-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
@dimik παω συχνα βολτες με 2 φιλους που οδηγανε ss 1000αρια και νιωθουν απο οδηγηση.
μου δειξανε 5 πραγρατα και εμαθα να ακουλουθω γραμμη ανετα! παω γρηγορη βολτα χωρις να
κουραζομαι και τους προσπερναω ανετα σε στροφες. καταλαβα οτι δεν πεζει ρολο να τερματισεις
λαστιχο για να κινηθεις γρηγορα σε μια διαδρομη.Παίζει ρόλο, όσο πλαγιάζεις τόσο περισσότερο ή μάλλον πιο απότομα στρίβεις = μεγαλύτερη ταχύτητα στην στροφή.
Το σώμα το βγάζει για να χαμηλώσεις το κέντρο βάρους και να μην γλιστρήσει.
-
Το Ζ δεν εχει ζυγιστει για πιστα. Καταλαβα οδηγωντας οτι επειδη ειναι μαζεμενη σε μηκος μηχανη εχει σωστα σε διασταση ελαστκα και τιμονι αρκετα στιβαρο ,μικρο θα ελεγα ,οπως και χαμηλο κεντρο βαρους εχει το πλεονεκτημα να μπαινει γρηγορα στις στροφες . Σου δινει το περιθωριο να μετατοπισεις το κεντρο βαρους σου δεξια η αριστερα κατεβαινωντας ελαφρα απο τη σελα .Οταν κατεβεις εστω και λιγο απο το καθισμα θα βγαλεις και το γονατο.Δεν γινεται αλλιως.Σε καμια περιπτωση δεν γλυφεις ασφαλτο με το Ζ.Καταρχην δεν βολευουν οι ακρες του κινητηρα και το φαρδυ τεποζιτο. Επειδη ομως οδηγησα και cbf 1000 και vstrom και fazer ομολογω οτι μπαινει πιο γρηγορα. Ακουει περισσοτερο στην γρηγορη οδηγηση γενικα απο αυτα τα μηχανακια.
Οπως ειπα και παραπανω το kawasaki z 750 ειναι αυτο που προετοιμαζει εναν αναβατη για να μεταβει στα super bikes.Ειναι αποψη μου φυσικα και δεχομαι οποια αλλη γνωμη. Δεν ειμαι expert ετσι κι αλλιως. -
πολυ καλο naked το z 750, αλλα υπερβολικα ογκωδες. σαν ss 1000αρι ειναι, μη σου πω και περισσοτερο ογκωδες.
το hornet μπροστα σ'αυτο ειναι μισο.
@coupeas πριν τη μηχανη ειχες και σου φενεται τοσο ανετο το z? -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Πριν απο λιγο γυρισα απο καφεδακι στη Ναυπακτο. Θα αρχισω απο το κρανος agv 46 gothic black που σαν μαρκα καποιο τξν εθαψαν. Λοιπον εφαρμογη τελεια. Θορυβος λιγοτερος απο ενα nolan φιλο μου στο δικο μου παντα μηχανακι που εχει gp χειρροποιητη εξατμιση και ακουγεται καλα. 7 μποφορ παρακαλω προγνωση για την περιοχη και με ανοιχτους ολους τους αεραγωγους στα 170χλμ ακουγες ενα σφυριγμα αλλα στα 220 τιποτα.
Στροφες κατεβασμα γονατο. Και 130 140χλμ αλλα μεγαααααααλη προσοχη στην εξοδο και στο γκαζι.Ειπαμε 120 τροχο ειναι το Ζ μου.Μετρημενο τελικα. Επισης στον καφε ημουν προβληματισμενος.Δεν γινεται μονο με ενα μεγαλυτερο γραναζι πισω να ανεβαζει ετσι με 6 η.Ξαναπαιρνω τηλ τον μικρο το κουβεντιαζουμε και τελικα εχει αλλαξει και το μικρο για περισσοτερη τελικη επισης.Ενα ενα μου τα λεει.Την ψυχη μου εβγαλε.Δεν ξερω και πολλα απο τετοιες δουλειες βελτιωσης σε μηχανες οποτε ?Ειχα δυο ψαρεματα στο γκαζωμα μονο.Οι ρυθμιζομενες μανετες αψογες με γρηγορες συμπλεξεις αποσυμπλεξεις και αισθηση φρενου και αντε γεια.
