-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
φρεσκο πραγμα.....
οι τρελοι Ιαπωνες του Best Motoring δοκιμαζουν στην πιστα και αναφερουν:
Γυρος πιστας
Integra type-R...........1:10:20
Golf GTI DSG..............1:12:54
Golf GTI......................1:12:90
Megane RS.................1:13:41
Astra turbo (200ps).....1:14:60Xρονοι...............0-200μ.............0-400μ
Integra................9,502..............14,541
Golf DSG.............9,569...............14,747
Megane...............9,906...............15,057
Golf....................10,154..............15,495
Astra...................10,196.............15,495παθανε πλακα με το DSG που οντως ειναι πιο γρηγορο απο το χειροκινητο, ακομη και στη πιστα!
Σκέτο astra και όχι OPC? XM γιατί άραγε!
Conspiracy theory !!
Aφού στην Ιαπωνία δεν κυκλοφορούν τα hatcback , απλώς ήθελαν να δείξουν πως είναι τα Ευρωπαικά hatch
To DSG πραγματικά εντυπωσιακό ... το μεγαλύτερο πλεονέκτημα το είχε στην εκκίνηση (με launch control !!) , ενώ και μέσα στην πίστα ήταν ξεκούραστο και δεν έκανε του 'κεφαλιού' του.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
φρεσκο πραγμα.....
οι τρελοι Ιαπωνες του Best Motoring δοκιμαζουν στην πιστα και αναφερουν:
Γυρος πιστας
Integra type-R...........1:10:20
Golf GTI DSG..............1:12:54
Golf GTI......................1:12:90
Megane RS.................1:13:41
Astra turbo (200ps).....1:14:60Xρονοι...............0-200μ.............0-400μ
Integra................9,502..............14,541
Golf DSG.............9,569...............14,747
Megane...............9,906...............15,057
Golf....................10,154..............15,495
Astra...................10,196.............15,495παθανε πλακα με το DSG που οντως ειναι πιο γρηγορο απο το χειροκινητο, ακομη και στη πιστα!
Σκέτο astra και όχι OPC? XM γιατί άραγε!
Conspiracy theory !!
Aφού στην Ιαπωνία δεν κυκλοφορούν τα hatcback , απλώς ήθελαν να δείξουν πως είναι τα Ευρωπαικά hatch
To DSG πραγματικά εντυπωσιακό ... το μεγαλύτερο πλεονέκτημα το είχε στην εκκίνηση (με launch control !!) , ενώ και μέσα στην πίστα ήταν ξεκούραστο και δεν έκανε του 'κεφαλιού' του.
το DSG ηταν πραγματι αποκαλυψη!
εδω βεβαια οι δικοι μας το εβγαλαν πιο αργο απο το χειροκινητο μεσα στη πιστα, το πως τα καταφεραν δεν ξερω!!Βαλιση ειδες ποσο 'βαρβαρα' τα οδηγουσαν???
-
Ναι !!
Πραγματικά τα έσκιζαν ..... το Integra όμως πραγματικά ήταν αλλού -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Ναι !!
Πραγματικά τα έσκιζαν ..... το Integra όμως πραγματικά ήταν αλλούΟντως το Ιντεγκρα σε δικη του κλαση!
Κριμα να μην ερχεται κανονικα και στην Ελλαδα -
ΟΔΗΓΗΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ GTI...
Εντυπωσεις
Η θεση οδηγησης ηταν πολυ καλη και μπαινοντας νοιωθεις οτι το αμαξι θα ναι σουπερ..Ελα ομως...Ο οδηγος της εταιρειας μου ειπε να μην τρεξω το αμαξι γιατι εχουν λιωσει τα εμπρος λαστιχα... Εγω παρακουσα τις εντολες του και το πλακωσα με 1η..σπιννιαρισε με τις ροδες να χοροπηδανε σα παλαβες αλλα το αμαξι δειχνει να κομπιαζει εντονα απο τις 800 εως 1800rpm..Το μοτερ εχει ωραιο ηχο...Στις κορινες τα πηγε πολυ καλα..αλλα σε εντονη στροφη ΑΡ με τη μουρη προς την εξοδο της στροφης το αμαξι ψαρεψε και εφυγε ευθεια..ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για τετοιας φιλοσοφιας αμαξι..Το δε μοτερ δε δειχνει σε καμμια περιπτωση για 2λιτρο και δη τουρμπο.. Το χειροτερο ομως ολων κ κατα γενικη ομολογια των παιδιων που το οδηγουσαν ηταν η στιβαροτητα του αμαξωματος..Ειναι σαν να οδηγεις Πουντο..
