-
Δεν ειναι τυχαιο που τα διαστηματα αλλαγης ακομα και σε τουρμπο κινητηρες ειναι τεραστια, πχ η vw λεει 90.000χλμ.
-
ε
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
αν μπορει να το φυσιξει ρε παιδια γιατι να το αλλαξει,για να δινει τσαμπα λεφτα
εγω στον εκσκαφεα το φυσαω 5-6 φορες τον χρονο και μετα το πεταω.
και μιλαμε για πετρελαιοκινητηρα που χρειαζεται πολυ αερα οχι οπως η βενζινα που θελει πολυ λιγο.Όσο και να το φυσάς οι μικροπόροι έχουν κλείσει και δεν ανοίγουν, όταν περιορίσεις τη ροή του φίλτρου σε ποσότητα αέρα, ο MAP ή ο MAF ανάλογα το αυτοκίνητο διαβάζει τη διαφορά και φτωχαίνει το μίγμα, αν πηγαίνεις τσίτα για πολλή ώρα μπορεί να πάρεις τα πιστόνια στο χέρι από φτωχό μίγμα, επίσης επειδή η ποσότητα του αέρα υπολείπεται οπότε η ECU διαβάζει λιγότερο αέρα και δεν δίνει το απαραίτητο καύσιμο για την ζητούμενη ισχύ εμείς πατάμε κι άλλο γκάζι αφού δεν πάει το ρημάδι με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση, το ανάποδο συμβαίνει με τα ελεύθερα φίλτρα, υπάρχει περίσσεια αέρα και και σε πολλά αυτοκίνητα η ECU δεν μπορεί να προσαρμόσει πάνω από ένα όριο τους παλμούς στα μπέκ και έχουμε και εκεί φτωχό μίγμα με τον ίδιο κίνδυνο.
Εσύ μη το πετάς, άσε όμως τους άλλους να κάνουν αυτό που πρέπει. Η αξία του χάρτινου φίλτρου ( το οποίο εγώ νομίζω ότι είναι και το καλύτερο ) είναι ελάχιστη μπροστά στην αύξηση της κατανάλωσης ή ακόμα και του κινδύνου ζημιάς στο μοτέρ αν το κυνηγάμε.
Δεν υποτίθεται πως με το βουλωμένο φίλτρο θα περνά λιγότερος αέρας και τα ηλεκτρονικά θα ρυθμίζουν ανάλογα το ψεκαζόμενο καύσιμο... ώστε τελικά να μην έχουμε ούτε αυξημένη κατανάλωση αλλά απλά ίσως μείωση της max ιπποδύναμης (ροπής γενικότερα)?
Θέλω να πω πως οι αισθητήρες καλώς μειώνουν την παροχή καυσίμου αφού περνάει λιγότερος αέρας
... και κατ'επέκτασιν αφού ψεκάζουν λιγότερο καύσιμο δεν έχουμε αυξημένη κατανάλωση.
Σωστά βέβαια λες πως εμείς θα πατήσουμε περισσότερο γκάζι, εφόσον όμως τα ηλεκτρονικά κάνουν σωστά τη δουλειά τους (και γιατί να μην την κάνουν?) ο κινητήρας θα δέχεται σωστή αναλογία αέρα/καυσίμου και δε θα μας καίει περισσότερο.
Τελικά δηλαδή το ότι το βουλωμένο φίλτρο αέρα, μεταξύ άλλων, αυξάνει και την κατανάλωση μάλλον δεν ισχύει για τα σύγχρονα αυτοκίνητα!+1
Όταν φυσάς με αέρα το φίλτρο, καταστρέφεται.
Σκίζεται και γεμίζει μικρές τρύπες και μετά περνάει όλη η σκόνη στον κινητήρα - το φίλτρο δεν γεμίζει ποτέ.Καλύτερα να βγάζεις το φίλτρο και να το τινάζεις ελαφρά από την σκόνη αλλά όχι αέρα με πίεση.
