-
210 Ευρώ για ένα Λεόν 1.8Τ στα 33.000 χμ.
-
Seat Ibiza 1.4lt - 2002
Μεγάλο service στα 30.000χλμ με κόστος 204 ευρώ.Τα κερατιάτικα περιλαμβάνουν τα κλασσικά, δηλαδή
Λάδια, φίλτρα, καθαρισμός πίσω φρένων(!), επιδιόρθωση στο ντουλαπάκι συνοδηγού (που δεν είχε τίποτα), υγρό πληστικής (που είχα συμπληρώσει και μου είπαν ότι έβαλαν ειδικό υγρό για προστασία από άλατα/κρύο!!), καθαρισμός γκαζιού, σφήξιμο αμαξώματος (καλές μαλακίες δηλαδή - τέλος πάντων), αλλαγή μπουζί
Και επίσης συμπλήρωμα ψικτικού + ροδέλα για για μικρή (ελάχιστη) διαροή που υπήρχε, η οποία ροδέλα κοστολογήθηκε 1 ευρουδάκι γιατί θα ήταν καταπληκτικής ποιότητας μάλλον.
Εμένα εξωφρενικό μου φαίνεται 204 ευρώ, άσε που πέφτει και μία 100-άρα για μικρό service (κάθε 7.500χλμ). Δηλαδή πάνω από 300 ευρώ κάθε 15.000χλμ.
Εν τω μεταξύ μόλις βγήκα από εγγύηση και σκέφτομαι τις επιλογές μου, αλλά ποιον να εμπιστευτείς την σήμερον ημέρα;
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
πέφτει και μία 100-άρα για μικρό service (κάθε 7.500χλμ).Κάνουν στο 'μικρό' τίποτα παραπάνω από αλλαγή λαδιών; Αμφιβάλλω...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
πέφτει και μία 100-άρα για μικρό service (κάθε 7.500χλμ).
Κάνουν στο 'μικρό' τίποτα παραπάνω από αλλαγή λαδιών; Αμφιβάλλω...
Πως δεν κάνουν... έλεγχο 4 σημείων, υγρά πληστικής (ενδιαφέρονται πολύ να έχω καθαρά τζάμια) και όλο και κάποια βλακεία θα βρουν.
Το θέμα είναι, πως μπορεί κανείς να εμπιστεφθεί τον κάθε (ψετο)επαγγελματία. Εγώ ευχαρίστως θα παρατούσα την αντιπροσωπεία, όμως που να πάω;
-
Για το μεγαλο σερβις του Corsa 1000cc 2003 μοντελο, ζητανε από 160-250 3-4 εξουσιοδοτημένα που κοίταξα.... Αν θέλει και τακάκια ζητάνε extra 90 ευρω.... ρε παιδια πολλά δεν είναι 90 ευρώπουλα για ενα ζευγάρι τακάκια;;;;
περιμένω να τελειώσει η εγγύηση και αν θα ξαναπάω σε εξουσιοδοτημένο....φτύστε με....
αυτά -
Εγώ είχα μια φαεινή (νομίζω) ιδέα και ρώτησα το εξής εδώ:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 137#225137
Για δες και τις απαντήσεις. -
Λοιπόν, έψαξα τα έγγραφα από service που συνηθίζω να κρατάω και έχω να πω ότι ο καθένας χρεώνει ό,τι του κατέβει και όσο του κατέβει. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω για εργασίες σε Seat Ibiza 1.4lt (2002) με λίγα σχόλια.
Απρίλιος 2003 Μικρό Service 7.500χλμ (ΑυτοΔύναμη)
Λιπαντική συντήρηση 18,50
Λάδι Divinol 30,44 ( να υποθέσω ότι είναι το χειρότερο; )
Φίλτρο λαδιού 7,16
Καθαριστικό παρμπρίζ 0,71
Γράσο-λιπαντικά-σπρέι 1,38
ΣΥΝΟΛΟ 68,67 ευρώΣεπτέμβριος 2003 Μεγάλο Service 15.000χλμ (ΑυτοΔύναμη)
Τακτική συντήρηση 48,10
Καθαρισμός γκαζιού 14,80
Φίλτρο καμπίνας 7,40
Φίλτρο αέρος 18,31
Φίλτρο βενζίνης 10,62
Φίλτρο λαδιού 7,05
Φίλτρο 15,20 ( αδιευκρίνιστο φίλτρο – πόσα υπάρχουν τελικά; )
Λάδι Divinol 30,00
Καθαριστικό παρμπρίζ 1,26
Καθαριστικό καρμπυλατέρ 4,29
Γράσο-λιπαντικά-σπρέι 2,03
Βίδα 0,90 (Δεν ξέρω που την έβαλαν, αλλά την χρέωσαν!)