Εχω οδηγησει το 4αρι το οποιο παρα την παλαιοτητα του σε καινοτομιες σου εδινε μια αυξημενη αισθηση σιβαροτητας...Το νεο GTI που ειχα διαβασει οτι η VW ξοδεψε χιλιαδες ωρες για τις αναρτησεις του πραγματικα σου δινει την αισθηση υπερπροχειρης κατασκευης..Κριμα γιατι εμφανισιακα το αμαξι σε προδιαθετει σε κατι πολυ αγριο...
Το κιβωτιο ειναι πολυ ελαφρυ οι αλλαγες ειναι γρηγορες αλλα οχι σαφεις...Το ηχοσυστημα καλο...Κατα τα αλλα η συνολικη μου εκτιμηση
Γρηγορο αλλα πολυ υποδεεστερο ενος TypeR η ενος Ιμπρεζα WRX..Απογοητευτηκα...
Ο φιλος μου που το οδηγησε(ο οποιος εχει το μικρο ρουχου8) παραδεχτηκε οτι ακομα και το δικο του ειναι πιο γρηγορο απο το GTi..Oπως ειπα κ στον ξαδερφο μου που εχει Rallye 16V κοβω το λαιμο μου οτι για τουλαχιστον 30μετρα το Rallye θα φυγει μπροστα απο σταση...Σε δε δρομο με στροφες εισαι καταδικασμενος με το GTI η σε μουτρα η στο ενοχλητικο ESP το οποιο παραειναι ευαισθητο..Α και κατι αλλο τα φρενα δεν ειναι σε καμμια περιπτωση ακαριαια...θελουν δυναμη κ ειδικο χειρισμο...
1.Μη μου ορμηξετε
2.ειναι η γνωμη μου
3.Δεν αξιζει τα 30χιλιαρικα
4.το 4αρι ηταν σιγουρα πιο στιβαρο
5.ο συνδυασμος μοτερ-κιβωτιο δεν ειναι τοσο καλος οσο του 4
6.Αποστειρωμενο και μη εκρηκτικο
7.ωραια εμφανιση
8.δεν εχει κλισεις στις στροφες
9.καλο ηχοσυστημα
10.ποιοτικο εσωτερικο το οποιο ομως δεν πειθει οσο θα επρεπεΠροσωπικα εμεινα παντελως αδιαφορος ενω περιμενα να οδηγησω ενα τουρμπατο με ροπη απο το μηδεν και εστω λεω εστω αποδεκτο κρατημα..
Οι απεξω παραδεχθηκαν οτι με τη γωνια που εμπασα το αμαξι στη στροφη θα επρεπε η να στριψει..η να πεταξει κωλο..η να πλαγιολισθησει με τα 4.
Αυτα....
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
ΟΔΗΓΗΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ GTI...Εντυπωσεις
Η θεση οδηγησης ηταν πολυ καλη και μπαινοντας νοιωθεις οτι το αμαξι θα ναι σουπερ..Ελα ομως...Ο οδηγος της εταιρειας μου ειπε να μην τρεξω το αμαξι γιατι εχουν λιωσει τα εμπρος λαστιχα... Εγω παρακουσα τις εντολες του και το πλακωσα με 1η..σπιννιαρισε με τις ροδες να χοροπηδανε σα παλαβες αλλα το αμαξι δειχνει να κομπιαζει εντονα απο τις 800 εως 1800rpm..Το μοτερ εχει ωραιο ηχο...Στις κορινες τα πηγε πολυ καλα..αλλα σε εντονη στροφη ΑΡ με τη μουρη προς την εξοδο της στροφης το αμαξι ψαρεψε και εφυγε ευθεια..ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για τετοιας φιλοσοφιας αμαξι..Το δε μοτερ δε δειχνει σε καμμια περιπτωση για 2λιτρο και δη τουρμπο.. Το χειροτερο ομως ολων κ κατα γενικη ομολογια των παιδιων που το οδηγουσαν ηταν η στιβαροτητα του αμαξωματος..Ειναι σαν να οδηγεις Πουντο..
