-
Δεν μπορεσα να βρω στην αναζητηση κατι σχετικο. Εαν υπαρχει κατι πειτε μου
Λοιπον το θεμα ειναι πολυ απλο και εχει να κανει με το καθε ποτε πρεπει να αλλαζουμε τα μαραφετια αυτα.
Οι καιρικες συνθηκες (υπερβολικη ζεστη) σιγουρα δεν ειναι και οτι καλυτερο φανταζομαι, οπως επισης και η πολυ συχνη χρηση.
Στο Πρωτο σερβις που ειχα κανει στην αντιπροσωπια (επιδη ηταν δωρεαν), μου ειχαν βαλει της BOSCH. Ειναι καλοι αυτοι οι υαλοκαθαριστηρες?
Ξερει κανεις καμμια καλυτερη μαρκα?
Επισης, εκτος απο απιονισμενο νερο που βαζω στο ντεποζιτο, βαζω και μισο μπουκαλακι απο αυτα τα καθαριστικα υγρα που κυκλοφορουν στο εμποριο. Ειναι καλα αυτα για τον υαλοκαθαριστηρα?Thank U
-
Λοιπον το θεμα ειναι πολυ απλο και εχει να κανει με το καθε ποτε πρεπει να αλλαζουμε τα μαραφετια αυτα.
Οι καιρικες συνθηκες (υπερβολικη ζεστη) σιγουρα δεν ειναι και οτι καλυτερο φανταζομαι, οπως επισης και η πολυ συχνη χρηση.
Στο Πρωτο σερβις που ειχα κανει στην αντιπροσωπια (επιδη ηταν δωρεαν), μου ειχαν βαλει της BOSCH. Ειναι καλοι αυτοι οι υαλοκαθαριστηρες?
Επισης, εκτος απο απιονισμενο νερο που βαζω στο ντεποζιτο, βαζω και μισο μπουκαλακι απο αυτα τα καθαριστικα υγρα που κυκλοφορουν στο εμποριο. Ειναι καλα αυτα για τον υαλοκαθαριστηρα?Thank U
-
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Από τα λίγα που γνωρίζω:
- Κάθε δύο χρόνια θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάζονται κατά τη γνώμη μου. Βασικά το ξέρεις πότε πρέπει να τους αλλάξεις, δεν καθαρίζουν καλά!
- Της Bosch είναι πιθανότατα οι καλύτεροι που κυκλοφορούν
- Το καθαριστικό υγρό έχει δύο ιδιότητες: να καθαρίζει (προφανώς) και να διατηρεί το τεπόζιτο χωρίς επικαθίσεις αλάτων και στη σωστή θερμοκρασία (στο πολύ κρύο ή τη ζέστη αντίστοιχα). Για το λόγο αυτό, καλό είναι να βάζουμε το ανάλογο υγρό, για χειμώνα ή καλοκαίρι.
-
Είχα ακούσει και εγώ ότι τις Bosch είναι από τους καλύτερους αλλά τελικά δεν μπορώ να πώ ότι είδα κάτι φοβερό.. Μάλιστα κάποιες φορές ακόμα και τότε που ήταν καινούριοι άφηναν αυλάκια που δεν καθάριζαν καλά, κάναν κάποιες φορές θόρυβο, κλπ. Να σημειώσω ότι ήταν μάλιστα οι twin. Δεν ξέρω αν υπάρχουν και πιο απλοί βέβαια..
Επίσης κάτι ασχετο.. Αρκετές φορές που έψαξα κάτι στην αναζήτηση (για θέματα που ξέρω πως υπάρχουν) δεν είχα κανένα αποτέλεσμα. Έχει κάποιο πρόβλημα ή εγώ δεν κάνω κάτι καλά?
-
Αυτοί της Bosch με το εύκαμπτο στέλεχος ξέρετε που είναι διαθέσιμοι?Εχω ψάξει για να τους βρω αλλά μάταια!!
-
kouk μπορείς να απευθυνθείς στην αντιπροσωπεία:
Robert Bosch Α.Ε.
Κηφισού 162
121 31 Περιστέρι
Τηλέφωνο: 210 5701241-3
e-mail: info_automotive@gr.bosch.com -
Οι Bosch θεωρούνται κορυφή απλά είναι ακριβοί. Αμέσως μετά εγώ βάζω τους Valeo εξίσου καλοί ( ίσως λίγο χειρότεροι ίσως και όχι αυτά τα πράγματα είναι σχετικά ) και σαφώς φθηνότεροι. Προσωπικά βάζω Bosch αλλά το Φθινόπωρο που θα τους αλλάξω θα κοιτάξω και για Valeo και να η διαφορά ειναι μεγάλη στην τιμή θα τους προτιμήσω.
-
Προσοχη στο υγρο,παντως,γιατι ως γνωστον μετα σκορπιζεται και στο υπολοιπο αμαξωμα...
-
Υπάρχει κάποιος τρόπος να διατηρήσουμε τα μάκτρα (; ) των υαλοκαθαριστήρων σε καλή κατάσταση; Κάποιο σπρέυ με βάση τη σιλικόνη για παράδειγμα ή καποιο άλλο λιπαντικό; Αξίζει τον κόπο ή απλά τους αλλάζουμε λίγο πιο συχνά;
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Υπάρχει κάποιος τρόπος να διατηρήσουμε τα μάκτρα (; ) των υαλοκαθαριστήρων σε καλή κατάσταση; Κάποιο σπρέυ με βάση τη σιλικόνη για παράδειγμα ή καποιο άλλο λιπαντικό; Αξίζει τον κόπο ή απλά τους αλλάζουμε λίγο πιο συχνά;Δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο και το έξοδο.
Να έχουμε υπόψη επίσης ότι οι καθαριστήρες παλιώνουν και στο 'ράφι'. Αν κάποιο βενζινάδικο έχει απλωμένους στον ήλιο τους καθαριστήρες για 2 χρόνια, μην περιμένει κανείς ότι θα έχουν καλή απόδοση μόλις τους βγάλει από τη ζελατίνα. Ισχύει ότι περίπου και για τα ελαστικά.
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Υπάρχει κάποιος τρόπος να διατηρήσουμε τα μάκτρα (; ) των υαλοκαθαριστήρων σε καλή κατάσταση; Κάποιο σπρέυ με βάση τη σιλικόνη για παράδειγμα ή καποιο άλλο λιπαντικό; Αξίζει τον κόπο ή απλά τους αλλάζουμε λίγο πιο συχνά;Μπορείς να σηκώνεις τους υαλοκαθαριστήρες το καλοκαίρι. Το τζάμι ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες όταν το χτυπά ο ήλιος και ξεραίνει τα λαστιχάκια
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μπορείς να σηκώνεις τους υαλοκαθαριστήρες το καλοκαίρι. Το τζάμι ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες όταν το χτυπά ο ήλιος και ξεραίνει τα λαστιχάκια
Πολύ σωστό, δεν το είχα σκεφτεί
-
καλα μιλαμε για υποχονδριακες καταστασεις...
Ποσο κανουν τα λαστιχακια??? 1-2 ευρα? αντε με το ευρω πηγανε 3... -
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Υπάρχει κάποιος τρόπος να διατηρήσουμε τα μάκτρα (; ) των υαλοκαθαριστήρων σε καλή κατάσταση; Κάποιο σπρέυ με βάση τη σιλικόνη για παράδειγμα ή καποιο άλλο λιπαντικό; Αξίζει τον κόπο ή απλά τους αλλάζουμε λίγο πιο συχνά;
Δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο και το έξοδο.
Να έχουμε υπόψη επίσης ότι οι καθαριστήρες παλιώνουν και στο 'ράφι'. Αν κάποιο βενζινάδικο έχει απλωμένους στον ήλιο τους καθαριστήρες για 2 χρόνια, μην περιμένει κανείς ότι θα έχουν καλή απόδοση μόλις τους βγάλει από τη ζελατίνα. Ισχύει ότι περίπου και για τα ελαστικά.
