-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Επειδη μενω στο υψος της ΑΒΑΝΑ στην Κιφησιας περνω παντα τα ΜΜΜ για να παω κεντρο... μαλιστα δε τα Εξπρεςς Χ14, Ε14 Ε7 Ακομα και τα τρολευ που πανε μουσειο, η 550 για να παω προς Συγγρου, ειμαι πολυ τυχερος να εχω αυτες τις επιλογες και ετσι τις αξιοποιω... Νομιζω οτι η λωριδα αρχιζει απο το ψυχικο και μετα.... διασταυρωση Εθνικης Αντιστασεως και κηφισιας.... και οτι περνουν πολυ περισσωτερα απο 15 την ωρα... σε αλλες περιοχες δεν ξερω αλλα προσωπικα σε 20 λεπτα ειμαι Συνταγμα... Παρατηροντας δε τα πλαινα ΙΧ το λεωφορειο τα ξεπερνα...... Ειδικα δε τα Εξπρεςς... ξεπερνουν και τα κανονικα.... Εχω προσπαθησει απειρες φορες να παρω κανονικο λεωφορειο που παει στην ιδια διαδρομη... και τελικα το εξπρεςς μας περασε.... παντα λοιπον περιμενω το εξπρεςς που εχει και τηρει ωρες διελευσης....Το πρόβλημα είναι ότι το express δεν εξυπηρετεί τους πάντες. Στο κομμάτι ως και το Ψυχικό πριν το Χαλάνδρι υπάρχουν πολλές γραμμές και η Λεωφορειολωρίδα έχει λογική. Στη σύνεχεια όμως τι εξυπηρετεί?
Αντίστοιχα μπορεί κανείς να μου εξηγήσε γιατί πρέπει να έχει Λεωφορειολωρίδα στη Βασ. Σοφίας όπου υπάρχουν μόνον 3 γραμμές και που δεν παιρνούν σε ώρα αιχμής καθημερινά πάνω από 9 οχήματα την ώρα (20 λέπτά διαφορά). Το εντυπωσιακό είναι ότι Λεωφορειολωρίδα δεν υπάρχει στην Αρδηττού όπου εξυπηρετούνται (μετά την εκπαραθύρωση των τρόλλει που εξυπηρετούν Παγκράτι-Καισαριανή-Αγ. Αρτέμιο από το τραμ... που εξαναγκάζονται να κάνουν το γύρο και να φορτώνουν απίστευτα με κίνηση τη στροφή προς Βουλιαγμένης αυξάνοντας το χρόνο που απαιτείται κατά 10 λεπτά με αποτέλεσμα να έχει πέσει σημαντική η επιβατική κίνηση) συνολικά 6 γραμμές και υπάρχει λωρίδα εμπρός από το Κέντρο Ερευνών με μόλις 3 γραμμές.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το πρόβλημα είναι ότι το express δεν εξυπηρετεί τους πάντες. Στο κομμάτι ως και το Ψυχικό πριν το Χαλάνδρι υπάρχουν πολλές γραμμές και η Λεωφορειολωρίδα έχει λογική. Στη σύνεχεια όμως τι εξυπηρετεί?
μα απο την Αγ Βαρβαρα και πανω δεν εχει λεωφοριολωριδα...... νομιζω τουλαχιστον... μενω απεναντι απο τον Κωτσοβολο....
Αντίστοιχα μπορεί κανείς να μου εξηγήσε γιατί πρέπει να έχει Λεωφορειολωρίδα στη Βασ. Σοφίας όπου υπάρχουν μόνον 3 γραμμές και που δεν παιρνούν σε ώρα αιχμής καθημερινά πάνω από 9 οχήματα την ώρα (20 λέπτά διαφορά).