Εχω οδηγησει το 4αρι το οποιο παρα την παλαιοτητα του σε καινοτομιες σου εδινε μια αυξημενη αισθηση σιβαροτητας...Το νεο GTI που ειχα διαβασει οτι η VW ξοδεψε χιλιαδες ωρες για τις αναρτησεις του πραγματικα σου δινει την αισθηση υπερπροχειρης κατασκευης..Κριμα γιατι εμφανισιακα το αμαξι σε προδιαθετει σε κατι πολυ αγριο...
Το κιβωτιο ειναι πολυ ελαφρυ οι αλλαγες ειναι γρηγορες αλλα οχι σαφεις...Το ηχοσυστημα καλο...Κατα τα αλλα η συνολικη μου εκτιμηση
Ο φιλος μου που το οδηγησε(ο οποιος εχει το μικρο ρουχου8) παραδεχτηκε οτι ακομα και το δικο του ειναι πιο γρηγορο απο το GTi..Oπως ειπα κ στον ξαδερφο μου που εχει Rallye 16V κοβω το λαιμο μου οτι για τουλαχιστον 30μετρα το Rallye θα φυγει μπροστα απο σταση...Σε δε δρομο με στροφες εισαι καταδικασμενος με το GTI η σε μουτρα η στο ενοχλητικο ESP το οποιο παραειναι ευαισθητο..Α και κατι αλλο τα φρενα δεν ειναι σε καμμια περιπτωση ακαριαια...θελουν δυναμη κ ειδικο χειρισμο...
1.Μη μου ορμηξετε
2.ειναι η γνωμη μου
7.ωραια εμφανιση
9.καλο ηχοσυστημα
10.ποιοτικο εσωτερικο το οποιο ομως δεν πειθει οσο θα επρεπεΠροσωπικα εμεινα παντελως αδιαφορος ενω περιμενα να οδηγησω ενα τουρμπατο με ροπη απο το μηδεν και εστω λεω εστω αποδεκτο κρατημα..
Οι απεξω παραδεχθηκαν οτι με τη γωνια που εμπασα το αμαξι στη στροφη θα επρεπε η να στριψει..η να πεταξει κωλο..η να πλαγιολισθησει με τα 4.
Αυτα....
Μην με παρεξηγήσεις αλλά α) αυτά περί στοιβαρότητας δεν μπορεί να ισχύουν (μήπως μπερδευτήκατε στην 'αίσθηση' επειδή το προηγούμενο Γκόλφ είχε άξονα πίσω?)
β) για πες με τι αυτοκίνητο το συγκρίνεις. -
Το χειροτερο ομως ολων κ κατα γενικη ομολογια των παιδιων που το οδηγουσαν ηταν η στιβαροτητα του αμαξωματος..Ειναι σαν να οδηγεις Πουντο..Εδω πεφτεις σε αντιφαση. Απο την μια λες πως δεν σου αρεσε η στιβαροτητα, απο την αλλη το παρομοιαζεις με Punto που ειναι ιδιαιτερα στιβαρο και ακαμπτο... Διαλεξε...
Και για να τα πουμε και απο την αναποδη... αμα το Golf εχει προβλημα στιβαροτητας, τοτε τα αλλα ειναι χαρτινα. Sorry αλλα δεν εχω την ιδια αποψη, μιας και το εχω οδηγησει και ενα απο τα πραγματα που ειχα να παρατηρησω ηταν η στιβαροτητα.
Ρε μηπως σας εδωσαν κανα τρακαρισμενο?
-
Είδατε που δεν αξίζει τελικά; ευτυχώς δεν θα το πάρει ο ράντομ, γλυτώσαμε
-
1.Μη μου ορμηξετε
2.ειναι η γνωμη μου
7.ωραια εμφανιση
9.καλο ηχοσυστημα
Αυτα....
Εγώ που είχα στη κατοχή μου 325ci E46 και τώρα το GTi, ύστερα από 23000 χιλ. το αμάξι έχω να πω ότι είναι ικανοποιητικότατο στην αίσθηση στιβαρότητας που αποπνέει. Όσο για το αν είναι γρήγορο, μήπως δεν κατάλαβες που μπήκες ή δεν σου επέτρεψαν να το ζορίσεις ή πάλι δεν γνωρίζεις πως πρέπει να χειριστείς ένα τέτοιο αυτοκίνητο?
Εμένα πάντως μου πήρε λίγο καιρό να συνηθήσω (από ατμάσφαιρα σε turbo) εσύ πάλι με μια μικρή βολτούλα πως έβγαλες αυτά τα συμπεράσματα?
