-
Έτσι μπράβο!
Να σεβαστούμε τουλάχιστον τα παιδιά..
http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=s ... ornia_dc_5 -
Έτσι μπράβο!
Έτσι μπράβο!
Δεν ξερω τι γνωριζεις, αλλα ετοιμαζεται (αν δεν εχει βγει ηδη) νομοσχεσιο που απαγορευει το καπνισμα σε δημοσιο χωρο. Και δεν εννοω σε κλειστο δημοσιο χωρο, οπου ειναι σωστο, αλλα σε δημοσιο χωρο γενικα. Δηλαδη δεν θα μπορεις να περπατας στον δρομο και να καπνιζεις. Μονο μεσα στο σπιτι σου. νομιζω υπερβαλλουν.
-
Υπερβολές, ξε-υπερβολές, όπως πάμε θα μας απαγορεύσουν να καπνίζουμε και στο σαλόνι μας!!
Ε Λ Ε Ο Σ πια με αυτή την αντικαπνιστική υστερία!! Έχει καταντήσει ανωμαλία!Σταύρος
Υ.Γ. Μιλάω ως πρώην καπνιστής : Η απαγόρευση ΔΕΝ σε βοηθάει να περιορίσεις το κάπνισμα. Θα βρείς άλλο τόπο/χρόνο να καπνίσεις τα τσιγάρα που δεν κάπνισες σε χώρο που απαγορεύεται (αν έχει τηρήσει την απαγόρευση, φυσικά)
-
Σοβαρα; Υπερβαλλουν; Απλως σκεψου το. Οταν το παιδακι ειναι 3 χρονων και ειναι μεσα στο αυτοκινητο για 2-3 ωρες την ημερα ενω ο μπαμπας και η μαμα ντουμανιαζουν τι γινεται που ειναι τα δικαιωματα του 3 χρονου; Μονο τα δικαιωματα του μπαμπα και της μαμας θα κοιταμε; Αν ειχαν κοινη λογικη και ενδιαφεροντουσαν για την υγεια των παιδιων τους (καπνιζοντας στο κλειστο αυτοκινητο) εγω θα ημουν πρωτος να πω την υπερβολη αλλα οπως φαινεται μονο με νομοθεσια θα τους κοψει.
Αυτα
Νικος
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Υπερβολές, ξε-υπερβολές, όπως πάμε θα μας απαγορεύσουν να καπνίζουμε και στο σαλόνι μας!!
Ε Λ Ε Ο Σ πια με αυτή την αντικαπνιστική υστερία!! Έχει καταντήσει ανωμαλία!Σταύρος
Υ.Γ. Μιλάω ως πρώην καπνιστής : Η απαγόρευση ΔΕΝ σε βοηθάει να περιορίσεις το κάπνισμα. Θα βρείς άλλο τόπο/χρόνο να καπνίσεις τα τσιγάρα που δεν κάπνισες σε χώρο που απαγορεύεται (αν έχει τηρήσει την απαγόρευση, φυσικά)
Η απαγορευση δεν ειναι για ειναι για να βοηθησει τον καπνιστη να περιορισει το καπνισμα ειναι για να προστατευσει τον μη καπνιστη που δεν φταιει σε τιποτα να αναπνεει τα δηλητηρια του καπνισματος. Τα μπερδεψατε λιγακι οι νομοι δεν ειναι για να προστατευουν αυτον που κανει κατι(πχ κλεβει, σκοτωνει) ειναι για προστατευσουν αυτον που του κανουν κατι(να μην τον κλεψουν και να μην τον σκοτωσουν).
Νικος
-
Είναι παράδοξο σε μια χώρα όπως την δική μας, όπου η πλειοψηφία των καμπνιστών γράφει τους υπόλοιπους στα παλιά τους παπούτσια (έπρεπε να πώ κάτι άλλο) σε εστιατόρια, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, ταξί, κτλ., να κατηγορούνται οι μη-καπνιστές για υστερία.