Εκει ειναι η Βασ. Κωνσταντινου μεχρι το καλλιμαρμαρο.... και πρεπει να περνουν τα 550,
και το τρολευ που παει Χαλανδρι - Τζιτζιφιες (αντικατεστησε το 450 μαλλον)... και ισως καποια ακομα..... δεν γνωριζω.. -
Αν συγκρίνουμε τις ευρωπαϊκές πόλεις που τα ΜΜΜ πάνε πολύ καλά, εύκολα μπορούμε να δούμε γιατί:
Μόναχο: Το δίκτυο του ΜΕΤΡΟ είναι τουλάχιστον διπλάσιο από το ΜΕΤΡΟ της αθήνας, και επιπλόεν ο προαστιακός διασχίζει το κέντρο της πόλεις και έχει νομίζω 9 γραμμές που καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των προστίων σε ένα κύκλο 50χιλιομέτρων γύρω από την πόλη. Επιπλέον το δίκτυο του ΤΡΑΜ είναι τουλάχιστον ίσο με το δίκτυο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας, και επιπλέον το Μόναχο έχει και 3 δακτυλίους, αλλά δακτυλίους, όχι σαν της Αθήνας, από δρόμους, οι 2 εκ των οποίων είναι αυτοκινητόδρομοι. Και όλα αυτά για μία πόλη με το μισό μέγεθος από της Αθήνας. Παρόλα αυτά πάλι έχει μποτιλιάρισμα το πρωί στους αυτοκινητοδρόμους που πάνε προς το κέντρο.
Λονδίνο: περίπου 200 σταθμούς ΜΕΤΡΟ, και άλλους τόσους σταθμούς τρένου που εξυπηρετούν και αστική συγκοινωνία. -
Επίσης, στο Μόναχο υπάρχει τεράστιος όγκος ανθρώπων που πηγαίνει στις δουλειές του με ποδήλατο. Ανθρώπινη πόλη, ΚΑΜΙΑ σχέση με τις δικές μας.
-
και τι θα κάνεις θα ανέβεις την ανηφόρα γλυφάδα πανεπιστήμιο με ποδήλατο?
-
Από Γλυφάδα μέχρι κέντρο μέσω Βουλιαγμένης δεν νομίζω ότι υπάρχουν σημαντικές κλίσεις σε οποιοδήποτε σημείο. Με ένα σωστό ποδήλατο (όχι mountain, θα σου βγει η παναγία χωρίς λόγο) πρέπει να είναι σχετικά εύκολο, αν και επικίνδυνο.
Οκ, αν προσπαθήσεις να ανέβεις την ανηφόρα του Καρέα, εκεί τα πράγματα ζορίζουν.
-
θα σου κοπεί το χαμόγελο....
-
Η μιση κουραση του ποδηλατου στην Αθηνα δεν ειναι οι ανηφορες ειναι η συνεχης προσοχη και αγχος που σε συνοδευουν καθολη τη διαρκεια της μετακινησης.
Σε καποια κομματια που υπαρχουν ανηφορες αλλα οχι τραγικες, εαν υπηρχαν ποδηλατοδρομοι ειδικα μερες χωρις πολλη ζεστη θα μπορουσαμε να μετακινουμαστε ανετα.
Στην Βαρκελωνη που εχει συγκρισιμο μεγεθος με την Αθηνα και εχει και ανηφορες το ποδηλατο πλεον χρησιμοποιειται αρκετα σε αντιθεση με τα παλαιοτερα χρονια, ακριβως γιατι εχουν δημιουργησει ~150ΧΛΜ ποδηλατοδρομους. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Από Γλυφάδα μέχρι κέντρο μέσω Βουλιαγμένης δεν νομίζω ότι υπάρχουν σημαντικές κλίσεις σε οποιοδήποτε σημείο. Με ένα σωστό ποδήλατο (όχι mountain, θα σου βγει η παναγία χωρίς λόγο) πρέπει να είναι σχετικά εύκολο, αν και επικίνδυνο.Εχμ, ποδήλατο μέχρι το πλησιέστερο σταθμό του μετρό;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Από Γλυφάδα μέχρι κέντρο μέσω Βουλιαγμένης δεν νομίζω ότι υπάρχουν σημαντικές κλίσεις σε οποιοδήποτε σημείο. Με ένα σωστό ποδήλατο (όχι mountain, θα σου βγει η παναγία χωρίς λόγο) πρέπει να είναι σχετικά εύκολο, αν και επικίνδυνο.
