-
Μην με παρεξηγήσεις αλλά δεν ξέρεις τι θέλεις.
Τι σχέση έχει το Α3 3,2 ή το ΤΤ με το CTR. Πάντως από αυτά που έχω καταλάβει, μάλλον θα πρέπει να πάρεις το Α3. -
Ο χρήστης MarWax έγραψε:
Τα HONDA δεν είναι τοσο 'γρήγορα' οσο νομίζεις, όλα τα τέστ σε Ελληνικό και ξένο ειναι βαλτά και οι εγκάθετοι καθε φορά το βγάζουν καλύτερο, αλλα εσυ μην τους ακούς!Στο Type-R εξάλλου σε καθε στροφη παλεύεις με τον χάρο... ενω στο AUDI και στα LEON βγαίνεις ατσαλάκωτος. Αλλο ενα λαθος που κανουν εδω ΟΛΑ τα περιδιοκά και μιλάνε για κορυφαίο στήσιμο και δουλειά απο τους μηχανικούς της HONDA.
ΨΕΜΜΑΤΑ ειναι όλα!!! Πάρε AUDI...
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Δέν μπορώ να εκφέρω άμεσα άποψη για τα αυτοκίνητα που ρωτάς αλλά η ποιότητα που προσωπικά συνάντησα στο AUDI είναι σαφώς καλύτερη απο HONDA. H σύζηγος μου έχει το Ηonda Accord V6 (Μοντέλο 2004) και παλιότερα είχε το AUDI A4 2.8. Tα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά πολλές φορές αλλα για την ποιότητα και πολυτέλεια δεν τίθεται λόγος οτι το AUDΙ υπερτερεί. (Μένουμε USA και το Αccord εδω έχει διαφορετικο εξωτερικό design απο Europe - To εσωτερικό είναι το ίδιο )Το ΑUDI σε εμάς δημιούργησε κάποια προβλήματα παρόλη την τακτική συντήρηση του. Το HONDA αν και καινούργιο ακόμα, ειναι γνωστό για την αξιοποιστία του.
Το AUDI στο δρόμο νομίζω συμπεριφερόταν καλύτερα αλλα μάλλον δεν ήταν ταχύτερο κατι που για εμάς δεν παίζει κανένα ρόλο αφου το θέλουμε ως οικογενιακό και ασφαλές αυτοκίνητο.
Οσον αφορα τον ηχομόνωση πάντος, πολυ απλα το AUDI ήταν πολυ καλύτερο. Ούτε συζήτηση σε αυτό.
Ειναι καθαρά λοιπον ανάγκες του οδηγού. Συνολικά το ΑUDI το θεωρήσαμε καλύτερο αυτοκίνητο, αλλα παρ'ολα αυτά΄προτιμήσαμε το HONDA.
Δημήτρης
To V6 8a to euxaristi8hs. kamia sxesh to ena me to allo. Sta 400 m exou sxedon 2 sec diafora. Milame gia 20 karotses. Sigrinhs 250hp me 150 hp.
-
Ουζο πού είσαι ρε φίλε χάθηκες από το φόρουμ ή είναι ιδέα μου..?
Welcome back..To θέμα κατηγοριοποίηση των επιθυμιών μας είναι σχετικό και παρατηρώ ότι πολλοί το θίγουν..
Σε αρκετούς στην λίστα των υποψήφιων αυτοκινήτων (όπως γίνεται κ με μένα αυτή την εποχή) υπάρχουν Suv, coupe και hot sedan...Δεν σημαίνει ότι δεν ξέρει τι θέλει...απλά αυτά που του αρέσουν είναι διαφορετικά..
Στο θέμα μας ..εγώ θα έπαιρνα το A3 3,2 ωραίο αμάξι, ποιοτικό, κυριλάτο και άνετο.
Και το CTR είναι πολύ καλό απλά όσο μεγαλώνεις νομίζω ότι σε κουράζει...μην πάθεις και καμιά συγκοπή με το διαμάντι που φορά κάτω από το καπό.Πάσχει λίγο κ στην σχεδίαση όπως και στο θέμα Σαρακάκης..
