-
Ξερει καποιος ποσο λαδι πaiρνει με και χωρις φιλτρο λαδιου το ατος 2001 1000cc?
Υπαρχει online καπου να κατεβασω το service manual?θέλω να δω τύπο μπουζί,μπαταρίας και γενικά πληροφορίες για το αυτοκίνητο... -
Ο χρήστης Mr.copen έγραψε:
Ξερει καποιος ποσο λαδι πaiρνει με και χωρις φιλτρο λαδιου το ατος 2001 1000cc?
Υπαρχει online καπου να κατεβασω το service manual?θέλω να δω τύπο μπουζί,μπαταρίας και γενικά πληροφορίες για το αυτοκίνητο...Αν δε βρεθεο κανενας στειλε ενα email στη χιουνται ή παρτους τηλ
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα, είμαι κάτοχος Hyundai i20 1,4 Diesel 90ps του 9/12 με 78000km αγορασμένο καινούργιο από την αντιπροσωπεία και αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον συμπλέκτη.
Όταν προσπαθώ να βάλω πρώτη σκαλώνει ο λεβιές και δεν μπαίνει η ταχύτητα ή στην καλύτερη γρατζουνάει. Το πρόβλημα παρακάμπτετε αν βάλω πρώτα δευτέρα και μετά πρώτη ή αν πατήσω το συμπλέκτη δεύτερη φορά.
Για να βάλω όπισθεν τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα και το πρόβλημα επεκτείνεται σε μικρότερη κλίμακα και στις υπόλοιπες σχέσεις αν ο καιρός είναι κρύος και μέχρι να γίνουν οι πρώτες 5-10 αλλαγές.
Ο συμπλέκτης απομονώνει μόνο όταν βρει πάτωμα από την πρώτη μέρα αλλά τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι άλλαζαν οι ταχύτητες με σχετική ευκολία χωρίς να γρατζουνάνε.
Το καλοκαίρι αλλάχτηκε το τρομπάκι του μπριζιρέκτ εντός εγγύησης για έχανε υγρά, μαλάκωσε το πετάλι αλλά το πρόβλημα σε πρώτη και όπισθεν παρέμεινε. Την συγκεκριμένη μέρα μου πρότειναν να αλλάξω δίσκο-πλατό-ρουλεμάν μιας που κατέβηκε το σασμάν, παρόλο που είχε ακόμα “ψωμί”, αλλά η αντιπροσωπεία δεν είχε stock και δεν μπορούσε να γίνει η αλλαγή. Είχα ρωτήσει τότε στο εξουσιοδοτημένο για aftermarket σετ συμπλέκτη αλλά μου είπαν ότι δεν γνώριζαν κάποιο που να έχει δοκιμαστεί με καλά αποτελέσματα.
Ο δίσκος δεν πατινάρει καθόλου και οι βαλβολίνες αλλάχθηκαν πρόσφατα με Redline 75w85 όπως αναφέρει και το manual του κατασκευαστή. Μαζί πρόσθεσα 30ml/lit Motorkote αλλά τα γρατζουνίσματα δεν κατάφερα να τα αποφύγω παρόλο που βελτιώθηκε ελάχιστα η κατάσταση.
Στα τέσσερα από τα έξι εξουσιοδοτημένα συνεργεία που το πήγα μου είπαν αλλαγή σετ συμπλέκτη με κόστος γύρω στα 350 ευρώ. Σε άλλα 2 – 3 εξειδικευμένα και μη, μου λένε ότι δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα το δίσκο-πλατό-ρουλεμάν αφού δεν πατινάρει και δεν απομονώνει ψηλά όπως όταν έχει φθαρεί και ίσως να φταίει το άνω τρομπάκι ή κάτι άλλο μέσα στο σασμάν.
Στην αντιπροσωπεία δεν θα ήθελα να κάνω την αλλαγή του σετ γιατί πέρα από το υψηλό κόστος, δεν θέλω να βάλω ξανά τον ίδιο συμπλέκτη που φθείρεται πριν την ώρα του και πάντα απομόνωνε στο τέλος της διαδρομής του στο πάτωμα.
Υπόψιν ότι οδηγώ πάνω από 25 χρόνια με 1000000χιλ, έχω κρατήσει αυτοκίνητο για 12 χρόνια και ποτέ δεν έχω αλλάξει σετ συμπλέκτη.
Υπάρχουν πολλές αναφορές σε forums του εξωτερικού για τον δίσκο-πλατό στο συγκεκριμένο μοντέλο τα οποία φθείρονται γρήγορα.
Το εργοστασιακό σετ συμπλέκτη πρέπει να είναι της Valeo. Σκέφτομαι να τον αντικαταστήσω με Sachs ή με Daikin-Exedy που τον προτείνουν για κινητήρες με σφόνδυλο δύο μαζών που δεν γνωρίζω αν κάνει για το δικό μου παρόλο που ταιριάζει με τον αριθμό πλαισίου.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα και αναμένω γνώμες και προτάσεις.
Ευχαριστώ εκ το προτέρων. -
Ίσως σου φανεί χαζό αυτό που θα σου πω -και μπορεί να είναι κιόλας- αλλά επειδή είχα το ίδιο θέμα σε Astra g πριν βάλω πρώτη και όπισθεν έβαζα δευτέρα....μου είχαν πει κάτι για συγχρονιζέ τότε αλλά έχουν περάσει 15 χρόνια και δεν θυμάμαι και καλά. Δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις.
