-
Καλορίζικο και από εμένα nass !
Άντε καλές βόλτες.
Υ.Γ. Έχασα κουβέντα για τον 1.8 Τ ;
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Καλορίζικο και από εμένα nass !Ντεν είμαι εγκώ καρντιά μου αλλά ο συνονόματος nasos
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καλορίζικο και από εμένα nass !
Ντεν είμαι εγκώ καρντιά μου αλλά ο συνονόματος nasos
Ούπςςς.......
Τί να κάνω φίλε nass, μόλις τώρα πίνω τον πρώτο ** καφέ **για σήμερα
Θέλει λίγη ώρα μέχρι να ενεργήσει...
-
Kaloriziko Naso.
Pires tis apodi3eis apo ta service pou exei kanei to autokinito?
Anarwtieme an exei parousiasei ta problimata pou exoume emeis me auta ta VR6.
MAF (mass airflow sensor)
coil pack
main and secondary water pumpO kinitiras einai poly kalos alla ligo barys.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Θες να κάνουμε μια ανταλλαγή;Οχι βέβαια...!
Kaloriziko Naso.
Pires tis apodi3eis apo ta service pou exei kanei to autokinito?
Anarwtieme an exei parousiasei ta problimata pou exoume emeis me auta ta VR6.Σ'ευχαριστώ... Αποδείξεις δεν έχω πάρει, είναι μια πονεμένη ιστορία. Εχω την ελπίδα πως ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το πρόσεχε (και του το πρόσεχαν) επειδή δεν ήταν κάποιος τυχαίος. Το VR6 που έχεις είναι το 24βάλβιδο ή το 12βάλβιδο;
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Η γυναίκα μου οδηγεί αυτοκίνητο με τον 1.8Τ 150ΗΡ. Κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα, πλην μεγάλης όρεξης για λάδι!Οσον αφορά τον 2.8 - όπως σοφά λενε οι αμερικάνοι - 'there is no substitute for cubic inches' . Βλέπε γραμμική απόδοση, αίσθηση, ομαλή λειτουργία, 'μελωδικός' ήχος...
Ο κινητήρας αποσύρεται λόγω ρύπων,αλλιώς το VAG ήταν ικανό να τον βάζει σε όλα τα αυτοκίνητα απο supermini μεχρι λιμουζίνες μέχρι το 2100.
Επισης:
there is no replacement for displacement.Νικος
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Θες να κάνουμε μια ανταλλαγή;
Οχι βέβαια...!
Βρε άνθρωπε λάθος κατάλαβες!
Δεν θέλω το αμάξι σου, έτσι και αλλιώς μια δευτέρα σε έχω! Χιχιχι (αλλά μεταξύ μας! Δεν ξέρω ποια… αυτή βλέπεις έχω δουλεία, μάλλον την άλλη! )
Η ανταλλαγή που σου προτείνω είναι η εξής:
Εγώ θα σε μάθω να τραβάς καλύτερες φωτογραφίες και εσύ θα με πας μια βόλτα.Αυτά, άκου εκεί…
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Σ'ευχαριστώ... Αποδείξεις δεν έχω πάρει, είναι μια πονεμένη ιστορία. Εχω την ελπίδα πως ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το πρόσεχε (και του το πρόσεχαν) επειδή δεν ήταν κάποιος τυχαίος. Το VR6 που έχεις είναι το 24βάλβιδο ή το 12βάλβιδο;
Einai to 12balbido. Emeis pirame to 24Balbido argotera to 2002.
Den pisteuw na exei ta idia problimata me to diko mou ka8ws ta dior8wse h VW sta epomena montela.
Pantws prosoxi me ta water pumps, to main to diko mou exane ygra gyrw sta 80,000km. To secondary xanei kai auto alla briskete mesa se ena plastiko kalyma opote den to exw alla3ei akoma.
Episis ta dika mas trwne MAF sensor ka8e 2 xronia peripou.
Kata ta alla to motori einai solid, beloudino kai fobera ropato apo to relanti.
6ari kibwtio exeis?