Φταίει ο μη-καπνιστής που μπαίνει στο ασανσέρ της πολυκατοικίας του και βλέπει την γόπα της γειτόνισας στο δάπεδο - ή η καπνίστρια που γίνεται εξαιρετικά αντιπαθής, συμπαρασύροντας τους 'συναδέλφους της'?
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Είναι παράδοξο σε μια χώρα όπως την δική μας, όπου η πλειοψηφία των καμπνιστών γράφει τους υπόλοιπους στα παλιά τους παπούτσια (έπρεπε να πώ κάτι άλλο) σε εστιατόρια, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, ταξί, κτλ., να κατηγορούνται οι μη-καπνιστές για υστερία.Φταίει ο μη-καπνιστής που μπαίνει στο ασανσέρ της πολυκατοικίας του και βλέπει την γόπα της γειτόνισας στο δάπεδο - ή η καπνίστρια που γίνεται εξαιρετικά αντιπαθής, συμπαρασύροντας τους 'συναδέλφους της'?
Φταίμε κι εμέις (βάζω τον εαυτό μου στους πρώην-καπνιστές και νυν μη-καπνιστές) γιατι όταν βλέπουμε και καπνίζουν σε δημόσιους κλειστούς χώρους δεν τους κυνηγάμε να τα σβύσουν.
Εγώ γενικά επειδή έχω ψάξει λίγο το θέμα θεωρώ απαράδεκτο το να είμαι υποχρεωμένος να γίνομαι παθητικός καπνιστής σε δημόσιους χώρους. Οπότε τάσσομαι υπερ της άποψης να επιτρέπεται το κάπνισμα εκεί που δεν υποχρεώνει τους άλλους να τρώνε τζάμπα καρκίνο.
Κατά τ' άλλα, όχι δεν με ενοχλεί αν καπνίζει κάποιος ή όχι στο πάρκο. Αλλά με ενοχλεί αφάνταστα όταν καπνίζει στο εστιατόριο στους μη καπνιστές ενώ υπάρχουν αλλα 10 τραπέζια δίπλα που είναι για καπνιστές -
Η απαγορευση δεν ειναι για ειναι για να βοηθησει τον καπνιστη να περιορισει το καπνισμα ειναι για να προστατευσει τον μη καπνιστη που δεν φταιει σε τιποτα να αναπνεει τα δηλητηρια του καπνισματος. Τα μπερδεψατε λιγακι οι νομοι δεν ειναι για να προστατευουν αυτον που κανει κατι(πχ κλεβει, σκοτωνει) ειναι για προστατευσουν αυτον που του κανουν κατι(να μην τον κλεψουν και να μην τον σκοτωσουν).
Νικος
Προφανώς και η απαγόρευση γίνεται για να προστατεύσει τα θύματα και όχι τους θύτες, όμως αυτό το σχιζοφρενικό σύμπτωμα του να επιτρέπω την πώληση του καρκίνου - φορρτώνοντας τον και με ενα σωρό φόρους από πάνω (και ξέρουμε πως αυτοί που πλήττονται περισσότερο από αυτό είναι τα χαμηλού εισοδήματος στρώματα που έχουν μεγαλύτερη έφεση στο κάπνισμα) και ταυτόχρονα να το απαγορεύεις παντού;
Μπράβο στην Καλιφόρνια που θέλει έτσι να προστατεύσει τα παιδιά της, αλλά μήπως το πράγμα άρχισε βγαίνει λίγο εκτός ελέγχου;;;
-
Θα αναφερθώ μόνο στον τίτλο του θέματος και όχι στο γενικότερο ζήτημα της απαγόρευσης του καπνίσματος.
Πιστεύω ότι δεν είναι θέμα απαγόρευσης, αλλά ζήτημα** στοιχειώδους ευθύνης και σεβασμού** στα παιδιά σου.
Ένας γονιός, σχεδόν αξιωματικά, πρέπει να προστατεύει όσο μπορεί το παιδί του. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να προσέχουμε, σαν γονείς, την διατροφή του παιδιού, τον ύπνο του, το παιχνίδι του, την ψυχοκινητική του ανάπτυξη και από την άλλη να καπνίζουμε, είτε μέσα στο σπίτι, είτε στο αυτοκίνητο. Νομίζω ότι είναι θέμα κοινής λογικής.
