-
Από μούρη είναι πρώτο πάντως.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Τί έχω πάθει ρε παιδιά και μου αρέσει μία έκδοση του Γκολφ μετά από 13 χρόνια?Iσως αυτο που επαθα και εγω: αυξηση ηλικιας!!!
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Θα έχει γύρω στα 3000 πάνω απο τον ανταγωνισμό δηλαδη γύρω στα 35000 και όποιος το πάρει θα κοιτάει τον καθρέπτη μην έρθει κανένα MEGANE RS και γίνει ξεφτίλα δημοσίωςΔεν θα ηθελα να ξερω τον ανθρωπο που δινει 35.000 για να παρει το golf οταν με τα ιδια παιρνει Celica TS και με αλλα 4.000 παιρνει RX-8...
Ουτε θα ηθελα να ειμαι διπλα του οταν δεν θα καταφερει να περασει ενα type-r που θα κανει 7.000 ευρω λιγοτερα... -
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Θα έχει γύρω στα 3000 πάνω απο τον ανταγωνισμό δηλαδη γύρω στα 35000 και όποιος το πάρει θα κοιτάει τον καθρέπτη μην έρθει κανένα MEGANE RS και γίνει ξεφτίλα δημοσίωςΣυγκρίνεις το καινούριο megane με το Golf??
Έχω οδηγήσει και τα δύο και σε διαβεβαιώ οτι το golf sστην έκδοση sportsline είναι σαφέστατα πιο κοντά στον όρο σπορ αυτοκίνητο, σε σχέση με το megane πάντα.
Το megane αν και 1.6 3θυρο συγκρινόμενο με το golf ήταν βάρκα στο γυαλό με ανεκδιήγητο τιμόνι...
Ας περνάει λοιπόν το megane το golf στο 0-100. Από εκεί και μετά όμως...Ενημερωτικά το καινούριο Golf gti έχει 6.9 για τα 0-100 και 234 τελική. Για την τιμή τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα. Κάπου στα 30 με 32 υπολογίζουν. Αν κάνει 35 υπάρχει το ενδεχόμενο να μην εισαχθεί καθόλου, όπως άλλωστε έγινε και με το R32.
Επίσης μιας και μιλάμε για turbo κινητήρα υπάρχει το ενδεχόμενο το type-R να μένει πίσω από το Golf στις χαμηλές στροφές.
Οπότε μην προτρέχετε μερικοί. Περιμένετε να δούμε και κανένα test. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τί έχω πάθει ρε παιδιά και μου αρέσει μία έκδοση του Γκολφ μετά από 13 χρόνια?
Iσως αυτο που επαθα και εγω: αυξηση ηλικιας!!!
Όντως,γμτ..
-
Πάντως αν κρίνω από τη αγγλικό σλόγκαν της Honda που έγινε κοινώς αποδεκτό, 'GTi is dead. Long live GTi' και από την αποδοχή και επιτυχία που είχε το Focus RS, έχει πολύ δύσκολο έργο το Golf.
-
και ποιος σας ειπε οτι η VW θελει να ανταγωνισθει το Type-R???
και επισης ποιος σας ειπε οτι το Μegane ειναι 'καθαροαιμο' Gti??? Δε διαβασατε τι εγραψαν οι 4Τ πριν λιγο καιρο?
Το Golf θα ειναι ενα κυριλε 'σπορ' ή σπορτιφ μικρομεσαιο με εμφαση στην ποιοτητα, στις καλες επιδοσεις, στην ασφαλη οδικη συμπεριφορα και στην ασφαλεια
Παντως, οσοι βιαζονται να το καταδικασουν, ας περιμενουν να δουν και τι θα κανει στη πιστα! Πιστευω οτι θα εχουμε εκπληξεις....
-
Εκπλήξεις μπορεί να έχουμε,αλλα αμφιβάλλω αν θα μπορούν να κοστολογηθούν στα 33-35 χιλ...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και ποιος σας ειπε οτι η VW θελει να ανταγωνισθει το Type-R???και επισης ποιος σας ειπε οτι το Μegane ειναι 'καθαροαιμο' Gti??? Δε διαβασατε τι εγραψαν οι 4Τ πριν λιγο καιρο?
