-
Εννοείται ότι ΔΕΝ το αγοράζεις, έχει φάει γερό τρακάρισμα και το λάδι στο intercooler δεν είναι καλό. Πάρα πολύ ακριβό για την κατάσταση που είναι.
Λαδι στο ιντερκουλερ δηλαδή τι σημαίνει;; Για να γνωρίζω ρωτάω..
-
Λαδι στο ιντερκουλερ δηλαδή τι σημαίνει;; Για να γνωρίζω ρωτάω..
Σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή λαδιού κάπου από το Turbo (από τα λαστιχάκια, o-rings, ρουλεμαν κλπ.). Μπορεί να είναι κάτι απλό αλλά μπορεί και κάτι πιο σοβαρό (χρειάζεται να ελεγχθεί από που προέρχεται η διαρροή). Και επίσης δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό συμβαίνει και εαν έχει προξενηθεί και άλλη ζημιά.
Γενικά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φωνάζει από μακριά να μην το πάρεις. Άσε που είναι πολύ ακριβό.
-
Λάδι στο intercooler έχουν όλα τα turbo οχήματα εξαιτίας των αναθυμιάσεων λαδιού.
-
καλησπερα σε ολους
εχω βρει μαντρά που μπορεί να μου φέρει ένα Subaru Forester απο Γερμανια, αν ειναι κοντά στις περιοχές που δραστηριοποιείται ο συνεργάτης τους και θα αναλάβει να το εκτελωνίσει και να το δώσει με χρηματοδότηση. Αναρωτιέμαι όμως, πως εξασφαλίζομαι αν το αμάξι που έχω σταμπάρει και θα πάει να δει, είναι όντως άξιο αγοράς και οτι ο συνεργάτης θα πράξει τα δέοντα να προστατεύσει τα συμφέροντά μου, αν το αμάξι έχει θέματα και δεν αξίζει?
-
Αναρωτιέμαι όμως, πως εξασφαλίζομαι αν το αμάξι που έχω σταμπάρει και θα πάει να δει, είναι όντως άξιο αγοράς και οτι ο συνεργάτης θα πράξει τα δέοντα να προστατεύσει τα συμφέροντά μου, αν το αμάξι έχει θέματα και δεν αξίζει?
Πολύ απλό, δεν εξασφαλίζεσαι! Γενικά από κανένα μεταχειρισμένο δνε μπορείς να εξασφαλιστείς. Μπορείς να ζητήσεις ένα report από έναν μηχανικό αλλά κάνεις δεν μπορείς να σου εξασφαλίσει ότι δεν θα βάλει κάτι αργότερα. Το βασικότερο είναι να εμπιστεύεσαι τον έμπορο και τους συνεργάτες του.
-
Τα μεταχειρισμένα από Γερμανία, με τα λίγα που ξέρω κι έχω μάθει απ τα συμφραζόμενα είναι δύο κατηγορίες:
αυτοκίνητα που δεν κρύβουν τίποτα λόγω αυστηρής νομοθεσίας και διατίθενται στην εσωτερική Γερμανική αγορά, ή τις κοντινές χώρες σε απόσταση τέτοια που μπορεί κάποιος να πάει ένα πρωί κι αν όχι το βράδυ τότε την άλλη μέρα να φύγει με αυτοκίνητο.
αυτοκίνητα που δεν θα είχαν τύχη στην εγχώρια αγορά ως μεταχειρισμένα, λόγω επισκευών-ανακαινίσεων που είναι πανάκριβες εξ αιτίας των ακριβών εργατικών. Αυτά τα αυτοκίνητα είτε τα τσιμπάνε οι ντόπιοι βαλκάνιοι μετανάστες (Έλληνες, Σέρβοι, Τούρκοι κλπ) και τα φτιάχνουν με προσωπική εργασία ή γνωριμίες τους και τα διοχετευουν εν καιρώ μεταξύ τους ή τις χώρες τους. Είτε εξάγονται 'με το κιλό' χονδρική σε Βαλκάνιους εμπόρους όπως τους Έλληνες, οι οποίοι τα πασαλείβουν όπως όπως για να μπορέσουν να πουληθούν σε πολύ μεγαλύτερη απ την πραγματική τους αξία. Πέρα απ τα άπειρα περιστατικα που έχουμε ακούσει, έχω δει από πρώτο χέρι πράγματα όπως μονωτική ταινία σε λαμπάκι του ταμπλό για να μη φαίνεται και άλλα τέτοια...
