-
Σημερα εκανα το πρωτο σερβις σε Hyundai i10 1.2, 75 ευρω στην αντιπροσωπεια
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Αν έχεις κάτι στείλε μου ένα πμ μιας και πρέπει να αλλάξω και τα άλλα προληπτικά τώρα
Mε τα χλμ που κάνεις εκεί σε βλέπω για φίλτρα/λάδια/μπουζί/λάστιχα κάθε λίγο.
διορθώθηκε
Τον χρόνο βγαίνω γύρω στα 25.000, απλά γίνονται όλα μαζεμένα σε διάφορες εξορμήσεις.
Μέχρι τώρα τα σερβις γίνονταν στην ελλάδα, μόνο 3 φορές έχω αλλάξει λάδια εδώ -
Μπροστά τακάκια+αισθητήρας, συμπλήρωση φρέον/λαδιού και εργατικά 90Ε
Ασταδιάλα τα επίσημα, οι εργατοώρες και τα μόμπιλολάιφ τους πλέον -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Μου έκανε εντύπωση που στο τέλος τα μπουλόνια τα βίδωσε με ροπόκλειδο!
Πρώτη φορά στα χρόνια που οδηγάω είδα άνθρωπο να βιδώνει σωστά μπουλόνια τροχών...εμενα να δεις ποση εντυπωση μου εκανε οταν μου το εκαναν αυτο στην ελλαδα
Μου το έκαναν 1η φορά στην subaru Πειραιώς. Αν θυμάμαι σωστά η σωστή ροπή είναι 8 κιλά.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Μου έκανε εντύπωση που στο τέλος τα μπουλόνια τα βίδωσε με ροπόκλειδο!
Πρώτη φορά στα χρόνια που οδηγάω είδα άνθρωπο να βιδώνει σωστά μπουλόνια τροχών...εμενα να δεις ποση εντυπωση μου εκανε οταν μου το εκαναν αυτο στην ελλαδα
Μου το έκαναν 1η φορά στην subaru Πειραιώς. Αν θυμάμαι σωστά η σωστή ροπή είναι 8 κιλά.
Με ροποκλειδο και με σταυρο εχω δει εγω να σφυγγουν.Στο βουλκανιζατερ του πατερα μου δεν εχουν και εξυπηρετουντε με σταυρο.
-
Ο σταυρός είναι σίγουρα προτιμότερος απ το αερόκλειδο...
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Τουλάχιστον χάλασε σε ωραία τοποθεσία. Ωραία η Loch Carron
Η τιμή πάντως δε μου φάνηκε και τραγική (εκτός κι αν έχω συνηθίσει να μου τον πιάνουν ). Για παράδειγμα, αλλαγή υγρών φρένων στο audi, 50 ευρώ (χωρίς ιδιαίτερο κόπο από μέρους τους... απλά το αυτοκίνητο έπιανε χώρο στο συνεργείο μέχρι να στραγγίξουν οι σωληνώσεις).
Φίλε μου 50ε, για ½ λίτρο υγρά φρένων, και 5 λεπτά εργασία?.
Το στραγγίξουν οι σωλήνες, θα το εκλάβω σαν ανέκδοτο!.
Και ερωτώ ο εγώ ο ‘κουτός!, σου εξέδωσε απόδειξη ανταλλακτικών + παροχή υπηρεσίας + ενοικίαση χώρου?!!.
Αχ ρε παλικάρια, μάλλον είμαι πολλή κουτός, για να μην πω τίποτα χειρότερο, με καθημερινές προσελεύσεις, που δεν της έχουν 3 ελευθέρα συνεργεία, πρέπει να δουλεύω ακόμη!.
Antonis-team.94 ευρώ για αλλαγή στις βαλβολίνες σε επίσημο εξουσιοδοτημένο.
-
καλησπέρα και από εμένα καινούργιο μέλος. είπα να ξεκινήσω από εδώ . λοιπόν έχω το ford s-max 2,5 -08/2006 .έχω κάνει περίπου 42000 χλμ. στα σέρβις σε εξουσιοδοτιμένο συνεργείο το μεγαλύτερο ποσό που πλήρωσα ήταν 225 ευρώ στο μεγάλο σέρβις που άλλαξαν και μπουζί. μού φαίνονται λογικές οι τιμές ,δέν ξέρω αν κάποιος άλλος έχει διαφορετική άποψη !
