-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ναι, από πλευράς κόστους και μόνο! γιατί σε επιδόσεις και συμπεριφορά είναι πολύ πίσω από τις φτερούγες το S3 (ακόμα και από το Type R)Και δεν είναι τετρακίνητο
To S3 ειναι τετρακινητο...εκτος αν ενοεισ οτι δεν εχει το ιδιο καλη τετρακινηση με τα Impreza/Evo κλπ....τοτε ΟΚ εχεις δικιο γιατι εχει τετρακινηση haldex σαν το leon που ειναι επισης του VAG.
Ακουσα (από εργαζόμενο στη VW) ότι προσπαθούν η τιμή του να κρατηθεί στα 30.000 €. Αν ισχύσει τελικά αυτό (προσωπικά το βλέπω δύσκολο) πάμε στοίχημα ότι θα γίνει best seller στη κατηγορία
Δηλαδη τα 30.000 ειναι φτηνα? Αν το συγκρινουμε με το type-R τοτε συμφωνω οτι θα υπαρχουν καμποσοι με διαφορετικες προταιρεοτητες (οχι απολυτες επιδοσεις αλλα και ανεση) που θα το προτιμησουν. Αλλα σε συγκριση με το Corolla T-Sport που κανει 25.000 δεν μπορω να βρω ΕΝΑΝ λογο να δωσει καποιος αυτα τα 5.000 ευρω παραπανω....μηπως μπορεις εσυ?
-
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
Δηλαδη τα 30.000 ειναι φτηνα? Αν το συγκρινουμε με το type-R τοτε συμφωνω οτι θα υπαρχουν καμποσοι με διαφορετικες προταιρεοτητες (οχι απολυτες επιδοσεις αλλα και ανεση) που θα το προτιμησουν. Αλλα σε συγκριση με το Corolla T-Sport που κανει 25.000 δεν μπορω να βρω ΕΝΑΝ λογο να δωσει καποιος αυτα τα 5.000 ευρω παραπανω....μηπως μπορεις εσυ?Μήπως για το καλύτερο κινητήρα που είναι παντού δυνατότερος και με ροπή απο χαμηλά; Μήπως για την έλλειψη σκαλοπατιού στην απόδοση; Μήπως ,με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αλλά και απο τις εντυπώσεις του πλαισιου στις μικρότερες εκδόσεις, για το καλύτερο στήσιμο; Ακόμη και χωρίς το Golf Gti η Corolla Τ-Sport δεν είναι απο τις πρώτες επιλογές στα σπόρ hatchback.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Δηλαδη τα 30.000 ειναι φτηνα? Αν το συγκρινουμε με το type-R τοτε συμφωνω οτι θα υπαρχουν καμποσοι με διαφορετικες προταιρεοτητες (οχι απολυτες επιδοσεις αλλα και ανεση) που θα το προτιμησουν. Αλλα σε συγκριση με το Corolla T-Sport που κανει 25.000 δεν μπορω να βρω ΕΝΑΝ λογο να δωσει καποιος αυτα τα 5.000 ευρω παραπανω....μηπως μπορεις εσυ?
Μήπως για το καλύτερο κινητήρα που είναι παντού δυνατότερος και με ροπή απο χαμηλά; Μήπως για την έλλειψη σκαλοπατιού στην απόδοση; Μήπως ,με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αλλά και απο τις εντυπώσεις του πλαισιου στις μικρότερες εκδόσεις, για το καλύτερο στήσιμο; Ακόμη και χωρίς το Golf Gti η Corolla Τ-Sport δεν είναι απο τις πρώτες επιλογές στα σπόρ hatchback.
Οτι δεν ειναι απο τις πρωτες επιλογες θα συμφωνησω, και αυτο επειδη δεν κινειται με γνωμονα την απολυτη ταχυτητα....αλλα γι'αυτο τη συγκρινω με το golf επειδη και αυτο προσπαθει να συνδιασει και την ανεση...