Οπότε η εισαγωγή μεταχειρισμένου έχει νόημα μόνο αν γίνει ως κατευθείαν αγορά από Γερμανό ιδιώτη ή σοβαρό έμπορο που υπόκειται στις επιπτώσεις του Γερμανικού νόμου (όχι π.χ. μάντρα Βούλγαρου μετανάστη, ναι επίσημη αντιπροσωπεία που το πουλάει με εγγύηση) και κάποιος Έλληνας εμπλακεί μόνο για τη γραφειοκρατικη διεκπεραίωση και μεταφορά. Αν έχει κάποιος τον τρόπο να το κάνει, Π.χ. έμπιστο φίλο-συγγενη εκει που θα ψάξει σαν να ήταν δικό του αμάξι ή μπορεί να πάει επί τόπου ο ίδιος, τότε μπορεί να πάρει καλό μεταχειρισμένο σε καλύτερη τιμή από Ελλάδα. Αν αγοράσει από γνωστό γνωστού που ζει εκεί, πάμε στη πρωτη περίπτωση προσωπικής εργασίας μετανάστη, που θα ναι καλύτερα απ τον Έλληνα μαντρά άλλα πάλι αμφίβολο.
-
Ακριβώς οπως τα λεει ο Πηλιου. Ετσι έκανα και εγώ με την ΜιΤο.
-
Σχετικό με τα παραπάνω:
βρίσκομαι στη Ρώμη, βλέπω παντού ως ταξί ένα αμάξι που θα μου ταίριαζε πάρα πολύ στις ανάγκες μου (Toyota Prius+, είναι ένα πάντρεμα του Verso με το Prius, μιλάμε για επταθέσιο ΑΣΧΗΜΟ υβριδικό με τρόπο κίνησης όπως τα Prius). Τα 7/10 των ρωμαϊκών ταξί είναι υβριδικά και τα μισά αυτών είναι Prius+.
Πιάνω λοιπόν κουβέντα με έναν ταρίφα.
-Μα καλά, πώς και το επιλέξατε;
-Είναι πάρα πολύ οικονομικό κι επίσης, είναι πάρα πολύ ξεκούραστο στην οδήγηση.
-Και τι γίνεται με τις μπαταρίες;
-Τα κρατάω μια πενταετία, οπότε δεν έχω θέμα. Να το προηγούμενο πουλήθηκε με 350Κ χλμ.
-Και ποιος το παίρνει με τόσα χιλιόμετρα; Δε φοβάται μην του βγάλουν ζημιά οι μπαταρίες;
-Α, κανένα πρόβλημα. Φεύγουν όλα για ανατολική Ευρώπη. Το προηγούμενο πουλήθηκε σε κροάτη μαντρά στα 5΄ από τη στιγμή που ανέβασα την αγγελία.
-Και πόσο πουλήθηκε;
-5.400.
Πάμε κάνα δεκάμηνο πριν. Φίλος πολύτεκνος ψάχνει για επταθέσιο. Θέλει ιαπωνικό, οπότε βρίσκει ένα Prius+ (πολύ σπάνιο στις αγγελίες) σε έμπορο γνωστό για τις λαμογιές του. 5-6 ετών, 140Κ χλμ, ωραίο στην όψη. Το πάει για έλεγχο στην Toyota, 'κύριε, το όχημα είναι όντως καλό, αλλά να ξέρετε ότι έχει 440Κ χλμ!!!!!'
Το λέει στον μαντρά, 'ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ, θα το ήξερα, δε γίνονται αυτά τα πράγματα'. Έφυγε τρέχοντας...
-
Dimsabas, ο μαντρας πόσο το πούλαγε?
Fani κ piliourits Το θέμα είναι το τελωνείο, μην πάμε για μαλλί και βγούμε κουρεμενοι. Έχω το μπατζανακη που είναι ψείρας και ξέρει 1-2 Τούρκους με συνεργεία, έχουμε και φίλο με το φορτηγό για αυτοκίνητα (ή το κατεβάζουμε μόνοι μας), το θέμα είναι το τελωνείο.
Πρέπει να βρεις εκτελωνιστή να σου πει από πριν το ποσό?
Μπορεί να βρεθεί πίνακας που να βάζεις τα στοιχεία του αυτοκινήτου και να σου βγάζει κόστος εκτελωνισμού?
-
Νομίζω γύρω στα 14 χιλιάρικα, μάλλον με την ατέλεια λόγω πολυτεκνείας υπολογισμένη.
