-
Ο χρήστης Barchman έγραψε:
Καλησπέρα σας!
Ελπίζοντας πως βρίσκομαι στο σωστό θέμα, θέτω κάποια ερωτήματα για το Hyundai Matrix:- Τα δύο 'φρεσκαρίσματα' που υπέστη, το 2005 και το 2008, εκτός των αισθητικών αλλαγών, τι άλλο διαφοροποίησαν;
- Αληθεύει πως από το 2008, στο δεύτερο 'φρεσκάρισμα', η παραγωγή του μεταφέρθηκε στην Τουρκία; Κι αν ναι, αποτελεί επί της ουσίας κάποιο μειονέκτημα;
- Πέραν του βενζινοκινητήρα των 1.6 lt, εφοδιάζονταν και με έναν τρικύλινδρο ντίζελ 1.5 lt, ο οποίος έδωσε τη θέση του σε έναν τετρακύλινδρο ντίζελ 1.5 lt, σωστά; Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για τους δύο συγκεκριμένους ντίζελ κινητήρες;
- Τα ελάχιστα μεταχειρισμένα ντίζελ Matrix που πωλούνται, είναι εισαγωγής; Αν ναι, αποτελεί μειονέκτημα;
Ευχαριστώ πολύ!
Το αυτοκίνητο δεν το ξέρω καθόλου, αλλά εφόσον δεν σου απαντάει κανείς τουλάχιστον να σου πω ότι είχα ακούσει θέματα/προβλήματα για αυτό το αυτοκίνητο. Γενικά όχι κάτι συγκεκριμένο. Αν σκεφτείς επίσης ότι το μοντέλο δεν συνεχιστηκε... (ίσως όμως να φταίει η μόδα των suv, έπειτα crossover που δεν συνεχίστηκε).
Επίσης (αυτό σίγουρα), ο 1.6 καίει αρκετό καύσιμο. Δεν θα το πρότεινα.Αν πεις τι ακριβώς ψάχνεις σε αυτοκίνητο, τότε ίσως να έχεις καποιες καλές προτάσεις εδώ μέσα.
-
Ο χρήστης Barchman έγραψε:
Καλησπέρα σας!
Ελπίζοντας πως βρίσκομαι στο σωστό θέμα, θέτω κάποια ερωτήματα για το Hyundai Matrix:- Τα δύο 'φρεσκαρίσματα' που υπέστη, το 2005 και το 2008, εκτός των αισθητικών αλλαγών, τι άλλο διαφοροποίησαν;
- Αληθεύει πως από το 2008, στο δεύτερο 'φρεσκάρισμα', η παραγωγή του μεταφέρθηκε στην Τουρκία; Κι αν ναι, αποτελεί επί της ουσίας κάποιο μειονέκτημα;
- Πέραν του βενζινοκινητήρα των 1.6 lt, εφοδιάζονταν και με έναν τρικύλινδρο ντίζελ 1.5 lt, ο οποίος έδωσε τη θέση του σε έναν τετρακύλινδρο ντίζελ 1.5 lt, σωστά; Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για τους δύο συγκεκριμένους ντίζελ κινητήρες;
- Τα ελάχιστα μεταχειρισμένα ντίζελ Matrix που πωλούνται, είναι εισαγωγής; Αν ναι, αποτελεί μειονέκτημα;
Ευχαριστώ πολύ!
Ναι στην Τουρκία τα φτιάχνουν τωρα
-
τι να λέμε τώρα http://www.zougla.gr/automoto/article/e ... o-to-melon
-
Να λεμε οτι μοιαζει με Bentley?
From my SMO72HD via Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Να λεμε οτι μοιαζει με Bentley?From my SMO72HD via Tapatalk
Δεν ειναι κακο......
Σιγουρα θα μοιαζει σε 5-6 μοντελα απο διαφορετικη γωνια..... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Να λεμε οτι μοιαζει με Bentley?From my SMO72HD via Tapatalk
+1 ,η πρωτη μου σκεψη.. αλλα ποτε δε σου περναγε απο το μυαλο οτι ειναι ενα hyundai!
-
Ο χρήστης 352554 έγραψε:
Το αυτοκίνητο δεν το ξέρω καθόλου, αλλά εφόσον δεν σου απαντάει κανείς τουλάχιστον να σου πω ότι είχα ακούσει θέματα/προβλήματα για αυτό το αυτοκίνητο. Γενικά όχι κάτι συγκεκριμένο. Αν σκεφτείς επίσης ότι το μοντέλο δεν συνεχιστηκε... (ίσως όμως να φταίει η μόδα των suv, έπειτα crossover που δεν συνεχίστηκε).