Με τετοιον αερα που να τελικιασεις. Στον αερα ο πισινος μου.Πραγματικα θελει χερια το Ζ αυτο.super bike δεν ειναι αλλα θεωρω οτι ειναι ο βασιλιας της κατηγοριας του.Η καβασακι ανακοινώνει 106 άλογα και 230κμ/ώρα τελική και εσύ υποστηρίζεις ότι είδες 270+ όντας 120 τροχό και όλα αυτά με 2 γρανάζια ;;;;
Καταρχήν έχεις ιδέα τι είναι το γρανάζι;; Πως το φαντάζεται ;
-
Φτάνει ρε παίδες τόσες σελίδες με την υποτιθέμενη κοντερίσια τελική του κουπέα, σαν κοντράκηδες πιτσιρικάδες...
-
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
πολυ καλο naked το z 750, αλλα υπερβολικα ογκωδες. σαν ss 1000αρι ειναι, μη σου πω και περισσοτερο ογκωδες.
το hornet μπροστα σ'αυτο ειναι μισο.
@coupeas πριν τη μηχανη ειχες και σου φενεται τοσο ανετο το z?Πριν πολλα χρονια ειχα fj1200A . Μετα οδηγουσα custom moto και πριν 8 χρονια ειχα intruder 800.Ακουνητο μηχανακι δηλ. Γενικα στα βαρια μηχανακια ημουν.Απο κει και περα περιστασιακα οδηγω και μοτο φιλων.
Το Ζ ηταν μια επιστροφη στα παλια. -
το fj1200A δεν ειναι απλα βαρυ, ειναι πολυ βαρυ! ειχε ο θειος μου τετοιο (μαζι με tzr, fzr και αλλα)
και οταν ανεβηκε στη δικια μου, μου λεει 'πουπουλο τις εχουν κανει τις μηχανες τωρα. εχουν και χ3 γκαζι
σε σχεση με αυτο που ειχαν τοτε'. -
Το Ζ με το που μπαινει 2ρα σηκωνει τροχο χωρις πολλα ζοριλικια. Ομως αν δεν ιδρωσεις δεν στριβεις.Ακουει μεν αλλα θα σε κουρασει. Μαζοχισμος? Ισως. Ισως τελικα οι ευκολιες στην οδηγικη συμπεριφορα των συνχρονων μοτο να μην ειναι το ζητουμενο απο εναν αναβατη. Δικο μου αυτο.
-
Και ετσι ειναι. Λιγο πριν μπερδεψα τα κυβικα στα ss απο 600 σε 1000.
Βλεπω ροπη σε χοντα 600rr 66Nm και σε Z750 78! Δεν ειναι τυχαιο που σκοτωνει το εργαλειο.
Σημερα τα εχωσα αρκετα και σε στροφες. Δεν με προδωσε πουθενα. Πολυ δυναμη που στην οδηγηση φαινεται ακομα περσσοτερη , φυσικα σε ροπη εως 12500 rpm. Την πλαγιασα οσο επαιρνε. Κατεβηκα απο το καθισμα .Τεντωσα δεξι αριστερο χερι ως τερμα δεξια αριστερα μαζι με το σωμα μου. Εστριψε μιλαμε. Στις εξοδους σκυμενος με αλλαγη σε 6η μετα τα 200 ανετα και καταιγιστικα εως 240 με τον πισινο μου να κοπαναει στο καθισμα και να σου λεει ασε γκαζι θα φυγεις στα παραπανω. Για πλακα τα χλμ αυτα ετσι.
Δεν ξερω αλλα δεν εχω οδηγησει πιο δυνατο και τιμιο μηχανακι σε αυτα τα κυβικα. Ωφειλω να το πω. Χαμογελο ως τα αυτια. Και το πηρα αποφαση για αγορα σε 20 το πολυ λεπτα.
