-
Ο χρήστης Traction έγραψε:
δοκιμάζω να ελευθερώνω το γκάζι στην έξοδο των στροφών :Η ουρά φαίνεται πρόθυμη να ξεκολήσειΤελικά αυτό είναι το ζητούμενο από ένα μικρομεσαίο οικογενειακό ή μήπως η απόλυτη ουδετερότητα κάτω από όλες τις συνθήκες και περιπτώσεις. Πάντως η υπερστροφή όταν αφήνεις το γκάζι σε στροφή δε μου φαίνεται και ιδιαίτερα καλό χαρακτηριστικό καθώς αυτή είναι η αντίδραση των περισσοτέρων άπειρων οδηγών και σχεδόν όλων των γυναικών (no offence) όταν αισθανθούν ότι μπάινουν σε στροφή με πολλά χλμ. Μαλιστα αρκετοί πατάνε και φρένο. Αν λοιπόν με το άφημα στο γκάζι τείνει να αποσταθεροποιηθεί η ουρα, τότε με το πάτημα φρένου πιθανώς να έχεις υπερστροφή οπότε περιμένεις από το μέσο οδηγό (το 90%) να ενεργήσει ως Mcraey? Ελπίζω να ήταν μεμονωμένο περιστατικό και όχι χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς του νέου Focus γιατί τότε ......
-
τεινει να φυγει η ουρα.............. ΔΕΝ φευγει ομως..........
-
Μήπως είναι η χαρακτηριστική 'αυτοδιόρθωση' που είναι το ζητούμενο σε ένα μικρομεσαίο (ή και μικρό ή και μεγάλο ) μοντέλο. Δηλαδή, μπαίνοντας με περισσότερα και αφήνοντας το γκάζι, η ουρά να γυρνάει μέχρι το σημείο που βοηθάει να κλείσει η τροχιά; Κάτι τέτοιο είχα ακούσει για το προηγούμενο Focus, και αυτό είναι ακριβώς που μου αρέσει στο Κλιάκι. Το Λεόν αντίθετα, δεν έχει αυτή τη συμπεριφορά.
-
Λογικά αν αποφεύγεται η τρελή υπερστροφή -που θέλει ειδικές γ΄νώσεις χειρισμού ενώ το 95% των οδγηγών δεν ξέρει καν τι είναι το ανάποδο τιμόνι-και ακόμη χειρότερα το τετ-α-κε, το μικρό κλείσιμο της τροχιάς είναι χρήσιμο ακόμη και για τον οδηγό που θα τρομάξει...αλλά δεν θα κάνει καμιά κίνηση παρά να κλείσει ελαφρά την τροχία με τιμονιά προς το εσωτερικό της στροφής , ώστε να μείνει εντός ορίων...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τεινει να φυγει η ουρα.............. ΔΕΝ φευγει ομως..........Και αυτό αρνητικό είναι γιατί δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να είναι εντελώς ουδέτερο (μιλάμε πάντα για λογικές ταχύτητες γιατί από ένα σημείο και πέρα αναλαμβάνουν οι νόμοι της φυσικής)
-
Νομίζω ότι ακριβώς επειδή δημιουργεί μια ανασφάλεια, είναι καλό. Δείχνει πού πρέπει να σταματήσεις να πιέζεις. Αντίστοιχα, στα καθαρά ουδέτερα αυτοκίνητα, πας πας πας πας και σε ένα κλικ του δευτερολέπτου, το έχεις χάσει. Και συνήθως δεν το ξαναβρίσκεις μετά. Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός. Όπως και οι κλίσεις στις στροφές, σε γενικές γραμμές, είναι εξίσου χρήσιμες.
-
Σωστό αυτό που λες αλλά εξαρτάται και από την ταχύτητα που παρουσιάζεται η αποσταθεροποίηση αυτή. Γενικά βέβαια όλοι λένε καλά λόγια για την οδική συμπεριφορά του focus άρα δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
-
Αυτην την ταση αποσταθεροποιησης που λετε την ειδα κι εγω στο τεστ που του εκανα και μου αρεσε αυτη η ¨παιχνιδιαρικη¨συμπεριφορα απο το να μη μπορεις να μαζεψεις τη μουρη αλλα με λιγη πιεση ακομα δεν καταγερεα να το γυρισω δηλαδη ειχε αρκετα περιθωρια ακομα.