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, δεν είναι το κόστος τόσο μεγάλο για να ασχολείσαι τόσο με τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων. Το συχνό καθάρισμα τους καθώς και του παρμπρίζ, ώστε να μην μαζεύεται πολύ σκόνη (να μην πούμε για ξεραμένες κουτσουλιές) και η πρώτη γύρα που γίνεται ξερή πριν απλωθεί το υγρό να τους κάνει ζημιά χαράζοντας την κόψη τους.
Επίσης απαγορεύεται δια ροπάλου η απάλειψη με βαζελίνη όπως έκανε γνωστός μου για να μην ξεραθούν με αποτέλεσμα να τους καταστρέψει. -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
καλα μιλαμε για υποχονδριακες καταστασεις...
Ποσο κανουν τα λαστιχακια??? 1-2 ευρα? αντε με το ευρω πηγανε 3...Που τα βρίσκεις όμως;Μπαίνουν σε όλους τους υαλοκαθαριστήρες;
-
Πόσο εύκολο είναι να βρει κάποιος ανισομεγέθεις aftermarket υαλοκαθαριστήρες; Εκτός αν παίζει να πάρεις δύο σετ, ένα μεγάλο και ένα μικρό και να τα 'σταυρώσεις'. Ρωτάω γιατί στην 147 ο δεξιός καθαριστήρας είναι μικρότερος από τον αριστερό και ήρθε η ώρα να τους αλλάξω.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πόσο εύκολο είναι να βρει κάποιος ανισομεγέθεις aftermarket υαλοκαθαριστήρες; Εκτός αν παίζει να πάρεις δύο σετ, ένα μεγάλο και ένα μικρό και να τα 'σταυρώσεις'. Ρωτάω γιατί στην 147 ο δεξιός καθαριστήρας είναι μικρότερος από τον αριστερό και ήρθε η ώρα να τους αλλάξω.Πολλά καταστήματα αξεσουάρ, αν δεν έχουν έτοιμο σετ για το μοντέλο που ζητάμε, ανοίγουν συσκευασίες και σου ετοιμάζουν ζευγάρι στα μέτρα σου.
Έτσι βέβαια, για το 106 που είχα, πλήρωνα τους 3 ( 2 + 1) Bosch twin ακριβά σε 'αξεσουαράδικα', μέχρι που πήρα χαμπάρι ότι οι υαλοκαθαριστήρες σε εξουσιοδοτημένο της Peugeot, σε συσκευασία Peugeot, ήταν περίπου 40% φθηνότεροι, και .... στη συσκευασία με πολύ μικρά γράμματα έλεγαν: Bosch twin, made by Bosch GMBH...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πόσο εύκολο είναι να βρει κάποιος ανισομεγέθεις aftermarket υαλοκαθαριστήρες; Εκτός αν παίζει να πάρεις δύο σετ, ένα μεγάλο και ένα μικρό και να τα 'σταυρώσεις'. Ρωτάω γιατί στην 147 ο δεξιός καθαριστήρας είναι μικρότερος από τον αριστερό και ήρθε η ώρα να τους αλλάξω.Οι καθαριστήρες πωλούνται και μεμονομένοι. Δέν θυμάμαι τι μάρκα έχω στο βενζινάδικο, αλλά έχει έναν σε κάθε κουτί. Άλλωστε, νομίζω τώρα τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν ασύμετρους καθαριστήρες.
Τα ανταλακτικά λαστιχάκια κοστίζουν γύρω στα 2-3 ευρώ. Μπαίνουν σε οποιοδήποτε σκελετό καθαριστήρα και κόβονται για να φύγει το περίσσευμα. Μέχρι τώρα δέν έχω πετύχει τέτοια λαστιχάκια απο κάποια γνωστή μάρκα. Η αντοχή τους είναι σαφώς μικρότερη.
-
Εχει δοκιμάσει κανεις καποιους καθαριστήρες σιλικόνης (της ΡΙΑΑ νομίζω) υπόσχονται πολλά
Περι Υαλοκαθαριστηρων