ΥΓ Είμαι και εγώ καπνιστής - στο αυτοκίνητο δεν καπνίζω, πλέον, και όταν είμαι σπίτι, καπνίζω στο μπαλκόνι. -
Ο νόμος είναι πολύ σωστός και μπράβο στην Καλιφόρνια. Εγώ θα παραδεχόμουν και όποιον απαγόρευε το κάπνισμα στο αυτοκίνητο από τον οδηγό, αφού πιστεύω πως είναι επικίνδυνο γιατί και την προσοχή αποσπά και μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ατύχημα (αν π.χ. σου φύγει η καύτρα του τσιγάρου και πέσει πάνω σου). Σημ: Καπνίζω πολύ αλλά ποτέ σε αυτοκίνητο είτε δικό μου είτε άλλου.
Η απαγόρευση του καπνίσματος σε οποιοδήποτε ανοικτό χώρο είναι όχι απλά υπερβολικό μέτρο αλλά αγγίζει τα όρια της παραβίασης ατομικών δικαιωμάτων, αφού δεν τίθεται θέμα παθητικού καπνίσματος. Είναι πιστεύω στην ίδια κατηγορία με την απαγόρευση της ...μίνι φούστας από τον Παττακό επί δικτατορίας.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Η απαγόρευση του καπνίσματος σε οποιοδήποτε ανοικτό χώρο είναι όχι απλά υπερβολικό μέτρο αλλά αγγίζει τα όρια της παραβίασης ατομικών δικαιωμάτων, αφού δεν τίθεται θέμα παθητικού καπνίσματος. Είναι πιστεύω στην ίδια κατηγορία με την απαγόρευση της ...μίνι φούστας από τον Παττακό επί δικτατορίας.
Δεν τα αγγίζει τα έχει αγκαλιάσει με τα δύο χέρια και μάλιστα πολύ σφιχτά Δηλώνω πλήρη άγνοια για την ύπαρξη τέτοιου νομοσχεδίου, το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο και αν ποτέ γίνει τέτοια προσπάθεια πιστεύω ότι στην Ελλάδα θα κατέβει στους δρόμους πολύς κόσμος και όχι μόνο για να καπνίσει
-
Μερικές παρατηρήσεις για το θέμα του καπνίσματος στο αυτοκίνητο με παιδιά :
Καλό είναι να γίνεται μία εκτίμηση των κινδύνων που διατρέχουν τα παιδιά από διάφορα γεγονότα...Αλλιώς καταλήγουμε σε φαιδρές καταστάσεις...
Μπαμπάς πάει με 180 σε χάλια επαρχιακούς δρόμους, έχει τα παιδιά λυμμένα να αλωνίζουν στο πίσω κάθισμα χοροπηδώντας και τραβώντας τα μαλλιά του οδηγού, η μαμά τα μπουκώνει κάθε τόσο ενώ είναι ήδη σα γιουβαρλάκια από το πάχος, δεν κάνει όυτε 1 λεπτό διάλλειμμα για διαδρομή 500χλμ, φρόντισε να φάει όλη η οικογένεια κτηνωδώς- και ο οδηγός - πριν φύγουν, οδηγεί με το ένα χέρι,ψαρεύει CD με το άλλο στο βάθος της κονσόλας, ενώ χτυπάει και το κινητό το βουτάει και αυτό και πιάνει κουβέντα με το Μήτσο για το χτεσινό match και πάει λέγοντας και τελειωμό δεν έχει...Αν αυτός ο κύριος δεν καπνίζει γιατί σέβεται την υγεία των παιδιών του, απλά προκαλεί θυμηδία...Αν εσείς πιστεύετε ότι έχετε κάνει όλα όσα πρέπει φροντίζοντας την υγεία και ασφάλεια των παιδιών σας καλώς να πάρετε και αυτό το μέτρο...
