-
oi υαλοκαθαριστηρες που ειχε το Subaru απο το εργοστασιο μου κρατησαν 5,5 χρονια.
Θα αντεχαν λιγο ακομη, αλλα οταν επεφταν μικρες σταγονες μου εκαναν 'γραμμουλες' στο παρπριζ (με περισσοτερο νερο δεν ειχαν θεμα), οποτε ειπα να τους αλλαξω.Ηταν Mitsuba, στην Ελλαδα δεν βρηκα και παραγγελια απο το εξωτερικο ηθελα 50€ μονο για του οδηγου
πηρα στην αρχη καποιουσ 'made in France', δεν εβγαλα ουτε το χειμωνα...
μετα πηρα απο το Lidl αυτους τους 'νεου τυπου', καλουτσικοι ειναι, απλα ακουγονται (αεροδυναμικοί θόρυβοι) και καμια φορα τριζουν σε υψηλές ταχύτητες.
Οι Mitsuba ηταν εντελως αθορυβοι σε ολες τις συνθηκες.
Θα ψαξω απο e-bay να παρω μολις ληξουν τα c.c., αν και οικονομικοτεχνικα συμφερουν αν με 50€ βγαζουν 5+ χρονια.Τον πισω τον εχω ακομη και δουλευει κανονικα 7 χρονια τωρα...
-
Παρα πολλα τα 50 για εξαρτημα που μπορει να χαλασει απο τη μια στιγμη στην αλλη ειτε απο καποια ξερη κουτσουλια, ειτε απο ξεραμενα ζουμια απο τα δεντρα. Καποτε οι υαλοκαθαριστηρες ηταν φθηνοι και καλοι, σημερα ειναι κακοι και ακριβοι.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Παρα πολλα τα 50 για εξαρτημα που μπορει να χαλασει απο τη μια στιγμη στην αλλη ειτε απο καποια ξερη κουτσουλια, ειτε απο ξεραμενα ζουμια απο τα δεντρα. Καποτε οι υαλοκαθαριστηρες ηταν φθηνοι και καλοι, σημερα ειναι κακοι και ακριβοι.συμφωνω.
Παλαιοτερα με το Βιταρα, το μονο που δεν με ενοχλουσε στον υαλοκαθαριστηρα ηταν οι αεροδυναμικοι ηχοι (οπως και η 'φασαρια' απο τα λαστιχα).
Ειχε απο μονο του το αυτοκινητο αρκετουςΤωρα που δεν ακουγεται τιποτα, μας ενοχλουν τα παντα, ισως μεγαλωνουμε και παραξενευουμε
ειναι και θεμα τυχης ο υαλοκαθαριστηρας, πριν χρονια πηρα κατι πολυ φτηνους απο Καρεφουρ και μου κρατησαν δυο χρονια με καλο καθαρισμο και χωρις καθολου τριξιματα
ειδα στο alibaba οτι πουλανε λαχτιχα και ολοκληρους υαλοκαθαριστηρες με τιμες που ξεκινανε απο μισο € (mitsuba).
μετα προσεξα οτι ηθελε και ελαχιστη παραγγελια 500 τεμαχια -
Aυτα τα λαστιχακια με το μετρο δεν μου κανουν δουλεια.
Τουλαχιστον απο εκει που τα πηρα, δεν καθαριζουν σωστα το παρμπριζ.
Ισως να υπαρχουν βεβαια και καλυτερης ποιοτητας.
Βαζω Bosch που αν και ειναι αψογοι στη αρχη, περιπου πανω στο χρονο αρχιζουν να
μην καθαριζουν καλα, οποτε και τους αλλαζω. -
Για λαστιχάκια θελει τυχη να βρεις καλα που να ταιριανουν κιολας με τον υαλοκαθαριστηρα σου. Γνωμη μου οτι δεν αξιζει ιδιαιτερα.
Δοκιμαστε καμια άλλη αξιοπιστη εταιρεια oχι μονο bosch. Εγω πχ ειχα δωσει 25 γιουρια για bosch και ειδα οτι γι' αυτο που πληρωσα δεν αξιζαν, οποτε τωρα θα παω σε κατι ιδιας ή καλύτερης αποδοσης αλλα σιγουρα με λιγοτερα χρηματα, πχ wurth η guard.Ε δε λεει στο αμαξι του πατερα μου με feral υαλοκαθαριστηρες που κοστιζουν τα μισα λεφτα απ οτι οι bosch να καθαριζει αψογα 2 χρονια αν και κανουν λιγο θορυβο και οι aerotwin μετα το 8μηνο να γεμιζουν γραμμες το παρμπριζ... Κοροϊδία...
-
Καποτε ειχα παρει λαστιχα, ευτυχης που τα βρηκα φτηνα, 2€... μετα ανακαλυψα πως οι Guard εκαναν 7-8€.
Ουτε να το συζητατε... και μια φορα το χρονο να γινεται αλλαγη, τοσο κανει ενα πλυσιμο μεσα-εξω, ελεος. -
Θα συμφωνήσω οτι οι Bosch τελειώνουν γρήγορα αλλά όσο διαρκούν είναι πραγματικά άψογοι. Επίσης μάλλον είμαι απο τους λίγους που ποτέ δεν συμπάθησα τους aerotwin...
-
Είχα πάει Πειραιά σήμερα το απόγευμα για μια δουλειά.
Από σπόντα γυρνόντας κάπου προς Κερατσίνι, δε θυμαμαι ακριβως γιατι επεσα σε μια πορεια, είδα ενα μαγαζί με αξεσουαρ αυτοκινητου (πατακια, κουκουλες, σχαρες κλπ) που έγραφε υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτων από 4 ευρώ.