-
Ίσως λίγο άκαιρη η τοποθέτηση για τα περί επιτυχίας ή αποτυχίας των 20v(t), αλλά επειδή πιστεύω ότι η αλήθεια για τις εφαρμογές της 5βάλβιδης τεχνολογίας βρίσκεται κάπου στη μέση, παραθέτω ένα άρθρο από έντυπο του χώρου της μοτοσυκλέτας:
*'Mε πέντε βαλβίδες στον κύλινδρο (τρεις εισαγωγής, δύο εξαγωγής) αυξάνεται ακόμη περισσότερο το συνολικό εμβαδόν εισαγωγής του μείγματος, αλλά τα πλεονεκτήματα μάλλον σταματούν εκεί...
Για να μπορέσουν να κινηθούν τρεις βαλβίδες από έναν εκκεντροφόρο εισαγωγής, τοποθετούνται ακτινικά και ανομοιόμορφα (δεν έχουν την ίδια γωνία). Επίσης, με το μπουζί αναγκαστικά στο κέντρο (αφού δεν υπάρχει αλλού χώρος), η μεσαία βαλβίδα βρίσκεται κοντύτερα σε αυτό από τις δύο ακριανές.
Το αποτέλεσμα είναι να μην γίνεται ομοιόμορφη καύση και να απαιτείται μεγαλύτερος στροβιλισμός του μείγματος. Παράλληλα, για να χωρέσουν πέντε βαλβίδες, αναγκαστικά 'στριμώχνονται' στην εξωτερική περιφέρεια του κυλίνδρου, δηλαδή μακρύτερα από το μπουζί, σε σχέση με τις τέσσερις.
Η καύση χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί, οπότε** οι στροφές δεν μπορούν να αυξηθούν τόσο, όσο σε έναν τετραβάλβιδο**. Το αποτέλεσμα είναι ο πενταβάλβιδος να αποδίδει μικρότερη ισχύ από τον τετραβάλβιδο, αλλά καλύτερη ροπή.
Αυτός είναι ο λόγος που εκτός της Yamaha και της Rotax, όπου είναι θέμα πρεστίζ, κανείς άλλος δεν έχει ασχοληθεί με πενταβάλβιδες κεφαλές.'*
Ο συντάκτης σαφώς και δεν είχε κατά νου τον 20v(t) όταν έγραφε τα παραπάνω, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του εν λόγω κινητήρα μάλλον την επιβεβαιώνουν.
Όσο για το χώρο της μοτοσυκλέτας όπου τα σύνολα είναι αμιγώς ατμοσφαιρικά (και κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα βοήθειας στην απόδοση από τουρμπίνες), ο αειθαλής μονοκύλινδρος της Rotax των 652cc εξακολουθεί να κινεί ως σήμερα ακόμη και τα 'ψεκαστά' Aprilia Pegaso σαν ένα από τα πιο ροπάτα μοτέρ της κατηγορίας. Επίσης να υπενθυμίσω την 'αστρονομική' απόδοση των 4κύλινδρων FZR Genesis (με 5 βαλβίδες ανά κύλινδρο και εκτεταμένες περιμετρικές squish bands) που στα τέλη της δεκαετίας του '80 μεσουρανούσαν, εποχή που τα περισσότερα χιλιάρια αυτοκίνητα έβγαζαν 45hp με έναν εκκεντροφόρο στο υπόγειο να παλεύει με τα ωστήρια και τα πιο προηγμένα διαφήμιζαν 'καίω και αμόλυβδη'!!!
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επίσημη θέση της Yamaha που μετά από τεράστια έρευνα και εξέλιξη της 5βάλβιδης τεχνολογίας ανακοίνωσε ότι το επιπλέον κόστος εξέλιξης και παραγωγής ενός τέτοιου κινητήρα είναι δυσανάλογα μεγάλο των πλεονεκτημάτων του αλλά η ενασχόληση της εταιρείας με νέες τεχνολογίες είναι πάντα σε προτεραιότητα.
Επίσης, μετά πολλά χρόνια έρευνας και εξέλιξης 5βάλβιδων κεφαλών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι λόγω των 'χωροταξικών' δυσκολιών οι 5v εφαρμογές έχουν ουσιαστικό πλεονέκτημα μόνο σε μεγάλου κυβισμού κυλίνδρους και η εφαρμογή τους σε μικρά σύνολα (κάτω των 150cc νομίζω ανά κύλινδρο) δεν έχει νόημα.