-
Εκει που χτυπαει η ford ειναι στο τεταρτο service.Εμεις πληρωσαμε 300αρα.
-
Γιατί δεν το πηδήξατε και εσείς; Από το 3ο κατευθείαν 5ο.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σήμερα έκανα το πρώτο service στο iQ αφού συμπλήρωσα 15.000 χλμ.
Λάδια , φίλτρο λαδιού ,καθαριστικό φρένων ,υγρό παρμπρίζ και εγασία 98,88 ευρώ.Παράγγειλα και φίλτρο καμπίνας ....68 ευρώ ίδια τιμή με το φίλτρο καμπίνας της F430 το οποίο είναι και πενταπλάσιο σε μέγεθος...
σε ποια αντιπροσωπεια?
ρωταω γιατι εγω για celica ts για ακριβως τα ιδια πραγματα πληρωνω 88ε με 5 λιτρα λαδι και οχι 4 νομιζω που χρεωνουν για το iq -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σήμερα έκανα το πρώτο service στο iQ αφού συμπλήρωσα 15.000 χλμ.
Λάδια , φίλτρο λαδιού ,καθαριστικό φρένων ,υγρό παρμπρίζ και εγασία 98,88 ευρώ.Παράγγειλα και φίλτρο καμπίνας ....68 ευρώ ίδια τιμή με το φίλτρο καμπίνας της F430 το οποίο είναι και πενταπλάσιο σε μέγεθος...
Αλήθεια η F430 κάθε πόσα km χρειάζεται service και τι αλλάζουν?Φαντάζομαι ότι θα είναι κ τα ανταλλακτικά αντίστοιχα της τιμής του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Γιατί δεν το πηδήξατε και εσείς; Από το 3ο κατευθείαν 5ο.Επρεπε!!!!
-
Καλησπερα σε όλους
1ο σερβις (χρόνου) σε skoda fabia 1,4 σημείωση (ΟΧΙ σε αντιπροσωπεία)
4l λάδια 5w30 fuchs συνθετικά 32 ευρώ απο ιντερνετικο κατάστημα
φίλτρο λαδιού 5 ευρώ από συνοικιακο μαγαζι.
λοιποί έλεγχοι σε πιέσεις ελαστικών -ρεζερβας -κτλ
η πλάκα είναι ότι ο μηχανικός δεν ήθελε να μου πάρει τίποτα αφου πηγαίνουμε ολα τα αμάξια της οικογένειας εκεί.Με τα χίλια ζόρια αφησα 5 ευρώ στο παιδί που είχε για βοηθο που έκανε τους ελέγχους
ΣΥΝΟΛΟ 42ευρω
ΥΓ1:ΔΕΝ πατάω ποτέ για σερβις σε αντιπροσωπείες είτε προκειτε για παπακι ειτε για αμάξι.
ΥΓ2:Δεν μπορώ να διανοηθώ τα ποσά που διάβάζω εδω μέσα. -
Ο χρήστης Gabriel22 έγραψε:
ΥΓ1:ΔΕΝ πατάω ποτέ για σερβις σε αντιπροσωπείες είτε προκειτε για παπακι ειτε για αμάξι.
ΥΓ2:Δεν μπορώ να διανοηθώ τα ποσά που διάβάζω εδω μέσα.βέβαια όταν θα χρειαστεί (ώ μη γένητο φυσικά ) να επικαλεστείς την εγγύηση του αυτοκινήτου (όσο είναι αυτό καινούριο και έχει εργοστασιακή εγγύηση), θα σε χαιρετήσουν κι αυτοί...
Γι'αυτό και οι περισσότεροι πάνε σε αντιπροσωπείες.Όταν ισχύει η εγγύησή σου, δυστυχώς 'αναγκάζεσαι' να πας σε αντιπροσωπεία.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ2:Δεν μπορώ να διανοηθώ τα ποσά που διάβάζω εδω μέσα.βέβαια όταν θα χρειαστεί (ώ μη γένητο φυσικά ) να επικαλεστείς την εγγύηση του αυτοκινήτου (όσο είναι αυτό καινούριο και έχει εργοστασιακή εγγύηση), θα σε χαιρετήσουν κι αυτοί...
