-
Σάββατο Απόγευμα και δυο φίλες μου ερχόμενες στο σπίτι μου να δούμε Σάκη είχαν την ατυχία να τους πεταχθεί εννιάχρονο τρεχάμενο ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα. Επειδή ήταν στενάκι δεν έτρεχαν 30χλμ, δυστυχώς δεν μπόρεσαν να το αποφύγουν και το χτύπησαν (δεν είχαν ταχύτητα και κάπως το πήραν από κάτω).
Και οι δυο λιπόθυμες επιτόπου. Παίρνει το αμάξι τους ένας αυτόπτης με το παιδί και πάνε στο Παίδων (όπου και καταυθάνω και εγώ).
Χαμός!!! το παιδί να το τρέχουμε εγώ και ο αυτόπτης με μεγάλη αιμοραγία.
ΟΙ ΓΙΑΤΡΌΙ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΊΑ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΕΕΕΣ
Αφήνουμε το παιδί και σκάνε οι γονείς, τα κορίτσια τρεμάμενα και η Τροχαία..........
Σε ποιον να μιλήσω και ποιόν να κρατήσω?
Σε όλα νόμιμη η οδηγός αλλά πας αυτόφωρο (Σάββατο σημαίνει κρατητήριο) τελως πάντων δεν την κράτησαν κατάθεση αλκοτέστ, έρευνα στο αμάξι. Την Κυριακή ξανά στην Τροχαία. σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα. Το παιδάκι χειρουργία εντατική προς το παρόν (θα γίνει καλά) επισκέψεις στο νοσοκομείο να δούμε τι γίνεται απανωτά χειρουργία πανικός.ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΒΓΕΙ ΠΕΖΟΣ ΚΑΡΦΩΣΤΕ ΤΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΧ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΠΕΖΟ.
Τα κορίτσια και οι δυο σοκ δεν μπορούν να οδηγήσουν ενώ η μια δεν θέλει να μπει και σε αμάξι
-
Σάββατο Απόγευμα και δυο φίλες μου ερχόμενες στο σπίτι μου να δούμε Σάκη είχαν την ατυχία να τους πεταχθεί εννιάχρονο τρεχάμενο ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα. Επειδή ήταν στενάκι δεν έτρεχαν 30χλμ, δυστυχώς δεν μπόρεσαν να το αποφύγουν και το χτύπησαν (δεν είχαν ταχύτητα και κάπως το πήραν από κάτω).
Και οι δυο λιπόθυμες επιτόπου. Παίρνει το αμάξι τους ένας αυτόπτης με το παιδί και πάνε στο Παίδων (όπου και καταυθάνω και εγώ).
Αφήνουμε το παιδί και σκάνε οι γονείς, τα κορίτσια τρεμάμενα και η Τροχαία..........
Σε όλα νόμιμη η οδηγός αλλά πας αυτόφωρο (Σάββατο σημαίνει κρατητήριο) τελως πάντων δεν την κράτησαν κατάθεση αλκοτέστ, έρευνα στο αμάξι. Την Κυριακή ξανά στην Τροχαία. σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα. Το παιδάκι χειρουργία εντατική προς το παρόν (θα γίνει καλά) επισκέψεις στο νοσοκομείο να δούμε τι γίνεται απανωτά χειρουργία πανικός.ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΒΓΕΙ ΠΕΖΟΣ ΚΑΡΦΩΣΤΕ ΤΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΧ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΠΕΖΟ.
Τα κορίτσια και οι δυο σοκ δεν μπορούν να οδηγήσουν ενώ η μια δεν θέλει να μπει και σε αμάξι
-
-
Είναι να μη σου τύχει... Άστα.
-
Κουράγιο σε όλους... να γίνει καλά το παιδάκι πρώτα απ'όλα και τα υπόλοιπα βρίσκονται.
Οι γιατροί ειδικά στα Νοσοκομεία Παίδων υπερβάλλουν εαυτόν, ειδικά στις εφημερίες. Ήρωες και λίγα λες...
Αυτό που γράφεις, το να το ρίξεις όπου βρεις για να αποφύγεις τον πεζό, το έλεγε χρόνια ο Ιαβέρης, έκανε και σχετικές ασκήσεις στη σχολή του, δεν ξέρω τι γίνεται τώρα.