Εχμ, ποδήλατο μέχρι το πλησιέστερο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;
-
στην Αθηνα δυστυχως το ποδηλατο ειναι ακρως επικινδυνο:
- οδηγοι ΓΤΠΚ
- δρομοι σαπουνια
- σαμαρακια και λακουβες
- ατμοσφαιρικη ρυπανση
- σχετικα μεγαλες αποστασεις
- ζεστο κλιμα που σε κανει να ιδρωνεις μεσα σε 100μετρα
1000 φορες μηχανακι/παπακι.
-
Ξέχασες και τις ανηφόρες, το πανταχού παρών πρόβλημα στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα, δεν είμαστε Ολλανδία/Δανία ούτε θα γίνουμε ποτέ.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Εχμ, ποδήλατο μέχρι το πλησιέστερο σταθμό του μετρό;
Ε ναι! Πιο μακριά δεν είναι μετακίνηση αλλά άθληση.
Άντε να γίνει και ο σταθμός στο Χολαργό! -
Ενας ποδηλατοδρομος δυο κατευθυνσεων χρειαζεται 4-6 μετρα πλατος οριοθετημενου ετσι ωστε να μην χρησιμοποιειταια απο τους υπολοιπους, πεζους η εποχουμενους.... οποιος νομιζει οτι μπορει να βρεθει τετοιο πλατος η να αλλαξει χρηση ηδη υπαρχον (λωριδα δρομου - πεζοδρομειου) τοτε να μας φερει παραδειγματα πρακτικα περιοχων.... που θα ξεκιναω απο το σπιτι μου και θα φτανω εστω και σε ΜΜΜ, οπου θα μπορω η να αφηνω το ποδηλατο σε ασφαλες μερος η να το παιρνω μαζυ μου, ωστε να φτασω τελικα στον προορισμο μου με το δικυκλο... μονο ετσι θα αποφασισει καποιος να αλλαξει τροπο μετακινησης..... Ας γινει δε και πιλοτικα!!! σε μια περιοχη... ωστε να ακολουθησουν και αλλες...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ενας ποδηλατοδρομος δυο κατευθυνσεων χρειαζεται 4-6 μετρα πλατος οριοθετημενου ετσι ωστε να μην χρησιμοποιειταια απο τους υπολοιπους, πεζους η εποχουμενους.... οποιος νομιζει οτι μπορει να βρεθει τετοιο πλατος η να αλλαξει χρηση ηδη υπαρχον (λωριδα δρομου - πεζοδρομειου) τοτε να μας φερει παραδειγματα πρακτικα περιοχων.... που θα ξεκιναω απο το σπιτι μου και θα φτανω εστω και σε ΜΜΜ, οπου θα μπορω η να αφηνω το ποδηλατο σε ασφαλες μερος η να το παιρνω μαζυ μου, ωστε να φτασω τελικα στον προορισμο μου με το δικυκλο... μονο ετσι θα αποφασισει καποιος να αλλαξει τροπο μετακινησης..... Ας γινει δε και πιλοτικα!!! σε μια περιοχη... ωστε να ακολουθησουν και αλλες...'οριοθετημενου ετσι ωστε να μην χρησιμοποιειται....απο πεζους η εποχουμενους '. Μακαρι μηπως ετσι μετακομισουν προς τα εκει αυτοι που παρκαρουν τωρα στα πεζοδρομια.
'μπορω να αφηνω το ποδηλατο σε ασφαλες μερος' Δεν σου λεω το αλλο με τον Τοτο ,θα το ξερεις...
'Ας γινει δε και πιλοτικα....' Μα δεν φερνει ψηφους, τι πιλοτικα μου τσαμπουνας;Θρασυβουλε δεν εισαι στον πολιτισμο,εισαι στην Τζουτζια.