Λοιπον ο κινητηρας του golf βγαζει 5 αλογα παραπανω (197 εναντι 192) και εχει περισσοτερη ροπη λογω 2000cc και turbo. Αλλα αυτο που μετραει ειναι οι επιδοσεις, και αν οντως το golf ειναι στα 7.2s 0-100, τοτε μιλαμε για διαφορες κατω του μισου δευτερολεπτου... Σχετικα με το σκαλοπατι που λες εγω δεν το βλεπω σαν μειονεκτημα....αλλα σαν πλεονεκτημα....γιατι εκει νιωθεις την διαφορα, και ταυτοχρονα σου επιτρεπει να κινηθεις σε κανονικουσ ρυθμους χωρις να καις ενα καρο βενζινη μεσα στην πολη.....μπορεις να τα κανεις αυτα με το turbo? Το στησιμο επισης στην facelift T-sport ειναι πολυ καλο, ουτε εκει νομιζω υπαρχει διαφορα....και ας παμε τωρα στο κοστος των 2000cc που καθε χρονο θα ειναι +180 ευρω στην εφορια. Σε βενζινη, ουτε θελω να ξερω ποσα θα πληρωνεις με το golf για 3 λογους :
- 2000cc
- FSI = μονο βενζινη 100 οκτανιων
- turbo
Για να φτασουμε τελος στην αξιοπιστια και την εγγυηση του αγαπημενου μας golf η οποια βεβαια(αξιοπιστια) δυσχερενεται ακομα περισσοτερο με την υπαρξη του turbo...
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι το Golf GT θα ειναι ουσιαστικα ενα αυτοκινητο ιδιο με την Corolla T-sport , ελαχιστα γρηγοροτερο, χειροτερο σε αξιοπιστια/εγγυηση/after sales service και πολυ ακριβοτερο τοσο σε τιμη αγορας οσο και συντηρησης.
Μοναδικο πλεονεκτημα οπως βλεπεις ειναι η ελαχιστα καλυτερη ταχυτητα....αν λοιπον η ταχυτητα μετραει τοσο πολυ για καποιον....τοτε απλα ας παρει το type-R....
Καταλαβες το σκεπτικο μου? Αν θες απολυτες επιδοσεις παιρνεις type-R, αν θες, θυσιαζεις μισο δευτερολεπτο στο 0-100 και επενδυεις σε ανεση παιρνοντας την T-sport...δεν βλεπω που χωραει το golf...
-
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
Ακουσα (από εργαζόμενο στη VW) ότι προσπαθούν η τιμή του να κρατηθεί στα 30.000 €. Αν ισχύσει τελικά αυτό (προσωπικά το βλέπω δύσκολο) πάμε στοίχημα ότι θα γίνει best seller στη κατηγορία
Δεν είναι καθόλου φθηνά , αντίθετα είναι πολλά τα λεφτά για το μέσο Ελληνα. Την απάντηση τη δίνεις μόνος σου , σε αυτή τη κατηγορία αγοραστών συνήθως είναι άλλες οι προτεραιότητες. Ανεση , κύρος (sic !!) , εξοπλισμός και μετά επιδόσεις κατανάλωση κλπ. Ασε που θα γίνει το αγαπημένο αυτοκίνητο των βελτιωτών ....
Τις επιδόσεις του στο δρόμο ,που δεν είναι μόνο το 0-100, ας περιμένουμε να το οδηγήσουν και μετά να κρίνουμε. Η βάση για ένα σωστό οδηγικά αυτοκίνητο υπάρχει άρα είναι εύκολο να το έχουν πετύχει.
Οπως εσύ λοιπόν βρήκες λόγους να προτιμήσεις την Τ-Sport κι εγώ υποθετικά το CTR , άλλους τόσους λόγους θα βρεί και ο υποψήφιος αγοραστής του. Η T-Sport και ακόμα περισσότερο το CTR αγοράζεται από συγκεκριμένο κοινό ενώ το GTi αγοράζεται απ όλους , γι αυτό λέω ότι αν κοστίζει κάτω από το ψυγολογικό φράγμα των 30.000 θα γίνει best seller. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πότε έκανες τελευταία βόλτα με civic? την ποιότητα κύλισής του δεν την έχει κανένα.
Το type R βέβαια είναι σκληρό αλλά καλύτερο από rallye ή focus RS.Επίσης θα είναι ταχύτερο από οποιοδήποτε Golf ακόμα και αν δουλεύει
η tourbina του στα 3 bar, είναι θέμα ανικανότητος των ανθρώπων του VAG.Βολτα δεν εκανα, λεω οτι λενε τα περιοδικα!
Εσυ εκανες τελευταια??Δεν τιθεται θεμα ανικανοτητας, αλλα προτεραιοτητων!