Τώρα σχετικά με το εάν ο σχεδιασμός του 20v(t) ήταν ή όχι μία αποτυχία, το σίγουρο είναι ότι τα προβλήματα που ανέφέρθηκαν παραπάνω ήταν γνωστά στους σχεδιαστές του (δεν επρόκειτο δα και για κάτι το τόσο νεοτεριστικό) και έπρεπε με κάποιο τρόπο να αντιμετωπιστούν. Το μόνο 'ριζοσπαστικό' στην ουσία ήταν η εφαρμογή της 20βάλβιδης τεχνολογίας σε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής μιας και είχε δοκιμαστεί έως τώρα με επιτυχία μόνο στις μοτοσυκλέτες. Επειδή αυτό που μετράει όμως είναι το τι μένει στην πράξη, αυτό που έμεινε στην περίπτωση αυτή είναι:
-
ένας ατμοσφαιρικός 20v με αρκετά καλή (αν και όχι κορυφαία) απόδοση για την κατηγορία του, με πολύ καλή όμως ροπή και γραμμικότατη απόδοση σε όλο το φάσμα των στροφών (γι'αυτό και συνδυάστηκε κατά κόρον σε εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο).
-
ένας υπερτοφοδοτούμενος 20ν με πολύ καλή απόδοση, κτηνώδη ροπή, μνημειώδη αξιοπιστία και high tech ηλεκτρονική διαχείριση που επιτρέπει απροβλημάτιστο 'γαργάλημα' και που στην πράξη λίγα σύνολα μπορούν να σταθούν πλαϊ του. Εύχρηστος και φιλικός εάν χρειαστεί να τον οδηγήσει η γιαγιά μου, χωρίς τα περισσότερα μειονεκτήματα των turbo όπως lag πατάω-γκάζι-σήμερα-σπουλάρει-αύριο.
Συγνώμη για το μακροσκελές post, αλλά πραγματικά οι περιπτώσεις όπου υπάρχουν μόνο άσπρο - μαύρο και όχι γκρίζο είναι μάλλον ελάχιστες.
-
-
Geοrge και οι υπόλοιποι, μπράβο για τις πληροφορίες που παραθέσατε. Άντε, να μαθαίνουμε για το τι ακριβώς παίζει με τον κινητήρα αυτόν!
Άσχετο: Στις 3βάλβιδες κεφαλές (ιαπωνικά '80 και κορεάτικα '90 και '00) τι ακριβώς παίζει; Για τι πλεονεκτήματα μιλάμε και τι μειονεκτήματα;
-
george_20vt γράψε και την πηγή σου, Χοιδάς απο παλιούς (παμπάλαιους μάλλον) 2 τροχούς δεν είναι?
-
Φίλε με το Cupra 4, ελπίζω οι πινακίδες σου να μην είναι #. Το λέω αυτό γιατί μόλις είπες για Leon 2.8 μαύρο, θυμήθηκα ότι το δημοσιογραφικό ήταν μαύρο και καθώς δεν πρέπει να έχουν πουληθεί πολλά από δαύτα, πόσο μάλλον μαύρα, δε μπορούσα να μην κάνω το συνειρμό. Εύχομαι να μην είναι το δικό σου. Γιατί δε μπορείς να φανταστείς τι σκίσιμο τρώνε αυτά τα αυτοκίνητα.