-
Δυστυχώς,το κράτος μας ζητά να διδάσκονται μόνο οι αλλαγές της ταχύτητας και το L..
btw: όλα αυτα τα σεμινάρια των 4Τ κτλ ειναι πανάκριβα ρε παιδί μου
Πως να παει ο απλός κόσμος; -
Να πω επίσης ότι έπρεπε να αποδείξουμε στην Τροχαία ότι ένα παλαίο χτύπημα στον προφυλακτήρα δεν έγινε την ώρα του περιστατικού.
Από οτι κατάλάβα από την όλη κατάσταση αν 1 στο 1,000,000 είσαι ανασφάλιστος είσαι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ.
προσοχή στο όριο 50 χλμ στις αστικές περιοχές αν είναι παραπάνω την έβαψες. Ομοίως μεθυσμένος πας στο κελί 33 -
Πραγματικα ειναι να μην σου τυχει η κακια στιγμη... παντως εδω (παρα το τραγικο της υποθεσης) να αναφερω οτι καλο ειναι να προσεχουμε τα λαθη που βγαζουν ματι... ολοι κανουμε ορθογραφικα αλλα το ΠΡΟΣΟΧΟΙ στον τιτλο ε παραπαει...
-
Το πως θα αντιδρασουμε σε μια τετοια περιπτωση δεν νομιζω οτι μπορουμε να το ξερουμε απο πριν.
Παντως ολες οι ευχες μου να γινει καλα το παιδακι,να μην εχουν τραβηγματα οι φιλες σου (το σοκ που επαθαν ειναι πανω απο αρκετο),και να τελειωσουν ολα κατ' ευχην.
Ειναι να μην σου τυχει. -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Πραγματικα ειναι να μην σου τυχει η κακια στιγμη... παντως εδω (παρα το τραγικο της υποθεσης) να αναφερω οτι καλο ειναι να προσεχουμε τα λαθη που βγαζουν ματι... ολοι κανουμε ορθογραφικα αλλα το ΠΡΟΣΟΧΟΙ στον τιτλο ε παραπαει...Ναι βρε.... συνήθως δεν κάνω λάθη την ομιλώ την Ελληνική....
Αλλά για χάρη συντομίας έχω πάψει να κάνω check στην ορθογραφία. -
Έστω οτι πετάγεται πεζός και το ρίχνω σε σταματημένο αυτοκίνητο προκειμένου να τον αποφύγω.
Φέρω εγώ ευθύνη για ότι ζημιές προκαλέσω ή είναι ευθύνη του πεζού? Η ασφάλεια αποζημιώνει σε τέτοιες περιπτώσεις?Ίδια περίπτωση, αλλά αντί για πεζός είναι ένας σκύλος. Ισχύουν τα ίδια?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έστω οτι πετάγεται πεζός και το ρίχνω σε σταματημένο αυτοκίνητο προκειμένου να τον αποφύγω.
Φέρω εγώ ευθύνη για ότι ζημιές προκαλέσω ή είναι ευθύνη του πεζού? Η ασφάλεια αποζημιώνει σε τέτοιες περιπτώσεις?Ίδια περίπτωση, αλλά αντί για πεζός είναι ένας σκύλος. Ισχύουν τα ίδια?
Καλά, αυτό είναι το θέμα τώρα;;; Ποιός πληρώνει;;; Πόσο τιμάται μια ανθρώπινη ζωή; Ή ακόμα και ο ελάχιστος πόνος που μπορεί να προκαλέσεις;
Κάνε μια μικτή ασφάλιση. Και μην τρέχεις στα στενά.
(αν το ερώτημά σου ήταν καθαρά ρητορικό, ζητώ συγνώμη για τον τόνο των παραπάνω, αλλά πιστεύω ούτε να τα σκεφτόμαστε δεν πρέπει αυτά...)