Μαζεμενο μεν βαρη ομως δε. Δεν συνχωρει λαθη. Θελει ψυχραιμια δε λεω. -
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Άκυρο το πάνω σχόλιο όντως, δεν επηρρεάζεται από το τελικό γρανάζι όπως και να'χειΑνάλογα το μηχανάκι. Σε πολλά ο αισθητήρας βρίσκεται μέσα στο κιβώτιο ταχυτήτων, οπότε το γρανάζωμα επηρεάζει το κοντέρ. Γι αυτό υπάρχει το Speedo Healer το οποίο διορθώνει τις ενδείξεις στα γραναζωμένα: http://www.healtech-electronics.com/
EDIT: Και το Z750 στο κιβώτιο έχει τον αισθητήρα. Οπότε γι αυτό τα τρελά νούμερα που βλέπει στο κοντέρ ο coupeas
-
Το Ζ με το που μπαινει 2ρα σηκωνει τροχο χωρις πολλα ζοριλικια
πως ακριβως σηκωσες τη 2η? για να πεις οτι εχει δυναμη και σηκωνεται για πλακα, πας την 1η τερμα
αλλαζεις σε 2η και σηκωνεται μονο του (χωρις να συμπλεκταρισμα). αν πας με 2η και 80χλμ και συμπεκταρεις
δεν πρεπει να σου φενεται κατι καλο γιατι οι περισσοτερες μηχανες το κανουν ανετα.Στις εξοδους σκυμενος με αλλαγη σε 6η μετα τα 200 ανετα και καταιγιστικα εως 240 με τον πισινο μου να κοπαναει στο καθισμα και να σου λεει ασε γκαζι θα φυγεις στα παραπανω. Για πλακα τα χλμ αυτα ετσι,
**
200 χλμ με 6η μεσα και ανεβασε για πλακα μεχρι 240? το γραναζι πεζει να ειναι 5 νουμερα μικροτερο.
απο αυτα που βλεπεις στο κοντερ υπολογισε οτι πραγματικα ειναι -30 40χλμ. φιλικα παντα, χωρις παρεξηγησεις.** -
Αλλαγη απο 5η σε 6η στα 215χλμ χωρις να περιμενω υπομονετικα στο τερμα γκαζι. Για την 2ρα που λες ετσι ειναι .Απλα η ροπη σε ξαφνιαζει.
Σε κοντρα με 1000 Ζ το δικο μου ειναι ενα μηχανακι πισω. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Τωρα για τα πραγματικα χλμ ισως ετσι ειναι ισως οχι. Βγαλε τα συμπερασματα σου. Το μηχανακι δεν εχει αλλαξει μονο τα γραναζια του .Εχει γινει βελτιωση στη χαρτογραφηση και απο τα 110 δυναμη εργοστασιου (στρογγυλες πεταλουδες και εισαγωγη 34 ρα οχι 32 ρα 106 ιπποι).
Χωρις παρεξηγηση το μηχανακι τα σπαει. Στην κατηγορια του .Δεν ειναι η τελικη που με ενδιαφερει . Το πως ροπιαζει αξιζει να δεις Βαγγο. Ισως ερθω Αθηνα . Αν εισαι εκει και μπορεις μπορεις να το δεις ο ιδιος να τα πουμε κιολας.. Θα το εχω υποψη .
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ανάλογα το μηχανάκι. Σε πολλά ο αισθητήρας βρίσκεται μέσα στο κιβώτιο ταχυτήτων, οπότε το γρανάζωμα επηρεάζει το κοντέρ. Γι αυτό υπάρχει το Speedo Healer το οποίο διορθώνει τις ενδείξεις στα γραναζωμένα: http://www.healtech-electronics.com/EDIT: Και το Z750 στο κιβώτιο έχει τον αισθητήρα. Οπότε γι αυτό τα τρελά νούμερα που βλέπει στο κοντέρ ο coupeas
Να πω ότι δεν το έχω γράψει εδώ και μήνες...
viewtopic.php?p=2839375&sid=94944f20da95d89f73faff7a54e0431c#p2839375Εν τω μεταξύ, τώρα που κατέβηκα στην Ελλάδα, έτυχε να δανειστώ ένα Ζ750 (του 2009)
.
