-
και δεν οδηγείς στην πόλη
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
πιστεύω ότι κατά βάση η φθορά στα τακάκια είναι θέμα στυλ οδήγησης και πολύ λιγότερο θέμα υλικού πάσταςεγω ειμαι της αποψης οτι ειναι θεμα αυτοκινητου.
Σε αλλα αλλαζω στις 25000 κι αλλα οπως λες κι εσυ πανε μεχρι 100000.
ιδιος οδηγος (εγω) διαφορετικα αυτοκινητα
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Επειδή γράφτηκαν πιο πάνω αρκετά για διαστήματα αλλαγής σε τακάκια φρένων, να πω ότι στο δικό μου Opel μετά από 80.000χλμ είναι μια χαρά κι ευελπιστώ ότι θα ξεπεράσω τα 100.000χλμ χωρίς ανάγκη αλλαγής (πρώτης τοποθέτησης).
Εν ολίγοις, πιστεύω ότι κατά βάση η φθορά στα τακάκια είναι θέμα στυλ οδήγησης και πολύ λιγότερο θέμα υλικού πάστας. Υπ' όψη ότι σαν οδηγός κινούμαι μάλλον γρήγορα, απλά δεν καταφεύγω στο πεντάλ του φρένου με το παραμικρό, όπως σωστά έγραψε πιο πριν ο Λεωνίδας.Και όμως φίλε στο sx4 δεν είναι έτσι. Πολλά sx4 άλλαζαν τακάκια ακόμα και στα 15000 χλμ. Επειδή κάνω συνετή - πολύ συνετή χρήση του πεντάλ του φρένου, το αμάξι κινείται 95%+ σε ΕΟ και σχεδόν ποτέ σε πόλη άντεξα 30.000.
Το sx4 έχει μόνο εμπρός δίσκους, δεν ξέρω αν και αυτό παίζει ρόλο.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Επειδή γράφτηκαν πιο πάνω αρκετά για διαστήματα αλλαγής σε τακάκια φρένων, να πω ότι στο δικό μου Opel μετά από 80.000χλμ είναι μια χαρά κι ευελπιστώ ότι θα ξεπεράσω τα 100.000χλμ χωρίς ανάγκη αλλαγής (πρώτης τοποθέτησης).
Εν ολίγοις, πιστεύω ότι κατά βάση η φθορά στα τακάκια είναι θέμα στυλ οδήγησης και πολύ λιγότερο θέμα υλικού πάστας. Υπ' όψη ότι σαν οδηγός κινούμαι μάλλον γρήγορα, απλά δεν καταφεύγω στο πεντάλ του φρένου με το παραμικρό, όπως σωστά έγραψε πιο πριν ο Λεωνίδας.Και όμως φίλε στο sx4 δεν είναι έτσι. Πολλά sx4 άλλαζαν τακάκια ακόμα και στα 15000 χλμ. Επειδή κάνω συνετή - πολύ συνετή χρήση του πεντάλ του φρένου, το αμάξι κινείται 95%+ σε ΕΟ και σχεδόν ποτέ σε πόλη άντεξα 30.000.
Το sx4 έχει μόνο εμπρός δίσκους, δεν ξέρω αν και αυτό παίζει ρόλο.
Και βέβαια παίζει ρόλο!
Πετάς τους δίσκους, βάζεις ταμπούρα και δεν χρειάζεσαι πλέον τακάκια! -
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Το sx4 έχει μόνο εμπρός δίσκους, δεν ξέρω αν και αυτό παίζει ρόλο.Αν είχες και πίσω, θα άλλαζες τακάκια με διπλάσια συχνότητα.
-
Το πουντο ειναι ακομα με τα μαμα τακακια
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Επειδή κάνω συνετή - πολύ συνετή χρήση του πεντάλ του φρένου, το αμάξι κινείται 95%+ σε ΕΟ και σχεδόν ποτέ σε πόλη άντεξα 30.000., έχω αλλάξει 1 φορά και κοντεύω πλέον τις 260,000 . Οδηγώ βέβαια κυρίως με τη φόρα και προφανώς με το στυλ που περιγράφει ο Λεωνίδας.
