-
Ή δεν πιστεύει πως υπάρχει όντως ισονομία...
-
Στην Εκάλη στην οδο Λόφου, δίπλα απο το σπιτι του Λατση (μεγαλη ανηφορα) υπάρχουν 2 μεγαλα σαμαρακια (οχι αποτομα - απλα εκτεταμενα σε μηκος με ταμπελες πριν)... Ξερετε ποιο σκοπο εξυπηρετουν??
Κυριοι τα σαμαρακια ειναι εκει για να καταγραφονται τα αυτοκινητα και οι επιβατες τους με τις καμερες που εχει η κα Λατση....
Μάλλον την οδό Πεντέλης εννοείς...το θέμα είναι οτι εάν δεχτούμε οτι η 'έγκυρη πηγή' σου είναι όντως έγκυρη και δεδομένου οτι το σπίτι του Λάτση πιάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, με την ίδια λογική θα έπρεπε να τοποθετηθούν σαμαράκια και επί της Θησέως!
Δεν αποκλείεται να συμβαίνει πραγματικά αυτό που λες αλλά το θεωρώ λίγο ακραίο ειδικά αν σκεφτείς οτι αυτές οι περιοχές είναι γεμάτες σαμάρια...
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι απλός. Οι δρόμοι δεν είναι πολυσύχναστοι και επιτρέπουν σε κάποιον να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα αν θέλει. Επειδή λοιπόν είχαν συμβεί διάφορα μπήκαν τελικά αυτά τα σαμαράκια. Βέβαια κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν και να φαντάζονται τα δικά τους και αν δυσανασχετούν μια φορά πηγαίνοντας π.χ. να πιούν τον καφέ τους το Σ/Κ, εγώ δυσανασχετώ χίλιες που τα τρώω στη μάπα καθημερινά.
Τη συμπεριφορά λοιπόν κάποιων αναγκαζόματε να την πληρώσουμε όλοι...είναι κι αυτό όμως στα πλαίσια της κοινωνικής συμβίωσης
Συμφωνώ πάντως οτι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούν τις απαραίτητες κατασκευαστικές προδιαγραφές και αυτό είναι κάτι που πρέπει ν'αλλάξει.
Η κορνα μπορει να ακουγεται Καφριλα αλλα Αξιζει σε κατι περιοχες οπως η Πολιτεια που κανουν ΚΡΑΑΑΑΑ γιατι μπηκαν εκει σαμαρια.
Θα 'θελα πολύ ν'ακούσω την άποψή σου.
-
εγω πιστευω οτι με μια χωματινη αναρτηση τα σαμαρακια ειναι πολυ διασκεδαστικα
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Στην Εκάλη στην οδο Λόφου, δίπλα απο το σπιτι του Λατση (μεγαλη ανηφορα) υπάρχουν 2 μεγαλα σαμαρακια (οχι αποτομα - απλα εκτεταμενα σε μηκος με ταμπελες πριν)... Ξερετε ποιο σκοπο εξυπηρετουν??
Κυριοι τα σαμαρακια ειναι εκει για να καταγραφονται τα αυτοκινητα και οι επιβατες τους με τις καμερες που εχει η κα Λατση....
Μάλλον την οδό Πεντέλης εννοείς...το θέμα είναι οτι εάν δεχτούμε οτι η 'έγκυρη πηγή' σου είναι όντως έγκυρη και δεδομένου οτι το σπίτι του Λάτση πιάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, με την ίδια λογική θα έπρεπε να τοποθετηθούν σαμαράκια και επί της Θησέως!
Δεν αποκλείεται να συμβαίνει πραγματικά αυτό που λες αλλά το θεωρώ λίγο ακραίο ειδικά αν σκεφτείς οτι αυτές οι περιοχές είναι γεμάτες σαμάρια...