Σκέφτηκα ότι θα ειναι τπτ κινέζικοι της πλακας αλλα λεω δεν εχω να χασω τπτ να δω τι παιζει...Παω μεσα ο ευγενεστατος υπαλληλος μου εδειξε αυτους με τα 4 ευρω και μου ειπε οτι ειναι γερμανικοι κλασσικοι (δεν θυμαμαι μαρκα) και οτι καθαριζουν αψογα + οτι αν δεν καθαριζαν η δεν μ αρεσουν μου τους αλλαζε επι τοπου, 7 ευρω κανανε στις διαστασεις μου... Ειχε και κατι ιταλικους, ελαφρως πιο ακριβους, ειχε και aerotwin γενικα ειχε υλικο...
Μετα μου εδειξε κατι bosch τους απλους. Μου ειπε οτι ειναι πολυ καλοι και οτι τους προτιμουν οι περισσοτεροι. Nαι του λεω, αλλα ποσο εχουν. 9.5 ευρώ μου ειπε αφου ειδε στον καταλογο και ηταν οι τελευταιοι που ειχε. Ο τυπος μου φανηκε γενικα πολυ ενταξει...
Λεω δε γ@&&ται, τι ψυχη εχουν 9.5 ευρω για Bosch κιολας... Τους πηρα και εφυγα, τους εβαλα και μια χαρα.. Θορυβο δεν κανουν καθολου, ελπιζω μονο να κρατησουν αξιοπρεπως για ενα ευλογο χρονικο διαστημα.
Ηταν που δεν θα ξαναβαζα bosch αλλα ειπα να τους δωσω μια δευτερη ευκαιρια αφου τους βρηκα σε αυτην την τιμη...Αυτοι εδώ είναι
https://a-a.d-cd.net/724b5au-960.jpg -
Μια ερώτηση.
Ακουσα οτι αν τριψεις τους παλιους υαλοκαθριστηρες με γυαλοχαρτο καθαριζουν καλα.
Ισχύει;; -
Και με σφουγγαρι πιατων με την αγρια μερια. Εχω την ιδια απορια. Ισχυει; Παντως η οδοντοκρεμα στα φαναρια μου δουλεψε ειδικα το ενα εγινε σαν καινουριο.
-
ναι με την πισω μερια απο το σφουγγαρι καθαριζεις τα λαστιχακια και απο τις 2 μεριες απομακρυνοντας ξενα σωματα οπως εντομα κολλημενα που αφηνουν αποτυπωμα στο λαστιχο απο τα ζουμια τους και δεν καθαριζουν τα λαστιχακια σωστα
-
Μια ερώτηση υαλοκαθαριστήρες Lucas έχει δοκιμάσει κανείς? Έχω χρόνια να βάλω αλλά ήταν κορυφαίοι. Αν κάποιος ξέρει που να τους προμηθευτώ θα με ενδιέφερε ας δώσει στοιχεία με πμ
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Μια ερώτηση.
Ακουσα οτι αν τριψεις τους παλιους υαλοκαθριστηρες με γυαλοχαρτο καθαριζουν καλα.
Ισχύει;;Προσωρινες λυσεις ειναι ολες αυτες. Δοκιμασε να βαλεις λιγο σπρευ σιλικονης σε εναν υαλοκαθαριστηρα που τριζει, θα γινει σαν καινουριος....για λιγες μερες....
-
ο εργοστασιακος valeo μετα απο 2-3καλοκαιρια ετριζε σε σημειο που ανησυχησα απο τον ηχο μην κταστρεψει το παρμπριζ
εβαλα αυτους τους guard ειχαν πανω τους γραφιτη, γεμισαν και τα χερια μουγραφιτη τοτε, αλλα τριγμο δεν ακουσα ποτε ξανα
θα δοκιμασω μια αλλη μαρκα λαστιχο το ειδα πολυ μαλακο και θα σας πω μαρκα και εντυπωσεις -
καλησπερα σας.εχω ενα κουπερ και χρειαζεται σιγουρα αλλαγη του οδηγου.δεν ακουγεται και καθαριζει καλα,αλλα αφηνει κανα 2 γραμμες.
ερωτηση επειδη ειμαι και ψωναρα,φανταζομαι στη μινι θα με πονεσουν.ειναι νεου τυπου,αλλαζει μονο το λαστιχο?
δε θελω να βαλω αλλη ρατσα γιατι εχουν το σημα της εταιρειας επανω και ειναι πολυ μαζεμενοι σε διαστασεις.
-
Για αρχή ρώτα σε κανένα κατάστημα που πουλάει αξεσουάρ αυτοκινήτου αν μπορούν να σου αλλάξουν μόνο το λάστιχο.
Εγώ έχω της bosch aerotwin που είναι καινούργιου τύπου και τους αλλάζω μόνο λάστιχο. -
Είναι φλατ? Άρα υπάρχει λάστιχο.. Θα κάνω αύριο μια ερωτηση
-
-
Μπορεί κανείς να προμηθευτεί μόνο το 'εργοστασιακό' σε ποιότητα λάστιχο για τους γυαλοκαθαριστήρες του; Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα λάστιχα που μπαίνουν σε όλων των ειδών τους γυαλοκαθαριστήρες, το ερώτημα είναι εάν μπορεί να βρεί κανείς το ποιοτικό λάστιχο που φορούν οι εργοστασιακοί... υπάρχει άραγε;
-
Υπάρχει αλλά θα το πληρώσεις...
Περι Υαλοκαθαριστηρων