Όσο για το θέμα που προέκυψε με την αποτυχία του 1.8Τ, μάλλον όσοι τα λένε αυτά δεν τον έχουν οδηγήσει. Το μοτεράκι είναι φανταστικό και έφερε την τουρμπίνα στο ευρύ κοινό. Αξιόπιστο, ροπή από 1850-5000, επιρρεπές στο γαργάλημα; Μάλλον κάποιοι πρέπει να ανοίξουν το λεξικό να διασαφηνίσουν τι σημαίνει 'αποτυχημένος', γιατί χρησιμοποιούν τον όρο με δικό τους τρόπο -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Όσο για το θέμα που προέκυψε με την αποτυχία του 1.8Τ, μάλλον όσοι τα λένε αυτά δεν τον έχουν οδηγήσει. Το μοτεράκι είναι φανταστικό και έφερε την τουρμπίνα στο ευρύ κοινό. Αξιόπιστο, ροπή από 1850-5000, επιρρεπές στο γαργάλημα; Μάλλον κάποιοι πρέπει να ανοίξουν το λεξικό να διασαφηνίσουν τι σημαίνει 'αποτυχημένος', γιατί χρησιμοποιούν τον όρο με δικό τους τρόποΦιλε saba αλλο αποτυχημενο απο μηχανολογικη αποψη (που συμφωνω εν μερει) και αλλο επιτυχημενο απο θεμα πωλησεων και αξιοπιστιας.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Φίλε με το Cupra 4, ελπίζω οι πινακίδες σου να μην είναι -*. Το λέω αυτό γιατί μόλις είπες για Leon 2.8 μαύρο, θυμήθηκα ότι το δημοσιογραφικό ήταν μαύρο και καθώς δεν πρέπει να έχουν πουληθεί πολλά από δαύτα, πόσο μάλλον μαύρα, δε μπορούσα να μην κάνω το συνειρμό. Εύχομαι να μην είναι το δικό σου. Γιατί δε μπορείς να φανταστείς τι σκίσιμο τρώνε αυτά τα αυτοκίνητα.Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι δημοσιογραφικό. Λόγω της 'μοναδικότητάς' του και ειδικά την περίοδο που ήρθε στην Ελλάδα με το πρόβλημα των τεκμηρίων, του κάναν ένα τεστ στο Drive (οπού εκεί το πρωτοείδα), ένα συγκριτικό με WRX στους 4Τ, και ίσως σε 1-2 άλλα περιοδικά με 3-4 άλλους 'δοκιμαστές'.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν το προσωπικό αυτοκίνητο του υιού Βασιλάκη (Τεχνοκάρ) και σίγουρα όχι δημοσιογραφικό, όπως επίσης δεν υπάρχει κανένας πρακτικός λόγος να υπάρχει δημοσιογραφικό αυτοκίνητο το οποίο μέχρι 12/2003 δεν υπήρχε περίπτωση να πουληθεί καινούργιο στην Ελλάδα λόγω τεκμηρίων (12/2003 μάθαμε επίσημα για το όριο των 50000 που ίσχυε και για το 2003).
Είχε λίγα χιλιόμετρα, και φθορές πολύ λίγες για μεταχειρισμένο και μάλιστα με μερικά δημοσιογραφικά χιλιόμετρα. Αλλωστε ήταν το αυτοκίνητο του γιού το αφεντικού, δεν μπορούσε να ήταν παραμελημμένο.
Το αυτοκίνητο έχει κάνει 21.000 χιλιόμετρα από τότε που το πήρα, και δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα (κουσούρι από παλιά εννοώ). Και, πίστεψέ με, η χρήση που του κάνω εδώ και τόσους μήνες είναι πολύ χειρότερη από 3-4 χιλιάδες δημοσιoγραφικά χιλιόμετρα, αφού του πίνω το αίμα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
-
nasos,
exeis ma8ei poso kanoun antallaktika opws water pump, secondary water pump, coil pack, MAF klp
den 8elw na se apogoiteusw alla auta einai gnwsta problimata se auton ton kinitira.
episis posou sou stoixizoun oi allages ladiwn/filtrou?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
george_20vt γράψε και την πηγή σου, Χοιδάς απο παλιούς (παμπάλαιους μάλλον) 2 τροχούς δεν είναι?Αν και το συγκεκριμένο κομμάτι είναι από το mototriti, όντως σε (παμπάλαιους) 2Τ είχαν γραφτεί διάφορα ενδιαφέροντα.