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι απλός. Οι δρόμοι δεν είναι πολυσύχναστοι και επιτρέπουν σε κάποιον να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα αν θέλει. Επειδή λοιπόν είχαν συμβεί διάφορα μπήκαν τελικά αυτά τα σαμαράκια. Βέβαια κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν και να φαντάζονται τα δικά τους και αν δυσανασχετούν μια φορά πηγαίνοντας π.χ. να πιούν τον καφέ τους το Σ/Κ, εγώ δυσανασχετώ χίλιες που τα τρώω στη μάπα καθημερινά.
Τη συμπεριφορά λοιπόν κάποιων αναγκαζόματε να την πληρώσουμε όλοι...είναι κι αυτό όμως στα πλαίσια της κοινωνικής συμβίωσης
Συμφωνώ πάντως οτι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούν τις απαραίτητες κατασκευαστικές προδιαγραφές και αυτό είναι κάτι που πρέπει ν'αλλάξει.
Η κορνα μπορει να ακουγεται Καφριλα αλλα Αξιζει σε κατι περιοχες οπως η Πολιτεια που κανουν ΚΡΑΑΑΑΑ γιατι μπηκαν εκει σαμαρια.
Θα 'θελα πολύ ν'ακούσω την άποψή σου.
Πιστεψε με και εγω οταν ειμαι αθηνα τα τρωω καθημερινα στη μαπα τα σαμαρακια του κ.Λατση και οχι γιατι παω για καφε στο Ecaliclub....
οσο για το θεμα της ταχυτητας στην οδο λόφου και στη θησεως, εγω ακομα βλεπω τους κατοικους να οδηγουν πολυ γρηγορα με τις τζιπαρες...
-
Η αποψη μου>>
Οτι καποιοι εκει περα νομιζουν οτι με τα σαμαρακια θα σταματησει ο θορυβος απο μηχανακια, αυτοκινητα κλπ και βεβαια δεν θα πηγαινουν με 50 αλλα με 20 σε δρομο με διαζωμα στην μεση για να βγαζουν αυτοι βολτα το σκυλο τους το μεσημερι μεσα στο δρομο. Υπαρχει γνωστη μου που μενει στο συγκεκριμενο δρομο (παραλληλο της προεκτασεως της Λ. Κηφησιας στην Ν. Ερυθραια/Πολιτεια) που ειχε συμμετασχει σε αυτου του ειδους τις απαιτησεις στον δημο!!!!
Το ολο θεμα βεβαια δεν πρεπει να πετυχε αφου τα τζιπακια κλπ τα περνανε κανονικα... Τα σαμαρακια ΔΕΝ ειναι λυση! Γιατι δεν κανανε τον δρομο ηπιας κυκλοφοριας αν ηταν τοσο επικυνδινος??
Και τα περι οδικης ασφαλειας με τα σαμαρακια τα ακουω ως αηδιες αφου τουλαχιστον στον δημο Ν. Ηρακλειου απο τοτε που γεμισε σαμαρακια της 3Μ και της ΤΕΡΚΑΤ μονο σε δρομους κοντα στον σταθμο εχουν συμβει 8 ατυχηματα με μηχανες εξαιτιας τους (επιβεβαιωμενα και το 1 εχει γινει μπροστα μου). Απο τοτε μησισα αυτη την ηλιθια εφευρεση.
Και ειδικα οταν μπαινει σε δρομους που τα ατυχηματα πριν ηταν 0,00001.Τι κανει νιαου νιαου στην Πολιτεια και Ν Ερυθραια δεν χρειαζεται να το εξηγησω.. Και με το σαμαρι δεν θα με κανεις πιο προσεκτικο. Θα με κανεις πιο νευρικο. Ποσο πλεον οταν το σαμαρι δεν πληρει προδιαγραφες.
Γιατι αληθεια εσυ που λες οτι τα σαμαρακια ειναι σωστα σε εκεινα τα σημεια δεν υποστηριζεις κατι πιο σωστο??? Μπλοκο και κλησεις στα συγκεκριμενα δηθεν επικυνδινα σημεια. Διοτι απλα δεν ειναι επικυνδινα..Το να στο τεκμηριωσω τεχνικα δεν μπορω.