-
Aν μιλαμε για μεταχειρο αξιας τοτε επισημος Γερμανος ντηλερ νομιζω ειναι καλη ιδεα αλλα και σε αυτα δεν θα κερδισεις πολλα και σιγουρα εχουν και αμαξια με σημαντικη χρηση και βαψιματα. Εκει που κερδιζεις ειναι στον εξοπλισμο γιατι ειναι φουλ εξτρα συνηθως.
Ευκαιριες σιγουρα δεν υπαρχουν γιατι αν υπηρχαν θα τα επερναν αλλοι πρωτα απο ολα.
Ιταλικα αμαξια οντως πανε στην Ανατολικη Ευρωπη, και στο youtube μπορεις να δεις πολλα. Ενα Αλφα ντηζελ ειχε παρει γνωστος στην Βουλγαρια Ιταλικο ηταν.
-
Μπορεί να βρεθεί πίνακας που να βάζεις τα στοιχεία του αυτοκινήτου και να σου βγάζει κόστος εκτελωνισμού?
- Ναι πρέπει να βρεις εκτελωνιστή και για να είσαι σιγουρος να σου πει κόστος με βάση τον αριθμό πλαισιου.
- Υπάρχουν πίνακες αλλά: α) δεν μπορεις να τους μάθεις εσυ, δεν στο λενε απο το τελωνειο και β) η τιμη πολλες φορες ειναι διαφορετική απο τον πίνακα και δεν μπορείς να κάνεις κατι. Οποτε πας την λύση Νο. 1 με vin και εκτελωνιστή.
Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές αλλα πρέπει να κινηθείς γρηγορα οταν την βρεις κ να εχεις ανθρωπο να ψάχνει συνέχεια ή να εχει 'δικτυο' συνεργατών.
-
Fanis75 μου είχες βάλει κάποια link με πίνακες αλλά όπως τα λες είναι στο περίπου .
Πες ότι βρίσκω ένα εκτελωνιστή και ξεκινάμε το ψάξιμο κάθε τρεις και λίγο πρέπει να τον αγγαρεύεις να σου λέει το κόστος εκτελωνισμού , βέβαια και οι πίνακες αν είναι κοντά στο 90% είναι αποδεκτοί , τι να πληρώσεις 1.500ε τί 1,650 .
Θα κατέβει ο μπατζανάκης από Γερμανία τον Αύγουστο να δούμε τι - πως και αν θα το κάνουμε .
-
Ο εκτελωνιστης έτσι βγάζει το παντεσπάνι του (θα κεράσει και τους τελωνειακούς), οπότε θα στα πει. Εννοείται θα του πας ένα δύο επικρατεστερα να υπολογίσει, όχι όλα όσα βρεις.
-
Πες ότι βρίσκω ένα εκτελωνιστή και ξεκινάμε το ψάξιμο κάθε τρεις και λίγο πρέπει να τον αγγαρεύεις να σου λέει το κόστος εκτελωνισμού , βέβαια και οι πίνακες αν είναι κοντά στο 90% είναι αποδεκτοί , τι να πληρώσεις 1.500ε τί 1,650 .
Ναι αυτο θα κάνεις αλλα οχι με 10 αυτοκίνητα, με 2-3 εαν θες να σου απαντήσει...αχαχα! Η διαφορά μπορει να ειναι πολλες χιλιάδες ευρω. Πριν 2 χρόνια ο κουμπάρος μου έφερε 2 φαινομενικά ίδια QQ. Το ένα πλήρωσε €3.200 και το άλλο €5.600!!! Ο μόνος που ξερει τον λόγο ειναι ο τελωνειακός, ακόμα και ο εκτελωνιστής δεν το πίστευε αφου ηταν ιδια αυτοκίνητα και ρώτησε μονο για το ένα απο τα 2.
-
Dimsabas, ο μαντρας πόσο το πούλαγε?
Fani κ piliourits Το θέμα είναι το τελωνείο, μην πάμε για μαλλί και βγούμε κουρεμενοι. Έχω το μπατζανακη που είναι ψείρας και ξέρει 1-2 Τούρκους με συνεργεία, έχουμε και φίλο με το φορτηγό για αυτοκίνητα (ή το κατεβάζουμε μόνοι μας), το θέμα είναι το τελωνείο.
Μπατζανάκης ψειρας + τουρκικα συνεργεια = μακριά κι αλάργα. Been there, done that. Αντι για μπατζανακη βαλε φιλο καλο.