Εδω ακομη και οι ...Κορεατες φτιαχνουν πλεον αξιολογα αυτοκινητα, λες να μην μπορουν οι Γερμανοι????Πάντως απο σχεδίαση το νέο golf μου αρέσει πολύ, ελπίζω να είναι τόσο γρήγορο όσο δείχνει!!
-
Επειδή συμβιώνω μ'ένα αυτοκίνητο το οποίο έχει σκαλοπάτι στην απόδοση περίπου στις 5000 rpm (μέχρι εκεί είναι ένα καλό 1.8 και από εκεί και πάνω κλωτσάει) να πω ότι δεν είναι και τόσο ευκολοδήγητο ούτε μέσα στην πόλη, ούτε κι έξω απ'αυτή (εκτός αν σου αρέσει να οδηγείς για δυο ώρες στις 6000 rpm), αν αυτό το συνδυάσω και με το βάρος των δυο αυτοκινήτων, τότε (για 'μένα τουλάχιστον) η Corolla χάνει...
Όσο αφορά την αξιοπιστία, αυτή της Toyota είναι σίγουρα δεδομένη -παρά τα μικρά παραστρατήματα του τελευταίου καιρού-, για το Golf θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε...Υγ. Όπως και να'χει η TS με αυτή την τιμή είναι πραγματικά πολύ καλή επιλογή, αλλά είναι στην δική της κατηγορία και για να είμαστε δίκαιοι οι συγκρίσεις αυτές δεν μορούν να έχουν ουσιαστικό ενδιαφέρον...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το Γκολφ στις μεχρι τωρα εκδοσεις του εχει σαφως καλυτερη ποιοτητα κυλισης απο οποιοδηποτε civic και οχι μονο...Ποιος σου ειπε οτι ο εξοπλισμος δεν παιζει ρολο και ποιος σου ειπε ποιος ειναι το τυπος του 'συνειδητοποιημενου' αγοραστη? Εγω για παραδειγμα, οσο και αν μου αρεσει η σπορ οδηγηση και οι επιδοσεις, δε θα ηθελα ενα αυτοκινητο που εχει απλα καλο εξοπλισμο! Γερασα λες? Μπα.... Απλα απο ενα σημειο και μετα, οταν ζεις καθημερινα με ενα αυτοκινητο ψαχνεις και αλλα πραγματα...
το Χοντα, παιρνει a/c μονο κατοπιν παραγγελιας.
Σπύρο, επειδή έχω μπει και στα δύο, πίστεψέ με, το Civic δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι. Έχει καλύτερη ή παρόμοια ποιότητα κύλισης με το Golf και αν κρίνω από το πόσο σκληρό είναι το Type R, κάτι ανάλογο θα είναι και το GTi. Η εικασία μου (το λέω για τελευταία φορά) έγκειται στο γεγονός οτι η VW θα πρέπει να σκληρήνει αρκετά το Golf προκειμένου να είναι GTi και όχι άλλο ένα S3.
Συνειδητοποιημένος GTi-κιας είναι αυτός που παίρνει 200 άλογα και τα βάζει στο δρόμο με σύνεση για την μέγιστη οδηγική απόλαυση. Αν είναι να το πάρω για την ευθεία ή την πόλη και να προβληματίζομαι για το αν το A/C δουλεύει καλύτερα από ενός Yaris, τότε κάπου χάνω το νόημα του GTi. Καλό θα ήταν να δούλευε όπως θα ήθελα το A/C, αλλά δεν το πήρα γι'αυτό το GTi. Υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα στην ίδια τιμή που κάνουν όλα αυτά καλύτερα. Και δεν νομίζω το Golf να κοστίζει 30.000 επειδή θα έχει καλύτερο εξοπλισμό από μια Corolla TS.
Άλλωστε, η Elise, το Caterham, το MX-5 και άλλα μινιμαλιστικά αυτοκίνητα, έχουν γίνει το συνώνυμο της οδηγικής απόλαυσης ακριβώς λόγω έλλειψης εξοπλισμού. Μην κολλάς εκεί.