-
Εγω παντως αυτες τις αηδιες δεν τις καταλαβαινω. Ειδατε κανεναν να στειλει στο αυτοφορω τους γονεις του παδιου που το ειχαν αφησει να τρεχει στον δρομο χωρις επιβλεψη? Γιατι δηλαδη, εκει που πηγαινεις ΝΟΜΙΜΑ και εντος οριου ταχυτητας, με καλο/συγχρονο αυτοκινητο που και φρεναρει και στριβει, αμα σου πεταχτει ενα παιδακι στο 1 μετρο (οπου ειναι πραγματικα αδυνατον, ακομα και με 20 να πηγαινεις, να το αποφυγεις) ΠΡΕΠΕΙ να εισαι υπολογος για αυτο που εγινε? Ειναι γελοια πραγματα αυτα. Και κανεις δεν λεει τιποτα στους γονεις, οι οποιοι, ενω πρεπει να ακουσουν γερα καντηλια για την ΔΙΚΙΑ τους μλκια, ζητανε και τα ρεστα απο πανω απιτωντας τον αποκεφαλισμο του οδηγου που δεν μπορεσε να γινει Superman για να μην χρτυπησει το βλασταρι τους (το οποιο θα επρεπε να εχει μαθει απο ΕΚΕΙΝΟΥΣ να μην περναει ετσι στον δρομο).
Ξαδερφος μου ειχε την ατυχια να πεσει πανω του παιδακι. Και οτνα λεω να πεσει πανω του, εννοω ακριβως αυτο. Το αυτοκινητο ειχε περασει την νοητη ευθεια της πορειας του παιδιου και το παιδι, με την φορα που ετρεχε, πηγε και επεσε πανω στο ΠΙΣΩ φτερο του αυτοκινητου. Δηλαδη το αυτοκινητο ειχε περασει απο μπροστα του και αυτο συνεχισε να τρεχει μεχρι που εσκασε πανω στο πισω μερος του αυτοκινητου. Πως αποφευγεις την 'συγκρουση' σε αυτο το σεναριο? Τι μπορεις να κανεις δηλαδη, αφου ηδη εχεις περασει απο μπροστα του (και πως να το δεις το παιδακι ωστε να το αποφυγεις)? Παρ'ολα αυτα, βγηκαν οι γονεις (οι οποιοι ηταν φιλοι και γειτονες του ξαδερφου) και του ελεγαν οτι ετρεχε κλπ κλπ, την στιγμη που ο ξαδερφος ετοιμαζοταν να παρκαρει 3 μετρα πιο μετα (και αρα ειχε φρεναρει αρκετα). Μα και με 200 να πηγαινε, αφου πηγε το βλαμμενο και εσκασε στο πισω φτερο, τι θα ειχε κανει? Πολυ πολυ αμα πηγαινε ακομα πιο αργα, να συναντιοντουσαν πριν ακομα περασει το αυτοκινητο και να το επαιρνε απο κατω.
Εχω χασει συγγενη σε αντιστοιχη φαση (95 χρονων, αποφασισε να κατεβει στον δρομο και κατεβηκε, ετσι απλα, χωρις να κοιταξει τι ερχεται και απο που). Ο ανθρωπος πεθανε απο καρδια, κανα μηνα μετα το ατυχημα (αλλα ενω ηταν ακομα μεσα στο νοσοκομειο εξ'αιτειας του ατυχηματος) και παρ'ολα αυτα τρεχανε τον οδηγο για ανθρωποκτονια εξ'αμελειας.
Το ξερω οτι ο νομος λεει ετσι, αλλα ειναι γελοιο αυτο και πρεπει να επανεξεταστει. Πουθενα εκτος απο την Ελλαδα δεν εχει ο πεζος το αλαθητο, οπου ο οδηγος φταει αυτοματα. Αυτα ειναι ελληνικες πατεντες (γιατι ως γνωστον στην Ελλαδα ειμαστε πιο μαγκες απο ολους τους αλλυς και δεν παιρνουμε ιδεες-παραδειγματα...)