Το ΤΤ δεν μου αρέσει καθόλου (προσωπικά).Αυτιά.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Το Ηonda πιο σταθερό ;
Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα...Πρίν κάνω το σχόλιο μου, θα ηθελα να σε ρωτήσω... εχεις οδηγήσει και τα δύο αυτοκίνητα και γνωρίζεις ακριβως την συμπεριφορά τους ή απλά μιλάς απο αυτά που εχεις ακούσει; Εγώ π.χ. οπως ειδες μιλησα μονο για το CTR το οποίο οδηγάω και γνωρίζω. Αν μου πεις να μιλησω για το AUDI θα σου πω οτι ειναι χλυδάτο με πολύ καλή ποιότητα - μέχρι εκεί. Αν πάλι μου πεις να σου πω για το A6-1.9 turbo που ειχα καποτε στην κατοχή μου για μια εβδομάδα (νοικιασμένο) θα σου πω οτι απογοητευτηκα με τις επιδόσεις (τότε ειχα Rover 620ti) και πολύ περισσότερο με την σταθερότητα οπού πανω απο τα 140km (σε Αγγλικούς δρόμους προς Southampton) δεν μου εδινε καμμια αισθηση ασφαλειας - πιθανότητα απο τις πολύ μαλακες αναρρτήσεις του.
Το να κανουμε σχολια επειδή δεν μας αρέσει καποιο αυτοκίνητο ή μαρκα γενικότερα, ή το να παπαγαλίζουμε στοιχεία από τεστ περιοδικών ειναι το μεγαλύτερο λάθος. Σε πολύ γνωστό Ελληνικό περιοδικό (οχι 4Τ) ορκιζόντουσαν οτι το CTR φοράει ΜΠΛΟΚΕ!!!! Μάλιστα έβαζαν στοίχημα και ενα μπουκάλι κρασί από οτι θυμάμαι!!!! Ούτε οι συντάκτες ειναι θεοί ουτε τα τέστ των περιοδικών.
Δυστυχώς απο την άλλη ούτε και ολες οι αντιπροσωπείες ειναι το ιδιο εξυπηρετικές... οπότε θα σου ελεγα BlackCoupe να πας να ψαξεις και να οδηγήσεις και τα δύο. Σιγουρα οπως ολοι ειπαν ειναι εντελως διαφορετικής φιλοσοφίας με τον SADO να το προσδιορίζει καλύτερα απο όλους!! Πολυτέλεια ή αλητεία (με την καλη εννοια!!) ???
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Welcome back..Eginan pola to teleutaio diastima.
-Araboniastika (Komenes oi metatropes)
-Kati tsoglania mou spasane to Prelude kai to gdisane kuriolektika. 2 mhnes me phre na to fero opos htan.
-Arxisa se nea eteria douleia (Krifes metatropes treles apo thn araboniara arxisan) -
From Oyzo
To V6 8a to euxaristi8hs. kamia sxesh to ena me to allo. Sta 400 m exou sxedon 2 sec diafora. Milame gia 20 karotses. Sigrinhs 250hp me 150 hp.
Aγαπητέ Oύζο,
νομίζω αυτο το έγραψες σε εμένα γιατι είδα το δικό μου post απο πάνω. Δεν ξέρω ακριβός τι μονάδα μέτρησης είναι οι καρότσες. Και τα δύο είναι V6. Tο AUDI V6 2.8 με το Αccord V6 το συνέκρινα γιατι σε κυβικά είναι περίπου στην ίδια κατηγορία.