-
Στο Polo που είχα φοιτητής και το πήγαινα τάπα στα 151.000 χλμ που το πούλησα είχε ακόμα τα μαμά. Τώρα είμαι περίεργος να δω τα καινούργια τακάκια (εκτός αντιπροσωπείας βέβαια) πόσο θα αντέξουν.
-
Audi A3 1.6 FSI 2006 στα 25.000χλμ (το εχω μερικες μερες)
Λαδια 5.30 - 50 euro
Φιλ. Λαδιου - 15
Φιλ. Αερα? - 20
Φιλ. Βενζινης - 25
Φιλ. Air condition? - 20συνολο 130 (τα ερωτηματικα ειναι γιατι δεν βγαζω τα γραμματα)
συνολο με εργασια/ελεγχο 180 euro
Πως σας φαινεται ; -
Λοιπον. Τα τακακια φθειρονται πιο γρηγορα οταν φρεναρεις και κινεισαι στην εθνικη,γιατι λογω ταχυτητας θερμαινονται περισσοτερο κι αυτο ειναι που τα φθειρει.Μεσα στην πολη ποσο να θερμανουν σε αποστασεις 10 -15 λεπτων;Εκτος κι αν πατας ταυτοχρονα φρενο γκαζι .Εκει που φθειρονται πιο γρηγορα ειναι στους ορεινους επαρχιακους στριφτους δρομους που αναγκαζεσαι να αυξομειωνεις ταχυτητα.Τετοιους εχω κανει πολλους με το sx4 και 28000 χλμ τα τακακια του ειναι μια χαρα.
-
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Λοιπον. Τα τακακια φθειρονται πιο γρηγορα οταν φρεναρεις και κινεισαι στην εθνικη,γιατι λογω ταχυτητας θερμαινονται περισσοτερο κι αυτο ειναι που τα φθειρει.Μεσα στην πολη ποσο να θερμανουν σε αποστασεις 10 -15 λεπτων;Εκτος κι αν πατας ταυτοχρονα φρενο γκαζι .Εκει που φθειρονται πιο γρηγορα ειναι στους ορεινους επαρχιακους στριφτους δρομους που αναγκαζεσαι να αυξομειωνεις ταχυτητα.Τετοιους εχω κανει πολλους με το sx4 και 28000 χλμ τα τακακια του ειναι μια χαρα.με τον τρόπο οδήγησης ... είτε οδηγάς σε πόλη είτε σε εθνική...
-
Παίζει ρόλο και η πάστα! (eco )
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
σερβις 45.000 χλμ σε γκράντε πουντο 1400 8v στη λάμδα στη κηφισια.
λάδια
φιλτρο λαδιού
μπουζι
φιλτρο γύρης
υγρά τζαμιών
σχάρα εμπρός προφυλακτήρα (είχε φύγει, μαζί με την εργασία μας είπαν 50 ευρώ επιβάρυνση)
σύνολο 320 ευρώ!!!!
ε βέβαια, αφού η εργασία έκανε 150 ευρώ!
320 ευρώ τακτική συντήρηση (οκ αφαιρέστε τα 50 για τη σχάρα) για να έχεις ένα κουβαδάκι φιατ, που στα 45000 έχει κλατάρει από αμορτισερ (το αμάξι έχει ΠΑΝΤΑ μόνο την οδηγό μέσα) κ παραλίγο να μην περάσει κτεο
τόσο ζώα εν τω μεταξύ στη λάμδα, που επιστρέψαν το βιβλιαράκι του σέρβις στο ντουλαπάκι χωρίς να το σφραγίσουν καν/
αν το αμάξι ήταν δικό μου περιττο να σας πω τί θα παίρναν αντί για τα 320, ενώ θα έστελνα κ μια φωτοτυπία στο στρατισσίνο του περιοδικού που εχει κάνει κ θετικά σχόλια για την εν λόγω εταιρίαυγ πριν 3 χρόνια η φίλη μου είχε ξαναπάει στη λάμδα για αντικατασταση αξονα τιμονιου (ή κάτι τέτοιο). Είχαν γεμίσει γρατζουνιές τα πλαστικά της κολονας τιμονιου, ενώ στο σφακιανάκη μετά από χρονο της είχαν πει πως ο άξονας ΔΕΝ ειχε αλλάξει, αλλά λαδωθει-σφιχτεί, οπότε αντικατέστησαν αυτοβούλως την κολονα αν κ δεν είχε πρόβλημα
πηρα τηλεφωνο κ στο σφακιανακη κ μου είπαν ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο ποσο. 270 ευρώ.
