-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
To δικαστήριο του έστειλε την απόφαση για να με πληρώσει, πράγμα το οποίο έπραξε σήμερα. Έχει ήδη τα λεφτά ο δικηγόρος μου!Έκανε βέβαια έφεση και περιμένω την δικάσιμο που θα είναι περίπου τον Φεβρουάριο. Οι οικονομικές μου απαιτήσεις είναι τώρα 15.000€ για την ταλαιπωρία που μου προκαλεί. Για να δούμε....
Κώστα γίνεται να σε πλήρωσε και παράλληλα να κάνει έφεση?
Νόμιζα πως κάποιος κάνει έφεση προκειμένου να μην πληρώσει μήπως και δικαιωθεί στο εφετείο
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
To δικαστήριο του έστειλε την απόφαση για να με πληρώσει, πράγμα το οποίο έπραξε σήμερα. Έχει ήδη τα λεφτά ο δικηγόρος μου!
Έκανε βέβαια έφεση και περιμένω την δικάσιμο που θα είναι περίπου τον Φεβρουάριο. Οι οικονομικές μου απαιτήσεις είναι τώρα 15.000€ για την ταλαιπωρία που μου προκαλεί. Για να δούμε....
Νόμιζα πως κάποιος κάνει έφεση προκειμένου να μην πληρώσει μήπως και δικαιωθεί στο εφετείο
Βεβαια γινεται. Αν η αποφαση ειναι προσωρινα εκτελεστη πρεπει να πληρωσει. Αλλιως θα εχει αλλες συνεπειες (θα εκδοθει εις βαρος του διαταγη πληρωμης, δυνατοτητα κατασχεσης κτλ).
Ετσι νομιζω τουλαχιστον... -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
To δικαστήριο του έστειλε την απόφαση για να με πληρώσει, πράγμα το οποίο έπραξε σήμερα. Έχει ήδη τα λεφτά ο δικηγόρος μου!
Έκανε βέβαια έφεση και περιμένω την δικάσιμο που θα είναι περίπου τον Φεβρουάριο. Οι οικονομικές μου απαιτήσεις είναι τώρα 15.000€ για την ταλαιπωρία που μου προκαλεί. Για να δούμε....
Βεβαια γινεται. Αν η αποφαση ειναι **προσωρινα εκτελεστη **πρεπει να πληρωσει. Αλλιως θα εχει αλλες συνεπειες (θα εκδοθει εις βαρος του διαταγη πληρωμης, δυνατοτητα κατασχεσης κτλ).
Ετσι νομιζω τουλαχιστον...Έτσι είναι. 'προσωρινά εκτελεστή' ανέφερε ακριβώς ο δικηγόρος μου.
-
Εφεση;;; Ωραιο κι αυτο...
Δε φτανει που 'τον εφαγε χωρις σαλιο' τωρα θελει κι αλλο;;
Ειδατε τί παθαινει ο εγωισμος του ανθρωπου οταν εχει αδικο και πληγωνεται; -
Αν θέλει έφεση ... να μην ξεχάσεις τα συν νομίμων τόκων
-
Οι εφέσεις χωρίς ελπίδα είναι συχνά μέσο πίεσης στον αντίδικο για να πάρει λιγότερα και στο χέρι αντί να ταλαιπωρείται με νέες δίκες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι εφέσεις χωρίς ελπίδα είναι συχνά μέσο πίεσης στον αντίδικο για να πάρει λιγότερα και στο χέρι αντί να ταλαιπωρείται με νέες δίκες.Μπορείς να αποσύρεις μια έφεση ή θα εκδικαστεί θέλεις δε θέλεις μετά;
-
Αποσύρεται οποτεδήποτε πριν τη συζήτηση, ακόμα και την ημέρα της συζήτησης και πριν μπει το δικαστήριο στην ουσία λες ότι την αποσύρεις και τέλος. Και πάλι όμως μπορεί να συμφωνηθεί επί τόπου διακανονισμός, τον οποίο ο δικαστής υποχρεούται να αποδεχθεί.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Στην συγκεκριμένη θέση (20 μέτρα περίπου από το σπίτι μου, που στη μέση παρεμβάλλεται ένα ακόνη σπίτι) υπάρχει καγκελόπορτα πλάτους 1,5 μέτρου με εσωτερική αυλή 2Χ2 περίπου και σηματάκι 'ΝΟ PARKING' χωρίς να υπάρχει παρκινγκ, ούτε καν ράμπα για να ανέβει αυτοκίνητο. Απλά πεζοδρόμιο. Άλλωστε μένω 7 χρόνια σε αυτό το σπίτι και πάντα και όλος ο κόσμος παρκάρει εκεί.Προχθές το βράδυ σταματάει εκεί στην ίδια θέση (δεν έχω 2ο γκαράζ) η γυναίκα μου το άλλο αυτοκίνητο (Clio) και χθες το πρωί με εκπληξη μου λέει από το τηλέφωνο ότι υπάρχει μία χαρακιά γύρω-γύρω σε όλο το αυτοκίνητο.