Επίσης (αυτό σίγουρα), ο 1.6 καίει αρκετό καύσιμο. Δεν θα το πρότεινα.Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση!
Δεν μου απάντησαν πολλοί, αλλά, είναι και οι ημέρες αργίας, συνεπώς δεν περιμένω σύντομα πολλές απαντήσεις!
Για τη μη συνέχιση του μοντέλου, θεωρώ πως δέκα χρόνια παρουσίας χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, ήταν ήδη πάρα πολλά!
Αυτό δείχνει πως η Hyundai (ένας κολοσσός, που εδώ και χρόνια κάνει μεγάλη 'επίθεση') ήταν ικανοποιημένη με την πορεία του στην αγορά. Προφανώς, κάποια στιγμή ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και τερμάτισε την παραγωγή του, προωθώντας ως επί της ουσίας αντικαταστάτη του, ένα πολύ πιο σύγχρονο αυτοκίνητο, το ix35.
Όντως, έπαιξε το ρόλο και η 'μόδα' των Crossover που...'σκότωσε' τα παλιά-καλά MPV...
Για την κατανάλωση διαβάζω διάφορα - κυρίως, πως είναι λίγο ανεβασμένη...Αν πεις τι ακριβώς ψάχνεις σε αυτοκίνητο, τότε ίσως να έχεις καποιες καλές προτάσεις εδώ μέσα.
Δημιούργησα αντίστοιχο θέμα πριν ρωτήσω για το Μαtrix!
viewtopic.php?f=15&t=58374 -
Το δικό μας Matrix ήταν Ιταλικό και συναρμολογήθηκε στο εργοστάσιο του σχεδιαστή του δηλ. του Pininfarina. Για αυτό άλλωστε είχε και λογότυπα του Pininfarina κολλημένα αριστερά/δεξιά.
Το facelift πλέον μετακόμισε Τουρκία.
Το δικό μας έβγαλε ένα πρόβλημα σοβαρό στους τρεις μήνες (έσπασε το μουαγιέ στον μπροστινό δεξί τροχό εν' κινήσει). Ευτυχώς χωρίς να προκληθεί ατύχημα. Εργοστασιακή ατέλεια. Καλύφθηκαν όλα από την εγγύηση.
Μέχρι τα 40000χλμ δεν έβγαλε απολύτως τίποτα. Μετά πουλήθηκε 6500euro σε ανταλλαγή με Cordoba.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το δικό μας Matrix ήταν Ιταλικό και συναρμολογήθηκε στο εργοστάσιο του σχεδιαστή του δηλ. του Pininfarina. Για αυτό άλλωστε είχε και λογότυπα του Pininfarina κολλημένα αριστερά/δεξιά.Kαμία σχέση,σχεδιάστηκε απο τον Pininfarina αλλά φτιαχνόταν στην Ν Κορέα.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Lavita -
Όχι. Κατασκευάζονται και στη Τσεχία και στην Ινδία, αναλόγως το μοντέλο.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Το δικό μας Matrix ήταν Ιταλικό και συναρμολογήθηκε στο εργοστάσιο του σχεδιαστή του δηλ. του Pininfarina. Για αυτό άλλωστε είχε και λογότυπα του Pininfarina κολλημένα αριστερά/δεξιά.
Kαμία σχέση,σχεδιάστηκε απο τον Pininfarina αλλά φτιαχνόταν στην Ν Κορέα.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_LavitaΣόρρυ, μπερδεύτηκα από το Pajero Pinin που είχα και αυτό ήταν Ιταλικό.
Το Matrix ήταν Κορεάτικο. Έχεις δίκιο.
-
Δύσκολα τα πράγματα.
Κάνε μία βόλτα σε αυτόν: http://www.spyrakis-hyundai-kia.gr/Είχα ψάξει πριν ένα μήνα για συνεργείο εξειδικευμένο Hyundai/ΚΙΑ στα βόρεια της Αθήνας, μπας και έπαιρνα κανά PICANTO ή i10.
Ελάχιστες έως αμελητέες οι επιλογές. Βασικά μόνο τον παραπάνω είχα βρει και τελικά ακύρωσα κάθε σκέψη για κορεάτικο.
