-
Συμφωνώ με την τακτική που ακολουθεί ο¨'speculator'
π.χ.
επωνυμα λάδια 10/40W 4 λίτ=35ε
φίλτρο λαδιού 10ε
φίλτρο αερα 12ε
Μπουζί 15ε
Ιμάντας ανλιας-δυναμό 18ε
Αυτά για μια Mercedes 230E, Model.1987(W124) που την έχω προς πώληση στο car.
Τα εργατικά δικά σας. Βέβαια χρειάζεται χώρος πχ. πυλωτή και ένας 'κροκόδειλος' 2Τ,διάθεση,
και να έχεις δεί ή να ξέρεις, τι πρέπει να κάνεις. -
Χτες άλλαξα μια βαλβίδα θερμοκρασίας με κόστος εργασίας και ανταλλακτικών 54,6 €
26,63 € το ανταλλακτικό και 27,97 € η εργασία.
Αυτό που παρατήρησα πάντως και χτες που άφησα το αυτοκίνητο και σήμερα που το πήρα είναι ότι το συνεργείο ήταν ΑΔΕΙΟ!!! Δε μιλάμε απλά για μείωση στα έσοδα, με αυτά που είδα πιστεύω ότι άνετα τίθεται ζήτημα βιωσιμότητας.
-
Σήμερα πήρε το αυτί μου στη Citroen:
4άδα λάστιχα (δεν ξέρω για τι αυτοκίνητο ή τι διαστάσεις) 1070 ευρώ!!!! Και ο τύπος είπε εντάξει!!!!!!!!!
Ότι Citroen και να είχε, η τιμή είναι ... αλλού... Βέβαια, αν αλλάζει λάστιχα εκεί καλά να πάθει...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Σήμερα πήρε το αυτί μου στη Citroen:4άδα λάστιχα (δεν ξέρω για τι αυτοκίνητο ή τι διαστάσεις) 1070 ευρώ!!!! Και ο τύπος είπε εντάξει!!!!!!!!!
Ότι Citroen και να είχε, η τιμή είναι ... αλλού... Βέβαια, αν αλλάζει λάστιχα εκεί καλά να πάθει...
Leasing?
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Σήμερα πήρε το αυτί μου στη Citroen:4άδα λάστιχα (δεν ξέρω για τι αυτοκίνητο ή τι διαστάσεις) 1070 ευρώ!!!! Και ο τύπος είπε εντάξει!!!!!!!!!
Mηπως ηταν καμμια ψ6 με 18αρες
-
πιθανον να ειναι το 'SUVλακι' της Citroen, το οποιο εχει 18αρες και τα λαστιχα του ξεκιναν απο τα 800 €
αν εβαλε και τιποτα χιονολαστιχα, παμε παραπανω...
βαλε και υπεραξια 'εξουσιοδοτημένου'... -
Έχω παραγγείλει λαδάκια Mobil ESP από το trade-wind και φίλτρο καμπίνας το οποίο θα αλλάξω μόνος μου (οι τιμές στα συνεργεία της VW είναι καλό κίνητρο για να αποκτήσεις κοντινότερες σχέσεις με το αμάξι σου ).
Τα υπόλοιπα φίλτρα δεν τα αγόρασα γιατί σκοπεύω να πάω σε εξειδικευμένο συνεργείο φάου βε αντί για αντιπροσωπεία, οπότε ας βγάλει τπτ και ο μηχανικός να μη με σιχτιρίζει
Αναμένω σύντομα να δω τι κοστουμάκι θα μου ράψουν -
Οι λαστιχάδες χρεώνουν μόνο κέρδος πάνω στα ελαστικά. Οι αντιπροσωπείες χρεώνουν και παραπάνω κέρδος στα λάστιχά και επιπλέον και τα εργατικά.
Ηθικό δίδαγμα: ποτέ λάστιχα στην αντιπροσωπεία
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Οι λαστιχάδες χρεώνουν μόνο κέρδος πάνω στα ελαστικά. Οι αντιπροσωπείες χρεώνουν και παραπάνω κέρδος στα λάστιχά και επιπλέον και τα εργατικά.Ηθικό δίδαγμα: ποτέ λάστιχα στην αντιπροσωπεία
Εννοείται!
Σίγουρα δεν ήταν leasing, γιατί ο τύπος έλεγε (ψελίζοντας) 'Μα, τόσο δεν κάνει το παλιό που πήρατε ανταλλαγή...'
Και δεν πρέπει να υπήρχε ούτε Ψ6 ούτε Ψ-Crosser... Μία Ψ5 είδα με τις στάνταρ ζάντες... εκτός κι αν ήταν σε σημείο που δεν το έβλεπα... τι να πω...