Εϊμαι πιο πολύ της άποψης του kyan ότι το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, παρά ότι προκαλεί σοβαρές βλάβες στην υγεία των παιδιών (ε καλά μην το κάνουμε και τεκέ που δεν θα μπορούν να αναπνεύσουν)..Θεωρώ ότι μια ιεραρχία στου κινδύνους θα ήταν χρήσιμη, σε αυτή την ιεραρχία το κάπνισμα στο αυτοκίνητο το έχω πολύ χαμηλά...Αν θεωρείτε ότι δεν έχει μείνει κάτι άλλο να φροντίσετε δεν μπορώ παρά να σας επαινέσω ΚΑΙ γι αυτή σας την πρωτοβουλία...
Για σκεφτείτε μόνο μήπως κάνετε ενα σωρό άλλα πράγματα που υπονομεύουν πολύ σοβαρότερα την υγεία των παιδιών σας...(δεν αντέχω και αν και άσχετο θα ξανατονίσω το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα = μάστιγα) -
Ο χρήστης piko έγραψε:
Θα αναφερθώ μόνο στον τίτλο του θέματος και όχι στο γενικότερο ζήτημα της απαγόρευσης του καπνίσματος.
Πιστεύω ότι δεν είναι θέμα απαγόρευσης, αλλά ζήτημα** στοιχειώδους ευθύνης και σεβασμού** στα παιδιά σου.
Ένας γονιός, σχεδόν αξιωματικά, πρέπει να προστατεύει όσο μπορεί το παιδί του. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να προσέχουμε, σαν γονείς, την διατροφή του παιδιού, τον ύπνο του, το παιχνίδι του, την ψυχοκινητική του ανάπτυξη και από την άλλη να καπνίζουμε, είτε μέσα στο σπίτι, είτε στο αυτοκίνητο. Νομίζω ότι είναι θέμα κοινής λογικής.
ΥΓ Είμαι και εγώ καπνιστής - στο αυτοκίνητο δεν καπνίζω, πλέον, και όταν είμαι σπίτι, καπνίζω στο μπαλκόνι.Εγώ θα συμφωνήσω με τον piko, είμαι κι εγώ της ίδιας τακτικής αν και καμμιά φορά μόνος στο αυτοκίνητο καπνίζω, πάντα με τα παράθυρα ανοικτά.
Αυτό το θέμα όπως και όλα τα άλλα 'επικίνδυνα' που αναφέρει ο koutsan είναι θέση προσωπικής παιδείας και με κανέναν νόμο δεν μπορούν να επισφαλιστούν. Είδατε με την απαγόρευση για τα κινητά στο αυτοκίνητο? μία εβδομάδα στα κανάλια, καμμιά 100η κλήσεις και αυτό ήταν πέρασε...
Ο καθένας βάζει τα όρια του για την ασφάλεια στο αυτοκίνητο όπως θα έκανε και σε οποιοδήποτε άλλο χώρο. Στο σπίτι ας πούμε, δεν υπάρχουν εκτεθειμένα αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα στην 18 μηνών κόρη μου. Αν αφήσω τα βάζα, τις κορνίζες και τα λοιπά γυαλικά προσπελάσιμα σε αυτήν, σίγουρα κάτι θα πάθει ευκολότερα. -
Δεν συμφωνώ με αυτή την λογική. Ότι δηλαδή επειδή άλλοι κάνουν άλλα χειρότερα, ας καπνίζουμε κιόλας.
Κάθε μορφωμένος άνθρωπος ξέρει τα υπέρ (???) και τα κατά του καπνίσματος. Και για να μην λέμε ότι εμείς οι μη καπνιστές είμαστε υπερβολικοί, θα προτείνω το αρχαίο ρητό 'Παν Μέτρον Άριστον'. Δηλαδη, καμοιά φορά, ας κάνεις ένα τσιγάρο, ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο. Αλλα αυτο να είναι η (σπανια ) εξαίρεση.