Βασει των προυποθεσεων που θετει ο koutsan ομως το 90% των σαμαριων ειναι παρανομο.
Και επιτελους ας προσεχουν και οι πεζοι.
Με αυτη την λογικη ολοι θα πρεπει να πηγαινουμε παντου με 20 διοτι μπορει να βγει κανας τρελος απο την νησιδα της Σ. Λουη...
Ελεος πια... Δικια μου γνωμη που την εφαρμοζω>> Το μικροτερο οχημα παντα σεβασμο στο μεγαλυτερο. Και ο πεζος σεβασμος στα οχηματα.Σορυ για το κουραστικο ποστ..
-
Οι δρόμοι πίσω απο το σπίτι του Λάτση δεν νομίζω οτι οδηγούν κάπου, εξυπηρετούν μόνο όσους μένουν σε αυτή την περιοχή και έχουν πολύ χαμηλή κίνηση. (διορθώστε με αν κάνω λάθος)
Οπότε ας βάλουν και σαμάρια και τάφρους και ότι άλλο θέλουν εκεί. Στο κάτω κάτω της γραφής αυτοί θα τα τρώνε στη μάπα καθημερινά. Το πρόβλημα είναι όταν μπαίνουν σαμάρια σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας.
-
@ Madman77
Θα προσπαθήσω για μια τελευταία φορά να σου απαντήσω επί της ουσίας.
Καταρχάς όλοι οι δρόμοι στους οποίους αναφέρομαι είναι πρακτικά 'ήπιας κυκλοφορίας' με ελάχιστη κίνηση και εξυπηρετούν αποκλειστικά τις μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής.
Παράλογες απαιτήσεις του στύλ 'θέλω να μπουν σαμαράκια για να βγάζω το σκύλο μου βόλτα μέσα στη μέση του δρόμου' δεν έχω ακούσει ποτέ...έχω ακούσει όμως την απαίτηση 'θέλω να βγαίνω για περπάτημα/βγάζω το σκύλο βόλτα και δεν ανέχομαι να περνά από δίπλα μου ο άλλος με 100 (και λίγα λέω...) ή να μπαίνει στην πλατεία διπλωμένος'.
Επειδή λοιπόν κάποιοι την είχαν (και την έχουν) δει πολύ γρήγοροι μπήκαν τα σαμάρια.
ΝΑΙ συμφωνώ οτι δεν έχει προηγηθεί καμιά σοβαρή μελέτη...
ΝΑΙ συμφωνώ οτι τα περισσότερα είναι παράνομα ή εκτός προδιαγραφών...Σίγουρα όμως αναγκάζουν κάποιους να πηγαίνουν πιο αργά και να προσέχουν περισσότερο...είναι κι αυτό ένα κέρδος.
Γιατι αληθεια εσυ που λες οτι τα σαμαρακια ειναι σωστα σε εκεινα τα σημεια δεν υποστηριζεις κατι πιο σωστο??? Μπλοκο και κλησεις στα συγκεκριμενα δηθεν επικυνδινα σημεια. Διοτι απλα δεν ειναι επικυνδινα..
Δεν υπάρχουν επικίνδυνα σημεία...απλά κάποιοι 'οδηγοί' είναι επικίνδυνοι. Σίγουρα θα μπορούσαν να στήνουν μπλόκα και να κόβουν κλήσεις αλλά κάποιοι δεν πτοούνται από τέτοια...από τα σαμάρια όμως
Έγραψα και παραπάνω οτι κι εγώ είμαι κατά αυτής της πρακτικής των σαμαριών αν υπήρχε όμως μια στοιχειώδης οδηγική συνείδηση και παιδεία δεν θα είχαμε ανάγκη ούτε από σαμάρια ούτε από τίποτα.
οσο για το θεμα της ταχυτητας στην οδο λόφου και στη θησεως, εγω ακομα βλεπω τους κατοικους να οδηγουν πολυ γρηγορα με τις τζιπαρες...