-
Καλησπέρα,
Σέρβις 2ετίας (μόνο 20000ΚΜ έχει εν τω μεταξύ) στο Opel Astra H 1.4 προχθές, στην αντιπροσωπεία Opel του Κιλκίς:
Λάδια Ημισυνθετικά 10W40
Φίλτρο Λαδιού
Φίλτρο Αέρος
Φίλτρο Καμπίνας επιβατών
Μπουζί
Κάρτα ΚαυσαερίωνΚόστος = 150 Ευρώ
ΥΓ: Το ίδιο σέρβις στην αντιπροσωπεία των Σερρών κόστιζε 260 Ευρώ
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Δεν ειναι τυχαιο που τα διαστηματα αλλαγης ακομα και σε τουρμπο κινητηρες ειναι τεραστια, πχ η vw λεει 90.000χλμ.και εγώ έπρεπε να αλλάζω στο IV κάθε χρόνο και 15,000 χιλιόμετρα???
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Δεν ειναι τυχαιο που τα διαστηματα αλλαγης ακομα και σε τουρμπο κινητηρες ειναι τεραστια, πχ η vw λεει 90.000χλμ.
και εγώ έπρεπε να αλλάζω στο IV κάθε χρόνο και 15,000 χιλιόμετρα???
εμενα στα 30.000 χλμ μου αλλαξαν φιλτρο αερα, καμπινας, λαδιου(αλλαξα και λαδια αρα υποχρεωτικα) και βενζινης
μηπως με εκλεψαν γιατρε μου?τα φιλτρα λαδιου και βενζινης δε μου τα εδωσαν πισω φυσικα , αλλα τα αλλα 2 που μου τα εδωσαν πισω ηταν πεντακαθαρα
στο citroen βρωμιζε αρκετα το φιλτρο αερα και το τιναζα, στο audi που δε μπορω να βρω που ειναι ωστε να το βγαλω και δεν το χα τιναξει ποτε μου εκανε εντυπωση που ηταν τοσο καθαρο
μηπως ηταν απλα καθαρο στο ματι?επισης να τονισω οτι σε εμβαδο του s3 ειναι τεραστιο σε σχεση με του c2
ασχετη τεχνικη ερωτηση : στους κινητηρες τουρμπο ο αερας που τραβαει η τουρμπινα φιλτραρεται απο το φιλτρο αερα?
-
ναι
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ασχετη τεχνικη ερωτηση : στους κινητηρες τουρμπο ο αερας που τραβαει η τουρμπινα φιλτραρεται απο το φιλτρο αερα?
Ναι, οποτε το προτεινομενο 90k της vw ειναι παααααααααααααρα πολυ ειδικα για τους τουρμπο κινητηρες.
-
1ο Σέρβις στο φοκους, 12.200 χλμ. Μετά από έρευνα το πήγα στον Στάθη στην Χρυσαυγή. Πιο φτηνός ήταν ο Τσαλικιδης στα Γιαννιτσά, αλλα΄είχα κι άλλες δουλειές...Λοιπόν
Λάδι(5-30)=32,39
Φίλτρο λαδιού=6,12
Φίλτρο καμπίνας=22,06
Καθαριστικό παρμπιζ=2,05εργασία=46,41(1,3 ώρες χ 30 +ΦΠΑ)
Σύνολο δλδ 107 ευρώ.
Έπλυναν την μηχανή και την έριξαν ένα προστατευτικο πλαστικό. Κλασικά έλεγχος και λιπανση κινουμενων μερών. Πήγα μια βολτα με τον μαστορα για να δουμε το αμάξι. Δεν είχε φασαρία μπορούσες να βλέπεις το τι κάνουνε και να τους ρωτάς, ενώ συζήτησα και την αλλαγή της πεταλούδας με μια μεγαλύτερη...
Δεν μου άρεσε που μου έβαλαν τα δικά τους πλαίσια πινακίδων, χωρίς να με ρωτήσουν(ΟΚ θα τα βγάλω άλλωστε). Δεν μου έδωσαν πίσω το λάδι που περίσεψε, αν και στο τιμολογιο δεν αναφέρει πόσα λίτρα χρέωσαν παρά γενικά τεμάχια 1.
ΥΓ και μια κάρτα καυσαερίων ένα 10ρικο... -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Εν πρώτης φίλε μου, βγάλε το συμβολακι!. 10 εύρο λέει το υπουργείο να χρεώνουμε την κάρτα ΚΕΚ + το φπ.