Βρες ενα καλό jahreswagen, λεφτα μαλλον δεν θα γλιτώσεις, αλλά όπως ειπε και ο wantone πιο πανω, αν πρόκειται για αυτοκινητο ανώτερης κατηγορίας θα είναι πολύ καλά εξοπλισμένο.
Δεν διανοείται κανείς εκεί να πάρει 'καλό' αυτοκίνητο χωρίς τουλάχιστον τα 3/4 του καταλόγου των έξτρα.Αυτό με το όλα εξτρα που τα προσθέτεις ένα ένα, που εμεις εδω λογω φόρων θεωρούμε μειονέκτημα, εκεί αποτελεί προϋπόθεση για την αγορά καλού αυτοκινήτου.
Μη μπλέκεις με ότι νάναι μεταχειρισμένα, δε σε σώζει ούτε ο μπατζανάκης ούτε οι Τούρκοι συνεργειάδες. Πας σφαγμένος από χέρι -
Καλησπέρα,
έχω βρει ένα αυτοκίνητο σε έναν dealer στη Γερμανια και θέλω να πάω να το αγοράσω σαν ιδιώτης. Θα ήθελα να ρωτήσω έαν γνωρίζετε τη διαδικάσια για να γίνει αυτό. Δηλαδή τι χαρτία θα χρειαστεί να μου φτιάξει εκεί ο dealer, εφόσον στο αεροδρόμιο δε μπορώ να περάσω πάνω απο 10Κ cash , η πληρωμη λογικά θα πρέπει να γίνει με έμβασμα? Τέλος τι ισχύει με την προσωρινή ασφάλιση μέχρι να το φέρω Ελλάδα?
Ευχαριστώ
-
Καλύτερα να βρείς κάποιον εκτελωνιστή να στο κάνει. Εαν επιμένεις να το κάνεις μόνος σου (είναι μεγάλη διαδικασία):
-
Θα χρειαστείς την άδεια από την χώρα στην οποία έχει εκδοθεί.
-
ΚΤΕΟ εν ισχύ της χώρας που κυκλοφορεί
-
Βεβαίωση από τον έμπορο ότι έχει πληρωθεί ΦΠΑ στην χώρα της Ε.Ε που αγοράστηκε (αλλιώς θα τον πληρώσεις Ελλάδα) και βεβαίωση με το ποσό αγοράς.
-
Η πληρωμή θα γίνει με μεταφορά χρημάτων
-
Κανονικά στην Ελλάδα πρέπει να το φέρεις με μεταφορική και μέχρι να βγάλεις άδεια, ασφάλεια και πινακίδες εδώ δεν μπορείς να το κυκλοφορείς.
-
Εαν το φέρεις οδικώς τότε πρέπει να βγάλεις προσωρινές πινακίδε (zoll) για 1 μήνα που περιλαμβάνουν και ασφάλεια, αλλά τυπικά στην Ελλάδα δεν είναι νόμιμες (άλλο εαν δύσκολα σε σταματάνε, αλλά να είναι προετοιμασμένος εαν γίνει).
-
Μόλις έρθει Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσεις διαδικασία εκτελωνισμού με κάποιον εκτελωνιστή.
-
-
Οσο αφορα τα 1 εως και 3 δε στα χορηγει ο εμπορος;
Επισης το 4 ειναι κατι απλο μεσω sepa.
Το μονο που με απασχολει ειναι αν ο εμπορος θα μπορεισε να βγαλει τις προσωρινες πινακιδες ή ειναι αλλη διαδικασια ;
-
Οσο αφορα τα 1 εως και 3 δε στα χορηγει ο εμπορος;
Επισης το 4 ειναι κατι απλο μεσω sepa.
Το μονο που με απασχολει ειναι αν ο εμπορος θα μπορεισε να βγαλει τις προσωρινες πινακιδες ή ειναι αλλη διαδικασια ;
-
ναι στα δινει ο εμπορος αλλα πρεπει να ελεγξεις οτι υπαρχουν. Πχ το ΚΤΕΟ μπορει να εχει λήξει, οπότε πρεπει να ξαναπεράσει το αυτοκίνητο.
-
ναι sepa, δεν το ειπα για δυσκολο αλλα απαντησα στο πως γινεταο η πληρωμη
-
ο εμπορος δεν αναλαμβανει τις πινακιδες εσυ πρεπει να το κάνεις. Δυσκολο να βρεις εμπορο να ασχοληθεια.
-
το πιο περιπλοκο ειναι ο εκτελωνισμος και το κοστος, μην βρεθεις προ εκπληξεων.
-
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.