Αν θυμάμαι καλα το AUDI είχε περίπου 172hp και το Αccord έχει 240hp. Η διαφορά είναι μεγάλη αλλά προσωπική άποψη είχα μόνο απο αυτα τα δύο οχήματα.Με εκτίμηση Δημήτρης
-
Να προσθέσω οτι τα κυβικά παίζουν ρόλο σε επιδόσεις. Όπως έγραψα είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο
Κυρίως το post μου εστιαζόταν σε σύγκριση σε ποιότητα και α3ιοπιστία. Ενώ για εμένα το AUDI συνολικά ήταν καλύτερο αυτοκίνητο δεν ικανοποιούσε τον προσωπικά βασικότερο παράγοντα που το ήθελα. Την αξιοποιστία.Αγαπητέ WarMax δεν έχω οδηγήσει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα που γράφονται στο post, αλλά απο το δικό μου (της γυνάίκας μου μάλλον ) Audi / Honda καθώς και απο πολλών γνωστών που όλοι έχουν ίδιες απόψεις νομίζω, θέμα σταθερότητα στο δρόμο , μόνωσης απο το εξωτερικό περιβάλλον etc to AUDI είναι κατα πολύ καλύτερο πιστεύω. Η διαφορά ειδικά σε highways είναι πολύ μεγάλη. Απο εκεί και πέρα βεβαια αυτό για μερικούς δεν είναι fun to drive, αλλά προσωπικές απόψεις είναι αυτές.
By the way το εσωτερικό του Accord έχει αναβαθμιστεί τρομερά σε σχέση με παλίοτερες γεννιές. Γνορίζει κάποιος γιατι δεν το κάναν αυτο και στα Civic;
Με εκτίμηση
Δημήτρης -
Αγαπητέ WarMaxΠες μου ότι τον έκανες ηθελημένα αυτό τον αναγραμματισμό!
-
Θα μας τρελάνετε μερικοί με τα διλλήματα σας,
κι εγώ είμαι μεταξύ Hummer και Αtos,ποιο να πάρω;Τι δουλειά εχει το ασχημότατο, αγωνιστικότατο (εχεις δει που ειναι ο λεβιές ταχυτήτων;) και καυλόγκαζο type-R,με το πολυτελές και ανέραστο όχημα της audi
-
oops συγνώμη στον MarWax.. Oταν έγραφα το post δεν θυμώμουν σωστά το nick του.
Ναι o αναγραμματισμός έγινε απο λάθος, αλλα έχει πλάκα το νέο nickκαι πάλι συγνώμη
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
Welcome back..Eginan pola to teleutaio diastima.
-Araboniastika (Komenes oi metatropes)
-Kati tsoglania mou spasane to Prelude kai to gdisane kuriolektika. 2 mhnes me phre na to fero opos htan.
-Arxisa se nea eteria douleia (Krifes metatropes treles apo thn araboniara arxisan)Για τo 1o ok αλλά όχι και να απέχεις από το 4 τροχοί..
Για το 2ο για πες καμιά λεπτομέρεια...κρίμα πάντως! -
Να προσθέσω οτι τα κυβικά παίζουν ρόλο σε επιδόσεις. Όπως έγραψα είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο
Κυρίως το post μου εστιαζόταν σε σύγκριση σε ποιότητα και α3ιοπιστία. Ενώ για εμένα το AUDI συνολικά ήταν καλύτερο αυτοκίνητο δεν ικανοποιούσε τον προσωπικά βασικότερο παράγοντα που το ήθελα. Την αξιοποιστία.Αγαπητέ WarMax δεν έχω οδηγήσει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα που γράφονται στο post, αλλά απο το δικό μου (της γυνάίκας μου μάλλον ) Audi / Honda καθώς και απο πολλών γνωστών που όλοι έχουν ίδιες απόψεις νομίζω, θέμα σταθερότητα στο δρόμο , μόνωσης απο το εξωτερικό περιβάλλον etc to AUDI είναι κατα πολύ καλύτερο πιστεύω. Η διαφορά ειδικά σε highways είναι πολύ μεγάλη. Απο εκεί και πέρα βεβαια αυτό για μερικούς δεν είναι fun to drive, αλλά προσωπικές απόψεις είναι αυτές.