Ο συνάδελφος αποτι μας περιέγραψες ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΟΣ. Το λαδάκι που περισσεύει το βαστάμε για να λαδώνουμε της πόρτες και τα πεντάλ σου, καθώς και να συμπληρώνουμε λίγο λάδι, όταν έρχεσαι για δωρεάν έλεγχο, και δεν το χρεώνουμε!.
10000 αυτοκίνητα τουλάχιστον κυκλοφορούν με το antonis-team. Κανέναν δεν ρώτησα να το βάλω, και κανένας δεν δυσφόρησε. Μάλλον ο συνάδελφος έπεσε σε δύσκολο πελάτη!!.
Εάν ο γιαννιώτης είναι φθηνότερος από τον φύλο συνάδελφο Στάθη, τότε το μόνον που σου λέω ΠΡΟΣΕΧΕ.
antonis-team.Το πλαίσιο είναι κοροϊδια! Την επόμενη φορά έτσι και μου το ξανα αλλάξουν θα τους ζητήσω 100€ διαφημιστικές δαπάνες
Το λάδι το πλέρωσε οπότε πάει σε αυτόν, δλδ αμα δε χρειαστεί να συμπληρώσει? Χάρισμά σας ?
Την ΚΚ τη πλήρωσα πριν ένα μήνα 8€ -
Εν πρώτης φίλε μου, βγάλε το συμβολακι!. 10 εύρο λέει το υπουργείο να χρεώνουμε την κάρτα ΚΕΚ + το φπ.
Ο συνάδελφος αποτι μας περιέγραψες ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΟΣ. Το λαδάκι που περισσεύει το βαστάμε για να λαδώνουμε της πόρτες και τα πεντάλ σου, καθώς και να συμπληρώνουμε λίγο λάδι, όταν έρχεσαι για δωρεάν έλεγχο, και δεν το χρεώνουμε!.
10000 αυτοκίνητα τουλάχιστον κυκλοφορούν με το antonis-team. Κανέναν δεν ρώτησα να το βάλω, και κανένας δεν δυσφόρησε. Μάλλον ο συνάδελφος έπεσε σε δύσκολο πελάτη!!.
Εάν ο γιαννιώτης είναι φθηνότερος από τον φύλο συνάδελφο Στάθη, τότε το μόνον που σου λέω ΠΡΟΣΕΧΕ.
antonis-team.Αντώνη, το συμβολάκι πήγαινε για το λάδι. Ναι 10 ευρώ + το ΦΠΑ πλήρωσα κάρτα καυσαερίων, το είχε και γραμένο στον τοίχο για τις τιμές των εργασιών. 30 ευρώ η ώρα, 90 ευρώ αλλαγή συμπλέκτη, 12 ευρώ τακάκια εμπρός, 60 ευρώ αλλαγή 4 αμορτισέρ, 20 ευρώ ζυγοστάθμιση, 30 ευρώ ευθυγράμιση...+ ΦΠΑ ενοείτε και μιλάμε για επίσημη αντιπροσωπεία.
Για το λάδι που λες, η προηγούμενη αντιπροσωπεία που είχα αλλάξει ενδιάμεσα μου έδωσε πίσω από το 5λιτρο όσο περίσεψε και να σκεφτεις ήταν σαν δώρο η αλλαγή λαδιών, δεν την πλήρωσα. Η αλλαγή του πλαισίου πινακίδας δεν είναι διαφήμιση, διαφήμιση είναι η καλή δουλειά που γίνεται και την λες και σε άλλους. Για τις τιμές είχα κάνει πρώτα έρευνα αγοράς και για τα ίδια πράγματα μου ζητούσαν 13ο ευρώ, 120 ευρώ, 105(εδώ που πήγα) και 95 ευρώ αλλά έπρεπε να κάνω 100χλμ πήγαινε-έλα. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ρε παιδια δε μας αρεσει το πλαισιο, συμφωνοι
δε σας ενοχλει ομως να ακουμπαει η πινακιδα στη λαμαρινα?Ρε συ qsisvts, γιατί κι εσένα δεν έχει αφρολέξ (του κ@λου και αρκετά λεπτό) πίσω από την πινακίδα?Τι ενοχλείσαι?
