-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μόνο μην καπνίσει κανείς στο αυτοκίνητό μου ...
Ούτε στα δικά μου!
Γενικά,μας εξοργίζει αν κάποιος ρίξει κάφτρα στα καθίσματά μας,
αλλά αν εισπνέουν τα παιδιά τον καπνό μας,ε.. δεν πειράζει.Τώρα από πού το συμπέρανες αυτό για μένα; Μίλησα πουθενά για τα παιδιά μου; (που δεν έχω; )
Αυτό ακριβώς προσπαθώ να επισημάνω: τα κοινωνικά αντανακλαστικά μερικών είναι υπερβολικά οξυμένα σε κάποια θέματα-ταμπού όπως το κάπνισμα, το σεξ, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, ο πόλεμος, το περιβάλλον, η προέλευση του αυτοκινήτου τους κτλ. σε σημείο που δεν μπορούν να λάβουν μέρος σε μια απλή συζήτηση χωρίς να κολλούν ετικέτες και να εκτοξεύουν αφορισμούς. Οι αμερικανοί είναι πρωταθλητές στην υπερβολική ευαισθησία (δείτε τι γίνεται με τις εκτρώσεις ας πούμε) και κατά τη γνώμη μου αυτό συμβαίνει έπειτα από επισταμένη προπαγάνδα από κύκλους που έχουν συμφέροντα. (conspiracy theory?)
Ήμουν κι εγώ έτσι για κάποια θέματα αλλά άλλαξα. Λυπάμαι πολύ όταν παρατηρώ τέτοια συμπεριφορά από κατά τα άλλα αξιόλογα άτομα και ο λόγος που τα λέω αυτά eizo δεν είναι να σε αποπάρω ή να στο παίξω δάσκαλος αλλά να σου επισημάνω καλόπιστα την 'τρύπα' στις απόψεις σου για να σε βάλω σε σκέψεις.
Δεν αναφέρθηκα σε σένα συγκεκριμένα.Απλά ακούω πολλούς να λένε με αυστηρό ύφος σε όσους βάζουν στο αμάξι τους 'πρόσεχε μη μου λερώσεις','μη μου σπάσεις τις πόρτες','μη λερώνεις τα καθίσματα' κλπ.
Καθόλου προσωπικό δεν ήταν το ότι έκανα quote το post σου..Με εκστρατείες εκφοβισμού δεν κάνεις κανέναν να κόψει καμία συνήθεια. Αυτά είναι ηλίθιες υπερβολές που, ακόμα κι αν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία και γεγονότα - και δεν αντιλέγω ότι το τσιγάρο προκαλεί καρκίνο - , τελικά γυρνάνε μπούμερανγκ σε όποιον τις χρησιμοποιεί ως 'επιχειρήματα'.
Εγώ πάντως δεν καπνίζω, όχι μόνον γιατί δε γουστάρω την αυξημένη πιθανότητα να πάθω καρκίνο (όταν δεν πάσχεις από κάτι, δεν το φοβάσαι άλλωστε), αλλά κυρίως γιατί δε γουστάρω τη μπόχα, ούτε μ'αρέσει να κάθομαι να μαζεύω στάχτες απ'το σπίτι ή τ'αμάξι.
Δεν κάνω καμία αντικαπνιστική εκστρατεία,ούτε βρίζω παπάδες.
-
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Δεν κάνω καμία αντικαπνιστική εκστρατεία,ούτε βρίζω παπάδες.Οι παπάδες πού κολάνε?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δεν κάνω καμία αντικαπνιστική εκστρατεία,ούτε βρίζω παπάδες.
Οι παπάδες πού κολάνε?
Ρίξε μια ματιά στα ανέκδοτα.