Μήπως είχε κόφτη το συγκεκριμένο για τους κανίβαλους ή είχε ζεσταθεί απελπιστικά από τους κανιβαλισμούς -
1.Μη μου ορμηξετε
2.ειναι η γνωμη μου
7.ωραια εμφανιση
9.καλο ηχοσυστημα
Αυτα....
Σε συμπαθω ,αλλα δυστυχως οταν διαβαζω καποιες μη τεκμηριωμενες αποψεις αφηνω στην ακρη τις συμπαθειες.
- Ειναι πολυ θετικο για το golf οτι εχει lag μονο μεχρι τις 1800 στροφες. Τα περισσοτερα τουρμπατα εχουν lag μεχρι τις 3.000+ στροφες.
2)Eιναι απολυτα φυσιολογικο να ειναι υποστροφικο σε κλειστες στροφες ,γιατι ειναι τουρμπατο και γιατι οπως ειπες ειχε φθαρμενα ελαστικα. Τι περιμενες δηλαδη να σπασει τους νομους της φυσικης και να ειναι ουδετερο?
3)Οι επιδοσεις του golf gti ειναι πολυ καλες εως εντυπωσιακες. Με 0-100 7.2 και ρεπριζ που ειναι μικροτερες απο 1 εως 2 δευτερα(σχεδον με ολες τις ταχυτητες) απο του type-r.
4)Το πλαισιο του golf 5 ειναι 80% πιο ακαμπτο(απο του 4) και η αναρτηση πισω ειναι πολλαπλων συνδεσμων. Ειναι δυνατον να ειναι πιο στιβαρο το golf 4?
5)To ρχ-8 cosmo σε ρεπριζ ειναι πολυ πιο πισω απο το γκολφ(παντα συμφωνα με τις μετρησεις των περιοδικων με v-box). Οποτε φαντασου το challenge με τα 192 αλογα ποσο πιο αργο θα ειναι.
6)Μπορει να φυγει το rallye για τα πρωτα 30 μετρα λογω του οτι ειναι παναλαφρο,αλλα μετα θα χασει τον μπουσουλα.
Υ.Γ 1 Δεν πιστευω οτι το golf 5 gti ειναι τελειο ,αλλα απλα καλο σε ολους τους τομεις (επιδοσεις,κρατημα,φρενα κ.τ.λ). Το καλο ειναι οτι εχει και esp και ετσι μπορεις να κινεισαι γρηγορα και με ασφαλεια
Υ.Γ 2 Γιατι δεν βλεπουμε πια σαξοραλα στους Ελληνικους δρομους? Μηπως γιατι ειναι τρακαρισμενα ολα? Γιατι ειναι τρακαρισμενα? Μηπως επειδη οι νεαροι που τα οδηγουσαν νομιζαν οτι ειναι υπεραυτοκινητα? - Ειναι πολυ θετικο για το golf οτι εχει lag μονο μεχρι τις 1800 στροφες. Τα περισσοτερα τουρμπατα εχουν lag μεχρι τις 3.000+ στροφες.
-
τελικα βρε παιδια τι ειναι το golf V GTi
ειναι το καλυτερο golf gti που εχει βγει στην ιστορια ?
ειναι αμαξι θρυλος ?
ειναι αμαξι μυθος ?
ειναι κατεστημενω ?
ειναι υπερτιμημενω τελικα για αυτα που σου προσφερει ?
τα πραγματα παντος για το golf V gti ειναι δυσκολα με astra opc, rx8, focus st στην κατηγορια των 30000 Ε !!!
εγω ψαχνω εδω κ ενα μηνα κ δεν εχω καταληξει ακομα
-
περιμενε να ερθει το φοκους.......
-
Παιδια συμφωνω με οσα λετε απλα..το περιμενα πολυ καλο...και απλα δε μου εκανε εντυπωση..μπορει να ισχυουν ολα οσα ειπατε περι φθαρμενων ελαστικων,υπερσκισιματος,κοφτη επιτηδες απο την αντιπροσωπεια κλπ...Παντως το 4αρι ενος φιλου μου, νομιζω οτι ειναι πολυ καλυτερο..Τα εχω διαβασει αυτα περι ακαμψιας κλπ..αλλα το ζορισα πολυ και δε με ικανοποιησε....
Ξερω να οδηγω φιλοι μου..εχω εμπειρια απο πολυ γρηγορα αμαξια...