Επιπλέον...πες ότι κάνει σημάδι (που δε θα κάνει αλλά πες...), θα τη βγάλεις ποτέ για να το δεις?Υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσεις χωρίς πινακίδες για να είναι άσχημο?Προσωπικά έχω τσακωθεί αρκετές φορές για το πλαίσιο στις πινακίδες.
Θα ακουστώ υπερβολικός αλλά αν κάθε φορά που πάω στο συνεργείο, μου βγάζουν τις πινακίδες για να βάλουν το πλαίσιο (και τις ξαναβάζουν) και κάνω κι εγώ την ίδια διαδικασία αντίστροφα στο σπίτι για να βγάλω το πλαίσιο...συγνώμη δηλαδή...σε δουλειά να βρισκόμαστε? Και πες εγώ είμαι τυχερός, αφού υπάρχουν ήδη τρύπες στη λαμαρίνα και δεν χαλάνε οι 'βόλτες'...Για να μπούμε στη λογική μιας πινακίδας που στηρίζεται σε πλαστικό προφυλακτήρα (πχ Golf IV και V)? Μπορεί με την πρώτη φορά να μην μεγαλώσει αμέσως η τρύπα, αλλά βάλε-βγάλε (και φυσικά 'σφίξε' για να μην τρίζει η πινακίδα)...κάποια στιγμή θα χρειαστεί να βάλω μεγαλύτερες βύδες γιατί οι τρύπες θα 'κλωτσίσουν'.(μη γελάτε...στο Golf IV που είχα μετά από 9 χρόνια και 2,5 φορές το χρόνο επίσκεψη στο συνεργείο χρειάστηκε να βάλω μεγαλύτερες λαμαρινόβιδες αφού οι τρύπες στον προφυλακτήρα είχαν 'μπουργανέψει' από το βίδωσε-ξεβίδωσε ) Και γιατί όλο αυτό?Για να μου βάλουν πάνω στο αμάξι μου το δικό τους διαφημιστικό χωρίς να με ρωτήσουν.
Αμάξι μου είναι, περιουσία μου είναι και όπως και να το κάνουμε πρέπει να με ρωτήσεις αν θες να βάλεις κάτι πάνω στο αμάξι μου.
Μήπως ξεχνάμε λίγο που είναι τα όρια?Επιπλέον...όταν πληρώνω 4lt λάδι (ή 5 ή 6 ή 7) απαιτώ να λάβω στα χέρια μου το λάδι που περίσσεψε.Όχι γιατί είμαι τσιγκούνης ή σπαστικός αλλά γιατί το πλήρωσα.Αν έφερνα το δικό μου λάδι, αγορασμένο από έξω (και μάλιστα το ίδιο λάδι σε πιο χαμηλή τιμή), δε θα μου έμενε μια μικρή ποσότητα?
Και τέλος...πόσο λάδι πια χρησιμοποιείται για να λαδώνετε τσάμπα τις πόρτες των πελατών?(που σε μένα συγκεκριμένα σε 3 διαφορετικά εξουσιοδοτημένα συνεργεία που έκανα service στο παλιό μου αμάξι -δηλαδή τακτικός πελάτης-, όσες φορές ζήτησα να ρίξουν κάτι στην πόρτα του οδηγούγια να μην τρίζει με χρέωσαν κανονικότατα 5€ - όσο κάνει δηλαδή όλο το μπουκαλάκι με το σπρέι σιλικόνης )
και για να μιλήσω συγκεκριμένα και όχι με λόγια του αέρα:
Το δικό μου αμάξι παίρνει 3,5lt (άντε να είναι 3,6lt) λάδι και αγοράζω (αναγκαστικά και το καταλαβαίνω αυτό) 4lt, αφού δεν υπάρχουν μπουκαλάκια του μισού λίτρου.Άρα από το δικό μου (μονο) αμάξι περίσσεψαν 500ml.
Τώρα...Για να καταναλώσεις τα 500ml που έμειναν από το δικό μου λάδι σε λαδώματα πορτών κτλ, θα πρέπει να λαδώνει ο άλλος πόρτες ως του χρόνου (τουλάχιστον)!!!Δικαιολογία είναι αυτό που λες antwnis-team για να γλιτώνουν γλιτώνουν λεφτά από τα έξοδα των υλικών των service (ενώ στα έσοδα όλα ρολόι ). Και δε μιλάμε μόνο για το δικό μου αμάξι!Σε κάθε συνεργείο μπαίνουν τουλάχιστον 40 αμάξια (και λίγα λέω) καθημερινά μέσα...