μετά λέμε ότι τα vag κ οι ιαπωνες έχουν ακριβό σέρβις -
Περί φρένων ο λόγος, συνέχεια:
Αλλαγή τακάκια πίσω (Mintex), υγρά φρένων (ATE DOT4) & εξαέρωση.
Σύνολο (με εργατικά μαζί): 60€ (σε συνεργείο μόνο φρένων).Αυτοκίνητο Skoda Fabia Reflex 1.4 16V 100PS, μοντέλο του 2003, με 85.000 χλμ.
Σημειώνω ότι τα πίσω τακάκια ήταν τα εργοστασιακά, δεν είχαν αλλαχθεί ποτέ. Τα μποροστά αλλάχθηκαν στις 62.000 χλμ, & έχουν αρκετή ζωή ακόμη, όπως είδαμε.
Το αυτοκίνητο αυτό κυρίως το χρησιμοποιούμε σε ταξίδια & διακοπές καλοκαιριού (φορτωμένο φουλ, βέβαια...). -
Καλησπέρα σας,άλλαξα και εγώ τακάκια σε fiat punto 1.2 16v,μου έβαλε κάτι ferodo και πλήρωσα συνολικά 70ε σε συνοικιακό συνεργείο,ακριβούτσικα μου φαίνονται,μου έσφιξε και μία βίδα στην τρόμπα από την οποία υπήρχε διαροή.
-
Ο χρήστης tsour_ee έγραψε:
Καλησπέρα σας,άλλαξα και εγώ τακάκια σε fiat punto 1.2 16v,μου έβαλε κάτι ferodo και πλήρωσα συνολικά 70ε σε συνοικιακό συνεργείο,ακριβούτσικα μου φαίνονται,μου έσφιξε και μία βίδα στην τρόμπα από την οποία υπήρχε διαροή.Σε ποια τρομπα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καλησπέρα σας,άλλαξα και εγώ τακάκια σε fiat punto 1.2 16v,μου έβαλε κάτι ferodo και πλήρωσα συνολικά 70ε σε συνοικιακό συνεργείο,ακριβούτσικα μου φαίνονται,μου έσφιξε και μία βίδα στην τρόμπα από την οποία υπήρχε διαροή.
Σε ποια τρομπα;
Από το φλοτέρ που υπάρχει στην τρόμπα των φρένων υπήρχε μία μικρή διαρροή σε μία παραλληλόγραμμη μεγάλη βίδα(μάλλον θέλει φωτό γιατί η περιγαφή μου δεν πρέπει να είναι ΄πολύ κατανοητή ),αυτή έσφιξε και μου είπε να περάσω ξανά σε 2-3 μέρες για να δει αν συνεχίζει να χάνει,μην φανταστείς μεγάλη διαρροή λίγο δάκρυζε.
-
Θελω κι εγω τακακια σιγα σιγα.. 44000+km εχουν και ελπιζω να κρατησουν πολυ βαρια αλλα 4-5000km..
-
Σέρβις 150.000χλμ στο Corolla (1.4 G6 2001) μαζί με αλλαγή ψαλιδιών μπροστά και μίας φούσκας μπροστά-δεξιά:
Εργασίες:
- Service 150.000χλμ 86,10ευρώ
- Αλλαγή ψαλιδιών 61,50ευρώ
- Αλλαγή φούσκας 34,44ευρώ
- Ευθυγράμμιση 30,75ευρώ
Ανταλλακτικά:
- Φίλτρο αέρος 14,61ευρώ
- Φίλτρο βενζίνης 35,02ευρώ
- Φίλτρο καμπίνας 20,05ευρώ
- Φίλτρο λαδιού 8,97ευρώ
- Μπουζί (4τμχ) 21,30ευρώ
- Λάδι (4lt) 35,13ευρώ
- Υγρό ψυγείου (4τμχ) 25,14ευρώ
- Ψαλίδια (2τμχ) 165,98ευρώ
- Φούσκα ημιαξονίου 25,75ευρώ
Σύνολο: 570,34ευρώ
Τα παραπάνω σε συνεργείο που πρότεινε γνωστός toyoto-γνώστης του forum
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?