Κόντεψαν πάντως να μου πέσουν τα μαλλιά επι τόπου...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ε ρώτα και πόσο κάνουν τα 205/45/17 που φοράνεΕίναι περίεργη διάσταση και είναι ακριβά...
Σκέψου ότι τα 205/40/17 είναι φθηνότερα.... Χαμηλότρο προφίλ και παρατάυτα φθηνότερα... -
Είνια διαφορετικό το service στην αντιπροσωπεία και διαφορετικό το service σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο για την εκάστοτε μάρκα;Δηλαδή και στα 2 το ίδιο σου πιάνουν τον κ@λο;
Ρωτάω επειδή τώρα το opel μου βγήκε απο την εγγύηση και ψάχνω που αλλού θα μπορούσα να του κάνω service χωρίς να πληρώνω τα διπλάσια στην αντιπροσωπεία αλλά να έχουν και τα απαραίτητα εξαρτήματα για να συνδέσουν το αυτοκίνητο για τις αναβαθμίσεις στον εγκέφαλο κλπ
thanks!!!!!!!
-
Ο χρήστης stefanostam έγραψε:
Είνια διαφορετικό το service στην αντιπροσωπεία και διαφορετικό το service σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο για την εκάστοτε μάρκα;Δηλαδή και στα 2 το ίδιο σου πιάνουν τον κ@λο;Ρωτάω επειδή τώρα το opel μου βγήκε απο την εγγύηση και ψάχνω που αλλού θα μπορούσα να του κάνω service χωρίς να πληρώνω τα διπλάσια στην αντιπροσωπεία αλλά να έχουν και τα απαραίτητα εξαρτήματα για να συνδέσουν το αυτοκίνητο για τις αναβαθμίσεις στον εγκέφαλο κλπ
thanks!!!!!!!
Υπάρχουν τα εξής είδη συνεργείου:
-κυρΜπάμπης που ασχολείται με τα πάντα
-εξειδικευμένο σε μοντέλα κάποιας εταιρείας
-εξουσιοδοτημένο απ το δίκτυο της εταιρείας
-αντιπροσωπεία της εταιρείαςΟι τιμές στα εξειδικευμένα συνεργεία είναι συνήθως χαμηλότερες.
Η αντιπροσωπεία και τα εξουσιοδοτημένα συνήθως έχουν ίδιες περίπου τιμές μιας και έχουν άμεση σχέση με το δίκτυο της εταιρείας και διατηρούν την εγγύησή σου κανονικά.Το εξειδικευμένο συνεργείο έχει πιστοποίηση πως οι μηχανικοί παρακολουθούν σεμινάρια της εταιρείας ώστε να έχουν γνώση πάνω στα μοντέλα της, όμως είναι ανεξάρτητο απ το δίκτυο της εταιρείας και δεν περνάει επισκευές στην εγγύηση (όταν αυτή υπάρχει).
Ο κυρ-Μπάμπης χρεώνει τα λιγότερα αλλά δεν σου διαπιστεύει κανείς ότι γνωρίζει σωστά το αμάξι σου. Υπάρχουν τέτοιοι ελεύθεροι μηχανικοί βεβαίως που κάνουν παπάδες
-
Εχω ένα Toyota Yaris 1.3 του 2004.
Τον 1ο χρόνο το πήγα σε αντιπρόσωπο και επειδή παρακολούθησα από κοντά την ποιότητα της εργασίας (μαθητευόμενοι σχεδόν όλοι) την οποία πλήρωσα χρυσή αποφάσισα να μην ξαναπάω και με το ρίσκο να μην έχω την εγγύηση. Στη συνέχεια άλλαζα τα λάδια, φίλτρα, τακάκια σε ένα συνεργείο που ήξερα ότι κάνει καλή δουλειά αλλά πάντα ήμουν παρών. Το 'μεγάλο' σέρβις το έκανα φέτος (!) στα 55.000 χλμ, άλλαξα μπουζί, φίλτρο αέρα, φίλτρο καμπίνας, λάδια συνθετικά Castrol Magnatec και φίλτρο λαδιού και πλήρωσα 135 ευρώ.
Υπολόγισα ότι γλίτωσα πάνω από 500 ευρώ σε 3 χρόνια αλλά πάντα με το ρίσκο της έλλειψης της εγγύησης... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ε ρώτα και πόσο κάνουν τα 205/45/17 που φοράνε
Είναι περίεργη διάσταση και είναι ακριβά...