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μερικές παρατηρήσεις για το θέμα του καπνίσματος στο αυτοκίνητο με παιδιά :
Καλό είναι να γίνεται μία εκτίμηση των κινδύνων που διατρέχουν τα παιδιά από διάφορα γεγονότα...Αλλιώς καταλήγουμε σε φαιδρές καταστάσεις...
Μπαμπάς πάει με 180 σε χάλια επαρχιακούς δρόμους, έχει τα παιδιά λυμμένα να αλωνίζουν στο πίσω κάθισμα χοροπηδώντας και τραβώντας τα μαλλιά του οδηγού, η μαμά τα μπουκώνει κάθε τόσο ενώ είναι ήδη σα γιουβαρλάκια από το πάχος, δεν κάνει όυτε 1 λεπτό διάλλειμμα για διαδρομή 500χλμ, φρόντισε να φάει όλη η οικογένεια κτηνωδώς- και ο οδηγός - πριν φύγουν, οδηγεί με το ένα χέρι,ψαρεύει CD με το άλλο στο βάθος της κονσόλας, ενώ χτυπάει και το κινητό το βουτάει και αυτό και πιάνει κουβέντα με το Μήτσο για το χτεσινό match και πάει λέγοντας και τελειωμό δεν έχει...Αν αυτός ο κύριος δεν καπνίζει γιατί σέβεται την υγεία των παιδιών του, απλά προκαλεί θυμηδία...Αν εσείς πιστεύετε ότι έχετε κάνει όλα όσα πρέπει φροντίζοντας την υγεία και ασφάλεια των παιδιών σας καλώς να πάρετε και αυτό το μέτρο...
Εϊμαι πιο πολύ της άποψης του kyan ότι το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, παρά ότι προκαλεί σοβαρές βλάβες στην υγεία των παιδιών (ε καλά μην το κάνουμε και τεκέ που δεν θα μπορούν να αναπνεύσουν)..Θεωρώ ότι μια ιεραρχία στου κινδύνους θα ήταν χρήσιμη, σε αυτή την ιεραρχία το κάπνισμα στο αυτοκίνητο το έχω πολύ χαμηλά...Αν θεωρείτε ότι δεν έχει μείνει κάτι άλλο να φροντίσετε δεν μπορώ παρά να σας επαινέσω ΚΑΙ γι αυτή σας την πρωτοβουλία...
Για σκεφτείτε μόνο μήπως κάνετε ενα σωρό άλλα πράγματα που υπονομεύουν πολύ σοβαρότερα την υγεία των παιδιών σας...(δεν αντέχω και αν και άσχετο θα ξανατονίσω το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα = μάστιγα) -
Παραφράζοντας τον αντίλογο, θα έλεγα ότι το να φτάσουμε στο σημείο να απαγορεύουμε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους (έχουν φτάσει πλέον ακόμα και στην παραλία να το απαγορεύουν) είναι σα να απαγορεύουμε εμείς τη βρώση donuts στο δρόμο. Ή, για την περίπτωση των Σουηδών, την κατανάλωση ρέγγας α λα κρεμ στο δρόμο.
Άρα, ας απαγορεύσουμε κι εμείς την κατανάλωση αυτών των ειδών σε δημοσίους χώρους.
Τα μεν donuts παχαίνουν και με τη μυρωδιά τους κάνουν κι άλλους να θέλουν να πάρουν αυτό το παχυντικό προϊόν, η δε ρέγγα απλώς βρωμάει.
-
Είμαι καπνιστής.Φροντίζω να μην καπνίζω μπροστά στα παιδιά μου όσο μπορώ. Αποφεύγω να καπνίσω στο αυτοκίνητο και δεν μου αρέσει να καπνίζω όταν κάποιος μπορεί να ενοχληθεί (για αυτό πρώτα ρωτάω!).
Αλλά δεν συμφωνώ με κανέναν νόμο που γίνεται –υποτίθεται- για να υπαγορεύσει συμπεριφορές που αφορούν τα άτομα προσωπικα.