-
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
[Λοιπον ο κινητηρας του golf βγαζει 5 αλογα παραπανω (197 εναντι 192) και εχει περισσοτερη ροπη λογω 2000cc και turbo. Αλλα αυτο που μετραει ειναι οι επιδοσεις, και αν οντως το golf ειναι στα 7.2s 0-100, τοτε μιλαμε για διαφορες κατω του μισου δευτερολεπτουΚαταλαβες το σκεπτικο μου? Αν θες απολυτες επιδοσεις παιρνεις type-R, αν θες, θυσιαζεις μισο δευτερολεπτο στο 0-100 και επενδυεις σε ανεση παιρνοντας την T-sport...δεν βλεπω που χωραει το golf...Το μισο δευτερολεπτο μεχρι τα 100 δεν ειναι και λιγο και λογικα μεχρι τα 160 θα ειναι παραπανω. Σκεψου οτι στα 100χλμ/ω κανεις 28μ/δευτ. Αν το corolla θελει μισο δευτερολεπτο παραπανω αυτο ισουται με περιπου 14 μετρα παραπανω αν δεν κανω λαθος που σημαινει 3 αμαξια πισω. Μπορει να το υπολογισα και λαθος ομως....
Και οσο για το στησιμο το golf εχει ηδη δειξει οτι τα παει αρκετα καλα σε αυτο τον τομεα σε αντιθεση με το corolla... -
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
.... επειδή έχω μπει και στα δύο, πίστεψέ με, το Civic δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι. Έχει καλύτερη ή παρόμοια ποιότητα κύλισης με το Golf και αν κρίνω από το πόσο σκληρό είναι το Type R, κάτι ανάλογο θα είναι και το GTi......
Mήπως δεν τα πρόσεξες καλά ;; ...... έχω οδηγήσει και τα δύο και το μειονέκτημα του CTR είναι η ποιότητα κύλισης και ο θόρυβος του - δεν έχει ουδεμία σχέση με το GTi. Και δεν το λέω μόνο εγώ αλλά όλα τα περιοδικά - δεν μπορεί όλοι να κάνουν λάθος
Στο μοντέλο του 04 άλλωστε ήταν ένα από τα σημεία που υπέστη βελτιώσεις.
Στα υπόλοιπα που λες συμφωνούμε απόλυτα , άλλο η οδηγική απόλαυση και άλλο ο εξοπλισμός , όμως οι πωλήσεις δείχνουν προς τη μεριά του εξοπλισμού. -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
...δεν έχει ουδεμία σχέση με το GTi...Το Γκολφ στις μεχρι τωρα εκδοσεις του εχει σαφως καλυτερη ποιοτητα κυλισης απο οποιοδηποτε civic και οχι μονο...
ΒΑΣΙΛΗ καλά τα λες, το Type R δεν έχει καμία σχέση με το GTi!
Όμως, τόσο ο Σπύρος όσο και εγώ μιλάμε για τις συγκρίσιμες εκδόσεις των δυο αυτοκινήτων. Το 1.6 FSI έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης από το Civic 1.6 5D? Δεν νομίζω.Στα υπόλοιπα που λες συμφωνούμε απόλυτα , άλλο η οδηγική απόλαυση και άλλο ο εξοπλισμός , όμως οι πωλήσεις δείχνουν προς τη μεριά του εξοπλισμού.
??????
Πως μπορούν να δείξουν οι πωλήσεις αν κάποιος πήρε Type R για τον εξοπλισμό και όχι για τις επιδόσεις? -
Ο χρήστης frogy έγραψε:
[Λοιπον ο κινητηρας του golf βγαζει 5 αλογα παραπανω (197 εναντι 192) και εχει περισσοτερη ροπη λογω 2000cc και turbo. Αλλα αυτο που μετραει ειναι οι επιδοσεις, και αν οντως το golf ειναι στα 7.2s 0-100, τοτε μιλαμε για διαφορες κατω του μισου δευτερολεπτουΚαταλαβες το σκεπτικο μου? Αν θες απολυτες επιδοσεις παιρνεις type-R, αν θες, θυσιαζεις μισο δευτερολεπτο στο 0-100 και επενδυεις σε ανεση παιρνοντας την T-sport...δεν βλεπω που χωραει το golf...
Το μισο δευτερολεπτο μεχρι τα 100 δεν ειναι και λιγο και λογικα μεχρι τα 160 θα ειναι παραπανω. Σκεψου οτι στα 100χλμ/ω κανεις 28μ/δευτ. Αν το corolla θελει μισο δευτερολεπτο παραπανω αυτο ισουται με περιπου 14 μετρα παραπανω αν δεν κανω λαθος που σημαινει 3 αμαξια πισω. Μπορει να το υπολογισα και λαθος ομως....