Σκέψου ότι τα 205/40/17 είναι φθηνότερα.... Χαμηλότρο προφίλ και παρατάυτα φθηνότερα...δεν είναι κατ ανάγκη φτηνότερα
ειναι πιο σπάνια διάσταση -
Ο χρήστης bakosv έγραψε:
Τον 1ο χρόνο το πήγα σε αντιπρόσωπο και επειδή παρακολούθησα από κοντά την ποιότητα της εργασίας (μαθητευόμενοι σχεδόν όλοι) την οποία πλήρωσα χρυσή αποφάσισα να μην ξαναπάω και με το ρίσκο να μην έχω την εγγύηση. Στη συνέχεια άλλαζα τα λάδια, φίλτρα, τακάκια σε ένα συνεργείο που ήξερα ότι κάνει καλή δουλειά αλλά πάντα ήμουν παρών. Το 'μεγάλο' σέρβις το έκανα φέτος (!) στα 55.000 χλμ, άλλαξα μπουζί, φίλτρο αέρα, φίλτρο καμπίνας, λάδια συνθετικά Castrol Magnatec και φίλτρο λαδιού και πλήρωσα 135 ευρώ.
Υπολόγισα ότι γλίτωσα πάνω από 500 ευρώ σε 3 χρόνια αλλά πάντα με το ρίσκο της έλλειψης της εγγύησης...Είπαμε να ψάχνουμε για το καλύτερο αλλά εσύ το παράκανες. Εκανες το 1ο μεγάλο σερβις στα 55.000 χλμ ;
-
Έκανα το μεγάλο στα 55.000 χλμ γιατί όλα σχεδόν τα χλμ ήταν στην εθνική και τα μπουζί για παράδειγμα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση (ο μηχανικός το έλεγε). Ποιος ο λόγος να τα αλλάξω; Όλοι οι έλεγχοι γίνοταν από το μηχανικό βέβαια, πέρασε και κτεο, οπότε θεώρησα ότι είναι όλα είναι οκ. Δεν ξέρω κάθε πότε συστήνει η Toyota να αλλάχτούν τα μπουζί αλλά πιστεύω ότι άμα κάτι είναι σε πολύ καλή κατάσταση δεν πρέπει να το αλλάξουμε..
-
Ο χρήστης bakosv έγραψε:
Υπολόγισα ότι γλίτωσα πάνω από 500 ευρώ σε 3 χρόνια αλλά πάντα με το ρίσκο της έλλειψης της εγγύησης...Μπράβο σου, έτσι κάνω και γω!!!!!!!! Αν όλοι έκαναν έτσι θα έβαζαν μυαλό οι αντιπροσωπείες!!!!
-
Ο χρήστης bakosv έγραψε:
Έκανα το μεγάλο στα 55.000 χλμ γιατί όλα σχεδόν τα χλμ ήταν στην εθνική και τα μπουζί για παράδειγμα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση (ο μηχανικός το έλεγε). Ποιος ο λόγος να τα αλλάξω; Όλοι οι έλεγχοι γίνοταν από το μηχανικό βέβαια, πέρασε και κτεο, οπότε θεώρησα ότι είναι όλα είναι οκ. Δεν ξέρω κάθε πότε συστήνει η Toyota να αλλάχτούν τα μπουζί αλλά πιστεύω ότι άμα κάτι είναι σε πολύ καλή κατάσταση δεν πρέπει να το αλλάξουμε.Δεν μιλάω μόνο για τα μπουζί. Αν σε άφηνε στην άκρη στην Εθνική να δω τί θα έλεγες του μάστορα, τέλος πάντων εσύ αποφασίζεις
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Έκανα το μεγάλο στα 55.000 χλμ γιατί όλα σχεδόν τα χλμ ήταν στην εθνική και τα μπουζί για παράδειγμα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση (ο μηχανικός το έλεγε). Ποιος ο λόγος να τα αλλάξω; Όλοι οι έλεγχοι γίνοταν από το μηχανικό βέβαια, πέρασε και κτεο, οπότε θεώρησα ότι είναι όλα είναι οκ. Δεν ξέρω κάθε πότε συστήνει η Toyota να αλλάχτούν τα μπουζί αλλά πιστεύω ότι άμα κάτι είναι σε πολύ καλή κατάσταση δεν πρέπει να το αλλάξουμε.
Δεν μιλάω μόνο για τα μπουζί. Αν σε άφηνε στην άκρη στην Εθνική να δω τί θα έλεγες του μάστορα, τέλος πάντων εσύ αποφασίζεις
οτι του είπα κι εγω που ήταν καινούργια και κάνανε και τα σερβις τους...
Γκαντεμια!!! αυτό θα του λέγανε -
σιγά ρε παιδιά
Αν άλλαζε λάδια φίλτρα υγρά κλπ (τα μπουζί το συζητάμε), τί αλλο νομίζετε ότι κάνουν στην αντιπροσωπία δλδ μέχρι τα 50.000
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?