οπότε μπορώ πλέον να εκφέρω προσωπική γνώμη γι αυτό. Μου έκαναν εντύπωση λοιπόν άλλα 2 πράγματα που έγραψε ο Κουπέας, γιατί η εικόνα που εγώ αποκόμισα ήταν εντελώς διαφορετική.Έγραψε 'Ομως αν δεν ιδρωσεις δεν στριβεις.Ακουει μεν αλλα θα σε κουρασει.' και 'Μαζεμενο μεν βαρη ομως δε. Δεν συνχωρει λαθη'.
Είδα και στο άλλο θρεντ (Πόσα κιλά είστε) που έγραψε ότι είναι αρκετά κιλά παραπάνω από μένα, οπότε δεν εξηγείται έτσι. Προσωπικά μου φάνηκε βαρύ μόνο σε επιτόπιους ελιγμούς, προσπαθώντας να το τσουλήσω με τα πόδια προς τα πίσω, κάνοντας αναστροφή σε δρόμο με κλίση κλπ. Εν κινήσει όμως, καμία σχέση. Δεν το ένιωσα πουθενά βαρύ, ούτε καν κάνοντας διήθηση μέσα στη κίνηση ή σε πολύ σφιχτές στροφοδιαδρομές (λχ κλειστές ανηφορικές φουρκέτες κλπ). Το ίδιο και σε μεγαλύτερες ταχύτητες σε ανοιχτές καμπές. Θέλει λίγο πιο αποφασιστικές κινήσεις από ελαφρύτερα, πιο μανιτζέβελα μηχανάκια (βλ Monster, Suzuki SV κλπ) αλλά σε καμία περίπτωση δεν το ένιωσα αδρανές. Επίσης, ακόμα και σε καταστάσεις εκτός ισορροπίας ( ) ντριφτάρει γλυκά και προοδευτικά. Δεν με αιφνιδίασε ούτε καν όταν έσπασε τη πρόσφυση του πίσω χωρίς να το επιδιώξω (*αθάνατη ελληνική άσφαλτος! * ).
Κι όλα αυτά, να έχετε υπόψη, μη έχοντας οδηγήσει σοβαρά μηχανή εδώ και αρκετό καιρό, οπότε είχα ξεσυνηθήσει λιγάκι.
-
Zorz το πηγες βολτα επιταχυνοντας σε στροφες δηλ να το πλαγιασεις οσο παει το μηχανακι και να πιεζεις το γκαζι στη στροφη? Αυτα που γραφεις ειναι σωστα για μενα αλλα οχι γρηγορη οδηγηση. Αλλο το ενα αλλο το αλλο.
Το βαρος μου σε σχεση με το υψος μου αν ειδες στο avatar ειναι σωστο. Σωσιβιακι εκανα παιδικο τωρα στις διακοπες. Δεν ειμαι αγυμναστος.
Super spprt δεν ειναι το Ζ να στριβει με το νου. Θελει δυναμη .Ετσι νομιζα οταν το πηρα και εγω. Απο κει και περα ειναι οπως τα λες.
Και το δικο μου 04 ισως ειναι και πιο βαρια κατασκευη.Και δυνατοτερη. -
Zorz το πηγες βολτα επιταχυνοντας σε στροφες δηλ να το πλαγιασεις οσο παει το μηχανακι και να πιεζεις το γκαζι στη στροφη? Αυτα που γραφεις ειναι σωστα για μενα αλλα οχι γρηγορη οδηγηση. Αλλο το ενα αλλο το αλλο.
Το βαρος μου σε σχεση με το υψος μου αν ειδες στο avatar ειναι σωστο. Σωσιβιακι εκανα παιδικο τωρα στις διακοπες. Δεν ειμαι αγυμναστος.
Super spprt δεν ειναι το Ζ να στριβει με το νου. Θελει δυναμη .Ετσι νομιζα οταν το πηρα και εγω. Απο κει και περα ειναι οπως τα λες.