Χθες το απόγευμα λοιπόν αρχίζει η επιχείριση 'Σερκ Χόλμς'. Αγοράζω 4ώρη βιντεοκασέτα, βγάζω την κάμερα στο τρίποδο στο μπαλκόνι που φαίνεται αρκετά η συγκεκριμένη θέση, συνδέω την κάμερα με το video (για να μπορώ να γράψω 4 συνεχόμενες ώρες και συγχρόνως να βλέπω από την τηλεόραση).
Περιμένω να ελευθερωθεί η θέση και όταν αυτό έγινε γύρω στις 7, κατεβαίνω και παρκάρω το Clio εκεί.Ήταν 8:10, όταν ό τύπος κατέβηκε να κλειδώσει την εξώπορτα του με την πυτζάμα του!!!. Πριν το κάνει αυτό, βγήκε έξω και με περίσσεια άνεση, πάει με το κλειδι και χαρακώνει το καπώ του αυτοκινήτου. Κάνει και μία βόλτα κοιτάζοντας το αυτοκίνητο (είδε μάλλον την προηγούμενη γρατζουνιά και του φάνηκε γνωστό το αμάξι) και γυρνάει να μπει μέσα.
Συγχρόνως, επειδή έτυχε να το βλέπω live , (είχα ανοικτή την τηλεόραση στις είδήσεις και κάθε λίγο γυρνούσα στην κάμερα), έχω βγεί στο μπαλκόνι λίγο πριν μπει στο σπίτι του, πιάνω στο χέρι την κάμερα στο χέρι και του φωνάζω 'εεεεει ψιτττ!!!'. Γυρνώνας αυτός τον ζουμάρω για 1-2 δευτερόλεπτα και χωρίς να πει τίποτα μπαίνει μέσα (η πόρτα του δεν φαίνεται από το μπαλκόνι αφού τα σπίτια είναι παράλληλα και υπάρχουν πολλά δεντρα στο ενδιάμεσο σπίτι), κλειδώνει και εξαφανίζεται.
Δυστυχώς έπρεπε να είχα την κάμερα μαζί μου να συνεχίσω να καταγράφω.....
Όταν τον ρώτησα αν μπορώ να τους μάθω, άρχιζε να βρίζει.... Εκεί του είπα ότι θα τα πείτε πλεόν με τον δικηγόρο μου και έφυγα....
Φωναζε να ανέβω στο σπίτι του να συζητήσουμε λέει αφού είμαι και γείτονας, άλλα τον αγνόησα αφού δεν ξέρω με τι ψυχάκια έχω μπλέξει...Η συνέχεια ήταν να πάρω τηλέφωνο τον δικηγόρο μου που του είπα την ιστορία και η πρώτη του φράση ήταν 'ΘΑ ΤΟΝ Γ@#$%^@#Ε'. Μου είπε να κάνω κόπια την κασέτα (που είναι αποδεικτικό στοιχείο στο δικαστήριο), να βγάλω φωτογραφίες και τα 2 αυτοκίνητα, να πάρω και μία προσφορά για το ύψος της ζημιάς και τα χρήματα που θα ζητήσουμε, να μπουν μάρτυρες η γυναίκα μου, 2 φίλοι που ήταν σπίτι και ο εμπειρογνώμονας της ασφαλιστικής που είδε που ήταν η alfa την πρώτη φορά και να κάνουμε αγωγή.
Είναι κρίμα τέτοιοι άνθρωποι που είναι μεγάλη σε ηλικία και υποτείθεται έχουν κάποια υπόληψη να έχουν τόση κακία και να την βγάζουν με αυτό τον τρόπο.
Είμαι σίγουρος ότι πολλά αυτοκίνητα την έχουν πάθει και θα ενημερώσω και την γειτονιά γι αυτό. Ίσως στραφούν και άλλοι εναντίον του τώρα που βρέθηκε ο ποντικός και έπεσε στη φάκα....Εσύ προφανώς είχες ήδη βιντεοκάμερα και υπομονή να το παρακολουθείς ενώ συνέβαινε.