Και οσο για το στησιμο το golf εχει ηδη δειξει οτι τα παει αρκετα καλα σε αυτο τον τομεα σε αντιθεση με το corolla...Η T-sport ειναι μισο δευτερολεπτο πιο αργη απο το type-r οχι απο το golf. T-sport εχει 7.5s 0-100 με το anti-spin ενεργοποιημενο και αν το απενεργοποιησεις μπορεις να κανεις μεχρι και 7.2....To golf δεν το εχουμε δει ακομα αλλα αν θεωρησουμε σωστο αυτο το 7.2 (που ειναι αρκετα λογικο γιατι εχει λιγο καλυτερο κινητηρα αλλα πιο βαρυ αμαξωμα), τοτε ειναι περιπου στα ιδια, η 0.2-0.3s πιο γρηγορο....δεν νομιζω οτι υπαρχει ουσιαστικη διαφορα.....
Με το Type-R υπαρχει διαφορα και γι'αυτο το δεχομαι οτι αν θες μονο επιδοσεις το type-r ειναι μονοδρομος...
Και αυτο που λες για μετα το 0-100, ειναι λαθος, γιατι μετα τα 100km/h με την T-sport θα εισαι συνεχως στην περιοχη VVTL-i του κινητηρα και δεν θα εχεις απωλειες ροπης/ιππων τις οποιες ειχες σε καποια σημεια του 0-100....αρα μονο να μειωθει αυτη η διαφορα γινεται....Οσον αφορα το στησιμο ας περιμενουμε να το δουμε πρωτα ΚΑΙ στα 2 αυτοκινητα γιατι μην ξεχναμε οτι και στην corolla το facelift δεν εχει ερθει ακομα...παντως ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το golf θα εχει καλο στησιμο (αν και κραταω μια επιδυλαξη μηπως πεσουν στην παγιδα που επεσε και η corolla με το pre-facelift μοντελο και εδωσε παραπανω σημασια στην ανεση αποσο επρεπε για GTI αμαξι), παντως στην corolla φαινεται οτι διορθωσαν τα λαθη τους με βαση τα πρωτα reviews που εχουν βγει...
Σε καθε περιπτωση παντως νομιζω οτι και πιο γρηγορο/καλα στημενο να ειναι το golf η διαφορα θα ειναι τοσο μικρη που δεν θα μπορει να υπερκαλυψει την διαφορα σε αξιοπιστια/εγγυηση/after sales service, οποτε οποιος αγοραστης σεβεται τον εαυτο του δεν νομιζω οτι θα επιλεξει ποτε το golf.....μονο αν ειναι πορωμενος golfακιας....(αν υπαρχουν ακομα τετοιοι)
-
RENAULT MEGANE RS :evil:
Τα μυαλά στα κάγκελα!
Μην ακούω αηδίες περι τιμονιού που το οδήγησαν κιόλας (και τα δυο στα 1,6) και έβγαλαν συμπέρασμα για το τιμόνι του RS και του GTI.Ήμαρτον τι άλλες μ@λ@..ς θα ακούσουμε
Επίσης θα είναι πηραγμένο λέει κάποιος άλλος το Gti στους 250 ίππους και θα προσπεράσει το RS (σημείωση:MEGANE RS 225ps / 6,5sec 0-100 vs GOLF GTI 200ps / 7,2sec 0-100 ).
Α και η προσπάθεια να κρατηθεί η τιμη στα 30000 ευρώ που άκουσα,προφανώς είναι τιμή Γερμανίας,αρα εδω θα φτάσει 35000.
Συμπέρασμα:Όποιος θέλει να πληρώσει 3000-4000 παραπάνω για να έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης ,καλύτερη ποιότητα εσωτερικού :roll: και να προσέχει πάντα τον καθρέπτη για να μην προσπεράσει οτιδήποτε γαλλικό η ιαπωνικό -
Φίλε jazzoura για το GTi και το CTR 03 που έχω οδηγήσει τα είπαμε , για τα άλλα μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω , θεωρώ ότι το Golf πρέπει να είναι λίγο καλύτερο σε αυτόν τον τομέα.
Οσο για τις πωλήσεις δεν νομίζω να παίρνουν πολλοί CTR για τον εξοπλισμό του
-
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
Μήπως για το καλύτερο κινητήρα που είναι παντού δυνατότερος και με ροπή απο χαμηλά; Μήπως για την έλλειψη σκαλοπατιού στην απόδοση; Μήπως ,με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αλλά και απο τις εντυπώσεις του πλαισιου στις μικρότερες εκδόσεις, για το καλύτερο στήσιμο; Ακόμη και χωρίς το Golf Gti η Corolla Τ-Sport δεν είναι απο τις πρώτες επιλογές στα σπόρ hatchback.