-
Απο ποροχθές κοσμεί το γκαράζ του σπιτιού μας το νέο Focus II 1.6 5Θ TREND PLUS,εις αντικατάσταση του ASTRA G του πατέρα μου το οποίο ένα μήνα πρίν ατύχησε στην εθνική και ήταν ασύμφορο να επισκευαστεί.Ευτυχώς δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα τουλάχιστον...
Οι φωτό εστιάζουν στα ζαντολάστιχα που τοποθετήθηκαν μόλις χθές.
Pilot Exalto II 205/55/16,ενω τα 195/65/15 NCT 5 πήγαν στο πύρ το εξώτερο...Οι εντυπώσεις θετικότατες στο θέμα,απόκρισης μοτέρ,ποιότητας κύλισης,τιμονιού,άνεσης ανάρτησης,χώρων.
Τα πλαστικά θα τα ήθελα λίγο καλύτερα στην αφή,ενω δεν θα έβλαπτε και λίγο ύφασμα στις πόρτες για να σπάσει η μονοτονία της πλαστικούρας.
Ισως έτσι δικαιολογείται το χαμηλό κόστος των 17000 ευρώ... -
Αυτό το χρώμα είναι το Ink Blue;
-
Αυτα ειναι! Μονο 17.000. Να σε ρωτησω: εκτος του οτι δεν ειναι τοσο καλα στην αφη τα πλαστικα μηπως τριζουν και πουθενα; Συγκεκριμενα στην εσωτερικη χειρολαβη της μπροστινης πορτας, εκει που εχει τα χειριστηρια του καθρεπτη πιο πισω, εχει ένα κομματι απο πανω και ενα που ειναι απο κατω αλλα αναμεσα εχουν ενα κενο(το περιγραφω οσο καλυτερα μπορω). Αυτο μηπως παιζει λιγο γιατι οπου και να το ειδα επαιζε/ετριζε ρε γαμωτο; Η ποιοτητα των παλστικων ειναι το μονο που με χαλαει! Το Plus τι περιεχει; Πισω δισκοφρενα; Καλοριζικο και καλοταξιδο!
-
Μπήκα σε 1,6 με το νέο μοτέρ. ΠΟλύ μαλακό μου φαίνεται, μέσα δεν μου άρεσε καθολου από αίσθηση και σχεδίαση.
Το C4 μου αρέσει (μέσα έξω) πολύ περισσότερο,. -
τιν τουτα ρε παιδια 17χιλιαρικα αμαξι και δεν εχουν βαμενους τους καθρεπτες , αισχος .
αμα δω σε αμαξι αβαφτο πλαστικο που θεωριτικα επρεπε να ηταν βαμενω τα παιρνω στην κρανα (μιλαμε για αμαξι πανω απο 10 - 11 χιλαρικα , ) μονο σε κατι ατος και πουντο 75 πανε τα πλαστικα αβαφα
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Αυτα ειναι! Μονο 17.000. Να σε ρωτησω: εκτος του οτι δεν ειναι τοσο καλα στην αφη τα πλαστικα μηπως τριζουν και πουθενα; Συγκεκριμενα στην εσωτερικη χειρολαβη της μπροστινης πορτας, εκει που εχει τα χειριστηρια του καθρεπτη πιο πισω, εχει ένα κομματι απο πανω και ενα που ειναι απο κατω αλλα αναμεσα εχουν ενα κενο(το περιγραφω οσο καλυτερα μπορω). Αυτο μηπως παιζει λιγο γιατι οπου και να το ειδα επαιζε/ετριζε ρε γαμωτο; Η ποιοτητα των παλστικων ειναι το μονο που με χαλαει! Το Plus τι περιεχει; Πισω δισκοφρενα; Καλοριζικο και καλοταξιδο!Δεν πρόσεξα να τρίζει τίποτε...oι πόρτες κλείνουν με σωστό ήχο και γενικώς όλα έχουν καλή συναρμογή.Θα μελετήσω το σημείο που λές και θα δω αν παίζει.