Το πρόβλημα το είχα και το 2006 που είχα το κουπέ. Τότε είχα αναγκαστεί για μία και μόνο φορά να πάω σε ένα καλό εξειδικευμένο στην ΝΙΚΑΙΑ. Αλλά η ΝΙΚΑΙΑ είναι στου 'διαόλου τα κέρατα'.
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Παδιά Αθήνα γενικώς κάποιο τίμιο καλό συνεργείο για το γκετζ μου ξέρετε; θέλω να αλλάξω φούσκα μπιλιοφόρου νομίζω λέγεται. Αν είναι και κοντά στο Μαρούσι ακόμα καλύτερα αλλά και μακριά να είναι δεν πειράζει αρκεί να είναι καλός και να μη με γδάρει.Αλεκος Καπλατζης στο Ιλιον.......εξειδικευμενος στα hyundai
-
Πήγες ρε θηρίο Ίλιον;;
Ήρωας... Περιμένουμε εντυπώσεις...
Εγώ όταν είχα την κουπεδιά, όποτε σκεφτόμουν ότι έπρεπε να πάω Μητρόπουλο (Ίλιον) για service τα έπαιρνα στο κρανίο... Στου διαόλου τα κέρατα.
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Τελικά πήγα στον Καπλατζη στο Ιλιον θα τον χαρακτήριζα γενικώς οκ.
Πλήρωσα 40 ευρώ για αλλαγή φούσκας καλή τιμή νομίζω. Μερικά αρνητικά:
χτύπησε με σφυρί !! το ημιαξόνιο για να το βγάλει από τη σύνδεση του με το σώμα των δισκόφρενων.
για την ίδια δουλειά χρησιμοποίησε και μυική δύναμη
γενικά ο τρόπος εξαγωγής του ημιαξονίου μου φάνηκε κάπως μη..επαγγελματικός..
τέσπα υποθέτω θα ξέρει αν κρίνω από το αποτέλεσμα.Δεύτερον είχαμε συμφωνήσει τιμή 40 ευρώ τηλεφωνικά και στο ταμείο η κυρία εκεί μου λέει 49! με βλέπει να ασπρίζω κάπως και με ρωτάει μήπως είχαμε συμφωνήσει άλλη τιμή και λέει ο κυρ Αλέκος 40 ευρώ...
Τρίτο δίνω τα λεφτά περιμένω περιμένω να έρθει καμιά απόδειξη τίποτα η κυρία έκανε την κορόιδα. της λέω μου δώσατε την απόδειξη; α ναι μου λέει και μου τη δίνει αν δεν της έλεγα ακόμα θα μου την έδινε.
Συνηθως τα ημιαξονια τα βγαζουν με ασετον και μανο.......περιεργα πραματα!!!!!!!!!!
-
Παιδιά καλησπέρα και μπράβο για το υπέροχο forum το διαβάζω εδώ και λίγες μέρες και είναι πράγματι πολύ καλό . Θέλω να κάνω μια ερώτηση αν μπορεί κάποιος απο εμπειρία και μόνο να βοηθήσει . Έχω ενα hundai accent του 06 μοντέλο 5θυρο και το πρόβλημα είναι το εξής : το τελευταίο διάστημα το αυτοκίνητο κάνει διακοπές- κένα ( σαν να μπερδεύει) μέχρι 1500 στροφές και επίσης καταναλώνει παραπάνω βενζίνη σε σχέση με παλιότερα. Στο μάστορα που το πάω (όχι ειδικευμένος στα hundai) με το ψάξιμο αλλάξαμε πολλά πράγματα ( πολλαπλασιαστές , μπουζοκαλώδια κ.α. ) αλλα το αμάξι κάνει πάλι τα ίδια και μου λέει οτι μόνο ψάχνοντας και αλλάζοντας πράγματα θα το βρούμε . Διαβάζοντας κ ψάχνοντας λιγο στο διαδίκτυο ανακάλυψα οτι τα συγκεκριμένα μοντέλα βγάζουν πρόβλημα στους αισθητήρες 1ον στροφάλου 2ον λ . Του είπα να τους ελέγξουμε και να τους καθαρίσουμε και μου είπε οτί δεν γίνεται αυτό αυτοί μόνο αλλάζουν και δεν ξέρω πλέον τι να κάνω . Αν έχει κανείς ανάλογη εμπειρία και μπορεί να βοηθήσει . Επίσης αν υπάρχεις κάποιος απο Αγρίνιο και γνωρίζει κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο πέραν της αντιπροσωπείας να το πεί . Σας ευχαριστώ