Το Golf θα ειναι ενα κυριλε 'σπορ' ή σπορτιφ μικρομεσαιο με εμφαση στην ποιοτητα, στις καλες επιδοσεις, στην ασφαλη οδικη συμπεριφορα και στην ασφαλεια
Παντως, οσοι βιαζονται να το καταδικασουν, ας περιμενουν να δουν και τι θα κανει στη πιστα! Πιστευω οτι θα εχουμε εκπληξεις....
Κανεις δεν το καταδικαζει...αν θες τη γνωμη μου, μια χαρα αυτοκινητο θα ειναι πολυ καλο και πολυ γρηγορο, αλλο που προσωπικα δεν θα το επαιρνα γιατι εχω πολλες εμπειριες απο VW Golf και δεν εμπιστευομαι καθολου την αξιοπιστια τους. Η τιμη του ειναι που θα το καψει και θα προκαλεσει τα αρνητικα σχολια...αν εκανε 7-8 χιλιαδες ευρω φτηνοτερα θα αποτελουσε ενα αριστο αυτοκινητο (με εξαιρεση το θεμα της εγγυησης/αξιοπιστιας/εξυπηρετησης)...
Αλλα μη γελιομαστε κιολας....στην ιδια κατηγορια με τα type-r, t-sport, Cupra κλπ παιζει και οι συγκρισεις θα ειναι αναποφευκτες....
Εκει νομιζω οτι αν πλασαριστει ως αυτοκινητο με πρωτο γνωμονα τις απολυτες επιδοσεις θα χασει απο το type-r, και αν πλασαριστει ως κατι πιο ασφαλες, ανετο αλλα γρηγορο θα κονταροχτυπηθει στα ισια με το corolla t-sport , θα κερδισει ισως ελαφρα σε επιδοσεις αλλα θα χασει κατα κρατος στην τιμη....γι'αυτο και λεω οτι η τιμη του θα το καψει... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και ποιος σας ειπε οτι η VW θελει να ανταγωνισθει το Type-R???και επισης ποιος σας ειπε οτι το Μegane ειναι 'καθαροαιμο' Gti??? Δε διαβασατε τι εγραψαν οι 4Τ πριν λιγο καιρο?
Μάλιστα! Δηλαδή του GroupVAG δεν του έφτανε το S3, θέλουν ένα ίδιο με σήμα VW? Και φυσικά θα ανταγωνιστεί το Type R και το Megane και το Toyota. Δεν δίνουν έμφαση στην ποιότητα, στις επιδόσεις και στη συμπεριφορά τα άλλα?
Όσο για το 'καθαρόαιμο', δηλαδή το Golf θα είναι 'πιο καθαρόαιμο' από το Megane? Χλωμό εως κίτρινο.....
-
Να προσθεσω μια πληροφορια που ειδα σημερα, ενω αρχικα ελεγαν σαν επισημα στοιχεια της VW οτι θα εχει 6.9s επιταχυνση 0-100, τωρα δηλωνουν 7.2....θα δουμε και οταν βγει βεβαια....αλλα με ειχαν παραξενεψει τα 6.9 γιατι οσο ναναι ο κινητηρας ειναι δυνατος με turbo και εχει ροπη απο χαμηλα (λογω turbo) αλλα και το golf ειναι το πιο βαρυ της κατηγοριας....οποτε δεν περιμενα να φτανει το type-r....στα επιπεδα της corolla TS το περιμενα και τωρα την προσεγγιζει αρκετα...
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Μάλιστα! Δηλαδή του GroupVAG δεν του έφτανε το S3, θέλουν ένα ίδιο με σήμα VW?
Μα... το S3 δεν καταργήθηκε;! Ίσως το Golf GTI να είναι ο άτυπος αντικαταστάτης του, και φυσικά όχι το A3 3.2 V6. Απ'την άλλη ίσως δούμε S3 νέας γενιάς με τον TFSI, αν και το βλέπω μάλλον χλωμό, για να αποφευχθεί το 'sibling rivalry' ανάμεσα σε Golf GTI και S3.
-
και ποιος σας ειπε οτι η VW θελει να ανταγωνισθει το Type-R???