Και το δικο μου 04 ισως ειναι και πιο βαρια κατασκευη.Και δυνατοτερη.Λάθος πρώτο...πίεση στο γκάζι στην στροφή=highside να περιμένει στην γωνία, σταθερό ή ομαλά ανοιγόμενο πάντα όταν στρίβουμε
Λάθος δεύτερο....κανένα μηχανάκι δεν θέλει δύναμη για να πλαγιάσει, @@ θέλει, γυροσκοπικό και πλάγιασες. Τα χέρια έτσι κι αλλιώς πάντα χαλαρά πρέπει να είναι πάνω στο τιμόνι, τα πόδια κάνουν όλη την δουλειά είτε με το να σφίγγουν πάνω στο ντεπόζιτο για να σταθεροποιούν το σώμα είτε να πιέζει ένα πόδι κάθε φορά για να βγει το σώμα έξω στην στροφή.
Δεν τα γράφω για να σου την πω αλλά για να μην κάνεις το Ζ τροπέτο μαζί με τον εαυτό σου
-
Κανενα προβλημα .
Δεν ειμαι αρχαριος οδηγος και ναι το γαργαλαω το γκαζι στη στροφη οσο επικυνδινο και γενικα να του πινω το αιμα του Ζ.Με ποδια χερια και οτι θες. Δεν το πηρα μονο για βολτα .
Ευχαριστω παντως.
Κατι ακομα. Αν σφιξεις τα ποδια στο πλατυ τεποζιτο του Ζ για να στριψεις γρηγορα απλα πηγες ευθεια .Το μηχανακι θελει γερα χερια για να το βαλεις γρηγορα σε κλειστη στροφη. Πιστεψε με.
Και να σου λυσω την απορια οσο λαθος και να ειναι πραγματικα κρεμομαι απο το μηχανακι φερνονταε το κεντρο ναρους δεξια η αριστερα αναλογα τη στροφη και οσο γινεται πιο χαμηλα. Εκει πιεζω λιγο η περισσοτερο το γκαζι αναλογα την προσφυση και το οδοστρωμα. Εκει με εχασες. -
Κανενα προβλημα .
Δεν ειμαι αρχαριος οδηγος και ναι το γαργαλαω το γκαζι στη στροφη οσο επικυνδινο και γενικα να του πινω το αιμα του Ζ.Με ποδια χερια και οτι θες. Δεν το πηρα μονο για βολτα .
Ευχαριστω παντως.
Κατι ακομα. Αν σφιξεις τα ποδια στο πλατυ τεποζιτο του Ζ για να στριψεις γρηγορα απλα πηγες ευθεια .Το μηχανακι θελει γερα χερια για να το βαλεις γρηγορα σε κλειστη στροφη. Πιστεψε με.Και το Hornet μου έχει πλατύ ντεπόζιτο αλλά στο φρενάρισμα-κατέβασμα πριν την στροφή σφίγγω τα πόδια για να έχω χαλαρά χέρια, σε 2 φάση πιέζω το πόδι εξωτερικά της στροφής ώστε να βγει το σώμα από την μεριά της στροφής και απλά σπρώχνω το τιμόνι για να πλαγιάσει.
Το γαργάλημα (δώσε-άφησε γκάζι) είναι το πιο επικίνδυνο, γίνεται μεταφορά του βάρους στον μπροστά τροχό, ο οποίος έχει και το μικρότερο πάτημα στον δρόμο και έφυγες
-
Σιγουρα αλλα εγω δεν αφηνω παταω γκαζι οπως λες. Γλυκα και ομαλα επιταχυνω φιλε μου με τον τροπο που εγραψα παραπανω. Το σφιξιμο των ποδιων απλα κεντραρει το βαρος αναβατη μηχανης. κατα την επιβραδυνση επιταχυνση. Σιγουρα ενα λαθος στην πιεση στον μπροστινο τροχο θα φερει τα ασχημα.
Οπως και να χει ο zorz για μενα δεν οδηγησε γρηγορα το Ζ. -
Κανενα προβλημα .
Το μηχανακι θελει γερα χερια για να το βαλεις γρηγορα σε κλειστη στροφη. Πιστεψε με.Δυσκολεύομαι.....
Δε θέλει κόπο , θέλει τρόπο
ΤΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΕΧΕΤΕ ?