-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Η FIAT:α) Δεν προ-στρώνει τους κινητήρες (τον στρώνεις όπως θελεις εσύ)
Εννοείς ότι δεν τους στρώνει στον πάγκο; Επομένως, είναι και πιο επιρρεπείς στο να παρουσιάσουν βλάβη λόγω μη προσεκτικού στρωσίματος;
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Η FIAT:
α) Δεν προ-στρώνει τους κινητήρες (τον στρώνεις όπως θελεις εσύ)
Εννοείς ότι δεν τους στρώνει στον πάγκο; Επομένως, είναι και πιο επιρρεπείς στο να παρουσιάσουν βλάβη λόγω μη προσεκτικού στρωσίματος;
Ναι ακριβώς,
αλλά μπορείς να τους στρώσεις όπως θέλεις από τις γνωστές τεχνικές στρωσίματος που ευνοούν την ιππόδύναμή, αξιοπιστία κτλ κτλ
-
Αυτό το γράφει κάπου?
-
β)έχει στο πρόγραμμα στον εγκέφαλο να δίνει λιγότερη ισχύ κάτω από
τα 10.000 χλμΜέτρησεις με κάτω από 10.000 θα δείξουν ανακρίβειες.
Ποιος τα λεει αυτα?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Η FIAT:
α) Δεν προ-στρώνει τους κινητήρες (τον στρώνεις όπως θελεις εσύ)
Ποιος τα λεει αυτα?
Κοίτα μια μηχανή FIAT με 2.000 χλμ τι γρέζια έχει μέσα και πές μου εάν ηταν στρωμένη.....
Αυτό δεν είναι κάτι κακό αλλά ο αγοραστής πρέπει να το ξέρει για να ελέγχει τα λάδια και να ξέρει οτι στην αρχή το στρώνει το όχημα
-
Ουπς,
Εγω που εχω Γκ.Πουντο και εχω βαρεσει 2-3 φορες 6500σαλ με 1500χλμ στο οδομετρο του εκανα ζημια????
Ειναι αδυνατον να μην δουλευει παγκο η μηχανη. Μου φαινεται παραλογο αλλα δεν ξερω...
Σαν κατοχος Σπορτινγ με 2600χλμ στο οδομετρο (με τα πρωτα λαδια ακομα) το βλεπω μια χαρα σβελτο.... δεν εχω μετρησει 0-100 ουτε χιλιομετρο, αλλα μου δινει σχεδον την ιδια αισθηση με το Μκ1 Σπορτινγκ που καποτε ειχα.
Η τεραστια διαφορα για μενα ειναι σε επαρχιακο δρομο με στροφες. Το αμαξι ειναι τρενο.
-
Εγω μια φορα οταν παρελαβα το Punto μου ειπαν απλα πως στρωσιμο δεν υπαρχει.... απλα αλλαγη στα λαδια στα 1500χλμ.... και αμα θελω να το παω και τελικη.
Και ετσι και εγινε... με το που το πηρα... χτυπησε τελικη. Πλεον εχει φτασει τα 120000+ και ο κινητηρας συνεχιζει να δουλευει απροβληματιστα.
-
Ωραια,
Αν και εμενα μου ειπαν απο την Φιατ να αλλαξω λαδια στα 3500-4000χλμ.
Ειναι φιξ οι τιμες για τις αλλαγες λαδιων/φιλτρου λαδιου στα εξουσιοδοτημενα ανα την Ελλαδα? Αγορασα το αυτοκινητο απο Αθηνα αλλα μενω Β.Ελλαδα.
-
Ο χρήστης yannisLP έγραψε:
Ωραια,Αν και εμενα μου ειπαν απο την Φιατ να αλλαξω λαδια στα 3500-4000χλμ.
Ειναι φιξ οι τιμες για τις αλλαγες λαδιων/φιλτρου λαδιου στα εξουσιοδοτημενα ανα την Ελλαδα? Αγορασα το αυτοκινητο απο Αθηνα αλλα μενω Β.Ελλαδα.
δυστυχως οι τιμες διαφερουν...
-
Χμ,
Κατι ενδεικτικο για το ποσα ειναι ΠΟΛΛΑ και ποσα ειναι Κανονικη τιμη? Ενδιαφερομαι για Πιερια και Θεσσαλονικη.