Αν είμαι ανεύθυνος δεν μπορεί ο νόμος να με κάνει υπεύθυνο.Το μόνο που θα κάνει είναι να δημιουργήσει συνθήκες τέτοιες ώστε να συνηθίζει ο κόσμος στις επεμβάσεις επι παντός επιστητού.
Ειδικά σε ότι αφορά το κάπνισμα,μάλλον έχουμε βρει ενα αποδιοπομπαίο τράγο που καλύπτει τις πραγματικές αιτίες των κακών (και του καρκίνου).
Η βιομηχανία φαρμάκων βγάζει κέρδη απο την θεραπεία,όχι από την πρόληψη!
Οι καρκίνοι στα παιδιά στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατα 300%!Ποιός ευθύνεται για αυτά?Το κάπνισμα ή αλλοι παράγοντες που δεν μας αποκαλύπτονται?
Διαφωνώ με τέτοιους νόμους!!
-
Σαν συνοδηγός, εφόσον υπάρχει ανοιχτό παράθυρο όσο το τσιγάρο είναι αναμμένο, και 2-3 λεπτά μετά να ξεβρωμίσει, δεν λέω τίποτα, αν και με ενοχλεί αφάνταστα.
Σαν οδηγός απλά το απαγορεύω. Οι πιθανότητες να τρακάρω επειδή κάποιος καπνίζει απειρίζονται, όσα παράθυρα και να ανοίξω.
Από την άλλη ακούω για τα δικαιώματα των καπνιστών. Ποια δικαιώματα ρε παιδιά;;; Δηλαδή αν αρχίσω αύριο να καπνίζω επειδή... έτσι μου κάπνισε, αποκτώ παραπάνω δικαιώματα;;; Από την στιγμή που είναι κάτι που το κάνω για ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΗ, οφείλω να φροντίσω πως δεν θα ενοχλήσει κάποιον άλλον, κατά τον ίδιο τρόπο που δεν βάζω την μουσική στη διαπασών, και αν θέλω να το κάνω φορώ ακουστικά, ή πάω με το αμάξι μου σε μια ερημη τοποθεσία.
Θυμάμαι στο ΤΕΙ που λέγαμε και οι συμφοιτητές και οι καθηγητές σε κάποιους να μην καπνίζουν, και αυτοί αρνούντουσαν, γιατί λέει παραβιάζαμε το συνταγματικό τους δικαίωμα της έκφρασης της προσωπικότητας! Και πολλοί καθηγητές αντί να τους στείλουν σπίτι τους το βούλωναν! Το δικό μας δικαίωμα να μην αρρωστήσουμε από το δικό τους χόμπι/βίτσιο/όπως θες πεστο, πού είναι;
Και καλά στις παραδόσεις, αυτές τις είχα κόψει διά ροπάλου γιατί ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ, γιατί έφτανα στον 2ο όροφο που κάναμε μάθημα και ήμουν λαχανιασμένος!!!! Αλλά στα διαγωνίσματα ΕΠΡΕΠΕ να πάω! Και ο άλλος λέει δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί χωρίς τσιγάρο!!! Και εγώ που δεν αντέχω την μυρωδιά του πως θα συγκεντρωθώ;;; Και στο φινάλε ο άλλος δεν μπορεί να συγκεντρωθεί λόγω ενός εθισμού ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΟΥΣΙΑ προκάλεσε στον εαυτό του. Και ΚΑΝΕΙΣ δεν γεννήθηκε καπνιστής και να μην αντέχει 2-3 ώρες χωρίς τσιγάρο! Εγώ τι φταίω που ο λόγος που δεν μπορώ να συγκεντρωθώ είναι ο καπνιστής και όχι ο εαυτός μου;; Οι καθηγητές βέβαια σιγά μην ασχοληθούν... Κάποια στιγμή πρότεινα να γίνουν χωριστές αίθουσες καπνιστών και μη καπνιστών, αλλά οι καθηγητές και πάλι το χαβά τους... Έτσι αυτό που έκανα ήταν να κάθομαι σε ανοιγόμενο παράθυρο το χειμώνα (κατά προτίμηση με καλοριφέρ δίπλα) και να το ανοίγω διάπλατα. Αποτέλεσμα; ΟΛΟΙ έκλαιγαν πως θα αρρωστήσουν. Όμως ήταν συνταγματικό μου δικαίωμα να εκφράσω την προσωπικότητά μου κατά αυτόν τον τρόπο, και αν δεν έσβηναν ΌΛΑ τα τσιγάρα δεν το έκλεινα. Το καλοκαίρι δε μουρμούραγα ελληνικές επιτυχίες της εποχής που σου κολλάνε στο μυαλό και χάνεις την αυτοσυγκέντρωσή σου, ή ψιθύριζα άσχετους αριθμούς αν είχε πολλές ασκήσεις το διαγώνισμα (το καλοκαιρινό παιχνίδι βέβαια το έκανα σπάνια). Συνταγματικό σου δικαίωμα; Συνταγματικό ΜΟΥ δικαίωμα τότε!!