-
george_20vt, dienekes και nightmare_S16
Ωραια και σωστα ολα αυτα που ειπατε, αλλα ακομα και απο μηχανολογικης αποψης, δεν θα επρεπε το μοτερ να κρινεται απο το αποτελεσμα? Γιατι το αποτελεσμα καθε αλλο παρα αποτυχημενο δειχνει. ,
Ασχετα με την εμπορικοτητα, τα χαρακτηριστικα λειτουργιας του συγκεκριμενου μοτερ, παρα τα θεωρητικα προβληματα που παραθετετε, δειχνουν οτι ειναι πολυ καλο σε πραγματικο-πρακτικο επιπεδο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
george_20vt, dienekes και nightmare_S16Ωραια και σωστα ολα αυτα που ειπατε, αλλα ακομα και απο μηχανολογικης αποψης, δεν θα επρεπε το μοτερ να κρινεται απο το αποτελεσμα? Γιατι το αποτελεσμα καθε αλλο παρα αποτυχημενο δειχνει. ,
Ασχετα με την εμπορικοτητα, τα χαρακτηριστικα λειτουργιας του συγκεκριμενου μοτερ, παρα τα θεωρητικα προβληματα που παραθετετε, δειχνουν οτι ειναι πολυ καλο σε πραγματικο-πρακτικο επιπεδο.
Εγώ δεν είπα κάτι αντίθετο, απεναντίας...
-ένας υπερτοφοδοτούμενος 20ν με πολύ καλή απόδοση, κτηνώδη ροπή, μνημειώδη αξιοπιστία και high tech ηλεκτρονική διαχείριση που επιτρέπει απροβλημάτιστο 'γαργάλημα' και που στην πράξη λίγα σύνολα μπορούν να σταθούν πλαϊ του. Εύχρηστος και φιλικός εάν χρειαστεί να τον οδηγήσει η γιαγιά μου, χωρίς τα περισσότερα μειονεκτήματα των turbo όπως lag πατάω-γκάζι-σήμερα-σπουλάρει-αύριο.
Η εμπειρία μου σε αυτοκίνητο με αυτόν τον κινητήρα εδώ και 1 - 1,5 χρόνο είναι θετικότατη και πιστέψτε με ότι κάθε φορά που το οδηγώ το τελευταίο που με απασχολεί είναι πόσα χιλιοστά βύθισμα έχουν οι εκκεντροφόροι. Ειδικά όταν μετά το reflashing της ECU με το πρόγραμμα της revotechnik και χωρίς καμία απολύτως άλλη αλλαγή άρχισε να 'ζωγραφίζει' και με 3η στις 2500 σαλ. Το βασικότερο βέβαια είναι ότι την ίδια στιγμή μπορεί κάλλιστα να οδηγηθεί και από τον αδαή χωρίς να τον τρομάξει ή να τον προβληματίσει.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
exeis ma8ei poso kanoun antallaktika opws water pump, secondary water pump, coil pack, MAF klpΔεν ξέρω γι'αυτά, αλλά αν έχεις τιμή να μου πεις για MAF θα μ'ενδιέφερε. Μου έβγαλε το vag-com error χτες και ίσως θα πρέπει να προετοιμάζομαι να τον αλλάξω αφού είμαι στα 62.000 χιλιόμετρα.
Από γνωστό μου παίρνω περίπου 60 ευρώ τα 6 λίτρα συνθετικό Motul 300V 10-40, περίπου 15 ευρώ το φίλτρο, περίπου 50 ευρώ το 6 μπουζί. Την εργασία τη συμπεριλαμβάνω στα service που κάνω.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
exeis ma8ei poso kanoun antallaktika opws water pump, secondary water pump, coil pack, MAF klp
Δεν ξέρω γι'αυτά, αλλά αν έχεις τιμή να μου πεις για MAF θα μ'ενδιέφερε. Μου έβγαλε το vag-com error χτες και ίσως θα πρέπει να προετοιμάζομαι να τον αλλάξω αφού είμαι στα 62.000 χιλιόμετρα.
Από γνωστό μου παίρνω περίπου 60 ευρώ τα 6 λίτρα συνθετικό Motul 300V 10-40, περίπου 15 ευρώ το φίλτρο, περίπου 50 ευρώ το 6 μπουζί. Την εργασία τη συμπεριλαμβάνω στα service που κάνω.
Exei bgalei to error: running too lean? an nai mallon maf einai (exw kai to exact code kapou). Dystyxws einai akribo, edw kanei gyrw sta 270 euro. Den 3erw gia ellada. Pantws to filtro to pernw akribotera apo sena, 25e, mallon prepei na brw mia pio ftini pigi.
Leon Cupra 2.8. Ποιος ο λογος υπαρξης?