-
ναι μετα τα 10000 χλμ ειναι σε ολο το κοσμο γνωστο οτι αλλαζει η χαρτογραφηση του μοτερ και κερδιζει καποια αλογα... (ποσα αραγε??? )
εχει ξαναγινει η συζητηση αυτη, με ατομο που εκτιμω μαλιστα, και το αποτελεσμα ηταν οτι την πληροφορια αυτη του την εδωσε μηχανικος.
εμενα ο δικος μου μηχανικος μου ειπε οτι, ανα 15000χλμ το μοτερ μου θα κερδιζει 5αλογα...
αντε με το καλο να φθασω τα 100000χλμ να γλυτωσω και την αγορα πιο γρηγορου... -
Ρε τι άλλο θα διαβάσουμε
αυτό θα ισχύει και στους νέους κινητήρες ή μόνο στους παλιούς;
Η Fiat δεν θα τους 'προστρώνει' κι η Opel θα τους στρώνει και θα ναι πιο γρήγορα στην αρχή τα Opel, αλλά μετά τα 10.000χλμ. θα δίνει σήμα ο εγκέφαλος και θα τους φτάνουν τα Grande;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
αλλά μετά τα 10.000χλμ. θα δίνει σήμα ο εγκέφαλος...Το σήμα είναι δορυφορικό.
-
δεν εχω δει κανενα Φιατ με πιατο παντως!
-
Είναι κρυμμένος ο δέκτης!
-
Θα το δούμε αυτό λοιπόν
Αυτό που λες υπάρχει γραμμένο κάπου; Είναι επίσημο;
-
α) Κανένας κινητήρας δεν είναι στρωμένος, ποιός κατασκευαστής στρώνει; (η ρολς, φεράρι ?)
β) Γιατί δεν ισχύει:
- Είναι πολύπλοκο το σύστημα (αλλαγές εγκεφάλων, reset κλπ).
- Τα χιλιόμετρα (10.000) είναι πάρα πολλά, να ήταν 500 (άντε 1000 με χαλαρό οδήγημα).
- Η μείωση της απόδοσης δεν μπορεί να γίνει με λιγότερη βενζίνη (φτωχό μείγμα, αυξημένοι ρύποι ΝΟχ κλπ). Δεν μπορεί να γίνει κόβοντας το αβανς (αν κάποιος το πάει τέρμα στον αυτοκινητόδρομο θα πάθει ζημιές η εξαγωγή από υπερθέρμανση).
- Η μείωση της απόδοσης μπορεί να γίνει με περιορισμό των στροφών, να έχει πιο χαμηλά το κόφτη αλλά θα ήταν οφθαλμοφανές (θα το έβλεπαν οι δοκιμαστές).
-
Αφού ρε παιδιά ειναι γνωστό οτι οι κινητήρες του Gruppo ειναι φιμωμένοι απο το εργοστάσιο και ανα 10,000χλμ έχουμε γεωμετρική πρόοδο όσον αφορά την ιπποδύναμη, μετά απο αρκετές χιλ. χλμ. η ιπποδύναμη τείνει στο άπειρο και η τελική στο c...
Τι άλλο θα ακούσουμε...
-
Εγώ θα έλεγα ότι το αντίθετο συμβαίνει με τα fiat: ανά 15,000 Km χάνει ο κινητήρας 5 άλογα
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Αφού ρε παιδιά ειναι γνωστό οτι οι κινητήρες του Gruppo ειναι φιμωμένοι απο το εργοστάσιο και ανα 10,000χλμ έχουμε γεωμετρική πρόοδο όσον αφορά την ιπποδύναμη, μετά απο αρκετές χιλ. χλμ. η ιπποδύναμη τείνει στο άπειρο και η τελική στο c...Τι άλλο θα ακούσουμε...
Και μόλις (και αν ) φτάσουν τα 150.000 χλμ αρχίζουν και δημιουργούν στρεβλώσεις στον χωροχρόνο με αποτέλεσμα τη δημιουργία μαυρων τρυπών.
Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι δεν βλέπουμε πολλά φιατ με 150.000 χλμ και πάνω...
Fiat Grande Punto 2005