Όμως το ζήτημα δεν είναι ποιος θα πονέσει τον άλλο πιο πολύ για να τον αναγκάσει να τον σεβαστεί, αλλά να γίνουμε άνθρωποι, και με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα πως στον οίκο της παιδείας το μόνο που δεν υπήρχε ήταν παιδεία...Θυμάμαι στο στρατό, που είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ να καπνίζουν ΑΠΕΙΡΟΙ αξιωματικοί ΜΕΣΑ στα κλειστά γραφεία και με κλειστά παράθυρα. Είχα τρομακτικά προβλήματα στο λαιμό μου, συνεχώς φλέμματα, βήχα και προβλήματα στον ύπνο. Βέβαια δεν έλεγα τίποτα, γιατί δεν με έπαιρνε και το μόνο που θα άλλαζε ήταν πως θα απολάμβανα χειμωνιάτικα τον καθαρο αέρα στο σκοπέτο με χιόνια, αλλά πλέον λόγω νομοθεσίας ήταν όλοι τους παράνομοι...
Με δύο καπνιστές γονείς, ξέρω πολύ καλά πως είναι να είσαι στο αυτοκίνητο στο πίσω κάθισμα και να καπνίζουν, όσο ανοιχτά και να είναι τα παράθυρα... Και αν ο πατέρας μου οδηγούσε με σφήνες, τυφλές προσπεράσεις, χαϊλαντεριές παντός είδους, δεν βλέπω το λόγο να πάθω καρκίνο αν τυχόν και την γλίτωνα από αυτά.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ειδικά σε ότι αφορά το κάπνισμα,μάλλον έχουμε βρει ενα αποδιοπομπαίο τράγο που καλύπτει τις πραγματικές αιτίες των κακών (και του καρκίνου).Η βιομηχανία φαρμάκων βγάζει κέρδη απο την θεραπεία,όχι από την πρόληψη!
Οι καρκίνοι στα παιδιά στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατα 300%!Ποιός ευθύνεται για αυτά?Το κάπνισμα ή αλλοι παράγοντες που δεν μας αποκαλύπτονται?
Πιθανώς να έχει γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος, αλλά μην αμφισβητούμε κιόλας πως σχετίζεται αμεσότατα με τον καρκίνο! Δεν φταίει για όλους τους καρκινοπαθείς του κόσμου, αλλά αποδεδειγμένα σκοτώνει.
Και πολύ βασικό πως ενοχλεί τον πλησίον. Αν κάτσω δίπλα σου και σε τσιμπάω ολη την ζωή σου ελαφρά με μια καρφίτσα και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό, δεν θα πεθάνεις ίσως, αλλά την ώρα που θα το κάνω θα νιώθεις όπως εγώ σε παρουσία καπνού. Λίγος καπνός; Ελαφρό τσίμπημα (αν και αισθητό) πολύς; Κάρφωμα. Έτσι νιώθω...
Καλιφόρνια: Όχι στο κάπνισμα,όταν στο αμάξι έχουμε παιδιά