Φαντάσου ότι κάθε 7 αλλαγές λαδιών (περίπου), αν δε δώσουν το λάδι που περισσεύει πίσω, έχουν βγάλει μία ακόμα αλλαγή 'τσάμπα' (από θέμα εξόδων υλικών). Μην ακούω λοιπόν ότι το χρησιμοποιούν για τσάμπα(?) διευκολύνσεις σε πελάτες γιατί πραγματικά και 3χρονο παιδί μπορεί να βρει καλύτερη δικαιολογία. -
Δυστυχως φιλε στην ελλαδα με τα μαστορια , το νομισμα σχεδον παντα καθεται ορθιο. Και παντα μιλαμε για καποιον που εχει καποιες παραπανω απαιτησεις και ξεχωριζει τα συνθετικα απο τα ορυκτελαια, οχι αυτον που παει γιατι ο μαστορας ειναι 'φιλαρακι' και κανει ωραιο καφε .... Οποτε αν βρεις τεσταρισμενο καλο μηχανικο δεν τον αφηνεις ουτε σε αφηνει. Οι πιθανοτητες να φας δαγκωμα απο αγνωστο ειναι περισσοτερες IMHO...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Σε κάθε συνεργείο μπαίνουν τουλάχιστον 40 αμάξια (και λίγα λέω) καθημερινά μέσα...
Φαντάσου ότι κάθε 7 αλλαγές λαδιών (περίπου), αν δε δώσουν το λάδι που περισσεύει πίσω, έχουν βγάλει μία ακόμα αλλαγή 'τσάμπα' (από θέμα εξόδων υλικών). Μην ακούω λοιπόν ότι το χρησιμοποιούν για τσάμπα(?) διευκολύνσεις σε πελάτες γιατί πραγματικά και 3χρονο παιδί μπορεί να βρει καλύτερη δικαιολογία.Πολύ σωστά!
-
Αλλαγή λαδιών σε εξουσιοδοτημένο Opel 72 ευρώ. Το τσίμπησαν και δεν μου άρεσε. Είχα 1,5 χρόνο να τ' αλλάξω, βγήκε ένδειξη για αλλαγή.
Συνοφρυώνομαι όπως και η Φώτο του μεγάλου ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, διότι δεσμεύομε.
Αγορά το 5/30 της opel 20ε . κέρδος 100% 40ε λιανική. Το 95% των ελεύθερον συνεργείων δεν παίρνει αμοιβή για την αλλαγή.
Τα εξουσιοδοτημένα 53ε ανωτάτη λιανική + 10,07 φπα, σύνολο 63,07. εργασία 5ε φπα 0,95 = 5,95 + 1ε η ροδέλα της τάπας ΣΥΝΟΛΟ 70.02.
Η τιμές που χρεώνουν τα εξουσιοδοτημένα, καθορίζονται από της μητρικές εταιρίες.
Οι τιμές που χρεώνονται από τους ελεύθερους, υπόκεινται σε φορολογικό έλεγχο, βάση του οποίου και καθορίζετε ο φορολογικός συντελεστής μας!.
Είχες 1,5 χρόνια να το αλλάξεις. Σίγουρα δεν το θέλεις το αυτοκίνητο!!.
Antonis-team.Καταρχήν ο λόγος που πάω σε εξουσιοδοτημένο ακόμα είναι η εγγύηση. Μπορεί να μην υποχρεώνομαι από το νόμο, αλλά για μερικές δεκάδες ευρώ προτιμώ να μην ακούω ιστορίες αν τα φτύσουν κάποια ακριβά μηχανικά μέρη.
Τα λάδια αυτά, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, αρκούν για 30.000 χλμ ή για 2 χρόνια ή όποτε βγάλει ένδειξη ο υπολογιστής.
