-
Αν δεν ειναι λαθος οι τιμοκαταλογοι Αλφα GTA 3.2 = 44.150 ευρω και AUDI A3 3.2 quattro = 41.800 ευρω
Εξαντλω ολη την καλη πιστη μου αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι να ειναι ακριβοτερη η αλφα, αφου:
Δεν στριβει οπως το Α3( εχουν πει οτι η GTA ειναι υποστροφικη και το Α3 ειναι και Quattro. Προσωπικα εχω στριψει με 2λιτρο Α3 και ειναι με μια λεξη βραχος)
Απο σασι το Α3 ειναι και πιο καινουργιο και γενικα εχει ακαμψια που η αλφα δεν θα εχει ουτε στο επομενο μοντελο
Απο ποιοτητα κατασκευης δεν νομιζω οτι χρειαζεται να σχολιασω...Οποτε απευθυνομαι σε αυτους που εχουν βαθια ριζωμενη την αντιληψη οτι τα γερμανικα ειναι υπερτιμημενα και θα ηθελα να μαθω τη γνωμη τους επι του θεματος....
Πως δικαιολογειται αυτη η διαφορα τιμης??
-
Αν δεν ειναι λαθος οι τιμοκαταλογοι Αλφα GTA 3.2 = 44.150 ευρω και AUDI A3 3.2 quattro = 41.800 ευρω
Εξαντλω ολη την καλη πιστη μου αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι να ειναι ακριβοτερη η αλφα, αφου:
Δεν στριβει οπως το Α3( εχουν πει οτι η GTA ειναι υποστροφικη και το Α3 ειναι και Quattro. Προσωπικα εχω στριψει με 2λιτρο Α3 και ειναι με μια λεξη βραχος)
Απο σασι το Α3 ειναι και πιο καινουργιο και γενικα εχει ακαμψια που η αλφα δεν θα εχει ουτε στο επομενο μοντελο
Απο ποιοτητα κατασκευης δεν νομιζω οτι χρειαζεται να σχολιασω...Οποτε απευθυνομαι σε αυτους που εχουν βαθια ριζωμενη την αντιληψη οτι τα γερμανικα ειναι υπερτιμημενα και θα ηθελα να μαθω τη γνωμη τους επι του θεματος....
-
-
Πως το εννοεις το στριψιμο.Γιατι και εγω εχω στριψει με Α4 1.8Τ quatro και δεν καταλαβα αν οδηγουσα αυτοκινητο η επαιζα playstation.Η απολυτη οδηγικη αποστειρωση.Αν εχεις τετοιου επιπεδου γουστα μεγια σου και χαρα σου.(Εγω παντως χαιρομαι που εδω στη πατρα αυτος που εχει τα hagen das ειχε μεχρι προτεινος ενα S3(το προηγουμενο) και σε ενα μηνα περιμενει το νεο του πραγματικο ερωτα.GTA COUPE 3.2.Καλλιο αργα παρα ποτε.)
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
Αν δεν ειναι λαθος οι τιμοκαταλογοι Αλφα GTA 3.2 = 44.150 ευρω και AUDI A3 3.2 quattro = 41.800 ευρωΕξαντλω ολη την καλη πιστη μου αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι να ειναι ακριβοτερη η αλφα...
έτσι απλά γιατί είναι καλύτερο αυτοκίνητο
α! και το ότι το Audi είναι quattro δεν σημαίνει ότι δεν είναι υποστροφικό έτσι?
Σπύρος
-
Βασικά Αντρέα, το θέμα αυτό ήθελα να το θέσω κι εγώ από καιρό, με αφορμή βέβαια όχι μόνο των τιμών (στις οποίες δεν κάνεις λάθος), αλλά και το κοινό στο οποίο απευθύνονται.
Η αλήθεια είναι ότι σιγά-σιγά οι τιμές των Alfa έχουν πάρει τον ανήφορο...
-
Επειδή δεν είμαι σίγουρος, ρωτάω : Μήπως στο Audi η αναβάθμιση δεν είναι συνολική αλλά απλά περιορίζεται στον κινητήρα? Γιατί η Αλφα δεν έχει σχέση με κανονική 147.
-
Σιγουρα το νεο Α3 δεν ειναι S3. ειναι πολυ λιγοτερο σπορ. Βεβαια παραμενει ενα παρα παρα παρα πολυ καλο αυτοκινητο και μαζι με την 4κινηση, την ποιοτητα, και την τιμη, λογικα ειναι καλυτερο.
η GTA ομως επιλεγεται συνειδητα για αλλους κα8ολου λογικους λογους. Και βεβαια ειναι και πιο γρηγορη οριακα (αν αυτο εχει σημασια...)
Περι ορεξεως που λεμε...
-
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
Σιγουρα το νεο Α3 δεν ειναι S3. ειναι πολυ λιγοτερο σπορ. Βεβαια παραμενει ενα παρα παρα παρα πολυ καλο αυτοκινητο και μαζι με την 4κινηση, την ποιοτητα, και την τιμη, λογικα ειναι καλυτερο.η GTA ομως επιλεγεται συνειδητα για αλλους κα8ολου λογικους λογους. Και βεβαια ειναι και πιο γρηγορη οριακα (αν αυτο εχει σημασια...)
Περι ορεξεως που λεμε...
Σωστά
-
Ο χρήστης 106rallye03 έγραψε:
Επειδή δεν είμαι σίγουρος, ρωτάω : Μήπως στο Audi η αναβάθμιση δεν είναι συνολική αλλά απλά περιορίζεται στον κινητήρα? Γιατί η Αλφα δεν έχει σχέση με κανονική 147.Η ποιότητα ενός Α3 δεν έχει να κάνει με τα κυβικά και τις επιδόσεις, όπως αναφέρεις για την 147.