Ναι αυτό είναι αλήθεια..αξίζει να έχει κανείς μια κάμερα να καταγράφει τη συμπεριφορά ορισμένων απ'αυτούς...έχω δει απίστευτα πράγματα από οδηγούς SUW...μεγάλο θέμα αυτό.
-
Μαλλον δεν καταλαβες τι ενωω...
Υπαρχουν σαμαρακια εξω απο σχολεια, παιδικες χαρες κλπ που ειναι απολυτα σωστα και λογικα.
Εγω αναφερομαι σε ολα τα υπολοιπα ομως...
Οι περισσοτεροι δρομοι με διαζωμα στην μεση στην Πολιτεια μονο ηπιας κυκλοφοριας δεν ειναι!
Στο Ν Ηρακλειο η οδος Πλαπουτα, Πρασινου Λοφου, Πευκων, κλπ κλπ ειναι ηπιας κυκλοφοριας? Ειναι κεντρικοτατοι δρομοι μπορεις να πας να δεις και μονος σου.Το να περναει ο αλλος με 100 (αναφερεσαι σε ελαχιστες περιπτωσεις αφου ακομα και τα 50 σε πολλους απο αυτους τους δρομους ειδικα την μερα αποτελουν επιτευγμα) εχει και ματια και μυαλο ο πεζος να το δει.
Δεν ειναι κατι το σωστο αλλα γι αυτους τους ΚΑΦΡΟΥΣ μπορει να κανει κατι η αστυνομια και θα πτοηθουν αμεσως πιστεψε με.
Το να βαζουμε σαμαρακι για να προλαβουμε ενα ατυχημα με πεζο και να δημιουργουμε κυκλ. φορτο στο δρομο, μικροατυχηματα, εξοδα δεν ειναι λυση.Οπως Εσυ μονος σου ειπες τα περισσοτερα σαμαρακια δεν εχουν μπει απο μελετη.Συνεπως δεν εξυπηρετουν τους σκοπους αλλα τα συμφεροντα καποιου(ων). Αρα δεν αυξανουν την ασφαλεια κανενος...
Υποτιθεται οτι μπαινει ενα σαμαρακι σε ενα σημειο με μεγαλη επικυνδινοτητα (σχολειο πχ) σε δρομο που αναπτυσεται ταχυτητα και αλλοι τροποι δεν απεδωσαν....Σωστος???
Αυτα επι της ουσιας απο εμενα... ,
Παντα φιλικα
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Δικια μου γνωμη που την εφαρμοζω>> Το μικροτερο οχημα παντα σεβασμο στο μεγαλυτερο. Και ο πεζος σεβασμος στα οχηματα.Ο πεζός καταρχήν δεν είναι όχημα,άρα το αξίωμα με τον όγκο το αφήνουμε στην άκρη.Τωρα για σεβασμό στα οχήματα θα έπρεπε να ντρεπόμαστε και μόνο που το συζητάμε και θα ήθελα να το θεωρήσω απλώς λανθασμένη χρήση λέξεων,αν και ειναι εμφανες οτι πολλοί οδηγοί ασπαζονται αυτή την λογική και:Καταλαμβάνουν τις διαβάσεις στα φανάρια,συμπεριφέρονται αλαζονικά (κόρνες κτλ) και απαιτούν να ανοίγει ο δρόμος πάραυτα όταν κυκλοφορούν.
Αυτο που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε είναι το ότι ο πεζός οφείλει να σέβεται κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής,πλην όμως στην ελλάδα κανενας δεν του δίδαξε ποτε αυτους τους κανονες,και επισης ο πεζός μπορεί να είναι καθυστερημένος,τυφλός,μικρής ηλικίας κτλ οπότε αντί να σανιδώνουμε το γκάζι και να πατάμε την κόρνα,ας προτιμήσουμε να κόψουμε ταχύτητα,δείχνοντας ότι διαθέτουμε πολιτισμό,προνοητικότητα και στοιχειώδη νοημοσύνη για να αποφύγουμε ένα ατύχημα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δικια μου γνωμη που την εφαρμοζω>> Το μικροτερο οχημα παντα σεβασμο στο μεγαλυτερο. Και ο πεζος σεβασμος στα οχηματα.
Ο πεζός καταρχήν δεν είναι όχημα,άρα το αξίωμα με τον όγκο το αφήνουμε στην άκρη.Τωρα για σεβασμό στα οχήματα θα έπρεπε να ντρεπόμαστε και μόνο που το συζητάμε και θα ήθελα να το θεωρήσω απλώς λανθασμένη χρήση λέξεων,αν και ειναι εμφανες οτι πολλοί οδηγοί ασπαζονται αυτή την λογική και:Καταλαμβάνουν τις διαβάσεις στα φανάρια,συμπεριφέρονται αλαζονικά (κόρνες κτλ) και απαιτούν να ανοίγει ο δρόμος πάραυτα όταν κυκλοφορούν.
Αυτο που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε είναι το ότι ο πεζός οφείλει να σέβεται κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής,πλην όμως στην ελλάδα κανενας δεν του δίδαξε ποτε αυτους τους κανονες,και επισης ο πεζός μπορεί να είναι καθυστερημένος,τυφλός,μικρής ηλικίας κτλ οπότε αντί να σανιδώνουμε το γκάζι και να πατάμε την κόρνα,ας προτιμήσουμε να κόψουμε ταχύτητα,δείχνοντας ότι διαθέτουμε πολιτισμό,προνοητικότητα και στοιχειώδη νοημοσύνη για να αποφύγουμε ένα ατύχημα.Πασχα στις Βρυξέλλες: Κινουμαι στην πολη πεζος... φτανω σε μια διασταυρωση που δεν εχει φαναρι και θελω να περασω απεναντι... Σταματαω να κοιταξω αριστερα και δεξια... με το που κοιταω αριστερα....τσουπ σταματαει το ενα αυτοκινητο ενω σχεδον αμεσως σταματαει και ο δεξιος και μου κανουν και οι 2 νοημα να περασω....
Αν αυτο δεν ειναι σεβασμος πειτε μου εσεις τι ειναι!!!!! -
Να θεσω μια απλη ερωτηση>
Εστω εσυ εισαι πεζος. Ρισκαρεις το οτι ολοι οι οδηγοι θα σε σεβαστουν σε μια διαβαση χωρις σηματοδοτη η οτι θα καθονται να βλεπουν στους ημικεντρικους δρομους αν αυτος που θελει να περασει εχει πατεριτσες κλπ και δεν ειναι σε διαβαση??? Πεζος=οχημα (μεταφορικα το εθεσα για συγκριση)
Δεν νομιζω.. Το οχημα εχει εναν ογκο να ακινητοποιησει και χρειαζεται χρονο, καλες συνθηκες κλπ. Εγω προσωπικα οταν ειμαι πεζος το σεβομαι αυτο. Προτιμω να περιμενω λιγο παραπανω παρα να σκεφτομαι τα οχηματα σαν 'παρασιτα' και οτι εγω εχω περισοτερα δικαιωματα.
Επειδη ειμαι στην γειτονια μου δεν απαιτω να περνανε τα οχηματα με 20κμ και οχι 40κμ απο τον δρομο για να περναω εγω τον δρομο σε οποιο σημειο μου καπνισει. Το πεζοδρομιο για τους πεζους και ο δρομος για τα οχηματα.
Σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν εχει δικαιωμα το οχημα να καταπατα διαβασεις, φαναρια κλπ. Εκει θα πρεπει να πεφτει τσεκουρι.Υπαρχουν κανονες που ΠΡΕΠΕΙ να τους σεβονται οι πεζοι. Η λυση κανουμε δυσκολη την ζωη των οχηματων για να αυξηθουν οι πεζοι/χρηστες ΜΜΜ δεν ειναι κ οτι καλυτερο.
Προσωπικα δεν συμμεριζομαι την προτεραιοτητα του πεζου εναντι του οχηματος. Ειναι ποιο επικυνδινο για προκληση ατυχηματος.
Anyway .. -
Eτσι ακριβως.
-
Πολύ σωστά. Και να συμπληρώσω ότι ΚΑΝΕΝΑ όχημα (δεν πα'να'ναι αυτοκίνητο, δεν πα'να'ναι μηχανάκι, ποδήλατο κλπ) δεν έχει δικαίωμα να καταπατά τη διάβαση. Είναι δείγμα μεγάλης αναισθησίας και ασυνειδησίας το να πάει ο άλλος ο 'έξυπνος' με ό,τι όχημα έχει, να μπαίνει μπροστά απ'όλους πιάνοντας όλη τη διάβαση.
- Οι πεζοί δηλαδή από πού θα περάσουν;
- Έτσι όπως μπήκε και δεν βλέπει το φανάρι, τι θα γίνει, θα μας καθυστερεί όλους και θα προκαλέσει μποτιλιάρισμα επειδή είναι... 'μάγκας';
-
Νομίζω οτι πολύ το κουράσαμε το θέμα...
Οι περισσοτεροι δρομοι με διαζωμα στην μεση στην Πολιτεια μονο ηπιας κυκλοφοριας δεν ειναι!
Στο Ν Ηρακλειο η οδος Πλαπουτα, Πρασινου Λοφου, Πευκων, κλπ κλπ ειναι ηπιας κυκλοφοριας? Ειναι κεντρικοτατοι δρομοι μπορεις να πας να δεις και μονος σου.Καταρχάς τι ορίζουμε ως δρόμο ήπιας κυκλοφορίας; (δεν το γνωρίζω)
Επίσης θα ήθελα να μου αναφέρεις ένα κεντρικό δρόμο με ή χωρίς διάζωμα στη μέση που να έχει σαμαράκια. Ο μόνος που μπορώ να σκεφτώ είναι η 'λεωφόρος' Πολιτείας και αυτό όχι λόγω κυκλοφοριακού φόρτου αλλά μόνο βάσει του γεγονότος οτι περνά λεωφορείο. Κατά τα άλλα όλοι οι δρόμοι έχουν πρακτικά ελάχιστη κίνηση.
Η σύγκριση της Πλαπούτα (δεν θυμάμαι ακριβώς ποιοι είναι οι άλλοι) με τους δρόμους στους οποίους αναφέρομαι, από θέμα κίνησης, είναι τουλάχιστον ατυχής...κάτι ανάλογο της Πλαπούτα είναι η Χαρ. Τρικούπη που φυσικά δεν έχει σαμαράκια.
Το να περναει ο αλλος με 100 (αναφερεσαι σε ελαχιστες περιπτωσεις αφου ακομα και τα 50 σε πολλους απο αυτους τους δρομους ειδικα την μερα αποτελουν επιτευγμα) (...) εξοδα δεν ειναι λυση.
Δεν ανέφερα τα 100 τυχαία ούτε έχω την τάση να υπερβάλλω. Τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα αλλά μάλλον δεν ξέρεις ή δεν θυμάσαι τι γινόταν εδώ πριν από καμια 10αρια χρόνια. Σίγουρα τα σαμαράκια δεν είναι η μόνη λύση και η αστυνομία θα έπρεπε να μαζέψει μερικούς αλλά δεν το κάνει ή και να το κάνει... (κάτι για ισονομία που λέγαμε πιο πάνω...)
Οπως Εσυ μονος σου ειπες τα περισσοτερα σαμαρακια δεν εχουν μπει απο μελετη.Συνεπως δεν εξυπηρετουν τους σκοπους αλλα τα συμφεροντα καποιου(ων). Αρα δεν αυξανουν την ασφαλεια κανενος...
Πιστεύω (ή έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω) οτι τα σαμαράκια αν και ταλαιπωρούν αποδίδουν σε κάποιο βαθμό...τουλάχιστον αναγκάζουν τους κατόχους κάποιων γρήγορων να κόβουν λίγο. Πάντως, ΝΑΙ, υπάρχουν και σαμαράκια σε μερικά στενά που δεν εξυπηρετούν σε τίποτα εκτός από τα συμφέροντα κάποιων.