Το αυτοκίνητο δείχνει γεροδεμένο,ωστόσο μου φάνηκε φτηνιάρικο το ντουλαπάκι του συνοδηγού...Η έκδοση Plus έχει στάνταρ το radiocd της Ford.
τιν τουτα ρε παιδια 17χιλιαρικα αμαξι και δεν εχουν βαμενους τους καθρεπτες , αισχος .
αμα δω σε αμαξι αβαφτο πλαστικο που θεωριτικα επρεπε να ηταν βαμενω τα παιρνω στην κρανα (μιλαμε για αμαξι πανω απο 10 - 11 χιλαρικα , ) μονο σε κατι ατος και πουντο 75 πανε τα πλαστικα αβαφα
Εχεις δίκιο,αλλά στο μπλέ σκούρο δεν πολυφαίνεται.
Και οι φθηνές εκδόσεις των ανταγωνιστών του Focus είναι σε παρόμοια επίπεδα πάντως.Μην κοιτάς,στα περιοδικά δίνουν τις πλούσιες και χλιδάτες εκδόσεις για να κάνουν καλύτερη εντύπωση.
Αλλωστε 1600άρι 5θυρο με 115 άλογα (129+ στο δυναμόμετρο) και 17k € με το στήσιμο,τις επιδόσεις,χώρους,εγγύηση,ποιότητα του Focus δεν βρίσκεις πουθενά.Απο κάπου έπρεπε να γίνει οικονομία για να προκύψει αυτή η τιμή.Με 18400 € πάντως,παίρνει κανείς το ίδιο αυτοκίνητο με:ζάντες 16ρες αλουμινίου,βαμμένους καθρέπτες,υπολογιστή ταξιδιού,υποβραχιόνιο εμπρός,ψευδομπάκετ καθίσματα,προβολείς ομίχλης και ελαφρώς χαμηλωμένη ανάρτηση.Νομίζω οτι δεν υπάρχει πιό τίμια πρόταση τόσο στα 17 όσο και στα 18,4k €...
Ορίστε και λίγες ακόμη φωτό: -
Ο χρήστης sebastien loeb έγραψε:
η φορντ φημιζεται για τη γεναιοδωρια της ..
-
Είναι γενναιόδωρη σε άλλα,ουσιαστικότερα θέματα όμως!
Μην τα ζητάμε όλα από αυτοκίνητα των 17-18 χιλιάδων ευρώ...
Μήπως θυμάστε τί εξοπλισμό και τί αυτοκίνητα αγοράζαμε πριν 10 χρόνια με τα αντίστοιχα χρήματα?
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Μήπως θυμάστε τί εξοπλισμό και τί αυτοκίνητα αγοράζαμε πριν 10 χρόνια με τα αντίστοιχα χρήματα?
...μήπως ξέχασες τον ανταγωνισμό...;
-
Καθόλου,αλλά είπαμε:
κάπου κερδίζεις,κάπου χάνεις,και αυτό συμβαίνει με όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα της κατηγορίας αυτής!
Το θέμα είναι να βρεις το συνολικά καλύτερο πακέτο για τα χρήματα,που θα δώσεις,πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες σου,αλλά και αντικειμενικά...
-
Παιδια επιτρεπεται ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ που το ψηφισαν και σαν το καλυτερο της χρονιας να μην εχει το έτος 2005 δισκόφρενα πίσω...
καλα εγω αν ήμουν δημοσιογραφος θα το ειχα θάψει....
Αλλα μηπως θάψανε και το ΜΑΒΕΡΙΚ που δεν ειχε το παλιο? (πριν το λιφτιγκ), πως σταμάταγε το τέρας....?
δε το ειχα προσέξει μέχρι τώρα....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Παιδια επιτρεπεται ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ που το ψηφισαν και σαν το καλυτερο της χρονιας να μην εχει το έτος 2005 δισκόφρενα πίσω...καλα εγω αν ήμουν δημοσιογραφος θα το ειχα θάψει....
Αλλα μηπως θάψανε και το ΜΑΒΕΡΙΚ που δεν ειχε το παλιο? (πριν το λιφτιγκ), πως σταμάταγε το τέρας....?
δε το ειχα προσέξει μέχρι τώρα....
Γιατί θα το είχες θάψει επειδή δεν έχει δισκόφρενα πίσω;
Υπερβάλλεις
Ford Focus II