-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν το σέρβις του corsa ήταν και τριετίας, λογικό είναι το ποσό. Τα τακάκια μου φάνηκαν ακριβούτσικα.
Τη μπαταρία του κλειδώματος την αλλάζεις και μόνος σου.τριετίας;;; το corsa είναι 2003!!!!
Το ξέρω οτι αλλάζω μόνος μου τη μπαταρία αλλά δεν τους πρόλαβα!
-
Δηλαδή διετίας; Ε, έτσι κι έτσι. Αν είναι έτους είναι ακριβό. Πάντως πρέπει να γίνεται διάκριση μεταξύ απλού service για λάδια και απλά αναλώσιμα και στο service που περιλαμβάνει αντικατάσταση αρκετών φθειρόμενων τμημάτων (φίλτρα, ιμάντες, μπουζί, τακάκια κλπ) και πλήρεις ελέγχους. Με τους δικούς μου ρυθμούς, τα 30.000 χλμ του Astra θα συμπέσουν με τα 3 χρόνια, άρα τότε θα πέσει βαρύς ο λογαριασμός.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή διετίας; Ε, έτσι κι έτσι. Αν είναι έτους είναι ακριβό. Πάντως πρέπει να γίνεται διάκριση μεταξύ απλού service για λάδια και απλά αναλώσιμα και στο service που περιλαμβάνει αντικατάσταση αρκετών φθειρόμενων τμημάτων (φίλτρα, ιμάντες, μπουζί, τακάκια κλπ) και πλήρεις ελέγχους. Με τους δικούς μου ρυθμούς, τα 30.000 χλμ του Astra θα συμπέσουν με τα 3 χρόνια, άρα τότε θα πέσει βαρύς ο λογαριασμός.Βασικά είναι Ιούνιος 2003, οπότε ειμαι ακόμα μέσα στην εγγύηση για κανα 6μηνο...
Εγώ το έχω 1 μήνα και έχω κάνει 2.500κμ.... αν συνεχ'ισω 'ετσι βλέπω 24-25.000 το χρόνο.....
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Τελικά για corsa c, 1000cc σερβις στα 30.000κμΠλήρωσα 210 και αν δεν ειχα βαλει τακακια θα ειχα πληρωσει 130 ευρω...
πως σας φαίνεται;Αυτο ήταν το πρώτο μεγάλο σέρβις??? Σε ποια αντιπροσωπεία έγινε??? Αν θες στείλε μου π.μ. για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.
Εγώ έχω το Αστρα 1.4 και έχω κάνει μόνο την πρώτη αλλαγή λαδιών με κόστος 45 ευρώ περίπου.
Τον Μαιο θα πρέπει να κάνω το πρώτο σέρβις του ενός χρόνου. Πάντως οι τιμές καπου εκεί κυμαίνονται! 140-170 ευρώ. Δεν είναι και τόσο άσχημα. -
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Τελικά για corsa c, 1000cc σερβις στα 30.000κμ
Πλήρωσα 210 και αν δεν ειχα βαλει τακακια θα ειχα πληρωσει 130 ευρω...
πως σας φαίνεται;Αυτο ήταν το πρώτο μεγάλο σέρβις??? Σε ποια αντιπροσωπεία έγινε??? Αν θες στείλε μου π.μ. για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.
Εγώ έχω το Αστρα 1.4 και έχω κάνει μόνο την πρώτη αλλαγή λαδιών με κόστος 45 ευρώ περίπου.
Τον Μαιο θα πρέπει να κάνω το πρώτο σέρβις του ενός χρόνου. Πάντως οι τιμές καπου εκεί κυμαίνονται! 140-170 ευρώ. Δεν είναι και τόσο άσχημα.Ναι το πρωτο μεγαλο σερβις... Κανεις λαθος οι τιμες δεν κυμαινονται εκει... οπως εχω ξαναγραψει σε αλλο θρεντ, εκανα μια εκτενη ερευνα αγορας σε τοπικες οπελ (σταυρος, μαρουσι, χολαργος) και οι τιμες ΧΩΡΙΣ τακακια κυμαινονταν απο 230-250 ευρω...(+95 ευρω τακακια=320-340 ευρώ)
Τα 130 ευρω (και δεν νομιζω να θεωρηθει διαφημιση) τα χτυπησα στην ΟΠΕΛ Δρόμων. Ειχα κέρδος περι τα 100 ευρώ.