Αναρωτιέμαι, αν υπάρχουν απλούστερα συστήματα, δηλ. βιντεοκάμερες μικρές που να μπορεί κανείς να τις έχει **μονίμως τοποθετημένες **στο μπαλκόνι του να παρακολουθούν το χώρο στάθμευσής του και να καταγράφουν ο,τι διαδραματίζεται επί 24ώρου βάσεως. Στη συνέχεια, να γράφουν πάνω στο ίδιο, εφόσον διαπιστώσει κανείς οτι δεν χρειάζεται να κρατήσει το προηγούμενο υλικό.
Φαντάζομαι βέβαια πως μια τέτοια κάμερα θα ήταν πανάκριβη... -
Ο χρήστης diva έγραψε:
Εσύ προφανώς είχες ήδη βιντεοκάμερα και υπομονή να το παρακολουθείς ενώ συνέβαινε.
Αναρωτιέμαι, αν υπάρχουν απλούστερα συστήματα, δηλ. βιντεοκάμερες μικρές που να μπορεί κανείς να τις έχει **μονίμως τοποθετημένες **στο μπαλκόνι του να παρακολουθούν το χώρο στάθμευσής του και να καταγράφουν ο,τι διαδραματίζεται επί 24ώρου βάσεως. Στη συνέχεια, να γράφουν πάνω στο ίδιο, εφόσον διαπιστώσει κανείς οτι δεν χρειάζεται να κρατήσει το προηγούμενο υλικό.
Φαντάζομαι βέβαια πως μια τέτοια κάμερα θα ήταν πανάκριβη...Κάμερες για εξωτερικούς χώρους (για να μη καταστρέφονται από βροχή κ.λ.π.) υπάρχουν με όχι μεγάλο κόστος (εκτός αν βάλει κάποια σε μέγεθος σπιρτόκουτου οότε το κόστος πάει πολύ ψηλά) . Το θέμα είναι ότι το αυτοκίνητο θα το σταθμεύεις συνεχώς στην ίδια θέση ώστε να μπορείς να το ελέγχεις με την κάμερα;
Κάτι ακόμα. Στη γειτονιά μου κάποιος γείτονας έβαλε κάμερες για να παρακολουθεί τα αυτοκίνητά του επειδή κάποιοι το αντελήφθησαν κάλεσαν την αστυνομία και τον υποχρέωσε να τις βγάλει γιατί δεν είχαν μέσα στο πλάνο μόνο τ΄αυτοκίνητα του αλλά και τμήμα του δρόμου και της πολυλατοικίας. Καλό θα είναι λοιπόν πρίν κάνεις κάποια τέτοια δαπάνη να ρωτήσεις κάποιον, νομικό ίσως, για το θέμα. -
Οι πούστ#δ%ς γείτονες δεν έχουν τελειωμό... λεπτομέρειες σύντομα!
-
Τι εγινε παλι ρε Κρουση????
Το Yaris την ξαναπληρωσε???
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Κάμερες για εξωτερικούς χώρους (για να μη καταστρέφονται από βροχή κ.λ.π.) υπάρχουν με όχι μεγάλο κόστος (εκτός αν βάλει κάποια σε μέγεθος σπιρτόκουτου οότε το κόστος πάει πολύ ψηλά) . Το θέμα είναι ότι το αυτοκίνητο θα το σταθμεύεις συνεχώς στην ίδια θέση ώστε να μπορείς να το ελέγχεις με την κάμερα;
Κάτι ακόμα. Στη γειτονιά μου κάποιος γείτονας έβαλε κάμερες για να παρακολουθεί τα αυτοκίνητά του επειδή κάποιοι το αντελήφθησαν κάλεσαν την αστυνομία και τον υποχρέωσε να τις βγάλει γιατί δεν είχαν μέσα στο πλάνο μόνο τ΄αυτοκίνητα του αλλά και τμήμα του δρόμου και της πολυλατοικίας. Καλό θα είναι λοιπόν πρίν κάνεις κάποια τέτοια δαπάνη να ρωτήσεις κάποιον, νομικό ίσως, για το θέμα.Εγώ έχω μόνιμη θέση πάρκινγκ στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας μου, ακριβώς κάτω από το μπαλκόνι μου. Δυστυχώς το πάρκινγκ είναι υπαίθριο και ανοιχτό, οπότε το αυτοκίνητο είναι διαρκώς εκτεθειμένο.