Η αναβάθμιση αφορά κυρίως τον κινητήρα. Επιπλέον, η ποιότητα κατασκευής είναι δεδομένη και ίδια για κάθε Α3. -
Από πότε είναι το Α3 Quattro;
-
Από την τιμή του Α3 λείπει και το ηχοσύστημα, -ενώ στις τιμές των υπόλοιπων λείπει και ο κλιματισμός- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η GTA δεν είναι πιο ακριβή. Ούτε αυτό σημαίνει πως δεν είναι και αυτή υπερτιμημένη, ειδικά στην ελλάδα λόγω κυβικών.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Από πότε είναι το Α3 Quattro;To 3,2 σαφώς και είναι quattro.
Από ένα συγκριτικό που βρήκα, μεταξύ των δύο, για τους 'φαν των αριθμών', αναφέρει τα εξής :
**0-100 χλμ/ώρα **
A3 3,2..............6,2''
147 GTA...........6,4''0-400 μέτρα
A3 3,2.............14,3'
147 GTA..........14,5'0-1000 μέτρα
A3 3,2.............26,6'
147 GTA..........26,6'Ρεπρίζ 60-100 με 3η
Α3................4,1'
147..............4,8'Ρεπρίζ 80-120 με 4η
Α3................5,8'
147..............6,8'Ρεπρίζ 80-120 με 5η
Α3................7,4'
147..............8,9'Ρεπρίζ 80-120 με 6η
Α3...............9,7'
147.............10,7'Ακινητοποίηση, 100-0 χλμ/ώρα
Α3...............36,2 m
147..............37,5 mMέση Kατανάλωση
Α3...............14,9 lt/100km
147..............18,2 lt/100km -
Ο χρήστης technik έγραψε:
To 3,2 σαφώς και είναι quattro.
με κεντρικό Torsen όπως Α4, Α6 κλπ;
-
Μιλάμε για μια σχετική διαφορά τιμής της τάξης του 5%, δηλαδή πολύ μικρή. Η ίδια διαφορά υπάρχει και μεταξύ βασικών εκδόσεων της 147 και του Golf, αντεστραμένη όμως (η 147 είναι φτηνότερη). Με την ίδια λογική, γιατί το Golf να είναι 5% ακριβώτερο?
Συγκρίνω με Golf γιατί δεν μπόρεσα να βρώ τιμές για Α3.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μέσω του ηλεκτρουδραυλικού συμπλέκτη Haldex.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Αρα ημι-quattro Μεταξύ των δύο προσωπικά Α3, αλλα με 40+Κ ευρώ κάτι άλλο πιο γρήγορο
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αρα ημι-quattro Μεταξύ των δύο προσωπικά Α3, αλλα με 40+Κ ευρώ κάτι άλλο πιο γρήγορο
'ημι-quattro' ?
Aπλά ο Haldex, για να κατανείμει τη μέγιστη δύναμη στους δύο άξονες, συνυπολογίζει διάφορους παράγοντες, όπως την ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα, την ροπή, την ταχύτητα των τροχών, την πίεση στα φρένα.
Πιστεύω ότι και ο συμπλέκτης Haldex, προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα του quattro.
-
Χμμμ, αυτον τον Haldex τον εχουμε ξανασυζητησει και παλαιωτερα!
Αυτοκινητα με Haldex ειναι εμπροστοκινητα μεχρι να χρειαστει να γινουν 4κινητα, αυτο το αποφασιζει ο Haldex, γιαυτο και εχουν τοσο παραξενα οδηγικα χαρακτηριστικα σε ακραιες καταστασεις η καιρικες συνθηκες!
Τουλαχιστον ετσι γραφουν τα τεστ εδω πανω!Γιαυτο δεν τα προτεινουν στον μεσο οδηγο, σαν επικινδυνα!Τουλαχιστον τα περιοδικα εδω ειναι συμφωνα οτι δεν πλησιαζει ουτε κατα διανοιαν το παλαιο συστημα!
Σπυρος -
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Πως το εννοεις το στριψιμο.Γιατι και εγω εχω στριψει με Α4 1.8Τ quatro και δεν καταλαβα αν οδηγουσα αυτοκινητο η επαιζα playstation.Η απολυτη οδηγικη αποστειρωση.Αν εχεις τετοιου επιπεδου γουστα μεγια σου και χαρα σου.(Εγω παντως χαιρομαι που εδω στη πατρα αυτος που εχει τα hagen das ειχε μεχρι προτεινος ενα S3(το προηγουμενο) και σε ενα μηνα περιμενει το νεο του πραγματικο ερωτα.GTA COUPE 3.2.Καλλιο αργα παρα ποτε.)να μας πεις οταν την παρει μετα απο λιγο καιρο τις εντυπωσεις του
Πρεπει να ναι ο δευτερος μετα τον Μοσχου που δινει 40000+ ευρω για ενα αμαξι που κ ιταλικο ειναι και που ισως ειναι απο τα λιγα που δεν πραγματοποιει στο δρομο αυτα που υποσχεται.
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι η 2λιτρη 147 την κοντραρει στα ισια σε στροφιλικι την GTA.
Τα συγκριτικα που εχουν γινει με την GTA και τον ανταγωνισμο τα εχετε διαβασει??
Alfa 147 3.2 GTA vs Audi A3 3.2 quattro