-
Ο χρήστης panospatagr έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα και μπράβο για το υπέροχο forum το διαβάζω εδώ και λίγες μέρες και είναι πράγματι πολύ καλό . Θέλω να κάνω μια ερώτηση αν μπορεί κάποιος απο εμπειρία και μόνο να βοηθήσει . Έχω ενα hundai accent του 06 μοντέλο 5θυρο και το πρόβλημα είναι το εξής : το τελευταίο διάστημα το αυτοκίνητο κάνει διακοπές- κένα ( σαν να μπερδεύει) μέχρι 1500 στροφές και επίσης καταναλώνει παραπάνω βενζίνη σε σχέση με παλιότερα. Στο μάστορα που το πάω (όχι ειδικευμένος στα hundai) με το ψάξιμο αλλάξαμε πολλά πράγματα ( πολλαπλασιαστές , μπουζοκαλώδια κ.α. ) αλλα το αμάξι κάνει πάλι τα ίδια και μου λέει οτι μόνο ψάχνοντας και αλλάζοντας πράγματα θα το βρούμε . Διαβάζοντας κ ψάχνοντας λιγο στο διαδίκτυο ανακάλυψα οτι τα συγκεκριμένα μοντέλα βγάζουν πρόβλημα στους αισθητήρες 1ον στροφάλου 2ον λ . Του είπα να τους ελέγξουμε και να τους καθαρίσουμε και μου είπε οτί δεν γίνεται αυτό αυτοί μόνο αλλάζουν και δεν ξέρω πλέον τι να κάνω . Αν έχει κανείς ανάλογη εμπειρία και μπορεί να βοηθήσει . Επίσης αν υπάρχεις κάποιος απο Αγρίνιο και γνωρίζει κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο πέραν της αντιπροσωπείας να το πεί . Σας ευχαριστώΤο πηγαινεις (εξ αρχης) σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο με οργανο tester. Αυτο θα δειξει τι συμβαινει, οχι οι πειραματισμοι...
Καλυτερα στην αντιπροσωπεια. -
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Τελικά πήγα στον Καπλατζη στο Ιλιον θα τον χαρακτήριζα γενικώς οκ.
Πλήρωσα 40 ευρώ για αλλαγή φούσκας καλή τιμή νομίζω. Μερικά αρνητικά:
χτύπησε με σφυρί !! το ημιαξόνιο για να το βγάλει από τη σύνδεση του με το σώμα των δισκόφρενων.
για την ίδια δουλειά χρησιμοποίησε και μυική δύναμη
γενικά ο τρόπος εξαγωγής του ημιαξονίου μου φάνηκε κάπως μη..επαγγελματικός..
τέσπα υποθέτω θα ξέρει αν κρίνω από το αποτέλεσμα.Δεύτερον είχαμε συμφωνήσει τιμή 40 ευρώ τηλεφωνικά και στο ταμείο η κυρία εκεί μου λέει 49! με βλέπει να ασπρίζω κάπως και με ρωτάει μήπως είχαμε συμφωνήσει άλλη τιμή και λέει ο κυρ Αλέκος 40 ευρώ...
Τρίτο δίνω τα λεφτά περιμένω περιμένω να έρθει καμιά απόδειξη τίποτα η κυρία έκανε την κορόιδα. της λέω μου δώσατε την απόδειξη; α ναι μου λέει και μου τη δίνει αν δεν της έλεγα ακόμα θα μου την έδινε.
Κανονικά έπρεπε να το παρακαλέσει και να βγει μόνο του απο ντροπή.
Τι άλλο θα ακούσουμε; -
Παιδιά, μια ερώτηση: Έχω το i30 το οποίο είναι τώρα 7μισι ετών. Έχω προσέξει πως όταν είναι φουλ φορτωμένο (4-5 άτομα) στις αλλαγές κατεύθυνσης στην εθνική πάει σαν βάρκα πλέον. Αυτό σημαίνει πως θέλω καινούριες αναρτήσεις; Και αν ναι, τί επιλογές έχω; Ίσως θέλω λιγάκι πιο σκληρές από τις μαμά που είχε.
-
Μου είπε εδώ κάποιος σε συνεργείο γύρω στα 350€ σύνολο επώνυμα (bilstein, kayaba κτλ) ή 250€ ανώνυμα κορεάτικα. Καμιά γνώμη;
HYUNDAI FORUM