-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
File mou to 1600ari me ta 150 kai 180 aloga DEN eine montelo tis Subaru alla apotiximeni metapiisi ergostasiakou aftokinitou tis Ellinikis antiprosopias i opia eftixos katalave to lathos tis ki esto arga diorthose fernontas oti kiklofori ki ekso.
Prota rotise kalitera/mathe kai meta krine, kai to leo telios filika xoris kamia dosi ipokrisias/kakias, pros theou!
Fisika ki otan milas gia Subaru enois toulaxisto to torino 2litro afou afto eine pou kiklofori pagkosmios ki oxi ta 'Ellinika' 1600aria!Oson afora tis leptomeries pou les se aftes tis ousias den pasxi pouthena opos katharistires provoleon, filtro energou anthraka, provoleis ksenon, paxia moketa klp se kapies alles omos pou aneferes sigoura kai pasxi poli afou den exi 6 aerosakous opos to neo Punto (merikous sigoura den tous xriazete oso ena Punto ) esthitires vroxis (poso anagki tous eixes mexri protinos i poso apretitoi sou eine?) ki alla sigxrona parafernalia alla den trizi oso ki an eine sfixti i anartisi tou ki oso ki an tou feronte akarda oi idioktites tou oute psofane ta ilektronika tou opos simveni se OLA aneksartitos proelefseos aftokinita pou eine fortomena me aftomatismous vlepe trantaxto paradigma Mercedes, BMW!
Fisika kai milo gia tis ekdoseis WRX kai STI afou akomi kai to dilitro DEN sigkrinete logo kivikon, tetrakinisis, timis klp me aplo 16ari antistixo montelo.Antitheta den xalaei i kremagiera tou oute keei anetia flantza kefalis opos kanan kai kanoun arketa Astra, den pefti mesa stin porta to parathiro xoris na ksanasikonete apo xalia plastiko mixanismo pou esto kai meta apo dio genies Golf den allaksane toulaxiston sta therma klimata, den keei esthitires lamda oute egkefalous kai kikloma aerosakou opos ta Germanika en genei kai pio eidika ta VW, den allazi kathe xrono diaforous sensores opos sxedon ola osa forane Bosch (px Saxoralla) oute tripane oi tholoi tou me mia pio skliri anartisi, den perni nero plenontas to moter tou apo tis 'pipes' ton mpouzi opos arketa Reanault kanoun ki exoun os antalaktiko/lisi pipes Denso (!!!), den katastrefi prokatalites opos polla Alfa oute ksevafoun oi profilaktires tou opos distixos akomi kanoun kapia Fiat, den ksekolane ta plastika tou klp, den trivonte ta telia kata ta alla ilika stis xirolaves ton thiron opos pathenoun ta 'Germanika' Seat klp klp klp
Exo apira paradigmata na sou aparithmiso alla se prokalo apo osous gnostous exis na mou peis pia ta provlimata ton Subaru (OXI Ellinika 1600 sturbo), telios eilikrina?
Na sou ta po ego lipon, ta prin MY00 eixan provlima me to mass air flow pou itan apo ta liga parts Bosch kai ithele allagi meta apo 50-100.000km eno polla spasan moter eksetias aftou kai kapia MY01-02 vgazan provlima sinithos se cam position sensor xoris omos alles epiptoseis! Episis ta STI vgazan thorivo apo ta piso amortiser logo up side down sxediasis ki apetousan taktiki lipansi sto sigkekrimeno simio.
Aftes eine oi megales vlaves ton Subaru, ipopsin, me POLI xiroteri metaxirisi apo ola mazi ta Golf!
Ki an theoris to S3 mi antiprosopeftiko digma piotitas esoterikou kai kilisis tote pio eine (stin idia katigoria me WRX/STI) ta GTV, Delta klp?
Afta exoun piotita kilisis? Kai vevea sigkrinis anomia pragmata, na se rotiso ki ego me ti sira mou ti xronous tha egrafe ena Golf, Focus klp i mipos eine aneksartita metaksi tous?Ta Amerikanika crash tests ginonte me perisotera km apo ta Evropaika parepiptontos, gia to an eine pio xalara den to ksero ki an thes ipodikse mou pou to lei afto gia na to diavaso kai efxaristos apodexome tin apopsi sou (des ki edo ena 'aftokinito dekaetias' opos to les pos ta paei sta crash tests, kai malista paratheti ta apla dilitra Impreza ki oxi ta WRX/STI: http://www.nhtsa.dot.gov/cars/testing/ncap/
http://www.nhtsa.dot.gov/cars/testing/n ... tings2.cfm)Eine thema epilogon, protereotiton alla ki optikis ton pragmaton, pistepse me!