ΣΥΝΟΛΟ 188,76 ευρώΑύγουστος 2004 Μικρό Service 22.500χλμ (Μακρής)
Εργασία 13,27
Λάδι Divinol 34,48 (ακριβότερο αν και περιλαμβάνει έκπτωση 15%!)
Φίλτρο λαδιού 7,10
Καθαριστικό παρμπρίζ 0,71
Αναλώσιμα 0,34
ΣΥΝΟΛΟ 55,93 ευρώΔεκέμβριος 2004 Μεγάλο Service 30.000χλμ (Μακρής)
Τακτική συντήρηση 71,74
Φίλτρο λαδιού 7,05
Φίλτρο αέρος 18,76
Φίλτρο βενζίνης 10,83
Λάδι Divinol 21,55 (ξαφνικά φθήνυνε)
Μπουζί AFT 22,27
Αναλώσιμα 0,36
Βίδα 1,11 (400 δραχμές η βίδα παρακαλώ!)
Ροδέλα 0,24 (!!!)
Υγρό πλυστικής 1,23
Καθαρισμός γκαζιού 17,94
Καθαρισμός πίσω φρένων 22,42
Ηλεκτρολόγος 3,54 (επειδή άλλαξε λέει τη βίδα – ευτυχώς που δεν έπαθε λουμπάγκο από την υπερπροσπάθεια να πληρώνω και το νοσοκομείο!!!!)
ΣΥΝΟΛΟ 204 ευρώΜάλλον έχω πληρώσει ουκ ολίγα κερατιάτικα. Τώρα που το βλέπω, αυτό το πέμπτο αδιευκρίνιστο φίλτρο τι μπορεί να είναι ρε παιδιά; Ο γνωστός φόρος ΑΠ (αν περάσει; ) στα εστιατόρια;
Αλήθεια, λάδια που να κρατάνε πάνω από 7.500 χλμ δεν υπάρχουν;
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Αλήθεια, λάδια που να κρατάνε πάνω από 7.500 χλμ δεν υπάρχουν;
Έμαθε τώρα και η Seat να γδύνει τους πελάτες της. Το Group-Davelis παρέχει και στα νεότερα μέλη του οδηγίες ληστρικής εκμετάλλευσης.
Αν η ερώτησή σου δεν είναι ρητορική, τα συνθετικά λάδια κρατάνε (βάσει των προδιαγραφών τους) 30.000 χλμ.
-
Yandr, θα επιχειρήσω να βρω τα έγγραφα από τα σέρβις προς σύγκριση... 204€ για 1400άρι;
-
Skoda Felicia.Kαθε 10.000khm.50ευρω για 4tlλαδια, 3φιλτρα(αερος,λαδιου,βενζινης), τακακια(Ferodo), μπουζι(champion).100 ευρω η καδενα χρονισμου και τα 2 γραναζια(καθε 100.000). Μονο ανταλλακτικα.Εργατηκα λογο επαγγελματος δεν πληρωνω.(Μηχανικος γαρ )Και απο αξιοπιστια....ΔΕΝ σπαει ΔΕΝ χαλαει.Κοβει και 45.000khm τον χρονο!!!!Και μην πει κανεις οτι εδω μιλαμε για αμαξια και οχι για γκαζιερες. .Α!!! Και με 150ευρω 4αδα αμορτισερ(BOGE SPORT)
-
[quote='funkyreverend']Yandr, θα επιχειρήσω να βρω τα έγγραφα από τα σέρβις προς σύγκριση... 204
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ιδέα από λάδια. Οι προδιαγραφές που δίνει ο κατασκευαστής αφορούν τα χειρότερης δυνατής ποιότητας που δέχεται το αυτοκίνητο, ή οι προδιαγραφές είναι άσχετες από το πόσο διαρκούν;Οι προδιαγραφές είναι μέσα στο βιβλιαράκι του αυτοκινήτου. Πας σε ένα μαγαζί που έχει ποικιλία λαδιών και κοιτάς στο πίοω μέρος του ντενεκέ αν καλύπτει τις προδιαγραφές που λέει το βιβλιαράκι. Αυτό είναι όλο. Δεν χρειάζεται να πας σε καλύτερο, και βέβαια ούτε σκέψη για χειρότερο.