και επισης ποιος σας ειπε οτι το Μegane ειναι 'καθαροαιμο' Gti??? Δε διαβασατε τι εγραψαν οι 4Τ πριν λιγο καιρο?
Μάλιστα! Δηλαδή του GroupVAG δεν του έφτανε το S3, θέλουν ένα ίδιο με σήμα VW? Και φυσικά θα ανταγωνιστεί το Type R και το Megane και το Toyota. Δεν δίνουν έμφαση στην ποιότητα, στις επιδόσεις και στη συμπεριφορά τα άλλα?
Όσο για το 'καθαρόαιμο', δηλαδή το Golf θα είναι 'πιο καθαρόαιμο' από το Megane? Χλωμό εως κίτρινο.....
To golf εβγαινε παραδοσιακα σε εκδοση GTI επομενως δε θα μπορουσε να μην γινει κατι τετοιο.
Εγω δεν ειπα οτι δε θα ανταγωνισθει τα παραπανω μοντελα. Αλλα θα δωσει εμφαση σε αλλους τομεις. Πχ μπορει το type-R να ανταγωνισθει το Γκολφ σε εξοπλισμο και ποιοτητα κυλισης?
Η VW πρεπει να προσφερει κατι το διαφορετικο σε σχεση με τα αλλα. Τωρα, το αν θα ειναι επιτυχημενες οι επιλογες της ή αν η τιμη θα ειναι καλη, ειναι κατι που θα πρεπει να το δουμε
Προσοχη: Το αν, και ποσο θα πουλησει στην Ελλαδα, δεν εχει καμια σχεση με το αν ενα μοντελο μπορει να θεωρηθει επιτυχημενο!!! Η αγορα της Ελλαδας ειναι μηδαμινη σε σημασια....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πχ μπορει το type-R να ανταγωνισθει το Γκολφ σε εξοπλισμο και ποιοτητα κυλισης?Μόνο πρόγνωση μπορώ να κάνω και να πω οτι το Type R θα έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης από το Golf GTi. Θα δείξει βέβαια, δεν παίρνω και όρκο! Απλά εικάζω οτι η VW αν θέλει να επαναπροσδιορίσει το 'GTi', θα πρέπει να το κάνει σκληρότερο, βάσει και του ανταγωνισμού, χάνοντας έτσι αρκετά από τον πολιτισμένο χαρακτήρα του.
Ο εξοπλισμός δεν πιστεύω να αποτελεί σοβαρό κριτήριο για τον συνειδητοποιημένο αγοραστή αυτής της κατηγορίας. Άλλωστε είναι καλά εξοπλισμένα όλα.
Ίσως το Golf GTI να είναι ο άτυπος αντικαταστάτης του, και φυσικά όχι το A3 3.2 V6.
Αυτό εννοώ. Και για να εξηγήσω περισσότερο, όπως και το S3 δεν κατάφερε να χαρακτηριστεί καθαρόαιμο GTi, έτσι δεν νομίζω να έχει νόημα να ξαναβγεί το ίδιο με άλλο σήμα. Θα πρέπει να κάνει κάτι άλλο η VAG.
-
Αυτό εννοώ. Και για να εξηγήσω περισσότερο, όπως και το S3 δεν κατάφερε να χαρακτηριστεί καθαρόαιμο GTi, έτσι δεν νομίζω να έχει νόημα να ξαναβγεί το ίδιο με άλλο σήμα. Θα πρέπει να κάνει κάτι άλλο η VAG.Έχεις δίκιο. IMO το τελευταίο πραγματικό GTI που έβγαλε η VW/Audi ήταν το Golf GTI σειράς II. Έκτοτε νομίζω ότι το Leon 20VT ήταν το πιο κοντινό της VAG σ'αυτό το 'concept' (απλό, φθηνό, γρήγορο και χρηστικό). Το S3 ήταν εντελώς διαφορετικό, τετρακίνητο, καλά εξοπλισμένο και ακριβό. Μάλλον στη συνομοταξία που είναι και οι ιαπωνικές φτερούγες ('προσομοιωτές WRC') θα το κατέτασσα.
-
Πχ μπορει το type-R να ανταγωνισθει το Γκολφ σε εξοπλισμο και ποιοτητα κυλισης?