Αυτά από μένα, νόμίζω οτι η αλήθεια βρίσκεται μάλλον κάπου στη μέση.
Πάντα φιλικά
-
Είναι δείγμα μεγάλης αναισθησίας και ασυνειδησίας το να πάει ο άλλος ο 'έξυπνος' με ό,τι όχημα έχει, να μπαίνει μπροστά απ'όλους πιάνοντας όλη τη διάβαση.
- Οι πεζοί δηλαδή από πού θα περάσουν;
Μου είχε πει κάποτε ένας φίλος (φοιτητής νομικής) οτι αν ένα αυτοκίνητο κλείνει τη διάβαση, τότε ο πεζός έχει δικαίωμα ακόμα και να πατήσει πάνω στο αυτοκίνητο για να περάσει
Ισχύει κάτι τέτοιο;
-
Σαμαράκια φυσικά υπάρχουν και στο εξωτερικό. Να τι μπορεί να πάθει η Γκαγιάρντο σας, αν τα αγνοήσετε στο Ντουμπάι:
http://www.wreckedexotics.com/newphotos/exotics/21gallardo_20060223_004.shtml
http://www.wreckedexotics.com/newphotos/exotics/21gallardo_20060223_005.shtmlΚαι το πώς ακριβώς έγινε:
-
Ελάτε από τον Παπάγου να δείτε ποικιλία αυτών σε στενά δρομάκια που ούτως ή άλλως δεν μπορείς να τρέξεις λόγω κίνησης, στενότητας αλλά και άθλιου οδοστρώματος.
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Σαμαράκια φυσικά υπάρχουν και στο εξωτερικό. Να τι μπορεί να πάθει η Γκαγιάρντο σας, αν τα αγνοήσετε στο Ντουμπάι:http://www.wreckedexotics.com/newphotos/exotics/21gallardo_20060223_004.shtml
http://www.wreckedexotics.com/newphotos/exotics/21gallardo_20060223_005.shtmlΚαι το πώς ακριβώς έγινε:
Πωπω, ευτυχώς που δεν μένω στο Νουμπάι και δεν έχω Lambo...
(πάντως, μιλάμε για φοβερή επιτάχυνση το τέρας, έτσι; )
-
Κοινοι θνητοι.....
Εμεις στον Πειραια δεν χρειαζομαστε σαμαρακια, εχουν μεριμνησει ολες οι δημοσιες υπηρεσιες ετσι ωστε το οδοστρωμα να παρεχει, σε ολους τους δρομους, ολα τα σαμαρακια, λακκουβες, ολισθηροτητα, που κανει οποιον τρεξει να εχει και διχτακι να σερνεται απο πισω να μαζευει τα κομματια του.
-
Υπήρχε κάποτε κάποιος ακτιβιστής νομίζω Γερμανός που πατούσε πάνω στα αυτοκίνητα που καταλαμβάνανε παράνομα χώρο, διαβάσεις κλπ. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να τα πατάμε αλλά αυτός είχε την ικανότητα να περπατάει πάνω στα αυτοκίνητα χωρίς να τους προκαλεί καμία ζημιά οπότε και οι ιδιοκτήτες που μπορεί να ήταν και μέσα να μην μπορούν να τον κατηγορήσουν!!
Ειδικά τα σαμαράκια της Πολιτείας νομίζω ότι είναι τα πιο ήπια και καλοσχεδιασμένα και δεν προκαλούν ζημία ακόμα κι αν δεν τα προσέξεις και περάσεις γρήγορα από πάνω τους.
Δεν ξέρω αν γίνονται διακρίσεις αλλά στην πλατεία της Πολιτείας παλιά που ήταν στέκι γρήγορων εντόπιων νεαρών σύχναζε και η αστυνομία που μάλιστα είχε μαζέψει έναν φίλο μου φοιτητή που απλά πέρναγε από εκεί για να πάει σπίτι του γυρίζοντας από ξενύχτι για διάβασμα για εξεταστική...
ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ > Αντε πάλι