By the way το εσωτερικό του Accord έχει αναβαθμιστεί τρομερά σε σχέση με παλίοτερες γεννιές. Γνορίζει κάποιος γιατι δεν το κάναν αυτο και στα Civic;
Με εκτίμηση
ΔημήτρηςNa pw kai egw tin gnwmi mou: To Audi einai poli anwtero autokinito apo to Accord/TSX sta parapanw pou anefere o Dimitris. Exei poli demeno ama3wma, hsyxo kinitira, einai sbelto kai apo sxediasi kai poiotita eswterikou einai prwto. Tora, to kostos syntirisis otan bgei ektos eggyisews einai terastio: symplektis $2000 USD, pampriz: $600 USD ka8ws kai polla alla problimata sta hlektronika. Episis ta service einai poli akriba stin Audi. Gia auto to logo oi times metaxeirismenwn Audi exwn patwsei (blepe 21k USD gia 2000 S4).
Symfwnw episis oti h poiotita twn plastikwn sto neo Accord einai fobera anebasmeni se sxesi me palaiotera.
-
Ο χρήστης MarWax έγραψε:
Το Ηonda πιο σταθερό ;
Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα...Πρίν κάνω το σχόλιο μου, θα ηθελα να σε ρωτήσω... εχεις οδηγήσει και τα δύο αυτοκίνητα και γνωρίζεις ακριβως την συμπεριφορά τους ή απλά μιλάς απο αυτά που εχεις ακούσει; Εγώ π.χ. οπως ειδες μιλησα μονο για το CTR το οποίο οδηγάω και γνωρίζω. Αν μου πεις να μιλησω για το AUDI θα σου πω οτι ειναι χλυδάτο με πολύ καλή ποιότητα - μέχρι εκεί. Αν πάλι μου πεις να σου πω για το A6-1.9 turbo που ειχα καποτε στην κατοχή μου για μια εβδομάδα (νοικιασμένο) θα σου πω οτι απογοητευτηκα με τις επιδόσεις (τότε ειχα Rover 620ti) και πολύ περισσότερο με την σταθερότητα οπού πανω απο τα 140km (σε Αγγλικούς δρόμους προς Southampton) δεν μου εδινε καμμια αισθηση ασφαλειας - πιθανότητα απο τις πολύ μαλακες αναρρτήσεις του.
Το να κανουμε σχολια επειδή δεν μας αρέσει καποιο αυτοκίνητο ή μαρκα γενικότερα, ή το να παπαγαλίζουμε στοιχεία από τεστ περιοδικών ειναι το μεγαλύτερο λάθος. Σε πολύ γνωστό Ελληνικό περιοδικό (οχι 4Τ) ορκιζόντουσαν οτι το CTR φοράει ΜΠΛΟΚΕ!!!! Μάλιστα έβαζαν στοίχημα και ενα μπουκάλι κρασί από οτι θυμάμαι!!!! Ούτε οι συντάκτες ειναι θεοί ουτε τα τέστ των περιοδικών.
Δυστυχώς απο την άλλη ούτε και ολες οι αντιπροσωπείες ειναι το ιδιο εξυπηρετικές... οπότε θα σου ελεγα BlackCoupe να πας να ψαξεις και να οδηγήσεις και τα δύο. Σιγουρα οπως ολοι ειπαν ειναι εντελως διαφορετικής φιλοσοφίας με τον SADO να το προσδιορίζει καλύτερα απο όλους!! Πολυτέλεια ή αλητεία (με την καλη εννοια!!) ???
Να σου πώ καταρχήν ότι δεν έχω καμιά εμπάθεια με τη Honda για να την κατακρίνω.
Όσον αφορά τον 'παπαγαλισμό' που ανέφερες από τα πειροδικά, να σου πώ ότι πολλές φορές είναι πολύ χρήσιμος, πόσο μάλλον όταν όλοι συμφωνούν στο ίδιο θέμα.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει ο καθένας και την προσωπική του άποψη, η οποία θα συμφωνήσω μαζί σου, είναι καλό να προέρχεται από άμεση επαφή και εμπειρία με το αυτοκίνητο.