Δεν τίθεται λοιπόν θέμα με τη θέση. Μπορώ να βάλω την κάμερα στο μπαλκόνι και να κοιτάει μόνο το αυτοκίνητό μου. Πού να απευθυνθώ για κάμερα σαν αυτή που αναφέρεις? Σε 'Πλαίσιο' κλπ? -
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Τι εγινε παλι ρε Κρουση????Το Yaris την ξαναπληρωσε???
Δρόμος: αδιέξοδο στενό, κάθετο στο στενό του σπιτιού μου, στην Καστέλλα. Τόσο μικρό, που ούτε ο ήλιος δεν μπαίνει μέσα, όχι η αστυνομία.
Παρκάρω στην είσοδο του στενού, ΑΠΕΝΑΝΤΙ από το πάρκιν κάποιας 'κυρίας'. Μετά από δυο ώρες, πάω να το πάρω και βρίσκω στο παρμπρίζ κλήση από ΔΗΜΟΤΙΚΗ αστυνομία, κόστους
-
Σπύρο, υπάρχει κανένα απαγορευτικό? Γιατί να την δεχτείς την κλήση? Ενσταση ότι εκεί η στάθμευση επιτρέπεται κανονικά. Βγάλε φωτογραφίες και πήγαινε στο Δήμο για ένσταση.
Ποιος ήταν ο λόγος της κλήσης? -
Φωτογραφίες που να φαίνεται πως δεν έχει απαγορευτικό
Διαμαρτυρία (έγγραφη) στο Δήμο
Το γκαράζ της κυρίας πρέπει να έχει άδεια από την Πολεοδομία -
- Ο χώρος στάθμευσης πρέπει να έχει συμβόλαια και άδεια. Αλλιώς, αν θέλεις, θα της γυρίσει μπούμερανγκ της κυρίας (να είναι και στο Ε9 δηλαδή, ως ανεξάρτητη ιδιοκτησία).
- Ο ΚΟΚ λέει πως απαγορεύεται η στάθμευση σε σημείο που εμποδίζει την είσοδο-έξοδο. Το σημείο **μπορεί να είναι και απέναντι **(το parking στα γραφεία των 4Τ έχει μια σχετική επιγραφή με τον αριθμό του άρθρου, του νόμου ή κάτι τέτοιο). Ψάξε το που είσαι πιο νέος και ελαφρύς...
- Φύγε από τον Πειραιά. Εκτός από κακούς γείτονες, είναι και γεμάτο 'γαύρους'!!!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τι εγινε παλι ρε Κρουση????
Το Yaris την ξαναπληρωσε???
Δρόμος: αδιέξοδο στενό, κάθετο στο στενό του σπιτιού μου, στην Καστέλλα. Τόσο μικρό, που ούτε ο ήλιος δεν μπαίνει μέσα, όχι η αστυνομία.
Επαναλαμβάνω, παρκάρισα στην ΑΠΕΝΑΝΤΙ μεριά του στενού, όχι από τη μεριά του γκαράζ της, και ΔΕΝ υπάρχει απαγορευτικό στάθμευσης!
Εφοσον δεν μπαινει ουτε ο ηλιος μεσα, νομιζω οτι μια χαρα την εμπόδιζες και εκει που παρκαρες,αφου ήταν γυναίκα κιόλας.
-
ΚΟΚ Άρθρο 34 - 3 - β.
*β) Μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παραδίου ιδιοκτησίας ως και απέναντι από αυτήν, όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής. *
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
ΚΟΚ Άρθρο 34 - 3 - β.*β) Μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παραδίου ιδιοκτησίας ως και απέναντι από αυτήν, όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής. *
Μάλιστα. Αυτή ήταν και η αιτιολογία: 'κατόπιν έντονων παραπόνων, καθότι παρεμπόδιζε είσοδο-έξοδο από ιδιωτικό γκαράζ'. Αν έρθει η αστυνομία, και ΑΠΟΔΕΙΞΩ ότι μπορώ να βάλω το αμάξι στο γκαράζ (citroen saxo, όχι καμιά λίμο), με παρκαρισμένο απέναντι, μέσα σε 5 δευτερόλεπτα, κερδίζω κάτι?
Κώστα (cmarin) απαγορευτικό δεν υπάρχει.
Tiger, το αδιέξοδο είναι ελάχιστο σε μήκος. Σε πλάτος είναι επαρκώς μεγάλο, ωστε να χωράει να μπει το αυτοκίνητο στο γκαράζ. Θα ανεβάσω φωτό σύντομα για να καταλάβετε.
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις παίδες!
O ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΦΑΚΑ...