-
1ος του '04, ιμάντα θέλει στα 90.000.Θα ήθελα να το πουλήσω αλλά με τα χρήματα που θα πάρω δεν βρίσκω κάτι ανάλογο σε επιδόσεις και οδική συμπεριφορά, εκτός αν επιλέξω κάτι ποιό παλιό το οποίο μάλλον θα είναι πολύ κοστοβόρο σε βενζίνη και συντήρηση.
-
σήμερα λάδια και φίλτρο λαδιού, ροδέλα τάπας κάρτερ, στο πόλο, 38 euro, με τα περαστικά.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
σήμερα λάδια και φίλτρο λαδιού, ροδέλα τάπας κάρτερ, στο πόλο, 38 euro, με τα περαστικά.καλά τι λάδια έβαλες; ηλιέλαιο;
-
Στο Corolla, λάδια, τακάκια μπροστά και παραφλού 100€
-
Ποσα € χρειαζομαι να 'γεμισω' φρεον σε ενα πουντο ('03)?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
σήμερα λάδια και φίλτρο λαδιού, ροδέλα τάπας κάρτερ, στο πόλο, 38 euro, με τα περαστικά.
καλά τι λάδια έβαλες; ηλιέλαιο;
aral bluetronic 10w-40
στην αρχή σκέφτηκα να πάρω από το σούπερ μάρκετ κανένα ηλιέλαιο... θα έχει μέσα αυτοκινήτου σκέφτηκα, αλλά η πωλήτρια μου είπε πως τα ηλιέλαια είναι καθαρά και δεν έχουν προσμείξεις ορυκτέλαιου. οπότε απογοητεύτηκα
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ποσα € χρειαζομαι να 'γεμισω' φρεον σε ενα πουντο ('03)?Περιπου 50€ κοστιζει η συντηρηση κλιματιστικου.
-
σε picanto service 45000χλμ με τακακια μπρος πισω 230 euro..
-
Πρόταση:
Δε θα ήταν καλό να ταξινομηθούν κάπως οι εμπειρίες μας από τα σέρβις?
Πχ κατά κατασκευαστή και κατά μοντέλο από κάτω.
Ωστε να υπάρχει ένα πλήρες και ενημερωμένο αρχείο? -
Επισης να λεμε και τι αλλαξαμε στο σερβις.Ενα ξερο 'σερβις στα 50000χλμ με τακακια' δεν λεει τιποτα γιατι δεν ξερουμε τι αλλο εχει αλλαχτει.
-
Πόσο λέτε να κάνει το μοτέρ του πίσω καθαριστήρα σε Fiat Tipo;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πόσο λέτε να κάνει το μοτέρ του πίσω καθαριστήρα σε Fiat Tipo;Σίγουρα είναι το μοτέρ; Ψάξτο λίγο πριν το αλλάξεις! Δες πχ με ένα πολύμετρο αν φέρνει ρεύμα κλπ κλπ. Κατά τ' άλλα, μην το αγοράσεις καινούριο, πήγαινε καμιά Φρατζή και θα βρεις λογικά εύκολα...
-
Λογικά φτάνει ρεύμα γιατί ακούω το ρελέ (?), πυκνωτή (?) (ό,τι έχει τέλος πάντων) που κάνει κλακ μια φορά αλλά μετά δεν παίρνει μπροστά. Θα το δοκιμάσω πάντως αυτό που λες με ένα πολύμετρο για παν ενδεχόμενο.
Σίγουρα δε σκόπευα να πάω στην αντιπροσωπεία να μου το τοποθετήσουν, δε νομίζω να είναι τόσο δύσκολο να βγει, απλά αναρωτιόμουν αν μιλάμε για 20 € ή για 120 €.
Υ.Γ. Μην ανησυχείς, δε θα σε πάρω με τις ντομάτες, πολλά πράγματα τα φτιάχνω μόνο μου. Προφανώς και δεν αξίζει σε αμάξι αυτής της ηλικίας να τρέχεις στο συνεργείο για ψιλοδουλειές...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πόσο λέτε να κάνει το μοτέρ του πίσω καθαριστήρα σε Fiat Tipo;
Σίγουρα είναι το μοτέρ; Ψάξτο λίγο πριν το αλλάξεις! Δες πχ με ένα πολύμετρο αν φέρνει ρεύμα κλπ κλπ. Κατά τ' άλλα, μην το αγοράσεις καινούριο, πήγαινε καμιά Φρατζή και θα βρεις λογικά εύκολα...
Τελικά δε μου στοίχισε κάτι η επισκευή παρά κάποιες ώρες εργασίας.