Εγώ είχα κάνει στον 1,5 χρόνο λιγότερα από 15.000 χλμ και βγήκε η ένδειξη. Δεν έλειπε ούτε γραμμούλα λάδι, το χρώμα ήταν αρκετά ανοιχτό ακόμα και σίγουρα ο κατασκευαστής κάτι ξέρει όταν σου δίνει προδιαγραφές, αφού αν του καούν μερικές εκατοντάδες κινητήρες θα πληρώσει πολλά, χώρια η δυσφήμιση. -
Για τα πλαίσια, αυτοκόλλητα κλπ-->http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=35970
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αλλαγή λαδιών σε εξουσιοδοτημένο Opel 72 ευρώ. Το τσίμπησαν και δεν μου άρεσε. Είχα 1,5 χρόνο να τ' αλλάξω, βγήκε ένδειξη για αλλαγή.
Συνοφρυώνομαι όπως και η Φώτο του μεγάλου ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, διότι δεσμεύομε.
Αγορά το 5/30 της opel 20ε . κέρδος 100% 40ε λιανική. Το 95% των ελεύθερον συνεργείων δεν παίρνει αμοιβή για την αλλαγή.
Τα εξουσιοδοτημένα 53ε ανωτάτη λιανική + 10,07 φπα, σύνολο 63,07. εργασία 5ε φπα 0,95 = 5,95 + 1ε η ροδέλα της τάπας ΣΥΝΟΛΟ 70.02.
Η τιμές που χρεώνουν τα εξουσιοδοτημένα, καθορίζονται από της μητρικές εταιρίες.
Οι τιμές που χρεώνονται από τους ελεύθερους, υπόκεινται σε φορολογικό έλεγχο, βάση του οποίου και καθορίζετε ο φορολογικός συντελεστής μας!.
Είχες 1,5 χρόνια να το αλλάξεις. Σίγουρα δεν το θέλεις το αυτοκίνητο!!.
Antonis-team.Καταρχήν ο λόγος που πάω σε εξουσιοδοτημένο ακόμα είναι η εγγύηση. Μπορεί να μην υποχρεώνομαι από το νόμο, αλλά για μερικές δεκάδες ευρώ προτιμώ να μην ακούω ιστορίες αν τα φτύσουν κάποια ακριβά μηχανικά μέρη.
Τα λάδια αυτά, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, αρκούν για 30.000 χλμ ή για 2 χρόνια ή όποτε βγάλει ένδειξη ο υπολογιστής.
Εγώ είχα κάνει στον 1,5 χρόνο λιγότερα από 15.000 χλμ και βγήκε η ένδειξη. Δεν έλειπε ούτε γραμμούλα λάδι, το χρώμα ήταν αρκετά ανοιχτό ακόμα και σίγουρα ο κατασκευαστής κάτι ξέρει όταν σου δίνει προδιαγραφές, αφού αν του καούν μερικές εκατοντάδες κινητήρες θα πληρώσει πολλά, χώρια η δυσφήμιση.συνηθως οταν βγαινουν τα μεγαλα προβληματα εισαι εκτος εγγυησης
και μην ξεχναμε οτι οι περισσοτεροι(αν οχι ολοι) ευρωπαιοι κατασκευαστες δινουν τα 2 χρονια εγγυηση που τους επιβαλλει η ΕΕ.
τα υπολοιπα συνηθως τα δινουν οι αντιπροσωποι. -
το οποιο απ'οσο βλεπω τον τελευταιο καιρο το εκοψαν
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ είχα κάνει στον 1,5 χρόνο λιγότερα από 15.000 χλμ και βγήκε η ένδειξη. Δεν έλειπε ούτε γραμμούλα λάδι, το χρώμα ήταν αρκετά ανοιχτό ακόμα και σίγουρα ο κατασκευαστής κάτι ξέρει όταν σου δίνει προδιαγραφές, αφού αν του καούν μερικές εκατοντάδες κινητήρες θα πληρώσει πολλά, χώρια η δυσφήμιση.αλήθεια, τί βλέπει ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου και βγάζει την ένδειξη?
κοιτάει τα στατιστικά του πως δουλεύει το αμάξι (στροφές, ώρες λειτουργίας) ? -
μηπως με καποιον τροπο μετραει και το ιξώδες του λαδιου;
γιατι λογικα το διαστημα δεν θα ειναι το ιδιο αν βαλεις απλο ή συνθετικο λαδι...
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?