Βέβαια, αυτό δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο και εφικτό, εκτός και αν κάποιος ''τυχαίνει' να δουλεύει σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.Με το civic στα μικρότερα κυβικά έχω κάποια εμπειρία, αλλά όχι και με το Type R, οι κριτικές του οποίου προέρχονται κυρίως από γνωστούς και περιοδικά.
Όσον αφορά το Α3 3,2 quattro, το έχω όντως οδηγήσει και μου άρεσε πολύ. Θεωρώ, (όσο κι αν ακουστεί γελοίο και περίεργο), ότι είναι ίσως το πιο γρήγορο, ολοκληρωμένο και πολιτισμένο hatchback στον πλανήτη.Επιμένω και μένω σε αυτούς τους τρείς χαρακτηρισμούς και μόνο.Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι με την τετρακίνηση quattro, έστω και με τον συμπλέκτη Haldex, το Α3 γίνεται ένα από τα πιο εκνευριστικά ασφαλή αυτοκίνητα της κατηγορίας του
Κλείνοντας, να πώ, πως ακριβώς γι αυτό τον λόγο ανέφερα πιο 'σταθερό' το Α3 από το Ηοnda, με την έννοια σταθερότητα=ασφάλεια.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Να σου πώ καταρχήν ότι δεν έχω καμιά εμπάθεια με τη Honda για να την κατακρίνω.
Όσον αφορά τον 'παπαγαλισμό' που ανέφερες από τα πειροδικά, να σου πώ ότι πολλές φορές είναι πολύ χρήσιμος, πόσο μάλλον όταν όλοι συμφωνούν στο ίδιο θέμα.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει ο καθένας και την προσωπική του άποψη, η οποία θα συμφωνήσω μαζί σου, είναι καλό να προέρχεται από άμεση επαφή και εμπειρία με το αυτοκίνητο.
Βέβαια, αυτό δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο και εφικτό, εκτός και αν κάποιος ''τυχαίνει' να δουλεύει σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.Με το civic στα μικρότερα κυβικά έχω κάποια εμπειρία, αλλά όχι και με το Type R, οι κριτικές του οποίου προέρχονται κυρίως από γνωστούς και περιοδικά.
Όσον αφορά το Α3 3,2 quattro, το έχω όντως οδηγήσει και μου άρεσε πολύ. Θεωρώ, (όσο κι αν ακουστεί γελοίο και περίεργο), ότι είναι ίσως το πιο γρήγορο, ολοκληρωμένο και πολιτισμένο hatchback στον πλανήτη.Επιμένω και μένω σε αυτούς τους τρείς χαρακτηρισμούς και μόνο.Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι με την τετρακίνηση quattro, έστω και με τον συμπλέκτη Haldex, το Α3 γίνεται ένα από τα πιο εκνευριστικά ασφαλή αυτοκίνητα της κατηγορίας του
Κλείνοντας, να πώ, πως ακριβώς γι αυτό τον λόγο ανέφερα πιο 'σταθερό' το Α3 από το Ηοnda, με την έννοια σταθερότητα=ασφάλεια.
Να ξεκινήσω οτι συμφωνω για το γεγονός πως οταν συμφωνούν σχεδόν ολα τα τεστ για καποιο αυτοκίνητο δεν μπορεί... κάπου θα εχουν δίκιο, εκτος και αν ειναι πληρωμένοι!
Από την στιγμή που δεν έχεις οδηγήσει λοιπόν το Type-R να υποθέσω οτι κρίνεις την σταθερότητα απο τέστ περιοδικών. Επειδή τα έχω σχεδόν ΟΛΑ απο Ελληνικά και πάρα πολλά ξένογλωσσα, όλα μα όλα εχουν τα κολακευτικότερα σχόλια για τα κρατήματα του CTR. Αν αυτό δεν ειναι ασφάλεια και σταθερότητα τότε τι είναι; Σίγουρα ενα τετρακίνητο από την φύση του (ακόμα και Haldex ) ειναι πολύ ποιό προβλέψιμο σε συμπεριφορά από ένα προσθιοκίνητο ή πισωκίνητο. Ο φίλος ομως δεν μας ειπε τι ακριβώς θέλει, ένα παιγχνιδιάρικο ή ένα 'ασφαλές' αυτοκίνητο;
Όλα ειναι θέμα γούστου!
Επίσης επειδή πολύ λίγοι δουλεύουν σε εταιρείες ενοικιάσεων και ακόμα λιγότερες (μαλλον καμμια...) δεν εχει CTR, RX8, RS, S2000 κτλ. ειναι η γνώμη μου του οτι θα πρεπει να αποφεύγουμε σχόλια και γενικότιτες του στυλ 'Ακουσα...', εκτός και αν εχουν 'hands on' εμπειρία. Εγω τουλάχιστον αυτό κάνω.
-
Ο χρήστης MarWax έγραψε:
Σίγουρα ενα τετρακίνητο από την φύση του (ακόμα και Haldex ) ειναι πολύ ποιό προβλέψιμο σε συμπεριφορά από ένα προσθιοκίνητο ή πισωκίνητο. Ο φίλος ομως δεν μας ειπε τι ακριβώς θέλει, ένα παιγχνιδιάρικο ή ένα 'ασφαλές' αυτοκίνητο;Όλα ειναι θέμα γούστου!
Tώρα με έπιασες...!
-
Φαντάζομαι ότι αν ήταν να αγοράσει κάποιο απ'τα δύο,αυτή τη στιγμή θα το έχει ήδη κάνει.Του εύχομαι καλοτάξιδο κι αν είναι και...'αλήτης' με την καλή την έννοια,ελπίζω να πήρε το Τype-R...
Αν όχι,πάλι να το χαίρεται! -
Ένα πιο σπόρ αυτοκίνητο είναι από σχεδιασμού λιγότερο σταθερό ούτως ώστε να μπορεί να αντιδρά ταχύτερα στις εντολές του οδηγού. Παρόλα αυτά έχει ικανοποιητική σταθερότητα αφού όλα τα αυτοκίνητα αν αφήσεις το τιμόνι τείνουν να πάνε ίσια και αυτό εγώ αντιλαμβάνομαι σαν σταθερότητα. Βασικά το πιο σταθερό αυτοκίνητο είναι αυτό που δεν στρίβει ακόμα και όταν στρίψεις το τιμόνι, δηλαδή υπέρτατη υποστροφή άρα υπέρτατη σταθερότητα!
Η σπόρ ρύθμιση του CΤR δε σημαίνει ότι είναι κακό ή ασταθές και δεν νομίζω την ένοια σταθερότητας να την χρησιμοποίησε με αυτήν την έννοια ο αρχικός. Νομίζω ότι εννοούσε χαρακτηριστικά που περιγράφονται από
την ποιότητα κύλισης με υψηλές ταχύτητες σε ήσυχο και πολιτισμένο περιβάλλον όπου το γερμανικό αναμένω να πλεονεκτεί. -
εγω θα επαιρνα το 3,2 quattro me to αυτοματο κιβωτιο (Παρολλου που ειμαι τζαπανεζος σε γενικες γραμμες) απλα αυτο το A3 einai απο τα αγαπημενα μου!
Αιτιολογηση :
- Μεγαλυτερος κινητηρας - επιδοσεις
- Τετρακινηση
- Το κιβωτιο του ειναι ολα τα λεφτα!
- Ασφαλεια
- Ποιοτητα
-
- Αποπνεει και καποιο κυρος (το οποιο αλλα αμαξια με παραπλησιες επιδοσεις και τιμη δεν αποπνευουν)
Αudi ή Honda ?