Έβαλα στο on τον καθαριστήρα και τι να δω. Το κύκλωμα που ρυθμίζει το ρυθμό κίνησης του καθαριστήρα δούλευε κανονικά και έκανε τσικ-τσακ, αντί να κουνιέται όμως ο καθαριστήρας αναβόσβηναν τα φώτα της πινακίδας Μιλάμε για πολύ ΚΑΓΚΟΥΡΟκατάσταση!!!
Έσβησα τον καθαριστήρα και άναψα τα φώτα και είδα ότι άναβαν όλα τα φώτα εκτός των φώτων της πινακίδας. Ωχ λέω, βραχυκύκλωμα.
Λύσαμε το μισό αυτοκίνητο με τον πατέρα μου, εμφανίσαμε όλες τις καλωδιώσεις και τελικά βρήκαμε ένα κομμένο καλώδιο. Αυτό αποδείχτηκε ότι συνδεόταν και με το μοτέρ του καθαριστήρα. Ενώσαμε τις κομμένες άκρες και όλα δουλεύουν άψογα.
Εγώ αυτό που θέλω να μου πει κάποιος πιο έξυπνος ηλεκτρολόγος από εμένα είναι πώς στο καλό με ένα κομμένο καλώδιο όχι απλά δε δούλευε ο καθαριστήρας (που θα ήταν το φυσιολογικό), αλλά μεταφέρθηκε στα φώτα της πινακίδας το περιοδικό σήμα ενεργοποίησης-απενεργοποίησης
-
Δεν έχουν όλα τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου 2 καλώδια στην αποκλειστική τους χρήση, θα χρειαζόντουσαν πολύ περισσότερα καλώδια από όσα υπάρχουν τώρα. Σε κάθε αμάξι είναι διαφορετικά, φαίνεται στο ηλεκτρικό διάγραμμα του αυτοκινήτου (πχ από μια γρήγορη ματιά που έριξα στο στο σιβίκ μου θα μπερδευόντουσαν τα φώτα της όπισθεν).
Παλιά (που οι ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων ήταν χειρότεροι) συχνά έβλεπες αμάξια που τα φλας δούλευαν κανονικά όσο δεν πατούσε φρένο ο οδηγός, μετά άρχιζαν να ανάβουν άλλα αντί άλλων (με μειωμένη ένταση).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Παλιά (που οι ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων ήταν χειρότεροι) συχνά έβλεπες αμάξια που τα φλας δούλευαν κανονικά όσο δεν πατούσε φρένο ο οδηγός, μετά άρχιζαν να ανάβουν άλλα αντί άλλων (με μειωμένη ένταση).Εγώ γιατί συνεχίζω να τα βλέπω συχνά στην Πάτρα?
-
μηπως εχει κανει κανεις το σερβις των 30000 χλμ σε passat 1.6 fsi για να μου πει τι εδωσε ωστε να ξερω ποσο θα με γδαρουν??και οι κατοχοι τωνν golf με τον ιδιο κινητηρα δεκτοι
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
μηπως εχει κανει κανεις το σερβις των 30000 χλμ σε passat 1.6 fsi για να μου πει τι εδωσε ωστε να ξερω ποσο θα με γδαρουν??και οι κατοχοι τωνν golf με τον ιδιο κινητηρα δεκτοιΠάντως σε αντιπροσωπεία της skoda που είχα πάει το δικό μου octavia 5 1.6fsi(ίδιος κινητήρας) το service των 30.000 ήταν κάπου στα 180 ευρόπουλα.Πρίν 1 χρόνο περίπου όμως.
Επειδή ρώτησα και για το service των 60.000 που νομίζω κουτσά στραβά ήταν παρόμοιο με αυτό των 30.000 μου ζητούσαν 260 ευρώπουλα και έτσι πήρανε το μπούλο.
Πήγα αλλού......
Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
Υ.Γ Ασχετο λίγο αλλά ο πεθερός μου με BORA 1.6 πήγε στον Μανδύλα i think για service των ίδιων χλμ. και του ζήτησαν πάνω απο 300.Οπότε έσω ετοιμος. -
180 για σέρβις των 30k; Τι αλλάζουν;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
180 για σέρβις των 30k; Τι αλλάζουν;Λάδια
Μπουζί
Φίλτρο αέρος
Φίλτρο βενζίνης
Φίλτρο A/C
Φίλτρο Λαδιού.Αυτά όσον αφορά τα αναλώσιμα.
Τα υπόλοιπα είναι τα εργατικά+κάποιοι ντεμέκ οπτικοί έλεγχοι που υποτίθεται
κάνουν αλλά έχω μεγάλες αμφιβολίες.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?