Οτι δεν ειναι απο τις πρωτες επιλογες θα συμφωνησω, και αυτο επειδη δεν κινειται με γνωμονα την απολυτη ταχυτητα....αλλα γι'αυτο τη συγκρινω με το golf επειδη και αυτο προσπαθει να συνδιασει και την ανεση...
Λοιπον ο κινητηρας του golf βγαζει 5 αλογα παραπανω (197 εναντι 192) και εχει περισσοτερη ροπη λογω 2000cc και turbo. Αλλα αυτο που μετραει ειναι οι επιδοσεις, και αν οντως το golf ειναι στα 7.2s 0-100, τοτε μιλαμε για διαφορες κατω του μισου δευτερολεπτου... Σχετικα με το σκαλοπατι που λες εγω δεν το βλεπω σαν μειονεκτημα....αλλα σαν πλεονεκτημα....γιατι εκει νιωθεις την διαφορα, και ταυτοχρονα σου επιτρεπει να κινηθεις σε κανονικουσ ρυθμους χωρις να καις ενα καρο βενζινη μεσα στην πολη.....μπορεις να τα κανεις αυτα με το turbo? Το στησιμο επισης στην facelift T-sport ειναι πολυ καλο, ουτε εκει νομιζω υπαρχει διαφορα....και ας παμε τωρα στο κοστος των 2000cc που καθε χρονο θα ειναι +180 ευρω στην εφορια. Σε βενζινη, ουτε θελω να ξερω ποσα θα πληρωνεις με το golf για 3 λογους :
- 2000cc
- FSI = μονο βενζινη 100 οκτανιων
- turbo
Για να φτασουμε τελος στην αξιοπιστια και την εγγυηση του αγαπημενου μας golf η οποια βεβαια(αξιοπιστια) δυσχερενεται ακομα περισσοτερο με την υπαρξη του turbo...
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι το Golf GT θα ειναι ουσιαστικα ενα αυτοκινητο ιδιο με την Corolla T-sport , ελαχιστα γρηγοροτερο, χειροτερο σε αξιοπιστια/εγγυηση/after sales service και πολυ ακριβοτερο τοσο σε τιμη αγορας οσο και συντηρησης.
Μοναδικο πλεονεκτημα οπως βλεπεις ειναι η ελαχιστα καλυτερη ταχυτητα....αν λοιπον η ταχυτητα μετραει τοσο πολυ για καποιον....τοτε απλα ας παρει το type-R....
Καταλαβες το σκεπτικο μου? Αν θες απολυτες επιδοσεις παιρνεις type-R, αν θες, θυσιαζεις μισο δευτερολεπτο στο 0-100 και επενδυεις σε ανεση παιρνοντας την T-sport...δεν βλεπω που χωραει το golf...
Δε νομίζω να μη την επιλέγουν επειδή «δε κινείται με γνώμονα την απόλυτη ταχύτητα» που λες. Όταν τοποθετείς ένα τέοιο κινητήρα που αποδίδει πάνω από 100 άλογα στο λίτρο δε νομίζω πως κοιτάς την άνεση ή τους χώρους. Το όχι και τόσο ζωντανό τιμόνι όπως γράφουν, οι μεγάλες κλίσεις που παίρνει το αμάξωμα ,το έντονο σκαλοπάτι στις 6.000 σ.α.λ που δυσχεραίνει τη γρήγορη οδήγηση στα κατεβάσματα αλλά και η αδιάφορη εξωτερική εμφάνιση (είναι ίδιο με το 1.4 αν εξαιρέσουμε τις ζάντες και τη μάσκα) είναι οι κύριες αιτίες που δε τη προτιμούν.
Επίσης ο κινητήρας του Golf,ο TFSI που αποδίδει 200 ίππους, έχει τυποποιημένη κατανάλωση μικρότερη και από τον 1.8Τ του γκρούπ της τάξεως του 7,7 οπότε αυτά περι turbo και δε ξέρω τι άλλο δεν ισχύουν. Αν επίσης είσαι αποφασισμένος να δώσεις γύρω στα 30.000 και σκέφτεσαι τι βενζίνη θα βάλεις για οικονομία άσ’το καλύτερα. Όσο για την ανανεωμένη T-Sport από ότι έχω διαβάσει σε περιοδικά ξένου τύπου,μπορεί να έχει βελτιωθεί στα σημεία αλλά χωρίς να αλλάζει χαρακτήρα. Παραμένει GT χωρίς να πλησιάζει προς τα Gti. Golfaκιας δεν είμαι αλλά όχι και να προσπαθούμε ντε και καλά να βγάλουμε ένα μοντέλο φοβερό. Καλή και άξια η Corrolla σαν αυτοκίνητο γενικά αλλά δε τα καταφέρνει και τόσο καλά με τους αντιπάλους της.