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Φέρω εγώ ευθύνη για ότι ζημιές προκαλέσω ή είναι ευθύνη του πεζού? Η ασφάλεια αποζημιώνει σε τέτοιες περιπτώσεις?Καλά, αυτό είναι το θέμα τώρα;;; Ποιός πληρώνει;;; Πόσο τιμάται μια ανθρώπινη ζωή; Ή ακόμα και ο ελάχιστος πόνος που μπορεί να προκαλέσεις;
Νομίζω ότι η ερώτηση είναι αν σε περίπτωση που καταφέρεις να αποφύγεις να χτυπήσεις τον πεζό αλλά προκαλέσεις υλικές ζημιές στο δικό σου και σε άλλα αυτοκίνητα μπορείς να υποστηρίξεις (συν)υπαιτιότητα του πεζού. Νομίζω πως ο πλέον αρμόδιος να απαντήσει είναι ο koutsan ( εδώ αρχίζω και αισθάνομαι ένοχος γιατί τον έχουμε χώσει κανονικά τον άνθρωπο, δίνει τζάμπα νομικές συμβουλές για τις οποίες θα έπρεπε να πληρώνεται )
-
Τωρα ειδα την απαντηση του Dienekes
ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΑΚΙ....
Δεν καταλαβα δηλαδη. ΝΑΙ, φυσικα με νοιαζει ποιος πληρωνει. Το ποσο τιμαται η ανθρωπινη ζωη ειναι ακυρο ως επιχειρημα, γιατι μολις κατεστρεψα 2-3 αυτοκινητα για να μην χτυπησω τον πεζο, οποτε οι ευαισθησιες μου νομιζω ειναι αποδεδειγμενες.
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, φυσικα με νοιαζει ποιος πληρωνει. Δηλαδη μλκς ειμαι εγω, να πληρωσω απο την τσεπη μου τις ζημιες μου και να κανω και δηλωση στον αλλον? Αυτη η νοοτροπια μας εχει φαει σε αυτη την περιπτωση, και εχουμε καταντησει να περναμε ολοι τον δρομο χωρις να μας νοιαζει τιιποτα. Γιατι αμα δεν παθεις τελικα δεν μαθαινεις, αλλα και αμα γινει κατι τετοιο και δεν χτυπησεις, παλι θα κανεις το ιδιο αμα δεν σου τσουξει λιγο στην τσεπη σου.Επισης, το αν τρεχεις η οχι δεν εχει καμμια σχεση. Αμα πηγαινεις με 30 και σου βγει ενα παιδακι στο 1 μετρο, ο μονος τροπος να μην το χτυπησεις ειναι να πας να πεσεις καπου αλλου (η τεσπα να ΣΤΡΙΨΕΙΣ). Δεν προλαβαινεις να φρεναρεις. Αμα ομως με 30 πας και πεσεις πλαγια σε ενα αλλο αυτοκινητο, και φας ολοκληρες τις πλευρες των δυο αυτοκινητων, μιλαμε για ζημιες μυριων....Οποτε το ερωτημα δεν ειναι καθολου ρητορικο, και φυσικα να τα σκεφτομαστε αυτα (μιλαμε για οταν, ΑΦΟΥ δεν τον χτυπησαμε, να δουμε τι γινεται. Αμα εχουμε τραυματισμους τοτε ενταξει ειναι κατανοητο οτι το πρωτο που μας νοιαζει ειναι οι τραυματισμοι).
Αλλα φυσικα και θελω να ξερω ποιος πληρωνει, και φυσικα θα κυνηγησω τον καραγκιοζη που πεταχτηκε στον δρομο και θα απαιτησω να πληρωσει τις ζημιες (πραγμα που θελω να πιστευω, για το καλο του κυρους της ελληνικης δικαιοσυνης, οτι ειναι υπευθυνος αυτος). Αυτος προκαλεσε το ατυχημα
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
(αν το ερώτημά σου ήταν καθαρά ρητορικό, ζητώ συγνώμη για τον τόνο των παραπάνω, αλλά πιστεύω ούτε να τα σκεφτόμαστε δεν πρέπει αυτά...)Απλά, δεν μου αρέσει στο τέλος να βγώ και κερατάς και δαρμένος.
