το συγκεκριμένο σέρβις πήγε 76,80 (χωρίς Φ.Π.Α.) επίσης.
Toyota Πασπαλιάρης -
Πόσο χρόνο εργασίας χρέωσαν; Κάτι λιγότερο από δύο ώρες;
-
Μου φαίνεται ότι μερικές αντιπροσωπείες ζουν ακόμη στον καιρό των παχιών αγελάδων αν ήταν με τον ΦΠΑ θα έλεγα οκ είναι λίγο τσιμπημένες αλλά χωρίς ΦΠΑ ;
ΚΕΚ = ~10€ όσο παντού
ΦΛ = 9,25 φωτιά και λαύρα
Λάδι = Δεν έχω άποψη για το συγκερκιμμένο
Φίλτρο καμπίνας = 46,75 Δεν έχω λόγια να περιγράψω από χρυσό είναι;
υγρά φρένων 14 € / λίτρο τρώγεται κάπως
Καθαριστικό φρένων = Τι ακριβώς είναι που κοστίζει 6,30 € ; Αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει.
Υγρό καθαριστήρων = φυσιολογική τιμή τόσο θα το επερνες και από τα αξεσουαρ άντε να γλίτωνες 0.50 € (με φπα)Εργασία μάλλον 1,5 ώρα + = 95€ ή καλύτερα ~50€ καθαρα / ώρα (+ ΦΠΑ δηλαδή) Πόσο είπαμε πέρνεις εσύ την ώρα στην δουλειά σου; Τοσα και λιγότερα παίρνει και ο βοηθός μηχανικού που ασχολήθηκε. Ξέρω ξέρω ενοίκια λογιστές, εφορία , ρεύμα κλπ κλπ κι εγώ στο ίδιο καζάνι βράζω μην νομίζεις αλλά να υπάρχει και ένα μέτρο άσε που σε πραγματικές συνθήκες δουλειάς δεν πάιζει να πάρουν 1,5 ώρες οι συγκεριμμένες εργασίες.
Ανακεφαλαίωση / απορίες: Για αλλαγή λαδιών + υγρών φρένων + ένα γκλαμουράτο φίλτρο απορροφητήρα σαν αυτό που έχεις στην κουζίνα και κάνει στο μάρκετ 1,5 € = 240€. Όταν πας για μπουζί και φίλτρο αέρα, τακάκια ή και δισκόπλακες , δίσκο πλατώ , βαλβολίνες και ιμάντες τι θα σου πούνε; Πάρε δάνειο από την τράπεζα για να πληρώσεις; Ύστερα απορούμε γιατί βαράνε μύγες και κλείνουν. Ερώτηση : Από όσο γνωρίζω οι 1,4 κινητήρες της ΤΟΥΟΤΑ παίρνουν 3,2 λίτρα λάδι . Το σχεδόν ένα λίτρο που περίσσεψε στο δώσανε πίσω για να συμπληρώσεις αν χρειαστεί ή να το έχεις για την επόμενη αλλαγή; Δεν ξέρω αν και για τα υγρά φρένων πόσο πέρνει. Πάντως είναι κοινή πρακτική σε πολλά συνεργεία να μην σου δίνουν τα περισσεύματα, και δεν φαντάζομαι να τα πετάνε.
-
Ρε παιδια σημερα μου ειπε ενας φιλος ποτι πηγε για λαδια το Golf V 1,4 που εχει σε εξειδικευμενο,οχι επισημο, VAG των βορειων προαστιων και του πηραν 136 ευρω!!!! Επαθε πλακα οπως και εγω.Του ειπα αυριο να μου φερει την αποδειξη να δω τι του χρεωσαν!!
-
η εργατοωρα κοστιζει 48Ε + Φ.Π.Α., ενημερωνει μια ταμπελα επανω απ την υποδοχη του Service.
Το φιλτρο καμπινας ειναι ενεργου ανθρακα (λεει), μου δωσαν πισω το παλιο, οπως επισης μου δωσαν (σχεδον) 1 lt λαδι απ αυτο που βαλανε, να το εχω. Το ιδιο ειχε γινει και με το λαδι του προηγουμενου service.
Η ποσοτητα λαδιου που παιρνει ο κινητηρας ειναι 3,1lt -
το φίλτρο καμπίνας είναι ακριβό, άντε να το βρείς λίγο φτηνότερα έξω, το έχουμε ξανασυζητήσει. Μόνο αν πάρεις κάποιο ιμιτασιόν θα τη βγάλεις στο 20€ αλλά δε θα είναι ενεργού άνθρακα (δε θυμάμαι αν βγάζει η τουοτα απλό πλάκα πλάκα )
αφού είχες λάδι απ την προηγούμενη ρε, πήγαινέ το τους για το συμπλήρωμα, γιατί να χρεωθείς κι άλλο?
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?