Γι'αυτό και οι περισσότεροι πάνε σε αντιπροσωπείες.Όταν ισχύει η εγγύησή σου, δυστυχώς 'αναγκάζεσαι' να πας σε αντιπροσωπεία.
συμφωνα με την ευρωπαικη νομοθεσια οχι.αν γινονται τα προβλεπομενα και ο μαστορας συμπληρωνει βιβλιαρακι δεν εχεις θεμα.
βεβαια θα στη πουνε και θα πρεπει να τρεξεις
-
συμφωνα με την ευρωπαικη νομοθεσια οχι.αν γινονται τα προβλεπομενα και ο μαστορας συμπληρωνει βιβλιαρακι δεν εχεις θεμα.
βεβαια θα στη πουνε και θα πρεπει να τρεξεις
μωρέ αν σου κάτσει, άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Θεωρητικά αν χρησιμοποιείς γνήσια ανταλλακτικά και λάδια κτλ-κτλ-κτλ, ναι είσαι 'νόμιμος' και ισχύει η εγγύησή σου αλλά άντε να αποδείξεις πχ ότι σε όλες τις αλλαγές λαδιών έβαζες τα προβλεπόμενα λάδια, τα προβλεπόμενα φίλτρα μπουμπλε-μπουμπλε-μπουμπλε και ακόμα και να τα αποδείξεις στο τέλος μπορεί και πάλι κάτι άλλο να σκαρφιστούν και να ξεκινάς ένα τρέξιμο από την αρχή χωρίς να υπάρχει έστω ένα φως στο τούνελ που να σου δείχνει έστω το αίσιο τέλος στον αγώνα που θα κάνεις για να αποδείξεις ότι εσύ έκανες τα προβλεπόμενα.Εδώ εγώ έκανα στην αντιπροσωπεία επί 7,5 χρόνια σέρβις, στην αντικατάσταση του συμπλέκτη έγινε κάποια μ@λ@κί@ και τρέχαμε να αποδείξουμε ότι δε φταίγαμε εμείς που έσπασε το καβούκι του σασμάν μαζί με 2 γρανάζια κτλ-κτλ...και στο τέλος ΔΕΧΤΗΚΑΝ να πληρώσουμε μόνο τα εργατικά...
φαντάσου να γινόταν αυτό σε 'έξω' συνεργείο?Θα είχα βάλει το χέρι μου βαθιά στην τσέπη (καινούριο το σασμάν έκανε 4000€ χωρίς τοποθέτηση )...Τέλοσπάντων...ο καθένας κάνει τις επιλογές του και επιλέγει και τι ρίσκα θα πάρει.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Δηλαδή θα σου πούν επειδη αλλαξες λαδια -φιλτρα σε δικό σου μηχανικό δεν σε καλύπτουμε??
Φίλε μου ας πουν ότι θέλουν οι κοινοτικοί νόμοι υπερισχύουν των αντιπροσώπων .Ευτυχώς στην Ευρώπη μερικοί σκεφτονται και τους καταναλωτές σαν ανθρώπους με δικαιώματα και όχι σαν ζώα.Στο κάτω κάτω σε τέτοια περίπτωση ο μηχανικός μου θα μιλήσει με την αντιπροσωπεία και όχι εγω.Αν θυμάμαι καλά ο κοινοτικος νόμος περι τεχνικής υποστηριξης σε αντικείμενα που καλύπτονται από εγγύηση προβλέπει παχυλή αποζημίωση,άρα σε περίπτωση αρνησης κάλυψης ας το κάνουν γραπτώς και τα υπολοιπα θα τα δουμε. -
κοινοτικος νομος 1400/2002 'block exemption' και ισχυει αυτο που λεει ο garbriel δοκιμασμενο προσωπικα
το smartaki μου δεν εχει παει ποτε αντιπροσωπεις και ομως οταν χαλασε η μιζα η ΕΚΚΑ μου την αλλαξε εντος εγγυησης.-
-
αν γινονται τα προβλεπομενα και ο μαστορας συμπληρωνει βιβλιαρακι δεν εχεις θεμα.Το δικό μου που δεν έχει βιβλιαράκι και γίνονται όλα ηλεκτρονικα?
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?