Den drepi dafnes aptis piotitas ki emfanisis mesa ekso, eipame eine san agrotiko alla me ousia.Ego as poume protimo kati to opio tha me paei panta aprovlimatista ston proorismo mou, den tha me taleporei me mikrovlaves, opote thelo tha tou pino to aima xoris na mou paraponethi kai tha mporo na pernao 'apo pano' akomi kai iperaftokinita exontas dosi to 1/3-1/4 ton xrimaton pou afta kostizoun ki exontas poli perisoteri energitiki asfaleia (afou tin theoro kata poli simantikoteri apo tin pathitiki afou eine proliptiki ton atiximaton ki oxi epikouriki).
Alithia sinodigises pote se klasiko glistero Elliniko dromo me grigoro tetrakinito kai kalo odigo sta pidalia?
An oxi keros eine ki isos anatheorisis kapies aksies sou, oxi giati eine lathos aparetita alla giati iparxoun poloi logoi gia tous opious ena Cheese burger eine xirotero apo ena souvlaki sta karvouna
Poli efxaristos na se kano mia volta opote thelisis kai malista stin kontini sou glisteri diadromi, ton Xortiati!
JIMΤα 1600αρια Turbo γνωριζω πολυ καλα πως ειναι της ελληνικης αντιπροσωπειας, οπως επισης γνωριζω το ποσο ταλαιπωρουν τους ιδιοκτητες τους (ελληνικη βελτιωση...). Λαθος μου εαν δεν εγινε αντιληπτο, αλλα ο μονος λογος που τα ανεφερα ειναι καθαρα για τον υπολογισμο τιμης του διλιτρου.
Επειδη θιχτηκαν θεματα αξιοπιστιας και επειδη πιστευετε πως τα ευρωπαικα ειναι τοσο ποια ζημιαρικα... οριστε... εδω ειναι και η Corrola, εδω και το Mazda 3 που δεν εχουν παραθυρα να πεφτουν και πλαστικα που αλλαζουν δερμα (φυσικα δεν τα αρνουμεθα... ειναι αληθεια).
Σχετικα με την ασφαλεια... εδω με πιασατε αδιαβαστο (το παραδεχομαι... ναι) μιας και εγιναν αρκετες δομικες αλλαγες απο το μοντελο του 2002 και βλεπω πως σε crash test περιπου αντιστοιχου των Ευρωπαικων το αποτελεσμα ηταν καλο.
Εδω απλα να σημειωσω πως το NHTSA crash test ειναι με full frontal επαφη και 56κμ/ωρα.... σαφεστατα πολυ ποιο χαμηλων προδιαγραφων απο το off set του Euroncap (40% επαφη και 64κμ). Ψαχνοντας ομως... βρηκα το http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=145 του οποιου οι προδιαγραφες δειχνουν να ειναι ιδιες με του Ευρωπαικου. Ισως υπαρχουν καποιες μικρες διαφορες στην αξιολογηση και εκτελεση... αλλα σε γενικες γραμμες φαινεται ΟΚ.Eine thema epilogon, protereotiton alla ki optikis ton pragmaton, pistepse me!
Den drepi dafnes aptis piotitas ki emfanisis mesa ekso, eipame eine san agrotiko alla me ousia.Σε αυτο συμφωνουμε απολυτα... Εγω γι αυτο δεν μιλαω για διαφορικα, αναρτησεις κλπ κλπ... γιατι σαν οικογενειακο αμαξι υπαρχουν και αλλες προτεραιοτητες. Και επειδη θιχτηκε το ζητημα να το δουμε το διλιτρο ως απλο οικογενειακο, γι αυτο και το βλεπω απο αλλη οπτικη γωνια. Αν θες να το πηγαινεις... οπως πολυ σωστα ανεφερε ο Lefos και εγω με τα 2 χερια θα ψηφιζα Scooby (και δεν μπορεις να πιστεψεις ποσο μετανοιωσα που δεν πηρα αυτο και πηγα και πηρα την μπουρουχα την Sportcoupe που με ταραξε στις ζημιες, πραγματα αδιανοητα ακομα και για τον μπλε κουβα μου)
Περι του S3... αναφερομαστε στο παλιοτερο S3 σωστα? Οχι στα σημερινα TFSI η RS3.
Περι Fuji κλπ κλπ... εδω πιστευω πως τα παραλατε λιγακι. Αλλο το να φτιαξω διαστημοπλοιο και αλλο το αμαξι. Διαφορετικες οι απαιτησεις και οι αναγκες. Στο ενα μπορει να μην υπαρχει θεμα κοστους, στο αλλο πρεπει να κρατησεις χαμηλα το κοστος, το βαρος κλπ κλπ.... δεν πανε οι space engineers να σχεδιασουν σασι για το Impreza. Επισης μην αναφεστε τοσο υποτιμητικα στην Hyundai γιατι και αυτη ειναι βιομηχανικος κολλοσος, πλουσια σε τεχνολογια... ασχετα το αν αυτη τεχνολογια δεν καταληγει και στο dept. αμαξιων...
Αυτα σε γενικες γραμμες...
ps: Να κανουμε διαγωνισμο στην αναβαση Χορτιατη? Εγω με το Punto και κλειστα τα ματια... και εσυ Theo με το Impreza (Καλα ντε... μην βαρας, πλακα κανω)
-
Σου δίνω περιθώριο να είσαι δυο στροφές μπροστά, σου αρκεί εφόσον όλη η διαδρομή δεν έχει πάνω απο 8-9 στροφές;
Φυσικά σε ώρα που δεν θα έχει κίνηση κατά προτίμηση πολύ πρωινή! -
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Σου δίνω περιθώριο να είσαι δυο στροφές μπροστά, σου αρκεί εφόσον όλη η διαδρομή δεν έχει πάνω απο 8-9 στροφές;
Φυσικά σε ώρα που δεν θα έχει κίνηση κατά προτίμηση πολύ πρωινή!ψηνεσε για χολομωντα???
-
Σίγουρα όχι αυτή την εποχή αν και δεν τον ξέρω καθόλου το Χολομώντα ενω έχει χαλάσει και πολύ κι η άσφαλτός του όπως είδα στο Rallye!
Κάτι άλλο επειδή πολλοί θεωρούν άσχετη και μικρή εταιρεία την Subaru δείτε πόσων άλλων τεραστίων εργοστασίων αυτοκίνητα εξοπλίζει με τα διαφορικά της:
http://www.uvc.co.jp/ και πατάτε στο products (Fuji Univance λέγεται η θυγατρική και για να μην ψάχνεστε θα δείτε από Nissan Pathfinder, PickUp, Toyota RAV, NEO Vitara, Renault Kangoo, Honda CRV/HRV, πολλά μοντέλα Lexus, διάφορα φορτηγάκια, κλαρκ, ερπυστριοφόρα, κούρσες και πολυμορφικά μέχρι την γνωστή τετρατροχη γουρούνα της Honda να φοράνε τα διαφορικά της)
Ή τους άγνωστους-μικρούς συνεργάτες της μιας και την κάνετε σύγκριση με τη Hyundai: http://www.fhi.co.jp/about/english/partner/index.html
Γι'αυτό και γράφω πιο πάνω πρώτα διαβάζουμε ενημερωνόμαστε και μετά μιλάμε!
JIM -
http://www.subaru.de/showroom/impreza/i ... airbag.htm
http://www.subaru.de/showroom/impreza/i ... frames.htm
http://www.subaru.de/showroom/impreza/i ... eibenw.htm
Σας παραθέτω 3 link για τις σιγουριά τον Impreza,
δυστυχώς είναι στα γερμανικά αλλα οποιος θέλει να τα διάβαση μπορεί να τα μετάφραση με κάποιον μεταφραστή από το internet.Jim νομίζω άσκοπα χάνεις την ώρα σου, η παροιμία λέει, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια
-
Παίδες αν δεν κάνω λάθος τα Subaru είναι απο τα πιο ασφαλή γιαπωνέζικα... Θυμάμαι μια περίοδο που το Forester ηταν το ασφαλέστερο στην κλάσση του.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Παίδες αν δεν κάνω λάθος τα Subaru είναι απο τα πιο ασφαλή γιαπωνέζικα... Θυμάμαι μια περίοδο που το Forester ηταν το ασφαλέστερο στην κλάσση του.Νομίζω πως είναι ακόμα. Μόνο αν απειληθεί από το καινούριο RAV...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Λοιπον... περι Impreza που ελεγα και μου τα φαγε ο server.Ελεγα λοιπον, πως ουτε ειμαι οπαδος των αεροτομων, ουτε των πειραγμενων, μαλιστα δηλωνω φανατικα οπαδος 'μαμας'. Εαν παψουμε να βλεπουμε το Impreza ως ενα 'φτερουγατο τερας' του οποιου θα πινουμε το αιμα... ειλικρινα δεν βλεπω πως θα μπορουσε να σταθει αναμεσα στον νορμαλ ανταγωνισμο. Το Impreza ειναι γερασμενο και περαν της τετρακινησης... δεν βλεπω πουθενα να υπερτερει.... ουτε στο μεσο ορο δεν φτανει. Απο χωρους? Απο απτη ποιοτητα? Απο προσοχη στην λεπτομερια? εξοπλισμο? Ασφαλεια? Ποιοτητα κυλισης? που? τι? Και ειδικα στις τιμες που πωλητε... εχεις πολυ καλυτερες και φρεσκιες επιλογες για ενα μεσο αμαξι.