-
Να πεσει η ευθύνη αποκλειστικά στον 'τρελό' πεζό αποκλείεται,το πολύ-πολύ να καταφέρεις μία μικρή συνυπευθυνότητα και αυτό αν αποδείξεις ότι πήγαινες με χαμηλή ταχύτητα..αλλά για να δούμε τι θα πουν οι ειδικοί...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το ξερω οτι ο νομος λεει ετσι, αλλα ειναι γελοιο αυτο και πρεπει να επανεξεταστει. Πουθενα εκτος απο την Ελλαδα δεν εχει ο πεζος το αλαθητο, οπου ο οδηγος φταει αυτοματα. Αυτα ειναι ελληνικες πατεντες (γιατι ως γνωστον στην Ελλαδα ειμαστε πιο μαγκες απο ολους τους αλλυς και δεν παιρνουμε ιδεες-παραδειγματα...)Δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα όσο ήταν πριν από μερικά χρόνια. Έχουν αθωωθεί οδηγοί που έχουν έως και σκοτώσει πεζούς όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν καθ'όλα νόμιμοι (εντός των ορίων ταχύτητας) και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω για να αποφύγουν το κακό. Συγκεκριμένα θυμάμαι περίπτωση οδηγού που σκότωσε παππού ο οποίος προσπαθούσε να διασχίσει τη λεωφόρο Συγγρού στο κλειστό κομμάτι της πηδώντας τη νησίδα και αθωώθηκε.
Βέβαια αν χτυπήσεις πεζό μάλλον ξεκινάς από ήδη πολύ μειονεκτική θέση, αφού στην πόλη τα όρια είναι τόσο χαμηλά ώστε θεωρητικά να μπορείς να 'κοκκαλώσεις' μέσα σε λίγα μέτρα, οπότε αν έχεις χτυπήσει πεζό είναι σχεδόν αυτονόητο ότι 'έτρεχες' και πρέπει να αποδείξεις εσύ ότι δεν ήταν έτσι.
-
Παιδιά, ησυχάστε...
Kacey ηρέμησε, η πρόκληση ενός τέτοιου ατυχήματος δεν είναι αποκλειστικά ευθύνη του ενός ή του άλλου, σώνει και καλά. Εξηγούμαι:
- Φταίνε αυτοί που έχουν πιθανώς παρκάρει τα αυτοκίνητά τους εκατέρωθεν του δρόμου, κατά παράβαση των απαγορευτικών στάθμευσης;
- Φταίει ο δήμος ή το ΥΠΕΧΩΔΕ για το φωτισμό των δρόμων
- Φταίει η Τροχαία που δεν πήγε να μαζέψει τον κάφρο που πάρκαρε πάνω στη στροφή και πρέπει να βγεις 2 μέτρα για να δεις αν έρχεται κανένας;
- Φταίει το κεφάλι το ξερό μας; Φταίει πάνω απ'όλα τα κρασί;
Όσο εύκολο είναι να πούμε 'φταίει ο κερατάς ο οδηγός που έτρεχε' άλλο τόσο είναι να πάμε στην αντίπερα όχθη και να βγάλουμε τα απωθημένα μας στον κάθε απρόσεχτο πεζό.
Το σημαντικό είναι να έχουμε απόλυτη συναίσθηση της ζημιάς που μπορούμε να προκαλέσουμε κάθε στιγμή. Στο στενό μπροστά στο σπίτι μου βλέπω διάφορα βλαμμένα να περνάνε με τα τουμπανιασμένα, με προβολείς νέον από κάτω ρημάδια τους, με 80 μέσα στο βράδυ και μου έρχεται να βγάλω την καραμπίνα από τη ντουλάπα. Το ίδιο τρελλαίνομαι με τους καραγκιόζηδες που αφήνουν τα παιδιά τους χύμα στους δρόμους χωρίς ίχνος οδικής αγωγής (που, κακά τα ψέματα, αν δεν στη δώσει ο γονιός δεν την αποκτάς).
Να είμαστε εμείς τυπικά και ουσιαστικά σωστοί πρώτα από όλα.
-
Αυτα που ειπε ο kacey ειναι η ουσια.
Και συμπληρωνω:
Ο πεζος εχει ενα σοβαροτατο πλεονεκτημα,βλεπει και ακουει το διερχομενο αυτοκινητο!Ειδικα την νυχτα.
Αν δεν το εκμεταλευτει και περασει τον δρομο χωρις να κοιταξει παιζει την ζωη του κορωνα-γραμματα.
Επισης, ο δρομος ειναι για τα αυτοκινητα και οχι για τους πεζους.
Ακομα και αν το αυτοκινητο χτυπησει εναν πεζο στο πεζοδρομιο,ισχυει συνυπευθυνοτητα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