-
Ναι για αυτο τα λεω... οι δυσκολιες, πρακτικες και 'πολιτικες' ειναι σχεδον ανυπερβλητες στις πολεις μας εκτος αν αποφασισουν να κλεισουν ολοκληρες περιοχες στα οχηματα και κανουν υπογειους χωρους σταθμευσης ωστε να μην φαινονται και να εχεις και αυστηρα ελεγχομενο χωρο για πεζους και ποδηλατα..... Αλλα βλεπεις ακομα και στην παραλια Θεσσαλονικης που θα μπορουσαν να οριοθετησουν τετοιες λωριδες δεν ειναι αποτελεσματικοι στο αποτελεσμα. Εδω στο Καταρ οπου καποιοι τεχνοκρατες εχουν πρασινο φως για τετοιες επεμβασεις (Ελεω Εμιρη του κρατους), θα φτιαξουμε πλαι σε λεωφορο που οδηγει στο νεο αεροδρομειο ποδηλατοδρομο με διαφορετικη επιφανεια απο το υπολοιπο πεζοδρομειο με φωτισμο σε ολο το μηκος απο φωτα χαμηλα που θα ειναι φωρτιζομενα απο τον ηλιο.... με σημανσεις στις διασταυρωσεις και με δημιουργεια μεγαλου σε μηκος 'σαμαριου' ωστε το ποδηλατο να μην αλλαζει σταθμη οταν διασχιζει ασφαλτο....Με λιγα λογια θα σηκωνουν την ασφαλτο του δρομου και ετσι θα υποχρεωνουν τα οχηματα να σταματανε και πριν την διασταυρωση.... οχι ομως με σαμαρακι οπως της Ελλαδας..... Ελπιζω να σας βγαλω φωτο οταν ολοκληρωθει.... το συνολικο μηκος θα ειναι 20 χλμ περιπου και θα το συνεχισουν και στον αστικο ιστο.... Καμια φορα ειναι καλο να αποφασιζει καποιος και να διαταζει για τετοια θεματα...... η πολυ κουβεντα οδηγει σε απραξια... και γκρινια. Ποτε δεν θα ειναι ολοι ευχαριστημενοι... απο μια ενεργεια τοσο μεγαλη στην λειτουργεια της πολης....
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
... Καμία φορα ειναι καλο να αποφασιζει καποιος και να διαταζει για τετοια θεματα...... η πολυ κουβεντα οδηγεί σε απραξια... και γκρινια. Ποτε δεν θα ειναι ολοι ευχαριστημενοι... απο μια ενεργεια τοσο μεγαλη στην λειτουργία της πολης....+1000
-
Με το τραμ που θα πάει Πειραιά τι γίνεται; Υπάρχει κανένα νέο;
Λέγανε ότι οι εργασίες θα άρχιζαν Ιούνιο 2009.
Τι ρωτάω κι εγώ τώρα, ε; Είχαμε να ασχοληθούμε με τις εκλογές.
Για την υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ δε ρωτάω καν.
-
Η υπογειοποιηση του ΗΣΑΠ προχωραει και απ'οτι εχω ακουσει θα παραδωθει το 2011. περισσοτερα στο www.leoforeia.gr/forum και γενικα με οτι εχει σχεση τα ΜΜΜ!
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Η υπογειοποιηση του ΗΣΑΠ προχωραει και απ'οτι εχω ακουσει θα παραδωθει το 2011. περισσοτερα στο http://www.leoforeia.gr/forum και γενικα με οτι εχει σχεση τα ΜΜΜ!Αναφερόμουν στο τμήμα Φάληρο - Πειραιάς, όπου έχουν πει ότι θα υπογειοποιηθεί και από πάνω θα περάσει το τραμ. Προσωπικά δεν έχω δει κάποιο εμφανές εργοτάξιο να κάνει ο,τιδήποτε, και γι'αυτό αναρωτιόμουν.
Ενδιαφέρον το link στο forum, ευχαριστούμε! Αν και, ακόμα κι εκεί, στο θέμα του ΗΣΑΠ όλοι τον κράζουν γιατί παρατηρούν τρελές καθυστερήσεις στην αναβάθμιση των γραμμών. Δεν ξέρω πού ακριβώς είδες εκεί ότι προχωράει η υπογειοποίηση.
Αστικές συγκοινωνίες και Επεκταση Μετρό