Η αποψη μου αφορα καθαρα το πως το βλεπω σαν ενα μεσο αμαξι. Σαν ενα WRX η STi αλλαζει το ζητημα γιατι εκει εχουμε αλλες προτεραιοτητες.
Ωπα ρε μαγκα ειμαστε κι απ το ιδιο χωριο!!!!!!
καλα τα λες και εχεις δικιο.εσυ παντα να αγοραζεις απο τα φρεσκα!!!
ασε τα impreza για αυτους που δεν γνωριζουν.
μη μας ανοιγεις τα ματια.
Ε ΛΕ Ο Σ
συντοπιτη.......Ημαρτον!!!!!!! -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
[quote='ps: Να κανουμε διαγωνισμο στην αναβαση Χορτιατη? Εγω με το Punto και κλειστα τα ματια... και εσυ Theo με το Impreza (Καλα ντε... μην βαρας, πλακα κανω)
τωρα .....κιτρινισαμε σα φλουρια
-
Εγω διαφωνω με τον Ξιμ Θεο για την ασφαλεια των ιμπρεζα.
Δες εδω http://www.streamload.com/Andreas_A/wrxwreck.wmvΕνα μικρο τρακαρισμα ειχε ο ανθρωπος και καταφερε να γρατζουνιστει..
Και η σχετικη συζητηση στο NASIOC
Το πρωτο ποστ ειναι του ατυχησαντα.Τωρα, τι θεση εχει το ιμπρεζα στα κρας τεστ μου ειναι αδιαφορο.
-
-
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ενος Impreza και μιλω για το 'οικογενειακό¨ WRX 2.0 225bhp, είναι οταν έρθει η ώρα της αλλαγής, έχεις ανεβάσει τόσο πολύ τα standards που δεν θα ξερεις τι να αγοράσεις !!!!!!
-
Ο χρήστης aspan έγραψε:
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ενος Impreza και μιλω για το 'οικογενειακό¨ WRX 2.0 225bhp, είναι οταν έρθει η ώρα της αλλαγής, έχεις ανεβάσει τόσο πολύ τα standards που δεν θα ξερεις τι να αγοράσεις !!!!!!Φυσικά και ξέρεις, STi
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ενος Impreza και μιλω για το 'οικογενειακό¨ WRX 2.0 225bhp, είναι οταν έρθει η ώρα της αλλαγής, έχεις ανεβάσει τόσο πολύ τα standards που δεν θα ξερεις τι να αγοράσεις !!!!!!
Φυσικά και ξέρεις, STi
Ή αν θες κάτι πραγματικά καλό, EVO!
-
3,2,1 παμε για 29081 φορα STi vs evo
-
Ο χρήστης Stoukerman έγραψε:
3,2,1 παμε για 29081 φορα STi vs evoΓια πλάκα το πα, μην σφαχτούμε πάλι!
-
3,2,1 παμε για 29081 φορα STi vs evoΜιλάνε κι οι φακάτηδες που απο Subaru πήραν EVO και για avatar προτιμούν 5αράκι turbo ενώ 'λοξοκοιτάνε' και στα Αγγλικά kit cars!
-
Σσστ,
κρυβε λογια Ξιμακο -
Σσστ,
κρυβε λογια Ξιμακοστελιο ξεκινα να σφυριζεις αδιαφορα........
-
Μπορεί να έχω καθυστερήσει 1-2 σελίδες αλλά νομίζω ότι δεν χρειάζονται υποθέσεις για την τιμή του απλού 2λιτρου αφού αυτή είναι επισήμως γνωστή και αρχίζει από 25500.
Μπορεί να είναι πιο ακριβό από τα διάφορα δικίνητα με τα οποία το συνέκριναν αλλά νομίζω ότι ήταν λάθος η σύγκριση. Όποιος πάει για Subaru ξέρει ότι είναι τετρακίνητο και είναι και αυτός ένας λόγος που το αγοράζει και που δέχεται να πληρώσει κάτι παραπάνω. Άρα η σύγκριση θα πρέπει να γίνει με τα άλλα τετρακίνητα οπότε πλέον με την εξαίρεση κυρίως της παλαιότητας από τιμή κλπ χαρακτηριστικά νομίζω είναι πολύ ανταγωνιστικό.
Επίσης μπλέκετε πολύ στις συγκρίσεις την απλή με τις γρήγορες εκδόσεις και δεν βγαίνει εύκολα συμπερασμα....
Νεο Impreza