-
Να πω και γω μια χαζομαρα που ισχυε σε καποια ιμπιζα της δεκαετιας του 90: οταν πατας συμπλεκτη μετρας 1 2 3 και μετα βαζεις τη πρωτη ή την οπισθεν. Ισως ετσι αποφευγεις τα γρατσουνισματα
-
Σωστοί και οι δύο προηγούμενοι φίλοι σε αυτά που λένε.
Αν ζορίζει το κιβώτιο, τότε ή ο συμπλέκτης είναι στα τελευταία ή έχουν φθορά τα συγχρινιζέ. Πάντως υπάρχουν μερικά κιβώτια που από την μάνα τους έχουν τέτοια κουσούρια. Εκεί δεν μπορείς να κάνεις πολλά, εκτός από το να παρακάμπτεις το πρόβλημα είτε με διπλοσυμπλεκτάρισμα ή επιλέγοντας πρώτα μια άλλη ταχύτητα για να κινηθούν τα γρανάζια.
-
Πιστεύω ότι μια αλλαγή βαλβολινης+αντιτριβικο θα βοηθούσε πάρα πολύ!......εφόσον δεν είναι θέμα φθοράς.
-
Ανέφερα ότι οι βαλβολίνες αλλάχθηκαν πρόσφατα με Redline 75w85 όπως αναφέρει και το manual του κατασκευαστή. Μαζί πρόσθεσα 30ml/lit Motorkote αλλά τα γρατζουνίσματα δεν κατάφερα να τα αποφύγω παρόλο που βελτιώθηκε ελάχιστα η κατάσταση.
-
Ρε παιδιά τι γίνεται με την Hyundai/KIA;
Διαλύθηκε το δίκτυο;
Περνούσα χθες απόγευμα από την **Autopoint **στο δαχτυλίδι του ΟΤΕ στην Κηφισίας και ήταν κλειστή;;;;
Δεν είδα μέσα αυτοκίνητα.Ξέρεις κανείς τι γίνεται με ΔΑΒΑΡΗ / ΒΑΣΙΛΑΚΗ κλπ...;;;;;;
-
Δουλεύει κανονικά. Τι εννοείς κλειστή; Τι ώρα πέρασες;
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Απόγευμα και ήταν και Τρίτη.
Δεν σταμάτησα. Περνούσα με το σκούτερ και μου φάνηκε σαν να μην είχε αυτοκίνητα μέσα...Τώρα βλέπω στο kia.gr και στο Hyundai.gr ότι η ΚΙΑ έφυγε από το δαχτυλίδι.
Πήγε ποιο κάτω, στην Διονύσου, εκεί που είναι μαζεμένες όλες οι εμπορίες της ΒΕΛΜΑΡ.Επίσης η Autopoint έχει γίνει Autotechnica με ένα συνεργείο στην Διονύσου.
-
Η Κια έχει φύγει από το δαχτυλίδι(Κηφισίας 79)εδώ και 5 χρόνια. Τώρα είναι απέναντι από το ΥΓΕΙΑ εκεί όπου ήταν παλιά η Πεζό. Ακριβως πάνω στο δαχτυλίδι είναι η Βελμαρ (πλέον) και έχει μόνο hyundai.
-
Έχω χάσει πολλά επεισόδια.
Η πλάκα είναι ότι σκεφτόμουν να σταματήσω εκεί στο δαχτυλίδι για να δω το ΚΙΑ Ceed ...
-
Εκεί που ήταν η Κια είναι τώρα η ΕΚΚΑ
-
Ξερει καποιος πως μπορω να βγαλω το ρολοι σε atos prime στο ταμπλο στο πανω μερος που εχει..?
-
Έχω την εντύπωση πως είναι κουμπωτό. Πρέπει να βάλεις με προσοχή ένα λεπτό κατσαβιδάκι περιμετρικά και να το ξεκουμπώσεις προσεκτικά και ύστερα να το τραβήξεις έξω.
-
Προσπάθησα αλλά τίποτα θα το ξανακάνω...βασικά άλλαξε η ώρα και πήγα να την ρυθμίσω άλλα πατάω τα κουμπιά και τίποτα και είπα να το βγάλω να δω τι παίζει...
-
Καλησπέρα
Θα ήθελα να μάθω ποια η διαφορά των hyundai accent (2004 περιπου) αυτα με τα κίτρινα φαναρια (κιτρινα φλας στα φαναρια) και αυτα με τα λευκα φαναρια;Υπάρχει και μηχανική διαφορά;π.χ.
λευκο φαναρι : https://www.carlist.my/used-cars/2004-hyundai-accent-1-5-a-see-to-believe/3255862κιτρινο φανάρι : https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/104571_9547.asp
σας ευχαριστώ
-
Τίποτε βρε παιδιά!!!!!!!!
-
Σε getz 1100 oι κραδασμοί του κινητήρα μεταφέρονται στην καρότσα. Αλλάχθηκε βάση μηχανής (η μπροστά που είναι λαδιού) αλλά η κατάσταση χειροτέρεψε. Αντιμετώπισε άλλος το ίδιο θέμα και τι λύση δόθηκε???
HYUNDAI FORUM