Ειχα μια Supra 5M/GE 2.7 και ενα κουπε χιουνται 135hp φτιαγμενο..
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
τελικα βρε παιδια τι ειναι το golf V GTiειναι το καλυτερο golf gti που εχει βγει στην ιστορια ?
ειναι αμαξι θρυλος ?
ειναι αμαξι μυθος ?
ειναι κατεστημενω ?
τα πραγματα παντος για το golf V gti ειναι δυσκολα με astra opc, rx8, focus st στην κατηγορια των 30000 Ε !!!
PANE KANE OLA TA CARS POU ANAFEREIS TEST DRIVE KAI META APOFASISE
TIMH ODIGIKH SYMPERIFORA KATANALOSH SERVICE KTL
H GNOMH MOU APO OLA TA CARS POU EIPES PARE GOLF V GTI -
Ο χρήστης VW GOLF R32 έγραψε:
τελικα βρε παιδια τι ειναι το golf V GTi
ειναι το καλυτερο golf gti που εχει βγει στην ιστορια ?
ειναι αμαξι θρυλος ?
ειναι αμαξι μυθος ?
ειναι κατεστημενω ?
PANE KANE OLA TA CARS POU ANAFEREIS TEST DRIVE KAI META APOFASISE
TIMH ODIGIKH SYMPERIFORA KATANALOSH SERVICE KTL
H GNOMH MOU APO OLA TA CARS POU EIPES PARE GOLF V GTIΜΗ ΜΗ ΜΗ ΤΟΝ ΚΑΨΕΙς ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Αν σαρεσει η σπορ οδηγηση μην ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ V GTI..Ειλικρινα κανε ενα τεστ ντραιβ αν μπορεις και δες το πρωτα...Επισης μακρια απο το ρου χου 8...και αυτο εχει αρκετα προβληματα και σε περιοριζει..Περιμενε το ST220 αν θες τη γνωμη μου..Ειδαλλως με 30 χιλιαρικακια παρε ενα ιμπρεζα μεταχ. Υπαρχουν πολυ καλα στην αγορα..
**ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕ ΤΕΣΤ ΝΤΡΑΙΒ ΠΡΩΤΑ... **
-
τάδε έφη 'τυχαίος τέστερ'
-
It takes something special to topple Hondas S2000 2-litre, which is one of the most popular engines in International Engine of the Year Awards history, with its five-year reign heading the 1.8-litre to 2-litre class the Volkswagen Group should be proud of its 2-litre, four-cylinder engine.
Key to the triumph is the addition of a turbocharger and intercooler to VWs FSI technology to create the power behind Audis top A3 and A4 models and the latest-generation Golf GTi. This 1984cc engine offers 200bhp at 5,100rpm, as well as a maximum torque of 280Nm, available from 1,800rpm to 5,000rpm. And the judges love it: The best balance between technology, performance, economy and a clean exhaust, commented Arturo de Andrés.
Such praise recognises the fine engineering work: far from simply bolting a turbocharger to its existing 2-litre four-cylinder gasoline engine, VW Group made key changes to the cylinder head, including the addition of sodium-filled exhaust valves, armoured inlet and exhaust valve seats, strength-optimised roller rocker fingers and valve springs with increased spring forces. Couple such tinkerings to variable valve timing and an engine managed by the Bosch Motronic MED 9.1 system, and the result is a motor that is, in the words of Gary Tsang from Chinas Automobile magazine: Fantastically driveable across the range with wonderful torque, sound and refinement. Its the best engine of the real world.
Fellow judge, Peter Nunn, agrees: The Volkswagen-Audi turbocharged FSI has a broad band of qualities: response, good torque, no turbo lag, and is very easy to use day-to-day.
Results Points
-
Volkswagen/Audi 2-litre Turbo (A3, A4, Golf GTi) 151
-
Honda 2-litre (S2000) 140
-
BMW Diesel 2-litre (X3, 120d, 320d) 125
-
Subaru 2-litre Turbo (Impreza, Legacy/Outback, Forester, Saab 9-2X) 111
-
Mitsubishi 2-litre (Evo, Outlander/Airtek) 89
-
Honda 2-litre (Civic Type-R) 73
Παλιό...αλλά καααλό....
-
-
Τι να πω..τοτε μαλλον το αμαξι της εκθεσης πρεπει να ηταν σαραβαλιασμενο...
VW Golf GTI