Απλα κατάλαβα οτι ο κάθε αντιπρόσωπος ζητά ότι θέλει για εργασία και ανταλλακτικα.
-
Μικρό σέρβις σε Grand Vitara 2.0 (κάθε 7500χλμ) 69€. Περιλαμβάνει λάδια(6lt Motul 10-40), φίλτρο, υγρό καθαριστήρων καθώς και έναν γενικό έλεγχο του αυτοκινήτου.
-
1ο service στο Fiat Punto 1.4 του ενός χρόνου (17.000 χλμ) 79 euro. To περίεργο είναι οτι η απόδειξη ανέφερε μόνο αλλαγή λαδιών !
-
herculess, σε εξουσιοδοτημένο στην Αθήνα; Γιατί ένας γνωστός μου υποστήριζε ότι του κόστισε 200 ευρώ το πρώτο ετήσιο και μάλλον έλεγε φίδια. Δεν ξέρω αν του άλλαξαν και τακάκια ή και τίποτα άλλο, όμως μάλλον δούλευε τους γύρω.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
herculess, σε εξουσιοδοτημένο στην Αθήνα; Γιατί ένας γνωστός μου υποστήριζε ότι του κόστισε 200 ευρώ το πρώτο ετήσιο και μάλλον έλεγε φίδια. Δεν ξέρω αν του άλλαξαν και τακάκια ή και τίποτα άλλο, όμως μάλλον δούλευε τους γύρω.Δεν τους δούλευε καθόλου. Ξέρω κι εγώ... Για πες μας που herculess;
-
Sorry που άργησα. Το servis το έκανα στον Φαραντάκη στα Χανιά και με παραξένεψε που δεν είχε χαζές χρεώσεις του τύπου ' οπτικός έλεγχος ... συμπλήρωμα υγρών ... κτλ' που η Fιαt γράφει στο service manual του Punto. Tiς περισσότερες φορές κάτι τέτοιες βλακίες κάνουν τα service πανάκρυβα.
-
**Συμπέρασμα για τα service στην Αθήνα: **
ΜΑΣ ΓΔΥΝΟΥΝ! ΟΛΟΙ! Φθηνές και ακριβές μάρκες τα παίρνουν χοντρά. Μάλλον πρέπει να το κανονίζουμε ώστε κανένα ταξιδάκι στην επαρχία να συμπίπτει με την εποχή του service.
-
Παραθέτω το πλήρες ιστορικό service για το Corolla μου (G6 1.6)
[list=1:2wfh70sk][:2wfh70sk]7,500 χλμ. Κόστος **49 Ευρώ **(Λάδια, καθαριστικά, εργασία)[/2wfh70sk]
[:2wfh70sk]15,000 χλμ. Κόστος **78 Ευρώ **(Λάδια, φίλτρο λαδιού, εργασία)[/2wfh70sk]
[:2wfh70sk]30,000 χλμ. Κόστος **151 Ευρώ **(Λάδια, Φίλτρο λαδιού, Βαλβολίνες, Φίλτρο αέρος, υγρά φρένων, εργασία)[/2wfh70sk]
[:2wfh70sk]45,000 χλμ. Κόστος **144 Ευρώ **(Λάδια, Φίλτρο λαδιού, 2 μάκτρα, Φίλτρο αέρος, φίλτρο καυσίμου, εργασία)[/2wfh70sk]
[:2wfh70sk]60,000 χλμ. (το μεγάλο) Κόστος **242 Ευρώ **(ΚΕΚ, Λάδια, Φίλτρο λαδιού, μπουζί, Βαλβολίνες, υγρά μπαταρίας, Φίλτρο ενεργού άνθρακα, υγρά φρένων, αντιψυκτικό, 1 μάκτρο, εργασία)[/2wfh70sk]
[:2wfh70sk]75,000 χλμ. Κόστος **95 Ευρώ **(Λάδια, Φίλτρο λαδιού, υγρά μπαταρίας, εργασία)[/2wfh70sk]
[:2wfh70sk]90,000 χλμ. Κόστος **177 Ευρώ **(Λάδια, Φίλτρο λαδιού, Φίλτρο ενεργού άνθρακα, αντιψυκτικό, εργασία)[/2wfh70sk][/list2wfh70sk]Επίσης εντός εγγύησης έχουν αλλαχτεί το flow meter και ο τεντωτήρας του ιμάντα. Άλλες εργασίες που έχουν γίνει είναι αλλαγή του ιμάντα (alternator) 26 ευρώ και τορνίρισμα σε δισκόπλακες 53 Ευρώ
Όλα τα παραπάνω με αποδείξεις (δηλαδή συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
**Συμπέρασμα για τα service στην Αθήνα: **ΜΑΣ ΓΔΥΝΟΥΝ! ΟΛΟΙ! Φθηνές και ακριβές μάρκες τα παίρνουν χοντρά. Μάλλον πρέπει να το κανονίζουμε ώστε κανένα ταξιδάκι στην επαρχία να συμπίπτει με την εποχή του service.
Μanosk αυτή η τακτική ισχύει και σε πολλά εξουσιοδοτημένα της επαρχίας, πίστεψε με! Όπψς είπε και ο herculess η Fiat στα Χανιά ρίχνει στα αφτιά, το ξέρω από ένα φίλο που έχει cinquecento.
Μα καλά ρε παιδιά αλλάζετε τακάκια σε ένα χρόνο?? Δεν το σηκώνεται το πόδι από το φρένο? Ο πατέρας μου με το προϊγουμενο βέκτρα που είχαμε είχε κάνει 55.000km χωρίς να αλλάξει τακάκια και μετά από ελεγχο σε συνεργείο του είπαν ότι τα τακάκια έχουν πολύ ψωμί ακόμα!! -
Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά από διάφορα που έχω διαβάσει στο φόρουμ κατέληξα στο συμπέρασμα ότι σε αρκετές επαρχιακές πόλεις οι τιμές είναι τουλάχιστον 30-40% κάτω. Πχ δες εδώ (χαμηλά στη σελίδα, αλλά και στην επόμενη):
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... c&start=90 -
Λοιπόν στην Πάτρα για Ford Fiesta
Λάδια και φίλτρο κάθε 10000 ημισυνθετικά της Ford + εργασία 29 Ευρω. Ακούω βρε παιδιά να λέτε το μικρό και το μεγάλο σέρβις... Εντάξει καταλαβαίνω ότι έιστε μέσα στην εγγύηση και πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εγώ ακολουθώ διαφορετική τακτική. Δεν αλλάζω τίποτα εαν δεν έχει παραδώσει το πνεύμα του. Εννοείται πως έχω βρεί μετά από πολύ κόπο ένα δικό μου μάστορα και αλλάζω ότι είναι εντελώς απαραίτητο χωρίς το αμάξι να έχει βγάλει βλάβες εξειτίας λανθασμένης συντήρησης.
Το κόστος συντήρησης είναι με τον τρόπο αυτό εξαιρετικά χαμηλό. Το αμάξι έχει 140000 απο τα οποία εγώ έχω κάνει τα 60000. Μια φορά άλλαξα τακάκια και σιαγόνες τα 55000 και όπου να ναι πρέπει να αλλάξω και μπουζί καθώς πλησιάζω στα 60000 με τα ίδια. Όχι πως διαπιστώνω πρόβλημα αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας....
Φυσικά στα 110000 άλλαξα λουρί εκκεντροφόρων που το θεωρώ απαραίτητο για να γλιτώσεις από μεγάλους μπελάδες.
Παρτε το χαμπάρι. Οι αντιπροσωπίες μας κλέβουν στεγνά και πρέπει να αντισταθούμε. Ποτέ ξανά σε αυτοκίνητο εκτός εγγύησης 60 και ευρώ για λάδια φίλτρο και εργασία... Σιγά την εργασία στο φινάλε...
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Εννοείται πως έχω βρεί μετά από πολύ κόπο ένα δικό μου μάστοραΣτείλε στοιχεία με pm. Προσπαθώ να βρω καλό μάστορα για Ford στη Πάτρα, κάτι μήνες.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
**Συμπέρασμα για τα service στην Αθήνα: **
ΜΑΣ ΓΔΥΝΟΥΝ! ΟΛΟΙ! Φθηνές και ακριβές μάρκες τα παίρνουν χοντρά. Μάλλον πρέπει να το κανονίζουμε ώστε κανένα ταξιδάκι στην επαρχία να συμπίπτει με την εποχή του service.
Μanosk αυτή η τακτική ισχύει και σε πολλά εξουσιοδοτημένα της επαρχίας, πίστεψε με! Όπψς είπε και ο herculess η Fiat στα Χανιά ρίχνει στα αφτιά, το ξέρω από ένα φίλο που έχει cinquecento.
Μα καλά ρε παιδιά αλλάζετε τακάκια σε ένα χρόνο?? Δεν το σηκώνεται το πόδι από το φρένο? Ο πατέρας μου με το προϊγουμενο βέκτρα που είχαμε είχε κάνει 55.000km χωρίς να αλλάξει τακάκια και μετά από ελεγχο σε συνεργείο του είπαν ότι τα τακάκια έχουν πολύ ψωμί ακόμα!!Που να δεις οι τελευταίες Corolles πως τα εξαφανίζουν τα τακάκια Ένας τύπος που έχει μαγαζί με ανταλλακτικά δίπλα στην ΤΟΥΟΤΑ στεργίου μου λέει πως έχει κάνει χρυσές δουλειές με αυτές
Εγώ έβαλα τα mintex (από τον τύπο εκεί) τα απλά με 30 ευρώ και τα έβαλα τσάμπα και στην ΤΟΥΟΤΑ ζητάν γύρω στα 75-80 ευρώ αν θυμάμαι καλά... Για να δούμε αυτά πόσο θα αντέξουν για να συγκρίνω με τα μαμά που με έβγαζαν δε με έβγαζαν για 20.000κμ ...
-
χαχαχαχαχαχαχαχα
καννίβαλοι.ioa:P -
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Που να δεις οι τελευταίες Corolles πως τα εξαφανίζουν τα τακάκια Ένας τύπος που έχει μαγαζί με ανταλλακτικά δίπλα στην ΤΟΥΟΤΑ στεργίου μου λέει πως έχει κάνει χρυσές δουλειές με αυτές
Εγώ έβαλα τα mintex (από τον τύπο εκεί) τα απλά με 30 ευρώ και τα έβαλα τσάμπα και στην ΤΟΥΟΤΑ ζητάν γύρω στα 75-80 ευρώ αν θυμάμαι καλά... Για να δούμε αυτά πόσο θα αντέξουν για να συγκρίνω με τα μαμά που με έβγαζαν δε με έβγαζαν για 20.000κμ ...
Αυτό είναι τουλάχιστον απογοητευτικό για τις Ε12.
Αν σκεφτείς ότι στην 111 (G6) που έχω εγώ ακόμα δεν έχω αλλάξει τακάκια με 90.000χλμ
Στο τελευταίο service μου είπαν (σε εξουσιοδοτημένο) ότι ακόμα έχουν 10.000 με 15.000 χλμ.
Και όντως φρενάρει ακόμα όπως στην αρχή... -
Τα παλιά τακάκια (δηλαδή πριν 10 χρόνια) είχαν αμίαντο και γι' αυτό έχουν πια απαγορευτεί. Αλλά ο αμίαντος έχει εκπληκτικές ιδιότητες, γι' αυτό βαστάνε τόσο πολύ.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?