-
Σαν φουγάρο θα καταθέσω και τις δικές μου σκέψεις απόψεις. Είμαστε νέα γενιά που έχει πλήρη ενημέρωση και ξέρει τι προκαλεί σε εαυτό και αλλήλους καπνίζοντας. Θυμάμαι τον πατέρα μου να καπνίζει το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο στο σπίτι ή στο αμάξι και ειλικρινά δεν τον κατηγορώ γιατί δεν ήξερε τι κακό έκανε στους γύρο του. Εγώ όμως ξέρω και φροντίζω όσο μπορώ να μην ενοχλώ και φυσικά ούτε που διανοούμαι να καπνίσω μέσα στο αμάξι όταν είναι το παιδί ή η έγκυος γυναίκα μου. Στο σπίτι καπνίζω ή στο μπαλκόνι (ευτυχώς που δεν χιονίζει συχνά στην Κρήτη) ή στο δωμάτιο του υπολογιστή όπου έχω την αποκλειστική χρήση και μετά φυσικά αερίζω πολύ καλά. Το ίδιο κάνω και σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια που ξέρω ότι δεν καπνίζουν. Δεν ζητάω άδεια απλά πηγαίνω στο μπαλκόνι κάθε μια ώρα περίπου για τρία λεπτά (ποια πέντε με δυο τζούρες πάει αν έχεις ώρα να καπνίσεις). Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο. Αν υπάρχει καλή θέληση για όλα μπορεί να βρεθεί λύση. Αν όμως τεντώνουμε όλοι το σχοινί τι αποτέλεσμα περιμένετε. Τέτοιοι νόμοι μάλλον το τελευταίο κάνουν.
Ένας ακόμα καπνιστής του μπαλκονιού. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Κώστας.
-
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Οι καπνιστές ναι μεν ισχυρίζονται πως έχουν το δικαίωμα να καπνίζουν, αλλά οι παθητικοί καπνιστές έχουν ένα ακόμη πιο σημαντικό
δικαίωμα :ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ !
Οταν τον βρεις (τον καθαρο αερα) πες μου και μενα που ειναι για να παρω κανα 2 τζουρες γιατι ολο τσιγαρο τσιγαρο μπαφιασα...
-
KAΠΝΙΖΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΑΝΑΠΝΕΩ
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
:lol: KAΠΝΙΖΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΑΝΑΠΝΕΩCmarin
να το βγαλουμε σε αυτοκολητο και να τα πουλησουμε στο STATE OF CALIFORNIA!
θα τα πιασουμε χοντρα! -
Αν και με ενοχλεί πολύ το τσιγάρο, διαφωνώ με τέτοιους 'υπερβολικούς' νόμους. Διάβασα όλη την συζήτηση από την αρχή και βλέπω ότι ευτυχώς καταλήγει κάπου καλά... Για το θέμα του καπνίσματος στο αυτοκίνητο με παιδιά μέσα, το θεωρώ πολύ άσχημο για τα παιδιά, δεν είναι απαραίτητο να βγεί νόμος, ας γίνεται μια ενημέρωση στο κόσμο να το καταλάβουν...
Στον χώρο εργασίας έχει γίνει νόμος και λοιπόν τι έγινε. Εδώ που εργάζομαι όταν ζήτησα αυτοί που κάθονται δίπλα μου να κάνουν διάλειμα για να βγούν έξω να καπνίζουν, η απάντηση ήταν ότι 'έτσι τους αρέσει να δουλεύουν', και 'μπορείς εσύ να βγαίνεις έξω για διάλειμα άμα σε ενοχλεί ο καπνός' (σας τα λέω όπως ΑΚΡΙΒΩΣ υπόθηκαν).
Κοιτάχτε έξω πόσες γόπες υπάρχουν στους δρόμους, στις παραλίες δε το καλοκαίρι αντί να πατάς σε άμμο πατάς σε γόπες, εγώ λέω ότι είμαστε 'η χώρα της γόπας'. Και μετά αναρωτιόνται κάποιοι γιατί κυκλοφορούν φήμες για τέτοιους νόμους. Ξαναλέω γενικά είμαι αντίθετος, αλλά καταλαβαίνω το γιατί, και αυτό είναι γιατί υπάρχουν αυτοί που αδιαφορούν και δυστυχώς είναι ακόμα πολλοί.
Καλιφόρνια: Όχι στο κάπνισμα,όταν στο αμάξι έχουμε παιδιά