Όσο για τα χιλιόμετρα, 7500 είναι εντάξει για ημισυνθετικό. Με συνθετικό φτάνεις τα 15000. Για να πιάσεις 30000 θέλει λιπαντικό τύπου Long Life, που δεν το δέχονται όλοι οι κινητήρες. -
FIAT PUNTO HGT
Σερβις 30,000 κμ
κοστος 271 euro.
-Λαδια
-Μπουζι
-Φιλτρο αερος
-Φιλτρο λαδιου
-ζυγοσταθμιση
-Εργασιααλλαγη εντος εγγυησης
-Ηλεκτρικο συστημα κρεμαγιερας
-Μπαταρια. -
To θέμα είναι αν αξίζει να πληρώσεις τα παραπάνω λεφτά για τα long life αν δεν κάνεις 30000 χλμ το χρόνο αφού και πάλι στο χρόνο θα πρέπει να αλλάξεις λάδια.
Ενημερωτικά πάντως για 4lt full συθετικά Total πληρωσα τον Αύγουστο 25 ευρώ. Για τα Divinol πολλά μου φαίνονται τα 30 και 28 που έχεις πληρώσει. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
To θέμα είναι αν αξίζει να πληρώσεις τα παραπάνω λεφτά για τα long life αν δεν κάνεις 30000 χλμ το χρόνο αφού και πάλι στο χρόνο θα πρέπει να αλλάξεις λάδια.
Ενημερωτικά πάντως για 4lt full συθετικά Total πληρωσα τον Αύγουστο 25 ευρώ. Για τα Divinol πολλά μου φαίνονται τα 30 και 28 που έχεις πληρώσει.Για 15000 χιλ θέλω να κρατάνε, να γλυτώσω το μικρό service που θεωρώ απατεωνιά.
-
Ο χρήστης DIMITRIS CHRISTOFORIDIS έγραψε:
αλλαγη εντος εγγυησης
-Ηλεκτρικο συστημα κρεμαγιεραςΤυχερέ, εμένα μου χάλασε 3 μήνες μετά τη λήξη της εγγύησης... Τελικά φαίνεται ότι χαλάει συχνότερα από το συνηθισμένο.
-
Προσφατα στο δικο μου, στο σερβις των 22500χλμ, που εχει:
λαδια 10/40
φιλτρο λαδιουκοστος 53,53ε
-
Τελικά για corsa c, 1000cc σερβις στα 30.000κμ
Πλήρωσα 210 και αλλαξα
Τακακια εμπρος, λάδια (ημισυνθετικα-θα τα ξανααλλάξω μετα από 7,500)
Φιλτρο λαδιού,βενζινης, αιρ κοντισιον,
μπουζι,
καθαρισμος πισω φρενων,
ρυθμιση χειροφρενου,
μπαταρια κλειδιου κεντρικου κλειδωματος (!!!!)αν δεν ειχα βαλει τακακια θα ειχα πληρωσει 130 ευρω...
πως σας φαίνεται; -
Tα divinol ειναι μια χαρα λάδια (για λαδια να κοιτατε τις προδιαγραφές,τα ISO και τα διαφορα standarts,και οχι αν υποστηριζουν την Χ ομαδα στην F1) και θα αντεξουν 30.000 χλμ και παραπανω,αλλα το φίλτρο δεν αντέχει πανω απο 30.000 οποτε αναγκαστικα κανεις αλλαγή.
-
Αν το σέρβις του corsa ήταν και τριετίας, λογικό είναι το ποσό. Τα τακάκια μου φάνηκαν ακριβούτσικα.
Τη μπαταρία του κλειδώματος την αλλάζεις και μόνος σου.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?