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
RENAULT MEGANE RS
Τα μυαλά στα κάγκελα!
Μην ακούω αηδίες περι τιμονιού που το οδήγησαν κιόλας (και τα δυο στα 1,6) και έβγαλαν συμπέρασμα για το τιμόνι του RS και του GTI.Ήμαρτον τι άλλες μ@λ@..ς θα ακούσουμε
Επίσης θα είναι πηραγμένο λέει κάποιος άλλος το Gti στους 250 ίππους και θα προσπεράσει το RS (σημείωση:MEGANE RS 225ps / 6,5sec 0-100 vs GOLF GTI 200ps / 7,2sec 0-100 ).
Α και η προσπάθεια να κρατηθεί η τιμη στα 30000 ευρώ που άκουσα,προφανώς είναι τιμή Γερμανίας,αρα εδω θα φτάσει 35000.
Συμπέρασμα:Όποιος θέλει να πληρώσει 3000-4000 παραπάνω για να έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης ,καλύτερη ποιότητα εσωτερικού και να προσέχει πάντα τον καθρέπτη για να μην προσπεράσει οτιδήποτε γαλλικό η ιαπωνικόΦίλε θα προτιμούσα να μιλάς καλύτερα. Αν δεν συμφωνείς μαζί μου σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για το δείξεις και να προβάλλεις τα επιχειρήματά σου, που προφανώς δεν έχεις.
Αν δεν συμφωνείς μαζί μου με γεια σου, με χαρά σου. Δεν έχεις το δικαίωμα να λες όμως, ότι λέω μ@λ@..ς (όπως χαρακτηριστικά γράφεις).
Όσο για το θέμα της διαφωνίας μας, έχεις εσύ κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το τιμόνι στο Megane RS είναι διαφορετικό ή καλύτερο από την έκδοση 1.6?? Επειδή δεν έχεις λοιπόν και κατά 99% δεν είναι διαφορετικό το τιμόνι στη έκδοση RS, για αυτό έγραψα ότι έγραψα. -
Επειδή μάλλον είσαι λίγο άσχετος με τα αυτοκίνητα,μάθε οτι και στο ίδιο μοντέλο αυτοκινήτου μπορεί το τιμόνι να είναι διαφορετικό.Κουφό ε;Αν έχεις ακούσει ποτέ για γωνίες κάστερ και κάμπερ θα ήξερες πως αυτές μεταβάλλουν την συμπεριφορά στο τιμόνι.Επίσης θα ήξερες οτι και διαφορετική διάσταση ελαστικών επιδρά στην συμπεριφορά του τιμονιού.Μετά απο όλα αυτά πες μου πως κρίνεις απο ενα συγκεκριμένο μοντέλο την συμπεριφορά ενος άλλου με διαφορετική γεωμετρία ανάρτησης;Πολύ θα ήθελα να μου απαντήσεις αν μπορείς με σοβαρά επιχειρήματα.Ευχαριστω!
-
ΒΑΣΙΛΗΗΗΗΗ!!!!
Έλα...
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Επειδή μάλλον είσαι λίγο άσχετος με τα αυτοκίνητα,μάθε οτι και στο ίδιο μοντέλο αυτοκινήτου μπορεί το τιμόνι να είναι διαφορετικό.Κουφό ε;Αν έχεις ακούσει ποτέ για γωνίες κάστερ και κάμπερ θα ήξερες πως αυτές μεταβάλλουν την συμπεριφορά στο τιμόνι.Επίσης θα ήξερες οτι και διαφορετική διάσταση ελαστικών επιδρά στην συμπεριφορά του τιμονιού.Μετά απο όλα αυτά πες μου πως κρίνεις απο ενα συγκεκριμένο μοντέλο την συμπεριφορά ενος άλλου με διαφορετική γεωμετρία ανάρτησης;Πολύ θα ήθελα να μου απαντήσεις αν μπορείς με σοβαρά επιχειρήματα.Ευχαριστω!Περα απο το αν οι αποψεις σου ειναι σωστες ή οχι αλλαξε λιγο το υφακι σου. Το αν ειναι ασχετος ο meco ή ο χ meco δεν θα το κρινεις εσυ. Μπορεις χωρις υφακι να του πεις που εχει λαθος και να συζητησετε πολιτισμενα!!
Φιλικα
Χρηστος -
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Επειδή μάλλον είσαι λίγο άσχετος με τα αυτοκίνητα,μάθε οτι και στο ίδιο μοντέλο αυτοκινήτου μπορεί το τιμόνι να είναι διαφορετικό.Κουφό ε;Αν έχεις ακούσει ποτέ για γωνίες κάστερ και κάμπερ θα ήξερες πως αυτές μεταβάλλουν την συμπεριφορά στο τιμόνι.Επίσης θα ήξερες οτι και διαφορετική διάσταση ελαστικών επιδρά στην συμπεριφορά του τιμονιού.Μετά απο όλα αυτά πες μου πως κρίνεις απο ενα συγκεκριμένο μοντέλο την συμπεριφορά ενος άλλου με διαφορετική γεωμετρία ανάρτησης;Πολύ θα ήθελα να μου απαντήσεις αν μπορείς με σοβαρά επιχειρήματα.Ευχαριστω!Συνεχίζεις στον ίδιο επιθετικό τόνο. Δεν θα κατέβω στο επίπεδό σου και απλά θα σου απαντήσω:
Εννοείται ότι αν αλλάξεις λάστιχα στο αυτοκίνητό σου με άλλα χαμηλότερου προφίλ βελτιώνεται η αίσθηση στο τιμόνι. Αυτό μάλιστα είναι κάτι που το διαπίστωσα μόνος μου όταν έκανα μία τέτοια αλλαγή στο αυτοκίνητό μου.
Eννοείται ότι μία έκδοση ενός αυτοκινήτου μπορεί να έχει διαφορετικό τιμόνι σε σχέση με μία άλλη. π.χ. To δίλιτρο Mazda 3 έχει ηλεκτρικό (ηλεκτρουδραυλικό) τιμόνι ενώ το 1.6 υδραυλικό. Έχεις όμως εσύ, ακούσει ή διαβάσει, ότι το megane RS θα έχει ουσιώση βελτίωση στο τιμόνι??? Επειδή η απάντηση σε αυτο, ακόμα και αν είναι θετική, όση βελτίωση και να έχει το τιμόνι δεν θα είναι και τόσο θεαματικό το αποτέλεσμα, λέω ότι λέω.
Τέλος επειδή δεν είμαι και τόσο άσχετος με αυτοκίνητα σε διαβεβαιώ ότι το Megane είναι ότι χειρότερο έχω οδηγήσε τα τελευταία χρόνια σε αυτοκίνητο, όσον αφορά αυτό που λέμε feedback και όχι μόνο στο τιμόνι. Αυτό που του αναγνωρίζω είναι ότι πιθανόν μετά από μία περίοδο εξοικείωσης μαζί του, να σου δίνει περισσότερη σιγουριά. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Έχεις όμως εσύ, ακούσει ή διαβάσει, ότι το megane RS θα έχει ουσιώση βελτίωση στο τιμόνι??? Επειδή η απάντηση σε αυτο, ακόμα και αν είναι θετική, όση βελτίωση και να έχει το τιμόνι δεν θα είναι και τόσο θεαματικό το αποτέλεσμα, λέω ότι λέω.Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω ότι όσες αλλαγές και να κάνεις εκ των υστέρων στην ανάρτηση, τα λάστιχα κλπ, δεν αλλάζει ριζικά η αίσθηση στο τιμόνι. Εκτός βέβαια και αν τα ξηλώσεις όλα!
Λεπτομέρειες θα μας πει ο ΒΑΣΙΛΗΣ! ΒΑΣΙΛΗΗΗΗΗ! Άντε ρε, που είσαι?
Και αν η Mazda έχει (και μπράβο της) τη δυνατότητα να αλλάζει έστω και την υποβοήθηση σύμφωνα με την έκδοση, χλωμό το κόβω οι Γάλλοι να αλλάξουν όλο το σύστημα διεύθυνσης...
Το RS βέβαια θα είναι ειδική περίπτωση...Ίδωμεν.
VW Golf GTI