Μόνο πρόγνωση μπορώ να κάνω και να πω οτι το Type R θα έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης από το Golf GTi. Θα δείξει βέβαια, δεν παίρνω και όρκο!
Ο εξοπλισμός δεν πιστεύω να αποτελεί σοβαρό κριτήριο για τον συνειδητοποιημένο αγοραστή αυτής της κατηγορίας. Άλλωστε είναι καλά εξοπλισμένα όλα.
Το Γκολφ στις μεχρι τωρα εκδοσεις του εχει σαφως καλυτερη ποιοτητα κυλισης απο οποιοδηποτε civic και οχι μονο...
Ποιος σου ειπε οτι ο εξοπλισμος δεν παιζει ρολο και ποιος σου ειπε ποιος ειναι το τυπος του 'συνειδητοποιημενου' αγοραστη? Εγω για παραδειγμα, οσο και αν μου αρεσει η σπορ οδηγηση και οι επιδοσεις, δε θα ηθελα ενα αυτοκινητο που εχει απλα καλο εξοπλισμο! Γερασα λες? Μπα.... Απλα απο ενα σημειο και μετα, οταν ζεις καθημερινα με ενα αυτοκινητο ψαχνεις και αλλα πραγματα...
το Χοντα, παιρνει a/c μονο κατοπιν παραγγελιας.
-
πότε έκανες τελευταία βόλτα με civic? την ποιότητα κύλισής του δεν την έχει κανένα.
Το type R βέβαια είναι σκληρό αλλά καλύτερο από rallye ή focus RS.Επίσης θα είναι ταχύτερο από οποιοδήποτε Golf ακόμα και αν δουλεύει
η tourbina του στα 3 bar, είναι θέμα ανικανότητος των ανθρώπων του VAG. -
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
πότε έκανες τελευταία βόλτα με civic? την ποιότητα κύλισής του δεν την έχει κανένα.
Το type R βέβαια είναι σκληρό αλλά καλύτερο από rallye ή focus RS.Επίσης θα είναι ταχύτερο από οποιοδήποτε Golf ακόμα και αν δουλεύει
η tourbina του στα 3 bar, είναι θέμα ανικανότητος των ανθρώπων του VAG.Βολτα δεν εκανα, λεω οτι λενε τα περιοδικα!
Εσυ εκανες τελευταια??Δεν τιθεται θεμα ανικανοτητας, αλλα προτεραιοτητων!
Εδω ακομη και οι ...Κορεατες φτιαχνουν πλεον αξιολογα αυτοκινητα, λες να μην μπορουν οι Γερμανοι???? -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αυτό εννοώ. Και για να εξηγήσω περισσότερο, όπως και το S3 δεν κατάφερε να χαρακτηριστεί καθαρόαιμο GTi, έτσι δεν νομίζω να έχει νόημα να ξαναβγεί το ίδιο με άλλο σήμα. Θα πρέπει να κάνει κάτι άλλο η VAG.
Έχεις δίκιο. IMO το τελευταίο πραγματικό GTI που έβγαλε η VW/Audi ήταν το Golf GTI σειράς II. Έκτοτε νομίζω ότι το Leon 20VT ήταν το πιο κοντινό της VAG σ'αυτό το 'concept' (απλό, φθηνό, γρήγορο και χρηστικό). Το S3 ήταν εντελώς διαφορετικό, τετρακίνητο, καλά εξοπλισμένο και ακριβό. Μάλλον στη συνομοταξία που είναι και οι ιαπωνικές φτερούγες ('προσομοιωτές WRC') θα το κατέτασσα.
Ναι, από πλευράς κόστους και μόνο! γιατί σε επιδόσεις και συμπεριφορά είναι πολύ πίσω από τις φτερούγες το S3 (ακόμα και από το Type R)
Και δεν είναι τετρακίνητο
-
Ακουσα (από εργαζόμενο στη VW) ότι προσπαθούν η τιμή του να κρατηθεί στα 30.000 €. Αν ισχύσει τελικά αυτό (προσωπικά το βλέπω δύσκολο) πάμε στοίχημα ότι θα γίνει best seller στη κατηγορία
VW Golf GTI